KERESÉS search-close

orbán viktor

77 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "orbán viktor"

Magyarország a Délkelet-Európába érkező kínai áruk tranzitországa lehet?

5 év múlva átadhatják a felújított Budapest-Belgrád vasútvonalat - jelentette be Pekingben Szijjártó Péter külügyminiszter. A kormány eredményt hirdetett a csaknem 700 milliárd forintos tenderben, a szerződést még májusban aláírhatják. A kínai-magyar-szerb vasútfejlesztéstől azt remélik, hogy Magyarország a Délkelet-Európába érkező kínai áruk tranzitországa lehet. Orbán Viktor tárgyalt a kínai miniszterelnökkel és az államfővel. Az LMP szerint vigyázni kell a kínai nagyberuházásokkal, a vasútfejlesztés például szerintük több ezer év alatt térül meg.

Manfred Weber: „Elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben!”

Elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben a legutóbbi plakátkampány után - ezt mondta Manfred Weber budapesti tárgyalásai után egy német televíziónak. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint, ha Orbán Viktor nem enged a CEU ügyében, akkor kizárják a néppártból, és azt is elvárják, hogy hosszú távon változtasson a politikáján. Bár a felek szerint jó hangulatú volt a találkozó, a kormányközeli médiumokban élesen támadták Webert.

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-15


szerző:
2018.01.15. 21:30
Sárosdi a gyűlölködő hatalom ellen tiltakozik

Hitlernek maszkírozva tapos földön fekvő férjén, akinek hátán „Ő volt a Soros” felirat olvasható. Sárosdi Lilla színművész Orbán Viktornak kívánt boldog karácsonyt a közösségi oldalán posztolt fotóval. Válaszként Pócs János fényképére, aki egy disznóval „viccelt”, bár a fideszes országgyűlési képviselő szerint őt sokan félreértették. A művész reméli, őt nem értik félre: a gyűlölködő hatalom ellen tiltakozik.

 

Külhoniak is kapnak támogatást

Egy gyerek után több mint százezer forint állami támogatást kaphatnak január elsejétől a határon túli és a külföldön dolgozó magyarok. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken erősítette meg, hogy kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt is a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyarokra.

 A tervezett duplája lesz a teljes költözés

Tovább drágul Orbán Viktor új munkahelye – erről ír a Magyar Nemzet. A Miniszterelnökség friss szerződései szerint a Karmelita Kolostor 3D-s tervezésére és a műszaki ellenőrzésre is újabb tízmilliókat költ a kormány. A teljes költözés így már több mint 25 milliárdba kerül az adófizetők pénzéből.

RTLII: Orbán nem számít kizárásra

Az európai parlamenti vita után Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ahol Soros György nevét emlegette a kérdésekre válaszolva. A miniszterelnök szerint a milliárdos üzletember milliók szenvedésén gazdagodott meg. Soros György csütörtökön Brüsszelben lesz, találkozik az Európai Bizottság elnökével. Az Eurológus újságírója azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy miért nem találkozik személyesen az üzletemberrel, hogy megbeszéljék a nézeteltéréseiket, de kitérő választ kapott.

Kósa: Egyszerűen bunkóság

A bírósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet amiatt, hogy a rendőrség nem engedélyezte a sípos tiltakozást Orbán Viktor szerdai beszéde alatt. A TASZ programvezetője szerint az ünnep méltóságára hivatkozva nem lehet korlátozni az embereket abban, hogy kinyilvánítsák a véleményüket.  A kormányszóvivő szerint a sípos tüntetőket holnap sem fogják beengedni az állami ünnepre. Az Együtt elnöke szerint mindig kifütyülik majd a miniszterelnököt, amíg csak a kormánypárti sajtónak nyilatkozik.

Újraválasztották Áder Jánost

Újabb öt évre Áder Jánost választotta köztársasági elnöknek az Országgyűlés. Még a voksolás előtt beszédében az elmúlt ciklusa eredményeit sorolta. Felszólalt a baloldali ellenzéki pártok jelöltje, Majtényi László is, aki Orbán Viktornak üzent. Azt mondta, aki minden hatalmat megszerez, mindent el is veszít, útja a semmibe vezet. A jelenlegi államfőt a második fordulóban, 131 kormánypárti képviselő szavazatával választották újra.

Milyen minőséget árulnak nálunk?

Másodrendűnek tekintik a közép-európaiakat az Unió piacán - így összegezte Orbán Viktor a visegrádi négyek rendkívüli csúcstalálkozóját, amelyet az élelmiszer botrány miatt hívtak össze. A kormányfők szigorítást kezdeményeznek, miután a régióban a nyugatitól eltérő minőségű termékeket szállítanak a multik a vizsgálatok alapján. A Magyar Márkaszövetség szerint szó sincs silányabb árukról. Ma a Spar vezetője azt közölte Híradónkkal, hogy ugyanazt gyártják a magyaroknak, mint az osztrákoknak.

