KERESÉS search-close

pedagógus

71 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pedagógus"

Újabb sztrájkra készülnek a tanárok

Újabb pedagógus sztrájk lehet, ha nem sikerül egyezségre jutnia a kormánynak a tanárokkal. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétvégén sztrájkbizottságot hozott létre, mert így garantáltan meg kell hallgatni a tanárok követeléseit, amik bár szinte évek óta változatlanok, mégsem teljesültek a szakszervezet elnöke szerint.

Nem mindenhol kapnak plusz juttatást a tanárok év végén

Nem kapnak plusz juttatást a tanárok év végén. Ezt mondta kérdésünkre a Klebelsberg Központ elnöke. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez csak a tankerületi központok által fenntartott intézményekben van így. Szerintük a szakképzési centrumokban például jár plusz pénz. Sőt, az óvodapedagógusok is több helyen kapnak az önkormányzatoktól. A Klebelsberg Központ szerint a tankerületek is adhatnak, ha a költségvetésbe belefér.

 

Több mint kétezer tanár hiányzik

Már most több mint kétezer tanár hiányzik az iskolákból. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a fiatalok nem szívesen választják ezt a pályát, mert kevés a kezdőfizetés. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától kérdésünkre azt írták: nincs országos pedagógushiány.

 

Pedagógus-díjat kapott Kósa

Padagógusnap alkalmából kitüntetést kapott Kósa Lajos. Erről a hvg.hu írt először. A Fideszes politikus a "Nemzedékek jövőjéért" díjat vette át. Az elismerést eredetileg a kiemelkedő tudású pedagógusok és intézményvezetők munkájának elismerésére alapították. A pedagógus szakszervezet szerint a szakmaiság megkérdőjelezése, ha pedagógusnapon pártpolitikusokat tüntetnek ki.

 

Szülők, diákok és pedagógusok egy jobb oktatási rendszerért

Beázott tantermek, fűtés nélküli iskolák. Túlterhelt diákok, alulfizetett pedagógusok, tüntetések és sztrájkok. Lassan évek óta ez jellemzi a magyar oktatást. A diákok jobb feltételeket, a szülők színvonalasabb oktatást, a pedagógusok pedig nagyobb megbecsülést és magasabb fizetést szeretnének. Vagyis röviden: egy jobb oktatási rendszert.

Elmúlt 8 év: mit nyertünk, mit vesztettünk?

Választások idején az ember elgondolkozik: mit hoztak az elmúlt évek? Esetünkben az elmúlt 8 év. Mit nyertünk, mit vesztettünk? Ki nyert, ki vesztett? Ha azt nézzük, mennyi új és ezek között mennyi sokmilliós autót látni, a nyertesekre gondolunk. Ha tudjuk, hogy a rokkantnyugdíjasok milyen katasztrofális helyzetbe jutottak, a vesztesekre.

Egyenlőtlenség: csokigolyó vagy százezer forint jár a pedagógusoknak

Van olyan iskola, ahol egy darab csokigolyó, máshol akár 100 ezer forintos karácsonyi jutalom járt a tanároknak. Több nézőnk is egyenlőtlenségre panaszkodott. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hiába az egységes állami fenntartás, megalázó, hogy ekkora különbségeket tesznek a pedagógusok között.

Jocó bácsi érettségi tippjei


szerző:
2017.06.09. 08:11
Jocó bácsi érettségi tippjei

Június 19-én indulnak a szóbeli középszintű érettségi. Jocó bácsiként elhíresült általános- és középsikolai történelem, hon- és népismeret tanár, Balatoni József volt Anna és Miki vendége a Reggeliben.

Nem osztályoznák a diszlexiás tanulókat

A diszlexiás gyerekeket továbbra sem kellene osztályozni az iskolákban - ezt mondta az RTL Híradónak az oktatási ombudsman arról az új törvénymódosításról, amelyen sok szülő is felháborodott. Az oktatásért felelős helyettes államtitkár szerint a jogszabály csak azokra a diákokra vonatkozik, akiknél átmeneti a tanulási zavar. A Pedagógusok Szakszervezete szerint viszont egyszerűen felesleges volt a módosítás.

