KERESÉS search-close

olimpia

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "olimpia"

Patrícia letarolta a fitneszvilágot

Bár a gyúrás egyre nagyobb divat és ma már minden ötödik lány fitneszmodell, de Patrícia mindenkire rávert jó pár kört. A 27 éves lány üstökösként robbant az A-listás fitneszcsillagok közé, ahol még a tökéletesnél is tökéletesebb test szükségeltetik. Ilyen alakhoz pedig heti 10 edzés szükséges, bár Patrícia izmaiban közel 20 év kondi van. Talán ennek is köszönheti, hogy elemi erővel tarolta le a fitneszvilágot.

 

10 éve írtak sporttörténelmet: együtt nosztalgiáztunk a vízipólós fiúkkal

A Pekingi olimpia tíz éves jubileumán egy kis közös nosztalgiázásra hívtuk a vízilabdás fiúkat. A riportból az is kiderül, hogy melyik játékosnak milyen hóbortja volt illetve az, hogy mitől is volt annyira erős az olimpiai vízipólós csapat?

Kétmillió forintot kér az adatokért a Magyar Rögbi Szövetség

Kétmillió forintot kér a 24. hu-tól a Magyar Rögbi Szövetség azért, hogy elárulja: mire költött majdnem félmilliárd forint közpénzt. Két éve 16 szakági szövetségnek adott a kormány 4,2 milliárd forint állami támogatást a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó fejlesztésekre. Azóta Budapest visszalépett, a támogatások viszont maradtak.

Hosszú Katinka rátalált az igazira?

Katinka már most gőzerővel készül a 2020-as tokiói olimpiára, és boldogabb mint valaha!

Baleset érte azt a kerékpárost, aki hét olimpiára is eltekert

Cseuz László egy magyarországi túrán volt, amikor egy motoros elgázolta Székesfehérváron. A 74 éves sportolót súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Egyelőre nem tudni, hogy mikor ülhet újra nyeregbe, de a 2020-as tokiói olimpiát nem akarja kihagyni. A péceliek egy nap alatt összegyűjtötték a pénzt új biciklijére.

Ők voltak a legnagyobb esélyesek az olimpián

Magyarország a nyári olimpiák történetében eddig 167 aranyérmet szerzett, ezzel pedig a világ 8. legeredményesebb nemzete vagyunk. Két éve 160 sportolóért izgulhattunk, hogy tovább növeljék ezt az amúgy is szép számot

Milliárdok olimpiára hivatkozva

Milliárdokat költött a kormány tavaly olyan sporteseményekre, amelyeket a budapesti olimpiára hivatkozva rendeztek meg. Pedig a pályázatot már tavaly februárban visszavonták. Az adatokat az MSZP elnöke perelte ki a kormánytól.

Verrasztó testvérek a Reggeliben


szerző:
2018.05.08. 08:40
Verrasztó testvérek a Reggeliben

Mi van akkor, ha egy családban két versenyző is van, akik ráadásul testvérek? Papp Gergő és Lukács Miki vendége Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszók voltak.

Kézfogásokkal indult az olimpia

Kezet fogott egymással Kim Dzsong Un észak-koreai diktáror húga és a dél-koreai elnök a téli olimpia megnyitóján. A két ország között már régen nem volt hasonló gesztus. Nem barátkoznak egymással viszont az észak-koreaiak és az amerikaiak. Mike Pence alelnök még azokat a helyeket is elkerüli, ahol az ellenséges ország képviselői felbukkannak.

Nem mindennapi sportágba kezd a Survivor játékosa

Czene Adrienn a túlélőshow megpróbáltatásai után új szenvedélyt talált: hóröplabdázik! A szokatlan sport ráadásul még az Olimpián is visszaköszönhet pár év múlva, úgyhogy érdemes figyelmet szentelni neki.

35 milliárd sportfejlesztésre

Milliárdos karácsonyi ajándékot kapott a kormánytól a sport. A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, mely szerint 2022-ig összesen 35 milliárd forintot különítettek el a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programra és a kapcsolódó dél-pesti, valamint észak-csepeli beruházásokra. A sportfejlesztésekről még akkor döntöttek, amikor úgy volt, hogy Budapest olimpia-rendezésre pályázik. Olimpia nem lesz, sportlétesítmények igen.

25 éves a barcelonai olimpia!


szerző:
2017.09.25. 08:40
25 éves a barcelonai olimpia!

Becsey János és Szekeres Pál paralimpikon bajnokok érkeztek a stúdióba, akik spanyolországi élményeiket elevenítették fel. A múltidézés mellett a sportolók azt is elárulták, mi történt velük az elmúlt 25 év alatt.

