KERESÉS search-close

oltás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "oltás"

Kanyaró: 67 embert oltottak be

67 embert kellett beoltani kanyaró ellen Vas megyében. Először március végén a szombathelyi kórházban egy Kazahsztánban dolgozó férfit kezeltek a fertőzéssel, tőle egy őt kísérő, Gencsapátiban élő betegszállító is elkapta a vírust. Bár már jól vannak, a kórház infektologiai osztályán továbbra is látogatási tilalom van. A megyei tisztifőorvos szerint mindenki megkapta a védőoltást, aki a két fertőzöttel érintkezhetett és korábban nem kapott.

Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula: oltást kaptak a tigriskölykök

Oltást kaptak a fehér bengáli tigriskölykök a győri állatkertben. A négyesikrek: Nyafi, Rózsa, Nárcisz és Gyula már 4 hónaposak és hősiesen tűrték a beavatkozást. Ez volt a második oltásuk. Mivel már a szabadban is kint lehetnek, a kóbormacskák fertőzésitől óvja őket a vakcina. A kicsiket szüleikkel együtt a kifutóban már bárki megnézheti.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Fiúknak is lesz HPV-oltás?

A tervek szerint a hetedikes fiúk is ingyen megkaphatják a HPV vírus elleni védőoltást - közölte az RTL Híradóval az EMMI. Azt azonban még nem tudni, hogy mikortól. Előzőleg az RTL híradónak nyilatkozó nőgyógyász onkológus azt mondta, ezt akár már szeptembertől bevezetik. Szerinte ez azért lenne fontos, mert a férfiaknál ugyanúgy okozhat daganatos betegséget a vírus egyik fajtája, főként fej-nyaki rákot. Néhány napja Grecsó Krisztián író beszélt arról, hogy nemrég maga is HPV okozta fej-nyaki rákkal küzdött. A HPV16-ról még többet megtudhat ITT!

HPV16: fej-nyaki daganatot is okozhat a férfiaknál!

Európa-szerte évente növekszik a HPV16-ban szenvedők száma. A vírus főleg férfiakra veszélyes; Grecsó Krisztián író is nemrég HPV okozta fej-nyaki rákkal küzdött. Koiss doktor szerint míg a nőknél 10-15 év alatt alakul ki méhnyakrák a vírusból, addig a férfiaknál rövidebb idő kell a fej-nyaki daganatok megjelenéséhez. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Egyre több az influenzás beteg országszerte

Decemberben egy hét alatt 11 ezren fordultak orvoshoz influenzának tűnő megbetegedéssel - ezt az országos tisztifőorvos mondta. A szakember szerint mivel a járvány általában január végén kezdődik, most még időben van, aki be akarja oltatni magát. Az ingyenes oltások már a háziorvosoknál vannak.

Látványos felvételek a lángoló gáztartályokról

Hajnalban kigyulladt a hajdúszoboszlói gáztározó. A lángokat folyamatosan oltják. A környéket 11 km-es körzetben lezárták, közeli felvételeket is csak a katasztrófavédők készíthettek.

Hatalmas raktártűz volt Budapesten pénteken este

Egy üresen álló épület tetőszerkezete égett. A raktár egy ipari terület közepén áll, volt olyan része, amihez a tűzoltók csak gyalog jutottak be. Végül 74 tűzoltó és három vízágyú kellett az oltáshoz. Hogy mitől gyulladt ki a raktár még vizsgálják.

LÁNGOL A HEGYOLDAL: látványos nézői felvételek

Több nézőnk is küldött felvételeket Ausztriából, Hallstatt-ból, ahol erdőtűz pusztított a hegyoldalban. Egyszerre több helikopterrel oltották a lángokat. (leadkép: Illés Tibor felvétele)

Először szólal meg: oltás miatt halt meg gyermeke

A Fókuszban szólal meg először az az anyuka, akinek gyermeke egy oltás után halt meg, a legyengült immunrendszere miatt. Az anyának elege van abból, hogy az ő történetüket használják fel az oltások ellen kampányolók, ezért adott interjút. Azt mondja, ha születne még egy gyermeke, őt is beoltatná.

 

MADÁRTÁVLATBÓL A ROMOK: Így néz ki az oltás után a raktár

A lángokat szerdán délután kettő után sikerült teljesen elfojtani. A katasztrófavédelem szerint semmilyen káros anyag nem került a levegőbe. A cég az egyik legnagyobb elektronikai beszállítónak számít itthon. Részletek este az RTL Híradóban!

97 kutyát akartak kicsempészni

Oltás és azonosító chip nélkül akartak Spanyolországba szállítani 97 kölyökkutyát. A legtöbb négylábú kevesebb mint 8 hetes volt - így az uniós szabályok szerint nem lehett volna szállítani őket.

 

Nem csak a gyermekekre veszélyes a bárányhimlő

Jövőre kötelező és ingyenes lesz a bárányhimlő elleni védőoltás. De szükség van-e rá? Aki válaszol: dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke!

