KERESÉS search-close

pécs

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pécs"

Az áramot és a gázt is lophatta éveken keresztül az egyik pécsi sportcentrum tulajdonosa

Éveken át lopta az áramot és a földgázt a gyanú szerint az egyik pécsi sportcentrum tulajdonosa. A nyomozás adatai alapján 14 év alatt csaknem 117 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak. Kiiktatta a mérőket, és csak leolvasás előtt kapcsolta azokat vissza. Ha vádat emelnek ellene, és a bíróság is bűnösnek találja, akár 12 év börtönt is kaphat.

A szag és a legyek buktatták le a kegyetlen gyilkost

A rengeteg döglégy és a szag buktatta le azt a férfit, aki a vád szerint leszúrta ismerősét, majd egy hónapig együtt élt a holttesttel tavaly ősszel Pécsen. A holttestet egy leeresztett műanyagmedencébe csavarta, majd egy szőnyeget is tett rá, de a szagot nem tudta elfedni. Kedden kezdődött meg a férfi tárgyalása, akár 15 év börtönt is kaphat.

Kismamát mentett ki az égő lakásból a hős szomszéd!

Berohant szomszédja égő lakásába egy férfi Pécs külvárosában, és kimentette az ott lakó várandós kismamát. Ezután visszament és kihozott két gázpalackot is, hogy fel ne robbanjanak a tűzben. A lakásban reggel csaptak fel a lángok, a szomszédok szerint a tévé gyulladhatott ki. A bátor szomszéd az RTL Híradónak azt mondta: akkora volt a füst, hogy csak négykézlábra ereszkedve tudott visszamenni a palackokért.

Rossz az út, nem jár a kukásautó

Nem viszi el a szemetet a helyi szolgáltató a Baranya megyei Keselyősfapusztáról. A cég arra hivatkozik, hogy olyan rossz út vezet a településre, hogy a kukásautó nem tud bemenni. Ezért a lakóknak a négy kilométerre található Matty községbe kell a szemetet elvinniük.

Elszabadult a 20 tonnás busz

Elgurult egy sofőr nélküli helyi busz az egyik pécsi végállomáson kedd este. A 20 tonnás jármű átgurult egy füves területen és egy járdán, majd a közeli csomópont egyik villanyoszlopának ütközött. A busz üres volt, és szerencsére a járdán sem volt senki. Egy szakértő szerint, ha a villanyoszlop nem fogja meg a buszt, és kigurul a forgalmas 6-os főútra, súlyos baleset is történhetett volna.

A pécsi mandulafa lett az Év Európai Fája!

A verseny döntőjébe 15 ország egy-egy különleges faritkasága került. A 135 éves, tavaly nálunk az Év Fájának választott pécsi mandulafára több mint 45 ezer voks érkezett, ezzel toronymagasan szerezte meg az első helyet. A csavart törzsű, fajtájában matuzsálemi korúnak számító fa a pécsi Belváros fölé magasodó Havihegyen, a 18. század végén épített fogadalmi templom előtt áll.

Csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést

Hajmeresztő előzést rögzített egy busz fedélzeti kamerája a napokban Pécsen. A megállóból kihajtó buszt előzte meg egy autó, ami a manőver után azonnal bekanyarodott a busz előtt. A sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést. Szerencsére nem volt utas a járaton, ezért nem sérült meg senki. Az általunk megkérdezett szakember szerint kevesen tartják be azt a szabályt, hogy segíteni kell a buszok kihajtását a megállóból.
Nézőnktől is kaptunk szabálytalan előzésről készült videót, ide kattintva megnézheti.

 

 Vaddisznók okoztak balesetet a 6-os főúton

Vaddisznókonda okozott balesetet a 6-os főúton Pécs közelében kedd este. Több mint féltucat állat rohant át az úton, amikor egy autó közéjük hajtott. Az ütközéstől a kocsi az árokba, két vaddisznó pedig a szemközti sávban érkező másik autónak csapódott, és azt is lelökte az útról. Két embert szállítottak kórházba, két vaddisznó pedig elpusztult.

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott a pécsi trafikrabló

A 33 éves férfi két és fél hónap alatt négy dohányboltot fosztott ki másfél évvel ezelőtt. Az eladókat minden alkalommal, egy játékfegyverrel fenyegette meg. Összesen mintegy félmillió forintot zsákmányolt, a pénzt felélte: alkoholra és drogra költötte.

Bulit rendzetek a vizilónak

A legszebb víziló-korba ért Bálint, a pécsi állatkert nílusi vízilova. 25. születésnapjára igazi bulit rendeztek a mecseki vadasparkban: rajzokkal, lufikkal és hatalmas tortával köszöntötték. A víziló tavaly nyáron majdnem elpusztult, akkor egy vízbe esett pénztárcát nézett ételnek, ami kishíján elzárta a bélcsatornáját. De ma már egészségesen ünnepelhetett. A szülinapról készült hosszabb riportot megnézhetik ITT.

Az iskolában fenyegettek késsel

Késsel támadta meg az iskola udvarán játszó diákokat két általános iskolás Pécsen – ezt állítja az egyik megkergetett gyerek apja. Az alsósok épp a zeneórájukra vártak az udvaron, amikor a nagyobbak késsel fenyegették meg őket. A rendőrök kivonultak, de nem állapítottak meg jogsértést.

 Meghalt a zebrán elütött a nő, sokan a közvilágítást okolják

Meghalt a kórházban az a 67 éves nő, akit kedd este ütött el egy kisbusz Pécsen. Az asszony a zebrán kelt át, amikor elgázolták. Azt, hogy pontosan mi okozta a balesetet, még vizsgálják. A kereszteződés világítására már évekkel ezelőtt is panaszkodtak a környéken élők, szerintük az Elios Zrt. által felszerelt új lámpák nem adnak elég fényt.

