KERESÉS search-close

mozgássérült

74 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mozgássérült"

Nem akarta megzavarni a gyógytornán lévő autista fiát, rabosították

Órákig tartották fogva, nem mehetett mosdóba, és nem hívhatott ügyvédet egy budapesti rádiós műsorvezető, akit azért rabosítottak a rendőrök, mert azt feltételezték, hogy visszaélt az autista fiának járó mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

KEREKESSZÉKKEL: ilyen az élet!

Fenyvesi Zoltán soha nem tudott járni. Kiskorától kerekesszékes. A Tanár című sorozat forgatásakor ő segítette Murai Emmát, a filmbeli Júliát, akinek ezúttal kerekesszékben kellett boldogulni.

Vontatott teherautóba rohantak Kerekegyházánál

Esélye sem volt a szabályosan haladó kocsi sofőrjének. A 75 férfi meghalt, mozgássérült élettársát pedig súlyos állapotban vitték kórházba, miután eléjük kanyarodott egy kisteherautót vontató terepjáró a Bács Kiskun megyei Kerekegyházánál. Hiába fékeztek, már nem tudtak megállni.

Rendelő: kerekesszékeseknek nem ajánlott!

Több mint tíz centis bukkanók, szűk ajtó és mozgássérültek számára alig használható ágy. Mindez a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházban kialakított új rendelőben, ahová többségében mozgássérült betegek járnak. Kerestük a kórházat és a fenntartót is, de nem válaszoltak kérdéseinkre.

Kamera rögzítette a gázolást

Kerekesszékes férfit gázolt el egy terepjáró Szegeden. Az autót vezető nő kanyarodott, eközben lassítás nélkül elütötte a mozgássérültet, aki súlyosan megsérült. A mentők fél órán át próbálták stabilizálni az állapotát, majd kórházba vitték. A balesetet rögzítette egy közeli házra szerelt térfigyelő kamera. Megrázó felvételek!

Elvette a mankóját majd azzal verte meg

Elvette a mankóját majd azzal verte meg a beteget. Akár öt év börtönt is kaphat az a pécsi férfi, aki a vád szerint tavaly szeptemberben mozgáskorlátozott emberre támadt a külvárosban. Súlyosan megsérült, ráadásul párját is megverte a támadó. Ellene az ügyészség most emelt vádat, úgy tudjuk, mindent tagad.

Leszállították a mozgássérült asszonyt a troliról

Leszállított a troliról egy mozgássérült asszonyt egy szegedi trolivezető, majd a megállóban hagyta. Erről a Délmagyarország írt. Az elektromos mopeddal közlekedő asszony azt állítja, a sofőr arra hivatkozott: nem volt elég hely egy babakocsival felszálló utasnak. Azt mondja, a buszvezető megalázó hangnemben beszélt vele. A közlekedési cég igazgatója bocsánatot kért.

Ha nem illeszkedsz a rendszerbe, nem jár a támogatás?

A kocsit, amivel a mozgássérült Ungvári házaspár közlekedik, jó sok pénzért kellett átalakítani ahhoz, hogy ők is használhassák. Jól jött volna nekik az államtól az a pár százezer forint, amivel a hozzájuk hasonlókat támogatják, de nem illeszkedtek a rendszerbe. De nem csak nekik, másnak is volt baja a támogatásokkal.

Házon kívül 2017-10-18


szerző:
2017.10.19. 00:20
Robbanás és tűz – két halott

Robbanás és tűz Abádszalókon: egy mozgássérült férfi égett bent a házában tegnap este. A Híradónknak nyilatkozó szomszéd szerint a férfi nemrég vesztette el a lábát, valószínűleg ezért nem tudott időben kimenekülni. Ma reggel pedig egy kiskunhalasi otthonban csaptak fel a lángok: a férfi valószínűleg dohányzott, ez okozhatta a halálos tüzet.

Elkészült a mozgássérült soproni fiú liftje

Az RTL Híradó nézői is sokat segítettek. Levente és édesanyja történetét többször is bemutattuk. Speciális lift hiányában fiát nap mint nap a hátán cipelte le a lépcsőn az anyukája. Ő volt az a kamasz, akit kézről kézre adott a tömeg két éve a VOLT fesztiválon, a színpadig jutatták, ahol a zenészek is könnyekig hatódtak. Nézőink segítségével 2 millió gyűlt össze.

