KERESÉS search-close

okostelefon

83 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "okostelefon"

Megbetegít a telefon, a tablet?


szerző:
2019.04.27. 18:51
Megbetegít a telefon, a tablet?

Egészségügyi problémákat okozhat, ha túl sokat használják az okostelefont vagy a tabletet a gyerekek. Először adott ki figyelmeztetést erről az Egészségügyi Világszervezet. Eszerint szerint a napi többórás képernyőnyomkodás miatt gyakoribb lehet az elhízás és az alvászavar. Az általunk kérdezett szakemberek szerint akár függőség is kialakulhat, már egészen kicsi korban.

Mobil a gyereknek: elkerülni nem lehet, okosan használni igen!

Tanítsuk vagy tiltsuk a mobiltelefon használatát? Napjaink egyik legfőbb gyereknevelési kérdése, minden szülő máshogy áll a kérdéshez. A mai gyerekek már szinte kivétel nélkül úgy nőnek fel, hogy előttük a példa: ébredés után a felnőttek is azonnal a készülékünkhöz nyúlnak és lefekvéskor ez az utolsó, ami a kezükben van.

Ember a digitalizációs cunamiban

Életünket, szokásainkat és szellemünket is ostromolja az internet, a közösségi média és az okostelefon is. Egyes kutatókat egyre inkább foglalkoztat a kérdés, mit tesz velünk ez a továbbra is gyorsulva fejlődő digitális technológia. Szerves fejlődés? Új kor? Mi történik az evolúcióval? Kiderítjük.

Gyereknevelés a kütyük vonzásában

Okos telefon, okos TV, tablet a családban. Fogalmunk sincs, hogyan kell kezelni őket. De a gyerek három évesen ügyesebb, mint Ön mondjuk 33 évesen. Hogyan maradhat ön a főnök? Mert lehet, hogy a kütyüket alig tudja kezelni, de a kütyük veszélyeiről viszonylag sokat hall. És meg kell védenie a gyerekét. De hogyan? Ha közben ön is folyton kütyüzik, s ezzel is kevésbé figyel a gyerekre.

Amikor Ambrus Attila először találkozott okostelefonnal és bankautomatával...

A Viszkisnek sok időbe tellett, mire felvette a ritmust azzal a sok változással, ami a börtönben töltött évei alatt ment végbe. Így volt például az okostelefonokkal, az új típusú televíziókkal és a bankautomatákkal is!

Breaking: jó vagy rossz az okostelefon?

Rozina a nap egyik híreként felolvasott egy cikket, ami a gyerekek mobilhasználatáról mesélt. Ezek után azonnal kitárgyalták a témát Zsuzsával és Gergővel. Próbálták megfejteni, mi is lehet az aranyközépút az okostelefonok világában.

Okoskütyüt a gyerekek kezébe! Mit gondolnak erről Istenes Bencéék?

Istenes Bence és Csobot Adél a saját szabályaik szerint nevelik gyermeküket, és az is kiderült, ők mit gondolnak az okostelefon- és tablet használatról iskolás kor előtt.

Be kell tiltani a mobilozást az iskolában?

Kosárban, kulcsra zárt szerkényben őrzi a portás a telefonokat a tanítási idő végéig: ez lesz a rendszer jövő hét hétfőtől a hatvani Kodály Zoltán Általános Iskolában. Jó megoldás ez? Turcsik Viktor, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója válaszol!

Digitális készségek: a jövő kulcsa

A világot történelmileg villanásnyi idő alatt ellepte a számítógép, az internet, a tablet és az okostelefon, a szakértők elkezdtek azzal foglalkozni, hogy mit hoz ez a digitális világ és hogyan lehet ebben eligazodni. És – persze egyszerűsítve – oda jutottak, hogy a mindenkit érintő digitális élethez digitális intelligenciára van szükség. Az micsoda? Megpróbáljuk kibontani.

A magyarok egyharmada ettől a függőségtől szenved?