Reggeli 2017-09-25


szerző:
2017.09.25. 07:15

Fókusz 2017-08-18


szerző:
2017.08.18. 19:00
Olimpia: még mindig százmilliókba kerül

Annak ellenére, hogy nem lesz budapesti olimpia, százmilliókat kell még fizetni miatta. A fővárosi önkormányzat múlt heti döntése után most hozta nyilvánosságra az előterjesztést, amelyben a Budapest 2024 Zrt. végelszámolásáról döntöttek. Ezt az mfor.hu vette észre. Eszerint a folyamat legalább 273 millió forintba kerül, és jövő év végéig tart. A Momentum szerint ez pénzpazarlás. A Budapest 2024-nél azt mondják, minden törvényes.

Megjelent Imre Géza önéletrajzi könyve, a Fehérarany

Az egész ország szorított Imre Gézáért a riói nyári játékok férfi párbajtőr egyéni döntőjében, és mikor Géza14-10 re vezetett a dél-koreai Park ellen, mindenki azt hitte, megvan! A többi már történelem, hiszen Park megfordította a mérkőzést, az olimpikon pedig könyvet írt az aranyként csillogó riói ezüstérem megszerzéséről.

Nem tettek le a budapesti olimpia szervezéséről

Nem tett le a budapesti olimpia szervezéséről a Magyar Olimpiai Bizottság, de mindenképp népszavazást kellene tartani róla - erről Kulcsár Krisztián, a testület elnöke a Hvg.hu-nak és Híradónknak is beszélt. A Momentum Mozgalom helyesnek tartja, hogy kikérjék az emberek véleményét, de szerintük fontosabb dolgokra is lehetne költeni. A kormány azt írta, nem illetékesek az olimpia ügyében.

 

Képes feledtetni az Eb győzelem Lőrinc Viktorral az Olimpiát?

Bejárta a világsajtót a riói olimpián történt botrányos bíráskodás, melynek szenvedő alanya Lőrincz Viktor volt, akinek elcsalták a bronz meccsét. Most viszont EB aranyat ünnepel!

Bréking: Japán találmánnyal a támadások és az eltűnések ellen!

Fokozottan készülnek a igenciával összeköt rendszert fejlesztenek, melynek segítségével könnyen kiválaszthatóak lesznek azok az emberek, akik gyanúsan viselkednek, vagy akár az eltűnt kisgyerekeket is képesek lesznek megtalálni vele.

Fókusz 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 17:25
Lesz atlétikai-olimpiai stadion

Olimpia nem lesz, de az olimpiai stadion mégis felépül Csepelen. Igaz, Atlétikai Stadionnak hívják majd. Erről Fürjes Balázs kormánybiztos beszélt egy angol nyelvű internetes portálnak. A Momentum Mozgalom szerint a kormány ezzel csak magára haragítja az embereket.

Olimpia: szélkakas politikusok, kínos magyarázkodások

Ki akarta az olimpiát? A kormány vagy csak Budapest? És ha korábban akarta több ellenzéki párt is, most miért nem akarják mégsem? Miért nem akarta a miniszterelnök végül a népszavazást, ha korábban azt mondta, hogy az emberek döntsenek az olimpiáról, ha dönteni akarnak? Fura helyzetbe került a kormány és például az MSZP is a Momentum sikeres népszavazási aláírásgyűjtése óta, főleg ha azt nézzük, korábban miket mondtak az olimpiarendezésről. Kaotikus magyarázkodás, szélkakas politikusok és zavar egy fiatalokból álló mozgalom színrelépése után.

Házon kívül 2017-03-01


szerző:
2017.03.01. 22:40
Döntöttek, nem lesz olimpia

Eldőlt, 2024-ben Budapesten biztosan nem lesz olimpia, délelőtt a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén úgy döntött, visszavonja pályázatát. Az, hogy Budapest nem pályázik, már egy hete eldőlt, miután a Momentum Mozgalom 266 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy legyen népszavazás erről. De Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és a MOB elnöke úgy döntött, hogy ne legyen olimpia. Az ellenzéki pártok szerint a kormány megfutamodott a népszavazástól.

Mire költenek Olimpia helyett?

Budapestnek nem kell kellett az olimpiára szánt ezer milliárd forintos fejlesztés, így a pénzből a vidéket lehet fejleszteni - ezt mondta Lázár János miniszter egy debreceni konferencián. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az RTL Híradónak azt mondta: a kormány nem akarja Budapestet büntetni, amiért elmarad az olimpia, szerinte Lázár János csak vidéki képviselőként lobbizik a vidék fejlesztésért. A Momemtum elnöke úgy nyilatkozott, ők annak is örülnének, ha a megspórolt pénzből vidéki iskolákat és kórházakat fejlesztenének.

