KERESÉS search-close

pazarlás

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pazarlás"

Eljött az európai túlfogyasztás napja

Május 10-én van az európai túlfogyasztás napja, ezt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete számolta ki. Eszerint már most feléltünk a természet erőforrásaiból annyit, amennyit a Föld egy év alatt tud megújítani. A WWF szerint tudatosabb, kevésbé pazarló életmóddal enyhíteni lehetne a bolygónk megterhelését.

Teljesen kiakadtak az Agila játékosai, amikor a Gazdag Szigetre értek!

Az Agila játékosai nem hittek a szemüknek, amikor elfoglalták új szigetüket: a Gagamba szemmel láthatóan pazarolta az ételt, és ez egy kicsit sem volt szimpatikus a liláknak...

Véget vetnének az ételpazarlásnak - a luxushajókon!

Az egyik legnagyobb, 15 óriáshajót üzemeltető európai cég vállalta, hogy 2020-ra 50 százalékkal csökkenti a kidobott ételek mennyiségét: a korlátlan és mértéktelen falás lehetősége ugyanis egyben korlátlan pazarlást is jelent. Vendégünk Gyémánt Balázs, hivatásos világutazó és blogger!

30 milliárd forintot költhettünk feleslegesen

Akár az ablakon is kidobhatnánk a karácsonykor elköltött pénz jó részét – derül ki több nemzetközi kutatásból. A csomagolóanyagok a szemétben végzik, akárcsak a rosszul megválasztott ajándékok.

Kerékpáros centrum 250 millióért?

Kerékpáros centrum épül 250 millió forintért és majdnem félmilliárdért újítják fel a helyi vadasparkot Pusztaottlakán. A mindössze 370 lakosú dél-békési településre összesen 1,3 milliárd forint uniós támogatás érkezik. A Fidesz szerint mindez csak azt jelenti, hogy Simonka György helyi kormánypárti képviselő, a település volt polgármestere jól teszi a dolgát. Az Együtt viszont azt állítja: a felesleges uniós beruházások csak arra jók, hogy Simonka üzleti körét gazdagítsák.

 

Scígel Andrea elmondta, miért érték a maradék!

Az itthon megtermelt élelmiszer egyharmada végzi a szemetesben, egy 2006-os kutatás szerint ez több, mint 1,8 tonna élelmiszer évente. Scígel Andrea elmondta, mit tehetünk annak érdekében, hogy ne dobjunk ki túl sok élelmiszert, és azt is, mi változott az elmúlt évek alatt.

Nemcsak a tojások, a beszólások is szálltak a levegőben!

Tivy és Soma humorosra vették a figurát és megviccelték a zuhanyból érkező Dinát: tojást kentek a hajába. A lánynak se kellett több: jöhetett is a tojás háború. Miközben mókáztak, a többiek komoran figyelték őket, később ki is derült miért, amikor Dávid nekiment Dinának a folytonos pazarlás miatt.

3,6 milliárdot kap a kormánytól Felcsút környéke

3,6 milliárd forintból építenek kerékpárutat és gasztrosétányt a Váli-völgyben, Felcsúttól nem messze. Mindezt a kormányzati tartalékokból fizetik, azt viszont nem tudni, hogy ezért pontosan mi és mikorra épülhet fel. A kormányt hiába kerestük nem nyilatkoztak. A DK szerint ez pazarlás és hasznosabban is el lehetne költeni ezt a pénzt.

Élelmiszer: mi legyen a felesleggel?

A tehetős világban egyre több szó esik az egyenlőtlenségről. Ennek egyik szembetűnő megjelenése, hogy ki mit és mennyit eszik. Van, aki eleget van, aki keveset, s van, aki alig valamit. Viszont egy informált becslés szerint évente egy ezer milliárd dollár értékű fogyasztható élelmet dob ki a világ. Háztartások, üzletek, éttermek. Franciaországban most hoztak egy törvényt, amely érdemi első lépés: a nagyobb üzleteknek megtiltják, hogy még használható élelmiszert semmisítsenek meg vagy dobjanak el.

Hogyan spórolhatunk a fűtésben?

Évente akár több ezer forintot is megtakaríthatunk a fűtési szezonban, ha nem pazarolunk, hanem a legoptimálisabban használjuk ki a fűtési rendszerünket, illetve néhány kiegészítő is a segítségünkre lehet ebben…de hogyan? Vendégünk volt Veresegyházi Béla a VGF szaklap szerkesztője.

Bizarr szokás, vagy alternatív harc a pazarlás ellen?

Kikukázzák. Előkészítik. Megfőzik. És hogy a végén mi kerül a tányérra? Mindjárt kiderül. Most mi is csatlakozunk azokhoz, akik a világ talán legfurcsább kajáit készítik. Bár pénzük lenne vásárolni - konténerekből, szemetesekből gyűjtik össze az ételt, hogy maguknak, vagy másoknak főzzenek belőle.

Évi 1.8 tonna élelmiszer-hulladék landol a kukákban

Kétszer annyian éheznek Magyarországon, mint a válság előtti években, míg másoknál nagyban megy a pazarlás. Hogy mit lehet tenni az évi 1.8 tonna élelmiszer-hulladék ellen, Sczigel Andrea az Élelmiszerbank munkatársa elárulta.

765 millióért vesz zongorákat a kormány

Tíz darab Bogányi-zongorát vásárol a kormány, összesen 765 millió forintért. A hangszerek magyar és külföldi közintézményekbe kerülnek majd, de azt nem árulta el a kormány, hogy pontosan hová. A zongoráknak már az elkészítését is 60 millió forint közpénzből támogatta a jegybank. A DK szerint hangszerek megvásárlása esztelen pazarlás.

Ráfizet, aki nem falja fel, amit rendelt

“Minél többet pazarolsz, annál többet fizetsz”- ez a jelmondata Fahad al-Anezinek, az étterem tulajdonosának.

Elborotváltják a tengernyi vizet


szerző:
2011.08.28. 13:57
Elborotváltják a tengernyi vizet

Évente 50 milliárd liter vizet pazarolnak el brit nők azzal, hogy lábszőrük borotválása közben végigfolyatják a zuhanyt

Foszlik a MÁV bonyolult céghálója?

Bekeményítene a MÁV vezetése, és felszámolná a pazarló és érthetetlen struktúrát.

Törvény a közpénzek elpazarlása ellen?

Törvénnyel kötelezné takarékosságra az MSZP a köztulajdonú társaságokat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való