KERESÉS search-close

népszabadság

34 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "népszabadság"

Médiatulajdonossal találkozott Orbán Viktor

Bezárta a Népszabadságot, majd csalásért elítélték, a múlt héten pedig Orbán Viktorral tárgyalt Heinrich Pecina. Az osztrák üzletemberrel tartott bécsi találkozója után a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője azt mondta: Orbán Viktor minden magyarországi médiatulajdonossal szívesen találkozik. Heinrich Pecinának azonban hivatalosan nincs tulajdona magyar médiacégben. A kormányfő sajtófőnökét erről hiába kérdeztük.

Jogsértő volt a Népszabadság bezárása

Jogsértően zárta be a Népszabadságot a Mediaworks - ezt állapította meg a munkaügyi bíróság. Az ítélet szerint a kiadónak 15 nappal korábban értesítenie kellett volna a szerkesztőséget és az üzemi tanácsot arról, hogy fel akarja függeszteni a lap kiadását. A szerkesztőség szerint immár jogerősen is igazuk van, de lapjuk ettől még nincsen. A Mediaworks a Kúriától kéri az ítélet felülvizsgálatát.

Teljesen átalakult a médiapiac

Rengeteg változás történt 2016-ban a médiapiacon, összeszedtük a legfontosabbakat. Megszüntették például a Népszabadságot, lekapcsolták a Class FM-et, és több médium is kormányközeli vállalkozók tulajdonába került. A médiapiac átrendeződése csaknem két éve tart, amióta Simicska Lajos milliárdos vállalkozó és médiatulajdonos nyilvánosan is összeveszett Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Népszabadság: Közösen mennének

Közös megegyezéssel távozna a Népszabadság szerkesztősége. Csaknem 80 újságíró döntött így. Dolgozniuk három hete nem kell, akkor mentették fel őket a munkavégzés alól - de a szerkesztőség szakszervezeti titkára szerint nincs értelme várni, mert a lapot velük nem fogják újraindítani. A Népszabadság új tulajdonosát hiába kerestük. A lap bezárása miatt a héten újabb külföldi tudós mondott le a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagságáról.

Média: Totális letámadás?

Népszabadság volt, nincs. A legolvasottabb internetes lap tulajdonosi viszonyai zavarosak. Lehet-e ma független lapot működtetni Magyarországon? Van-e üzleti modell, amely nincs kiszolgáltatva az állami hirdetéseknek? 

Liszkay Gábor a Népszabadságnál

Órákon át tárgyalt szerdán a Népszabadság épületében Liszkay Gábor. A Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, a kormányközeli Magyar Idők tulajdonosa igazgatótanácsi tag lett a Népszabadság kiadójában. A céget a sajtóhírek szerint a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető Opimus csoport vette meg. A Párbeszéd szerint a miniszterelnök strómanokon keresztül vásárolja fel a magyar médiát, a Fidesz frakcióvezetője szerint viszont kizárt, hogy jobboldali lap lesz a Népszabadságból.

Elkelt a Népszabadság kiadója

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető Opimus Press Zrt. megvette a Népszabadságot korábban kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t részvényeinek 100 százalékát. A Mediaworkshöz tartozik még a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, és több vidéki napilap is. A hírt az Opimus Press hozta nyilvánosságra a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Gazdasági Versenyhivatal már jóvá is hagyta a tranzakciót. Mészáros Lőrinc néhány napja még talányos választ adott a HírTv-nek, amikor megkérdezték tőle, tervez-e vásárlást a médiában.

Sajtószabadság: Amerika aggódik

Aggasztó a média szabadságának folyamatos gyengülése Magyarországon - ezt írta közleményében az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője. Marc Toner szerint a Népszabadság bezárása csapás a média sokszínűségére, és megemlítette a 444.hu teljes szerkesztőségének parlamenti kitiltását. A kritika két nappal azután érkezett, hogy az amerikai nagykövet a Klub Rádióban aggasztónak nevezte a Népszabadsággal történteket. A magyar külügyminisztérium visszautasítja a kritikát. Szerintük Magyarországon sokféle véleményt lehet olvasni a sajtóban most is, és ez ezután sem változik majd.

Elkapkodták a különleges lapot

Két és fél óra alatt elkapkodták a Fedél Nélkül csütörtökön megjelent különleges számát, amelyben a Népszabadság egykori szerzőinek búcsúírásai is olvashatók. A hajléktalanok lapja a szokásos 8 ezer helyett 12 ezer példányban jelent meg, Budapesten már szinte sehol nem kapható. A lap szerkesztősége szerint ez is bizonyítja, alaptalan volt, hogy a kiadó korábban gazdasági okokkal indokolta a Népszabadság kiadásának felfüggesztését. Azt is vitatják, hogy a Mediaworks törvényesen döntött erről.

Már utcán a Népszabadság különszáma!

