KERESÉS search-close

oroszlán

93 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "oroszlán"

Mia és a fehér oroszlán - egy film arról, hogyan vigyázzunk a természet kincseire

A Mia és a fehér oroszlán című film csütörtökön kerül a hazai mozikba. A történetben Mia családjával együtt Londonból egy afrikai oroszlánfarmra költözik, ahol kicsit sem boldog. Egészen addig, míg meg nem születik Charlie, a fehér oroszlán. A film arra hívja fel a figyelmet, hogy a fiatalokat kicsit más szemléletben neveljük: legyenek fontosabbak számukra az állatok, mint az előző generációknak. A filmet három teljes éven át forgatták, így nem csak a vásznon alakult ki szoros kapcsolat a vadállatokkal.

Szökött oroszlán ölt meg egy állatkerti gyakornokot

Oroszlán mart halálra egy állatkerti gyakornokot az Egyesült Államokban. A 22 éves egyetemista alig két hete dolgozott a dél-karolinai állatmentő központban. Az oroszlán egyelőre tisztázatlan körülmények között kiszökött a kerítéssel körülzárt otthonából, és így került a gondozók közelébe. A Matthai névre keresztelt állatot a támadás után kilőtték.

Sikeres állatmentő akciók világszerte

Sikeres állatmentés Ausztráliában és az Egyesült Államokban.

Ilyen ha oroszlán bébibumm van a magyar állatkertben!

Cuppogtak, nyávogtak és játszadoztak: mi meg legszívesebben agyon simogattuk volna őket, ha lehetett volna. Két évvel ezelőtt több pici oroszlán is született a magyar állatkertekben: Gyöngyösön négyes ikrek, Nyíregyházán pedig egy különleges fehér nagymacska született.

Simba, a kölyök oroszlán a Reggeliben!

Ötvös Lóránd elhozott hozzánk egy hihetetlenül cuki kölyök oroszlánt, akit úgy hívnak Simba!

Oroszlán az autóban: az utasokat nem zavarta

Ritkán látni olyat, hogy egy oroszlán autóba akar szállni. Ám Filya, a Krím-félszigeti szafari park lakója úgy döntött, betér egy fuvarra. Épp barátságos kedvében volt, és közelebbről is megismerkedett a látogatókkal: felkapaszkodott rájuk és nyalogatta őket. Nem csak ez a meglepő, hanem az emberek reakciója is.

Háborúból mentették ki az oroszlánokat

Megérkezett Dél-Afrikába az a két oroszlán, amelyeket egy szíriai és egy iraki állatkertből mentettek ki a háború elől. Az állatvédő szervezetek próbálnak minden állatot biztonságba helyezni a háborús övezetekből, ahol nem csak a bombáktól kell tartaniuk. Van, hogy az éhező emberek megeszik az állatokat.

Íme, az a 6 film, ami felforgatta a világunkat 2017-ben!

Már javában benne vagyunk 2018-ban, és rengeteg jóság vár ránk idén is a mozikban, de nézzük, mikért voltunk annyira odáig tavaly. Próbáltuk a lehető legjobban leszűkíteni a listát, jöhet is a nosztalgia!

Kész állatkert!


szerző:
2017.12.22. 09:45
Kész állatkert!

Cicák, kutyák, kígyók, és teknősök özönlötték el a Reggeli stúdióját, de volt itt aranyhal, kölyök oroszlán és egy rendkívüli csigaverseny is!

Kijutott a ketrecéből egy oroszlán a pécsi állatkertben

Az intézmény vezetése szerint csak néhány lépést tett meg, és a látogatók nem voltak veszélyben. Híradónknak küldött válaszukban azt írták, az eset még szeptemberben történt. Az oroszlánt perceken belül visszajuttatták a helyére, a ketrecajtót nyitva felejtő munkatársukat pedig elbocsájtották.

 

Anyja tigris, apja oroszlán

Tigris anyától és oroszlán apától született kölyök egy Oroszországban turnézó cirkuszban. A világon körülbelül harminc hibrid nagymacskáról tudnak. A kölyök külseje inkább az oroszlánéra hasonlít halvány tigriscsíkokkal, egyelőre kecsketejen él.

