KERESÉS search-close

nyugdíj

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyugdíj"

Kell-e emelni a nyugdíjkorhatáron?

A következő 80 évben drámai lesz a népességfogyás Magyarországon az Európai Unió statisztikai hivatalának legfrissebb jelentése szerint. Ráadásul elöregszik a társadalom, ami a szakemberek szerint a nyugdíjrendszer fenntarthatósága miatt is aggasztó. A Pénzcentrum arról írt, hogy 72 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt a következő évtizedekben ahhoz, hogy ne mondjon teljesen csődöt a rendszer.

Van, akinek kétmillió fölötti nyugdíja van!

Százszoros különbségek is lehetnek a magyarországi nyugdíjak között: vannak, akik 2 millió forintnál is magasabb nyugdíjat kapnak havonta, miközben több ezren élnek 50 ezernél kevesebből - erről a Népszava írt a Magyar Államkincstártól kapott adatok alapján. Az Országos Nyugdíjas Parlament népszavazást kezdeményez részben azért, hogy ne nőhessenek tovább a nyugdíjak közötti különbségek.

Halott anyja nyugdíjából élt

A környéken élők azért kezdtek el gyanakodni, mert jó ideje nem látták az idős asszonyt. Így jutottak el a rendőrök a kertbe, ahol megtalálták a sírt. Jelenleg segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják a nőt, mert - a rendőrség szerint - nem hívott segítséget haldokló anyjához.

Nem sok jóra számíthat, aki az állami nyugdíjból szeretne megélni

Sokan lehetnek úgy, hogy ha néha eszükbe jut, inkább elhessegetik maguktól a gondolatot is. Hogy mennyiből fognak élni, ha nyugdíjasok lesznek, és nincs megtakarításuk vagy magánszámlán gyarapodó pénzük. Sok jóra senki se számítson. Ahogy nem számítanak semmi jóra azok a riportalanyaink sem, akik még bőven dolgoznak, és, ahogy egyikük mondta, fogalmuk sincs arról, hogy 20 vagy 100 ezer forintból kell majd megélniük.

Sokan még várják a nyugdíjukat

Sokan még mindig nem kapták meg a nyugdíjukat, pedig az Államkincstár azt közölte, pénteken elutalták a járandóságokat a bankoknak. Ez azt jelenti, hogy van, akinek még az előző havi, egyébként is korábban érkezett pénz maradékából kell kihúznia hétfőig. Sajtóinformációk szerint az Államkincstár hibázott, ezért késnek a kifizetések. Kerestük a kincstárt, hogy valóban ez történt-e, de nem válaszoltak. A DK felelősöket követel.

Nem jött meg időben a nyugdíj

500 forintja maradt 3 napra - ezt mondta Híradónknak egy asszony, aki pénteken hiába várta a nyugdíját. Nemcsak ő járt így, országszerte nem érkeztek meg időben a nyugdíjak. A Magyar Államkincstár napközben azt közölte, technikai probléma történt, de az érintettek még ma megkapják bankszámlájukra a pénzt. Akinek viszont nincs bankkártyája, annak várnia kell, amíg legközelebb kinyit a bankja. Az MSZP és a Párbeszéd szerint a kormánynak ki kell vizsgálnia az ügyet.

Változások 2019-ben


szerző:
2019.01.01. 18:40
Változások 2019-ben

Egy sor változást hozott az újév. Emelkedik a minimálbér és a nyugdíj. Illetékmentes lesz minden 20 ezer forint alatti átutalás. Mától hatályos az új munka-törvénykönyve, ami alapján 2019-ben már akár 400 túlórát is elrendelhetnek a munkáltatók. Olcsóbb lesz a tej, drágul viszont a pálinka, mert mostantól ezután is kell népegészségügyi termékadót fizetni.

3500 forinttal emelkedik az átlagnyugdíj

3500 forinttal, több mint havi 133 ezer forintra nő az átlagnyugdíj januártól a kormány szerint. Ezt Híradónk megkeresésére közölték. Egy hete 2,7%-os emelést hirdetett ki a Közlönyben, pedig ennél a jegybank is magasabb inflációval számol. A Nyugdíjasok Országos Képviselete már a válság miatt felfüggesztett korrekciós szabályok visszaállítását kéri a miniszterelnöktől, hogy a növekvő munkabérekhez is igazítsák a nyugdíjakat.

Nyugdíj államkötvényből?

A nyugdíjügyekkel foglalkozó kétrészes műsorunk első részében oda jutottunk, hogy a nyugdíjak növekedése elmarad a bérekétől, így egyre kisebb lesz a nyugdíjak értéke. Az is kiderült, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer még 10-15 évig tartható, de akkorra át kell alakítani. Mai műsorunkban szeretnénk megtudni, igaz-e, hogy az állam be akar lépni a nyugdíjpiacra, ha igen, hogyan, s hogy lesznek-e kötelező vállalati nyugdíjpénztárak.

Időben kezdjünk el spórolni a nyugdíjas évekre!

Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke mesélt arról, hogyan járunk a legjobban, ha gondoskodni szeretnénk magunkról és az aktív évek utáni időszakról.

