KERESÉS search-close

neptun általános iskola

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "neptun általános iskola"

Jogsértő volt az átszervezés

Jogsértő volt az eljárás, ahogy átszervezték a 15. kerületi Neptun Általános Iskolát. Legalábbis ez szerepel abban az ombudsmani vizsgálatban, amit egy szülő küldött el szerkesztőségünknek. Másfél éve kellett otthagyniuk a sajátos nevelési igényű diákoknak az épületet, ahol most Magyar- Kínai két tannyelvű Iskola működik. A Klebelsberg Intézményfenntartót szerdán hiába kérdeztük.

Kevés volt a gyerek, elvették az épületet

Csalódottak a szülők, mert úgy érzik gyerekeiknek egy másik iskola miatt kellett mennie a Neptun Általános Iskolából. Ezt mondta a volt szülői munkaközösség elnöke, miután az önkormányzat a hét elején döntött arról, hogy az iskola végül a magyar-kínai kéttannyelvű általános iskoláé lesz. A kerület alpolgármestere szerint a bezárást és az iskola fejlesztését külön kell választani. Ugyanis korábban nem volt annyi gyerek, amivel feltölthették volna az iskolai keretlétszámot.

Többször nekihajtottak a fölösleges táblának

Sajátos módját választották a XV. kerületben egy nem kívánatos tábla lebontásának. A bezárásra ítélt Neptun Általános Iskola előtti még a korábbi városvezetés által kitett tábla azt hirdette, hogy műfüves pálya épül  hamarosan. A mostani polgármester szerint viszont nem lesz focipálya. Az önkormányzat emberei odamentek egy kisteherautóval, nekitolattak a táblának, feszegették, forgatták. Mindezt rögzítette egy térfigyelő kamera. A polgármester felháborodott.

Váratlanul közölték, hogy megszűnik az iskola

Egyik napról a másikra közölték a tanárokkal és a diákokkal, hogy megszűnik az iskola. Csaknem háromszáz gyereknek és több mint negyven tanárnak tanév végén új iskola után kell néznie. Az egyik pedagógus szerint azért, mert a XV. kerületi Neptun Általános Iskola épületére egy másik iskolának van szüksége. Sok tanár attól fél, hogy nem lesz munkája, a szülők pedig azon aggódnak, hogy a gyerekeknek távolabbi iskolába kell majd járniuk. Ha egyáltalán lesz elég hely a kerületben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való