KERESÉS search-close

nyitvatartás

26 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyitvatartás"

Kora délután bezárhatnak vasárnap az áruházak

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a nyitva tartás egységes rövidítését kéri a munkaadóktól. Azt mondják, a dolgozók túlterheltek és a kiszolgálás is lassult a munkaerőhiány miatt. A KSH friss adatai szerint most kétszer annyi betöltetlen álláshellyel küzdenek a kereskedelemben, mint 2015-ben, a vasárnapi boltzár bevezetésének évében.

Rövid lesz az aranyvasárnap

Tájékozódjanak előre, nehogy lemaradjanak a karácsonyi bevásárlásról - erre figyelmeztet a Kereskedelmi Szövetség. Idén ugyanis a szokásostól eltérően alakulhat a nyitvatartás, miután december 24-e vasárnapra esik. Az egyik országos diszkontlánc úgy döntött, idén nem nyit ki 24-én. Vasárnap délután 2- kor mindenkinek be kell majd zárnia a törvény szerint.

Módosítanák a hétvégi munkát

Két teljes szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak január elsejétől egy törvénymódosítás szerint, amelyen a Fidesz-KDNP dolgozik. Ezt Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közölte, de azt mondta, szó sincs a vasárnapi boltzár visszaállításáról. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az intézkedés gyorsan a nyitva tartás korlátozásához vezethet, mert már most sem találni hétvégére elégendő munkavállalót. Az MSZP bejelentette, ha az új szabály életbe lép, népszavazást kezdeményeznek a megszüntetésére.

Vége a tiltásnak, a vevők örülnek, a boltosok kiborultak

A vasárnapi boltzárnak vége, de a döntés nem arat osztatlan sikert. És fura az is, hogy aki egy évvel ezelőttig határozottan érvelt a zárva tartás mellett, most ugyanilyen határozottan érvel mellette. A politikusokról beszélünk. De a döntés nem csak belőlük hozott ki fura megnyilvánulásokat.

Sok bolt már most vasárnap kinyit

Sok áruház már most vasárnap kinyit, miután pénteken hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben, hogy szombattól megszűnik a vasárnapi boltzár. Mivel ez az időpont már túl közel van ahhoz, hogy utasításba adják a munkavégzést, a boltokban ezen a héten csak azok dolgozhatnak, akik ezt önként vállalják. Az áruházak többsége emiatt a szokásosnál magasabb bért ígért.
 

Kormány: Rükverc után padlógáz

Rükvercbe kapcsolt a vasárnapi boltzár ügyében, hogy megelőzze a népszavazást a kormány. Padlógázzal halad viszont a betelepítési kvóta elleni népszavazás és a terrorveszély miatti alaptörvény-módosítás. Sztrájk-határon az oktatás, kiderült milyen tanácsadói munkára fizetett a kormány milliárdokat a barátainak - volt mit kérdeznünk Rogán Antal minisztertől.

Mikor nyitnak ki megint a boltok vasárnap?

Újra vásárolhatunk vasárnaponként. A több mint egy évig tartó boltbezárásnak keddtől vége, elvileg már hétvégén megrohamozhatnánk az üzleteket, ha a törvény ilyen gyorsan hatályba léphetne, és a boltok is képesek lennének ilyen gyors váltásra. Gyakorlatilag és jogszerűen tehát a legnagyobb valószínűséggel jövő vasárnaptól vásárolhatunk szabad akaratunk és időnk szerint, de ki mit szól ehhez?

Vasárnap még nem lesznek nyitva a boltok

Most vasárnap még szinte biztos nem nyitnak ki az üzletek, a jogszabályok ugyanis előírják, hogy a dolgozókat hét nappal előre értesítsék, ha változik a beosztásuk. Ezzel pedig azt is meg kell várni, hogy a törvény megjelenjen a Magyar Közlönyben. Az üzletek egy része még értelmezi a törvényt, de többen is jelezték, amint lehet, újra nyitva tartanának a hét minden napján. A Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezete szerint ugyanakkor elsietik a törvény visszaállítását, és tiltakozásra készülnek.

Eltörlik a vasárnapi boltzárat

Visszavonja a kormány a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt, ezt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján. A politikus szerint nem csak a döntés gazdasági eredményeit kell szem előtt tartani, hanem az emberek véleményére is oda kell figyelni. A Fidesz frakcióvezetője nem érzi politikai vereségnek a törvény visszavonását, ugyanakkor szerinte abban kudarcot vallottak, hogy nem sikerült elfogadtatni a vasárnapi zárva tartást. Az MSZP szerint győztek az emberek és győzött az MSZP.

 

Holnap már több bolt is kinyit


szerző:
2015.12.26. 18:10
Holnap már több bolt is kinyit

Csak a hibás karácsonyi ajándékokat kötelező visszavenni a kereskedőknek és nem él már a három napos indoklás nélküli csere lehetősége. Ezek a legfontosabb tudnivalók annak, aki szeretné kicserélni a karácsonyi ajándékát. A kereskedők azonban - a jó hírnevük érdekében- még sok helyen segítenek, és ha pénzt nem is adnak vissza, a termék árát le lehet vásárolni. A boltokban nagy rohamra számítanak, ezért van olyan üzlet, amely a holnapra is rendkívüli nyitvatartást hirdetett.