Az öngondoskodást ösztönöznék a nyugdíjelőtakarékossági állampapírral

Jön a nyugdíjelőtakarékossági állampapír. A pénzügyminiszter jelentette be, új konstrukción dolgoznak, mert az öngondoskodást akarják ösztönözni. Varga Mihály azt ígérte, az eddigi megtakarítási formákhoz, így az önkéntes pénztári befizetések 20%-os támogatásához nem nyúlnak. A miniszter szerint az új állampapír azoknak jó, akik állami garanciára vágynak pénzgyűjtéshez. De úgy véli, nem teremtenek konkurenciát.

Nyugdíj: átlagosan 16 ezer forint járhat

Egy átlagos nyugdíjas 16 ezer forint prémiumra számíthat novemberben - így számol az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő. Vagyis négyezer forinttal többet kaphatnak, mint tavaly, mert a gazdasági növekedés is nagyobb.

Fidesz: mégis lehet kompenzáció

Mégis kompenzálnák a nyugdíjasokat az áremelkedések miatt. Ezt a Fidesz frakcióvezetője mondta Híradónknak, miután a várhatóan elúszott nyugdíjkiegészítésről kérdeztük. A statisztikai hivatal mindössze 2,6%-os inflációt mért január és augusztus között.

Visszavonul Hollywood egyik igazi legendája

A sztár olyan kultfilmekben játszott, mint Az elnök emberei és A nagy Gatsby, de felvette a harcot Amerika Kapitánnyal, és az ikonikus Sundance kölyök bőrébe is ő bújt bele.

Nem éri el a 100 ezret a nyugdíj


szerző:
2018.07.18. 16:27
Nem éri el a 100 ezret a nyugdíj

Még 100 ezer forint nyugdíjat sem kap majdnem 600 ezer magyar - az erről szóló adatokat a Magyar Államkincstár küldte meg a Pénzcentrum közérdekű adatigénylésére.

Nem hajlandó nyugdíjba menni

Tüntetők élén ment be munkahelyére a lengyel legfelsőbb bíróság elnöke, akit elvileg mától kényszernyugdíjba küldtek. Szerinte ugyanis alkotmányellenes és politikai célokat szolgál a kormány igazságügyi reformja, amely 70-ről 65 évre szállította le a főbírák nyugdíjkorhatárát.

Megéri nyugdíj mellett dolgozni

14 százalékkal több fizetést vihet haza jövőre, aki nyugdíj mellett dolgozik. Egy minimálbéres nagyjából havi 20 ezer forint pluszra számíthat - a Nyugdíjguru számítása szerint. Múlt csütörtökön jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy eltörlik a nyugdíjasok járulékait, mert csökkenteni akarják a rekord magas munkaerőhiányt.

9%-os béremeléssel számolnak

További majdnem 9%-os átlagbér-emelkedéssel tervez a kormány. Még nem nyújtották be a jövő évi költségvetést, de a főbb számok kiderültek a Költségvetési Tanács jelentéséből. Az átlagnyugíj várhatóan havi 3 ezer 500 forinttal nő majd 2019-ben, miután 2,7%-os inflációval számol a kormány.

Nyugdíjbomba - robbanhat?

Egy nagy nemzetközi tanulmány szerint Magyarországon hét évvel kellene emelni a nyugdíjkorhatárt, hogy a rendszer fenntartható maradjon. Viszont egy magyar férfi átlagos élettartama jelenleg 74 év... Durva. De igaz-e? E nélkül összeomlás fenyegeti a magyar rendszert? Netán adóemelés? Járulékemelés?

7 év korhatár emelés kellene

Hét évvel kellene megemelni a nyugdíjkorhatárt Magyarországon ahhoz, hogy a nyugdíjak hosszú távon megőrizzék az értéküket, - ezt állítja a Gazdasági és Együttműködési Szervezet az OECD tanulmányára hivatkozva a Portfolio.

Semjén a szülőket támogatná

Adják a szülőknek az adó egy részét, amit a gyerekeik befizetnek - ezt javasolja Semjén Zsolt. A KDNP elnöke a Hetek című újságnak nyilatkozott, az államkincstár elnöke pedig a Gazdasági Tanács ülésén beszélt ugyanerről - szerinte sürgős lépésekre van szükség, mert a gazdasági növekedés ellenére sem jellemző az előtakarékoskodás.

 

Háromszor értesítették az 5 forintos emelésről

Havi öt forinttal emelték meg a nyugdíját egy pécsi nyugdíjasnak. Bár az emelés minimális volt, az erről szóló értesítést nem aprózták el: postai úton, tértivevényes levélben értesítették róla, három héten belül háromszor.

 Választás’18: nyugdíj, nyugdíjasok

Folytatódik a Magyarul Balóval választási vitasorozata, ismét kormánypártok nélkül. Ezért három ellenzéki párt politikusai vitatkoznak arról, mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A téma: a nyugdíjrendszer és a nyugdíjasok. A résztvevők: Schmuck Erzsébet, LMP, Sneider Tamás, Jobbik és Korózs Lajos, MSZP. 