VV Dina és VV Lóri örökre megpecsételték szerelmüket

A ValóVilág powered by Big Brother szerelmesei annyira biztosak kapcsolatukban, hogy egy életre szóló lépésre szánták el magukat.

Fehér szőrcsomóra hasonlít a kisoroszlán

Ritka, fehér oroszlánkölyök született a Nyíregyházi Állatparkban. Az apróság két napos, a szemei még nem nyíltak és napja nagy részét az anyja mellett tölti, így a gondozók előtt egyelőre még rejtély a neme. A fiatal szülők, Binti és Inkosi féltőn óvják, és felváltva gondozzák első kölyküket.

CSÖPPSÉG: Ritka, fehér oroszlánkölyök született

Apró, fehér szőrpamacs a szalma között. A Nyíregyházi Állatpark legújabb lakója csak néhány centi. A kis ragadozó 2 napos, még a szemei sem nyíltak ki. A fiatal szülők, Binti és Inkosi féltőn óvják, és felváltva gondozzák első kölyküket. A fehér oroszlánok Afrika egyik legtitokzatosabb állatai, évszázadokig nem is volt bizonyíték a létezésükre.

Az oroszlán felkenődött az üvegfalra

Ijedtükben elfelejtették egy japán állatkert látogatói, hogy vastag, törhetetlen üvegfal választja el őket az oroszlánoktól. Egy hatalmas hím rohant egy kisgyerek felé. Annyira valóságosnak tűnt a veszély, hogy mindenkiben meghűlt a vér. Az oroszlán végül felkenődött az üvegfalra, a kisfiú pedig megriadt. Azt nem tudni, hogy a hím csupán szabadjára engedte támadó ösztöneit unalmában, vagy esetleg dühítette a gyerek sárga kabátja. Szerencsére senkinek nem lett baja, az oroszlánnak sem.

Szabadnak születtek


2016.05.07. 18:45
Szabadnak születtek

Megérkeztek új otthonukba, egy tágas dél-afrikai magánrezervátumba a dél-amerikai cirkuszokból kimentett oroszlánok. 33 nagymacskát vitt át egy amerikai állatvédő szervezet, amely a valaha volt legnagyobb állatmentő légi-akciót vitte véghez.

Megjött Zeusz, örülhetnek az oroszlánlányok

5 évesen, hamarosan uralkodóvá válik Zeusz, a Nyíregyházi Állatpark új, afrikai oroszlánja. Két napja érkezett Hollandiából. Most még feszült, csak ismerkedik az új környezetével. Kifutója a nőstények mellett van, egyelőre így ismerkednek, de körülbelül egy hét múlva már összeengedik őket.

Nyilvánosan boncolták fel az oroszlánt

Több száz ember, köztük gyerekek előtt, nyilvánosan boncoltak fel egy oroszlánt a dániai Odense állatkertjében csütörtökön. Az eset óriási felháborodást váltott ki a skandináv országon kívül. A park, amelyet idén - már másodszor - Európa legjobb állatkertjének választottak közölte: oktatási céllal húsz éve boncolnak nyilvánosan, és a gyakorlaton nem fognak változtatni.

Elképesztő! Cecil után most Afrika legnagyobbnak hitt elefántját ölték meg!

Három hónappal ezelőtt egy amerikai fogorvos puszta kedvtelésből megölte a kultikus Cecilt. Alig hagytak alább az indulatok, most újabb hasonló eset történt: egy német férfi levadászta Zimbabwe legnagyobbnak hitt elefántját.

Mi ez a Villanyleó? Elmagyarázunk mindent!

Igen, a hír igaz: különleges génkutató laboratóriumunk kísérletei sikerrel zárultak és nemrég világra jött a gigantikus RTL-falka legújabb kölyke, a Villanyleó.
Az alom legfiatalabb tagja nem mezei oroszlán, ugyanis virtuális pixeltestét elektromos töltés tartja egyben. Mindenre fény derül!

Nézze meg közösen Villanyleóval két rabságban élő oroszlán első szabad perceit!

Villanyleó odafigyel mindenre, ami a nagyvilágban történik. Most például arról vall őszintén, mennyire örül annak, hogy két testvérének jobbra fordult a sorsa.

