KERESÉS search-close

paks

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "paks"

Nem menesztik Süli Jánost

Nem látható, hogy mikorra készül el a paksi bővítés - ezt mondta Süli János, a fejlesztésért felelős miniszter Pakson. Szerinte azonban a sajtóban megjelent 2032-es dátumig nem fog elhúzódni a beruházás.

Gripeneket riasztottak Pakshoz

Vadászgépeket riasztottak a paksi atomerőműhöz, mert a radarok azt jelezték, hogy kisrepülőgépek szálltak be az erőmű tiltott légterébe. Később kiderült, hogy a szúnyog-gyérítést végző kisrepülőgépeket érzékelte a radar.

 

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Paks 2: többmilliós fizetések

Milliós fizetéseket kapnak a paksi atomerőmű bővítéséért felelős vezetők. Nyilvánosságra hozták, hogy nemcsak az igazgatók, hanem az osztályvezetők havi bére is hat számjegyű, miközben még nem is épül a kettes blokk. Az LMP szerint ez is a haverok kifizető helye lett, felesleges pozíciók sorával. A cég szerint viszont a legjobb szakemberek dolgoznak náluk, hatalmas felelősséggel, ezért meg kell őket fizetni.

Vitázna az új miniszter, de nem a néppel

Kinevezte a paksi bővítésért felelős minisztert a köztársasági elnök. Süli János az RTL Híradónak azt mondta, csak a vita vezet eredményre. A miniszterelnök két hete jelentette be, hogy miniszter irányítja majd a gigaberuházást, miután az LMP azt kérdezte, miért nem írnak ki népszavazást a több ezermilliárdos fejlesztéséről. Az ellenzéki párt most azt mondja, Süli orosz érdekeket fog szolgálni.

Tojást rakott a réti sas

Lerakta első tojását a paksi réti sas. A szülők szélben, esőben, szinte éjjel-nappal a fészekben ülnek, hogy vigyázzanak a tojásra. A család mindennapjait élőben, az interneten is nyomon lehet követni egy webkamera segítségével. A Duna-Dráva Nemzeti Park természetőre szerint érdemes figyelemmel követni a közvetítést, a következő két napban ugyanis újabb tojás érkezhet a fészekbe.

Plusz 600 millió stadionra

Még az atomerőműre szánt pénzből is elvesz a kormány, hogy azt inkább a paksi stadionépítésre fordítsák. 600 millió forint átcsoportosításáról döntöttek, így a város 4500 fős új arénája összesen 2 milliárdos állami és önkormányzati támogatásból épülhet meg. Pakson az utóbbi időben átlagosan kilencszázan járnak meccsekre. A kormány nem indokolta a pénz átcsoportosítást. A DK szerint felelőtlenség ennyi pénzt költeni stadionokra.

Paks: Olcsóbb hitelt keresnek

Olcsóbban szerezne pénzt a paksi bővítéshez a kormány. Lázár János jelentette be csütörtökön: a miniszterelnök utasítására megvizsgálják, a 3 ezer milliárd forintos orosz hitelnél olcsóbban juthat-e piaci forráshoz a kormány. A Híradó által megkérdezett szakértő szerint igen. A Párbeszéd Európai parlamenti képviselője viszont emlékeztet: a kormány éppen arra hivatkozva bízta közbeszerzés nélkül az orosz Roszatomra a munkát, hogy így kedvezményes orosz hitelt is kapjunk.

A paksi bővítésről is beszéltek?

Nemzetközi botrányt okozott, hogy magángéppel repült Brüsszelből Budapestre az unió korábbi energetikáért felelős biztosa. A gép a magyar kormány tanácsadójának tulajdona. A Párbeszéd Európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek szerint a fedélzeten, és aztán a budapesti látogatáson a paksi bővítés lehetett a téma. A kormány cáfol: Lázár János azt mondja, Paks ügye szóba sem került, és Jávor Benedeket csak a bosszú vezérli.

Csoda, hogy nem lett semmi bajuk

Letarolta a kamion a teherautójukat, de karcolások nélkül megúszták a balesetet. Egy román kamion fékezés nélkül rohant bele egy bolgár teherutóba az M43-as autópályán Szeged közelében, a vétkes sofőr valószínűleg elaludt, ő súlyosan megsérült. Szintén a fáradtság okozhatott balesetet az M6-oson Paks közelében. Egy felborult kamion miatt több mint 6 órán át lezárták az autópálya Pécs felé vezető oldalát.

Vizsgálhatják a fűtőelemek szállítását

Veszélyes volt a polgárháborús Ukrajnán keresztül szállítani a megsérült paksi fűtőelemeket - ezt állítja a Párbeszéd Magyarországért párt európai parlamenti képviselője. Az esetet az Európai Bizottság is vizsgálja. A Népszabadság szerint nem volt európai engedély arra, hogy a 2003-ban történt paksi balesetben megsérült nukleáris fűtőelemeket Oroszországba szállítsák. A paksi atomerőmű a hírt pánikkeltésnek nevezte. A Nemzeti fejlesztési Minisztérium szerint minden engedély megvolt a szállításhoz, amely teljes biztonságban zajlott.

Átlagosan másfél millió forint havonta

Másfél millió forint - átlagosan ennyi fizetés jár havonta egy állami alkalmazottnak, aki a paksi erőmű bővítésén dolgozik. Az adatokat Lázár János miniszter adta meg az egyik szocialista képviselő írásbeli kérdésére. A paksi bővítést előkészítő állami cégben kevesebb, mint 300-an dolgoznak, fizetésükre idén több mint 5 milliárd forintot költenek. Az MSZP ezt elfogadhatatlanul soknak tartja. Azt hiába kérdeztük, a kormány nem árulta el, hogy ezért a pénzért pontosan milyen munkát végeznek.

Óriási harcsát fogott Pakson egy horgász

Tíz kilóval több, mint egy mázsa, és majdnem két és fél méter az a harcsa, amit Pakson fogott ki egy horgász. Akadt már a horgára 50, 60, sőt 70 kilós harcsa is, de ez a mostani abszolút rekordnak számít a környéken. A horgász azt mondta, már a fárasztásnál érezte, hogy nagy fogás lesz. A halat mérlegelés után hazavitte, lesz belőle harcsapörkölt és rántott hal.

Bajban lehet a Paksot finanszírozó orosz bank

Veszélybe kerülhet a paksi atomerőmű bővítése. A világ vezető gazdasági hírügynöksége szerint ugyanis komoly bajban van az orosz bank, amely nagyjából 3 ezer milliárd forint hitelt adna a beruházáshoz. A Bloomberg szerint a Vnyesekonombank már nem folyósít új kölcsönöket és a meglévőket sem fizeti. Lázár János miniszter azt mondja, nem lesz gond a hitel felvételével. Az MSZP szerint a kormánynak vissza kellene mondania a beruházást.

Évi 285 milliárdba kerülhet Paks

Évente 285 milliárd forintjába is kerülhet az adófizetőknek Paks II. – ezt állítja egy független, nemzetközi elemző cég tanulmánya. Szerintük nincs olyan forgatókönyv, amely mellett gazdaságos lenne a két új blokk megépítése és üzemeltetése. A kormány viszont kitart amellett, hogy lesznek olyan magasak az energiaárak, hogy akár nyereséges is lehet a paksi bővítés. A Népszabadság szerint ugyanakkor már az állami MVM vezetője is arról beszélt: a mostani alacsony energiaárak inkább csökkenni fognak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való