Az október 8-án megszüntetett napilap a Fedél Nélkül című hajléktalan újság 12 oldalas mellékleteként jelent meg.  Az egyszeri kiadvány  12 ezer példányban került az utcára, Budapest nagyobb csomópontjain a Fedél Nélkül fényképes igazolványt viselő terjesztőitől lehet megvásárolni.

Népszabisok a Fedél Nélkül-ben

A Népszabadság szerzőinek búcsúírásaival, a szokásos 8 ezer helyett 12 ezer példányban jelenik meg ezen a héten a Fedél Nélkül, a hajléktalanok lapja. A friss szám már a nyomdában van, az együttműködéssel a rászorulóknak akart segíteni és az olvasóknak akart üzenni a szerkesztőség. A lap munkatársaihoz százával érkeznek az olvasók üzenetei, és folyamatosan kapják a legkülönbözőbb felajánlásokat. Kaptak már sörre beváltható kuponokat, ingyen repülőjegyet, de olyan is volt, hogy valakit a taxis nem engedett fizetni.

A sajtószabadságért tüntettek

A Népszabadság kiadásának felfüggesztése, a sajtószabadság porba tiprása és a korrupció ellen szervezett tüntetést az Együtt az Erzsébet hídnál. A kormányellenes tüntetéshez a Párbeszéd és az LMP is csatlakozott. A demonstráción a Népszabadság munkatársa is felszólalt, aki szerint a kormány politikai bosszúból záratta be a lapot. A Fidesz nem érti, miért tüntetnek.

Bécsben tiltakoztak a Népszabadság újságírói

Bécsben tiltakoztak a Népszabadság újságírói lapjuk megszüntetése miatt, az osztrák fővárosban él kiadójuk, a Mediaworks tulajdonosa. Heinrich Pecinát is felkeresték irodájában, de csak követeléseiket tudták átadni. Előtte osztrák újságíróknak tartottak sajtótájékoztatót az utóbbi napok eseményeiről.

Kormányzati pénzek befolyásolják a piacot?

Túszul ejtette a Népszabadság dolgozóit a lapot korábban kiadó Mediaworks - állítják a lap munkatársai. A cég az újság kiadását felfüggesztette, de még nem számolt el az újságírókkal, akik így máshol nem tudnak dolgozni. A kormány szerint a kiadó gazdasági döntést hozott, amibe nem szólnak bele. Közben az átlátszó.hu arról írt, hogy a kormány reklámköltései egyértelműen a kormányközeli médiumoknak kedveznek.

Európai Bizottság: Aggasztó a felfüggesztés

Aggasztónak nevezte a Népszabadság bezárását az Európai Bizottság szóvivője. Azt is hozzátette, hogy a szerkesztőséggel történteket Brüsszelben is figyelemmel kísérik. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a kormánynak semmi köze a lap bezárásához. A baloldali ellenzéki pártok tiltakoznak a történtek miatt. A Demokratikus Koalíció képviselői ezentúl bojkottálják a Parlament üléseit.

A szerkesztőség megvenné a Népszabadságot

Hatvan év után először nem jelent meg hétfőn a Népszabadság. A kormánykritikus lap kiadását még szombaton függesztette fel a kiadó Mediaworks. A főszerkesztő ma tárgyalt volna a kiadóval arról, hogy a szerkesztőség 1 euróért megvásárolja az újságot, de az egyeztetés meghiúsult, mert a kiadó képviselője állítólag megbetegedett. Az újságírók egyelőre személyes dolgaikat sem kapták meg, az üzemi tanács szerint több munkatárs nehéz anyagi helyzetbe kerülhet, ha elveszíti a munkáját.

GRECSÓ KRISZTIÁN: „Egy demokráciának szüksége van ellenzéki lapokra, szüksége van civil kontrollra”

Dragomán Györgytől Parti Nagy Lajoson át Závada Pálig mind úgy vélik, a Népszabadság megszüntetése pótolhatatlan veszteség. És nem csak azért, mert az újság kulturális műhely is volt.

NÉPSZABADSÁG: Így próbáltak munkába menni az újságírók

Szimpatizánsok kíséretében megpróbáltak munkába menni a Népszabadság újságírói, de nem engedték be őket. Azt, hogy a napilap kiadását felfüggesztik, szombaton váratlanul jelentették be. Az újságírók puccsról beszéltek és azt ígérik, hétfőn mindennek ellenére közzéteszik az újabb, általuk erősnek nevezett cikket, ami Rogán Antal miniszterről szól. 

A nemzetközi sajtóban is hír


szerző:
2016.10.08. 18:50
A nemzetközi sajtóban is hír

A nyugati médiában is megjelentek hírek a Népszabadságról. A BBC megemlíti, hogy a lap újságírói puccsról, a tulajdonosok viszont üzleti döntésről beszélnek. Szóba hozzák, hogy a régóta csökkenő példányszámú Népszabadság gyakran bírálta Orbán Viktort. A tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitung a legnagyobb magyar ellenzéki újságként ír a Népszabadságról. A német napilap ellenzékieket idézve azt írja: súlyos támadás történt a sajtószabadság ellen. Az osztrák Standard részletesen beszámol arról, hogy a Népszabadság többször írt bíráló cikkeket az utóbbi időben Rogán Antalról és Matolcsy Györgyről.