45 tűzoltó, 15 kocsival egész éjszaka dolgozott

16 órán át oltották az égő, füstölő szemetet a tűzoltók Győrben. Háromezer köbméternyi szemét égett a Hulladékkezelő 750 nm-es tárolójában kedden este. 45 tűzoltó, 15 kocsival egész éjszaka és reggel is dolgozott, a lángokat szerdán dél körül tudták teljesen eloltani. A füst átterjedt a közeli lakóházakra is, de a katasztrófavédelem mérései szerint a szennyezettség nem volt veszélyes az ott élőkre.

 

Beborította a fél várost a sűrű füst

Sűrű fekete füst borította be Szombathely egy részét csütörtök délután, miután kigyulladt és órákig égett egy használaton kívüli szállítószalag a Falco bútorgyár telepén.

TŰZ: Így égett a gyár szalagja


szerző:
2018.04.20. 14:09
TŰZ: Így égett a gyár szalagja

Kigyulladt és órákig égett egy használaton kívüli szállítószalag a Falco bútorgyár telepén.

Semmi sem állta útját a lángoknak

A tűzóltókat reggel fél hétkor a műemlék biztonsági őre riasztotta. A tűzben senki sem sérült meg. Az épület falai állva maradtak, de életveszélyessé vált. A tűz okát szakértők keresik.

Hatalmas lánggal égett egy raktárépület Budapesten

Kigyulladt egy raktárépület Budapesten, a Soroksári út IX. kerületi szakaszán, szerdán a kora reggeli órákban. A mintegy 1000 négyzetméter alapterületű, régi malomépületet raktárként használták.

Miért fontosak a védőoltások?


szerző:
2018.02.28. 09:14
Miért fontosak a védőoltások?

Egyre több szülő nem akarja, vagy nem is adatja be a kanyaró elleni védőoltást gyermekének. A szülők felelőssége nagy, tanácstalanságukat csak fokozzák az oltásellenes mozgalmak. Hogyan terjed a kanyaró, és miért fontosak a védőoltások beadatása? Most kiderül!

Hiány van a Rota elleni oltásból

Országos hiány van a súlyos hányás-hasmenést okozó Rota vírust megelőző egyik oltóanyagból. Két gyártó is gyártja, de ha az egyikkel már elkezdték az oltássorozatot, nem lehet a másikkal helyettesíteni. Ráadásul a másik fajta is vészesen fogy a patikákból. A hiányzó vakcinát gyártó vég vezetője azt mondta az RTL Híradónak, kapacitás problémáik vannak és sajnálják, hogy nem sikerült megoldaniuk.

 

Nem oltatták be a babát, meghalt

Megkezdődött az oltáskritikusok szövetsége egykori vezetője és feleségének pere a Budapest Környéki Törvényszéken. A házaspárt szándékos emberöléssel vádolják, mert hathetes kisfiuk meghalt. A vád szerint agyvérzést kapott amiatt, hogy nem kapta meg a kötelező K-vitamint, és nem vitték időben orvoshoz, amikor sugárban kezdett hányni. A szülők nem érzik bűnösnek magukat.

JÓTANÁCSOK: Mit tegyünk, ha kigyullad a karácsonyfa

Megmutatták a tűzoltók, milyen, amikor egy karácsonyfatűz miatt 10 perc alatt leég az egész szoba. A lángok pillanatok alatt elterjednek, felrobbannak a monitorok és mérgező füst borít mindent…

Oltást kaptak a debreceni tigrislányok

Dana és Dária - a két debreceni tigrislány neve. Ma jelentették be a debreceni állatkertben, hogy hívják a két szibériai tigriskölyköt. De nemcsak nevet, oltást is kaptak - ennek viszont már cseppet sem örültek.

 

Deutsch Anita lánya is megkapja az oltást

A világon minden két percben meghal egy nő méhnyak rákban. Csak Magyarországon évente 400 nő veszíti életét a gyilkos kór következtében. Kevesen tudják, hogy a hazai méhnyak rák megelőző programnak köszönhetően minden 12 év körüli, hetedikes lány ingyenesen megkaphatja a méhnyak rákot is okozó HPV vírus elleni oltást. A Barátok köztből ismert, Deutsch Anita nyugodtabb, hogy lánya megkapja az ingyenes oltást.

Influenza: tévhitek az oltásról

Sok a tévhit az influenza elleni védőoltással kapcsolatban - ezt mondta az RTL Híradónak a helyettes tisztifőorvos. Sokan gondolják, hogy súlyos mellékhatással jár, hogy ráér csak a tünetek jelentkezésekor beadatni, és hogy a tavalyi vakcina véd az idei szezonban is. Ezek egyike sem igaz a szakértő szerint. Már minden háziorvosi rendelőben elérhetőek azok az influenza elleni oltóanyagok, amelyek ingyen járnak például a kismamáknak és a 60 év felettieknek.