Örök szerelem Elza és gondozója között

Ki ne érezne késztetést arra, hogy egy kisoroszlánt úgy istenigazából megdögönyözzön. És ki ne félne akkor, amikor egy 160 kilós állat készülne a nyakába ugrani, hogy végignyalhassa az arcát. A Kecskeméten magára maradt oroszlán nevelője egyet tud, nem félhet hatalmasra nőtt gondozottjától. Akkor sem, ha Elza ugyanúgy ölelné mellső mancsaival, ahogyan 40 kilósan tette.

Mi történt Elzával, mindenki örök kisoroszlánjával?

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisoroszlán, akit Elzának hívtak. Édesanyjának elapadt a teje, így nem tudta tovább szoptatni kicsinyeit, az egyikük el is pusztult, de Elza életben maradt. Hála gondozójának.

Megtörte a csendet a Cecil nevű oroszlánt levadászó férfi

Walter Palmer, a Minesotában élő amerikai fogorvos július végén vonta magára a világ állatvédőinek gyűlöletét, miután kilőtte a Zimbabwe jelképének számító sztároroszlánt, Cecilt. Az eset körülményeiről itt írtunk részletesebben. Az egy csapásra hírhedté vált hobbivadász bejelentette, visszatér eredeti szakmájához, és újra kezdi fogorvosi praxisát. A botrány kirobbanása óta most először adott interjút.

Célpontnak nevelik az oroszlánokat

Vadászok ezrei utaznak Dél-Afrikába, hogy akár védett fajokra lőjenek. Előfordul, hogy a tenyésztők ketrecben viszik a vadász elé az állatokat, és egyszerűen a rács mögött lövik le őket.

Két embert fizetett le, hogy meggyilkolhassa Cecilt

Bujkál az az amerikai fogorvos, aki július elején megölte Zimbabwe leghíresebb oroszlánját, az ország szimbólumának számító Cecilt. Az 55 éves Walter Palmer két helyi vadőrt fizetett le, hogy illegálisan elejthesse a védett állatot.

Semmibe vette a rendszabályt


szerző:
2015.06.02. 18:38
Semmibe vette a rendszabályt

Tragédia az egyik dél-afrikai szafari parkban. Megölt egy nőstényoroszlán egy fiatal nőt. Az eddigi vizsgálatok szerint az amerikai turista az utasítás ellenére letekerte a túrakocsi ablakát, hogy tisztább képeket készíthessen, ekkor ugrott be az utastérbe a ragadozó.

Emberbarát kisoroszlánok Felsőolajoson

Kibo és Assurka, 10 hetes barna oroszlánkölykök. Kicsit nehezen viselik a hűvös időt, na meg a kamera közelségét, de ha evésről van szó, azonnal felbátorodnak. Anyjuk kéthetes korukig nevelte őket, de aztán elfogyott a teje, ezért a gondozók vették gondozásba a kicsiket. Ásványi Eszter riportja.

Kibo és Assurka, a felsőolajosi trónörökösök

Kibo és Asszurka, 10 hetes barna oroszlánkölykök. Kicsit nehezen viselik a hűvös időt, na meg a kamera közelségét, de ha evésről van szó, azonnal felbátorodnak. Anyjuk kéthetes korukig nevelte őket, de aztán elfogyott a teje, ezért a gondozók vették gondozásba a kicsiket.

 

Velünk történt


szerző:
2015.03.16. 12:27
Velünk történt

Ha nem láttad volna a legérdekesebb riportokat és a legütősebb sztorikat, és az RTL Moston sem nézted volna vissza őket, akkor most mindent bepótolhatsz! Összeszedtük neked az elmúlt hét legnagyobb durranásait.

Városnéző oroszlánok


szerző:
2015.03.11. 19:30
Városnéző oroszlánok

Bika a nézőtéren, vágtázó lovak a 4-es főúton, fékevesztett marha vagy elszabadult cirkuszi elefánt a Kálvin téren. Háziállatok, vagy fogságban tartott vadállatok is könnyen okozhatnak meglepetést viselkedésükkel. Kecskeméten oroszlánok indultak városnézésre. Czakó József riportja.