Kétszeresére nőtt a Puskás ára

Hiába nem lesz olimpia, az új Puskás Stadion mindenképpen megépül, méghozzá majdnem kétszer annyi pénzből, mint azt eredetileg tervezték. Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány 190 milliárd forintot különít el az építkezésre. Az új stadion 2019-re lehet kész. Az Együtt szerint az építkezés felesleges pénzpocsékolás, és a most bejelentett többletköltségből Fidesz közeli emberek gazdagodnak tovább.

Orbánnak az SZDSZ jutott eszébe

Álomgyilkosnak nevezte a Momentum Mozgalmat a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a népszavazáshoz szükséges aláírásokat összegyűjtő szervezet valójában egy új SZDSZ. Azt is hozzátette, hogy szerinte a szocialistákkal fognak koalíciót kötni. A Momentum elnöke erre úgy reagált: nem ők, hanem a Fidesz kezdett az SZDSZ árnyékában politizálni. Fekete-Győr András szerint a kormánynak eleve meg kellett volna kérdeznie az embereket az olimpiarendezésről.

Eldöntötték: visszavonják az olimpiai pályázatot

Az olimpiai pályázat visszavonását javasolja Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt. A miniszterelnök, a főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda este döntött úgy, hogy Magyarország mégse rendezzen olimpiát. Az olimpiáról szóló népszavazást kezdeményező Momentum elnöke szerint Orbán Viktor átverte azokat, akik szerettek volna olimpiát, és gyáván kitért a népszavazás elől. Lázár János szerint viszont azért kell visszavonni a kezdeményezést, mert nincs már nemzeti egység az olimpia mögött.

RTLII: Olimpia: Budapest visszalép

Visszalép az olimpiai pályázattól Budapest. Erről egyezett meg esti találkozóján a miniszterelnök, a főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Szerintük a mostani helyzetben csak ez lehet a felelős döntés. A találkozón arra jutottak: súlyos presztízsveszteség lenne az országnak, ha elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot tartana fenn. A kormány pedig már határozatot is hozott arról, hogy a pályázat visszavonását javasolja Budapestnek és a MOB-nak. Ennek ellenére folytatódik annak a 266 ezer aláírásnak az ellenőrzése, amelyet a Momentum Mozgalom gyűjtött össze, hogy írjanak ki népszavazást a budapesti olimpiáról. Ebben a helyzetben a kezdeményező elállhat a népszavazástól, vagy később a bíróság mondhatja ki, hogy a voksolás okafogyottá vált.

Olimpia: vita volt, döntés nincs

Még mindig nem dőlt el, lesz-e a népszavazás az olimpiáról Budapesten, a fővárosi közgyűlésen a személyeskedő vita végén csak arról döntött a fideszes többség, hogy a kialakult helyzetért az ellenzék a felelős, és a főpolgármester az olimpiai bizottság elnökével, valamint a kormánnyal egyeztet a jövőről. Közben az Index megtudta, hogy a népszavazás kiírásához gyűjtött és már ellenőrzött aláírások közül több mint 10 százalék érvénytelen.

HOSSZÚ KATINKA: Egy nemzeti ügyből, most egy politikai harc lett

Hosszú Katinka szerint nehéz elfogultság nélkül véleményt mondania, de ha megpróbál sorrendet tenni a legjobb uszodák között, akkor a Duan Aréna benne van az első ötben a világon.

Férfiak szoknyájáról beszéltek

„Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni” - ezt mondta Orbán Viktor az Országgyűlésben Vona Gábornak. A Jobbik elnöke előzőleg azt mondta a miniszterelnöknek, hogy nyuszi módjára Tarlós István főpolgármesterre próbálja tolni a felelősségét a budapesti olimpiai pályázat esetleges bukásának. Volner János a Jobbik frakcióvezetője szerint a miniszterelnök homoszexuálisnak nevezte Vona Gábort, és ezért a házbizottság ülésének összehívását kezdeményezték.

Olimpia: ki kit értett félre?

Nem mi találtuk ki az olimpiát, és nem fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét - ezt mondta Tarlós István a Hír Tv-nek. A főpolgármester arcátlanságnak nevezte a Fidesz frakcióvezetőjének nyilatkozatát, amely szerint a pályázat Budapest ügye. Kósa Lajos pénteken beszélt erről, miután több mint negyedmillió aláírás gyűlt össze a népszavazáshoz. Hétfőn már azt közölte, senki sem akarja a fővárost magára hagyni. A miniszterelnök a Parlament folyosóján azt mondta, az olimpia nemzeti ügy, amelyből párt ügy lett.

Fürjes: Esélytelenek vagyunk

Jelenleg esélytelenek vagyunk az olimpia megrendezésére - ezt mondta a Híradónak a Budapest 2024 pályázat elnöke. Fürjes Balázs szerint a várhatóan sikeres népszavazási kezdeményezés után nem érvelhetnek azzal, hogy Magyarországon példátlan politikai egység van a pályázat mögött. Közben a főpolgármester az állami rádióban úgy fogalmazott: a népszavazás kezdeményezői valójában hatalomra szeretnének kerülni. A Momentum Mozgalom elnöke azt mondja: ők csak vitát szeretnének sok témában, így az olimpiáról is.

