KERESÉS search-close

ponthatárok

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ponthatárok"

Kiadó szobáért kérnek annyit, mint öt éve egy lakásért

Azonnal reagált az albérletpiac a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésére: a kiadó lakások száma 28, a kiadó szobáké pedig 12 százalékkal nőtt két hét alatt Budapesten és a nagy egyetemvárosokban. Az albérletpiaci drágulás miatt ma már egy budapesti kiadó szobáért annyit kérnek, mint öt évvel ezelőtt egy garzonért. A kiadó szobák átlagára havi 50-60 ezer forint.

Ponthatárok: „Szia Anya! Spóroltam két és fél milliót!”

Többen jelentkeztek informatikai és műszaki képzésre, de még mindig nagyon népszerű a jogász, a kommunikáció és a nemzetközi tanulmányok szak. Csütörtök este derültek ki az idei felsőoktatási ponthatárok. Sokan örömükben sírva fakadtak a pontváró bulin, hogy éppen becsúsztak a vágyott főiskolára vagy egyetemre. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem maradt az abszolút kedvenc. Érdekesség, hogy a legtöbb, maximális 500 pont is ide kellett, egy olyan szakra, ahova csak egy diák jelentkezett.

Több mint 72 ezer diák örülhetett a sikeres felvételinek

Informatikusból vettek fel a legtöbbet államilag finanszírozott helyekre, derült ki, miután kihirdették a felvételi ponthatárokat. Majd 106 ezren jelentkeztek a meghirdetett képzések valamelyikére, kicsit kevesebben, mint tavaly.

Fókusz 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 18:55

74 ezer diákot vettek fel


szerző:
2016.07.27. 18:50
74 ezer diákot vettek fel

111 ezer diák várta kedd este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 74 ezren be is jutottak valamelyik egyetemre, vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Alap és mesterszakra több mint 8 ezer diákot vettek fel. A ponthatár váró helyeken óriási volt az izgalom kedd este.

RTL II: Kiderültek a felvételi ponthatárok

A felsőoktatási felvételi ponthatárok 20 órakor kerültek fel az internetre. Az ország több nagyvárosában is tartottak pontváró rendezvényeket. Kiderült, hogy idén az ELTE biológia-fizika tanár szakára kellett a legtöbb pont, 480 az 500-ból. A felvételizők kétharmadát felvették valamelyik egyetemre. A legtöbb diákot az ELTE-re vették fel. A legmagasabb átlagpontszám pedig a Budapesti Műszaki Egyetemen kellett a bejutáshoz.

Kiderültek a pótfelvételi ponthatárai

Tegnap este kihirdették a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait. Az OH főosztályvezetőjével arról beszélgetünk, hogy a 8200 jelentkezőből hánynak sikerült a bejutás, melyek voltak a legnépszerűbb szakok, és mit tehet az, aki most sem tudott bejutni egyetlen szakra sem. Erről kérdeztük Dr. Stéger Csilla, az OH Felsőoktatási Osztályának főosztályvezetőjét.

Mit tegyünk, ha nem vettek fel az egyetemre, főiskolára?

A több százezer diák mellett, akik örülhettek a felsőoktatási intézményekbe való bejutásnak, azonban sokan voltak olyanok, akik lemaradtak. Hogy ők mit csináljanak az elkövetkezendő egy évben, tanuljanak vagy dolgozzanak, hogy minél hasznosabban teljen ez az időszak, arról Dr. Balogh Mária, munka- és pályatanácsadó szakpszichológust kérdeztük. 

72 ezren lettek gólyák


szerző:
2015.07.24. 18:25
72 ezren lettek gólyák

Több mint 100 ezer diák várta csütörtök este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 72 ezren be is jutottak valamely egyetemre vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Téged felvettek? Megvannak a ponthatárok!

Tegnap este rengeteg jövendőbeli főiskolás és egyetemista sorsa eldőlt, ugyanis nyilvánosságra hozták az idén szeptemberben induló főiskolai és egyetemi szakok felvételi ponthatárait. A 8:08 az eredményekről és a legnépszerűbb szakokról, kérdeztük az eduline.hu szerkesztőjét.

Kiderült, kit hová vettek fel


szerző:
2015.07.23. 21:30
Kiderült, kit hová vettek fel

A slágerszakokra idén 450 pont alatt nem lehetett bekerülni. Péntek este kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat.

Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok

A legmagasabb pontszám, 465 az alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett.

A pótfelvételizők sorsa is eldőlt

Nyilvánosságra hozták hétfő este a felsőoktatási felvételi ponthatárokat; az idén mintegy 13 ezren adtak be kérelmet.

Drága az albérlet az egyetemistáknak

Budapesten százezer, vidéken körülbelül hetvenezer forintba kerül egy hónap az egyetemistáknak és a főiskolásoknak.

Nyilvánosak a ponthatárok


szerző:
2010.07.22. 20:30
Nyilvánosak a ponthatárok

A jelentkezők kétharmada jutott be felsőoktatási intézménybe; 140 ezer diákból 97 ezret vettek fel valamelyik egyetemre vagy főiskolára.

Külföldi egyetemek is versengenek a diákokért

Az oktatás kiállításon minden eddiginél több külföldi egyetem állított standot.

Hétfőig lehet jelenkezni keresztfélévre

Még van idő az adat- és sorrendmódosításra és a hiányzó dokumentumok pótlására.

Magasak a ponthatárok idén!


szerző:
2009.07.23. 14:33
Magasak a ponthatárok idén!

Kilencvenezernél is többen kezdhetik meg majd tanulmányaikat szeptemberben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való