Fókusz 15-03-11


szerző:
2015.03.11. 19:20
Fókusz 15-03-11

Fókusz: Elszabadult állatok - Tegnap oroszlánok okoztak riadalmat Kecskeméten! Jönnek a legdurvább állati támadások, amelyeket kamera is rögzített. A tragédia másnapján- Kiemelték az áldozatokat, a sportvilág értetlenül áll az elmúlt évek legsúlyosabb helikopter-katasztrófája előtt. Biztos távozók - Diákok, akik már biztosan külföldi egyetemet választanak. Nemcsak a zseniket és a gazdagokat veszik fel a világ legjobb iskoláiba!

Szökött oroszlánok Kecskeméten


szerző:
2015.03.11. 18:00
Szökött oroszlánok Kecskeméten

Riadalom Kecskeméten – két nőstényoroszlán szökött meg cirkuszi ketrecéből kedden délután a helyi szabadidőpark területén. Az elszabadult állatok egyikét percek alatt elfogták olasz idomárjai, a másik, megriadt vadállatot azonban csak később sikerült bekeríteni. A vadállatok külső kifutójában négy oroszlánt őriztek, közülük kettő szökött meg. A nagymacskák gondozói nem értik a történteket, mivel az ajtó az oroszlánok szökése előtt és után is zárva volt.

Állati kalandorok: az elmúlt év nagy szökései

Bika a nézőtéren, vágtázó lovak a 4-es főúton, fékevesztett marha vagy elszabadult cirkuszi elefánt a Kálvin téren. Háziállatok, vagy fogságban tartott vadállatok is könnyen okozhatnak meglepetést viselkedésükkel. Kecskeméten oroszlánok indultak városnézésre. Czakó József riportja.

ELSZABADULT OROSZLÁN: Csak a disznó pajtásával szeretett volna játszani

Valószínűleg mindenki megijedne, ha szembejönne vele egy oroszlán. Jelen esetben emberi élet nem volt veszélyben, az állatok királya csak gyerekkori pajtását kereste fel.

Cirkuszi oroszlánok szöktek el Kecskeméten

Az állatok szabadon mozogtak a szabadidőpark területén. Sok rendőrt vezényeltek a helyszínre, mert a hvg.hu tudósítója szerint félő volt, hogy a lyukas kerítésen keresztül az oroszlánok a város felé indulnak. Az embereket platós teherautóval vitték biztonságos helyre. Az egyik oroszlánt rögtön elfogták, a másikat nem sokkal később bekerítették, végül a harmadikat is sikerült elfogni. Hogy pontosan hogyan szöktek meg az állatok, azt még vizsgálják.

Ilyen egy gésás, japános beütéses állat!

Afrika napot tartottak a villalakók Fanni vezetésével, ahol első feladatként az afrikai nagyvadak közül az oroszlán életét és szokásait kellett bemutatniuk. Semmiképp se egy természetfilmre számítsatok!

Fókusz 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 19:20
Fókusz 15-02-04

Fókusz: Lezuhant - Megdöbbentő felvételek a tajvani gép katasztrófájáról. A mentés képei, és az elmúlt évek légibalesetei. Oroszlánok markában - Vannak, akik együtt is alszanak velük. Lehet-e házikedvenc az állatok királya? Ki tehet róla? - Ha egy nőt megerőszakolnak. A botrányt kavart kampány utóélete.

Oroszlán, mint házi kedvenc?


szerző:
2015.02.04. 19:00
Oroszlán, mint házi kedvenc?

A ragadozók és az ember meghitt viszonya mindenkit zavarba ejt, hiszen látszólag ellenkezik mindazzal, amit tanultunk és tudunk az oroszlánokról. Mégsem olyan könyörtelen ragadozók, mint amilyeneknek tartjuk őket? Ki ez az ember, aki úgy játszik a szavanna és az egész állatvilág királyaival, mintha a saját kutyájával birkózna? Mindjárt kiderül. Dörmer Csaba riportja.

Üvöltözésbe torkollott a királyi lagzi

A varacskos disznó elnyerte az oroszlánkirály kegyét és kezét. A buli amilyen felszabadultan indult, annyira eldurvult a végére.

