KERESÉS search-close

plakátok

34 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "plakátok"

Kikerültek a kampányplakátok az utcákra

Kikerültek a Fidesz és az MSZP óriásplakátjai az utcákra, miután szombaton hivatalosan is elkezdődött az európai parlamenti választás kampánya. A kormánypárt hirdetésein nem támadják Brüsszelt, mindössze Orbán Viktor támogatására és a bevándorlás megállítására hívják fel a figyelmet. Az MSZP plakátján pedig a párt kampányszlogenje olvasható. Más ellenzéki pártnak nem lesz óriásplakátja, mert nincs rá pénzük. Az uniós választási kampányra ugyanis nem jár külön állami támogatás.

Meghekkelték a kormány Európa-ellenes plakátkampányát

Meghekkelte a kormány Európa-ellenes plakátkampányát a Momentum. Az ellenzéki párt aktivistái éjszaka több városban egyszerűen átmatricázták a hirdetéseket. Így azokon most például az olvasható, hogy 400 körzetben nincs háziorvos, és tanárhiány van. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel bevándorlás-politikája veszélyes, és az erről szóló plakátok átragasztása rongálás.

Egy cégé a milliárdos kampány

Újabb kommunikációs kampányt indít a kormány, ezúttal 2,3 milliárd forintért. Ezt pedig egyedül Balásy Gyula cégcsoportja költheti el. Hiába adták ugyanis ők a legdrágább ajánlatot, a másik két céget – Csetényi Csaba és Kuna Tibor vállalkozásait - kizárták a korábbi szabálytalanságok miatt. A kormány szerint ők mindent törvényesen csináltak, így a verseny sem sérülhet. A Párbeszéd szerint a rossz elvtársak elmennek és jönnek a jó elvtársak.

 

Már leszedték a legtöbb plakátot

Eltűnt a politikai plakátok nagy része az utcákról. Kedden délután 4 órakor járt le a határidő, a törvény szerint eddig kellett eltávolítani a hirdetéseket. A pártok helyett ezt az önkormányzatok is megtehetik, de a költségeket kiszámlázhatják. A legtöbb helyen, a lámpaoszlopokon, és az eldugottabb zugokban felejtették ott a pártok a plakátokat.

 

Plakátok az ENSZ csomagja ellen

Folytatódik a kormány kampánya a migráció ellen. Az üzenet egyszerű, a kormány szerint a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent, ezért meg kell állítani. A hirdetések április 15-éig futnak majd. Ellenzéki pártok szerint a plakátok félelem- és gyűlöletkeltők, ráadásul közpénzből a Fidesz kampánycéljait szolgálják. Az LMP tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt panaszt tesz a választási bizottságnál.

Már ragasztják le a plakátokat

Elkezdte leragasztani a kispesti önkormányzat a kormányzati és fideszes plakátokat. A helyi szocialista polgármester egy hete jelentette be, hogy az általa vezetett önkormányzat egy rendelettel betiltotta ezeket a hirdetéseket. Az indoklás szerint azért, mert gyűlöletkeltők, a kampánynak pedig az uszítás helyett az induló pártok programjairól kellene szólnia. A kormány akkor úgy reagált: egy helyi rendelet nem írhatja felül a plakátokra vonatkozó országos törvényeket.

95 százalékos kedvezményt ad a listaárból Garancsi István cége

Az ügyben az Együtt az Állami Számvevőszékhez fordul tiltott pártfinanszírozás miatt. Az ESMA szerint törvényesen járnak el és bármely párt bérelhet tőlük. Új megrendeléseket viszont már nem fogadnak be. Azt a Fidesz nem árulta el, hogy mennyit bérel az országszerte meglévő százezer helyből. Az ellenzéki pártok valamivel több mint 5 ezret.

Jobbikos plakátokat rongáltak

Azonos módszerrel festettek le több tucat Jobbikos választási óriásplakátot a fővárosban. A párt szerint szervezett akcióval próbálják eltüntetni az alig néhány napja kihelyezett választási hirdetéseik legfőbb üzeneteit. A Fidesz szerint belefér a politikai vélemény-nyilvánításba, hogy lefestik a választási plakátokat, de a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint ők senkit sem bátorítanak erre.

Ellopták Márki-Zay plakátjait

A hazug – ilyen feliratú matricát ragasztottak a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás függetlenként induló jelöltjének plakátjaira ismeretlenek. Több plakátot pedig elloptak. Emiatt feljelentést tett. A választási iroda azt közölte, minden bejelentést kivizsgálnak.

 

Hivatalosan elkezdődött az áprilisi választás kampánya

A következő 50 napban a pártok nagygyűléseket tarthatnak, plakátolhatnak és elkölthetik a közpénzből kapott kampánytámogatást. A jelöltek pedig hétfőtől két héten át gyűjthetik a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat. A Nemzeti Választási Iroda szerint ők már készen állnak a választásokra.

