KERESÉS search-close

nizza

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nizza"

Heves vita a burkini körül

Fegyveres rendőrök kényszerítettek egy burkiniban napozó muszlim nőt a nizzai tengerparton, hogy vegye le az egész testet takaró fürdőruhát. Az eset óriási vitát váltott ki Franciaországban. A burkinit egyre több helyen tiltják be azzal az indoklással, hogy az nem összeegyeztethető az európai értékekkel. Sokan tartják azonban felháborítónak, hogy a hatóságok szabják meg, miben strandolhat egy nő.

Megható mezzel emlékeznek a terrortámadás áldozataira

Megható módon emlékezik Nizza város labdarúgó csapata vasárnap, a július 14-én történt terrortámadásra.

Szorongva nézzük a sokkoló videókat

A sokk feldolgozásában is segít, így még félig csukott szemmel is egyre többen nézik meg a terrortámadásról készült videókat. Így látja a Híradónak nyilatkozó pszichológus és közösségi média szakértő is. Ezzel magyarázzák, hogy a legdrámaiabb felvételeket is rövid idő alatt százezrek osztják meg.

A terrorista rokonait is sokkolta a támadás

Csendes, zárkózott embernek ismerték meg szomszédai a nizzai terroristát. Tunéziában élő rokonait is sokkolta, hogy egy teherautóval a tömegbe hajtott. Családja arról is beszélt, hogy Mohamed Bouhlel-nek ideg-összeroppanása is volt, mielőtt Franciaországba költözött. Tudósítónk annál a nizzai háznál is járt, ahol a támadás előtt élt a merénylő.

Megkerült a terrortámadáskor eltűnt baba

Nyolchónapos gyerek került elő egészségesen Nizzában, még csütörtök este vesztette el a családja a gázolásos terrortámadás utáni káoszban. Utcai felhívásokkal és a közösségi oldalakon is keresték a kicsit. Végül kiderült, hogy egy francia nő talált rá a gyerekre, hazavitte, és vigyázott rá, amíg a család előkerül. 10 gyerekre azonban hiába várnak már szülei. Ők is az áldozatok között vannak. A csütörtöki terrortámadásban összesen 84-en haltak meg, de csaknem 20-an még mindig életveszélyes állapotban vannak. Megrázó tudósítás!

A rendőrséget hibáztatják a terrorért

A francia rendőrség nem megfelelően készült fel, ezért sokan őket teszik felelőssé a Nizzában történtek miatt. Többen is erről beszéltek a helyszínen lévő tudósítónknak. A merénylet helyszínét, a sétány egy részét már megnyitották, és ma már a tengerparton is napoztak, de csak nagyon kevesen. Az ott lévők azt mondják, borzasztó, ami történt, de muszáj tovább lépni. Nizzából tudósít Litauszky Balázs.

Az Iszlám Állam vállalta a nizzai mészárlást

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a nizzai támadást. A szervezet a saját katonájának nevezi a merénylőt, aki teherautójával 84 embert ölt meg, további kétszázat pedig megsebesített. A sérültek közül többen még mindig életveszélyes állapotban vannak, köztük 5 gyerek. Közben a francia hatóságok a terrortámadással kapcsolatban már 5 embert tartóztattak le, köztük a merénylő feleségét is.

Fókusz 2016-07-15


szerző:
2016.07.15. 18:55
Miért Franciaország a terror célpontja?

A nizzai volt az elmúlt másfél évben a negyedik terrortámadás Franciaországban. Ezekben eddig már több százan haltak meg. A Híradónknak nyilatkozó szakértő azt mondta, ma már jól látszik, hogy van egy kiterjedt franciaországi, és francia anyanyelvű terroristasejt, amelyik az elmúlt hónapok európai támadásaiért felelős.