Tanulási zavarok, zavaros javaslatok

Gyerekekről beszélünk ma este, sok tízezerről, akik eleve nehéz helyzetben vannak, de egy új törvénymódosítási javaslat még nehezebbé tenné tanulásukat, így későbbi életüket is. Az SNI és BTMN által érintett gyerekeket eddig – megfelelő szakvizsgálat után – az adott tárgyból osztályzás alól fel lehetett menteni, tehát nem kaptak osztályzatot, de a képzésben részt vettek, órára jártak. Ezen a helyzeten akar változtatni az oktatási kormányzat, amely Nagypéntek előtti napon egy 15 oldalas módosító javaslattal lepte meg a szakmát, s öt, azaz 5 napot adott a javaslat véleményezésére.

Kevés a logopédus


szerző:
2017.03.26. 18:27
Kevés a logopédus

Kevés a logopédus, a gyógytornász és az iskolapszichológus, pedig egyre több gyerek szorul rá a segítségre. A Magyar Nemzet információi szerinte vidéken az ilyen állások harmadát nem tudják betölteni. Békés megyében egy logopédusra 80-90 gyerek jut. A Pedagógusok Szakszervezete szerint az a probléma, hogy a szakszolgálatosok keveset keresnek. Az oktatási államtitkárság szerint nem a fizetés, hanem a képzőhely kevés, de ősztől ez is változik.

A tanárlázadás egy éve

Mérleg. Pedagógustiltakozások egy éve – mire jutottak? Kérdezhetnénk úgy is, csalódott-e a társadalom, hogy a pedagógusok eddig jutottak, vagy csalódottak-e a pedagógusok, hogy a társadalom ennyire támogatta őket? S maguk a pedagógusok: ma hányan támogatják a továbbra is működő tiltakozási mozgalmat?

Igazgatók kritizálják a tiltakozó tanárokat

A pedagógustiltakozásokat kritizálják a zalaegerszegi igazgatók. Nyílt levelet írtak, szerintük politikai indíttatású, szakmai alapok nélküli megnyilvánulások zavarják a szakmai megbeszéléseket. A Kettős Mérce úgy tudja, több iskolában a tanárok egy része nem semmit sem tudott a levélről. Az egyik igazgató híradónknak azt mondta, az intézményvezetők álláspontját írták le. A tiltakozásokat szervező Tanítanék Mozgalom kikéri magának a levél állításait.

Túlóradíj miatt perli egy pedagógus a KLIK-et

Beperelte a KLIK-et egy fejlesztőpedagógus. Túlóradíjat követel az iskolafenntartótól. Adminisztrálni kezdte, mennyivel többet dolgozik, ahhoz képest, amit a törvény előír. Úgy számol, körülbelül 140 ezer forintot kellene kapnia. Erről a Házon kívül című műsornak nyilatkozott. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténél azt mondják, ez nem egyedi eset. A KLIK konkrétumot nem közölt, de elismerték, hogy vannak ilyen esetek. Azt ígérik: ha a bíróság jogosnak tartja a követelést, fizetnek.

Az iskolák elé vonulnak szerdán a tanárok

Orbán Viktor és Áder János sem kért bocsánatot a tanároktól, így megtartja a polgári engedetlenségi akciót jövő szerdán a Tanítanék Mozgalom. Pukli István azt kérte, mindenki, aki egyetért a pedagógusok tiltakozásával, reggel 8 és 9 óra között csatlakozzon hozzájuk, és menjenek egy iskola elé.

Sztrájkra készülnek a pedagógusok

Vasárnap az egyik budapesti gimnázium informatika tanára jelentette be, hogy egyéni sztrájkot hirdet azzal, hogy nem ír be jegyeket a diákoknak. Hétfőn a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke beszélt arról, ha a kormány nem hajlandó tárgyalni velük, sztrájkba lépnek. Az államtitkárság azt közölte, hajlandók tárgyalni, de csak az általuk létrehozott közoktatási kerekasztalnál.

Galéria: Pedagógus tüntetés képekben

Több ezren gyűltek össze a pedagógus tüntetésen. A tiltakozók a tanárok és a diákok terheinek csökkentését, az oktatási és a tanulási szabadság visszaállítását követelték. A demonstráció végén pedig a fekete ruhás nővér, Sándor Mária felhívására 5 percre néma csendbe borult az egész tér, hogy így mutassák meg a békés tömeg erejét.

Változások a CSOK-kal és újra tüntetnek a pedagógusok

49 oldalnyi kormányrendelet a Családi Otthonteremtési kedvezmény újabb változata. Több támogatás használt lakásra, vehetünk drágább újat is. Itt lesz Novák Katalin államtitkár. És: holnap tüntetnek a pedagógusok, akik alapvető változtatásokat követelnek a közoktatásban. Vendégünk a Teleki gimnázium igazgatója, egy diák képviselő és egy szakszervezeti vezető.