Civilek tüntetnek a sajtószabadságért

Civilek kezdeményezésére a sajtószabadságért tüntettek a budapesti Kossuth téren. A Népszabadság szerkesztősége is jelezte, hogy részt vesz a megmozduláson. Ott volt tudósítónk Bíró László is.

A Népszabadság 60 éve

Hatvan éven át a legolvasottabb napilap volt Magyarországon a Népszabadság. 1989 előtt a párt központi lapjaként működött, majd a rendszerváltás után is baloldali újság maradt. Népszerűségére jellemző, hogy a hetvenes években volt olyan lapszám, amiből 800 ezer példányt is eladtak, mostanra ez drasztikusan visszaesett.

Felfüggesztették a Népszabadság kiadását

Szombattól nem jelenik meg többé jelenlegi formájában a Népszabadság és elérhetetlenné vált a lap online kiadása is. A dolgozókat reggel motoros futárral értesítették, hogy egyelőre nem kell munkába menniük, fizetést kapnak, de felfüggesztik a munkavégzésüket.

Németh Szilárd: „Nem fogok krokodilkönnyeket ejteni a Népszabadságért”

Szombat reggel felfüggesztették a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását is. „Épp itt volt az ideje, hogy bezárjon a Népszabadság” - mondta a Fidesz alelnöke az RTL Híradó kérdésére, hogy mit szól ahhoz, ami a Népszabadsággal történt.

Gázolás: bíróság előtt a volt főszerkesztő

Rettenetesen sajnálja, amit történt. Ezt mondta a Népszabadság korábbi főszerkesztője, akinek azért kellett bíróság elé állnia, mert tavaly márciusban elütött egy biciklist a fővárosban. Állítása szerint nem vette észre, ahogy elsodorta az autójával. Az elütött férfi pár hét múlva a kórházban meghalt.

Garancsi cége dolgozik Giró-Szász szállodáján

A milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Market Építő dolgozik azon a szállodán, amelyben Giró-Szász András államtitkárnak is van érdekeltsége. Erről a Népszabadság írt. A Market Építő azt közölte, 100 millióért bontják az átalakítás alatt lévő épületet.

Az E.ON is kivonul, hatszázezer ügyfelet hagy itt

A törvény szerint csak az szerződhet át új gázszolgáltatóhoz, aki az előző közműcéggel minden tartozását rendezte. A Népszabadság írt erről, miután kiderült: az E.ON is kivonul a magyar lakossági gázpiacról. Hogy ki veszi át a cég 600 ezernél is több fogyasztóját, az a Magyar Energia Hivatal által kiírt pályázaton derül majd ki. A nemrég beindított Nemzeti Közműszolgáltató jelezte: felkészült az ügyfelek átvételére, és pályázik. Holoda Attila, az Orbán-kormány volt államtitkára szerint a veszteséges cégek helyébe lépő állami közműszolgáltató is veszteséges lesz a rezsicsökkentés miatt.

Rogán: „Miattam támadják az V. kerületet”

Majdnem négymilliárd forinttal olcsóbban adott el 150 üzlethelyiséget a belvárosi önkormányzat Rogán Antal polgármestersége idején. Ezt írta a Népszabadság szombati cikkében. Az Együtt szerint többféle módszerrel károsította a Rogán Antal vezette testület a kerületet. Az önkormányzat azt állítja: jogszerűen jártak el. Rogán Antal szerint pedig csak miatta támadják a városrészt.


 

A magyarországi digitális média nagyágyúi

A digital and media helyezetteiből felkerestük többek között a 444.hu, a femina.hu, az index.hu főszerkesztőjét, valamint a prezi alapítóit. Elárulták, hogy minek köszönhető a hazai digitális piac növekedése, továbbá azt is meg tudhattuk, hogy a portálok mit tartogatnak az olvasók számára a jövőben.

Az AB-hez fordult a Népszabadság


szerző:
2011.02.09. 09:05
Az AB-hez fordult a Népszabadság

A médiatörvény és a médiaalkotmány írott sajtót hátrányosan érintő rendelkezései miatt fordultak az Alkotmánybírósághoz.

Kárfelmérők az árvíz sújtotta térségben

Eddig tizenkilenc település ezer lakóházához jutottak el a kárfelmérők Borsodban.

Bajnai:

A leköszönő miniszterelnök szerint még nagyon sok dolog vár az utánuk jövőkre.

Jobban van Bujtor István


szerző:
2009.08.07. 18:14
Jobban van Bujtor István

Testvére cáfolta, hogy léböjtkúra okozta volna betegséget.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való