KERESÉS search-close

offshore

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "offshore"

Akik a világ legnagyobb csalását kiderítették

Elítélték Lionel Messit, lemondott az izlandi miniszterelnök, botrányba keveredett Putyin lányának keresztapja, a volt brit miniszterelnök, David Cameron, és a Forma-1 friss világbajnoka, Nico Rosberg is. Órákig sorolhatnánk a neveket a listán - mindez két német újságíró, Frederik és Bastian közel egy éves nyomozásának és leleplező cikkének köszönhető. Az egyikük Frederick most Budapestre látogatott, és egyedül a Fókusznak adott televíziós interjút.

6 milliárd profitot termeltek Vajna kaszinói

Duplájára növelte nyereségét Andy Vajna filmügyi biztos kaszinókat üzemeltető cége. 2015-ben 6,1 milliárd forint tiszta hasznot termelt, amelyet a tulajdonosok fel is vettek osztalékként. A Jobbik szerint a pénz egy offshore céghez vándorol. A kormány azt írta, a kormánybiztos cége a koncessziós díjjal és a kaszinók dolgozói után befizetett közterhekkel hozzájárul a költségvetéshez.

Wyomingi offshore cég állt a vs.hu mögött

Egy wyomingi offshore-cég volt tavaly a vs.hu többségi tulajdonosa – derítette ki másfél hónapos, határokon átívelő nyomozással az RTL- Híradó. Az internetes lap 2015-ben, több mint 500 millió forint közpénzt kapott a jegybanki alapítványoktól. Mivel Wyomingban egyáltalán nem kell megnevezni az alapításkor, hogy valójában ki áll a cég mögött, így lehetetlen megtudni azt is, ki gazdagodott a támogatásokból. Kerényi György, a lap korábbi főszerkesztője azt állítja, vele tulajdonosként Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tárgyalt.

Újabb magyar nevek az offshore papírokban

Magyar milliárdosok és üzletemberek is szerepelnek a Panama-iratokként ismertté vált offshore-dokumentumokban - derül ki a Forbes cikkéből. A leggazdagabb magyar, Csányi Sándor luxushajóján például egy offshore-cég foglalkoztatta a személyzetet. Matolcsy György unokatestvére pedig tulajdonosa és igazgatója volt egy a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett vállalkozásnak. Az offshore cégek birtoklása átláthatatlan, így lehetőséget ad a visszaélésekre - ezt mondta az RTL Híradónak a Panama-iratokkal foglalkozó újságíró.

Offshore hátterű cégben volt tulajdonos

Offshore-hátterű cégben volt tulajdonos a belügyminisztérium államtitkára – tudta meg az RTL Híradó. Pogácsás Tibor egy olyan vállalkozásba szállt be, aminek a másik tulajdonosa egy liechtensteini cég volt, egészen tavaly júliusig. Az offshore cég akkor kiszállt. Az államtitkár Híradónknak azt mondta, ő kérte meg tulajdonostársait, hogy tegyék átláthatóvá a közös vállalkozásukat, aminek vecsési üzemét egyébként államtitkárként maga adta át.

Nem mond le a fideszes képviselő

Nem mond le a fideszes Kerényi János azért, mert feleségének és fiának offshore hátterű cégekben van érdekeltsége. A képviselő erről az RTL-Híradó kérdésére beszélt. Kerényi János ugyanakkor bírálta az újságírók munkáját, és azt állította: az RTL Klub közpénzből működik. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője viszont nem volt hajlandó elárulni: beszéltek-e Kerényi Jánossal a családi cégek miatt. A Jobbik azt követeli, hogy a képviselő hozza nyilvánosságra családtagjai vagyonnyilatkozatát is.

KERÉNYI:

A múlt héten derült ki, hogy Kerényi Jánosnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének felesége és fia is érdekelt offshore cégekben. Tegnap a Parlament folyosóján kérdeztük a családi offshore-cégekről. Kiderült, a képviselő nem tartja magát offshore-lovagnak és nem gondolja, hogy le kellene mondania.

Offshore: Újabb fideszes képviselő érintett

Újabb fideszes politikus keveredett offshore-gyanúba. Ezúttal Kerényi Jánosnak, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselőjének és regionális igazgatójának feleségéről, illetve fiáról derült ki, hogy több offshore-cégben is tulajdonosok, vagy ügyvezetők. Ez az úgy a panamai kiszivárogtatási botránytól függetlenül robbant ki. Kerényi János a Híradónak nem nyilatkozott. A Fidesz részletes beszámolótv ár a politikustól. Az Együtt vizsgálatot követel.

Dagad a Panama-botrány


szerző:
2016.04.06. 18:57
Dagad a Panama-botrány

Teljes politikai káoszba sodorta Izlandot az ország offshore-botrányba keveredett miniszterelnöke. David Gunnlaugsson, miután kedden lemondott az általános közfelháborodás miatt, ma visszakozott és bejelentette, hogy csupán ideiglenesen félreáll, amíg nem tisztázódik az ügye. A világ számos politikai és gazdasági vezetője érintett lehet a Panama-ügyben.