Lassan mindenki tudja, mennyire el lehet merülni az okostelefonok adta lehetőségekben, azonban ez egyre nagyobb problémát jelent, főleg a gyerekeknél. Olyannyira, hogy állítólag már a magyarok egyharmadát érinti ez a probléma.

Fókusz 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 19:05

Eltűnt Hien telefonja!


szerző:
2018.01.27. 18:00
Eltűnt Hien telefonja!

A Trip to the moon csapata egy vietnámi étteremben vacsorázott, Hien azonban ott felejtette a telefonját. A lány hiába ment vissza a helyre, valaki zsebre tette a készüléket és kisétált vele.

Mesterséges intelligencia, ami behálózza mindennapjainkat

Sokan hajlamosak vagyunk meg-megijedni egy-egy újdonságtól – és akkor eszünkbe jut, hogy Budapesten mondjuk 30 éve a legnagyobb vágyunk egy vezetékes telefon volt. Ami lassan eltűnik a világból… Minden évben rendeznek egy globális szórakoztatóipari vásárt Las Vegasban, a szakértők pedig abban segítenek, hogy megértsük az idei jövőkiállításból mit és mikor fogunk a mindennapjainkban használni.

Mobilok is veszélyben vannak

Veszélyben van minden számítógép és sok okostelefon. Ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szakértő, miután amerikai kutatók két súlyos biztonsági rést észleltek a számítógépeket működtető processzorokban. A hackerek könnyen megszerezhetik a felhasználók jelszavait is.

 

Hogyan ejtik rabul az okostelefonok a gyerekeket?

Egy 16 éves kamaszlány, aki napi 12 órán keresztül vonalban van, folyamatosan beszél, csak akkor nem persze, amikor alszik. Vagy egy 8 éves kisfiú, aki munkásszállón él a szüleivel, de két mobilja is van. Ez csak két példa, de hosszan sorolhatnánk, hogy az okostelefonok hogyan ejtik rabul a gyerekeket.

Halálosak is lehetnek a szelfik!


szerző:
2017.08.08. 08:00
Halálosak is lehetnek a szelfik!

Sok embernek egy jól sikerült szelfi mindent megér... Pár hete lehetett olvasni, hogy szelfizés közben esett a vízbe a Szardínián nyaraló magyar lány. Egy szelfizés érdekében a Margit hídról is esett már le egy lány... Megnéztük, miért kockáztatnak sokan ennyit egy jól sikerült fotó kedvéért!

Fókusz 2017-07-27


szerző:
2017.07.27. 19:00
A Mobil Világkongresszuson jártunk - Mutatjuk a jövőt!

Simon Krisztián ezúttal Barcelonába utazott, hogy beszámoljon a legfrissebb technológiai újításokról és a jövő eszközeiről a 2017-es Mobil Világkongresszuson.

Gyerekek nyomorából telefonálunk

Afrikai gyerekrabszolgák dolgoznak azokban a kobaltbányákban, ahonnan az okostelefonok alkotóelemei származnak - derül ki a brit Sky News riportjából. Egy forgatócsoport a Kongói Demokratikus Köztársaságban készített filmet az embertelen körülmények között robotoló 8-10 éves, vagy akár náluk is kisebb gyerekekről.

Büntetés nélkül így használhatjuk telefonunkat a gépjárműben

Nagyon sok félreértés témája a gépkocsiban, vezetés közben történő mobiltelefon használat, hiszen az nem csak telefonálásra alkalmas manapság...

Fókusz 2017-01-19


szerző:
2017.01.19. 19:00

Fókusz Plusz 2017-01-07


szerző:
2017.01.07. 18:50
Mobilforradalom: a társadalom haszna

Ha nem csak Pokémonokat kergetünk vele, hogyan könnyítheti életünket egy okostelefon? Nem csak a fiatalokét. Ma, holnap, holnapután. Az ország minden egyes lakójára lassan másfél úgynevezett mobil eszköz jut – telefon, okostelefon vagy tablet. És ma már minden második eladott mobiltelefon – okos.