Influenza: osztják a vakcinákat

Elkezdték kiosztani az influenza elleni vakcinákat a háziorvosi rendelőknek. Ez az ingyenes oltóanyag, ami például a 60 év felettieknek, az egészségügyi dolgozóknak és a kismamáknak is jár. A szakértő szerint idén is érdemes beadatni az oltást. Valószínűleg ugyanis az Ausztráliában 100 halálos áldozatot követelő influenza vírus megérkezhet hozzánk is. A statisztikák szerint évről évre egyre kevesebben kérik az oltást.

Csak órákkal később tudtak oltani

Csak órákkal később tudták elkezdeni egy 200 négyzetméteres raktár oltását a tűzoltók a káli vasútállomáson, mert nem tudták az épületet áramtalanítani. A raktárban hajnalban csaptak fel a lángok. Oltás közben több gázpalack is felrobbant, de senki sem sérült meg.

 

Veszélyes influenzavírus jöhet a télen!

Ausztráliában már tombol, néhány hét alatt csaknem 140 ezren lettek betegek és százan meghaltak miatta. Magyarországon a jövő héttől lehet kérni az influenza elleni oltásokat a háziorvosoktól. A szakemberek szerint csak akkor kerülhető el a tavalyihoz hasonló súlyos járvány, ha idén többen beoltatják magukat.

Még több oltás lehet ingyenes

Ingyenes lehet a bárányhimlő és az agyhártyagyulladást okozó Meningococcus B típusa elleni védőoltás is. Erről jövő héten szavaz a kormány. Döntenek arról is, hogy támogatott legyen a rotavírus és a Hepatitis A elleni vakcina is. Ezt Lázár János miniszter jelentette be csütörtökön. A házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint sok család azért nem adatta be ezeket a súlyos betegségek ellen védő oltásokat, mert nem volt rá pénzük. Egy-egy oltássorozat ugyan is akár százezer forint is lehet gyerekenként.

Oltásellenesség? Itthon büntetik!

Dr. Vörös Anna, szülész-nőgyógyász és Dr. Szlávik János, infektológus volt Anna és Miki vendége a témával kapcsolatban.

Oltóanyaghiányra panaszkodnak a kismamák

Továbbra is oltóanyaghiányra panaszkodnak a kismamák, akik az 5 legsúlyosabb betegség elleni, kötelező csecsemőkori védőoltást keresik a háziorvosoknál. A gyártó szerint ők folyamatosan szállítanak az állami raktárakba. Egy háziorvos azt írta Híradónknak, délután levelet kaptak a járási tisztiorvostól, amelyben azt közölték velük, augusztus elsején egyszerre szállítják ki nekik a júliusi, augusztusi és szeptemberi adagot.

Óriási tűz a híres londoni piacon

Éjjel csaptak fel a lángok London egyik legjelentősebb turisztikai látványosságában, a Camden Marketen, eddig tisztázatlan okok miatt. A pusztítást a tűzoltóknak reggelre sikerült megfékezni, sérültekről egyelőre nincs hír.

Ki kell rántani a kullancsot

Eső és lehűlés lesz az egész országban, ilyenkor csípnek legjobban a kullancsok. Szakemberek szerint az a legfontosabb, hogy a kullancsot minél hamarabb, lehetőleg 24 órán belül szedjük ki, a nagyobbat akár kullancskanállal, a kisebbet csipesszel. Ne kezdjünk ügyeletet keresni, ahol majd kiszedik, hanem rántsuk ki bátran, mert a tévhitekkel ellentétben, semmi gondot nem okoz, ha a bőr alatt marad a feje. Viszont minél tovább marad bennünk a kullancs, annál nagyobb az esélye, hogy fertőzést okoz.

A létrás kocsi később ért oda a tűzhöz

Túl lassan értek oda a tűzoltók, és nem is a megfelelő eszközökkel jöttek, ezt állítják a budapesti Péterfy utcai tűzben érintett lakók. Szerintük először létra nélküli autókkal oltottak, emiatt csak a másodikra értek el a vízsugárral, pedig a lángok a negyedik emeleten pusztítottak. Nyolc lakás vált lakhatatlanná. A katasztrófavédelem szerint az első egység 6 perc alatt a helyszínen volt, a létrás kocsijuk valamivel később, mert egy távolabbi laktanyából érkezett.

Csónakházak égtek a Fertő-tónál

Tűz pusztított a Fertő-tónál. Egymás után égtek le a nádfedeles csónakházak Fertőrákos közelében. 21 épületből tíz vált a lángok martalékává. Az egyik épület kapott lángra délelőtt, onnan terjedtek tovább a lángok a többi házra. Egy embert a vízből húztak ki, aki a tűz elől menekült, nem lett baja.

LÁNGOK: ötemeletes ház égett a belvárosban

 A lángok szerda délelőtt csaptak fel a budapesti Péterfy Sándor utcai négyemeletes épület felső szintjén. Hatalmas lángokkal égett az egész tető is. A környéket ellepte a füst, 50 tűzoltó dolgozott az oltáson. A tűzről egyik nézőnk is készített felvételeket.