 

40 ezren várhatnak a pénzükre

Fejenként akár 8-10 ezer forinttal tartozhat az állam 40 ezer nyugdíjasnak. Olyanoknak, akik tavalyelőtt dolgoztak a nyugdíj mellett, és még most, több mint negyedévvel a törvényes határidő lejárta után sem számolták ki nekik, mekkora nyugdíjemelésre jogosultak a munkájuk után. A kormány arra hivatkozik, hogy most először kellett az adóbevallások alapján dolgozniuk, és ezért csak később tudtak hozzáfogni a feladathoz.

Házon kívül 2018-01-31


szerző:
2018.01.31. 22:50
Nagyot nyert, aki maradt a magánnyugdíjpénztárban

Hatalmas nyereséget hoztak a magánnyugdíjpénztárak azoknak, akik a kormány tanácsa ellenére tagok maradtak. Egy friss számítás szerint van olyan pénztár és csomag, amely hat év alatt 81 százalékos nyereséget ért el. Pedig korábban a kormány épp azt mondta: aki a magánnyugdíjpénztári rendszerben marad, az elveszíti a nyugdíja nagy részét. A kormányt és a Fideszt hiába kerestük. A DK szerint hét éve hazudnak az embereknek a megtakarításaikról.

Még mindig nincs egyéni számla

Állami nyugdíjkalkulátort működtet a Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, de a használatához azt írták, a kapott eredmény semmilyen hivatkozási alapot nem jelent majd a nyugdíj megállapításnál. A szocialisták szerint a kormányfő átverte az embereket, és ezért feljelentik.

 

MNB: 20 évig nem lesz gond

20 évre biztosította a nyugdíjkifizetések egyensúlyát a magánnyugdíjpénztári vagyon 7 évvel ezelőtt államosítása - ezt válaszolta az RTL Híradónak a Nemzeti Bank. A szocialisták szerint a kormány 3 millió ember időskori biztonságát tette kiszámíthatatlanná.

 

Nem lesz közös nyugdíjas-program

A nyugdíjak értékállóságát is biztosítaná, és lehetőséget teremtene a differenciált nyugdíjemelésre az a program, amelyet 11 ellenzéki párt közösen dolgozott ki és fogadott el. Az egyeztetést a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület kezdeményezte. A Fideszt hiába hívták meg a tárgyalásokra. A kormánypárt kérdésünkre azt közölte: a baloldallal szemben folyamatosan emelik a nyugdíjakat, és még nyugdíjprémiumot is fizetnek.

Nem itt laknak, de jár nekik a nyugdíj

Akár több százezer forintos nyugdíjat is kaphatnak a magyar államtól azok az ukrán állampolgárok, akik magyarországi lakcímre jelentkeznek be. A Hír TV Célpont című műsora több nyírségi településen járt, ahova több száz ukrán állampolgár jelentkezett be - állításuk szerint csak papíron.

 

Ötezerrel nő az átlagnyugdíj

Nagyjából 5 ezer forinttal, havi több mint 128 ezerre emelkedik az átlagnyugdíj januártól - azénpénzem.hu számítása szerint. Valamivel kevesebb, mint 4 százalékos növekedésre számíthat minden nyugdíjas az infláció miatt, amelyet a kormány a jövő évre tervezett.

 

Vízművesnek adták ki magukat a tolvajok

A víznyomást akarták ellenőrizni – legalábbis ezt hazudták a tolvajok annak a 93 éves hódmezővásárhelyi asszonynak, akitől a nyugdíját lopták el. Az asszony Híradónknak elmesélte, hogyan verték át a tolvajok.

67 ezer forint Koós nyugdíja

Csaknem 6 évtizedet dolgozott, 67 ezer forint a nyugdíja. Ezt Koós János árulta el a Blikknek. Nem ő az egyetlen művész, akinek alacsony a nyugdíja. Például Demjén Ferenc korábban azt mondta, 48 ezer forintot kap havonta.

 

Átlag 220 ezer forint pluszpénz

Több tízezer forint pluszra számíthat egy átlagnyugdíjas idén - a Portfólió számítása szerint. Novemberben, most először kapnak majd prémiumot a 3 és fél százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt. Emellett nyugdíj korrekcióra is számíthatnak, mert a tervezettnél nagyobb az infláció. Sőt, várhatóan idén karácsonyra is küld Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak a kormány. Az Együtt szerint a választások miatt kezdett osztogatásba a kabinet. 

Mi lesz, ha nem lesz nyugdíj?

Nekünk kell eltartanunk a szüleinket? Egyre kevesebb lesz a nyugdíj és egyre több a nyugdíjas korú? Kinek mennyi pénze lesz húsz év múlva, ha nem kezd el gondoskodni magáról? Minden magyar családot érintő kérdések és válaszok a Fókuszban!

Fókusz 2017-06-30


szerző:
2017.06.30. 18:55

Story Extra 2017-05-15


szerző:
2017.05.15. 16:55
Sztárnyugdíjak:

Több olyan, egykori nagyon sikeres magyar zenész van, aki mára nyugdíjas lett, és az államtól mindössze 40-50 ezer forint nyugdíjat kap. Nagy és ismert nevek, akik arcpirítóan kevés összeget kapnak.

