KERESÉS search-close

nagyothalló

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nagyothalló"

Tóth Bence: „Ha villamosmérnöknek megy az ember, egy óriási világ nyílik ki előtte!”

A mindössze 18 esztendős Tóth Bence a jeltolmács kesztyű ötletének tettekre váltásáért nyerte el a Telekom Tettrekész díját. A fiatal feltaláló betekintést engedett egy tanórára, és elárulta, hogy miért szereti ennyire az elektronikát.

Tóth Bence elképesztő találmánya a siketek kommunikációját könnyíti meg

Tóth Bence, a Telekom Tettrekész díjának nyertese egy olyan kesztyűt fejlesztett ki, ami a siketek és nagyothallók egyirányú kommunikációját segíti. Ha kíváncsi vagy, hogyan fogadták a cápák a fiatal fiú találmányát, nézd meg a teljes adást!

Láthatatlan nagyothalló-készülék

Teljes életet élni, szégyenkezés nélkül – ezt jelenti az a láthatatlan hallássegítő implantátum, melyet pénteken második alkalommal ültettek be egy nagyothalló beteg koponyájába a szegedi fül-orr-gégészeti klinikán. Ez a beavatkozás Közép-Európában elsőként Szegeden volt elérhető.

Jeles darabok több nagyvárosi színházban

Jeltolmácsok segítségével akadálymentessé teszik a színházi előadásokat a siketek és nagyothallók számára.

Önálló nyelv lehet a jelbeszéd


szerző:
2009.07.30. 08:15
Önálló nyelv lehet a jelbeszéd

A magyar jelnyelv hivatalosan is oktathatóvá válna mindenki számára, ha az Országgyűlés elfogadja majd a jelnyelvi törvény tervezetét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való