KERESÉS search-close

mozgólépcső

19 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mozgólépcső"

Mindennapi dühítő: miért nem tudunk rendesen mozgólépcsőzni?

Talán mindenkinek ismerős a szituáció, hogy rohan valahova, de meglátja a mozgólépcsőn az előtte végtelenségig kunkorodó sort, és az embereket, akik még véletlenül sem ugyanazon az oldalon állnak. Így rövid mérlegelés és némi bosszankodás után vagy úgy döntünk, hogy kivárjuk sorunkat és egyszer csak felérünk szépen lassan vagy életünk árán rohanunk felfelé sűrű elnézések közepette. De mi vagyunk ilyenkor az illetlenek, hogy szólni merünk, és előre megyünk, vagy az, aki elállja az utunkat?

Elszabadult a mozgólépcső

Vizsgálat indult Rómában, hogy kiderítsék, miért szabadult el egy mozgólépcső kedden este az egyik metrómegállóban. A balesetben 24-en sérültek meg. Mindannyian a CSZKA Moszkva focicsapatának szurkolói, akik Bajnokok Ligája mérkőzésre érkeztek az olasz fővárosba. Szemtanúk szerint ugráltak a mozgólépcsőn, emiatt gyorsult fel a szerkezet.

 

Tűzoltók mentették ki a kutyát

A tűzoltóknak kellett kimenteni egy kutyát a fővárosban, mert becsípte a metróban a mozgólépcső az állat lábát. A kutya tappancsát össze kellett varrni.

MOZGÓLÉPCSŐ CSÍPTE BE: Össze kellett varrni a tappancsát

A múlt héten a Corvin-negyednél, a metróhoz vezető mozgólépcső fogai csípték be a lábát. A kutyus tappancsát össze kellett varrni, most kötés van a lábán. Orvosa szerint valószínűleg nem lesz maradandó károsodása. A kutyabarát.hu azt írta, hamarosan menhelyre kerülhet, ugyanis gazdája a baleset óta nem jelentkezett érte.

Nem kell félni az influenzától a budapesti metró mozgólépcsőin

Speciális magyar találmánnyal fújták le a négyes és a kettes metró mozgólépcsőinek korlátját. A szert tavaly alkalmazták először az influenzaszezonban. A speciális anyag miatt a vírusok és a baktériumok nem fertőznek tovább. A HÉV kocsikat is fertőtlenítették.

Évek óta nem működnek a mozgólépcsők

Már évek óta nem működnek a mozgólépcsők a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, mert beázik fölöttük a tető. Így csomagjaikat az utasok hosszú lépcsősorokon kénytelenek végigcipelni. Tavaly szeptemberben számolt be az RTL Híradó a problémáról. A MÁV akkor azt ígérte, hogy 2016 végére elvégzik a javításokat. Valóban dolgoztak, de a mozgólépcsők azóta sem járnak.

Egy éve nem működik a mozgólépcső beázás miatt

Már több mint egy éve nem működnek a mozgólépcsők a Kőbánya-Kispest vasútállomáson, mert fölöttük beázik a tető. Csak a hagyományos lépcsőket használhatják az utasok, amelyek szerintük nem teljesen biztonságosak. Több lépcsőfok is mozog, sőt van, amelyik ferdén áll. A MÁV-nál elismerték, vannak hibák az állomáson, ezek javítása várhatóan novemberben elkezdődik.

 

Már több mint egy éve nem üzemel a mozgólépcső a vasútállomáson

Már több mint egy éve nem tudják használni a mozgólépcsőt a Kőbánya-Kispest vasútállomáson az utazók. A mozgólépcső egyébként működőképes, de azért nem üzemel, mert beázik a tető – és ha vizes lesz, csúszóssá válik.

Máris javítani kell az új mozgólépcsőket

Máris javítani kellett a mozgólépcsőket a felújított fővárosi Széll Kálmán téren. A teret alig egy hónapja adták át. Az üzemeltető Budapesti Közlekedési Központ szerint a kültéri mozgólépcsők – ahogy fogalmaznak –, komplexebbek, mint a beltériek, ezért egyelőre csak próbaüzemben működnek. A hibákat javították a napokban. Az elmúlt hetekben azonban más problémák is voltak a térrel, azokat a kivitelező garanciálisan javította.