Közoktatás: kerekasztal/sztrájk?

A központosított közoktatás 3 év alatt alighanem központosított romhalmaz lett. Nem egyes, azonosítható gondok vannak, hanem a rendszer egésze recseg-ropog, nagyon sok pedagógus és egyre több szülő és diák szerint is. A két nagy pedagógus-szakszervezet elnökeit kérdeztük a témában.

Két nagy pedagógus-szakszervezet vezetőit kérdezzük: akarnak-e és miről tárgyalni a kormánnyal?

Dermesztően lassan, de végre elérte az oktatási kormányzat ingerküszöbét a közoktatás csődje. Mosolyoffenzíva és kerekasztal-show következik a diákokat és a szülőket is mozgósítani igyekvő országos tüntetéshullám közepette.

Nem bánja, hogy kiállt a diákjaiért

Nem hagyja magát, és nem bánta meg, hogy kiállt a diákjaiért - ezt mondta híradónknak az a pedagógus, aki elvesztette munkáját, miután az iskolájában folyó zaklatásról beszélt nyilvánosan. Szerinte ugyanis az egyik kollegája, aki az igazgató fia szexuális utalásokat tesz a diákoknak az egyik soroksári középiskolában. Most munkajogászhoz fordult. A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, úgy tudjuk, szülőket és diákokat is kihallgattak már.

Buszsofőrök és húsosok is csatlakoznak

Buszsofőrök és húsipari dolgozók is tüntetnek a pedagógusokkal jövő héten. Fáklyás felvonulást szervez a helyi pedagógus szakszervezet jövő szerdára Miskolcon, több nagyvárosban pedig szimpátiatüntetést tartanak. A Herman Ottó Gimnázium oktatáspolitika elleni tiltakozó akcióját támogatják. A miskolci közlekedési szakszervezet elnöke azt mondta, azért mennek ők is, mert a gyerekeik jövőjéről van szó. A köznevelésért felelős helyettes államtitkár jobban örülne a szakmai vitának.

Balog: kemény beszélgetés volt!


szerző:
2016.01.27. 18:30
Balog: kemény beszélgetés volt!

Miskolcra, a tiltakozó akciót kezdeményező tanárokhoz ment Balog miniszter. Bár a fórumra nem engedtek be kamerákat, később az egyik miskolci pedagógus azt mondta Híradónknak, hogy egy kivétellel minden pedagógus problémákat sorolt az Emberi Erőforrások miniszterének. Balog Zoltán a fórum után azt mondta, kemény beszélgetésen vannak túl. A miniszter bejelentette, 9000 tanár terheit csökkentik azzal, hogy könnyítenek a minősítési rendszeren, és új számítógépeket is ígért az iskoláknak.

Egyre többen az oktatási rendszer ellen

Nem lehet lekötözve Hattyúk tavát táncolni - így reagált az egyik pedagógus szakszervezet Lázár János szavaira. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön ugyanis arról beszélt, hogy a pedagógusoknak is felelőssége van abban, hogy romlott a gyerekek teljesítménye. Közben már 44 iskola csatlakozott a miskolci tanárok nyílt leveléhez, amelyben a mostani oktatási rendszert kritizálják.

Falnak lökte a tanárnőt az ittas apa

Falnak lökte és hangosan szidta fia tanárnőjét egy részeg férfi a Békés megyei Kondoroson. A pedagógus hívta a rendőröket, akik a szomszéd utcában fogták el a támadót. Eljárás indult ellene. A rendőrök szerint a férfi azért lett dühös, mert a tanár nem engedte neki, hogy hazavigye a gyereket. A faluban azt mondták,a férfi nem először kiabált a tanárnővel.

Nem kapott fizetést, ezért felmondott

Elege lett, otthagyta állását az a szentendrei informatika tanár, akit múlt héten mutattunk be a Híradóban. Kovács Csaba ebben a tanévben - vagyis szeptember óta -  még nem kapott fizetést, hiába kereste többször is a Klebelsbelg Intézményfenntartót. Mivel nem ő az egyetlen óraadó tanár, aki így járt, az egyik pedagógusszakszervezet fizetési felszólítást küldött a KLIK-nek. Mendrey László azt mondta, ha kell perelni fognak. A köznevelési államtitkár elnézést kér a pedagógusoktól.

