KERESÉS search-close

polgárháború

42 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "polgárháború"

Pánikot okoztak a menekültek, akiket a kormány fogadott be

Jóformán titokban érkezett több száz menekült Magyarországra a menekülteket amúgy nem szívesen látó kormány támogatásával. Egy valaha gazdag és virágzó országból, Venezuelából, amely most a polgárháború szélére sodródott. Sok apró részletet is kiderítettünk a furcsa módon elhallgatott kormányzati segélyakcióról.

Polgárháborús helyzet Venezuelában

Halálos áldozatokkal járó, véres összecsapások törtek ki Venezuela határátkelőhelyein. Ezeket a kormányhű csapatok lezártak a külföldi segélyszállítmányok előtt. A hadsereg az elkeseredett civilek ellen éles lőszert is bevet. A "Magyar Hang" - című hetilap helyszínen lévő tudósítója azt mondta a Híradónak: a hatalom egyoldalú polgárháborút folytat állampolgáraival szemben.

Teljes a káosz Szíriában

Egyre nagyobb a káosz a sokszereplős szíriai polgárháborúban: miközben Törökország a kurdok lerohanására készült, egy iszlamista terrorszervezet váratlanul átvette a hatalmat az általa támogatott felkelők területén. A kurd felkelőket pedig jelenleg az eddig ellenséges szír kormányerők és az oroszok védik, miközben az amerikaiak még ki se vonultak onnan.

Ötezer év börtönre ítélték tömeggyilkosságért Guatemala

5130 év börtönre ítélt a guatemalai bíróság egy egykori katonát egy a nyolcvanas évekbeli polgárháborúban elkövetett tömeggyilkosságért. A vád szerint a most 66 éves férfi egy rohamosztag tagjaként részt vett egy falu kiirtásában - minden egyes áldozatért 30 évet kapott.

Gyerekek tízezrei haltak éhen a jemeni polgárháborúban

Már legalább 85 ezer gyerek halt éhen Jemenben a véres polgárháború 2015-ös kitörése óta, a Save the Children-nevű nemzetközi gyermekvédő szervezet jelentése szerint. A sokkoló adat a jelentés készítői szerint ráadásul óvatos becsléseken alapszik, az áldozatok valós száma ennél sokkal magasabb lehet.

RTLII Híradó 2018-01-02


szerző:
2018.01.02. 21:30
Milliókat fenyeget éhhalál Jemenben

 Az ENSZ szerint, ha Szaúd-Arábia nem oldja fel déli szomszédja blokádját, akkora éhínség jöhet, amilyet még nem látott a világ. Jemenben évek óta tart a polgárháború, amely már eddig csaknem 10 ezer ember halálát okozta.

Polgárháborús hangulat Barcelona utcáin

Teljes a káosz Katalóniában, ahol a madridi kormány karhatalmi erővel próbálja megakadályozni a jövő hétvégére tervezett népszavazást a független állammá válásról. Állandósultak a tömegtüntetések, és diákok megszállták a barcelonai egyetemet. A hatalmas rendőri jelenlét ellenére egyre nehezebb mederben tartani az eseményeket. A válság a végletekig megosztja az egész spanyol társadalmat.

Fókusz 2016-11-18


szerző:
2016.11.18. 18:55
Gyerekriporterek a tűzvonalban

A szíriai Homszban, egy alig 18 éves fiú kamerájával, helyszíni jelentéseivel mutatja be a vérontást. A polgárháború kezdete, vagyis 2011 óta dolgozik. Egy 13 éves videóújságíró a szíriai Aleppóban kockáztatja életét ugyanezért a célért. Egyre több tizenéves haditudósító akarja tájékoztatni a világot arról, ami ott történik.

Földi pokol a szír börtönökben

Brutális kínzások, nemi erőszak, embertelen körülmények – már több mint 17 ezren haltak meg a szír kormány börtöneiben a véres polgárháború kezdete óta. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet megdöbbentő információi volt raboktól származnak, akik túlélték a bántalmazásokat. Szakértők szerint ez megmagyarázhatja, miért nem mernek elmenekülni a civilek az ostromlott Aleppóból. A nyugalom megzavarására alkalmas képek!

Pokemonokkal könyörögnek a szír gyerekek

Szír gyerekek tartanak maguk elé rajzolt pokemonokat. Az egyik lázadó hadsereg a nyugati pokémonőrületet kihasználva hívja fel a figyelmet az évek óta húzódó polgárháború védtelen áldozataira. A rajzokon angol és arab nyelvű felirattal könyörögnek a gyerekek, hogy mentsék meg őket. A szíriai polgárháborúban civil szervezetek szerint eddig csaknem 15 ezer gyermek vesztette életét.

Szorul a hurok az Iszlám Állam körül

Három fronton is szorongatják az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. Irakban már területük felét elvesztették, Szíriában is visszaszorulóban vannak. Líbiában pedig legfontosabb észak-afrikai támaszpontjukat, Szirt kikötőjét foglalták vissza tőlük a kormányerők. A terroristák a területi veszteségekre civilek ellen végrehajtott öngyilkos merényletekkel válaszolnak. Meggyengülésüktől függetlenül azonban a szíriai polgárháború ugyanúgy folyik tovább, mint eddig.

