KERESÉS search-close

nyereség

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyereség"

Több mint négy és félmilliárd forint adót engedett el a kormány tavaly a kaszinós cégeknek

Több mint négy és félmilliárd forint adót engedett el a kormány tavaly a kaszinós cégeknek a koncessziós díj fejében. A 24.hu számítása szerint így még az előző évinél is kevesebbet fizettek be az államkasszába, pedig a bevételeik 6 milliárd forinttal nőttek. A Jobbik szerint a kaszinóknak adott kedvezményekkel az adófizetőket károsítják. A kormány azt közölte, 2011 óta több mint kétszeresére nőtt a játékadóból származó bevétel.

Milliárdos osztalékot vettek ki Mészárosék

Többmilliárdos osztalékot vettek ki cégeikből tavaly Szíjj László és Mészáros Lőrinc, de a monopol helyzetben lévő kaszinók is hatalmas nyereséget termeltek tulajdonosaiknak. A Fidesz szerint ez a magyar gazdaság jó teljesítményét dicséri, míg a Momentum úgy látja, hogy valójában Orbán Viktor környezetébe folynak át a fejlesztési pénzek. Ma jár le a határidő, hogy a cégek közzé tegyék tavalyi gazdálkodási adataikat.

Jó évet zártak Tibroczék


szerző:
2019.01.15. 18:07
Jó évet zártak Tibroczék

Nagy nyereséggel zárta az évet a Tiborcz Istvánhoz köthető négy vállalkozás. A cégek összesen 4 és fél milliárd forint adózás előtti eredményt produkáltak tavaly – ez derül ki az az Mfor.hu összesítéséből.

Félmilliárd forint nyereség

Kétmillió dollár, körülbelül félmilliárd forint nyereséget fizetett ki Andy Vajna vagyonkezelő cége tavaly. Az erről szóló határozatot a filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos kétszer is aláírta: egyszer Vajna Andrásként, egyszer pedig Andy Vajnaként – írta meg a 24.hu. Az MSZP szerint vérlázító, hogy Andy Vajna Andy Vajnának utalja a magyar közpénzből szerzett milliárdjait.

Nagyot nyert, aki maradt a magánnyugdíjpénztárban

Hatalmas nyereséget hoztak a magánnyugdíjpénztárak azoknak, akik a kormány tanácsa ellenére tagok maradtak. Egy friss számítás szerint van olyan pénztár és csomag, amely hat év alatt 81 százalékos nyereséget ért el. Pedig korábban a kormány épp azt mondta: aki a magánnyugdíjpénztári rendszerben marad, az elveszíti a nyugdíja nagy részét. A kormányt és a Fideszt hiába kerestük. A DK szerint hét éve hazudnak az embereknek a megtakarításaikról.

6 milliárd profitot termeltek Vajna kaszinói

Duplájára növelte nyereségét Andy Vajna filmügyi biztos kaszinókat üzemeltető cége. 2015-ben 6,1 milliárd forint tiszta hasznot termelt, amelyet a tulajdonosok fel is vettek osztalékként. A Jobbik szerint a pénz egy offshore céghez vándorol. A kormány azt írta, a kormánybiztos cége a koncessziós díjjal és a kaszinók dolgozói után befizetett közterhekkel hozzájárul a költségvetéshez.

95 milliárdos nyeresége volt az MNB-nek

95 milliárd forintos rekord nyereséggel zárta a jegybank a tavalyi évet - a honlapja szerint. Azt írják, a teljes összeget tartalékolják az esetleges későbbi veszteségekre. A Magyar Liberális Párt szerint azonban a Nemzeti Bank félrevezeti az embereket, mert már egy éve a mostani profit két és félszeresét könyvelték volna el, ha nem költenének saját alapítványokra és drága műtárgyakra.

Csökken a gáz ára, mégsem lesz olcsóbb

20 százalékkal csökkentené a gáz árát az MSZP. A párt szerint hiába csökken drasztikusan a gáz ára a világpiacon, a kormány lenyeli a nyereséget, és nem adja tovább az olcsó gázt az embereknek. A Fidesz azt mondja, a szocialisták csak emelték a rezsit, és Magyarországon Európában az egyik legolcsóbb a gáz. Egy szakértő szerint a rezsicsökkentés vége óta 30 százalékkal lett olcsóbb a gáz a világpiacon, és körülbelül 10 százalékos csökkenés indokolt is lehetne.

Mészáros Lőrinc új cégével is nyer

Épp 4 hónapos Mészáros Lőrinc új építőipari cége, és máris csaknem 1 milliárd forintos állami megbízást kapott. Orbán Viktor jóbarátja feleségével és lányával alapította a vállalkozást, amely felújítja a szombathelyi püspöki palotát és korszerűsíti a bicskei uszodát is. A DK szerint a NAV-nak vagyonosodási vizsgálatot kellene kezdeményezni Mészáros Lőrinc ellen.