Az okostelefonok után itt vannak az okosautók!

Sorra rukkolnak elő a nagy márkák a digitális újdonságaikkal, köztük a legkülönfélébb applikációkkal. Most már akár egy alkalmazás segítségével megtalálhatjuk autónkat a parkolóban, vagy leellenőrizhetjük a keréknyomást gépjűrművünkben.

Újságírót hívott fel pechjére a csaló

Félmillió forintot és két okostelefont ígért egy telefonos csaló, cserébe valamivel több, mint 18 ezer forintos úgynevezett „átutalási tranzakciós díjköltséget” kért azoktól, akiket felhívott. A férfit még keresik a rendőrök, nem tudni hány embert verhetett át. Legutoljára a Délmagyarország c. napilap újságíróját hívta fel, aki felvette az egész beszélgetést, és feljelentést is tett a rendőrségen.

A bevásárlást segíti a diáklány ötlete

Időt és pénzt spórolhat az, aki egy csongrádi diáklány díjnyertes ötletét használja. Bálint Karolnia okostelefonra írt alkalmazást, ami forradalmasíthatja a bevásárlást. A telefonba írt bevásárlólista alapján az alkalmazás megmutatja, melyik terméket hol lehet megtalálni az áruházban. Az ötlet különdíjat nyert a világ legnagyobb, középiskolásoknak szóló innovációs versenyén Amerikában.

Okosotthon, okostelepülés - Mit jelent ez valójában?

Az okoseszközök piaca egyre népszerűbb. Naponta körülbelül 6 millió tárgyat kapcsolunk rá a hálózatra, melyek kommunikálnak egymással. Például az okoshűtő megmutatja mit kell vásárolni, az okosmosógépet pedig munkahelyünkről is elindíthatjuk.

Mobil-evolúció az elmúlt 22 évben

Közel négy kilós volt, méregdrága, és lebunkózták azt, aki magával vitte. Az első hordozható telefonok Huszonkét évvel ezelőtt tűntek fel a gazdag vállalkozók kezében. Az egykori bunkofonból mára életünk egyik létfontosságú eszköze lett. Két évvel ezelőtt készített riportot a Fókusz Plusz a mára már elengedhetetlen tartozékunkról.

Alkalmazásokkal irányítjuk az egész életünket?

Nyakunkon a digitális világ! Az okostelefonok elterjedésével párhuzamosan óriási a fejlődés az applikációk terén, így az alkalmazás fejlesztők szerepe is egyre fontosabb a piacon. De vajon mitől lesz népszerű egy app?

A féltégláktól az okostelefonokig

Csaknem 40 évvel ezelőtt készült el az első hordozható telefonkészülék. Ezek a darabok óriásiak, lassúak és nagyon drágák voltak, ám már akkor státuszszimbólumi szerepet kapott a hétköznapokban.

Pisztoly, ami olyan, mint egy okostelefon

Aggódnak a rendőrök, szövetségi ügynökök szerte az Egyesült Államokban. Hamarosan piacra kerül ugyanis egy új pisztoly, ami kinézetre, méretre, súlyra olyan, mint egy okostelefon. A rendfenntartók szerint a megtévesztő külső különösen gyerekek esetében rejt súlyos kockázatokat.

Fókusz Plusz 2016-01-30


szerző:
2016.01.30. 18:50
Halált okozhat az okostelefon-mánia

Újabb végzetes baleset, amit az okostelefon iránti szenvedély okozott. Kínában egy térfigyelő kamera vette fel, amint a mobiljába merülve belezuhan egy folyóba egy 28 éves nő. Holtteste csak másnap került elő.

Tíz igazán elragadó illusztáció mindannyiunk függőségéről

Jean Julliens, francia illusztrátor egy igen szellemes sorozattal örvendeztette meg a nagyérdeműt, aminek a középpontjába a közösségi oldalakhoz és az okostelefonokhoz való viszonyunkat helyezte, totálisan abszurd és szórakoztató formában. A művész híres az emberiség megszállotságainak kigúnyolásáról, amely – valljuk be – rejt némi igazságot.