Tagadta bűnösségét a buszsofőr

Tagadta bűnösségét az a pécsi buszsofőr, aki a vád szerint tavaly decemberben árokba lökött egy mozgássérült utast, majd elhajtott. A sclerosis multiplexben szenvedő férfi korábban az RTL Híradónak azt mondta, egyedül képtelen volt kimászni a gödörből, egy kollégája segített neki. Ha a buszsofőrt elítélik, akár öt év börtönt is kaphat.

Mozgássérült kerekesszékét lopta el a tolvaj

Kerekesszéket lopott el egy férfi Békéscsabán egy lépcsőházból. A tulajdonosa, egy mozgássérült asszony kórházban van, férje vette észre, hogy az elektromos kerekesszék eltűnt a tárolóból. Az eszközt egy járókelő találta meg a környéken, a tolvajt még keresik. Egy ilyen kerekesszék több mint félmillió forint és csak nyolcévente lehet igényelni. Ha ellopják, akkor előbb is pótolható.

Mozgássérült helyen parkolt a képviselő

Nagyon sietett, ezért figyelmetlen volt – ezzel magyarázta a Fidesz egyik Vas megyei képviselője, hogy miért parkolt a mozgássérültek helyén a csepregi városháza előtt. Gagyi Levente azt mondta: röstelli amit tett és egy havi tiszteletdíját a Vas Megyei Mozgássérültek Egyesületének adományozta.

Börtönbe kerülhet a buszsofőr

Akár 5 évre is börtönbe kerülhet az a pécsi buszsofőr, aki a vád szerint tavaly decemberben árokba lökött egy mozgássérült férfit. Azt hitte róla, hogy részeg, ezért nem engedte, hogy felszálljon. A mozgássérült lefotózta a buszt, hogy később jelenthesse az esetet. A sofőr ekkor belökte az árokba, majd elhajtott. Áldozata most megrendülve idézte fel Híradónknak, hogy mire emlékszik.

Nem vitte el a busz a mozgássérültet

Két buszsofőr sem vett fel egy mozgássérült férfit Budapesten egy buszmegállóban, írta meg elsőként a Bors. Az elektromos kerekesszékkel közlekedő Szőcs Gergely feleségével és 5 éves kislányával akart hazamenni Dunakeszire, de egymás után két buszra sem engedték felszállni. Egy káposztásmegyeri mozgáskorlátozott nővel is ugyanez történt a napokban. A BKK-nál azt ígérték, kidolgozzák az ilyen helyzetekre érvényes szabályozást.

Otthagyják a kerekes székeseket


szerző:
2016.07.20. 15:13
Otthagyják a kerekes székeseket

Megállóban hagyott mozgássérültek panaszkodnak a buszsofőrökre. Azt mondják, egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem veszik fel a kerekesszékben ülő utasokat. 

Mire jogosít fel a mozgáskorlátozott kártya?

A mozgáskorlátozott parkolóhelyek elfoglalásából sokan sportot űznek. De vajon tudják-e maguk a mozgáskorlátozottak, hogy kártyájuk a parkolóhelyeken kívül még mire használható?

Nem vitte el a busz a mopedes mozgássérültet

Otthagyta a buszsofőr a megállóban, állítja egy mozgáskorlátozott budapesti férfi. Botos Imre azt mondja, elektromos mopedjével szeretett volna felszállni a buszra, de a sofőr nem segített neki. Azt mondja, hasonló eset már többször is előfordult. A BKK-nál azt közölték, a buszsofőr feladata eldönteni, hogy biztonságosan el tudja-e szállítani az ilyen mopeddel közlekedő embereket.

Pofátlan parkolás Bentley-vel


szerző:
2016.02.13. 18:20
Pofátlan parkolás Bentley-vel

Jó lenne tudni, miért gondolják néha úgy autósok, hogy pofátlanul elfoglalhatják a mozgáskorlátozottak parkolóhelyét. Ezúttal Miskolcon, egy több tízmilliós luxusautó sofőrje keresztbe állva, hogy két ilyen helyet is elfoglalt egyszerre. Másfél hete egy furgon parkolt ugyanott, ugyanúgy. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél azt mondják rendszeresek az ilyen esetek.