Két és fél hónapot várnak szövettani vizsgálatra

Két és fél hónapot kell várni az egyik pécsi szakrendelőben szövettani vizsgálatra. Egyik nézőnk küldte el erről szóló leletét, akit bőrdaganat gyanúja miatt operáltak. A Patológusok Szakmai Kollégiumának elnöke szerint elfogadhatatlan ez a hosszú várakozás. Szerinte ez nem egyedi eset és azért csúsznak a szövettani vizsgálatok, mert országszerte feleannyi patológus van, mint amennyi kellene.

Késes férfi elől menekült a pécsi diáklány

Késsel támadt egy diáklányra egy férfi hétfőn reggel Pécsen. A lány észrevette, hogy követik, és beszaladt az iskolába, így nem esett baja. A rendőrség szabálysértési eljárást indított, még keresik a támadót. Az iskola azt szeretné, ha térfigyelő kamerákat szerelnének fel a környéken.

Nem volt jegye, szilánkosra törte a buszsofőr karját

Szilánkosra törte a buszvezető karját egy dühös utas Pécsett, az eset még tavaly nyáron történt, a rendőrség most zárta le a nyomozást az ügyben. A férfi azon dühödött fel, hogy a sofőr leszállította a buszról, mert nem volt jegye. Először a sofőrfülkét ütötte meg, aztán többször a buszvezetőt is, végül pedig kicsavarta a karját. 

LÁNYKÉRÉS A HÓESÉSBEN: szerelmük miatt néhány percre megállt az élet a pécsi főtéren

Bedő Ferenc kiállt a pécsi Városháza erkélyére, hogy barátnője kedvenc dalát elénekelve megkérje a lány kezét. A kérdés örömkönnyeket csalt a lány szemébe, a téren álló emberek pedig együtt visszhangozták Emesével a választ.

Tönkretették az ajtót a segítők, nem kap kártérítést a pécsi nyugdíjas

Az utcán várta a mentőket egy pécsi férfi, miközben a tűzoltók megpróbálták kifeszíteni lakásának ajtaját, mert azt hitték, annyira rosszul van, hogy nem tud ajtót nyitni. Miután kiengedték a kórházból tudta meg, hogy lakásának ajtaját teljesen tönkretették a mentésére sietők. Hiába van a pécsi nyugdíjasnak és a társasháznak is biztosítása, eddig senkitől sem kapott kártérítést.

CSODA GYEREK: elsírja magát a csokoládé látványától a kislány

A két és fél éves pécsi kislány arról lett híres, hogy nem eszik meg semmilyen csokit, helyette a brokkolit választja. A Zoéról készült videót már 34 millióan látták és több mint 800 ezren megosztották a közösségi oldalon. Nem csak itthon. Külföldi oldalak is foglalkoznak vele, köztük a Daily Mail. Zoé édesanyja telefonon nyilatkozott az RTL Híradónak. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Újabb drogdílerek buktak le

Éppen eladta a drogot a vevőknek, amikor lecsaptak a rendőrök egy nőre Budapesten. A gyanú szerint a díler egy eldugott, üres telken árulta a kábítószert. Ezzel egy időben egy pécsi férfit is elfogtak a nyomozók, aki a garázsában és a lakásán rejtegette a drogot.

Pécsi mandulafa lett az Év Fája

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte az Év Fája versenyt. Ezt idén kilencedszer szervezték meg azért, hogy felhívják a figyelmet a fák és a természet védelmére.

Interaktív Mésztufa Barlang Pécsen

Az év digitális ökoturisztikai élménye lett a Tettyei Mésztufa Barlang Pécsen. A 8-10 ezer évvel ezelőtt kialakult járatok a Mecseket alkotó mészkövekből kioldott mésztufa rétegben jöttek létre. Az egyedülálló geológiai képződménynek számító barlangban nemrég új kiállítás nyílt, ami interaktív eszközökkel ismerteti meg a látogatókat a barlanggal.

Panaszkodnak az útfelújításra a pécsiek

Több peremterületi utcában is alapozás nélkül,  szakaszosan aszfaltoztak a pécsiek szerint. Az új aszfalt már porlik, a helyiek attól tartanak, egy kis eső el is mossa az egészet. Az önkormányzat azt írta, nem felújítás, hanem útjavítás történt, amit folytatnak. A város frekventáltabb részein ezzel párhuzamosan milliárdos útfelújítás folyik.

Megküzdöttek a csatornaszörnnyel

Egytonnás csatornahulladék okozott dugulást a pécsi szennyvíztelepen a napokban. Az egyik vezetéket szinte teljesen eltömte a szemétdugó, amiben egyebek közt pelenka, nedves törlőkendő, fültisztítópálcika, de még biciklisnadrág, teniszlabda és flakon is volt.

Ilyen a pécsi csatornaszörny


szerző:
2018.07.10. 17:54
Ilyen a pécsi csatornaszörny

Egytonnás csatornahulladék okozott dugulást a pécsi szennyvíztelepen a napokban. Pécsen naponta 400 kilónyi olyan szilárd hulladékot emelnek ki a szennyvízből, aminek be sem szabadna oda kerülnie.

 

 

 

Tudatmódosító szerekkel mérgezte munkatársait

Több mint egy éven át, olykor hetente többször adott be különböző tudatmódosító szereket a munkatársainak egy pécsi nővér. Később ezt azzal magyarázta, hogy látni akarta, melyiknek milyen hatása van. Könnyű testi sértéssel vádolják, akár két év börtönt is kaphat.