VILLATŰZ: A tetőre kellett mászniuk a tűzoltóknak

A XII. kerületben egy a szebb napokat látott villa gyulladt ki. A lakatlan épület teteje kapott lángra és olyan erősen füstölt, hogy azt még Pestről is látni lehetett. A tűzoltók felmásztak a tetőre, így kezdték el oltani a lángokat. Másfél órába telt, míg elfojtották a tüzet, ami az egész tetőszerkezetet beborította.

POKOLI TŰZ: Amikor már a levegő is meggyullad

Akár 700 fokra is felmelegedhet a levegő, ha zárt térben, például egy repülőgép belsejében keletkezik tűz. A repülőtéri tűzoltók mutatták meg, hogy akár ilyen körülmények között is dolgozniuk kell. Azt is elmondták, hogy ha valakinek például a lakásában tűz keletkezik, hogyan kell viselkedni, hogy minél kevesebb sérüléssel ússza meg a balesetet.

Mert a szülők is átverik néha a gyerekeiket, ugye KAP?

Részlet a 19. évad 5. részéből:

Kovács András Péter igyekezett megóvni a gyerekeit a rájuk váró oltás és szuri félelmétől, ezért inkább hazudott. Persze, ezt a kamut nem tudta a végtelenségig húzni a kicsik előtt.

Kigyulladt egy gyógyszerekkel teli raktár Budaörsön

Kedd reggel kigyulladt egy gyógyszerekkel, és gyógyszeralapanyagokkal teli raktár Budaörsön. Az épület hatalmas lángokkal égett, a tűz négyes, kiemelt fokozatú, 80 tűzoltó dolgozik a helyszínen. Az ötezer négyzetméteres épület csaknem háromnegyede kapott lángra. A tűz okát még nem tudni. A budaörsiek mellett törökbálinti és érdi tűzöltők is kivonultak, de nincs könnyű dolguk. Az erős szél miatt ugyanis gyorsabban terjednek a lángok. Úgy tudjuk, hogy veszélyes anyagok nem kerültek a levegőbe, és senki nem sérült meg. Részletek a Híradóban.

LÁNGOK: Ilyen volt a budaörsi raktártűz a tűzoltók szemével

Kigyulladt egy ötezer négyzetméteres gyógyszerraktár délelőtt, Budaörsön. A tűzoltók daruról kezdték oltani az égő raktárat, de a füsttől szinte alig láttak. Társaik közben az épület oldalát hűtötték, majd megpróbáltak bemenni. Először úgy tűnt, hogy a tűz csillapodik, de a bejárathoz érve azt látták, hogy a raktár belsejét mindenhol ellepik a lángok. A tűz egyre nagyobb lett.

Oltás ellenére betegednek meg

Ötvenkettőre nőtt a kanyarógyanús esetek száma, közülük 15 esetben már igazolták a betegséget, 34 leletet még vizsgálnak. Ezt a járványügyi központ főigazgatója mondta. Oroszi Beatrix szerint eddig összesen kilenc megyéből jelentettek kanyarógyanús betegeket, többségük egészségügyi dolgozó. Többen annak ellenére fertőződtek meg, hogy be voltak oltva.

Oltás ellenére fertőződtek meg


szerző:
2017.03.10. 18:24
Oltás ellenére fertőződtek meg

Hat olyan egészségügyi dolgozó is megfertőződött kanyaróval, akik mindkét védőoltást megkapták korábban a betegség ellen.  Az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója azt most még nem tudta megmondani, ennek mi az oka. Eddig összesen 31 kanyarógyanús esetet jelentettek, 13-nál igazolódott a vírus, a többinél még tartanak a vizsgálatok. A mintákat 11 megyéből küldték. A főigazgató szerint nincs kanyaró-járvány veszély. Az már biztos, hogy a vírus Romániából érkezett, éppen ezért van, akinek nem ajánlják az odautazást.

Óriás oltórepülő is segít

A világ legnagyobb tűzoltó repülőgépe is Chílébe érkezett, hogy segítsen a tűzvész elleni harcban. A természeti katasztrófa 2400 négyzetkilométernyi területet érint. Az oltásban két rendőr és négy tűzoltó vesztette életét. Egyikük akkor halt meg, amikor égő házból mentett ki egy családot, ő azonban beszorult.

Bennégett a házában


szerző:
2017.01.08. 18:25
Bennégett a házában

Bennégett saját házában egy nő a Zala megyei Pusztamagyaródon. valószínűleg a kályha okozta a tüzet. A Baranya megyei Orfűn pedig egy használaton kívüli panzió égett le. Százmilliós lehet a kár. A nagy hideg a tűzoltók munkáját is nehezíti, mert gyorsan megfagy az oltáshoz használt víz a csövekben.