L. A. Times: Budapest esélytelen

Budapest visszavonhatja olimpiai pályázatát, a magyar fővárosnak kételyei vannak - így írnak a francia és az amerikai lapok a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtésének sikerét látva. Budapest mellett Los Angeles és Párizs pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére.

Olimpia: „Minimális esély”

Felfüggesztették az olimpiai pénzek kifizetését, egy nappal azután, hogy a Momentum Mozgalom több mint 266 ezer aláírást adott le a népszavazás kiírásáért. A Miniszterelnökség államtitkára azt mondta, ezzel minimálisra csökkent az olimpia rendezés esélye. Jövő héten a fővárosi közgyűlés és a kormány is tárgyal a pályázat sorsáról. A Momemtum Mozgalom gyávaságnak tartaná, ha népszavazás nélkül vonnák vissza Budapest jelentkezését.

KÓSA LAJOS:

Több mint 266 ezer aláírást gyűjtött az olimpia ügyében a Momentum Mozgalom. A budapesti ötkarikás játékok rendezését korábban a Fővárosi Közgyűlés is támogatta. A Fidesz frakcióvezetője ma már azt mondta, olimpiát város rendez, vagyis a budapesti vezetésnek kell eldöntenie, akarnak-e olimpiát.

Aláírásgyűjtőkre támadt

Megrongálta az olimpiaellenes Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő pultját szombat délután egy idős férfi a Nyugati téri metró aluljáróban – írta meg a 24.hu. A férfi ráadásul az aláírásgyűjtő íveket is magával akarta vinni. A rendőrség garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Szombaton Szanyi Tibor is megjelent a standnál, aki, miután a múlt héten összekülönbözött az aláírásgyűjtőkkel, 170 aláírást gyűjtött a mozgalomnak.

Olimpia: népszavazás? miért?

Olimpiát nézni szeret a világ. Olimpiát rendezni már sokkal kevésbé. Az óriási terhek miatt a 2024-es játékokra már csak Párizs, Los Angeles és Budapest pályázik. Visszavonult Boston, Hamburg és Róma is. Párizsban és Los Angelesben is kétszer volt már olimpia, Magyarországon még soha. Párizsban és Los Angelesben nem terveznek népszavazást. Budapesten igen: három elbukott kezdeményezés után egy új induló, a Momentum Mozgalom megugrotta az első gátakat, és gyűjthetik az aláírásokat.

MIKLÓS EDIT:

Vasárnap éjjel műtötték Miklós Editet. Magyarország legjobb síelője kedden már lábra is állt. Hihetetlen akarat és elszántság van benne. Habár a rehabilitáció minimum fél évig tart Miklós Edit, biztos benne, hogy alig több mint egy év múlva ott lesz az olimpián. Már a műtét utáni első kérdése is az volt a síelőnek, hogy mikor lesz az edzés?

Az olimpia ellen kampányolnak

Elindult a NOlimpia kampány, mától Budapest 25 pontján gyűjti az aláírásokat a 2024-es budapesti olimpia ellen a Momentum Mozgalom. A főleg fiatal értelmiségiekből álló csoport szerint a rendezésre szánt milliárdokat inkább öt másik ügyre: oktatásra, megélhetésre, lakhatásra, egészségügyre és közlekedésre kellene költeni. A hatástanulmány viszont azt ígéri, hogy az olimpia befektetéseket hozna, felpörgetné a turizmust, munkahelyeket teremtene és a lehetséges előnyök meghaladnák a ráfordításokat. 

Vita a MOB közgyűlésen


szerző:
2016.12.20. 18:32
Vita a MOB közgyűlésen

Tagadja Borkai Zsolt, hogy családja ingyen belépőket kapott volna az olimpiára. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökéről a Népszava írta ezt, épp aznap, amikor a szervezet a rendkívüli közgyűlését tartotta. A MOB az utóbbi időben több bírálatot is kapott, például az elnökségnek ajándékozott szponzortévék miatt. Az egyik tag szerint Borkai Zsoltnak le kellene mondania. Ő azt mondja, lejárató kampány indult ellene.

Tanulmányok sorát rendelték meg

Csaknem száztíz millió forintért rendeltek tanulmányokat a jövő évi vizes vébé szervezői. Erről a 444.hu írt. Az egyik nyertes cég például azt vizsgálja, milyen hatása lesz a versenynek a társadalomra, egy másik azt, hogy milyen mobilapplikációkat lehetne készíteni. Mindezért esetenként kicsivel kevesebb, mint huszonöt millió forintot kapnak a cégek. Az MSZP szerint azért ennyit, mert így nem kellett nyílt közbeszerzést kiírni. A szervezőket hiába kerestük.
 