 

Szabálytalanság: így hajtott át a piroson a pécsi busz

A piros lámpa ellenére hajtott át egy busz az egyik forgalmas pécsi kereszteződésen. A jelenetről egy járókelő felvételt is készített. A láthatóan veszélyes manőver miatt a videó készítője feljelentést tesz a rendőrségen.

 

Nyilvános kiállása miatt veszthette el munkáját

P. Horváth Tamás élete egyik napról a másikra vett fordulatot: az ötgyerekes pécsi családapa egy nap felszólalt egy helyi civil szervezet érdekében szervezett tüntetésen, három nap múlva pedig már nem volt munkája.

A kerítésen átmászva menekült a pécsi gyújtogató

A kerítésen átmászva menekült a pécsi gyújtogató, de már nem jutott messzire, az arra járó rendőrök szinte azonnal elfogták. A gyanú szerint hétfőn egy 59 éves nő miatt gyulladt ki egy Pécs melletti fogadó. A rendőrök akkor figyeltek fel az asszonyra, amikor épp a kerítésen mászott át. Igazoltatták, közben a járőröknek mindent beismert. Furcsán viselkedett, ezért kórházba vitték. Állapotáról egyelőre nincs információ. Az épület életveszélyessé vált. A rendőrség rongálás miatt nyomoz.

Videón a felrobbant Wartburg

Kigyulladt, majd felrobbant egy út mentén álló kocsi Pécsen. Mindezt videóra vette az egyik szemtanú. Kiderült, hogy az autóban lévő gázpalack robbant fel. A lángoló Wartburg közelében többen is bámészkodtak, egy nagyobb karosszériadarab majdnem eltalált egy nézelődő gyereket. Kiderült, a kocsi tulajdonosa éppen szerelte az autót, amikor az füstölni kezdett. Ezután otthagyta a Wartburgot. Még vizsgálják a tulajdonos felelősségét.

Mackóműtő gyerekeknek


szerző:
2017.03.18. 18:23
Mackóműtő gyerekeknek

Mackóműtő segít legyőzni a gyerekek orvoslással szembeni félelmeit. Játék mackókat gyógyítottak a legkisebbek Pécsen, ahol orvostanhallgatók segítségével látták el a képzeletbeli betegeket. Tapasztalatok szerint a gyerekek először megijednek, utána viszont már maguk is orvosok akarnak lenni.

Vaddisznók dúlják fel a kerteket

Könnyedén kidönthetik a kerítést, percek alatt feldúlhatják a kertet, és az emberre is veszélyesek lehetnek. Pécs egy sűrűn lakott részén ismét megjelentek a vaddisznók. A helyi vadászegyesület két, egyenként kétszáz kilós vadkanra figyelt fel. Az állatok elkerülték a kihelyezett csapdákat. Éjjellátó kamerákat vetettek be, így az egyiket sikerült kilőni, de a másik még szabadon van.

Senkinek sem kell a mosómedve

Négy hónapja nem találják egy mosómedve gazdáját Pécsen. Az állat egy fa tetején ült, amikor észrevették az ott lakók. A helyi állatkert szakemberei kábító lövedékkel altatták el, majd menhelyre került. Azóta egy másik mosómedvével van közös kifutóban. A helyi állatvédők szerint a gazdája valószínűleg azért nem jelentkezik, mert engedély nélkül tarthatta az állatot.

Üzenet a szabálytalankodóknak

Dühös üzenet a szabálytalanul parkolóknak. Egy pécsi fiatal fotózta le a napokban a legújabb figyelemfelhívó táblát, amit egy olyan autóra tettek rá, ami mozgássérült helyen parkolt, de ehhez nem volt igazoló kártyája. Bár a Mozgáskorlátozottak Egyesülete szerint a cetlizés nem megoldás, azt elismerték, hogy a szabálytalanul parkoló sofőrök megnehezítik a mozgássérültek életét.

Nem tudják, hogy került oda


szerző:
2017.02.06. 18:07
Nem tudják, hogy került oda

Második világháborús aknagránátot találtak hétfőn délelőtt egy pécsi belvárosi parkolóban. A szerkezetet egy zöldségárus vette észre, amikor vásárolni ment a szomszéd pékségbe. Órákra lezárták a környéket. A tűzszerészek megvizsgálták a gránátot. Szállítani lehetett, az viszont, hogy élesítve volt-e, csak később derül ki. A parkolóban nem voltak földmunkák, így egyelőre nem lehet tudni, honnan került oda a gránát.

Tanteremből lőtték ki a palackot

Egy iskola ablakából lőttek ki egy oxigén és egy gázpalackot reggel Pécsen. A két készüléket egy lángoló garázsból hozták ki hajnalban a tűzoltók. Félő volt, hogy felrobbannak, ezért több lövést adott le rájuk a rendőrség mesterlövésze. A gimnáziumban épp nem volt nulladik óra, így szabad volt a terem ahonnan kilőtték a palackokat.

Házon kívül 2017-01-18


szerző:
2017.01.18. 22:35
Kisfiúkat molesztálhatott

Édességgel a bizalmukba férkőzött, majd saját udvarán molesztált kilenc és tizenkét év közötti fiúkat egy pécsi férfi - most emeltek vádat ellene. Egy játszótéren figyelte ki őket, összebarátkozott velük így elmentek hozzá. A molesztálásról az egyik gyerek szólt édesanyjának így derült ki minden. Megrázó történet.