 

Kezdődik a karácsonyi roham


szerző:
2015.11.29. 18:18
Kezdődik a karácsonyi roham

Nyolc hónapja nem volt ilyen vasárnap! Országszerte kinyithattak az üzletek. Roham még nem volt, de sokan éltek a vásárlás lehetőségével. A Híradó által megkérdezettek kivétel nélkül azt mondták: örülnek a nyitvatartásnak és szeretnék, ha ez mindig így lenne. A törvény karácsonyig engedi meg, hogy a boltok vasárnaponként kinyithassanak.

Nyitvatartás, nyakon vág – így helyes!

A nyitvatartást egybe, a nyakon vágást viszont külön kell írni szeptembertől. Csak két példa a Magyar Tudományos Akadémia új helyesírási szabályzatából. Változik több keresztnév helyesírása is, például ezentúl 3 n-nel és kötőjellel kell írni, hogy Mariann-nal. Az általunk megkérdezett magyartanár szerint több esetben átgondolatlan a változtatás, és ez megnehezíti majd a diákok életét is.

Fókusz 15-06-15


szerző:
2015.06.15. 19:25
Fókusz 15-06-15

Fókusz: Vasárnap: zárva! - Mit szólnak a vasárnapi boltbezáráshoz a Balatont elözönlő turisták? A legnagyobb kánikulában nyitott kapukra és válaszokra vadásztunk! Váratlan eljegyzés - A színpadon kérték meg a Dundi és Dögös szépségverseny egyik indulójának kezét! Boldogság 90 kiló fölött! Vallomás - Som Lajos azt mondja, nem ellenkezhetett, amikor beszervezték. Tíz éve már beszélt róla, most újabb részletek derültek ki ügynökmúltjáról.

Hova tegyem a gyereket nyáron?

Míg az óvodáknak kötelezően nyitva kell lenniük egész nyáron, addig az iskolás korosztálynak nincs kötelezően nyitva tartó nyári napközi, aminek a segítségét igénybe vehetnék a szülők. Mit lehet ilyenkor tenni?

Még 5 vasárnap és életbe lép a zárvatartás

A bevásárlóközpontoknak és a nagyáruházaknak kötelező bezárniuk. Közben több üzlet fontolgatja, vagy már döntött is arról, hogy a vasárnapi zárvatartás miatt a többi napon hosszabb ideig lesz nyitva.
 

Zavaros, hogy mire vonatkozik a vasárnapi munkavégzés tilalma

Nem egyértelmű, hogy például a boltokban dolgozó árufeltöltők, takarítók bemehetnek-e vasárnap. És az sem világos, hogy az online kereskedelemre vonatkozik-e a korlátozás.

A dohányboltok is bezárhatnak márciustól

Március közepétől a dohányboltok is bezárhatnak vasárnap, ha nem a tulajdonos, vagy annak egyik családtagja ül a boltban. Erről a vasárnapi nyitva tartás tilalmáról szóló törvény keddi, parlamenti szavazásán döntöttek.


 

A miniszter adhat engedélyt a nyitvatartásra

A nemzetgazdasági miniszter adhat majd engedélyt a boltoknak a vasárnapi nyitvatartásra. A Kereskedelmi Szövetség máris tiltakozik emiatt. A nyitvatartás feltétele lesz, hogy csak családtag állhat vasárnap a pult mögött.


 

Bizonyos boltok felé lejt a pálya

A Tesco, a Spar, és a Lidl a legnagyobb vesztes, a Coop, a CBA, és a Reál terhei viszont alig változnak. Így összegzik az összesen harminc milliárddal megemelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj hatásait a Kereskedelmi Szövetségnél.

Csütörtökön tárgyal a kormány a zárvatartásról

Még nem dőlt el, hogy jövőre nyitva maradhatnak-e az üzletek vasárnap, a kormány csak csütörtökön tárgyalja az ügyet.
 

Zűrzavar a boltok vasárnapi zárvatartása körül

Délelőtt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője bejelentette, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a javaslatukat. Késő délután viszont a kabinet cáfolt. A KDNP mindenesetre benyújtotta a törvénytervezetet, ami szerint vasárnap nem lehetnének nyitva a 400 négyzetméternél nagyobb boltok, más napokon pedig este 10-kor be kellene zárniuk.

 

Így tartanak nyitva az üzletek a hosszú hétvégén

November 1-én az üzletek, piacok zárva lesznek, kivéve a benzinkutakat, virág- és, édességboltokat, non-stop kis üzleteket, vendéglátóhelyeket.

Vasárnapra bezárhatnak a multik


szerző:
2011.05.08. 18:44
Vasárnapra bezárhatnak a multik

Az üzletek mérete helyett a cég nagysága határozná meg, hogy mely bolt lehet nyitva vasárnap is.

Lesz-e vasárnapi zárva tartás?


szerző:
2011.04.10. 17:13
Lesz-e vasárnapi zárva tartás?

Hatástanulmány készül arról, valóban 15 ezer munkahelyet veszélyeztet-e a javaslat.

Vitás kérdések a vasárnapi

A kereszténydemokraták ötlete szerint vasárnaponként zárva tartanának a nagyobb üzletek. A párt indoklása szerint ez a döntés a valós társadalmi igényeket elégítené ki.

Húsvéti menetrend és nyitvatartás

A kisebb boltok, benzinkutak és a vendéglátóhelyek az ünnepnapokon is várják a vendégeket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való