Mi lett élsportolóinkkal az olimpia óta?

Amíg az olimpia tart és jönnek az érmek és a szép eredmények, addig sokat és sokszor hallunk az élsportolókról. Aztán, ahogy vége a játékoknak, eltűnnek. Most megtudtuk, hogy ez nem véletlenül van így. Ugyanis az olimpiát megelőző egy év akkora fizikai és szellemi terhelést jelent, hogy a világ elől elbújva pihennek ki mindent. Most, hogy kezdenek újra előbújni, megkerestük őket!
 

60 éve bojkottálták az olimpiát

Szolidaritásból bojkottálták a melbourne-i olimpiát, most Magyarországon köszöntötték azokat a sportolókat, akik az 1956-os forradalom és szabadságharc után nem jutottak ki Ausztráliába. Összesen több mint 100-an nem mehettek Melbourne-be, közülük 13-an jutottak el Budapestre Hollandiából, Spanyolországból és Svájcból. Holnap este, a melbourne-i olimpia megnyitójának 60-dik évfordulóján gálán ünneplik őket.

Megmutattuk a világnak a budapesti olimpia terveit

A budapesti olimpiai pályázat részleteit kedden ismerhette meg a világ, kétszázhat ország képviselői előtt  Katar fővárosában, Dohában. Tíz hónap múlva megszületik a döntés, hogy a már két olimpiának otthont adó Párizs és Los Angeles vagy mi, újoncok lehetünk-e nyolc év múlva a rendezők.

 

Fókusz 2016-11-15


szerző:
2016.11.15. 18:55
Kimennél az olimpiára? Egyél napi 12 rántott húst! (Orosz György)

Részlet a 18. évad 2. részéből:

Orosz György megfejtette a rejtélyt: miért olyan gyors Michael Phelps? Rengeteg kalóriát visz be egy nap, mintha két pofára tömné magába a rántott húsokat. Rejtély feltárva! Most már tudjuk, hogy Fekete Laci is viríthatna egy-egy ilyen versenyen.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Így emlékeznek meg hírességeink október 23, 60. évfordulójának alkalmából! - Exkluzív!

Az 1956-os események és azok hősei előtt országszerte lerójuk tiszteletünket, így vannak ezzel énekeseink, színészeink és sportolóink is. Hogy kik ezek és hogyan tisztelegnek az '56-os hősök előtt? Mutatjuk!

LÁTVÁNYOS: Bemutatjuk a tervezett olimpiai helyszíneket

Mizsér Attila 1988-ban Szöulban lett olimpiai bajnok öttusában. Jelenleg ő a sportigazgatója a Budapest 2024-es olimpiai pályázatnak. Részletesen mesélt az olimpia látványterveiről.

BAJNOK SZEMMEL: Szilágyi Áronnak mutattuk az olimpiai terveket

A Fókuszban láthatják először Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatának a látványterveit, amelyek a napokban készültek el. A fotókat London és Rió olimpia bajnokának, Szilágyi Áronnak mutattuk meg.

Exkluzív: a budapesti olimpia látványtervei

A Fókuszban láthatják először a 2024-es budapesti olimpia terveit. Ötven ember tervezte másfél éven át. Azt mondják, ha minden számításuk és elképzelésük megvalósul, ez lehet az elmúlt évtizedek legköltséghatékonyabb olimpiája. Csak egy példa a pénzügyi megoldásokra. A sportolók és edzőik utaztatását itt a fővárosban, nagyrészt a Dunán oldanák meg.

Story Extra 2016-10-11


szerző:
2016.10.11. 16:55
A fővárosiak dönthetnek az olimpiáról?

Országos népszavazás nem lesz, a budapestiek viszont dönthetnek arról, hogy legyen-e olimpia a magyar fővárosban 2024-ben. A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis nem járult hozzá, hogy országos népszavazás legyen, a fővárosi választási bizottság viszont igen. Mindkét kezdeményezést az átlátszó.hu újságírója nyújtotta be. Az ügy várhatóan a bíróság előtt folytatódik.

Fekvőtámasz Soma-módra

Soma egyik legféltettebb álma, hogy olimpia bajnok legyen egyszer, amit Zsolt is szívből támogatna. A sportos fiú meg is mutatta, milyen erő rejtőzik benne.

Simicska háza mellé tervezik a bringautat

Közvetlenül Simicska Lajos háza mellett vezet majd a budapesti olimpiára készülő új hegyikerékpár út. A közelében építik fel a kiszolgáló épületeket, és kialakítanak egy parkolót is. A Blikk vette észe, hogy így módosították a terveket. Az LMP szerint tönkretesznek egy természetvédelmi területet, hogy a kormány bosszút álljon Simicska Lajoson. Az olimpiai pályázatot készítő cégnél viszont azt állítják: nem is tudták, hogy ott van Simicska Lajos háza.