Orbánnak az SZDSZ jutott eszébe

Álomgyilkosnak nevezte a Momentum Mozgalmat a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a népszavazáshoz szükséges aláírásokat összegyűjtő szervezet valójában egy új SZDSZ. Azt is hozzátette, hogy szerinte a szocialistákkal fognak koalíciót kötni. A Momentum elnöke erre úgy reagált: nem ők, hanem a Fidesz kezdett az SZDSZ árnyékában politizálni. Fekete-Győr András szerint a kormánynak eleve meg kellett volna kérdeznie az embereket az olimpiarendezésről.

Nem lehet országos népszavazás

Szertefoszlottak a budapesti olimpiai pályázat esélyei - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos így reagált arra, hogy Deutsch Tamás, a párt Európa Parlamenti képviselője szerint a fővárosnak minél hamarabb vissza kell vonni a pályázatot. A budapesti olimpia sorsáról szerdán tárgyal a fővárosi közgyűlés, és újra egyeztet az ügyben Orbán Viktor és Tarlós István is.

Nemzeti konzultáció öt témában

Öt témában indít nemzeti konzultációt hamarosan a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben napirend előtt. Az öt téma rezsicsökkentés brüsszeli betiltása, az illegális bevándorlás, a civil szervezetek külföldi támogatása, az uniós támadások az adópolitika ellen és a munkahelyteremtő támogatások megvédése Brüsszellel szemben. Azt Orbán Viktor nem árulta el, hogy pontosan mikor indul az újabb nemzeti konzultáció.

Férfiak szoknyájáról beszéltek

„Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni” - ezt mondta Orbán Viktor az Országgyűlésben Vona Gábornak. A Jobbik elnöke előzőleg azt mondta a miniszterelnöknek, hogy nyuszi módjára Tarlós István főpolgármesterre próbálja tolni a felelősségét a budapesti olimpiai pályázat esetleges bukásának. Volner János a Jobbik frakcióvezetője szerint a miniszterelnök homoszexuálisnak nevezte Vona Gábort, és ezért a házbizottság ülésének összehívását kezdeményezték.

Hiába dolgoznak, dönteniük kell, hogy fáznak vagy éheznek

A miniszterelnök évértékelő beszédében örömmel számolt be, hogyan fejlődik az ország. Orbán Viktor szerint jó, hogy egyre többen dolgoznak, nőnek a bérek, pénz a munkáért jár, és nem segélyt osztanak, és a bérrel együtt jár az elismerés és a tisztelet. Abban a faluban, ahol a múlt héten jártunk, kint vannak a kormány plakátjai, amik azt állítják, Magyarország erősödik. De vajon így látják-e azok is, akik Mánfán élnek? És megpróbálnak kijönni abból a pénzből, amit a közmunkáért kapnak? És mi lenne a mánfaiak egy részével, ha nem lenne egy agilis, tettre kész polgármesterük? Vajon az ő életük is erősödik-e? Moskovics Judit riportja.

Házon kívül 2017-02-15


szerző:
2017.02.15. 22:40
Orbán Viktorral akart találkozni

Orbán Viktorral szeretne találkozni: ezzel indokolta vízumkérelmében a több mint két évtizede körözés alatt álló szaúdi üzletember, Gaith Pharaon, hogy miért akar Magyarországra utazni. Az iratokba Demeter Márta független képviselő tekinthetett be, és a Külügyminisztérium nem cáfolta az állításait. A Fidesz frakcióvezetője szerint mindenki azt ír a vízumkérelmébe, amit csak akar, ezért szerinte ez nem bizonyít semmit. A miniszterelnök korábban maga jelentette be: valóban találkozott Pharaonnal.

Végső búcsú Torgyán Józseftől

Eltemették Torgyán Józsefet. Az egykori földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztertől, a Független Kisgazdapárt volt elnökétől több százan vettek végső búcsút a Szent István-bazilikában. A szertartáson Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány több tagja is részt vett. A búcsúbeszédekben Torgyán József életútját, a vidék és a vidékiek iránti elkötelezettségét méltatták. Torgyán József 1990-től 2002-ig volt országgyűlési képviselő. Január 22-én, 84 évesen halt meg.

Kevesebb pénz, több adósság

Egyre kevesebb a megtakarított pénzük és még mindig sok az adósságuk. Ez a közös Orbán Viktorban, Rogán Antalban és Lázár Jánosban is a most leadott friss vagyonnyilatkozataik alapján. A Jobbik elnökének szintén kevesebb a pénze, de vett egy legelőt. Gyurcsány Ferenc viszont milliárdokat keresett azon, hogy kivonult az üzleti életből.

