KERESÉS search-close

oligarcha

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "oligarcha"

Kormányválság Ausztriában

Lemondott az osztrák alkancellár, aki eddig a szélsőjobboldali Szabadságpártot vezette, miután egy most előkerült felvétel szerint korrupciós botrányba keveredett. Egy Ibizán, két évvel ezelőtt készült videó szerint újságot akart szerezni, cserébe pedig állami megbízásokat akart adni orosz oligarcháknak. A politikus példaként emlegeti azt a médiahátországot, amit szerinte Orbán Viktor épített ki Magyarországon.

Így reagált a magyar kormány a korrupciós vádakra

A magyar kormányt bírálta az európai liberálisok frakciója. Két és fél perces videójukban azt állítják, hogy Orbán Viktor azért, hogy megerősítse hatalmát, korrupt oligarcha rendszert hozott létre Magyarországon. Halász János, a a Fidesz frakció-szóvívője szerint a videó célja, hogy a bevándorlást támogató pártok lejárassák a magyar kormányt.

Mészáros tarolt a közbeszerzésen

Mészáros Lőrinc éve volt 2017. Biztos, hogy már régen túl van a tavalyi számon. 2016-ban nagyjából 225 milliárd forint közbeszerzést nyertek el cégei más vállalkozásokkal konzorciumban.

 

Milliárdos támogatást kaptak

Vezetik a 100 leggazdagabb magyar listáját, és több milliárd forint támogatást is kapnak az államtól. A héten két olyan beruházásnál is ünnepség volt, amelyekhez több milliárd forintot adott a kormány. Csányi Sándor mohácsi vágóhídját kedden adták át, Mészáros Lőrinc búzakeményítőjének alapkövét pedig hétfőn tették le. A kormány azt mondja, a pénzt nem a beruházók, hanem a beruházások kapták. Az LMP szerint viszont csak néhány kiválasztott oligarcha juthat a közpénzek nagy részéhez.

Napi 9,5 milliót keres a Mészáros házaspár

Napi 9,5 millió forintot keresett tavaly a Mészáros-házaspár egyetlen cégével - ez derül ki a Mészáros és Mészáros Kft. most nyilvánosságra került 2015-ös beszámolójából. A dolgozókra közben átlagosan havi 283 ezer forintot költöttek. A cég a második Orbán-kormány megalakulása óta egymás után nyeri az állami munkákat, az elmúlt két évben több, mint 50 milliárd forintnyi állami megbízást kaptak egyedül vagy konzorciumban. iligarMészáros Lőrinc korábban azt mondta, nem érzi magát oligarchának, ő csak egy egyszerű, dolgozó ember.

 

Vita a földekről


szerző:
2015.06.12. 14:05
Vita a földekről

Akinek túl sok földje van, mostantól nem kaphat rá terület alapú támogatást. Mi ez? Politikai leszámolás néhány oligarchával? A kormány mindenesetre sok kisebb gazdaságot akar, de szakértők szerint a kisbirtok önmagában életképtelen, mert a mezőgazdaság csúcstechnikai ipar lett. Ám ha a kicsik összeállnak, ők is túlságosan nagyok lesznek. A helyzet és a jövő zavaros. Vita.

Gazdasági fronton dől el az orosz-ukrán konfliktus?

Vlagyimir Putyin elnök kedd reggel közölte, hogy visszavonja az orosz egységeket a nyugati határ mellől. Vajon milyen tényezők állnak e lépés mögött?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való