Fókusz 2017-04-13


szerző:
2017.04.13. 17:25

Story Extra 2017-04-03


szerző:
2017.04.03. 16:55
OECD: Dolgozzanak tovább a nők

Meg kellene szüntetni, hogy a nők 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehessenek - ezt javasolta a kormánynak a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, vagyis az OECD. Szerintük a kedvezmény hosszú távon veszélyezteti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát. 2011 óta több mint 180 ezer nő ment nyugdíjba 40 évnyi munka után, átlagosan 59 évesen. A Fidesz szerint a program sikeres, a korhatáron az MSZP sem változtatna.

Fókusz 2017-03-14


szerző:
2017.03.14. 19:00
Megalázóan kevés nyugdíjat kapnak a magyar rock-legendák

32 ezer, 47 ezer, és 48 ezer forint. Méltatlannak tartják nyugdíjukat a magyar rock legendák. Demjén Ferenc, Som Lajos vagy Nagy Feró is néhány tízezer forintot kap csupán az államtól, több mint 40 éves pályafutásuk után. Úgy érzik, a korábbi rendszer egyszerűen meglopta őket.

Közölték vele, hogy már halott

Halottként kezelték és zárolták a nyugdíját egy 81 éves debreceni asszonynak. Hiába várta, múlt pénteken nem kapott pénzt. Később kiderült, hogy a nyugdíjfolyósító intézet szerint elhunyt, ezért neki márciustól már nem jár pénz. Mindeközben ő köszöni, él és jól van. A Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság szerint adatrögzítési hiba történt, amiért elnézést kérnek, és azt ígérik, csütörtökön már megkaphatja a nyugdíját.

Művészek 50 ezres nyugdíjjal

Demjén Ferenc úgy érzi, hogy meglopták. A legendás zenészről a Blikk írta meg, hogy havonta 48 ezer 500 forint a nyugdíja. A hetvenéves, Kossuth-díjas Demjén nem érti, hogy ha a rendszerváltás előtt az Országos Rendező Iroda évtizedekig vonta a művészektől a nyugdíjjárulékot, most hol a pénz. A nyugdíjbiztosítási főigazgatóság szerint csak az 1988 utáni befizetések számítanak.

Arattak a magánnyugdíjpénztárak

Kiemelkedő évet zártak, és 8%-os átlagos hozamról tájékoztatják most megmaradt ügyfeleiket a magán-nyugdíjpénztárak. 6 éve 3 millióan hagyták ott őket, miután Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterként azt mondta, a nyugdíjjogosultsága 70 százalékát elveszíti, aki nem lép vissza az állami rendszerbe. Azóta több mint 40%-kal gyarapították a magánpénztárak a megtakarításokat - a Bankmonitor szerint. A kormány most azt közölte, a legfontosabb a biztonság, és szerintük egyelőre egyedül az állam képes garantálni, hogy ki is fizetik majd a nyugdíjakat.

Rendőrségre vitte a talált pénzt

A becsületes megtalálón múlt, hogy nem veszett oda másfél havi nyugdíja egy asszonynak. 100 ezer forintot hagyott véletlenül a bank automatában a veszprémi nyugdíjas, de szerencséje volt. Egy 76 éves nő megtalálta a pénzt, és leadta a rendőrségen. Ma visszakapta az egészet a figyelmetlen, de boldog tulajdonos.

Öngondoskodás - miből, hogyan?

Az állami nyugdíj értéke csökkenni fog, még akkor is, ha tovább kell dolgozni érte. S mivel tovább élünk, több pénzre lesz szükségünk. Teendő: a lehető leghamarabb elkezdett öngondoskodás későbbre. De ezen belül mi? Pénz a párna alá? Önkéntes nyugdíjpénztár? Biztosítás? Nyugdíj előtakarékossági számla? Melyik? Elemzés.

Elnyelte a gép a nyugdíjukat

Késik a rezsi fizetésével és a gyógyszereit sem tudja kiváltani egy pécsi rokkantnyugdíjas házaspár, mert nem jutottak nyugdíjukhoz. 122 ezer forintjukat két hete akarták felvenni, de nem sikerült, mert a bankautomata amint kiadta, vissza is húzta a pénzt. Egyből reklamáltak a bankban ahol 45 nap átfutási időt mondtak nekik. Kerestük a bankot, de későbbre ígértek tájékoztatást.

Nyugdíjazták a rendőrkutyákat

Kilenc szövetségi rendőrkutyát nyugdíjaztak Mexikóban. Most először ismerték el így hivatalosan a négylábúak munkáját, a drog- és robbanóanyag kereső kutyákat ki is tüntették. Mostantól rendőrgazdáik családjánál töltik majd nyugdíjas éveiket, mint házikedvencek.

NÉGYLÁBÚ SEGÍTŐK: Aktív és nyugdíjas rendőrkutyák

Mexikóban most először ismerték el hivatalosan a rendőr négylábúak munkáját. A drog- és robbanóanyag kereső kutyákat ki is tüntették. Mostantól rendőrgazdáik családjánál töltik majd nyugdíjas éveiket, mint házikedvencek.