Okostelefon-függőség: kinek árt?

Ha igaz, naponta majd hat órát töltünk azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk, mindenhol, mindig. Sokszor kettesben is. Ennek persze örülnek a fejlesztők és a kereskedők, de aggódnak a pszichológusok, tanárok, szülők, vagyis azok, akiket zavar, hogy egymás helyett csak a kijelzőre figyelünk.

Magyarul Balóval 2015-12-08

Észre sem vettük, és néhány év alatt okostelefon-függők lettünk. Ha igaz, naponta majd hat órát töltünk azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk, mindenhol, mindig. Sokszor kettesben is. Ennek persze örülnek a fejlesztők és a kereskedők, de aggódnak a pszichológusok, tanárok, szülők, vagyis azok, akiket zavar, hogy egymás helyett csak a kijelzőre figyelünk.

Észre sem vettük, és néhány év alatt okostelefon-függők lettünk

Ha igaz, naponta majd hat órát töltünk azzal, hogy a telefonunkat nyomkodjuk, mindenhol, mindig. Sokszor kettesben is. Ennek persze örülnek a fejlesztők és a kereskedők, de aggódnak a pszichológusok, tanárok, szülők, vagyis azok, akiket zavar, hogy egymás helyett csak a kijelzőre figyelünk.
 

Emberek, akiket szó szerint beszippantott az okostelefonjuk

Egy francia művész különleges fotósorozatot készített a telefonjukba temetkező, szelfimániás emberekről: a képeket úgy manipulálta, mintha a telefonok beszippantanák a használóik arcát. Ha ma csak egy fotósorozatot néz meg elmálló arcú emberekről és lélekzabáló telefonokról, ez legyen az!

Napi Doktor: a 21. század legújabb népbetegsége- az SMS nyak

Nem kell messzire menni, elég ha mondjuk egy tömegközlekedési eszközön megnézzük az embereket: szinte mindenki az okostelefonját vagy a tabletjét nyomkodja. Azt már tudjuk, hogy a 21. század technikai vívmányai nincsenek túl jó hatással a társas kapcsolatokra, de abba már kevesen gondolunk bele, hogy ezek az eszközök bizony komoly egészségügyi problémákhoz is vezethetnek. Vendégünk volt Kálbori Zsolt, kiropraktőr.

Merre tart a digitális világ?

A 100 főre jutó mobil előfizetések száma majdnem kétszeresére nőtt, ma már Afrikában is majdnem mindenkinek van mobiltelefonja. S ma már 100-ból majdnem 50 embernek van mobil szélessávú előfizetése, ez gyorsabban nő, mint az egyéni internet felhasználás vagy a – mindezek hatására – lassan csökkenő vezetékes előfizetések száma.

Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz!

Van egy rossz hírünk. Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz. De tényleg, teljesen lepusztítja az agyát. Ezen kívül nagy esély van arra, hogy idegbeteg és memóriazavaros is lesz, ha nem próbál meg kiszabadulni önkéntes digitális börtönéből.

Íme a szelfibot, amivel úgy tehet, mintha lenne szerelmi élete

A modern homo sapiens egyedeit egyértelműen a szelfizés fogja a pusztulásba dönteni, főleg mióta tudjuk, hogy több ember hal meg évente önmaga fényképezése közben, mint cápatámadás következtében. Most itt egy újabb szög az emberi kultúra koporsójába: a szelfibot, ami olyan, mint egy férfikéz.

Közel az emberiség pusztulása: megérkezett a szelfikanál

Fogadjunk, eddig el sem tudta képzelni, mi lehet a következő lépés a szelfizés evolúciójában, de most itt a válasz: megérkezett a szelfikanál! Miért használna egyszerű szelfibotot, ha az eszköznek egyszerre mindkét végét is hasznosíthatja? Mostantól közvetlenül a táplálkozás pillanatában is lekaphatja önmagát! Íme minden idők legértelmetlenebb hülyesége.