Állati frigy: a varacskos disznó nőül veszi az oroszlánt

A dzsungel hím állatai egyenként járulnak a királynő elé, hogy meggyőzzék, ők tuti nem lennének jó és hűséges társak. Egy, csak egyetlen állat marad a vidéken és a versenyben; aki parfümöt, verssorokat nem sajnálva indul az oroszlánt meghódító útjára.

Laci szerint Edina pszichopata

Hiába a szigor, a büntetés, csak nem bír magával a kis strucc. Zsu és Laci már nem tud milyen szankciót kitalálni, hogy jobb belátásra bírják.

Bemászott az oroszlánok közé


szerző:
2014.12.08. 18:55
Bemászott az oroszlánok közé

Súlyos sérüléseket szenvedett Barcelonában egy férfi, aki terepszínű ruhában bemászott a város állatkertjének oroszlánjai közé. A ragadozók többször megmarták és több méteren át vonszolták magukkal. Állatgondozóknak sikerült kiszabadítani a férfit az oroszlánok karmaiból, kórházba vitték, állapota súlyos.


 

Fókusz 13-10-11


szerző:
2013.10.11. 19:45
Fókusz 13-10-11

Fókusz: Álmok küszöbén - Oláh Gergő bevezette az X-Faktor versenyzőit az arénába, ahol a győzelemért kell harcolniuk. Elza és kölykei - A tenyerünkből ettek a gyöngyösi négyesikrek, akikből még nem bújt elő a ragadozóösztön. Nagyon vadon - Kulisszatitkok Sebestyén Balázs és Vadon Jani vadonatúj showjából, minden titokra fény derül.

Veszélyes mértékű cukiság!


szerző:
2013.10.11. 15:00
Veszélyes mértékű cukiság!

Hisztiztek, közelharcot vívtak, és a tenyerünkből is ettek! A Fókusz orvosi vizitre vitte a Gyöngyösön nemrég születetett oroszlánkölyköket! A négyes ikrek imádták a kamerát, sőt, riporterünket is!

Szőrmókok, akik mindenkit elvarázsolnak

A kecskeméti vadasparkban született afrikai kisoroszlánok még csak három hetesek, de már most négy kilót nyomnak. Szépen fejlődnek, és mostanra a nemüket is lehet tudni.

Állati bébibumm országszerte


szerző:
2013.03.28. 19:00
Állati bébibumm országszerte

Valami van a levegőben, hisz az elmúlt pár hónapban elképesztő bébibumm volt a magyar állatkertekben. Csütörtökön öt olyan bébit mutattak be, akiknek a világra jötte példa nélküli. Négyen a budapesti állatkertben születtek.

Kiscicából fenevad


szerző:
2013.02.13. 19:00
Kiscicából fenevad

Kiskorukban még a tenyerünkben is elférnek és akár az ágyunkban is alhatnak. Ki viheti haza otthonába az állatok királyát, és meddig van biztonságban az élete?

Fókusz 13-01-04


szerző:
2013.01.04. 20:40
Fókusz 13-01-04

Fókusz: Újratöltve! - Malek Miklós nem vállalja a következő X-Faktort, de mit mond a többi mentor? És kell-e helyettesíteni Ördög Nórát? Szeret, vagy nem szeret? - Csobot Adélt és Istenes Bencét már Sebestyén Balázs is kikérdezte arról, hogy együtt vannak-e még. Hókuszpókusz - Mellműtétek, hajfestések és fogyókúrák. Kik voltak 2012 legnagyobb átváltozóművészei?

Tündéri szőrmókok születtek Gyöngyösön

A három kisoroszlán 2012. december 12-én született a Gyöngyösi Állatkertben. Alig három hetesek, nincsenek még egy kilósak sem. Mesterségesen táplálják őket. Ölben szeretnek a leginkább aludni, vagy egymással összebújva.

Fókusz 12-09-18


szerző:
2012.09.18. 20:50
Fókusz 12-09-18

Fókusz: "Londonban, sej..." VV Fecó az angol fővárosba készül, a Nox-os Szabó Szilvi pedig már ott építi a karrierjét. Magyar hobbit - Húzott már repülőt és buszt is, Nagy Ákos most traktorkerékkel készül a legerősebb emberek közé. Összekutyulták - Kereszteztek már tigrist az oroszlánnal és bálnát a delfinnel, vajon milyen új állat jöhet még?