NYUGDÍJAS RENDŐRKUTYÁK: Drog helyett csak labdákat keresnek

Most először ismerték el hivatalosan rendőrkutyák munkáját Mexikóban. A legtöbbször eladják a nyugdíjazott négylábúakat, de ezek a kutyák szerencsések, hiszen mindegyiküket örökbe fogadja az a rendőr, akivel eddig együtt dolgoztak.

Élelemre váltható az utalvány

Az öregségi, az özvegyi, és a rokkant nyugdíjasok is kapnak a miniszterelnök által karácsonyi gesztusnak szánt Erzsébet-utalványból - mind a 2 millió 700 ezer jogosult. A kormány elfogadta Orbán Viktor javaslatát. Rogán Antal miniszter Híradónkkal azt közölte, hideg vagy meleg élelmet vásárolhatnak majd a nettó 10 ezer forint értékű utalványból, amelynek ezerforintos címletekben, legkésőbb december 31-ig kell megérkeznie. A kormány az 1, 6 százalékos jövő évi nyugdíjemelést is elfogadta. Az MSZP szerint többet és készpénzben kellene odaadni a nyugdíjasoknak. 

Semmire nem elég Kóbor nyugdíja

Nem hogy szerényen élne belőle, még kenyérre is alig futna Kóbor Jánosnak, ha kizárólag a nyugdíjából lenne kénytelen megélni. A 73 éves zenész járadéka alig több 30 ezer forintnál – hasonlatosan több magyar zenészlegendához.

10 ezer forint a nyugdíjasoknak

Karácsonyi ajándékot kapnak a nyugdíjasok - jelentette be Orbán Viktor az Idősügy Tanács ülése után. 10 ezer forintos Erzsébet utalvány érkezik majd, amit a miniszterelnök szerint a költségvetés többletéből fedezhető. Arról a múlt heti ötletéről is újra beszélt, hogy a vártnál nagyobb lehet a nyugdíjemelés, jövőre 1,6 százalékot adnának a 0,9 százalék helyett. A szocialisták szerint a magasabb infláció miatt a törvények alapján legalább 2,3 százalékos emelés járna.

Már számolgatnak a nyugdíjasok

Még 16 ezer 400 forinttal több járhat jövő novemberig egy átlagnyugdíjasnak - a Portfolió szerint. Részben a tervezettnél nagyobb nyugdíjemelés, részben pedig a beharangozott egyszeri prémium miatt. Mindezt múlt héten helyezte kilátásba a miniszterelnök, mert várhatóan nagyobb lesz a 2017-es infláció. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte Híradónkkal, két héten belül döntenek az ügyben. Az MSZP igazságtalannak nevezte az emelést, mert a nyugdíjasok többsége az átlagnál kevesebbet kap majd.

Nem bíznak az állami ellátásban

Inkább gyűjtögetnek a magyarok, mert nem bíznak az állami ellátásban. Ez derül ki a legnagyobb lakossági bank évente végzett, öngondoskodási felméréséből. A válaszadók többsége szerint az állam feladata lenne az időskori ellátást biztosítani, mégsem bíznak benne, hogy a nyugdíjuk elég lesz majd. Sokan gyűjtenének azért is, hogy ne kelljen állami kórházba kerülni.

"Nyugdíjba ment" a csodaló


szerző:
2016.10.24. 18:57

Nyugdíjba vonult a győri csodaló. Gavotte, a Veres Péter Szakképző Iskola angol-arab telivérje. 16 éve egy istállótűzben olyan súlyosan megégett, hogy úgy tűnt nem marad életben. A ló azonban mindenkire rácáfolt. Az elmúlt csaknem két évtizedben számos versenyen sikeresen szerepelt és rendszeresen részt vett lovas hagyományőrző felvonulásokon. Idén azonban végleg lekerült róla a nyereg.

Kevés lesz a nyugdíj, mégsem spórolnak

Nyugdíjasként is dolgoznia kell majd - ettől tart a magyarok kétharmada. Egy felmérés szerint százból csak három magyar gondolja, hogy meg tud majd élni a nyugdíjából. Mégis, csak nagyon kevesen tesznek félre a nyugdíjas éveikre. A Pénzcentrum szakértője szerint a félelem jogos, a jelenlegi nyugdíjrendszert nem lehet fenntartani. Hozzátette: ezért akár a nyugdíjkorhatárt is emehetik majd a jövőben.

Nyugdíjas friss diplomás

Repültek a magisztrális sapkák a Zsigmond Király Főiskolán. Most van ugyanis a diplomaosztók időszaka. Sok fiatal számára a felsőfokú végzettség a sikeres karrierépítés, ezáltal a jobb állás megszerzésének záloga. Vannak, akik viszont kicsit később, nyugdíjasként ülnek be az iskolapadba.

Mennyi pénzből gazdálkodik egy magyar nyugdíjas?