A templomnál nem segíthetnek

Segíteni akartak, mégis vita lett a vége a "Szabadfogas" mozgalomnak Pécsen, aminek az a lényege, hogy bárki elvihet magának adomány-kabátot, ha fázik. Az aktivisták egy belvárosi templom kerítésére tették az adományokat, de szerintük az Irgalmas Rend dolgozója levette a hirdető táblát, így jelezve, hogy ne oda akasszák a kabátokat. Az egyetemisták másik helyet kerestek, mert továbbra is segíteni akarnak. Az Irgalmas Rend közleményben tagadta a tiltást.

Fegyelmi indult a rendőrök ellen

Fegyelmi eljárás indult két rendőr ellen, akik novemberben előállították a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsait Pécsen. Az aktivisták a repedezett járdát festették át. A rendőrök ellen azért indult eljárás, mert a kapitányság szerint szakszerűtlenül intézkedtek. A Kétfarkú Kutya Párt tagjai legutóbbi akciójukat Zuglóban tartották, valaki ott is rájuk hívta a rendőröket.

Beteg gyerekeknél a Mikulás

Budapestre és Pécsre is tűzoltó autóval, az ablakon keresztül érkezett a Mikulás a kórházban lévő beteg gyerekekhez. A Tűzoltó utcai Klinikára az igazi finn Mikulás, Joulupukki vitte az ajándékokat. Az X-Faktor mentora Puskás Peti és két, még versenyben lévő énekese a Démétér házban lakó gyerekeket lepték meg: együtt táncoltak és énekeltek.

Megkéselte, majd elmenekült

Megkéselte és többször fejbe vágta ismerősét egy férfi Pécs-Vasason. Az áldozat barátja szerint a támadó többször szúrt. Az eset után a késelő elmenekült, azóta is bujkál, a rendőrség keresi. A gyanú szerint a közeli erdőben rejtőzhet. A rendőrség életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt nyomoz. Azt kérik, szóljon, aki felismeri a támadót és tudja hol lehet.

Halálra verhette az élettársát

Úgy megverte élettársát egy asszony Pécsen, hogy az később meghalt a kórházban - ezt gyanítja a rendőrség. Az eset még szeptemberben történt, de a nő időközben eltűnt, most adtak ki körözést ellene. A szomszédok azt mondják, a férfit figyelmeztették, hogy az asszony már volt büntetve erőszakos bűncselekmény miatt.

Újra bíróság elé kerül a szatír

Alig szabadult a börtönből szeméremsértés miatt, újra mutogatni kezdte nemi szervét egy nagykanizsai férfi Pécsen. Most újra szeméremsértés a vád ellene, előzetesben van. Az ügyészség szerint a szatír több helyen is önkielégítést végzett áldozatai szeme láttára. Mivel korábban egy év négy hónapot volt rács mögött hasonló eset miatt, így visszaeső bűnözőnek számít.

Vitáznak a buszbaleset okáról

Kielégítő az állapota annak a buszsofőrnek, aki hétfőn járatával egy autószerviz udvarába hajtott, majd kis híján falnak ütközött Pécsen. Bordatörését a pécsi klinikán látták el, de továbbra is kezelésre szorul. Rajta kívül hét utas sérült meg könnyebben, de ők nincsenek kórházban. A szakszervezet szerint kevés pihenőideje volt a sofőrnek, kimerült és ez okozhatta a rosszullétet. A busztársaság ezt cáfolta.

 

Gyerekek is megsérültek a balesetben

A helyi járat átszáguldott az úton, kidöntött egy kerítést, és egy fát, majd kis híján egy autószerviz falának csapódott. Mindez a reggeli csúcsforgalomban történt Pécsen, a busz tele volt. Nyolcan sérültek meg, köztük két gyerek. A buszvezetőt is kórházba kellett vinni súlyos sérüléssel, valószínűleg rosszul lett, ezért nem tudta az úton tartani a járművet.

Mesemaratonnal gyűjtenek


szerző:
2016.11.13. 18:22
Mesemaratonnal gyűjtenek

Mesemaratont szervezett a pécsi Élménytár Tanoda, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a helyzetükre. A hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezet ugyanis nem kapott állami támogatást, ilyen és hasonló akciókkal tartják fenn magukat. A mesemaraton reggel kezdődött és hajnalig tart.

Belvárosban raboltak a fiatalok

Nyolcfős fiatalkorúakból álló banda vert meg és rabolt ki két járókelőt a pécsi belvárosban. Mindkettőjüktől a kabátját és a pénztárcáját vették el. A zsákmánynak viszont nem sokáig örülhettek, a rendőrök egy napon belül elfogták őket. A 8 fiatalból álló banda négy tagját őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Eltűnt a pécsi Magasház

Lebontották a pécsi Magasházat. Egy emelete sincs már meg Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületének. A helyén csak betontörmelék és vashulladék kupac látható. A környéken élők örülnek, hogy nincs zaj és por. A kivitelező közleménye szerint eddig 16 ezer tonna betont és 600 tonna betonacélt szállítottak el. A 25 emeletes ház helyén még dolgoznak, az év végéig a területet rendezik.

Örökbefogadott kilométerekből működnének

A fennmaradásukért futottak egy pécsi alapítvány képviselői. Az általuk működtetett tanoda, ahová délutánonként szegény gyerekek járnak, április óta nem kap állami támogatást, ezért adományokból tartják fenn. Tavasszal a gyerekek rajzait árverezték el, legutóbb pedig egy terepversenyen futottak, és ezeket a kilométereket lehet most képletesen örökbe fogadni. Az országban 200 hasonló intézmény küzd napi gondokkal.