Orbán-Botka találkozó Szegeden

Két órán át tárgyalt Szegeden Orbán Viktor miniszterelnök Botka László szegedi polgármesterrel, aki az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként indulna a következő választásokon. 50-70 milliárd forintnyi szegedi fejlesztéstől állapodtak meg. A találkozó után Orbán Viktor azt mondta, majd az idő eldönti, ha úgy alakul, lesz-e köztük miniszterelnök-jelölti vita, de idézem: "a nyúlság és a gyávaság nem szerepel az ő tulajdonságai között".

Teljesen átalakult a médiapiac

Rengeteg változás történt 2016-ban a médiapiacon, összeszedtük a legfontosabbakat. Megszüntették például a Népszabadságot, lekapcsolták a Class FM-et, és több médium is kormányközeli vállalkozók tulajdonába került. A médiapiac átrendeződése csaknem két éve tart, amióta Simicska Lajos milliárdos vállalkozó és médiatulajdonos nyilvánosan is összeveszett Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Meghekkelték az Orbán-interjút

Meghamisították a miniszterelnök szavait, mégpedig a kormányközeli Médiaworks-höz tartozó Fejér Megyei Hírlapban. Ez az újság jár Orbán Viktor szülőfalujában, Felcsúton is. Elsőként a 24.hu vette észre, hogy az interjúban például az olvasható, nemcsak az orvosok bére, de a kórházi hullák száma is emelkedik. Négy ponton is más a szöveg, mint a lapcsalád többi újságjában. A cég ügyvezetője azt mondja támadás történt a lapjuk ellen, ezért átfogó vizsgálatot indítottak.

4 milliárd belsőépítészetre

Csaknem négymilliárd forintot költ a kormány Orbán Viktor új rezidenciájának belső kialakítására. A karácsony előtt egy nappal megjelent kormányhatározatról a 444.hu írt először. Ezzel összesen már majdnem 20 milliárd forintba kerül Orbán Viktor és a Miniszterelnökség várba költözése. Ami ráadásul komoly csúszásban is van. Az Együtt szerint ebből a pénzből legalább 100 iskolát lehetne fejleszteni.

Nem tudni, Áder vállalná-e


szerző:
2016.12.18. 18:40
Nem tudni, Áder vállalná-e

Egyelőre nem mondja meg Áder János, hogy vállalná-e újabb ciklusra az államfői tisztséget. A köztársasági elnököt azután kerestük, hogy Orbán Vitkor pénteken azt mondta: A Fidesznek megtiszteltetés lenne, ha Áder Jánost támogathatná a jövő tavaszi államfő választáson. A miniszterelnök most először beszélt nyilvánosan az elnökválasztásról. Korábbi sajtóértesülések még arról szóltak, hogy Orbán Viktor inkább Balog Zoltánt látná az elnöki székben.

Rogán: Örülök, ha engem ütnek

Örül, ha őt ütik, addig sem a miniszterelnökkel teszik. Ezt mondta Rogán Antal a miniszteri meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságában. Ellenzéki képviselők Habony Árpádról és Kertész Balázsról is kérdezték. A miniszterelnök tanácsadójáról és az ügyvédről is azt állította, baráti viszonyt ápolnak, és ez a jövőben is így lesz. A letelepedési kötvényről pedig azt mondta, nincs már rá szükség.

Trump meghívta Orbánt


szerző:
2016.11.25. 18:37
Trump meghívta Orbánt

Telefonon beszélt a nemrég megválasztott amerikai elnökkel, Donald Trumppal Orbán Viktor. A miniszterelnök ezt a Világgazdaságnak adott interjújában mondta. A kormányfő szerint mostantól a két országnak nemcsak a gazdasági, hanem a politikai kapcsolatai is kiegyensúlyozottabbak lesznek. A miniszterelnök azt mondta: Trump meghívta Washingtonba. Orbán Viktor 2008 óta nem volt hivatalos látogatáson az Egyesült Államokban.

Ki járna jobban a 9%-os adóval?

Magyarországon lesz a legalacsonyabb a társasági adó az egész Európai Unióban, ha elfogadják Orbán Viktor javaslatát az egységes 9 százalékos adókulcsra. Az elemző szerint ezzel főleg a külföldi nagyvállalatoknak segít a kormány és hasznot akar húzni abból, hogy a britek az uniós kilépésre szavaztak. A munkaadók szerint a kisebb adó a hazai vállalatok nagy részének szinte alig jelent könnyítést. Az MSZP szerint a kormány megint nem a magyar dolgozóknak segít.

Orbán: Jobb hely lett a világ

Jobb hely lehet a világ azután, hogy Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke - mondta az állami rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a világ Trump győzelmével egy új korszak küszöbén lépett át. A Brexit volt a kopogtatás, az amerikai választás a belépő, a valóság győzött – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt: 180 fokos fordulatra számít a magyar-amerikai kapcsolatokban, és az eddig is erős gazdasági és biztonsági együttműködés mellett a politikai kapcsolatok is megszilárdulhatnak.

