KERESÉS search-close

párizsi terrortámadás

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "párizsi terrortámadás"

Fókusz 2016-11-11


szerző:
2016.11.11. 17:25
A párizsi terrortámadás évfordulóján nyílik meg a Bataclan

A százhuszonkilenc halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás évfordulóján a Bataclan ismét megnyitja kapuit, méghozzá egy Sting-koncerttel. De, mennyiben változtatta meg az életünket, a biztonságérzetünket, milyen hatással volt a hétköznapjainkra, ami egy évvel ezelőtt történt?

Nagy csapás az Iszlám Államra

Nem akarja a tavaly őszi párizsi terrortámadások irányítója, hogy kiadják Franciaországnak. Ezt közölte ügyvédje, miután Salah Abdeslamot pénteken elfogták több társával együtt a belga fővárosban egy heves lövöldözés után. Ő és társa megsebesültek, de nem súlyosan. A francia államfő szerint nagy csapást mértek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetre. A pénteki razzia idején összetűzés pattant ki az antiterrorista rendőrök és a bámészkodók között.

Túlélők előtt lép fel az Eagles of Death Metal Párizsban

Három hónappal a 130 áldozatot követelő párizsi terrortámadások után a túlélők és az áldozatok hozzátartozói előtt ad kedd este koncertet az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes a francia fővárosban.

Mosolyogva mesélt rémtetteiről az egyik párizsi merénylő

Az RMC francia rádiónak nyilatkozott az a nő, akinek a segítségével kapták el a párizsi terrortámadás egyik elkövetőjét. Sonja álnéven bemutatkozó nő szerint a terrorista mosolyogva mesélte el borzalmas rémtetteit neki.

Budapestre látogat a párizsi terrortámadáskor a Bataclanban koncertező zenekar

Elmaradt koncertjét pótolja február végén Budapesten az Eagles of Death Metal. Az együttes a párizsi terrortámadás idején a legtöbb áldozatot követelő helyszínen, a Bataclan klubban koncertezett.

Itt vannak az első felvételek a legkeresettebb terroristáról

Salah Abdeslam-ot a november 13-i párizsi terrortámadások értelmi szerzőjének és irányítójának tartják, jelenleg ő Európa legkeresettebb embere. Az egyik francia tévécsatorna most képeket tett közzé, melyeket egy, a francia-belga határ közelében található benzinkút biztonsági kamerája rögzített a támadások másnapján

Félelmet kelt a terrormegelőzés


szerző:
2015.12.19. 18:40
Félelmet kelt a terrormegelőzés

Kiből és miért lesz terrorista? A párizsi merényletek óta keresik a megoldást az európai országok rendőrségei, hogy miként lehet felvenni a harcot a láthatatlan, köztünk élő potenciális merénylőkkel. Egyre több országban indítanak kísérleti programokat, amelyek azt szeretnék megakadályozni, hogy a fiatalok szélsőségessé váljanak. Sokak szerint azonban ezek a próbálkozások ellentétes hatást érnek el.

Fókusz 2015-12-14


szerző:
2015.12.14. 18:55

Fókusz 2015-12-09


szerző:
2015.12.09. 18:55
Utasbiztosítás terrortámadás esetére

A párizsi terrortámadás óta egyre több külföldre utazó fejében fordul meg, hogy útnak induljanak-e vagy sem. Sokan már a közkedvelt bécsi karácsonyi vásárba sem mennek el, mert mi van, ha belecsöppennek egy terrortámadásba. Nyújt-e fedezetet az utasbiztosítás ebben az esetben? Ha nincs biztosítás és terrortámadás ér minket ingyen és bérmentve ellátnak minket? És még számtalan kérdés merül fel ilyenkor. Ezekre kaptunk választ Dr. Horváth Péter, szakértőnktől

Péntek 13-a, a párizsi terror napja

2015. november 13., péntek. Borzalmas vérengzés Párizsban, több mint 130-an meghaltak, sok százan megsebesültek. Valószínű sok embernek eszébe jutott, hogy vajon csupán véletlen-e, hogy egy ilyen, balszerencsésnek tartott napon történt a terrortámadás.

Vajon véletlen, hogy péntek 13-án támadtak a dzsihádisták?

2015. november 13., péntek. Borzalmas vérengzés Párizsban, több mint 130-an meghaltak, sok százan megsebesültek. Valószínű sok embernek eszébe jutott, hogy vajon csupán véletlen-e, hogy egy ilyen, balszerencsésnek tartott napon történt a terrortámadás.

Terrorcselekmények Európában

Franciaországot legutóbb idén januárban rázta meg merényletsorozat, amikor két fegyveres behatolt a Charlie Hebdó nevű újság szerkesztőségébe, hogy megbosszulja annak muszlimokat sértő karikatúráit. Akkor 12-en haltak meg. Bemutatjuk az elmúlt évek terrorcselekményeit, amelyek megrázták, és elbizonytalanították Európát Belgiumtól Londonon át Madridig.

A béke szimbólumává változott Eiffel-torony képe pörög a közösségi médiában

Egy francia grafikus, Jean Jullien rajza a 128 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás utáni gyász és összefogás jelképévé vált. A kép a Párizs szimbólumának számító Eiffel-tornyot a béke jelképével kapcsolja össze.

Legalább 128 halottja és 80 súlyos sérültje van a párizsi terrortámadásoknak

Péntek éjjel hét különböző helyszínen történt összehangolt terrortámadás a francia fővárosban. Párizs több pontján bombát robbantottak, egy zsúfolásig megtelt koncerthelyszínen pedig fegyveresek kezdtek lövöldözni, túszokat ejtettek és legalább 87 embert megöltek. Francois Hollande francia elnök szükségállapotot hirdetett.

Fókusz 15-01-15


szerző:
2015.01.15. 19:20
Fókusz 15-01-15

Fókusz: Vigyázat, csaló! - Így vernek át a társkereső oldalakon. Megtaláltuk az ország legidősebb egyetemistáját. Mozifilmben a Showder Klub sztárjai. Terrorveszély? - Magyarok is készültségben.

Fókusz 15-01-14


szerző:
2015.01.14. 19:20
Fókusz 15-01-14

Fókusz: Hogyan magyarázzuk el gyerekünknek, hogy mi történt Párizsban? Egy fiatal férfi megrendítő története. Nem is Kulcsár Edina az első magyar nő, aki világszépe-választáson dobogós lett?

A szokásosnál komolyabb volt az idei Golden Globe

George Clooney, Jared Leto, Hellen Mirren és sokan mások is szóltak a párizsi terrortámadásról és kiálltak a szólásszabadság mellett. Szóba került a Hollywoodot ért észak-koreai fenyegetés is.

Fókusz 15-01-08


szerző:
2015.01.08. 19:20
Fókusz 15-01-08

Fókusz: Gyászol a világ - Megszólal egy magyar nő, aki Párizsból videót is küldött a kinti megemlékezésről. Mutatjuk a legfrissebb fejleményeket a párizsi terrorcselekménnyel kapcsolatban. Mi lesz a Barátok közttel? - Miért távozik a sorozat producere és mi lesz a sorozattal? Kalamár Tamás interjút adott a Fókusznak. Tabuk nélkül - Magyarok, akik egy kis osztrák faluban dolgoznak. Miért éri meg nekik a kinti munkavállalás?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való