Zaklatótól félnek az iskolások

Zaklatótól félnek egy pécsi iskola környékén. Úgy tudni, a férfi a napokban rátámadt egy kislányra, megragadta a karját, és azt mondta neki, hogy magával viszi. Az esetet egy szülő is látta, aki szerint a férfinak zavart tekintete volt, alkoholt vagy kábítószert fogyaszthatott. A kislánnyal az iskolai pszichológus foglalkozott, már részt tud venni az órákon.

Próbálják azonosítani Szulejmán maradványait

Különleges vállalkozásba kezdtek Szulejmán szultán szigetvári sírjánál. Az 450 éve történt csata idején meghalt uralkodó DNS mintáit kezdték el keresni a Pécsi Egyetem szakemberei. A vizsgálathoz a Pécs melletti városba látogató leszármazottak adtak vért. Azért, hogy legyen mivel összehasonlítani a mintákat.

35 idős embert verhettek át az unokázós csalók

Úgynevezett unokázó csalók ellen emelt vádat a pécsi ügyészség. Egy nő és két férfi huszonegy településen, harmincöt idős embertől próbált pénz kicsalni, többnyire sikerrel. Volt, akitől kétmillió forintot kaptak. Összesen tizenötmillió forintot írnak a rovásukra, de az ügyész szerint sok becsapott ember nem tett feljelentést.

Kukákat gyújtottak fel a belvárosban

Sorozatban gyújtottak fel kukákat szombat este Pécs belvárosában. Háromszáz méteres körzetben öt nagy szeméttároló égett, hogy ki tette, még nem tudni. Az ott élők azt mondják, a városrészben gyakori a randalírozás. A kár több százezer forint, a rendőrség, rongálás miatt nyomoz.

Év végére tűnik el a pécsi „Magasház”

5 hónapnyi bontás után alig tíz emelet maradt a pécsi Magasházból. Közép-Európa legmagasabb lakatlan épülete most már olyan kicsi, hogy szinte beleolvad a tízemeletes környezetbe. Eddig 11 ezer tonna betont és 300 tonna vasat bontottak le belőle. A kivitelező közleményben azt ígérte, év végéig eltűnik a Magasház.

Elütötte a váltókezelőt a vonat

Tolató vonat gázolt el egy váltókezelőt a pécsi vasútállomáson. Úgy tudjuk, a nő a baleset óta táppénzen van, és bár javult az állapota, egyik fülére azóta sem hall. Az eset még júniusban történt, de most hozta nyilvánosságra a vasúti dolgozók szakszervezete. Szerintük az okozta a balesetet, hogy a szerelvények egymáshoz túl közel tolattak. A MÁV-nál egyelőre nem nyilatkoznak. Az elgázolt váltókezelő kollégái azt mondják, a nő szinte repült a levegőben a gázolás után.

VESZÉLYES: Centizgetik a kétméteres gödröt

Lendületesen érkezik a kanyarba a kék busz, de utána mégis szinte állóra fékezi a sofőr. Befordulni cseppet sem egyszerű. Centiméterről centiméterre tudja bevenni a járat a kanyart. A pécsistop felvételein szemből látszik igazán, mi okozza a nehézséget. A busz kerekei alig pár centire haladnak el a gödör mellett. Az utasok szerint ez nem túl biztonságos.

Brutális gyilkosság Pécsen

Egy hatvan éves férfi verte meg annyira 30 éves ismerősét a gyanú szerint, hogy az belehalt. Az egyik szomszéd szerint a támadó kalapáccsal ütötte barátja fejét. A verekedés előtt még együtt iszogattak, de összeveszhettek valamin. A támadó másnap betelefonált a rendőrségre és feladta magát.

TIMELAPSE: Videón a pécsi magasház bontása

Jakab Róbert március óta folyamatosan filmezi, ahogy fogynak az emeletek. A házat azért kell lebontani, mert statikailag nem biztonságos. 

Megverte a várandós élettársát

Kritikus az állapota annak az asszonynak, akit a gyanú szerint élettársa vert meg Pécsen. A férfi a rendőrök szerint napokon át verhette a nőt, akit végül életveszélyes állapotban vittek kórházba szerdán. Támadóját hajnalban fogták el a rendőrök, azóta őrizetben van. A rokonok szerint a nő várandós és a férfi nem először bántotta.

A felcsúti kisvasút mellé is álmodtak múzeumot

Romos budai templom vagy az erdő közepe, a felcsúti kisvasút végállomása közelében - két helyszín azok közül, ahová építészek álmodták a Csontváry Múzeumot. A Miniszterelnökség írt ki ötletpályázatot arra, hogy hol lenne méltó helye a Csontváry kiállításnak. 16 millió forintot osztottak szét a pályázó építészek között. A pécsi városvédők viszont ragaszkodnak a múzeumukhoz.

Egy angyal repkedett a Dzsámi körül

Egy angyal röpködött pénteken éjjel a pécsi Dzsámi körül, a Székesegyházat pedig egyszerűen eltüntették. Mindezt persze csak a technika segítségével érték el a háromnapos nemzetközi fényfesztiválon. Több attrakciót most éjszaka újra megnézhetnek Pécsen.

Olcsóbban is jöhettek volna buszok?

700 millió forinttal drágábban vett buszokat a pécsi önkormányzat tavaly, mint amennyiért hozzájuthatott volna, ha nem egy közvetítőcégen keresztül vásárol – írta meg a Népszabadság. Pedig a vásárlást bonyolító önkormányzati cég vezetője tudott az olcsóbb ajánlatról. A szakszervezet szerint a buszok ráadásul nem is felelnek meg a kiírt feltételeknek. A cégnél azonban úgy látják: sikeres volt a buszbeszerzés. Az LMP elfogadhatatlannak tartja az önkormányzat eljárásait.