Ezzel a mobilalkalmazással végre biztonságban tudhatja azokat, akiket szeret

Ezentúl nem kell annyira izgulnunk, ha a barátaink vagy valamelyik szerettünk egyedül indul el az éjszakában, de nem tudjuk elkísérni. Az okostelefonunk segítségével ugyanis most már nem csak játszani és Instagramozni tudunk, hanem azokra is vigyázhatunk, akik épp távol vannak tőlünk. Bemutatjuk minden idő valószínűleg leghasznosabb mobilapp-ját.

Eltűnhetnek a vonalkódok, jönnek a QR-kódok

Eltűnhet a vonalkód az áruházak termékeiről, helyét valószínűleg a mobiltelefonnal is olvasható úgynevezett QR-kód veheti át - a Portfólió.hu információi szerint. A QR-kóddal sokkal több információt lehet tárolni, és az okostelefonokkal le lehetne olvasni a boltban - például a termék árát. A kereskedők azt mondják az átállás fokozatos lesz, de azt még senki sem tudja, hogy pontosan mikor.

Életet menthet a telefonunk?

2012-ben két megrázó eset történt Magyarországon: az egyik a mostohaanyja által megöletett Szita Bence esete, a másik pedig Bándy Kata pszichológusnő megerőszakolása, és megölése. Bartal Csaba elhatározta, hogy valamit tenni kell ellene. Így aztán kitalált egy okos telefonokon használható alkalmazást. Hogyan működik ez és miért fontos? Elmesélte reggel.

A túl sok mobilozás megeszi az agyat

Figyelemhiányossá tehet bennünket, ha túl gyakran nézegetjük az okostelefonunkat - állítja egy új tanulmány!

Hasznos appok a nyaraláshoz

Kádár Tímea utazási szakértő segítségét kértük, hogyan oldhatjuk meg pillanatok alatt egy okostelefon segítségével a nyaralás során felmerülő problémákat, hiszen ma már tucatnyi applikáció szolgálja kényelmünket.

Istenes Bence mindenről azonnal tudni akar

Istenes Bence kisgyerekként még a postást leste hétfőnként, hogy hozott-e neki levelet távol élő apukájától. Most viszont már sokkal egyszerűbb a helyzet, Németországban élő anyukájával és barátaival szinte azonnal bármit meg tud osztani, ugyanis okostelefonja mindig vele van.

Reflektor 15-06-09


szerző:
2015.06.10. 01:35
Reflektor 15-06-09

Reflektor: Tóth Gabi új tetoválásával gurult be a vörös szőnyegre. Istenes Bence mindenről azonnal tudni akar.

Kezünkben az egészségünk?

Dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató. Ez egy új szakma, ő találta ki, de már elismerték, s lényegében azt mondja, pontosabban világszerte azt tanítja, hogy egyre többen férhetünk hozzá olyan eszközökhöz, amelyek segítségével az ember maga menedzselheti saját egészségét, partnere lesz orvosának és a közösségi médiában nagyon sok társat talál: embereket, akiknek ugyanolyan gondjai vannak, mint neki. Bármikor hozzáférhet saját adataihoz és nagyon sokat tehet azért, hogy a betegségeket megelőzze.

Okostelefonunk lesz az orvosunk?

Kezében tarthatja egészségét, mivel saját kész leleteit viheti az orvoshoz, ha van okostelefonja. Meskó Bertalan azért dolgozik, hogy minden orvos partnernek tekintse, ne csak a beteget, de a beteg digitális eszközeit is. Kömlődi Ferenc szerint a mesterséges intelligencia segítségével a digitális eszközök felszabadítják az embert. Félelmetes?

Életet mentett az okostelefonos alkalmazás

Életet mentett az okostelefonos alkalmazás, amit néhány hónapja kísérleteztek ki pécsi orvosok. Azt szerették volna, hogy bárki megnézhesse, fennáll-e nála a tüdőrák veszélye. Ez a betegség korai stádiumában még operálható. A közelmúltban végezték el az első olyan műtétet, amikor a beteget az okostelefon figyelmeztette.