Sokkal drágább lesz az olinpia, mint gondolták

Legalább tízszer annyiba fog kerülni a 2020-as tokiói olimpia, mint azt tervezték. Egy szakértői bizottság jelentése szerint ugyanis a rendezvény költségvetése jelenleg 30 milliárd dollárnál jár, miközben a pályázáskor még körülbelül három, három és fél milliárddal számoltak. A bizottság a költségek brutális elszabadulását a hanyag számításokkal és a pénz ellenőrizetlen elköltésével indokolta.

Újabb sportcsarnokok az olimpiai pályázatban

Újabb helyszínekkel bővül a 2024-es nyári olimpia budapesti pályázata. Például Szeged helyett Budapestre kerülne az evezés, valamint teljesen új, 20 ezres teniszközpont és 12,5 ezres kézilabdacsarnok is épülne Csepelen. A nyitó- és záróünnepség átkerülne a Puskás Ferenc Stadionba. Minderről szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármester-helyettes szerint csak racionalizálásról van szó. Az ellenzék szerint viszont még drágább lesz a rendezés.

Így nézett ki Hosszú Katinka 12 évvel ezelőtt!

A Comet 2016 egyik jelöltje, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nosztalgikus pillanatba került, és megosztott egy képet, ami az elmúlt 12 évben történt átalakulását örökítette meg.

Szilágyi Áron és Rédli András a kardvívás rejtelmeiről

Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok és Rédli András, olimpiai bronzérmes mesélt Dombóvári Vandának arról, miért is érdemes belevágni ebbe a fantasztikus sportba. Egy biztos, aki egyszer elkezdi, nem fog csalódni!

Fókusz 2016-09-22


szerző:
2016.09.22. 17:25
Hazatért Rióból a péceli biciklis

Hazatért Rióból a péceli biciklis. Több mint ötezer kilométert tekert a 72 éves Cseuz László, akinek ez volt a hetedik olimpiája, mindegyikre kerékpárral ment ki. Másfél hónapos utazás után érkezett meg Pécelre, ahol már sokan várták.

RIÓBÓL BICIKLIVEL: Élményeiről mesélt Cseuz László

Hazaért Rióból az a 72 éves péceli nyugdíjas, aki biciklivel tekert az olimpiai játékok helyszínére. Cseuz Lászlónak ez volt a hetedik olimpiája, ahová két keréken jutott el. Idén több mint 5000 kilométert pedálozott. 

Mit keresett Brazíliában az InFusion Trio?

Nyelvi akadályok és egy nagyon komoly ételmérgezés is tarkította az InFusion Trio utazását Brazíliában az idei olimpiai játékokon. A három srác szórakoztatta ugyanis minden délután a magyar ház látogatóit ott, most pedig elmesélik élményeiket, és még azt a dalt is bemutatják, amellyel a sportolók előtt tisztelegnek.

Megérkezett az aranygép, ott voltunk a hazatérésnél

Bár aranygépnek hívják, de nyilván nem csak az aranyérmet szerzett sportolók jöttek haza vele Rióból. Már a reptéren operatőrök és fotósok hada fogadta őket, aztán a Syma csarnokban már rajongók ezrei. A sportolók őket is nagyon várták, de persze a családjuk itthon maradt tagjait szerették volna leginkább magukhoz ölelni. Aztán, mivel profik és nagyon kedvesek is, nekünk is válaszoltak.

Fókusz 2016-08-24


szerző:
2016.08.24. 18:55
HOSSZÚ KATINKA:

Leszállt az aranygép, az összes magyar sportoló hazatért Rióból. A járattal 150-en jöttek, köztük Hosszú Katinka, Szász Emese, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina és Rédli András. A fogadást a Syma csarnokban tartották, ahol minden magyar érmes színpadra lépett. Katinka mesélte el, hogy milyen érzés olimpiai aranyérmesnek lenni.

CSEH LÁSZLÓ:

Leszállt az aranygép, az összes magyar sportoló hazatért Rióból. A fogadást a Syma csarnokban tartották, ahol minden magyar érmes színpadra lépett. Cseh Laci beszélt érzéseiről, terveiről és arról, hogyan szedte magát össze.

Van, ahol ingyen sörözés jár az olimpiai aranyért

85 milliméter és 500 gramm. Ekkora egy riói aranyérem, ami összesen 564 dollárt, azaz 155 ezer forintot ér. Egy aranyéremben mindössze 6 gramm arany van, a többi – a maradék 494 gramm: ezüst.