Tornaterem is kellene a fociórához

Nemhogy a futballoktatáshoz, de még a mindennap kötelező testneveléshez sincs elég tornaterem az iskolákban - ezt mondta az egyik pedagógus szakszervezet elnöke. Az Emberi Erőforrások minisztere azt mondta, megteremtik ehhez a feltételeket.

Vita a tanárok etikai kódexéről

A gyerekeinket rájuk bízzuk, de a saját öltözködésüket nem. Azt sem, hogyan viselkedjenek, azt sem, hogy miről beszélhetnek. Avagy: Etikai Kódex a tanároknak. Szerző: a Nemzeti Pedagógus Kar, amelynek minden tanár kötelezően tagja. A kódex ellen sokan tiltakoznak, szabályait értelmetlen és elfogadhatatlan kényszernek tartják. Pedagógus-kódex vita a stúdióban.

Hoppon maradtak: béremelést vártak, de csalódniuk kellett

Átlagosan 30 százalékos emelés a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknak. Több év alatt 50 százalékos emelés a pedagógusoknak. És emelés az egészségügyi és szociális dolgozóknak is. Szép és komoly ígéret a kormánytól több százezer embernek. Akik nyilván alig várták, hogy megkapják az első magasabb fizetésüket. De sokan nagyot csalódtak. Mert volt olyan, akinek nemhogy nőtt volna, hanem még csökkent is a bér. És volt olyan is, aki mondjuk csak 800 forinttal kapott többet. De vajon hogy lehet ez? Hová lettek az eredeti ígéretek?

Továbbképzésre küldenék a tanárokat

Tényszerűen, nyitottan és pártatlanul - így kellene az iskolában hozzáállni a menekültkérdéshez a Történelemtanárok Egylete szerint. Szerintük ezért például továbbképzéssel lehet segíteni a pedagógusokat. A köznevelési államtitkár azt mondta, ha kell, segítenek.

Újabb feladat a pedagógusoknak


szerző:
2015.09.23. 18:54
Újabb feladat a pedagógusoknak

Újabb feladatot kapnak a pedagógusok. Kétévente kötelező lesz önértékelést írniuk, úgy hogy a saját kollegáik, illetve a szülők véleményét is figyelembe veszik. Az általunk megkérdezett pedagógusok szerint bár szükséges a belső ellenőrzés, sok papírmunkával és stresszel járhat. A Köznevelési Államtitkárság közölte, az a cél, hogy kiderüljön, mi az ami működik, és mely területeket kell fejleszteni.

Felfüggesztették a pedagógust


szerző:
2015.08.26. 18:30
Felfüggesztették a pedagógust

A deportálással viccelődött és Hitler portréit osztotta meg közösségi oldalán egy pesterzsébeti általános iskolai tanár. A gyűlölködő tartalmakról a 444.hu írt először. A Köznevelésért Felelős Államtitkárság vizsgálatot rendelt el, a tanárt erre az időre felmentették.

Megérkeztek az első tankönyvek az iskolákba

Több mint két héttel a könyvosztás előtt, így az intézményvezető szerint lesz elég idő összeállítani a diákok személyre szabott csomagjait. Az iskola tankönyvfelelőse szerint jobb, hogy idén évfolyamonként érkeztek a könyvek.

Megszabnák a tanároknak, hogy öltözzenek

A most készülő etikai kódex szerint egy jó pedagógus „kerüli a szenvedélybetegségek kialakulását, és külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját".

Hónapok óta várják a pénzüket a tanárok

Több tanár még mindig várja az érettségiztetésért járó külön bért, de hónapokkal a vizsgák után sem tudni, mikor kapják meg. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint azért, mert az intézményfenntartó anyagi gondokkal küzd.

Nem kapott fizetést a tanárnő


szerző:
2015.06.30. 18:33
Nem kapott fizetést a tanárnő

Még a májusi fizetését sem kapta meg a KLIK-től, pedig szerdától már a júniusi lenne esedékes - ezt mondta egy pedagógus Híradónknak. A nőnek határozott idejű szerződése van egy iskolában, és szerinte nem ő az egyetlen, akinek késve utalja a KLIK a fizetését. A Köznevelési Államtitkárság írásban közölte: folyamatosan rendezik a kifizetéseket.