Siker a magyar oktatórobot


szerző:
2015.04.16. 18:45
Siker a magyar oktatórobot

Oktatórobotot fejlesztett ki egy fiatal magyar feltaláló csapat. A szerkezetet okostelefonnal kell irányítani, működés közben a gyerekek játékos módon tanulhatják meg a számítógépes programozás alapjait.  A fejlesztők az interneten gyűjtenek pénzt a robot sorozatgyártásához, a netezők néhány nap alatt csaknem 15 millió forintot adtak össze az ötletre.

Legfrissebb trendek az itthoni mobilfejlesztésekben

A Brandmánia második részében a műsorvezető egy bemutatón járt utána, hogy a nagy márkák hazánkben milyen mobiltelefonos fejlesztésekre fókuszálnak. Ennek fontossága abból ered, hogy a lakosság több, mint a fele mobiltelefonjával is csatlakozik a világhálóhoz.

Ovisok: játszanak a tablettel, nyomják a selfie-t

Manapság már az ovisok is tudják, hogy mi is az a selfie! Nincs min csodálkozni, a mai modern gyerekek egészen kicsi kortól használják már a számítógépet, a mobilt és a tabletet. De vajon mire? Hollósi Szandra riportja.

Androidos Örömóda


szerző:
2015.02.15. 18:54
Androidos Örömóda

300 mobiltelefont és táblagépet sikerült Tokióban úgy programozni, hogy összhangban zengjék Beethoven Örömódáját, miután mindegyikbe betápláltak a megfelelő szólamot. Ráadásul egy szenzor segítségével még vezényelni is lehetett a különleges kórust.

Beleszerettek a netezők a magyar ötletbe

Minden idők egyik legsikeresebb internetes kampányát szervezte meg egy fiatalokból álló magyar feltaláló csapat. A fejlesztők néhány nap alatt több mint 16 millió forintot gyűjtöttek össze, hogy megvalósíthassák ötletüket, a digitális karkötőt. A működése egyszerű, a karkötő mintája egy okostelefonnal tetszés szerint változtatható.

Az okostelefon volt a legnépszerűbb

780 milliárd forint – a becslések szerint ennyi pénzt hagytak a boltok kasszáiban a vásárlók. Szenteste előtt pár órával is sor állt az üzletekben. Az általunk megkérdezettek többsége azért ment, mert valamit elfelejtett a karácsonyi menühöz beszerezni.
 

Fuvarszervezés mobiltelefonos alkalmazással

Magyarországra is megérkezett az Über nevű okostelefonos applikáció, amivel utasok és önjelölt sofőrök találhatnak egymásra. Több európai országban is tüntettek és sztrájkoltak a taxisok az amerikai vállalkozás ellen, mivel féltik a munkájukat.
 

Ingyen okostelefon jár a siófokiaknak

A legkorszerűbb modellek egyikét kapják az önkormányzattól, ha kiváltják a Siófok Kártyát. A kormánypárti polgármester szerint a készülékek olcsóbbá teszik majd a város működését.

Floppy és walkman, avagy régi kütyük és a mai gyerekek

Egy amerikai felmérés szerint a gyerekek ma már szinte semmit nem tudnak a szüleik idejében divatos azonban mára elavult eszközökről. Mi kíváncsiak voltunk, hogy itthon mi a helyzet.

Házon kívül 14-04-23


szerző:
2014.04.24. 00:00
Házon kívül 14-04-23

Házon kívül: Hétköznapi életveszély - Mert a kocsiban is mindenki nyomkodja. Látogatók - Mit keres Budapesten ilyen sok filmsztár? A semmi közepén - 200 ember, akikről elfeledkezett a világ.

Hétköznapi életveszély: a kocsiban is mindenki nyomkodja!

Könnyen tragédiába torkollhat a mobilozás a kocsiban. Magunkon teszteltük, mit okoz az állandó nyomogatás vezetés közben.