Hajánál fogva rángatták be az autóba

Hajánál fogva autóba rángattak és egy másik városrészben megerőszakoltak egy nőt Pécsett. A rendőrség két férfit gyanúsít, a pécsi törvényszék egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte őket. A rablás után a nőt egy családi házba zárták, ahol megerőszakolták. Az eset május 23-án történt, de a rendőrség eddig nem beszélt róla.

438 lépcsőfokon futottak fel a tűzoltók

438 lépcső, 80 méteres magasság, 30 kilós menetfelszerelésben. Ezt kellett teljesíteniük a vállalkozó szellemű tűzoltóknak a pécsi TV-toronyban. Most először tartottak nekik itt futóverseny, ami meg is látszott, hiszen sokan bukdácsoltak a lépcsőkön. Mégis azért hasznos ez a megmérettetés, mert gyakran a tízemeletes panelházakban is gyalog kell megközelíteniük a tűzfészket.

„Megviseltek a történtek, de már jobban vagyok”

Örülök, hogy elkapták, megviseltek a történtek, de már sokkal jobban vagyok. Ezt mondta az RTL Híradónak az a 12 éves kislány, akire szatír támadt Pécsen. A rendőrök elfogták a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az iskolásnak mutogatta magát egy ház liftjében. Beismerő vallomást tett, jelenleg is őrizetben van.

Liftben támadt a szatír a kislányra

Egy 12 éves kislányt molesztáló szatírt keres a rendőrség Pécsen. A férfi a kertvárosi panelház liftjében kezdte mutogatni magát a gyereknek, de a liftajtó kinyílt, és a kislány el tudott menekülni. A környékbeli szülők felháborodtak és félnek, sehová sem engedik egyedül a gyerekeiket. A rendőrség nyomoz. A fantomkép alapján egy 190 centiméter magas, kócos, hosszúkás, borostás arcú férfit keresnek.

Kisebb földrengéshez hasonlítják a bontást

Enyhe földrengéshez hasonlít - ezt mondták Pécsen a bontásra ítélt Magasház környékén élők. A 25 emeletes üresen álló épület legfelső szintjét már lebontották. A hétfőtől péntekig zajló munkákat nemcsak hallják, érzik is a lakók. Van, akinek a létrája rezonál egész nap és van, aki az ágyon ülve érzi, ahogy dolgoznak. A kivitelező az RTL Híradóval azt közölte: a zaj és a por nem nagyobb mint más építkezésen.

A pécsi püspök fenyegeti a tanárokat

Ne sztrájkoljanak Pécsen az egyházi iskolák tanárai, különben a püspök eljárást indít ellenük. Ilyen tartalmú levelet függesztettek ki az egyik pécsi iskolában. A helyi szakszervezet szerint fenyegetik a tanárokat, ezért azt mondják, ha kell, a Vatikánig mennek, hogy visszavonják az intézkedést. Szerdán a sztrájkoló tanárok bent lesznek az iskolában, csak éppen nem tanítanak majd.

Játszótér mellett lángolt a kocsi

Pécsen egy játszótér mellett gyulladt ki egy autó, valószínűleg elektromos hiba miatt. A lángok hamar átterjedtek egy másik parkoló kocsira is. A helyiek robbanást hallottak, amire kinéztek az ablakon, a bordó kabrió már lángokban állt. A tűzben egy ember könnyebben sérült.
 

KIGYULLADT: A játszótér mellett lángolt az autó, a füst három emelet magasan gomolygott

Az eset a pécsi Mártítok útján történt. A helyiek robbanásra lettek figyelmesek, ezután készítették a felvételeket a kigyulladt kocsiról. A lángok egy másik parkoló autóra is átterjedtek, mire a tűzoltók megérkeztek, de volt, akinek még sikerült időben arrébb állnia a saját kocsijával. Egy ember könnyebben megsérült. Bakler Olivia felvétele.

Fantomkép készült a pécsi szatírról

Szatírt keres a rendőrség Pécsen. A férfi nemrég magával csalt egy 10 éves kislányt egy panelház tízedik emeletére, ahol a nemi szervét mutogatta, de úgy tudjuk, a kislány még azelőtt elmenekült, hogy a szatír hozzáért. A rendőrség most egy fantomképet is közzétett róla, és a lakosság segítségét kéri.

Szegény gyerekek rajzait árverezik el

Szegénysorban élő gyerekek rajzait árverezi el egy pécsi alapítvány, így próbálnak pénzhez jutni. Eddig délutánonként különórákat tartottak a gyerekeknek, például balettozni, focizni vagy úszni vitték őket. Olyan programokat szerveztek, amelyekre a családoknak egyébként nem futná. Mindez pályázati pénzből működött, de az mostanra elfogyott, és nem biztos, hogy hónapok múlva újabb támogatáshoz jutnak, ezért árverezik most el a gyerekek rajzait.
 

Feltette a netre, ahogy lopnak a boltjából

Nem érdekelte a pécsi tolvajokat a boltot pásztázó 10 kamera, söröket, üdítőt és konzervet loptak. A tulaj feltöltötte a videót az internetre, hátha valaki felismeri őket. Egy nap alatt 95 ezren látták a felvételt, és volt, aki ráismert a tolvajokra. A tulaj feljelentést tett, a rendőrség lopás miatt nyomoz. Olyanok is, akik ismerték a két férfit.