Meg kell tanítani a cukorbetegek kezelését

Sajnos még mindig vannak olyan óvodák, vagy iskolák, ahol nem szívesen látják a cukorbeteg gyerekeket, mert a pedagógusokat senki nem készíti fel arra, milyen feladataik lehetnek ezzel kapcsolatban. Pedig a megoldás egyszerű, többek között erre is felhívja a figyelmet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Háborognak a kísérleti tankönyvek miatt

Úgy érzik a tanárok, hogy nincsen választási lehetőségük tankönyvrendeléskor - a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületéhez legalábbis rengeteg panasz érkezett. Az állam 3000 forintot ad fejenként az elsős és másodikos gyerekek tankönyvrendelésére, de a pedagógusok szerint ennyi pénzért csak az úgynevezett kísérleti tankönyveket lehet megvenni. A köznevelésért felelős államtitkár szerint a kísérleti tankönyveket éppen azért fejlesztik, hogy olcsóbban lehessen hozzájutni, és választási lehetőség is van.

Volt egy magyar közoktatás, az elmúlt öt évben lett egy másik

A radikális átszervezés és központosítás erősen ellentmondásos. A lényeg: létrejött egy KLIK nevű központi szuperintézmény, amely 3 ezer iskola működéséért és több mint egy millió diák oktatásáért felel, egy monstrum, amely 120 ezer pedagógus és 30 ezer iskolai alkalmazott munkáját irányítja. Vendégünk a KLIK-ért is felelős köznevelési államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit.

Túlterheltek a pedagógusok


szerző:
2015.02.23. 18:40
Túlterheltek a pedagógusok

Túlterhelik a pedagógusokat, mióta bevezették a pedagógus életpályamodellt- legalábbis ez derül ki a Pedagógusok Szakszervezetének felméréséből. A válaszadók nagy többsége ezért kimerültebbnek érzi magát, mint korábban. A szakszervezet elnöke szerint valójában nem béremelést kaptak a pedagógusok, csak többet dolgoznak a pénzükért.

Fókusz 14-12-10


szerző:
2014.12.10. 19:25
Fókusz 14-12-10

Fókusz: Titkok és hazugságok - Még lánya sem tudta, hogy álorvosként dolgozik. Tiszanána házirorvosa mindenkit megvezetett. Meglehet ebből élni? - Mennyit keres egy magyar pedagógus és mennyit egy külföldi? Fiatal és idősebb korosztályt kérdeztünk megélhetésükről. Szörnyű hír - A Való Világban tudta meg, hogy meghalt a nagymamája. VV Dóri vajon feladja a játékot?

Fújolták a kormányt a tüntetők

Pedagógusok tiltakoztak a kormány oktatáspolitikája ellen. A fővárosi demonstrációhoz több más szakszervezet is csatlakozott. A tüntetők azt követelték, hogy a kormány vizsgálja felül a teljes közoktatási rendszert, tárgyaljon velük, a képviselők pedig ne fogadják el a jövő évi költségvetés tervét, mert azzal tönkreteszik a gyerekek jövőjét.
 

Tanárok ellátás nélkül


szerző:
2014.10.20. 18:20
Tanárok ellátás nélkül

Több pedagógust még mindig nem jelentett be a KLIK az adóhivatalnak - ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivője mondta az RTL Híradónak. Nagy Erzsébethez azért fordultak pedagógusok, mert a háziorvosnál pirosan jelzett a TAJ számuk, vagyis kiderült, baj van az egészségbiztosításukkal.
 

Nélkülözhetetlenek, mégis ritkán ismerik el őket

Máttyus Anna, Debre Istvánné, Szabolcs Judit: Ők mindhárman, az idei Aranyanyu díj díjazottjai. Az elismerést és a pénzjutalmat pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó kategóriában ítélték oda olyan nőknek, akik munkája nélkülözhetetlen, de csekély anyagi elismerésben van részük.

Kiosztották az Aranyanyu-díjat


szerző:
2012.11.30. 19:00
Kiosztották az Aranyanyu-díjat

Mindennapi hősök, nők, akik gondoskodnak rólunk, családunkról, barátainkról. A Richter Aranyanyu díj három olyan klasszikusan női szakma képviselőit díjazza, akiknek munkája pótolhatatlan, mégis erkölcsi és anyagi elismerésben sajnos ritkán van részük.

Hiányszakma lesz a pedagógusoké?

Az oktatási államtitkárság szerint hamarosan tízezres nagyságrendű szakemberhiánnyal kell számolnia a szakmának.