Tabletek, bőrérzékelő mobilok, a legújabb szenzációs fejlesztések

Cseh Laci a virtuális térben is a világ élvonalával tartja a lépést. Ő is a digitális bennszülöttek táborába tartozik, akik már el sem tudják képzelni az életet az okos kütyük nélkül.

Okosak és még fizetnek is helyettünk

Nem csak gondolkodik, de pénzügyi tranzakcióinkat is elintézi az okostelefonunk. A legújabb technikai vívmánnyal újabb felesleges és macerás mozdulatokat spórolhatunk meg magunknak. Reméljük, néhány év múlva már az ebédet is megfőzi helyettünk az okos kütyü.

Ákos 4G-vel komponál


szerző:
2013.07.11. 15:53
Ákos 4G-vel komponál

Maroktelefonokkal kezdte, korlátlan szélessávú internettel, és folyamatos online státusszal folytatja Ákos! Az énekes büszkén vallja, midig is elbűvölték a legújabb technikai vívmányok és kütyük!

Fókusz 13-04-11


szerző:
2013.04.11. 19:50
Fókusz 13-04-11

Fókusz: Életkorteszt - Mikor vagyunk a legszexisebbek vagy a legvonzóbbak? Hírességek az évek múlásáról. Terrorban tartva - Testi és lelki erőszak a családon belül. Mit gondol Kiss Ramóna és Rékasi Károly saját szerepéről? Hozzánk nőtt - Azelőtt csak bunkofonnak hívtuk, ma pedig már mindenkinek van. A mobiltelefon negyven éve.

Bunkofonoktól az okostelefonokig


szerző:
2013.04.11. 19:00
Bunkofonoktól az okostelefonokig

Negyven éve zajlott le a jelenet az Amerikai Egyesült Államokban, amikor Dr. Martin Cooper, az első működőképes prototípus elkészítője hordozható kézi telefonkészülékről hívott nem akárkit: éppen a rivális cég egyik munkatársát.

Fókusz 13-03-22


szerző:
2013.03.22. 19:50
Fókusz 13-03-22

Fókusz: A csend beszél tovább - Ezrek búcsúztatták Cipőt. A család és a rajongók között mi is elköszöntünk a legendától. Időzített bomba - Félrekezelték, és hónapokig még járni sem tudott a Szombat Esti Láz egyik versenyzője. Vajon meddig bírja a show-t? Vérlázító bírságok - Óránként harmincan kanyarodnak szabálytalanul az egyik budapesti kereszteződésben. Napokon belül megkapják az 50 ezres csekket.

Mesterségük a pózolás - trendi vagy ciki?

Scarlett Johansson fürdőszobai fotója lavinát indított el. Százezrek utánozzák. Túlzott önbizalom, magamutogatás vagy éppen önbizalomhiány állhat a háttérben?

Okostelefont ültettek egy férfi műkarjába

A protézisébe épített mobil lehetővé teszi, hogy már egy kézzel is telefonálhasson és írhasson üzenetet.

Virtuális bevásárlás okostelefonnal

Egy dél-koreai cég már egy metróállomáson teszteli új virtuális szupermarketjét.

Egyre népszerűbbek az eszes mobilok

Honfitársaink 30 százaléka rendelkezik okostelefonnal és 28 százalékuk tervezi ilyen eszköz vásárlását.

Okostelefon segíti az eligazodást a Szigeten

Az okostelefonokra telepített új alkalmazással a Sziget teljes területe, és a főváros III. kerülete is feltérképezhető lesz.

Életmentés, már okostelefonnal is

Az Androidos telefonokra ingyenesen letölthető a Magyar Máltai Szeretetszolgálat életmentő szoftvere.

Nem védjük okosan az okostelefonjainkat

Gyakori, hogy az eszközhöz a hozzáférést nem védi jelszó vagy PIN-kód, és a tárolt adatokról nem készülnek biztonsági mentések.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való