Magára hagyta a szenvedő kutyáját

Szenvedő kutyáját hagyta magára egy pécsi férfi, ezt állítják a helyi állatvédők. A fajta tiszta német juhászra húsvétkor figyeltek fel az állatvédők egy telephely kerítésénél. Kiderült, májmegnagyobbodás miatt fájdalmai voltak. El akarták vinni elaltatni, hogy ne szenvedjen, de ez a rendőrség kihívásával sem sikerült. A rendőrök a helyszínen azt mondták, nem az ő jogkörük megállapítani az állatkínzást.
 

Másik vagonba tették a kisgyereket

Családjától külön, egy másik vagonba kapott helyjegyet egy négy éves kisfiú a pécsi Intercity-n. Az általunk kérdezett utasok szerint rendszeres, hogy hiába kérik egy helyre a jegyet, nem oda kapják. A MÁV-nál közölték, egy új jegyértékesítési rendszert tesztelnek, amelyben valóban nem tudják kiválasztani a pénztárosok, hova szóljanak a vonaton a helyjegyek. Az új rendszer 3,5 milliárd forintba került, de még csak tesztüzemben működik, így javítják a felmerülő hibákat.

Kórházi fertőzések Szekszárdon

Egyre több a kórházi fertőzés a szekszárdi kórházban, azok között a betegek között, akiket a pécsi klinikáról szállítanak át, ezt állítja a Bors című napilap, a szekszárdi kórház egyik főorvosára hivatkozva. Az érintett kórházi orvos pénteken interjút ígért nekünk, végül ő nem nyilatkozhatott, a főigazgató állt kamera elé, aki felháborodott a vádakon.

Előzetesben az útlevélhamisító banda

Hat embert, köztük egy kormányablak dolgozóját helyezte előzetes letartóztatásba a pécsi bíróság. Kedden a Terrorelhárítási Központ fogta el a gyanúsítottakat épp akkor, amikor útlevelet akartak csináltatni a pécsi kormányablakban.

Felfüggesztett börtön a verekedő sofőrnek

Egy év hat hónap felfüggesztett börtönt kapott a verekedő pécsi buszsofőr. Tavaly júniusban ütött meg egy gyalogost, miután az szabálytalanul lépett elé egy négy sávos úton. A sofőr vészfékezett, hogy elkerülje a balesetet. Ettől olyan ideges lett, hogy leszállt, és megütötte a gyalogost, aki elesett és beütötte a fejét. Egyik rokona erre kővel dobta be a busz üvegét.

Veszélyes gomba pusztít a múzeumban, mindent felfal

Pécsen egy veszélyes gomba pusztít egy földalatti múzeumban. Ez a gomba megeszi a fát, a papírt, a textíliákat, és nem mellesleg nagy mennyiségben veszélyes az emberre is. Az eset a napokban került nyilvánosságra, pedig mint kiderült, a múzeum fenntartója és működtetője már hónapok óta tud róla.

11 család kerül utcára


szerző:
2016.02.28. 18:17
11 család kerül utcára

Tizenegy család kerül az utcára Pécsen, mert városrendezés miatt lebontatják a házakat, amelyekben most még az önkormányzati bérlakásaik vannak. Az egyik családnak, már márciusban ki kell költöznie, különben kilakoltatják. A város alpolgármestere szerint a kiköltözésről folyamatosan egyeztetnek a lakókkal. Ők viszont azt mondják, erről nem tudnak.

„Ételt adok – ételt kapok”

Tartós élelmiszerek, liszt, cukor és konzervek – a tapasztalatok szerint ezt hozzák a legtöbben a szegedi élelmiszergyűjtő ládákba. A városban – a pécsi mintára – pont egy éve működik az adományozásnak ez a formája. Ma már két helyen is van gyűjtőláda, ahová bárki beteheti a rászorulóknak szánt élelmiszereket.

Átment rajta a vonat, megúszta


szerző:
2016.02.05. 18:15
Átment rajta a vonat, megúszta

Karcolások nélkül megúszta az a férfi, aki fölött kedden este áthajtott egy vonat Pécsen. A szerencsés helybéli elsőként az RTL Híradónak nyilatkozott.

Két mentősre is rátámadtak


szerző:
2016.02.01. 18:10
Két mentősre is rátámadtak

Alig tíz perc alatt kétszer is rátámadtak a mentőkre vasárnap éjjel. Budapesten a VI. kerületben egy feltehetően drogos férfi esett nekik, ütötte-rúgta a személyzetet, majd a mentőápolót arcon ütötte. Tíz perccel a fővárosi eset után Pécsen egy részeg férfi inzultálta az ápolókat.

Pécsen is sokan panaszkodnak a közvilágításra

Már nemcsak Zalaegerszegen, hanem Pécsen is többen panaszkodnak az új közvilágításra. A baranyai településen tavaly év elején korszerűsítettek a világítást csaknem 900 millió forintért. Azt mondják, a régi lámpák több helyen sokkal jobban megvilágították az utakat. Mindkét városban ugyanaz a társaság, a miniszterelnök vejének volt cége cserélte a lámpákat. Az Eliost hiába kerestük, nem reagáltak. A pécsi önkormányzat azt ígéri, megvizsgálják a panaszokat.

Fodor Ibolya újra majmozott


szerző:
2016.01.26. 18:40
Fodor Ibolya újra majmozott

A pécsi önkormányzati képviselő korábban kormányellenes tüntetőket hazaárulózott és sikkasztási botrányairól híresült el. Most Facebook oldalán kommentelt így - vette észre a pécsi stop nevű internetes lap. A pedagógusokkal való tárgyalás kapcsán bazári majmokról írt, a megjegyzést a pécsi szakszervezetének ügyvivője magára vette. A képviselőt kedden hiába kerestük, nem nyilatkozott. Fodor Ibolya korábban az RTL Híradó stábját is többször szidalmazta.