Bérbefagyasztás a közszférában

A pedagógusok el vannak keseredve béreik miatt, mert akár krumplipucolással többet vinnének haza.

Csúszik a pedagógus életpályamodell

Évente több mint 160 milliárd forint plusz pénz kellene a költségvetésből a Pedagógus Életpálya modell bevezetésére.

Jövőre átalakul az iskolafenntartás

A pedagógus szakszervezet elbocsátáshullámtól, intézményösszevonástól tart.

A sporttáborokat élvezi a legtöbb gyerek

A választék nagy, a szülők pénztárcája dönti el, hogy ki melyik táborba megy.

Pedagógusnap: ígéretek és tüntetések

Ősszel akár sztrájkolnak is a pedagógusok, ha a kormány nem változtat a közoktatás átalakításának tervein.

Súlyosbodó pedagógushelyzet


szerző:
2011.05.20. 10:27
Súlyosbodó pedagógushelyzet

Becslések szerint 30-40 ezer pedagógus is feleslegessé válhat az oktatási rendszerben.

Különadó: Tanárok kifogásolják

Alkotmányossági kifogást emelt a 98 százalékos különadó ellen a Pedagógusok Szakszervezete.

Látványos kísérletekkel a fizikáért

Kevés a fizika és kémia tanár,az egyetemisták kevesebb mint 10 százaléka végez természettudományi szakon.

Több százan tüntettek Pécs főterén

Iskolák, szociális intézmények bezárása, munkahelyük elvesztése, a béren kívüli juttatások elvonása ellen tiltakoztak.

Lebuktak az utcán füvező diákok

A medgyesegyházi általános iskola füvező tanulóit egy buszmegállóban vette észre egy tanáruk.

Iskolájukért harcolnak Bonyhádon

Élőlánccal tiltakoztak diákok, szülők és pedagógusok iskolájuk bezárása ellen. A gyerekek számának csökkenése miatt akarják bezárni az intézményt.

Óvónőt vert a felbőszült anya


szerző:
2011.03.02. 12:55
Óvónőt vert a felbőszült anya

A nő azért támadt a pedagógusra, mert az ráköszönt a gyerekére.

Csaknem megfojtotta oktatóját


szerző:
2011.02.02. 15:51
Csaknem megfojtotta oktatóját

Tanárára támadt és fojtogatta a férfit egy diák az egyik kiskunhalasi szakközépiskola tanműhelyében.

Diákok dulakodtak a tanárral


szerző:
2010.11.23. 19:08
Diákok dulakodtak a tanárral

A pécsi középiskola diákjai késtek az óráról, és mikor egy tanár elcsípte őket, lökdösni kezdték.

Elküldik a rossz tanárokat


szerző:
2010.11.17. 10:30
Elküldik a rossz tanárokat

A jövőben több alkalommal mérik és értékelik majd a pedagógusok teljesítményét.

Több fizetésre számítanak a tanárok

Legalább 1-1,5 százalék körüli keresetkiegészítést várnak a pedagógusok jövőre.

„Új, értékelvű oktatás kezdődött”

Hoffmann Rózsa szerint új alapokra kell helyezni az oktatást, és vissza kell állítani a pedagógus szakma presztízsét

Fél Kettő 10-08-03


szerző:
2010.08.03. 14:25
Fél Kettő 10-08-03

Fél kettő: Életveszélyesen megsebesített egy diákot egy pedagógus. Nehezen küzdötte fel magát, ma már másokon segít Mága Zoltán. Hogyan lehet feldolgozni az abortuszt, hogy ne menjen rá a párkapcsolat?

Csak csajok 10-06-02


szerző:
2010.06.02. 10:26
Csak csajok 10-06-02

Benkő Dániel pelenkázni tanul.

Megölte és felgyújtotta férjét?

Az áldozat a helyi polgármester nevelt fia. Úgy tudjuk, a gyilkossággal a férfi feleségét gyanúsítják.

Ingáznak a pedagógusok Salgótarjánban

Egy salgótarjáni iskola osztályait a város több részébe helyezik át felújítás miatt.

Csaknem 500 tanár veszítette el állását

A csaknem 168 ezer pedagógusból 477-nek szűnt meg a jogviszonya.

Tüntető tanárok őrizetben


szerző:
2009.05.16. 09:45
Tüntető tanárok őrizetben

A várható elbocsátások ellen tiltakoztak a pedagógusok Los Angelesben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való