Külföldre viszi Vajna a cégei nyereségét

Még mindig külföldre kerül Andy Vajna cégei nyereségének jó része. Ezt állítja a Heti Válasz, a lap összesítette a filmügyi biztos magyarországi érdekeltségeit. Kiderült, tucatnyi cége van, több köztük külföldön bejegyezve.

3 milliárdot kaszált a kaszinón Vajna cége

Egyetlen kaszinó hozott 3 milliárd forint nyereséget Andy Vajna cégének. A Las Vegas Casino egy év alatt csaknem megduplázta a nyereségét, a pénzt már ki is fizették a filmügyi kormánybiztos luxemburgi cégének. Vajna öt kaszinókoncessziót is elnyert, pályáztatás nélkül. A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormánybiztos talicskázza ki a korábban költségvetésbe befolyt milliárdokat, miközben a kaszinók nincsenek bekötve az adóhatóság ellenőrző rendszerébe sem. Andy Vajnát hiába kerestük.

440 milliós osztalék jár Garancsinak

Jobban teljesít a Market Építő Zrt., mióta Garancsi István a cég többségi tulajdonosa. Most éppen 880 millió forint osztalékot fizetett a vállalkozás a tulajdonosoknak, miközben egy év alatt árbevételét 11 milliárd forinttal növelte, nyereségét pedig megduplázta. Sok munkájuk van, ők építik például a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tornacsarnokát, több mint ötmilliárd forintért. Az LMP szerint Simicska Lajos után Garancsi István a miniszterelnök új oligarchája.

500 embert csaphatott be


szerző:
2015.05.15. 18:20
500 embert csaphatott be

Több mint 500 embert csaphatott be egy ebesi férfi. Az ügyészség szerint óriási nyereséget hozó befektetést kínált ügyfeleinek, 2 év alatt több száz millió forintot bíztak rá. A pénzből állítólag külföldi focistákat is vásárolt a helyi klubnak. Végül lebukott, azóta rács mögött van.

Az államé is lehetne az MNB nyeresége

Mást állít a Magyar Nemzeti Bank nyereségéről Orbán Viktor és Matolcsy György. A miniszterelnök szerint ezt a pénzt nem adhatja az MNB a költségvetésnek, a jegybank elnöke viszont korábban azt állította, osztalékként ki lehetne fizetni a tulajdonosnak, vagyis az államnak. Az MNB eddig 250 milliárd forint közpénzt költött az unortodoxnak nevezett elképzeléseket terjesztő oktatási alapítványokra, és több tízmilliárdot ingatlanvásárlásra.

50 milliárd volt a nyereségük


szerző:
2015.01.16. 19:00
50 milliárd volt a nyereségük

Csak 2012-ben ennyi volt a nyeresége egy svájci bejegyzésű cégnek, amely különleges magyar állami közreműködéssel jóval olcsóbban értékesítheti a nyugatról behozott gázt Magyarországon, mint az oroszok. A MET nevű cégről és tulajdonosi hátteréről a 444.hu portál írt. A cikk szerint a tulajdonosi hálóban feltűnik a Videoton focicsapat tulajdonosa, Orbán Viktor személyes barátja, Garancsi István is.

50 milliót nyerhettek az üzleten Portikék

Ötvenmillió forintot keresett egy év alatt Portik Tamás élettársa azon az üzlethelyiségen, amelyet még a Rogán Antal vezette önkormányzattól vásárolt meg. Az eredeti ár duplájáért, 102 millió forintért adott tovább a Károly körúti ingatlanon.

Házon kívül 14-11-19


szerző:
2014.11.19. 23:40
Házon kívül 14-11-19

Házon kívül: Adósmentés: rengetegen várták és rengetegen csalódtak. Kiszámoltuk, mit fizethetnek majd a hitelesek. Milliárdos kaszinóvállalkozás, szárnyaló családi cég, és hatalmasat szakító állami óriás. Nagyon jól keresnek, mégsem fizetnek külön adót, mikor extra profit a nyereség.

Eiffel-palace: 4,5 milliárd forint nyereség

4 és fél milliárd forint. Az átlátszó.hu információi szerint ennyit keresett az Eiffel Palace irodaház felújításán az az offshore hátterű cég, amitől a Nemzeti Bank vásárolta meg az épületet.

Nem kedvezett a nyár a Balatonnak


szerző:
2010.08.17. 15:54
Nem kedvezett a nyár a Balatonnak

A sok hideg, esős nap miatt jelentősen visszaesett a strandok és a part menti vendéglátóhelyek forgalma.

Külföldön is bírálják a bankadó-tervezetet

Az Európai Bankszövetség elnöke szerint alaposan át kell dolgozni a magyar adónem tervezetét.

Kis nyereség, nagy öröm


szerző:
2009.11.18. 07:32
A legnehezebb év az OTP történetében

Az igazgatóság nem javasolja osztalék kifizetését.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való