Vona Gábor szexualitása a téma

Orbán Viktor lejáratókampányának tartja Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy Terry Black, egykori transzvesztita előadó azt állította róla a TV2-nek: korábban homoszexuális kapcsolatai is voltak. A nyilatkozatot több kormányközeli lap is átvette. A Jobbik elnöke szerint Terry Black hazudik, és csak azért támadják, mert pártja nem szavazta meg az alaptörvény módosítását. Az Együtt elnöke kiállt Vona Gábor mellett.

Tiszta lapban bízik a kormány

Az Egyesült Államok kiszakította magát az ideológiák és a politikai korrektség fogságából - így értékelte Donald Trump megválasztását Orbán Viktor. Lázár János miniszter már arról beszélt, azt remélik az új elnöktől, hogy tiszta lapot nyithatnak a magyar-amerikai politikai kapcsolatokban. Az elmúlt években az amerikai kormány sokat bírálta Magyarországot a korrupció és a demokrácia leépítése miatt. Az Együtt szerint Orbán Viktor annak örül, hogy egy újabb populistát választottak vezetőnek a világon.

A magyar kötvény iraki kampánya

Továbbra sem egyértelmű hogy kivezetik-e a letelepedési kötvényeket. A napokban Orbán Viktor és Varga Mihály is felülvizsgálatról beszélt, a Közel-Keleten mégis egyre intenzívebben árulják. Az iraki Erbil egyik plázájában például szórólapokon reklámozzák a kötvényeket, az értékesítésre pedig nemrég egy külön fiókot is nyitottak. A közvetítő cég az Indexnek azt mondta: még legalább három hónapig árulják majd a kötvényeket.

 

Az FBI-hoz fordul a DK


szerző:
2016.10.30. 18:34
Az FBI-hoz fordul a DK

Az FBI-t és az Interpolt is értesíti a Demokratikus Koalíció arról, hogy az egyebek mellett csalás miatt keresett szaúdi üzletembert szerintük Orbán Viktor szomszédjában találják. Egy Ghaith Pharaon érdekeltségébe tartozó cég a miniszterelnök háza melletti ingatlant vásárolta meg. A DK szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a férfi a részben állami tulajdonú MOL-lal is üzletelt. A Fidesz alelnöke szerint Gyurcsány Ferenc pártjának inkább a magyar titkosszolgálatot kellene értesítenie, ha tudnak valamit.

Törvényszék: a TAO közpénz

A társasági adókedvezmény, azaz a TAO közpénz - ezt a Székesfehérvári Törvényszék mondta ki. Ezt a pénzt nem a költségvetésbe fizetik be a cégek, hanem például sportkluboknak adják. A bíróság még a nyáron döntött, az írásos ítéletet viszont most kapta meg a DK, amely a pert indította. Az elsőfokú ítélet szerint a felcsúti futball alapítványnak minden olyan szerződést meg kell mutatnia, amit az adókedvezményekből rendezett. Korábban Orbán Viktor azt állította, a támogatást közpénznek tartani kommunista beidegződés. A miniszterelnök sajtófőnökét hiába kerestük, egyelőre nem reagált.

Orbán: nemzet akarunk maradni

A magyarok 1989-ben bátorságból nyitották meg a határaikat és most bátorságból zárják le azokat - mondta a Parlament előtti ünnepi beszédében a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint meg kell akadályozni, hogy az Európai Unió a Szovjetunióhoz hasonlóan modernkori birodalommá alakuljon. A kormányfő beszédét folyamatosan füttyel zavarták meg a kormány politikája ellen tiltakozók, mindez még az állami televízió adásában is hallható volt.

Vonával tárgyalt Orbán


szerző:
2016.10.18. 18:38
Vonával tárgyalt Orbán

Csak akkor támogatja a Jobbik az alaptörvény módosítást, ha megszüntetik a letelepedési kötvényeket - Ezt Vona Gábor, a párt elnöke jelentette be, miután négyszemközt egyezetett Orbán Viktorral. A kormánynak szüksége van a Jobbik szavazataira, a Fidesz-KDNP-nek ugyanis nincs meg a módosításhoz szükséges kétharmados többsége. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára azt mondta: megfontolják a Jobbik javaslatát, ahogy a többit is.

Vita az alkotmánymódosításról

Az alaptörvény hetedik módosításáról vitázott hétfőn a parlament. Orbán Viktor nem hallgatta végig a felszólalásokat, néhány perces expozéja után távozott az ülésről. Azt mondta: a népszavazással új egység jött létre, amely felülírja a politikai határokat. Az MSZP nem vett részt a vitában, a Jobbik szerint az új egység csupán egy politikai termék. Az LMP úgy látja: a népszavazás és alaptörvény-módosítás is csak arra jó, hogy a kormánynak ne kelljen a valódi problémákról beszélnie.