Döbbenet és tanácstalanság

Gyanakvás és félelem. Egy Nizzában nyaraló magyar lány így jellemezte a közhangulatot, amit pénteken az emberek arcán látott az utcán. Híradónknak telefonon arról mesélt, neki is több óra kellett, hogy rávegye magát és lemerészkedjen az utcára. A legnagyobb probléma szerinte az információhiány.

Sokkolta a világot a tömegmészárlás

"Gyáva támadás a szabadság és a nyugati civilizáció ellen” – így kommentálták a világ vezetői a nizzai tömeggyilkosságot. Az ENSZ és külföldi politikusok sora egyöntetűen elítélte az ártatlan civilek elleni barbár merényletet. Mindenki kiemelte annak jelentőségét, hogy a támadást azon a napon követték el, amelyen a franciák a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméit ünnepelték.

Sok magyar volt a tömegben

Pánik, gyereksikolyok, vérző sebesültek, tetőre menekülő emberek. Erről számoltak be Híradónknak a nizzai terrortámadás magyar szemtanúi. Egy fiatal magyar pár a szállodája erkélyéről nézte végig az egészet. Egy magyar család hatéves kislányával pedig egy étterem padlóján feküdt rettegve, amíg tartott a pánik és a lövöldözés. A külügyminisztérium arról tájékoztatta Híradónkat: a sérültek és a már azonosított halottak között nincs magyar állampolgár.

Nem figyelte a terrorelhárítás

Magányos terrorista lehetett a tömeggyilkos. Eddig ez derült ki a 31 éves, Nizzában élő tunéziai származású támadóról, aki nem szerepelt a francia terror-elhárítás listáján. A férfinak korábban kisebb ügyei voltak a rendőrséggel, és nem tudták róla, hogy radikális iszlamista lenne. A francia hatóságok mindenesetre vizsgálják, hogy lehettek-e segítőtársai. A merényletet még egyik terrorszervezet sem vállalta magára.

Családokat szakított szét a tömeggyilkos

A nizzai káoszban eltűnt egy nyolchónapos csecsemő, aki a Facebook-nak köszönhetően alig pár óra alatt előkerült. Egy apa azonban még mindig keresi négyéves kisfiát, az éjszaka csak a biciklijét találta meg. Az anya meghalt a terrortámadásban.

Rengeteg sérült élet-halál között

"Mint a tekebábuk, úgy dőltek az emberek a robogó kamion előtt" - ezt mondták azok a túlélők, akik közel kerültek a tömegben száguldó teherautóhoz. Több ezer ember menekült pánikban, egymást taposva a teherautó elől. A több mint száz sebesült közül legalább ötvenen vannak élet-halál között, sokan kerültek sokkos állapotba. A Külügyminisztérium szerint az áldozatok és a sérültek között nincs magyar.

Terror Nizzában - 84 halott

Terrortámadás történt Nizzában! Legalább 84-en meghaltak, és több mint 200-an megsérültek, amikor egy férfi a francia Riviéra egyik legnépszerűbb sétányán teherautóval belehajtott az összegyűlt tömegbe, majd a rendőrökre lőtt. A merénylet röviddel azután történt, hogy csütörtök éjjel véget ért a francia forradalom évfordulóján tartott tűzijáték, amit tízezrek néztek. A rendőrök lelőtték a terroristát. A helyszínen sokan készítettek felvételeket. Különösen megrázó képek következnek!

Szemtanúk beszámolója a nizzai terrorról!

Híradónk Nizzában tartózkodó magyarokkal is beszélt. Egyikük épp barátnőjével nyaral a francia Riviérán, egy órával a támadás előtt még lent voltak a sétányon. Csak átöltözni mentek a szállodába, így az erkélyről nézték végig a tragédiát. A másik szemtanú pedig családjával nézte a tűzijátékot, 200 méterre voltak a helyszíntől, mikor a pánik kitört, így egy étterembe szaladtak be.

A gázolás pillanata


szerző:
2016.07.15. 14:34
A gázolás pillanata

Egy erkélyről vette fel a tömegbe hajtó teherautót ez a szemtanú – látszik, hogy miközben százak menekülnek a gázoló elől, rendőrök is futnak a teherautó mögött és megpróbálják megállítani. 