Vita a Széll Kálmán téri mozgólépcsőről

Balesetveszélyes lehet a Széll Kálmán téren épülő felszíni mozgólépcső. Ezt állítja egy közlekedésszakmai szervezet. A lépcső aljához túl közel vannak a villamos sínek, amikre szerintük a mozgólépcső ráönti majd az embereket. A Főpolgármesteri Hivatal szerint a mozgólépcső építésére minden engedélyük megvan, és elég messze van a sínektől.

Biztonsági őröket küldött el a BKV

Nem működnek a mozgólépcsők a tavaly 41 milliárd forint uniós forrásból felújított egyes villamos vonalán. A BKV biztonsági okokból állította le ezeket, az Index szerint azért, mert pénzhiány miatt felmondtak azoknak a biztonsági őröknek, akik a lépcsők működését felügyelték. A kormány decemberben döntött úgy, csökkenti a közösségi közlekedés költségvetési finanszírozását, ami Tarlós István főpolgármester szerint 20 milliárdos kiesést jelent Budapestnek. Az MSZP-nél azt mondják, a biztonsági őrök az első áldozatai Orbán Viktor Budapest ellenes politikájának.

Levágta ujjpercét a mozgólépcső

Súlyosan megsérült egy turista a hármas metró mozgólépcsőjén szombat délután – tudta meg az Origo. Elesett, és a mozgólépcső becsípte az egyik ujját. Úgy tudjuk, hogy a lépcső levágta az ujjpercét. A koreai nőt kórházba vitték.

Balesetveszélyesek lehetnek, lift híján mégis elkerülhetetlen a használatuk

Mozgólépcsőn utazni sokszor igencsak balesetveszélyes. Idén például Kínában 74 ilyen baleset történt, amelyben 73-an meghaltak és 82-en megsérültek. Nemrég egy takarító lábát kapta el úgy a szerkezet, hogy amputálni kellett, egy kisfiúnak a keze is beragadt a tűk közé, egy édesanya pedig csak gyermeke életét tudta megmenteni, amikor beszakadt alattuk a mozgólépcső.

Babakocsival a mozgólépcsőn: lehetetlen küldetés?

A fővárosban kiránduló vidéki gyerekek többségének meghatározó élmény, hogy a metróknál mozgólépcsőzni lehet. Félnek, is élvezik is , emlegetik is. Ahogy azok a kisgyerekes szülők, akik babakocsival közlekednek és a figyelmeztető táblák szerint ezt valójában nem is tehetnék. Mert balesetveszélyes. De, akkor mit csináljanak, ha lift egyelőre csak a négyes metrónál van?
 

Becsípte a kutya lábát a mozgólépcső

Egy kiskutya lába beszorult a Kálvin téri metró mozgólépcsőjébe és 3 lábujját valamint a talpának egy részét amputálni kellett. Azért történt ez, mert gazdái nem vették ölbe. Pedig ez a metró szabályzatában is szerepel.

Engedélyhez kötnék a babakocsizást?

Egy kikerült munkaanyag szerint a budapesti metrókon csak különleges feltételekkel használhatják majd a mozgólépcsőket a babakocsisok. Az elképzelés szerint csak akkor szállhatnak fel gyerekkocsival, ha azt legalább két felnőtt kíséri. Az egyiknek a gyereket kell vinni, a másiknak az összecsukott babakocsit.

Emberi mulasztás miatt ölt a mozgólépcső

Amint arról hétfőn beszámoltunk, a közép-kínai Csingcsou városának egy áruházában beszakadt a mozgólépcső tetején a padlózat, és a szerkezet magával rántott egy nőt, aki meghalt. Mára kiderült: a karbantartók a baleset előtt észrevették, hogy a padlólapból hiányzik néhány csavar, de csak egy táblán figyelmeztettek a hibáról, a szerkezetet nem állították le. Megrázó felvételek!

Hat métert zuhant a mozgólépcsőről

Egy koncertről tartott hazafelé barátaival egy 18 éves amerikai fiú. Részeg volt, és hősködni kezdett a mozgólépcsőn. Zuhanás lett a vége.

Átcímkézett mozgólépcsők


szerző:
2010.06.01. 08:59
Átcímkézett mozgólépcsők

Kínában gyártott, Németországban átcímkézett mozgólépcsőket építettek be a 2-es metró felújításának részeként 2004-ben - tudta meg a Magyar Nemzet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való