 

Beázás miatt elvesztek a bevándorlásról szóló plakátkampány szerződései

Ezt mondta a bíróságon annak a cégnek a képviselője, amelyik országszerte kihelyezte a hirdetéseket 2015-ben. A bíróságra azért idézték be, mert 7 plakátjukat két szegedi aktivista összefestett, és az ügyészség akkori álláspontja szerint rongálást követtek el. A fiatalokat első fokon elítélték, de fellebbeztek. A bíróság most azt próbálja kideríteni, kit ért kár.

Soros-barát plakátok Tihanyban

Volt, aki köpködött, mások helyeseltek és bátorították – heves reakciókat váltottak ki azok a Soros-barát plakátok, amelyekkel a tihanyi Babamúzeum tulajdonosa rakta tele a kerítését. Filotás Tivadar volt az, aki nemrég egyhetes nyaralást ajánlott fel az Őcsényben elutasított menekülteknek. Az RTL Híradónak most azt mondta: az idegengyűlölet katasztrófát hozhat például a turizmusra.

A BKV távolítja el a plakátokat

BKV-s dolgozók takarították el a Momentum matricáit a budapesti aluljárókból. A párt kedden mutatta be azt a videót, amely szerint hivatalos személyek szedték fel a padlóra ragasztott kampányanyagokat.

 

Nem parlamenti párt, ezért plakátolhat

Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén! Olvasható azokon a plakátokon, amelyek a múlt héten jelentek meg a főváros több pontján. A kormány Soros-ellenes plakátjaira kísértetiesen hasonlító falragaszokat a tavaly alakult Demokrata Párt jegyzi.

Carrie Fisher könnyek között: „A Star Wars 8 a családról szól!”

Hidegrázós élményben lesz részed, ha megnézed azt az eddig még sosem látott és igencsak megható felvételt, mely a Star Wars: The Last Jedi forgatásán készült, és amiben láthatod ez egész stábot egy családként dolgozni a fantasztikus történeten!

Biztosan volt szerződése a Fidesznek Simicska Lajos cégeivel

Biztosan volt szerződése a Fidesznek Simicska Lajos cégeivel plakátkampányra 2010-ben – ezt mondta Lázár János még a csütörtöki kormányinfón. De, hogy pontosan mekkora összegről, azt szerinte a párt pénzügyesei tudják. A fidesz azonban egy hete nem válaszol kérdéseinkre az ügyben. Így azt sem tudni, valóban több pénzért hirdettek-e abban az évben, mint amennyit az Állami Számvevőszéknek bevallottak - erről írt ugyanis a 24.hu. Az MSZP szerint a Fidesz vezető testületeinek tudnia kellett minden kampányköltésről, hétfőn feljelentést tesznek.

 

Lali beismeri Zoénak, hogy túl messzire ment a plakátokkal

Amikor Lali Zoé tudta nélkül reklámfigurának használja a lányt, hogy a potencia italát eladja, a lány ezt egyáltalán nem találja viccesnek és bosszút áll. Lali kénytelen belátni, hogy túl messzire ment, de meglepő módon Zoé megértőnek bizonyul Lali apjával kapcsolatos problémájával szemben.

Nem jött össze a kétharmad

Nem fogadta el az országgyűlés a politikai plakátkampányokat korlátozó törvényjavaslatot. Kétharmados többség kellett volna, egyetlen szavazaton múlt a döntés. A kormánypárti képviselők a Jobbikéhoz hasonló plakátkampányokat akarták volna megakadályozni. A Fidesz szerint az ellenzék a korrupció pártjára állt azzal, hogy nem szavazta meg a javaslatukat. A Jobbiknál azt mondják, a kormány fél az ellenzéktől, ezért akarta korlátozni a politikai reklámokat.

Eltűnhetnek az utcákról a nemzeti konzultáció köszönőplakátjai

Lázár János miniszter szerint lemondanak az ilyen kampányról, ha az országgyűlés a jövő héten elfogadja a burkolt pártfinanszírozásról szóló törvény módosítását. Úgy változtatnák a jogszabályt, hogy kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátokat elhelyezni az utcán. Mindezt azért, mert a Fidesz szerint a Jobbik tisztességtelen előnyre tett szert azzal, hogy Simicska Lajostól kapnak plakáthelyeket. Az LMP szerint a kormány a törvény elfogadása után a saját médiájában kampányolna többet.

 

Gyűlöletpolitika: Mit tesz bennünk?

Ha ön elgondolkozik és megpróbálja összehasonlítani, hogy 10 évvel ezelőtt vagy mostanában talál saját magában több félelmet és gyűlöletet – mire jut? Másképpen: gyűlöletkeltés Magyarországon. Nem történelmi előzmények nélkül – de, ha például a kormánykampányokra vagy egyik-másik televíziós csatornára, újságra, weblapra gondol, akkor meglehet, úgy érzi, hogy ebben a formájában és ebben a minőségében alighanem több mint fél évszázada nem vette körül az embert ennyi hivatalos és nyilvános félelem és gyűlölet.