Őrizetbe vettek egy nőt Nizzában

Őrizetbe vett a rendőrség pénteken egy nőt Nizzában, aki az első feltételezések szerint kapcsolatba hozható a csütörtök esti terrortámadással. A nő kendővel takarta az arcát, a körülötte levők pedig igyekeztek megakadályozni, hogy felvétel készülhessen róluk. Az őrizetbe vett nőt maszkot viselő rendőrök vitték el a helyszínről.

KIVÉGZÉS: A támadás vége


szerző:
2016.07.15. 13:57
KIVÉGZÉS: A támadás vége

A támadás vége – francia rendőrök vették körbe a gázoló teherautót és folyamatosan tüzeltek a vezetőfülkére. Az egyik rendőr a lövöldözés közben kissé hátrébb húzódik, mintha a sofőr viszonozta volna a tüzet, majd visszamegy és újra tüzelni kezd. A 31 éves, tunéziai származású férfi egyedül volt a fülkében, a rendőrség az átvizsgálás után  fegyvereket, robbanószereket és gránátokat talált a teherautóban.

Helyszínelők vizsgálják az éjszakai támadás helyszínét

A nizzai tengerparti sétányon még mindig ott áll a gázoló teherautó, körülötte eldobált, leszakadt ruhák és vérnyomok láthatóak még mindig. A sétány, ahol éjjel százezrek nézték az ünnepi tűzijátékot, teljesen kihalt, ahogy a tengerpart és a víz is. 

AMATŐR FELVÉTEL: A támadás pillanata

Menet közben a sofőr pisztollyal is lövöldözött a fülkéből, míg végül a rendőrök le nem lőtték a merénylőt. 

MEGRÁZÓ: Vérző testek mindenhol

Civilek is próbáltak segítséget nyújtani a nizzai tömeges gázolás sérültjeinek – az amatőr felvételen látszik, hogy szinte egymást érik a halottak és sebesültek a tengerparti sétányon. Rengeteg a sérült, az egyik hotel előterét rögtönzött kórházzá alakították át éjszaka. A könnyebben sérülteket és menekülőket a helyi taxisok is segítettek menekíteni a gázolás közeléből.

PÁNIK: Sikoltozva menekültek az emberek

Éttermekbe, bárok mellékhelyiségeibe próbáltak menekülni az emberek a nizzai sétányról a teherautó elől, mások pedig a tengerbe futottak, hogy elkerüljék a gázolást. Amikor a becslések szerint a több tízezres tömegbe hajtott a tunéziai származású merénylő, pánik tört ki, sírva, sikoltozva, a holttestek között menekültek az ünnepi tűzijátékra érkezők.

Videón a gázolás pillanata


szerző:
2016.07.15. 11:10
Videón a gázolás pillanata

Egy erkélyről vette fel a tömegbe hajtó teherautót ez a szemtanú – látszik, hogy miközben százak menekülnek a gázoló elől, rendőrök is futnak a teherautó mögött és megpróbálják megállítani. 

„Barbár és gyáva terrortámadás”

Terrortámadásnak minősítette a nizzai, több, mint 80 halálos áldozatot követelő támadást François Hollande francia elnök után az Egyesült Államok elnöke is. 

Terror Nizzában: könnyebben sérült meg a magyar nő

Könnyebben sérült meg az a magyar nő, aki Nizzában nézte a tűzijátékot, mikor egy teherautó hajtott a tömegbe – ezt mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője a köztévén. Menczer Tamás úgy tudja, a sérült nő a szállásáról hívta édesanyját, ott várja a segítséget. 

Terror Nizzában


szerző:
2016.07.15. 09:12
Terror Nizzában

84 ember meghalt és 100 megsebesült, amikor az éjjel tömegbe hajtott egy teherautó a dél-franciaországi Nizzában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való