A természet szeretnivalóan furcsa szülöttei

Miből lett a zebroid, kire hasonlít a leopon és veszélyes-e a dupla liger? Mi történik, ha egy delfin és egy bálna szeret egymásba, és milyen állati vegyes házasságból születtek utódok Magyarországon?

Pelenkás kisoroszlán hódította meg a közönséget

Még csak 4 hetes, de máris úgy lépked, mint aki uralkodónak született. Kailo, a Budapesten vendégszereplő Eötvös Cirkusz legfiatalabb tagja, és pillanatnyilag az egyik legnépszerűbb is.

Állati különös barátságok


szerző:
2012.08.22. 19:00
Állati különös barátságok

Számtalan kép kering a világhálón, amelyeken olyan faj egyedei töltik együtt az időt jól láthatóan békességben és szeretetben, sőt talán barátságban – akik amúgy egymásra, mint a tápláléklánc következő tagjára tekintenek.

Állati: betömték a tigris fogát


szerző:
2012.04.03. 19:20
Állati: betömték a tigris fogát

Valóban az oroszlán az állatok királya, de most mégis tigriseké a főszerep a Veszprémi Állatkertben.

Fókusz 12-03-29


szerző:
2012.03.29. 20:50
Fókusz 12-03-29

Fókusz: Kinga meztelen - A VV hisztikirálynője formába hozta magát és ledobta az összes textilt a fotós kedvéért. Egy ágyban Zimbával - Heni korábban együtt aludt sörényes kedvencével, de ma már ezt nem próbálja ki. Tíz körömmel - A hollywoodi sztárok stílustanácsadója, a francia manikűr feltalálója a magyar nők körmére nézett.

A nő, akinek dzsungelnyi állat őrzi az álmát

Heni, egy gyöngyösi hölgy, kezdetben együtt is aludt oroszlánaival, ma már csak az ordításukat hallja éjszakánként. Állataira ő maga főz, legnagyobb házikedvencei a fojtókígyó, a teve, és Lajos, a mosómedve.

Törzsutas: Kenya


szerző:
2011.11.20. 12:00
Törzsutas: Kenya

Törzsutas: Végtelen szavannák, végtelen égbolt, lustán heverésző oroszlánok, bambán kérődző bivalycsordák, legelésző zsiráfok és zebrák, bennszülött törzsek, akik ma is úgy élnek, mint pár ezer évvel ezelőtt. És még sok minden más, minden, amit valaha a mesebeli Afrikáról képzeltek, egyetlen országban.

Rettegnek a szökött vadaktól


szerző:
2011.10.19. 13:15
Rettegnek a szökött vadaktól

A helyi hatóságok felszólították a környéken élőket, hogy lehetőleg ne hagyják el otthonukat.

Szudán milliókat érő, egzotikus vadont rejt

A Dél-Szudáni Köztársaság gazdag állatvilágú vadonjaival a szafarizók kedvelt célpontjává kíván válni.

Állatok, akiket emberek neveltek


szerző:
2011.06.28. 15:16
Állatok, akiket emberek neveltek

Pólában, Mungóban és Zinuában az a közös, hogy mindannyian állatkertben születtek, de az anyjuk eldobta őket magától, így emberek nevelték fel őket. A Fókusz megnézte milyen eredménnyel jártak az átmeneti szülők.

„Tigriszlánok” születtek Kínában

Négy utódja született egy nősténytigrisnek és egy hímoroszlánnak az egyik kínai vadasparkban.

Reggeli 11-05-30


szerző:
2011.05.30. 08:35
Reggeli 11-05-30

A reggeli témái: tíz ember ölt meg a halálos baktérium, megfulladt fiát gyászolja az édesanya, árva kisoroszlánt simogattunk, Gomes fájdalmas búcsúja a Csillag Születikből, Alekosz kedvéért még a Happy Gang is összeállt, és még libamájas sushit is készítettünk.

Jelenetet rendezett a kis vadmacska

Fújt, mart és hisztizett a kéthónapos kisoroszlán, mikor megpróbálták beadni neki élete első oltását.