Kifütyülték Orbán Viktort a stadionavatón

Kifütyülték Orbán Viktort az MTK új stadionjának átadóján csütörtök este. A miniszterelnök a mérkőzés előtt mondott köszöntőt, amit a szurkolók hangos füttyel és bekiabálásokkal zavartak meg. A kormányfő sajtófőnöke szerint semmi olyan nem történt, ami szokatlan lenne egy futballstadionban. Orbán Viktort nem először fütyülték ki. A Fradi stadionjának avatóján is végigfütyülték beszédét a szurkolók.

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek


szerző:
2016.10.14. 16:43
Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Ezt Orbán Viktor jelentette be a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén. A miniszterelnök azzal indokolta a döntést, hogy a jövőre tartandó reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését elősegítsék. 

Orbán: módosítani kell az Alaptörvényt

Orbán Viktor szerint nagyszerű eredmény született a népszavazáson. A miniszterelnök értékelésében arról beszélt, többen szavaztak nemmel a menekültek kötelező betelepítésére, mint ahányan 2008-ban igennel szavaztak az Magyarország Európai Uniós csatlakozásra. Szerinte ez egy hosszú út első lépése és az ünneplés után két dolgot kell tenni. Elsőként a következő napokban alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Orbán: Mindenképpen lesz jogi következmény

Orbán Viktor szerint mindegy, hogy érvényes-e a népszavazás, mindenképpen lesz közjogi következménye. Azt azonban nem árulta el a miniszterelnök, hogy pontosan mi lehet a következmény. Korábban Lázár János alaptörvény módosításról beszélt. Navracsics Tibor uniós biztos azonban az Indexnek azt mondta: nem lesz jogi következménye az eredménynek. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint nem is lehet, mert az uniós jog felülírja a tagállami törvényeket.

Orbán: Nincs politikai jelentősége a részvételnek

Nincs politikai értelemben a népszavazáson való részvételnek jelentősége - ezt Orbán Viktor mondta a Katolikus Rádióban csütörtökön. Egy héttel ezelőtt a miniszterelnök még azt nyilatkozta az Origonak, hogy száz százalékos részvétellel lenne elégedett október 2-án. Rogán Antal miniszter pedig arról beszélt, három millió nem szavazat is kötelező érvényű. Az MSZP szerint nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány csak politikai támogatottságát akarja erősíteni a népszavazással.

Orbán változtatna a szabályokon


szerző:
2016.09.10. 18:32
Orbán változtatna a szabályokon

Komoly küzdelmet kell folytatni Brüsszelben az október 2-ai népszavazás után az európai bevándorlási szabályok megváltoztatásáért - ezt mondta a kötcsei piknik előtt Orbán Viktor. A miniszterelnök idén is zárt körben tartott előadást a Somogy megyei településen, de előtte újságíróknak arról beszélt: meg kell változtatni a menekültek szétosztására kidolgozott szabályokat, és a bevándorlókra vonatkozó családegyesítés feltételeit is. A miniszterelnök szerint a népszavazás nem pártügy, hanem Magyarország jövőjéről szól.

Újabb kerítés épül a déli határon

Újabb kerítést építenek a szerb-magyar határra, ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be az állami rádióban. Azt mondta, azért van szükség egy, a jelenleginél masszívabb védvonalra, hogy ha Törökországból több százezer menekült indulna az Unió felé, akkor Magyarország fel tudja őket tartóztatni. Az LMP szerint nem egy újabb kerítésre van szükség, hanem menekültválság kiváltó okait kellene kezelni.

Orbán: Budapest a jó választás 2024-re

Budapest a megfelelő város ahhoz, hogy 2024-ben házigazdája legyen a nyári olimpiának - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta Rio de Janeiróban, az államalapítás alkalmából rendezett ünnepségen.

Lehallgatási jegyzőkönyvben a képviselő

Mengyi Roland, fideszes országgyűlési képviselő maga is szerepel egy lehallgatási jegyzőkönyvben, amelyet most hozott nyilvánosságra a 168 óra. A lap szerint közvetítők a politikusra hivatkozva 10 millió forint kenőpénzt kértek két vállalkozótól cserébe azért, hogy elnyerjenek egy 500 millió forintos uniós pályázatot. A lehallgatott beszélgetésben az egyik közvetítő a határidőről kérdezi a képviselőt. Mengyi Roland ügyvédje azt mondja, a képviselő ártatlan. Az MSZP szerint Orbán Viktornak meg kell szólalnia az ügyben. A kormányszóvivő azt mondja, meg kell várni a nyomozás végét.

Újabb 10 milliárd a miniszterelnök új helyére

Újabb 10 milliárd forintot költ a kormány Orbán Viktor rezidenciájának építésére a Budai Várban. A Karmelita kolostor felújítása összesen 20 milliárd forintba kerülhet és a tervek szerint még a 2018-as választások előtt beköltözhet a miniszterelnök. A DK szerint addig, amíg az országban műtétek maradnak el kórházakban, és van, ahol nincs meleg étel, addig egyetlen fillért sem szabadna költeni Orbán Viktor rezidenciájára.