MSZP: Olcsóbb lehetett volna a gáz

Minden nyugati partnerétől olcsóbban vehetett volna gázt a Magyar Villamos Művek, mint az offshore hátterű MET Zrt.-től - állítja Tóth Bertalan. A szocialista képviselő szerint az MVM így megkárosította a fogyasztókat és nagyobb haszonhoz juttatta a MET-et, amelynek egyik tulajdonosa cégein keresztül a miniszterelnök barátja, Garancsi István.

Tankönyv nyúltartásról 30 millióért

A nyúlvágás fortélyait is megtanulhatják a gyerekek abból a tízéveseknek szánt tankönyvből, amelyet a segédletekkel együtt 30 millió forintért írt számukra egy luxemburgi offshore tulajdonban lévő cég. A Száz Magyar Falu Kft.-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, a Türr István Intézet bízta meg a munkával.

Magyar tulajdonosok offshore cégekben

Magyar tulajdonosa van a letelepedési kötvényt értékesítő cégek többségének - ez derül ki abból a névsorból, amelyet az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága adott a HVG.hu-nak. Főleg adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozások tulajdonosai vannak a listán. A portál szerint azonban továbbra sem egyértelmű, hogy kik a zömében offshore cégek végső haszonélvezői.

Rogán: Nem vizsgáljuk az offshore-gyanút

Nem vizsgálja a gazdasági bizottság a letelepedési kötvényekkel üzletelő offshore-gyanús cégeket. Rogán Antal, a bizottság fideszes elnöke szerint az RTL Híradó félreértette a kormánypárt szóvivőjét, aki vizsgálatot ígért. A letelepedési kötvények forgalmazásának ötlete Rogán Antalé volt, és 2013-ban még ő is azt mondta, nem zárható ki, hogy offshore hátterű cégek jelentkeznek a feladatra. A cégek, köztük egy Kajmán-szigeteken bejegyzett társaság, milliárdos jutalékért dolgoznak. A Demokratikus Koalíció szerint ki kell zárni az offshore cégeket az üzletből.

Megvizsgálják az offshore céget?

A parlament Gazdasági Bizottságának kell vizsgálnia a legforgalmasabb letelepedési kötvényértékesítő céget. Ezt mondta Tuzson Bence a Fidesz-frakció szóvivője, miután szembesítettük a Kajmán szigeteken bejegyzett vállalkozás vezérigazgatójának több mint egy évvel ezelőtti nyilatkozatával, amelyben elismerte, hogy az általa vezetett cég offshore státusszal bír.

Fidesz: Kósa meggondolta magát


szerző:
2015.01.26. 18:37
Fidesz: Kósa meggondolta magát

A Fidesz alelnöke még azt mondta: jobb lenne, ha a magyar állam és nem offshore paradicsomokban bejegyzett külföldi cégek értékesítenék a letelepedési kötvényeket hatalmas haszonnal. Hétfőn a Fidesz sajtóosztálya levélben közölte Híradónkkal, hogy Kósa Lajos ma már nem így gondolja.

Eiffel-palace: 4,5 milliárd forint nyereség

4 és fél milliárd forint. Az átlátszó.hu információi szerint ennyit keresett az Eiffel Palace irodaház felújításán az az offshore hátterű cég, amitől a Nemzeti Bank vásárolta meg az épületet.

Vajna nem beszél a 14 offshore cégről

A kormány már 2010-ben hadat üzent az offshore lovagoknak, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter pedig idén arról beszélt, offshore hátterű cég nem nyerhet közbeszerzésen. Andy Vajna híradónknak nem akarta kommentálni az átlátszó.hu cikkét.

Az MNB 18 milliárdos üzletéről kérdez az LMP

Az LMP szerint gyanús volt az Eiffel Palace irodaház megvásárlása. Szerintük a jegybank a vételárat egy offshore hátterű cégnek fizette ki.

Offshore céghez van köze Vajnának?

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy állami pénzek vándorolnak offshore cégekhez.

Az LMP „offshore lovaggá avatta” Rogánt

Az LMP szerint a kormányoldal csak kommunikációjában ellenzi az offshore ügyleteket, a törvényhozás szintjén támogatja azt.

Wikileaksen leplezné le az adókerülőket

A számlatulajdonosok között német, amerikai és ázsiai vagyonos üzletemberek, illetve politikusok is vannak.

Koltai fia hűvösön marad


szerző:
2011.01.03. 16:02
Koltai fia hűvösön marad

Koltai Gábor és két társa április 2-ig előzetes letartóztatásban maradhat.

Megadóztatnák az offshore cégeket

30 százalékos adó az offshore cégek pénzeire és jövedéki adóemelés 2010-től.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való