A rendőrség udvaráról akart fémet lopni

A rendőrség udvaráról akart fémet lopni, így bukott le egy tolvaj Pécsen. Nem tudta, hogy hová mászik be, ez lett a veszte, elfogták. Kiderült, nem csak a rendőrség bűnjelként lefoglalt fémtárgyait akarta elvinni, korábban hónapokig fosztogatott ipari csarnokokat, pincéket.

Mélyszegénységben élőkön segítenek

Van úgy, hogy az ember nagyon szeretne cselekedni, de önerőből nem megy. Ilyenkor nagy lökést adhat egy kis külső segítség. Ezt érzi most Pécsen kilenc mélyszegénységben élő család, akiknek otthonát egy alapítvány és egy hozzá csatlakozó vállalkozás felújítja.

Levágott kutyafejet találtak


szerző:
2016.01.14. 18:10
Levágott kutyafejet találtak

Levágott kutyafejet találtak szerda este Pécsen, egy külvárosi ház udvarán, véletlenül fedezte fel egy kutyasétáltató. A ház tulajdonosa azt mondta, nem tudja, hogyan került a telekre a levágott fej. A rendőrség nyomoz, ha megtalálják az állatkínzót, akár három évet is kaphat.

Bemehetnek a laborba a véradók


szerző:
2016.01.11. 18:20
Bemehetnek a laborba a véradók

Különleges akcióval várják a véradókat Pécsen. Benézhetnek a kulisszák mögé, a látogatók előtt egyébként tiltott területen megmutatják nekik a laborokat, és azt, hogyan lesz a vérükből életmentő készítmény. Mindezt azért szervezték, hogy kedvet csináljanak a véradáshoz, az év elején ugyanis sokkal kevesebben adnak vért, mint máskor. 

Veszélyes volt a levegő több városban

Pécsen és Miskolcon sokan már fojtogatónak érzik a levegőt. Ez azért van, mert hatalmas a szmog. Az elmúlt napokban az egészségügyi határérték többszörösét mérték ebben a két városban. Az orvos azt tanácsolja, hogy ha valaki jobban köhög, menjen az ügyeletre, mert akár tüdőgyulladást is kaphat.

Életveszélyesek a pécsi parkerdők

Életveszélyesek a pécsi parkerdők, mert a hó és a jég miatt bármikor kidőlhetnek fák, leszakadhatnak ágak. Emiatt megtiltották a látogatást a kedvelt kirándulóhelyeken.

Jégpáncélon csúszkáltak Pécsen

Néhol életveszélyes volt gyalog közlekedni Pécsen az ónos eső miatt. Csúszkáltak a gyalogosok, autósok. A helyi közútkezelő kedd este óta folyamatosan dolgozott, de volt, aki ennek ellenére panaszkodott, hogy még nem látott szórógépet.

Életüket kockáztatták, de megmentették

Életveszélyben volt két rendőr, amikor a beszakadt mennyezet romjai alól mentettek ki csütörtökön éjjel Pécsen egy férfit, akit a mentőkkel együtt élesztettek újra.

Forradalmasíthatná a matektanulást

Létezik egy találmány, amely fejlesztői szerint forradalmasíthatná a matematikaoktatást. A gyerekek is szeretik, ennek ellenére csak néhány iskolába sikerült eljuttatni eddig a pécsi játékot. 3 éve a Magyar Tankönyvkiadó látta meg a fantáziát benne, ezer darabot készítettek belőle.

Botrányba fulladt a Mikulás érkezése

Síró gyerekek, tömegnyomor, káosz a finn Mikulás, Joulipukki pécsi látogatásán. A Híradónknak nyilatkozó szülők szerint botrányos volt a város főtéren tartott rendezvény, sokan gyermekeiket féltették a hatalmas tömegben. A káoszból végül a Mikulást is ki kellett menekíteni, a Városházára kísérték. Oda viszont már nem lehetett bemenni, csak néhány kivételezettnek. Szemtanúk szerint az épületben városházi dolgozók és családtagjaik fotózkodhattak a lappföldi Mikulással.

Pécs-Újhegyen az udvarban parkoljanak!

Piromániás miatt féltik az autóikat a Pécs-Újhegyen élők. Az elmúlt napokban, sorozatban égtek ki autók a városrészben, eddig összesen öt. A helyieket most arra kérik, ha lehet, zárt udvarban parkoljanak. A gyújtogatások miatt már a rendőrség is nyomoz, a kár eddig több millió forint.

10 városban egészségtelen a levegő

Pécsen, csütörtökön elérte az egészségre veszélyes mértéket a levegő minősége a köd és a szélcsend miatt. A gyerekeknél, időseknél, a szív- és érrendszeri, valamint légúti betegségben szenvedőknél a szmog súlyos tüneteket is kiválthat.

Felfüggesztették az állatkert igazgatóját

Felfüggesztette a pécsi állatkert tagságát a Magyar Állatkertek Szövetsége a farkas lelövése miatt. A szakmai szervezet elnöke azt mondta, mindennek nem lett volna szabad megtörténnie. Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója nem kommentálta a felfüggesztést. Ahogy arról Híradónkban beszámoltunk, szombaton szökött meg az állat a pécsi állatkertből és egy nappal később a Mecsekben maga az igazgató lőtte le.

Megszólalt a fiú, aki már túlélt egy farkastámadást

Megszólalt a fiú, akit 20 évvel ezelőtt, 1995-ben, Pécsen támadt meg egy állatkertből megszökött farkas. Az akkor 3 éves Soma azon a decemberi napon családjával sétált az erdőben.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való