A legtöbbször más válaszolt Orbán helyett

Egyetlen interpellációra sem válaszolt személyesen Orbán Viktor az Országgyűlés tavaszi ülésszakán. Az ellenzéki képviselők 24-szer is megszólították, de a kormányfő helyett a Miniszterelnökség vezetője, vagy a tárca egy államtitkára válaszolt. Az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint az a fontos, hogy az azonnali kérdésekre a szabályoknak megfelelően a miniszterelnök válaszol. A szocialisták azt mondják: valódi választ ekkor sem kapnak Orbán Viktortól.

Megígért autóutak: sokat még nem is építenek

Van, ahol még el sem kezdték építeni az autóutat, amit Orbán Viktor ígért. A miniszterelnök több mint egy éve azt mondta, 2018-ig minden nagyvárosba négysávos út vezet majd, és azok elérik az országhatárt is. A Demokratikus Koalíció szerint mindez csak kampányfogás volt. A Miniszterelnökségnél állítják, egy éven belül is meg lehet építeni az ígért autóutakat.

Orbánról ír a világsajtó

Orbán Viktorral foglalkozik a legtöbb nagy külföldi újság, miután a hétvégén Tusnádfürdőn, kedden pedig az osztrák kancellárral tartott sajtótájékoztatón állt ki Donald Trump republikánus elnökjelölt mellett. A lapok azt is idézik, hogy a magyar miniszterelnök kijelentette, Magyarországnak egyetlen bevándorlóra sincs szüksége. Az MSZP úgy látja, a miniszterelnöknek ki kellene maradnia az amerikai elnökválasztási kampányból.

Orbán: Az uniós vezetők megbuktak

Nem az iszlám, hanem Brüsszel jelenti a problémát Orbán Viktor szerint. Tusnádfürdőn a miniszterelnök arról beszélt, hogy Európa sem az embereket, sem a határait nem tudja megvédeni, az uniós vezetők pedig megbuktak. Utalt arra is, hogy szerinte Európa és Magyarország jobban járna, ha Donald Trump nyerné az amerikai elnökválasztást.

Kérdései miatt függesztették fel a papot

Felfüggesztették, így egyelőre nem misézhet az a katolikus pap, aki videóblogjában arról kérdezte Orbán Viktort, hogy kicsoda Habony Árpád. A pap arról is érdeklődött az egyház vezetőitől, igennel vagy nemmel szavazzon-e a menekültkvótáról szóló októberi népszavazáson. A pap gyakran használja a legmodernebb kommunikációs eszközöket, így a közösségi oldalakat is. A pécsi egyházmegye vizsgálatot indított ellene, és ennek idejére minden nyilvános papi működéstől eltiltotta.

Nem lesz uniós pénz a metrófelújításra?

Nem fogadna Lázár János arra, hogy az Unió támogatást ad a 3-as metró felújítására. Így reagált a miniszter a Népszabadság értesülésére, miszerint támogatás helyett hitelből kell fizetni a 139 milliárdos felújítást. A fővárosi önkormányzat a metró kocsik 69 milliárd forintos felújítására már vett fel kölcsönt. A városháza egyelőre hallgat, az szocialisták Orbán Viktor és Tarlós István kudarcáról beszélnek.

A fideszes képviselők bojkottálták az ülést

Orbán Viktor nem beszélt Rogán Antallal arról, hogy a gyilkosságért elítélt Portik Tamás azt vallotta a bíróságon: évekkel ezelőtt 10 millió forintnyi kenőpénzt adott át a miniszterelnök jelenlegi kabinetfőnökének. A miniszterelnök az állami rádiónak azt mondta, egy bűnöző állításaival nem kell foglalkozni. Az ügyről a nemzetbiztonsági bizottság is tárgyalt volna pénteken, de elmaradt az ülés, mert a fideszes képviselők nem mentek el. Az MSZP szerint ez durva támadás a jogállamiság ellen.

Milyen hatása lesz a magyar politikára?

Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját - ezt mondta Orbán Viktor a brit népszavazásról az állami rádióban. Szerinte sok választó az unió bevándorlási politikájáról mondott véleményt. Az MSZP attól tart, hogy a kormány a menekültkvótáról szóló népszavazással az unióból történő kilépést készíti elő. A Jobbik szerint ezen el is kell gondolkodni, ha nem változik Brüsszel politikája.

Bizottság foglalkozik a Spéder-üggyel

A nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik Spéder Zoltán milliárdos elleni nyomozással. Sajtóhírek szerint ugyanis az FHB-elnöknél tartott házkutatáson Orbán Viktorral, Rogán Antallal és Lázár Jánossal folytatott beszélgetések felvételeit is lefoglalták. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem tud a hangfelvételekről. Az MSZP azt követeli, hozzák nyilvánosságra a felvételeket.