Festékkel, plakáttal is tiltakoztak

A Képviselői Irodaházat is összefestékezték. A demonstráció után emiatt négy tüntetőt jelentettek fel a rendőrök. A Demokratikus Koalíció politikusa pedig a miniszterelnök házának kerítésére ragasztott ki plakátokat, és egy uniós zászlót is kitűzött. A miniszterelnök sajtófőnöke érdemben nem reagált az akcióra. 

Újabb kormányzati kampány

Az érvénytelen népszavazás ellenére újabb tájékoztató kampányt indított a kormány. Azt hirdetik, hogy a résztvevők elsöprő többsége nemmel szavazott a menekültek betelepítésére. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem árulta el, hogy mennyibe kerül az újabb kampány, azt mondták, majd később hozzák nyilvánosságra. A Demokratikus Koalíció szerint a népszavazást hiába próbálják sikernek beállítani, a választók többségét nem érdekelte.

Leragasztja a kormány plakátjait a DK

Leragasztja a szerinte megtévesztő kormányzati plakátokat a Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány Ferenc vezette párt szerint a kabinet szándékosan kelti azt a látszatot, mintha a magyarok 98 százaléka szavazott volna a betelepítési kvóták ellen, miközben a többség el sem ment a népszavazásra, ezért az nem is lett érvényes. A Fidesz szerint az emberek egyértelműen fejezték ki a véleményüket, azt csak a DK nem érti.

Átszabná a plakátpiacot a kormány

Az összes órásplakát-helyet elbontaná a kormány. Helyettük kevesebb és kisebb új plakáthely lenne, amit az önkormányzatok adnának ki koncesszióban. Ez derül ki egy Híradónk birtokába jutott kormányzati tervezetből. A Reklámszövetség szerint ezzel lerombolnák a piacot. Az Együtt szerint ugyanazt csinálja a kormány, mint pár éve a trafikokkal. A kormány elismerte, hogy jelentősen átszabnák a piacot, de még nincs konkrét előterjesztés.

40 ezer savat köpő menyéttel a választási plakátok ellen

A kormány azt mondja, a népszavazás akár 100 évre meghatározhatja az ország sorsát és ezért minden lehetőséget kihasznál, hogy elmondja véleményét és érveit a választóknak – ám a kormánynak ez az elve a Fideszre nem vonatkozott, hiszen nem kívántak vitatkozni az egyetlen érdemi ellenzéki kampányt folytató Kétfarkú Kutya Párttal. Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke volt a műsor vendége.

Kampányplakátok lepik el az országot

Ellepik az utcákat a kampányplakátok a következő hetekben, a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazásról mondják majd el a véleményüket a pártok és a kormány. A kabinet a részvételre buzdít majd. Az Együtt, a PM és a Modern Magyarországért Mozgalom pedig az otthonmaradásra bíztatja támogatóit szokatlan kampányukban. Az MSZP szombaton mutatja be a posztereit, ezeken arra hívják majd fel a figyelmet, hogy szerintük miért nincs értelme a népszavazásnak.

Eltávolították a kritikus plakátokat

Indoklás nélkül eltávolították az Együtt plakátjait Kecskeméten. Ezeken a helyi polgármestert kérdezik, akinek férje Matolcsy György unokatestvére és 400 milliós kölcsönhöz jutott a jegybank növekedési hitelprogramjából. A polgármester azt mondta az RTL Híradónak, neki nincs köze a plakátok eltávolításához. Az Együtt szerint viszont elfogadhatatlan, hogy az ellenzék nem tájékoztathatja a választóit.

Kikerültek a vicces ellenplakátok

10-féle vicces felirattal, 500 plakáttal, országszerte elindult a Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr közös ellenkampánya, amelyet a kormány szerintük bevándorlóellenes plakátjai miatt raktak ki. A készítők 3 millió forintot kértek, de végül 33 milliót kaptak civil adományozóktól a kampányra.

A döntés után is folytatódik a konzultáció

A határzárról szóló kormánydöntés ellenére folytatja a kormány a nemzeti konzultációt a bevándorlásról. A konzultáció internetes kérdőíveivel az origó szerint vissza lehet élni. Kipróbáltuk különböző fiktív e-mail címekkel, mindet elfogadta a rendszer. Közben a Kétfarkú Kutyapárt megmutatta stábunknak, hová rakják ki az első ellenplakátjukat. Felcsúton, a miniszterelnök falujában ragasztják majd ki.

300 millióba kerül a kormány új kampánya

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját! Ez a kormány állásfoglalása és üzenete, mondta a kormányszóvivő. Ilyen feliratú óriásplakátok és újsághirdetések jelennek meg hamarosan. Ezekre 300 millió forint közpénzt költenek.

Keddig kell leszedni a választási plakátokat

A hirdetményeket a 2. forduló napját követő 30 napon belül köteles eltávolítani az, aki elhelyezte vagy, akinek érdekében elhelyezték.

Már most trükköznek a kampánypénzekkel

Ellepték az utcákat a választási plakátok, ezek hivatalosan még nem kampányplakátok.

130 plakáton tervezték újra Magyarországot

A 10-ik szabadtéri ARC plakátkiállítás csütörtökön nyílt meg Budapesten.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való