KERESÉS search-close

nemzeti pedagógus kar

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nemzeti pedagógus kar"

Közoktatás: Kormánnyal vagy kormány nélkül?

A közoktatási zűrzavarban most az a helyzet, hogy van egy kerekasztal, amit a minisztérium működtet számtalan szervezet közreműködésével. Neve: Köznevelési Kerekasztal. Vannak szakszervezeti sztrájkbizottságok, amelyek a kormány válaszát várják, és ennek függvényében döntenek az esetleges sztrájkról. És van egy Civil Közoktatási Platform, ugyancsak sok résztvevővel. A kormány és a civilek kerekasztala között nincs átfedés. Vagy ide vagy oda. Ki itt, ki ott. A Magyarul Balóval műsorában összeült a két kerekasztal egy-egy szereplője: Horváth Péter gimnáziumi igazgató és matematika-fizika tanár Győrött, valamint a lényegében kötelező jellegű Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Ő a Köznevelési Kerekasztalra jár. Miklósi László gimnáziumi tanár és a Történelemtanárok Egyesületének elnöke, ő a civil kerekasztalra jár.

Túlszabályozott tanárok

Jó tempóban szaporodnak az amúgy is túlterhelt pedagógusok feladatai. Korábban kiderült, hogy aki magasabb jövedelmi csoportba akar kerülni, annak kemény munkával saját portfóliót kellett készítenie. Nincs fellélegzés: következik a vicces nevű PÖCS, persze hivatalosan ilyen rövidítés nincs, mert úgy hívják, hogy Pedagógus Önértékelési Csoport. Hogy mindezt jobb kedvvel végezhessék, kötelező tagságot kellett vállalniuk a Nemzeti Pedagógus Karban, ahonnan érkezőfélben van egy sokoldalas etikai kódex, amely öltözködési, viselkedési és sok egyéb előírást kínál a tanácstalan tanároknak.

Vita a tanárok etikai kódexéről

A gyerekeinket rájuk bízzuk, de a saját öltözködésüket nem. Azt sem, hogyan viselkedjenek, azt sem, hogy miről beszélhetnek. Avagy: Etikai Kódex a tanároknak. Szerző: a Nemzeti Pedagógus Kar, amelynek minden tanár kötelezően tagja. A kódex ellen sokan tiltakoznak, szabályait értelmetlen és elfogadhatatlan kényszernek tartják. Pedagógus-kódex vita a stúdióban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való