21 millióért kampányol Orbán a brit napilapban

21 millió forintért buzdítja Orbán Viktor a briteket arra, hogy ne lépjenek ki az Európai Unióból. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint ennyibe került, hogy egész oldalas hirdetést tegyenek közzé a Daily Mail című brit lapban a miniszterelnök üzenetével. A külügyminiszter azt mondta az RTL Híradónak, nem egyeztettek előzetesen a brit kormánnyal a hirdetésről, amely a DK szerint kidobott pénz volt.

Orbán Viktor külföldön kampányol az EU mellett

Orbán Viktor egész oldalas hirdetésben próbálja maradásra bírni a briteket. Három nap múlva Nagy-Britanniában arról szavaznak, hogy a szigetország tagja maradjon-e az Európai Uniónak. A magyar miniszterelnök a Daily Mail című brit újságban azt üzeni az angoloknak, hogy „a döntés az önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll önök mellett, az Európai Unió tagjaként”.

Orbán: kétszer ekkora növekedés kell

Meg kell duplázni középtávon a gazdaság növekedését, ezt mondta a miniszterelnök az Európai Beruházási Bank Csoport budapesti irodájának megnyitóján. A kormány eddigi két évéről azt mondta, az ország még nem hozta ki magából a maximumot. A Demokratikus Koalíció viszont úgy látja, a kormány alkalmatlan a feladatára, és a magyar gazdaság teljesítménye az egyik legrosszabb az Európai Unióban.

1700 milliárdot ígért oda Orbán Viktor

1700 milliárd forintot ígért eddigi országjáró körútján a kormányfő a megyeszékhelyeknek. A pénz nagy részét uniós forrásból fedezik. A Modern Városok programtól 23 nagyváros gazdasági fellendítését várják. Az MSZP szerint a kormány kétszínűségét mutatja, hogy miközben Orbán Viktor a Brüsszel elleni szabadságharcról beszél, két kézzel szórja az uniós pénzeket.

Másfél milliárdos bírságot kaphat a kormány

Több mint másfél milliárdos bírságot kaphat a kormány, amiért kizárta egy közbeszerzésből Simicska Lajos cégét, a Közgépet – írta meg a Világgazdaság. Mindez még tavaly történt, miután nyilvánosan megromlott a viszony a milliárdos nagyvállalkozó és Orbán Viktor között. Az érintett beruházását végül a Közgép helyett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége nyerte el. A kormány szerint ők törvényesen jártak el és vitatják a bírságot. Az MSZP szerint már kimutatható kár éri az országot a szabálytalan közbeszerzések miatt.

23 millió forintot kaphatott Sorostól a szóvivő

23 millió forinttal segíthette Kovács Zoltán tanulmányait Soros György - így számol a Magyar Nemzet. A lap szerint ennyit kellene visszafizetnie a kormányszóvivőnek, ha Soros György ezt kérné. Az utóbbi időben több kormánypárti képviselő és maga a miniszterelnök is élesen támadta a magyar származású milliárdost bevándorlás-párti véleménye miatt. Ezután írt arról a Népszabadság, hogy több fideszes politikus, például Orbán Viktor is, Soros-ösztöndíjjal tanult. A miniszterelnök szerint, ha Soros György kéri, akkor mindenkinek vissza kell fizetnie a tőle kapott támogatást.

49 millió forintba került Orbán washingtoni útja

Majdnem 49 millió forintba került Orbán Viktor washingtoni útja március végén, derítette ki az Együtt. A delegációban a miniszterelnökön és családján kívül 20-an voltak, ami a párt szerint szokatlanul nagy létszám. Orbán Viktor Barack Obama amerikai elnökkel is találkozott, igaz nem tárgyaltak, de egy közös képet azért készítettek. A Külügyminisztérium a washingtoni útról azt írta, a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozó volt a középpontban. Az Együtt szerint azonban semmi haszna nem volt a miniszterelnök utazásának.

Direkt36: a Miniszterelnökség engedélyezte

A miniszterelnök hivatala engedélyezte azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeket úgy írtak ki, hogy azokon többnyire csak a miniszterelnök vejének cége nyerhetett, ezt írja a direkt36. A miniszterelnökség szerint a kérdéses időszakban az akkori törvényeknek megfelelően jártak el, és a pályázatok ellenőrzésénél nem tudhatták, hogy ki indul majd a tendereken. 2015-ben a miniszterelnöki hivatal módosított az ellenőrzési gyakorlaton uniós kifogások miatt. Az MSZP szerint a Fidesz mindig úgy módosítja a törvényeket, hogy a családtagjaik járjanak jól.