Szívszorító üzenet az ostromlott gyerekektől

Több gyerek is áldozatául esett egy váratlan légitámadásnak a szíriai Aleppóban. A február végén megkötött fegyverszünetet minden fél kölcsönösen megsérti, a folytatódó polgárháború továbbra is elsősorban a civileket sújtja. A már évek óta ostromlott Daraya városának gyerekei szívszorító üzenetben kérnek segítséget a világtól a vérengzés megállítására.

Idomeni: a reménytelenség határátkelője

Képzeljék magukat abba a helyzetbe, hogy hazájukban polgárháború tör ki, és menekülniük kell. Igen ám, de ahova igyekeznek, oda nem engedik be önöket, ezért egy határon vesztegelnek, valahol a semmi közepén, 13 ezer sorstársukkal. Ha esik az eső sártenger van, nincs elég WC és mosakodni se lehet, kevés az élelem, és alig van remény. Pontosan ilyen hely Idomeni.

Miért jönnek - egy törökországi menekülttáborban forgattunk

Tényleg milliók akarnak még Magyarország felé elindulni? Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak? Riporterünk a válaszokért az egyik törökországi menekülttáborba utazott a szír határ mellé. Helyszíni tudósításunk az országból, ahová már két és fél millióan menekültek a háború elől, amelyben mindenki harcol mindenkivel.

Szíria nemzetközi kereszttűzben

Minden nap hallunk róla és minden nap kevésbé tudjuk követni. Szíriáról van szó. Nehéz eligazodni. Az ellentmondásos arab tavasszal kezdődik, amelynek nyomán Szíriában számtalan fegyveres csoport esik egymásnak. Egyesek közülük Asszad elnök rendszerét akarják megbuktatni, mások más csoportokat akarnak megsemmisíteni. Lassan kiderül, hogy a valamennyiük ellen harcoló, ugyanakkor erősen Asszad- és Nyugat-ellenes, saját kalifátusban gondolkodó ISIS, az Iszlám Állam terrorszervezet nagy területeket foglalt el Szíriában és Irakban is. Szíria részben romhalmaz lett, menekültek milliói hagyták el az országot.

Szíria: súlyos nemzetközi konfliktus középpontja

Szíria. Évek óta polgárháború megszámlálhatatlan csoport részvételével. Asszad elnököt az Egyesült Államok megbuktatná és az Iszlám Államot megsemmisítené. Jó két hete az oroszok is beszálltak – Asszad mellett. A háborúban megsemmisülő Szíriát menekültek milliói hagyják el és az ország mára súlyos nemzetközi konfliktus középpontja lett.

 

Oroszország az ISIS fővárosát bombázza

Az orosz légierő szerda óta bombáz Szíriában - Putyin korábban az Iszlám Államot nevezte meg elsődleges célpontjaként, de eddig főleg a kormányellenes felkelőket érintették a légicsapások. Az ötödik napon azonban célba vették az ISIS központjának tartott Rakkát is.

Orosz légicsapás Szíriában


szerző:
2015.09.30. 18:25
Orosz légicsapás Szíriában

Közvetlenül is beavatkozott Oroszország a szíriai polgárháborúba. Az orosz törvényhozás felsőháza egyhangúlag felhatalmazta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy vesse be az orosz haderőt. Az államfő környezete szerint ez csak a légierőre vonatkozik, szárazföldi csapatokat nem indítanak.

A szír hadsereg orosz gépekkel bombázza az ISIS által megszállt Palmürát

Minden eddiginél keményebb légicsapásokat mért az Iszlám Állam palmürai hadállásaira Bassár El-Aszad serege. Megfigyelők szerint eddig legalább 26 halottja van a bombázásoknak.

Háború elől vagy a jobb életért jönnek?

Honnan és miért menekül az a 161 ezer ember, aki menedékkérelmet adott be Magyarországon szeptember 10-ig. Nagy többségük, 4 közül hárman, tehát háromnegyedük 4 országból, Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból és Irakból jött. A kormány szerint a menedékkérők többsége egyszerűen jobban akar élni – meglehet nem nálunk, hanem Nyugat- vagy Észak-Európában. Ma főleg erről a 4 országról beszélgetünk, hogy megértsük, miért nem érzik biztonságban magukat azok a milliók, akik sokkolják Európát.

Magyarul Balóval 2015-09-18

Menekülők özönlik el a szerb-magyar határt. Kik jönnek? Honnan jönnek? Hányan jönnek? Miért most jönnek? A kormány szerint többségük csupán jobb életet keres Európában. Szakértők szerint viszont háború vagy polgárháború elől menekülnek. Mi kellene hozzá, hogy otthon maradhassanak? Van esély a rendteremtésre Szíriában, Irakban, Afganisztánban és Pakisztánban?