Koraszülötteket is kell oltani

A közhiedelemmel ellentétben a koraszülött csecsemőknek is ugyanúgy be kell adni a védőoltásokat, mint az időre született gyermekeknek. Ezt mondta az RTL Híradónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Magyarországon a koraszülött csecsemők nagyjából 30 százaléka kap valamilyen fertőzést. A Semmelweis Egyetem szakorvosa szerint ezekre az anyatej a legjobb gyógyszer.

Nemsokára a fiúkat is olthatják

Újra igényelhetik a méhnyakrákot is okozó HPV elleni ingyenes védőoltást a hetedik osztályos lányok szülei. A Tisztiorvosi Szolgálat adatai szerint eddig az érintettek 77 százalékát oltották be, ami kimagasló aránynak számít Európában. És néhány éven belül a fiúknak is elérhető lesz az oltás, legalábbis a tisztifőorvos szerint.

LÁNGOLT: Oltás a tetőn


szerző:
2016.11.17. 11:20
LÁNGOLT: Oltás a tetőn

Több embert kellett kimenekíteni egy budapesti, józsefvárosi házból, amelyben este tűz ütött ki. Ahol a lángok felcsaptak, abban a lakásban senki sem volt otthon, a szomszédokat kísérték az utcára a tűzoltók. A tűz a szomszédos lakóépületet is veszélyeztette. Több egység vonult a helyszínre, az oltás órákig tartott. A család, akiknél a tűz kitört, nem tudott visszaköltözni, rokonok szállásolták el őket.

HPV: A fiúkat is oltanák


szerző:
2016.10.30. 18:30
HPV: A fiúkat is oltanák

Nemcsak lányoknak, hanem fiúknak is szükséges lehet a HPV elleni védőoltás - ezt az országos tisztifőorvos mondta Híradónknak. Szentes Tamás szerint mivel egyre több daganatfajtáról kiderül, hogy a humán papilloma vírus okozza, meg kell fontolni, hogy a védőoltást a fiatal fiúknak is adják. A lányok már 3 éve ingyen kapják a védőoltást. A tisztifőorvos szerint nemcsak fiatal korban, hanem később is érdemes oltatni.

LÁNGOLT: Teljesen kiégett az autóbusz

Kigyulladt egy autóbusz ma reggel Örményes és Kuncsorba között. A buszon utasok nem voltak, csak a sofőr, aki szerencsére időben ki tudott szállni.

LÁNGOLT: Lakatlan épület gyulladt ki Rákospalotán

Kigyulladt egy lakatlan épület hajnalban Rákospalotán. A tűzoltók felülről, darus létráról is oltottak, az épületből hat gázpalackot hoztak ki. A tűz a szomszéd házra is átterjedt, ahol kilenc ember volt, őket még időben kimenekítették a tűzoltók, de a ház lakhatatlanná vált.

 

Nem tudják eloltani az égő olajmezőket

Több mint egy hónapja lángolnak azok az iraki olajmezők, ahonnan a kormánycsapatok kiszorították az Iszlám Államot. A visszavonuló terroristák mindent felgyújtanak maguk után, óriási lángtengerré változtatva a feladott területeket. A helyiek így hiába szabadultak fel a rémuralom alól, kénytelenek elhagyni az otthonukat. A sűrű füst a hadműveletek folytatását is akadályozza. 

KÜZDELEM A LÁNGOKKAL: Égett a tető

Egy háromszáz négyzetméteres ikerház tetőszerkezete kapott lángra kedd este Rákospalotán. Négy tűzoltóautó ment a helyszínre. A házban csak egy ember volt, ő még idejében el tudta hagyni az épületet. Senki nem sérült meg, az épület viszont lakhatatlanná vált.

Mániákus gyújtogató miatt ég fél Kalifornia

Feltehetően egy mániás gyújtogató miatt tombol tűzvész nem messze Los Angelestől. Több mint 80 ezer embert kellett eddig kitelepíteni. A tűzről és az oltásról félelmetes képek készültek robotrepülőkkel, úgynevezett drónokkal.

 

Már Los Angeles-t fenyegetik a lángok

Már halálos áldozata is van a pusztító kaliforniai erdőtűznek, amelyet napok óta hiába próbálnak megfékezni. A lángok már Los Angeles-t fenyegetik, a város külső részeit füst lepi el. Eddig legalább kétezer embernek kellett elhagyni az otthonát. Több mint ezer tűzoltó próbálja megállítani a tüzet, de az oltást nehezíti a kánikula és az erős szél.

Ijesztő: halállal végződhető állatharapások

Egy denevérharapás miatt majdnem meghalt az a férfi, aki a Fókusznak mesélte el történetét.

Peller Mariann a HPV veszélyeire hívta fel a figyelmet!

A méhnyakrák a második legelterjedtebb betegség a nőknél, és sajnos ha későn kezdik el a kezelését, nagy százalékban halálos kimenetelű. Ezért is fontos a védőoltás!

Házon kívül 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 22:35
TŰZ: „Megvárják, míg leég az egész?”