Négyszer akkora nyugdíjból gazdálkodik egy itt élő finn vagy osztrák nyugdíjas, mint egy magyar. Míg a hazai idősek az unokáknak spórolnak, amennyit tudnak, addig a külföldiek utazgatnak, pihennek, és borászatot terveznek.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55
Elhagyott pénztárca miatt bevarrt zsebek

Kontra József a kecskeméti főtéren hagyta el a pénztárcáját, amit egy városrendész megtalált, és visszavitte a tulajdonosnak. Az idős férfi egyhavi nyugdíja volt a tárcában, a számlákat akarta befizetni. Az volt az első dolga, hogy a feleségével bevarratta a farzsebeit, nehogy véletlenül megint odategye a pénztárcáját.

0,9 százalékkal nő a nyugdíj

Kevesebb, mint egy százalékkal emelkednek jövőre a nyugdíjak, ez átlagosan havi ezer forint pluszt jelent az időseknek. Az MSZP szerint ez az összeg megalázó, és legalább az infláció mértékével kellene emelni. A Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondja, a rezsicsökkentéssel és az élelmiszerek áfájának csökkentésével a nyugdíjasok is jól járnak.

Anyagi gondokkal küzd Rékasi Károly!

Nyári motorbalesete óta nagyon keveset tud dolgozni a Barátok közt színésze, ezért kénytelen a korkedvezményes nyugdíjára támaszkodni a megélhetéshez. Sajtóértesülések szerint jelenlegi helyzetében nagyon sokat jelent neki az a havi 30-40 ezer forint, ami 25 éves munkaviszonya után kijár neki.

Macaulay Culkin 35 évesen nyugdíjba megy

A Reszkessetek betörők Kevinje napjait teljes nyugalomban tölti mostanában: festeget, jegyzetel a naplójába – lényegében csak sodródik az árral. Egy interjúban fogalmazott úgy: egy harmincas férfi vagyok, aki lényegében nyugdíjba vonult. Mióta eljátszotta Kevin szerepét, szinte teljesen elfordult a színészkedéstől.

Cafeteria: Csak egy része járna készpénzben

Továbbra is turizmusra jár majd a cafeteria egy része, a másik részéből lehet készpénz jövő január elsejétől - ezt közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az állami rádióban. Rogán Antal járulékmentes béremelésről beszélt, de azt mondta, a juttatások nem gyarapítanák a nyugdíjakat. Az LMP szerint valójában mindenki ugyanannyit kap majd, a várható nyugdíjak viszont csökkenhetnek is miatta.

Milliókat kap a magyar nyugdíjas


szerző:
2015.12.17. 18:41
Milliókat kap a magyar nyugdíjas

Pert nyert az állam ellen Strasbourgban, és több milliós kártérítést kap egy magyar nyugdíjas. Azért indított pert, mert egy 2013-as törvénymódosítás miatt nem kaphatott egyszerre fizetést és nyugdíjat. Az Emberi Jogi Bíróság szerint viszont diszkriminatív a törvény, például azért is, mert az országgyűlési képviselők, és a polgármesterek mindkét juttatást megkaphatják. A Párbeszéd Magyarországért szerint módosítani kell a törvényt, mert különben sokmilliárdos perek elé nézhet az állam. A kormány egyelőre tanulmányozza az ítéletet.

Szupernyugdíj: 1,6 millió forint


szerző:
2015.12.10. 18:55
Szupernyugdíj: 1,6 millió forint

Van olyan nyugdíjas Magyarországon, aki havi 1 millió 600 ezer forintot kap az államtól. Ezt a Blikk tudta meg. A híradónak nyilatkozó szakértő szerint ilyen magas nyugdíjhoz legkorábban is hetven évesen kellett abbahagyni - valamilyen nagyon jól fizető - munkát. A másfél milliónál is több nyugdíjhoz ezen kívül az is kellett, hogy a kormány eltörölje a nyugdíjplafont.

Spórolni kell, hogy ne legyen kevesebb a nyugdíj

79 százalékára zsugorodik az induló nyugdíj 2050-re - így számol az egyik legnagyobb biztosítótársaság. Vagyis a harminc éveseknek havi 10 ezer forintot kellene félrerakniuk, hogy ugyanakkora járadékot kapjanak, mint a most nyugdíjba vonulók.

Jól teljesítenek a magánnyugdíj-pénztárak

Évente átlagosan 4-5 százalékos infláció feletti hozamot teljesít a négy megmaradt magánnyugdíj-pénztár, ez derül ki a Nemzeti Bank adataiból, erről a Világgazdaság írt.

Biztonságos nyugdíjas éveket!

A jövőben előtérbe kerül az öngondoskodás! Bárhogy is vélekedünk a jövőről, szerencsére egyre többen belátják, hogy az öngondoskodás egyéni felelősség kérdése is. Vendégünk volt Kuruc Péter a Mabisz Életbiztosítási tagozatának elnökhelyettese, akivel a nyugdíjbiztosításokról  beszélgettünk.

Nem lehet népszavazás a férfiak nyugdíjáról

Mégsem lehet népszavazást tartani arról, hogy a férfiak 40 év munka után nyugdíjba mehessenek. Így döntött az Alkotmánybíróság. A testület egyelőre csak a döntést hozta nyilvánosságra, az indoklást nem. A népszavazáshoz aláírásokat gyűjtő szakszervezetek megdöbbentek a döntésen. Az MSZP szerint politikai döntés született, a Fidesznél azt mondják, a kedvezményes nyugdíjazás nyugdíjcsökkentéshez vezetett volna.