Fókusz 2016-08-23


szerző:
2016.08.23. 18:55
A Fricska táncos trió az olimpiát is meghódította

Először a Britain’s Got Talent, aztán a Hungary’s Got Talent színpadjára robbantak be. A világcsúcstartó táncos trió a Fricska ezek után az EB-t és most az olimpiát is meghódította.
A fiúk kizárólag csak a Story Extrának dokumentálták az utazásukat. Azonnal mutatjuk az exkluzív felvételeket és élménybeszámolókat, sőt azt is eláruljuk, hova utaznak ezután!

Story Extra 2016-08-23


szerző:
2016.08.23. 17:25
Olimpia: ünneplés itthon és Rióban

Véget ért az olimpia és még a záráshoz közeledve is lett magyar aranyérem. A női kajak négyes vagy fél hajót vert a többiekre és látszólag könnyedén verte a világot. Odakint és itthon is nagy volt az ünneplés.

Sikeres volt az olimpia?


szerző:
2016.08.22. 19:15
Sikeres volt az olimpia?

A magyar női kajak négyes fél hajóval verte meg  a világot az olimpián. Ez volt az utolsó aranya a magyar csapatnak Rióban.  A sok magyar győzelem ellenére a Fókusznak nyilatkozó sportközgazdász szerint ez bizony nem volt sikeres. De vajon miért?

Hosszú Katinka újabb győzelmet ünnepelhet!

Pontosabban egy újabb boldog pillanattal többet számolhat az életében, hiszen férjével, Shane-nel nemcsak a karrierjüket egyengetik közösen, hanem az életüket is. Mi lehet az öröm tárgya? Most kiderül!

Karnevállal ért véget az olimpia

A város hírnevéhez méltóan karnevállal ért véget a nyári olimpia tegnap este Rio de Janeiróban. A záróünnepség jó hangulatát a szakadó eső sem rontotta el. A magyar zászlót három arany- és egy ezüstérmet nyerő Hosszú Katinka vitte. A ceremónián, amelyen szerepet kapott Gyurta Dániel is - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta: "a csodálatos város csodálatos olimpiát rendezett".

Beteg kisfiúnak ajánlotta fel az ezüstérmet

Súlyos beteg kisfiúnak ajánlotta fel Rióban megszerzett olimpiai ezüstérmét egy lengyel diszkoszvető. Piotr Malachowski azt mondta: az eredmény neki és családjának már örömet szerzett, és most a hároméves Oleknek akar segíteni. Az ezüstérmet most elárverezik, a pénzt pedig a gyerek műtétjére fordítják.

Örömmámor Brazíliában, aranyat nyertek fociban

Örömmámorban úszik Brazília miután az ország fociválogatottja - történelmében először - olimpiai bajnok lett Rióban. A tizenegyes párbajban győzték le Németországot, mert a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás után is 1:1-re állt a meccs. A győzelem gyógyír lehet nekik, ugyanis a 2 évvel ezelőtti brazíliai vb-én épp a németektől kaptak ki, ráadásul elég csúnyán: 7:1-re.

Rió: 8 arany a vége


szerző:
2016.08.21. 18:00
Rió: 8 arany a vége

Ugyanannyi aranyérmet szereztek a magyar sportolók Rióban, mint 4 éve a londoni olimpián, de összességében kevesebb éremmel térnek haza. A mostani mérleg: nyolc arany, három ezüst és négy bronz. Vagyis összesen 15 érem. A két legeredményesebb sportoló Kozák Danuta és Hosszú Katinka 3-3 aranyéremmel büszkélkedhet.

Orbán: Budapest a jó választás 2024-re

Budapest a megfelelő város ahhoz, hogy 2024-ben házigazdája legyen a nyári olimpiának - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta Rio de Janeiróban, az államalapítás alkalmából rendezett ünnepségen.

Megvan a nyolcadik arany a riói olimpián!

Magyarország női kajaknégyese olimpiai bajnok! A döntőben sokáig nagy csatát vívtak a németekkel, az utolsó száz méteren azonban nagyon belehúztak és fél hajóval győztek. A pályafutása ötödik ötkarikás aranyát begyűjtő Kozák Danuta az első női kajakos az olimpiák történetében, aki triplázott, vagyis mind a három 500 méteres számot megnyerte.  

Megvédte címét a női kajaknégyes, Kozák triplázott

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású női kajaknégyes megvédve címét, aranyérmet nyert szombaton 500 méteren a riói olimpián.

Olimpia dopping: Bármikor kiderülhet bármi

Hogy lehet az, hogy csak az éremátadás után derül ki valakiről, hogy doppingolt? Miért őrzik meg a versenyzők az ellenőrzésen leadott mintáit tíz évig? A magyar sportolók között is voltak az olimpiák történetében olyanok, akiknek vissza kellett adniuk az érmüket és volt, aki csak hónapokkal az olimpia után tudta meg, hogy dobogós helyen végzett.