Még több száz méterről is lehetett látni a füstöt Miskolc belvárosában. Egy harmadik emeleti erkély kapott lángra, a tűz innen terjedt tovább. Az egész tetőszerkezet és több lakás is lángolt. Az ott élők tehetetlenül nézték végig, ahogy leég az otthonuk. A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak.

Súlyos betegséget is okozhat a bárányhimlő

Agyvérzést, csontvelőgyulladást és akár vakságot is okozhat a bárányhimlő. Márciusig a szokásosnál többen, majd 17 ezren kapták el a betegséget, közülük több százan, főleg gyerekek kerültek kórházba súlyos tünetekkel, vagy életveszélyes állapotban.

TBC-be halt bele, félnek a szatymaziak

Belehalt a TBC fertőzésbe a szatymazi általános iskola egyik korábbi dolgozója, emiatt elővigyázatosságból az intézmény összes diákját beoltják a fertőzés elleni vakcinával. Az RTL Híradónak több szülő is azt mondta, nagyon fél, hogy a betegséget mások is elkaphatták.

Tűzoltó mellett robbant fel a gázpalack

Felrobbant egy gázpalack egy tűzoltó mellett Budapesten. Egy négyszáz négyzetméteres házat oltottak. Néhány méteren múlt, hogy nem lett baja. Másutt is volt dolguk a fővárosban. Egy lakásban vegyi anyag okozhatott hatalmas füstöt, ráadásul vadkendert is találtak. A termesztőt még keresik.

A TBC-s óvodai dolgozó miatt kapnak oltást

Hétfőn és kedden 123 debreceni óvodás kap TBC elleni védőoltást. Az egyik óvodai dolgozóról ugyanis kiderült, hogy TBC-s. Az óvodában azonnal mindent fertőtlenítettek és rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze.

Az oltástól sem félnek a gyerekek

Még az oltástól sem félnek a gyerekek, mert a kutya annyira lefoglalja őket. Ezt mondta Híradónknak az a házi gyermekorvos, akit németjuhásza minden nap elkísér a rendelőbe. Valaki viszont ezt nem nézte jó szemmel, és feljelentette az orvost az ANTSZ-nél.

Órákig életképes az influenzavírus

Akár nyolc órán keresztül is életképes marad az influenzavírus különböző tárgyakon, például a buszok, vagy villamosok kapaszkodóin. Az általunk megkérdezett háziorvos szerint éppen ezért fontos  a rendszeres kézmosás,  és az influenza elleni védőoltás, amit már lehet kérni a rendelőkben.

Rekordokat dönt idén a bárányhimlő

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai alapján október közepéig  34,5 ezer bárányhimlő-fertőzést regisztráltak Magyarországon, ami 35%-kal magasabb, mint 2014 hasonló időszakában. És a következő hónapokban ez a szám még tovább növekedhet. Hogy miért fontos a prevenció és, hogy mit kell tudni az oltásról, erről beszélgettünk Jaksity Katával és Dr. Póta Györggyel.

10-ből 8 gyerek szülei kérték a HPV-oltást

A szülők nyolcvan százaléka idén is kérte hetedik osztályos gyermeke számára az ingyenes, méhnyakrák elleni védőoltást. A híradónknak nyilatkozó nőgyógyász szerint, ha továbbra is ilyen arányban sikerül beoltani a lányokat, 25 év múlva sokkal kevesebben halnak majd meg méhnyakrákban, mint most.

Szívszorító képek egy beteg kislányról, melyek igazolják, hogy minden gyereknek szüksége van oltásokra!

Egy ausztrál kislány, Jazmyn Parkyn meningococcus B fertőzést kapott, mivel a szülei oltásellenesek voltak. Miután gyermekük elkapta a súlyos betegséget a szülők már a szükséges oltások mellett kampányolnak. 

10 millió kellene a menekültek oltásaira

Csak idén 10 millió forint plusz pénzre lenne szükség a menekültek szűrővizsgálatára és az oltásokra - ezt mondta hétfőn a tisztifőorvos. Paller Judit szerint a menekülteket segítő civileknek is nagy szerepük van abban, hogy nincs járványveszély, bár nőtt a kockázat.

PUSZTÍTÓ: Tűzvész Portugáliában

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Portugália északi és középső részén. Hat helikopter, három repülő, és csaknem ezer tűzoltó próbálja a lángok útját állni. Az érintett területen élők kétségbeesve próbálják menteni javaikat és az oltásból is kiveszik a részüket.

Előzetes: Villám csapott egy házba Budakalászon

A család éppen nem volt otthon, és mire az apa hazaért, már a tűzoltók próbálták oltani a lángokat. 18:00-kor az RTL Híradóban a volt tűzoltó megtörve mutatja, mi maradt az otthonukból.

Megvan az ebola ellenszere?!

Több mint másfél évvel a 11 200 ember életét kioltó ebolajárvány kitörése után kifejlesztettek egy oltást, amely hatékony a halálos vírus ellen. Legalábbis ezt jelentették be pénteken. A szer hatékonyságáról, az eddig lefuttatott tesztekről és arról, hogy vajon tényleg valós megoldást nyújthat-e a vakcina az ebolával fertőzött területeken, egy infektológust, dr. Szlávik Jánost kérdeztük.