Clinton: Magyarország Putyin-féle diktatúrát akar

Bill Clinton szerint Magyarország úgy döntött, a demokráciával túl sok a baj, ezért inkább Putyin-féle diktatúrát akar, és kizárná a külföldieket. A volt amerikai elnök erről felesége egyik kampányrendezvényén beszélt New Jerseyben. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint még Bill Clintonnak sincs joga sértegetni a magyarokat. A DK-nál azt mondják a volt amerikai elnök csak az igazat mondta ki.

Felcsúti kisvasút: Van, aki örül neki, de van, aki aggódik

A nosztalgiázni vágyó felnőttek és az új élményt kereső gyerekek vasútja. Ez áll a honlapon. Ami épül, annak nem örülünk, hanem megpróbáljuk támadni. Cinizmusból márpedig semmi nem épül. Ezt mondta a miniszterelnök. A majdnem 900 milliót inkább az oktatásra, vagy az egészségügyre kellett volna költeni. Ezt mondja az egyik ellenzéki párt. A híres-nevezetes felcsúti kisvasútról van szó, amelynek sokan örülnek, sokan viszont aggódnak miatta. Főleg azok, akiknek a vasút meghosszabbítása a területén menne keresztül, és így elvesztené az otthonát. Velük is találkoztunk, miután vasutaztunk egyet.

Miért nem család, ahol nincs házasság, vagy nincs gyerek

Két számot mutatunk a magyar családokról: 1990-ben még a családok 80 százaléka élt házasságban. 2011-ben pedig, és ez a legfrissebb adat, már csak a 65 százalékuk. Ez jelentős változás. Akik nem házasok, nyilván nem kevésbé boldogok, mint akik azok. Nekik valamiért így is jó. Moskovics Judit egy özvegy férfival, egy gyerektelen házaspárral és egy élettársi kapcsolatban élő párral beszélgetett, akik mind-mind családnak tartják magukat. Szemben azzal, amit Orbán Viktor mondott róluk. Hogy ők, a miniszterelnök szerint, nem számítanak családnak.

A kormánynak egyszerűen megy, ami az építkezőknek nagyon nehezen

Nem értjük, hogy ha a kormányzat építkezik, nekik miért megy minden egyszerűen és zökkenőmentesen. Ha pedig mi építkezünk, miért szembesülünk sokszor azzal, hogy bonyolult az engedélyezés, sok a macera, kötözködnek a hivatalok. Mindez arról jutott eszünkbe, hogy erkély épül a budai Várban lévő Karmelita kolostorra, épp oda, ahol a miniszterelnök dolgozószobája lesz. A „nem értem” című sorozatunk újabb része, Szondi Vandától.

Orbán Viktor elárulta nekünk, hogy mi a gyerekkori álma

Szép, de kicsit rövid az útvonal - ezt mondta a miniszterelnök a felcsúti kisvasútról, miután átadta. Orbán Viktor interjút adott az RTL Híradónak. Szó volt a további tervekről, és még a miniszterelnök gyermekkori álmára is fény derült.

Orbán és Juncker a halálbüntetésről beszélt

Ha Orbán ezt akarja, harc lesz. Így reagált egy évvel ezelőtt az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor kijelentésére, amely szerint napirenden kell tartani a halálbüntetésről szóló vitát.

Szúrja az állam szemét, hogy sok szegényen és elesetten segítenek

Az állam elvette, és az államnak vissza kellene adnia. De nem adja. Mármint az egyházi jogot. Egy pici egyházról beszélünk, amely gyerekeken, szegényeken, hajléktalanokon segít, óvodát és iskolát működtet, egyre nehezebb körülmények között. Iványi Gábor lelkész metodista egyháza valamiért az állam célkeresztjébe került, és azóta is ott van. Pedig a lelkész évtizedekkel ezelőtt jó viszonyban volt a miniszterelnökkel, ő adta össze Orbán Viktort és a feleségét, és két legnagyobb gyermeküket is ő keresztelte.

Állagmegóvásra kértek engedélyt

Az Unesco szerint csak állagmegóvásra kért engedélyt a miniszterelnökség ahhoz, hogy körülbelül 100 négyzetméteres erkélyt építsenek Orbán Viktornak, a Karmelita Kolostorban épülő irodájához. Az RTL Híradó kereste meg ezzel az ENSZ szervezetét. Az épület ugyan műemlék, ráadásul a világörökség része, a miniszterelnökség mégis hozzáépíthet.

MSZP-sek rúgtak labdát Orbán udvarába

Focilabdát rúgtak a miniszterelnök kertjébe a szocialisták, miközben Orbán Viktor stadiont adott át Szolnokon. Az MSZP a labdákra írta kérdéseit a TAO-támogatásról. Szerintük ugyanis a kormány a társasági adókedvezmény segítségével milliárdokat irányít ellenőrizetlenül a sportba. A miniszterelnök szombaton éppen az adójukat felajánló cégeknek mondott köszönetet. A szolnoki avatón ott volt a helyi klub tulajdonosa, Simicska Lajos üzlettársa, Nyerges Zsolt is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való