Fidesz: A férfiak megbecsülése, hogy dolgozhatnak

Három hét alatt már 25-30 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a férfiak is 40 év munka után nyugdíjba mehessenek - állítják a szakszervezetek. Novemberig összesen 200 ezer érvényes aláírást kell összeszedniük ahhoz, hogy ki kelljen írni a népszavazást.

Lottózóban látták utoljára az eltűnt bácsit

Felvette a nyugdíját, majd nyomtalanul eltűnt egy 75 éves kerekesszékes férfi, Győrben. A családja kétségbeesett, két hete semmi hírük sincs róla.

Három hónapja hiába vár a nyugdíjára

Több mint 43 év munka után április elején ment nyugdíjba egy miskolci férfi, a szükséges papírokat beadta a helyi kormányhivatalhoz, ahol azt mondták, hogy 22 nap az ügyintézés. Azóta 93 nap telt el, de azt mondja, se pénzt, se nyugdíjas igazolást nem kapott.

Átírnák a nyugdíjrendszert a szakszervezetek

A nők mellett a férfiak is mehessenek 40 év munkaviszony után nyugdíjba. Ezt akarják szakszervezetek. Ezért népszavazást kezdeményeztek. A Tudományos Akadémia szakértője szerint ez katasztrofális lenne, és inkább büntetést kéne fizetnie annak, aki hamarabb akar nyugdíjba menni. A nyugdíjfolyósító szerint, ha ezt bevezetnék, már az első évben 150 ezer férfi mehetne korengedménnyel nyugdíjba.

Nyugdíjrenszer - ma és holnap: mihez kezdjünk a pénzünkkel?

Ez háromrészes, nyugdíjjal és pénzügyekkel foglalkozó sorozatunk befejező része. Kedden ott hagytuk abba, hogy a szakértők szerint, aki csak teheti, igyekezzen minél hamarabb elkezdeni az öngondoskodást – azt, hogy rendszeresen tegyen félre pénzt nyugdíjas éveire. Most az a kérdésünk, akinek van pénze, mit kezdjen vele?

Nyugdíjrendszer - ma és holnap: mi lesz a jövő nyugdíjasaival?

Hétfőn a nyugdíjrendszer helyzetével és távlataival foglalkoztunk - kedden azzal, amíg dolgozunk, mit tehetünk azért, hogy nyugdíjasként majd kiegészíthessük az addigra bizonyára szerény állami nyugdíjunkat. Vendégeink: Kovács Erzsébet egyetemi tanár és Farkas András nyugdíjszakértő.

Ön is aggódik a nyugdíja miatt?

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait? Ön is annak a többségnek a része, amely aggódik, hogy esetleg nélkülözni fog nyugdíjasként? Ha sok fiatal kivándorol, ha oly sok gyerek nem születik meg, tehát az ország öregszik, ön csak magára számíthat: sorozatunk második részében szakértőket kérdezünk, mikortól és mennyit kell félretennünk ahhoz, hogy ne szegényedjünk el nyugdíjas éveinkben.

Nyugdíjrendszer - ma és holnap: meddig bírja az állam a terhelést?

Mindannyiunkat érinthet az a háromrészes sorozat, amelybe hétfőn este belevágunk. Az első két adásban a nyugdíjjal foglalkozunk - először a mai nyugdíjasokkal, a helyzettel, hogy bírja-e és meddig bírja az állami rendszer a terhelést, hozzá kell-e nyúlni, kedden a jövő nyugdíjasaival, azzal, mi a teendő, hogy sokévi munka után az embernek nyugdíjasként ne kelljen nélkülöznie és a harmadik részben azt kérdezzük, mit kezdjen az ember a pénzével, hova és mibe tegye, már ha van neki.

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait?

Van, akit már érint, s arra kíváncsi, mikor kapja, mennyit és – meddig…s van, akit előbb-utóbb érinteni fog: kétrészes sorozatunk első része a nyugdíjrendszerről. Meddig bírja a mostani? Hozzá kell-e nyúlni? Hogyan alakulnak a nyugdíjak? Csökkenteni kellene őket? Hiszen: egyre később leszünk nyugdíjasok – de alighanem egyre kevesebb nyugdíjat adhat az állam.

A legnépszerűbb megtakarítási formák: életbiztosítás, betét, készpénz

Számos olyan dolog van az ember életében, amire érdemes, sőt kell is pénzt megtakarítania.  Egy nemrég készült kutatás szerint, Magyarországon ma a lakosság több mint fele rendelkezik megtakarításokkal. A legtöbben a váratlan kiadásokra és a nyugdíjas évekre való felkészülés, valamint a gyermek iskoláztatására takarítanak meg. De honnan tudhatja a laikus ember, hogy mibe és mennyi ideig érdemes befektetnie megtakarításait? Ebben volt segítségünkre vendégünk Kozek András, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.
 