Menekülők özönlik el a szerb-magyar határt

Kik jönnek? Honnan jönnek? Hányan jönnek? Miért most jönnek? A kormány szerint többségük csupán jobb életet keres Európában. Szakértők szerint viszont háború vagy polgárháború elől menekülnek. Mi kellene hozzá, hogy otthon maradhassanak? Van esély a rendteremtésre Szíriában, Irakban, Afganisztánban és Pakisztánban?
 

Félmillió menekült érkezett Európába

A legtöbben Szíriából és Afganisztánból jöttek. Szinte mindegyikük a Balkánon és a Magyarországon át vezető útvonalat használja, mert ez jár a legkisebb kockázattal. Csak a szíriai menekültek száma meghaladja a négymilliót. Döntő többségük még a polgárháborús országukkal határos államokban van.

Választott fegyverem: Morgan Freeman

James Pickens Jr. az HBO által készülő sorozatban kapott szerepet Morgan Freeman oldalán.

Zsúfolt táborokban a háború elől menekülők

Híradónk az osztrák menekülttáboroknál járt. Többek között Traiskirchenben, ahol az 56-os magyar menekülteket is befogadták. A táborokban hatalmas a zsúfoltság, van olyan hely, ahol már sátrakban szállásolják el a menekülteket. Többségük az Iszlám Állam, a hazájukban dúló polgárháborúk vagy a tálib elnyomás elől menekülnek. Vasárnap az osztrák belügyminiszter azzal fenyegetőzött, hogy leállítják a menekültügyek elbírálását. Johanna Mikl-Leitner ezzel azt szeretné elérni, hogy az Európai Unió tagállamai többet tegyenek a menekültekért.


 

Igazmondás Ukrajnáról


szerző:
2015.04.17. 13:22
Igazmondás Ukrajnáról

Majdnem egy évig dolgozott Kijevben egy hivatalos magyar megfigyelő egy nemzetközi szervezet képviseletében. Ma beszél először. Tárgy: az ukrán polgárháború közelről: harcok, elcsatolt országrészek, orosz beavatkozás, összeomló gazdaság, belpolitikai zűrzavar. Európa legveszélyesebb konfliktusa belülről.

A polgárháborúból haza: magyarok Jemenből

Jemenben jelenleg is vallási indíttatású polgárháború van, emellett Szaúd-Arábia és a környező országok naponta 120 légicsapást mérnek a lázadókra és a bázisokra. Még mindig tartózkodnak az országban magyar állampolgárok, de most azok mesélnek, akiket már sikeresen kimenekítettek. Hubai Antal riportja.

A polgárháborúból tértek haza: magyarok Jemenből

Jemenben jelenleg is vallási indíttatású polgárháború van, emellett Szaúd-Arábia, és a környező országok naponta 120 légicsapást mérnek a lázadókra, és a bázisokra. Még mindig tartózkodnak az országban magyar állampolgárok, de most azok mesélnek, akiket már sikeresen kimenekítettek. Hubai Antal riportja.

Mindenki menekül Jemenből


szerző:
2015.04.05. 18:27
Mindenki menekül Jemenből

Ezrével menekülnek a külföldiek a polgárháborús káoszba süllyedt Jemenből. A síita lázadók tovább nyomulnak előre, annak ellenére, hogy a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi koalíció folyamatosan támadja őket a levegőből.

Reggeli Hírvadász - 2015/03/10

Hírösszefoglalónk ismét jelentkezik, ezúttal drogügyletbe keveredő Oscar-díjas színésszel, pletykákkal, friss képekkel, videókkal és egy lehetséges Pókember-jelölttel. Induljon a nap!

Szíriai válság: ártatlan életek temetője

Embertelen borzalmak, forrongó feszültség. A polgárháború elharapódzása és végkifejlete egyelőre kilátástalan. Amerika és Oroszország pedig nyíltan szembeáll egymással. Nemzetek és ártatlan életek sorsa került a mérlegre.

Fókusz 11-11-23


szerző:
2011.11.23. 20:20
Fókusz 11-11-23

Fókusz: Diszkókirály - Várában fogadott minket Thomas Anders, a Modern Talking szépfiúja, aki tabuk nélkül mesélt életéről. Megszöktettük - Hazavittük az X-Faktoros Muri Enikőt Nyíregyházára, ahol még rögtönzött koncertet is adott. Élet-halál harc - Részt vett a szabadságharcban, börtönbe került. Egy félig magyar férfi vallomása a szíriai eseményekről.

Kínozták a magyar férfit Szíriában

El-Khalid Ibrahim Imre szír-magyar kettős állampolgár. 55 napot töltött szír katonai és polgári börtönökben, nemrég szabadult. A vád ellene az állam tekintélyének aláásása volt, pedig ő csak beállt a tüntetők közé és rendszeresen tudósított.

Nincs búcsú a fegyverektől Líbiában

Órákon keresztül fegyverropogás hallatszott a líbiai fővárosban hajnalban.

Menekültkrízis Líbiában


szerző:
2011.03.02. 20:40
Menekültkrízis Líbiában

Tovább tart a Kadhafihoz hű erők előrenyomulása Líbiában.

Véget érhet a srí lankai polgárháború

25 év után befejeződhetnek a harcok: hétfőn agyonlőtték a tamil lázadók vezetőjét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való