 

Fókusz 2016-08-19


szerző:
2016.08.19. 18:55
Női vízilabda: nem lett meg a dobogó

Negyedik lett a női magyar vízilabda-válogatott, amelyik hatalmas csatát vívott az orosz csapattal Rióban. A rendes játékidőben a vége előtt közvetlenül még a magyarok vezettek, azonban az oroszok szó szerint az utolsó másodpercben egyenlítettek, így a küzdelmet végül a büntetők döntötték el. A büntetőpárbajban pedig ők szerepeltek jobban. Szintén a pénteki nap híre, hogy döntőbe jutott a női kajak négyes és a férfi kenu páros is. Storcz Botond szövetségi kapitány azt mondta az RTL-nek, hogy ő még további érmekre számít a kajak-kenusoktól. Fotó: MTI 

Kozák Danutáé a hetedik magyar arany

Kozák Danuta a nő kajak egyesek 500 méteres versenyében megvédte a bajnoki címét, Rióban is olimpiai bajnok lett. Ráadásul úgy, hogy majdnem 2 másodperccel, másfél hajóhosszal megelőzte a mezőnyt. Ezzel a győzelemmel Kozák Danuta minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lett. 

Aranyérmes a kajakos Kozák Danuta

A kajakos Kozák Danuta szerezte Magyarország 500. olimpiai érmét: az UTE 29 éves versenyzője címét megvédve megnyerte csütörtökön az 500 méteres versenyt a riói játékokon.

Olimpia: Van, akit felpörget, van, aki nem bírja a nyomást

Olimpiára kijutni és ott érmet szerezni. Az arany a legcsillogóbb, de minden érem számít és mindegyik értékes. Egy hosszú sportkarrier csúcsát, beteljesedését jelentheti, vagy egy sikeres sportéletút kezdete lehet. Kinek mit jelent.

Csalódott olimpikonok: sírni nem csak a győztesnek szabad?

Eredmények, amelyek nem olyanok, amilyennek megálmodták őket. Kimondva vagy kimondatlanul érmeket vártak és vártunk, de a verseny végül más eredményt hozott. A dobogóról lemaradva szólalnak meg most riói olimpikonjaink.

Benedek: szertefoszlott az álmunk

Csalódottak, mert szertefoszlott az álmuk – ezt mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány a keden elvesztett vízilabda mérkőzés után. A magyar válogatott az 5. helyért küzdhet majd az olimpián, de a kapitány szerint ugyanolyan büszkén játszanak majd, mintha az aranyért harcolnának.

 

LŐRINCZ TESTVÉREK:

Lőrincz Tamás és Viktor még mindig a pár nappal ezelőtti történések hatása alatt állnak. Lőrincz Viktor birkózó érmét ugyanis sokak szerint maguk a bírók vették el. A fiúk azt mondják, nagyon nehéz megemészteni a történteket, de az mindenképpen erőt ad nekik, hogy nemcsak a birkózó társadalom, hanem a laikus szurkolók is egy emberként álltak ki mellettük.

Jól szerepeltek kajakosaink


szerző:
2016.08.17. 16:55
Jól szerepeltek kajakosaink

Jól szerepeltek kajakosaink a szerdai előfutamokon. Kozák Danuta (K1 500) rajt-cél győzelemmel nyerte az előfutamát. Döntőbe jutott a Hufnágel Tibor – Ceiner Benjámin kettős (K2 1000 m) és a Tótka Sándor – Molnár Péter páros (K2 200 m) is.

Zac Efron valóra váltotta olimpikon rajongója álmát!

Jó ideje megy már a huzavona és a cuki ide-oda üzengetés a riói olimpia egyik tornásza és a 28 éves színész között. Az írott édeskedés és a képes szurkolás most beteljesedett, hiszen végre találkoztak!

BENEDEK TIBOR: „Nagyon csalódottak vagyunk”

Csalódott a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Benedek Tibor éremre számított, a Montenegró elleni vesztes meccs után most az ötödik helyért küzd a csapat. A kapitány az RTL riporterének azt mondta, az ötödik hely a büszkeségről szól, arról, hogy bebizonyítsák a szurkolóiknak, igenis ott a helyük a legjobbak között. 

Fókusz 2016-08-16


szerző:
2016.08.16. 18:55
„Kivették a zsebemből az érmet”

Kivették a zsebemből az érmet, ezt mondta Lőrincz Viktor birkózó azután, hogy vitatható bírói döntés után az ellenfelét hozták ki győztesnek. Egy intéssel nyert a német birkózó, ami miatt a magyar szövetség tiltakozott. Óvni viszont nem tudnak, mondta el Híradónknak a Rióban tartózkodó alelnök.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való