Újabb kérdésekről szavaztatnának

Újabb kilenc népszavazási kezdeményezést adnak be a kormányellenes tüntetések szervezői a Nemzeti Választási Bizottságnak. Szavaztatnának a kiégett paksi fűtőelemek atomtemetőjéről, a kórházi várólistákról, az ingyenes gyermekétkeztetésről, és a képviselők nyugdíjáról is. Március 15-én 19 kérdést jelentettek be, ebből hármat hagyott jóvá a Nemzeti Választási Bizottság, köztük azt, amely szerint nyilvánosságra kellene hozni a képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatát is. A 16 elutasított kérdés miatt a kezdeményezők bírósághoz fordulnak.

Újabb kilenc népszavazási kezdeményezést adnak be

A kormányellenes tüntetések szervezői szavaztatnának a kiégett paksi fűtőelemek atomtemetőjéről, a kórházi várólistákról, az ingyenes gyermekétkeztetésről, és a képviselők nyugdíjáról is.

1,3 millió a legmagasabb nyugdíj


szerző:
2015.03.03. 18:40
1,3 millió a legmagasabb nyugdíj

A nyugdíjbiztosítónál nem mondják meg, hogy kinek jár ekkora juttatás, azt sem, hogy férfi vagy nő az illető. Azért fordulhat elő milliós nyugdíj, mert a parlament 2012-ben eltörölte a járulékplafont, így az ellátás összege a jövedelemnek megfelelően bármeddig emelkedhet. Egy átlagos nyugdíjas 117 ezer forintot kap havonta.
 

Másik bankban kell számlát nyitniuk

Valószínűleg teljesen visszavonják a Buda-Cash botrányban érintett bankok működési engedélyét, ezért minden ügyfélnek minél előbb új számlát kell nyitni egy másik bankban - ezt a Nemzeti Bank szóvivője mondta az RTL Híradónak. Binder István szerint ez a legfontosabb lépés, amit mindenkinek meg kell tennie, hogy hozzájusson a bankoknál lévő pénzéhez.

TANYAVILÁG: Meg lehet élni 27 000 Ft-ból?

Megmutatjuk milyen az élet a tanyán, meg lehet-e élni 27 000 Ft-ból? Az alábbi videón megdöbbentő életkörülményeket láthatnak.

Nyugdíj különbségek: van, aki dőzsöl és van, aki éhen hal

Nap mint nap látjuk a színes ruhákban várost néző idős turistákat, ezúttal meg is szólítottuk őket, kíváncsiak voltunk mi volt a foglalkozásuk, és hogyan osztják be a nyugdíjukat. Mutatjuk azt is, hogy magyar kortársaik általában mennyiből és hogyan élnek.
 

Nyugdíj: mi jár itthon 30-40 év munka után?

A Fókusz találkozott olyan angol házaspárral, akik majdnem 1 millió forint nyugdíjat kapnak havonta. Ebből a pénzből amikor kedvük tartja utaznak, világot látnak. Nap mint nap látjuk a színes ruhákban várost néző idős turistákat , ezúttal meg is szólítottuk őket, kíváncsiak voltunk mi volt a foglalkozásuk, és hogyan osztják be a nyugdíjukat. Mutatjuk azt is, hogy magyar kortársaik általában mennyiből és hogyan élnek.

Előzetes: Pánikba esett, miután édesanyja meghalt

Senkitől nem mert segítséget kérni - az udvaron rejtette el anyja holttestét. Ezt mondta Híradónknak az a taktakenézi férfi, akiről kiderült, hogy hónapokon keresztül meghatalmazással vette fel halott édesanyja nyugdíját. Hogy mit mondott a történtekről, megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Előzetes: Hónapokig rejtegette anyja holttestét

A férfi a szomszédoknak azt mondta, hogy a nő kórházban van. A faluban úgy tudják, azért nem mondta el senkinek, hogy anyja meghalt, hogy fel tudja venni a nyugdíját.

Kétszer is lopott a postás


szerző:
2014.09.19. 18:05
Kétszer is lopott a postás

Megúszhatja a börtönt a milliókkal meglépő debreceni postás! 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a 32 éves férfit, aki egy hónapja több mint 2 millió forinttal, sok ember nyugdíjával tűnt el.
 

Gazdára várnak a nyugdíjas rendőrkutyák

Hat, szolgálatra már alkalmatlan kutyát adna jó kezekbe a rendőrség. Az egykori járőr és bombakereső kutyák nagyon barátságosak.

Forró nyomon 13-09-21


szerző:
2013.09.21. 20:00
Forró nyomon 13-09-21

Forró nyomon: Riporterünk „gyerekrabló akcióba” kezdett. A szülők persze tudtak róla. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyerekek vajon tényleg hallgatnak-e arra az unásig ismételt mondatra, hogy ne menjenek el idegennel.

Paudits Béla: az utolsó utáni interjú

Az egykor ünnepelt színészt fél éve műtötték, ám azóta sem javult állapota. Fájdalom és kilátástalanság jutott idős napjaira. Egy ikon, akinek saját otthona és teste börtönévé vált utoljára állt kamerák elé!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való