KERESÉS search-close

nyelvtanulás

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyelvtanulás"

Takának meggyűlt a baja a magyar nyelvvel

A fiú egyedül maradt a 25 év felettiek csapatában, de egy pillanatig sem adja fel! Ráadásul most egy magyar dallal szeretné elkápráztatni a közönséget, de mivel a japán az anyanyelve, fel kellett kötnie a gatyaszárat.

Mennyire lehet nehéz egy külföldinek megtanulni magyarul?

Nem mindegy, hogy kelbimbó vagy mellbimbó és hogy megettem a macskát vagy megetettem. A magyarul tanuló külföldiektől ma azt tanulhatjuk meg, hogy nem baj, ha hibázunk, lehet sokat is, amikor egy idegen nyelvet tanulunk. Meg azt, hogy számukra magyar nemcsak nyelv, hanem sok kreatív feltaláló különleges gondolkodásmódja, amit érdemes eltanulni tőlük.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz Plusz 2017-09-23


szerző:
2017.09.23. 18:50
Előző rész (2017. július 10.)

Vajon képes lesz Bandi megbocsátani Miklósnak András halálát? Gizelláéknak sikerül megoldást találni Stella nyelvtanulási problémájára? Natasa és Emília életükben először nem értik meg egymást. Meddig képes Tóbiás magában tartani Ludwig titkát?

A nyelvtanulás külföldön még izgalmasabb!

Sokan tanulnak nyelveket – de mi a helyzet a külföldi nyelvtanulással? Hatékonyabb? Kiknek ajánlott? Erre és sok más kérdésre is választ kaptunk Horváth Alextől és Tóth Vanesszától.

Nyelvtanulás: reménytelen?

Egyetemre bejutni, jól fizető munkahelyért versenyezni, utazni, külföldön dolgozni – mindez majdnem esélytelen nyelvtudás nélkül. Aki most 14 éves, annak egy rendelet értelmében már nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi kell ahhoz, hogy egyetemre mehessen majd. Most Magyarország a második azon a listán, amely az idegen nyelvet NEM beszélők arányát mutatja az Unióban. Az Oktatási Hivatal képviselőjével beszélgettünk.

Nincs nyelvérzéke a gyereknek, mit tegyek?

A nyelvtanulás az a kérdés, ami teljesen egyénfüggő: van, aki pillanatok alatt ráérez, és képes elsajátítani egy idegen nyelvet, valaki viszont évekig szenved. Sokan arra esküsznek, hogy gyerekkorban, minél korábban érdemes elkezdeni, de mi a tuti módszer és mivel könnyítheti meg a dolgát, akinek valamiért nem állt rá az agya más nemzetek nyelvjárására? Vankó Magdolna, oktatási szakértőt kérdeztük.
 

Kapa és Pepe – avagy Mucsi Zoltán és Scherer Péter barátsága

Kapa es Pepe szélmalomharcot vív. Mucsi Zoltán és Scherer Péter évtizedes barátságukról meséltek. Később Dobó Ági érkezett hozzánk, aki angol nyelvű oviba íratná kisfiat. Bemutattuk, milyen módszerrel lehet eredményes a gyerekkori nyelvtanulás, valamint beszélgettünk az új szocpol igénylés feltételeiről is, és arról a csodáról, hogy egy ikerpárnak két apukája van.

Tények és tévhitek a babák nyelvtanulásáról

Vankó Magdolna, tanulási szakértő elmondta, miért érdemes már kisgyermekkorban nyelveket tanítani gyermekeinknek, valamint bemutattuk Dobó Ági kisfiával, milyen módszerrel lehet könnyen és gyorsan eredményeket elérni. 

Magyar közmondások külföldiek szájából

Kíváncsiak voltunk, hogy a Magyarországon élő külföldieknek vagy a hozzánk látogató turistáknak is magától értetődő-e egy-egy magyar szólásmondás. Kérdeztünk indonéz tánctanárnőt, francia írót, ázsiai és európai turistát, de Fekete Pákó sem maradhatott ki a sorból.

Mit gondolnak a külföldiek a magyar közmondásokról?

Számtalan szólást, közmondást ismerünk, amelyek jelentése általában nagyon is egyértelmű. Azonban kíváncsiak voltunk, hogy a Magyarországon élő külföldieknek vagy a hozzánk látogató turistáknak is magától értetődő-e egy-egy magyar szólásmondás. Kérdeztünk indonéz tánctanárnőt, francia írót, ázsiai és európai turistát, de Fekete Pákó sem maradhatott ki a sorból. Forgó Viktor riportja.

Miért nem taníthatnak anyanyelvi tanárok?

Miközben a magyarok 60 százaléka egyáltalán nem tud megszólalni semmilyen idegen nyelven, -és ezzel az adattal a legrosszabbak vagyunk Európában,- és miközben kitört minden idők legnagyobb nyelvvizsga- hamisítási botránya, lehet, hogy még azokat a külföldi nyelvtanárokat is sikerül kiűzni az országból, akik bár jól végzik munkájukat, mostantól nem tarthatnak órákat.

Galla Miklós, a nagy világutazó

Kevesen tudják, de Galla Miklós egészen Tanzániáig ment, hogy megtanuljon angolul, de rengeteg élménnyel is gazdagodott az afrikai országban. Erről és a többi világ körül szerzett élményéről és kalandjairól faggattuk.

Reggeli - Csak csajok 12-07-19

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Ingyen Dante a weben


szerző:
2011.10.30. 14:04
Ingyen Dante a weben

Olasz irodalomórákat kínál nem csak diákoknak egy olasz honlap.

Fél Kettő 10-09-08


szerző:
2010.09.08. 14:20
Fél Kettő 10-09-08

Fél Kettő: Boldog-szomorú sors - Karády Katalin élete és legendája. Vendégünk Nagy-Kálózy Eszter. Nyelvtanulás - Hogyan, kitől és főleg mikor kezdjen el a gyermek idegen nyelvet tanulni? Addig jár a korsó a kútra... - Kovács Lázár szeretője hazudta, hogy megverték.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való