Katja és Vladim: Visítottak és hisztiztek is

Csütörtökön vették ki először anyjuk mellől a szibériai tigriskölyköket, két hete születtek a Nyíregyházi Állatparkban. Kaptak oltást, féreghajtót és azonosító chipet is. Hősiesen tűrték.

Fáklyaként égett a toronyház


szerző:
2015.05.20. 18:45
Fáklyaként égett a toronyház

Legalább 15-en meghaltak, amikor leégett egy 16 emeletes lakóház Bakuban. Az épület fáklyaként égett, a hatalmas füstöt kilométerekről is lehetett látni. Az oltást nehezítette, hogy a tűzoltók csak a ház alsó részét érték el, a felsőbb emeleteket csak helikopterekről tudták oltani.

Nem tetszett az oroszlánoknak az autókázás

Chipet és oltást kaptak a gyöngyösi állatkert kisoroszlánjai. A kölykök csütörtökön lettek 6 hetesek, így az állatorvos is alaposan megvizsgálta őket. Az oroszlánok most először hagyták el az állatkertet, és utaztak autóban, ami nem nagyon tetszett nekik. A kicsiket egyelőre még csak elkülönítve lehet megnézni.

8000 naposcsibe pusztult el a tűzben

8 ezer naposcsibe pusztult el egy tanyán az éjszaka Kistarcsánál. Egy több ezer négyzetméteres csarnok gyulladt ki. A tűz átterjedt az épülettel szomszédos lakóházra is. Két ember menekült ki az családi házból. A könnyűszerkezetes csarnokot csak kívülről tudták oltani, az omlásveszély miatt. Az épület teteje le is szakadt az oltás közben. A kárt 80-100 millió forintra becsülik.

Meghalt a lángoló idősotthonban


szerző:
2015.03.27. 18:15
Meghalt a lángoló idősotthonban

Egy 70 év körüli asszony meghalt péntek hajnalban, amikor kigyulladt egy budapesti idősotthon. A Dózsa György úton hajnali három órakor csaptak fel a lángok. Egy kis garzonlakás égett ki, ott lakott az asszony, akinek az életét már nem tudták megmenteni. Az oltás idejére a többi lakónak ki kellett jönni az épületből, de reggelre már a többség visszatérhetett otthonába.

Megsértődtek a győri állatkert tigriskölykei

Rossz néven vették ugyanis, hogy át kellett esniük életük első orvosi kezelésén. Oltást, féreghajtót és azonosító chipet is kaptak. Nemtetszésüknek hangot is adtak.

Értékes fényképek égtek el a tűzben

A rendszerváltás előtti legnagyobb út- és vasúttervező vállalat archívumában többek között a metrók, az Úttörővasút és a Ferihegyi repülőtér építéséről készült fényképek, térképek voltak. A gyűjtemény megmaradt részét lelkes amatőrök mentették szombat délelőtt.

Tűzvész: porig égett a ruharaktár

A körülbelül 2000 négyzetméteres raktár péntek este a VIII. kerületben gyulladt ki, a fekete füstöt kilométerekről is lehetett látni. A helyszínre több mint húsz autót és hatvan tűzoltót riasztottak, akik este nyolc órára tudták megfékezni a lángokat.

GOMOLYGÓ: A magasból is oltottak


szerző:
2015.03.03. 17:07
GOMOLYGÓ: A magasból is oltottak

Lángolnak a roncsok, kettesével fogják a tűzoltók a locsolótömlőket. Próbálják megfékezni a tüzet, miközben a sűrű fekete füst mögött egy pillanat alatt eltűnnek. A füstoszlop olyan magasra szállt, hogy még kilométerekről arrébb is látszott. Ahogy az felvételeiken is jól látszik a több méteres vashegyben minden van. Autóroncsok, abroncsok, hűtőalkatrészek, de komplett teherautóalvázak és busz is.
 

9 éves kisfiú mentette meg a húgait

Egy kilenc éves kisfiú mentette meg a húgait Lepsényben, amikor kigyulladt a házuk. Éjszaka kézen fogta testvéreit és a füstben kivezette őket a házból. Közben a szülők a tüzet próbálták eloltani. A család otthona lakhatatlanná vált, szinte mindenük odalett.  

40 éve ugyanígy égett


szerző:
2015.02.15. 18:44
40 éve ugyanígy égett

Tizenkét órás megfeszített munkával vasárnap hajnalra elfojtották a tűzvészt Varsóban. A lengyel főváros legforgalmasabb hídja lángolt. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet.   40 évvel ezelőtt ugyanilyen katasztrófa sújtotta a népszerű hidat.

Influenza: nem biztos, hogy hat a védőoltás

Több mint másfél milliárd forintot költött az állam az ingyen adható influenza elleni védőoltásra idén. 1 millió 300 ezer ember kaphat ezekből. Bár kiderült, hogy az idei vakcina nem ad teljes védettséget a vírus ellen.