Állati élettársak


szerző:
2010.11.10. 20:00
Állati élettársak

Hogy lehet, hogy a kutyák még az oroszlánok között is átveszik az irányítást? A tigrisek, a láma vagy a szamár is gondolkodás nélkül behódol nekik, és éppen hogy csak nem ugat? De vannak olyan macskákat is, melyeket madárőrzésre specializálódtak.

Oroszlánok a Margit hídon


szerző:
2010.09.27. 15:01
Oroszlánok a Margit hídon

A Margit híd átépítése során helyreállítják a második világháború során elpusztult, illetve a későbbiekben lebontott díszítőelemeket is.

Szülinapi buli a kistigrisnek


szerző:
2010.09.21. 15:26
Szülinapi buli a kistigrisnek

Tortával ünnepelte a veszprémi állatkert szibériai kistigrise egy éves születésnapját.

Marad a simogatnivaló oroszlán Abonyban

Annyira népszerű az abonyi MagánZoo kölyökoroszlánja mind a látogatók, mind gondozói körében, hogy mégsem válnak meg tőle.

Oroszlánkölyök simogatás Abonyban

Már csak hét hétig szeretgethetik a látogatók Shone-t, az abonyi állatpark legfiatalabb oroszlánfiúját.

Állatkerti oroszlánokra vadásznak Afrikában

Döbbenetes leleplező felvételek a Fókuszban! A riporter hobbivadásznak adta ki magát, és rejtett kamerával három állatkertből eladott oroszlán nyomába eredt.

Ritka oroszlánok Budapesten


szerző:
2010.05.08. 15:27
Ritka oroszlánok Budapesten

A világ legritkább oroszlánjaiból mindössze néhány száz él világszerte.

Webkamerán figyelhetők az oroszlánbébik

Három kisoroszlán született a Kecskeméti Vadaskertben. A kölykök már túl vannak a kritikusnak számító első 72 órán.

Afrikába repül a megmentett oroszlán

Brutust tavaly állatvédők szabadították ki egy cirkuszból, ahol rendkívül rossz körülmények között tartották.

Túlélte a telet a kisoroszlán


szerző:
2010.03.16. 11:58
Túlélte a telet a kisoroszlán

Az abonyi kis hím öt hete született, és idáig élet-halál között volt.

Kutya-nagymacska barátság Gyöngyösön

Négyéves puli segít felnevelni egy kisoroszlánt az állatkertben.

Reggeli 09-12-04


szerző:
2009.12.04. 08:26

Megmenekült egy kölyökoroszlán


szerző:
2009.11.12. 15:06
Megmenekült egy kölyökoroszlán

Egy bukaresti piacon vette a kis állatot a román férfi.

Kenyai aukció az oroszlánokért


szerző:
2009.11.07. 14:27
Kenyai aukció az oroszlánokért

Az állatvédők 49 darab, életnagyságú oroszlánszobrot adtak el, így 170 ezer dollárt gyűjtöttek.

Szonja sírt és verekedett a főiskolán

Oroszlán Szonja visszatért régi osztálytermébe, ahol keményen dolgozott, hogy színésznő legyen.

Peller Mariannt kettéfűrészelték!

Ahogy a szőke műsorvezető fogalmaz, Szujó Zoltán kiélhette magát rajta...

Hernádi Judit még könnyekre is fakadt

Hamarosan itt a Csillag születik, a zsűritagok a válogatáson már jó néhány produkciót láttak.

Lelőtték a dühöngő bikát


szerző:
2009.10.07. 08:42
Lelőtték a dühöngő bikát

Az állatot épp egy teherautóra próbálták felrakni, amikor elszabadult. Három nőt sebesített meg.

Oroszlánok falhatják fel a szapora nyulakat

Becslések szerint mintegy 10 ezer vadnyúl él és „garázdálkodik” a finn fővárosban.

Jobban van Nala, a műtött kisoroszlán

Visszafogadta a mamája a csöppséget, miután véletlenül ráfeküdt és eltörte a combját.

Oroszlánokat kapott ajándékba Veszprém

Az oroszlánok még szokják új helyüket, de a kétpúpúakat már a látogatók is láthatják.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való