Egy hét alatt 47 ezer új influenzás

Az ÁNTSZ a szokásosnál erősebb járványra számít. A szolgálat járványügyi vezetője azt mondta az RTL Híradónak, hogy idén kevésbé hat az oltás. A szakember szerint nagyon fontos, hogy a betegek ne menjenek közösségbe.

KIGYULLADT: Csak a fémváz maradt a kamionból

A kamion hordókban olajat, gumit és elektromos motorokat szállított. A jármű körül mindenfelé fehér hab. Az árokban méternyi gyűlt össze belőle. A tűzoltók csak ezzel tudták elfojtani a lángokat.
 

Még lehet kérni ingyenes HPV-oltást

Újabb lehetőség az ingyenes HPV elleni oltásra. Az a szülő, aki szeptemberben nem kérte hetedik osztályos lányának a méhnyakrák elleni oltást, november 12-ig pótolhatja azt. A szülőknek most is írásban kell nyilatkozni döntésükről.
 

Lezuhant, miközben oltotta a tüzet

Saját házát próbálta oltani, de leesett a tetőről és kórházba vittek egy békéscsabai férfit. Teljesen leégett a háza, a szomszédok rémülten nézték végig.
 

A legtöbb szülő kéri a HPV-oltást

Jócskán csökkenhet a méhnyakrákos megbetegedések száma 15-20 éven belül, ha sikerül minden évben a hetedikes lányok több mint 80 százalékát beoltatni a HPV elleni oltással. Ezt mondta a híradónknak nyilatkozó nőgyógyász.
 

Az influenza elleni oltás véd a szívinfarktus ellen?

Friss vizsgálatok bizonyítják, hogy a vakcina pozitív mellékhatással bír, ami elsősorban az 50 fölöttieket érinti. Utánajártunk, hogy mekkora mértékű és meddig tart az extra védelem, hiszen hamarosan jön az influenza szezon.

Reggeli - Csak csajok 12-07-24

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Fókusz 12-01-25


szerző:
2012.01.25. 19:42
Fókusz 12-01-25

Fókusz: Megtörte a csendet! - Exkluzív interjú Csézyvel, aki a Fókuszban mesélt élete legnehezebb időszakáról. Kutyamatek - Ha kicsi, ha óriási... Kiszámoltuk, mennyibe kerülnek négylábú családtagjaink méretüktől függően. Nincs remény? - Három éve ül börtönben a Bolíviában elfogott Tóásó Előd. A férfit utolértük telefonon.

Miről álmodik a srác, akinek nagy pénz ütheti a markát?

A 19 éves Zsolt 20 millió forintot nyert az államtól, mert lebénult a kötelező védőoltástól. Két és fél héttel az után, hogy megkapta az oltást, már nem tudott talpraállni, és bénán feküdt az intenzív osztályon.

Szujó Zoli mindig védekezik


szerző:
2011.11.03. 07:35
Szujó Zoli mindig védekezik

A népszerű sportriporter a munkája miatt nem engedheti meg magának, hogy ágynak essen, ezért mindent elkövet, hogy elkerüljék őt és a családját a téli időszak járványai.

Reflektor 11-11-02


szerző:
2011.11.03. 00:25
Reflektor 11-11-02

Reflektor: Pici spanyol kalandja Szily Nórával - Csonka Bandi él-hal Spanyolországért, ahol számtalan feledhetetlen élményben volt része. Ki hinné, hogy az egyik ráadásul Szily Nórával kapcsolatos. Szujó Zoli mindig védekezik - A népszerű sportriporter a munkája miatt nem engedheti meg magának, hogy ágynak essen, ezért mindent elkövet, hogy elkerüljék őt és a családját a téli időszak járványai.

Mindenki oltassa be magát influenza ellen!

Az országos tiszti főorvos szerint különösen a krónikus betegek, a várandós nők és a 65 éven felüliek számára fontos az oltás.

Oltás közben zuhant a mélybe a tűzoltó

Súlyosan megsérült egy tűzoltó, aki alatt beszakadt a tető egy asztalosüzem oltása közben hétfőn a baranyai Pécsváradon.

Házakat fenyegetett a tarlótűz


szerző:
2011.10.06. 21:05
Házakat fenyegetett a tarlótűz

35 hektárnyi tarló gyulladt meg a Csongrád megyei Kistelek és Balástya között az M5-ös autópályától nyugatra.

Újra lángolt az erdő Telki közelében

A fák és az aljnövényzet 3-400 négyzetméteres területen égett, 30 tűzoltó küzdött a lángokkal. A tüzet pár óra alatt sikerült eloltaniuk.

Erdőtűz: oltás közben lett rosszul a tűzoltó

10 órán át 50 tűzoltó küzdött a Telki és Budajenő között pusztító erdőtűzzel, egyikük rosszul lett a kimerültségtől.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való