Nem segítettek az emberek a McDonald's padlóján haldokló mozgássérültnek

A tolókocsijából kizuhanva fuldoklott a félrenyelt ételtől egy 47 éves mozgássérült a gyorsétteremlánc egyik angliai üzletében. A vásárlók perceken keresztül nem vettek tudomást az életveszélyben lévő emberről, mire pedig valaki segíteni próbált rajta, már késő volt.

Ellopták az elektromos kerekesszék töltőjét

Teljesen összeroppant egy zalaegerszegi, mozgáskorlátozott férfi, akitől elloptak egy akkumulátortöltőt. A Zalai Hírlap írta meg, hogy a zárt lépcsőházból vitte el valaki, miközben a tulajdonos az elektromos kerekesszékét töltötte. A rokkantnyugdíjas férfi nagyon nehéz helyzetbe került: a kerekesszék nélkül ugyanis egyedül sehová sem tud elmenni.

Nem szállhat buszra a mozgássérült férfi

Mozgássérült, ezért nem engedik fel a buszra - ezt állítja egy ballószögi férfi. Kerekesszékével három buszra próbált felszállni. Stábunk rögzítette, amikor az egyik sofőr azt mondta neki, nem viszi el. Hét évig nem volt ezzel gond, most egy jogszabály miatt nem utazhat, bár szerinte ennek inkább személyes okai vannak.

 

A lábnélküli modelllány mindenkit lealáz deszkázásban

Kanya Sesser alig egy hetes volt, mikor egy thaiföldi buddhista templom lépcsőjén hagyták, mert lábak nélkül jött a világra. Öt éves korában amerikai nevelőszülőkhöz került, ma pedig már napi 1000 dollárt keres fehérneműmodellként. De ez egy csak egy dolog a sok közül, amivel foglalkozik. Ismerje meg a 23 éves lányt, aki annyit sportol, hogy sok ép társa is felkötheti a gatyáját!

Rendőrök lőtték agyon az öngyilkossággal fenyegetőző kerekesszékes férfit

A delaware-i járőröket öngyilkossági kísérlethez riasztották, azonban ahelyett, hogy megakadályozták volna a szörnyűséget, ők lőtték le a deréktól lefelé béna férfit. A helyi fekete közösség felháborodott az eljárás miatt. Vigyázat, brutális felvételek!

Nem segített a mozgássérült asszonynak

Állítása szerint megaláztak egy mozgáskorlátozott nőt egy hajdúböszörményi benzinkúton. Az asszony azt mondja, tankolni akart, de a kutas nem segített neki, sőt kinevette. A benzinkút üzletvezetője szerint a kutas nem hibázott.

Már határidő sincs az akadálymentesítésre

Kerekesszékkel használhatatlan az alacsonypadlós villamos Széll Kálmán téri megállója. Erre panaszkodtak az RTL Híradónak mozgássérültek. Olyan nagy a távolság a villamos és a peron között, hogy beszorulhat a kerék.

Mozgássérült férfi csodát tett!

Dan Black egyszerre pipálta le Batmant és Supermant. A férfi huszonöt éve él kerekes székben, végre összejött a gyógyuláshoz szükséges pénz, azonban Dan felajánlotta egy öt éves sorstársának az adományt.

Nem hitték, hogy lábra áll, most testépítő

Mozgássérült testépítőt ünnepel Debrecen. Miskolczi Csaba először indult országos versenyen, és rögtön győzött. A múlt hét végén Tatabányán hat versenyző közül őt látták a legizmosabbnak. Huszonöt évvel ezelőtt, mikor megszületett, még azt sem tudták, lábra áll-e valaha. Gyerekként sokat csúfolták, ma viszont már senki sem merne belekötni.

9 lépcsőfok választja el a külvilágtól

9 lépcső - ennyi választ el a külvilágtól egy miskolci kerekesszékes férfit. Egy húszemeletes épületben lakik, születésétől fogva rokkant, beszélni és járni is alig tud. Évek óta küzd azért, hogy építsenek egy rámpát a házhoz, amin könnyebben ki tudna menni, de eddig csak ígéreteket kapott. A lépcsőházban több mozgássérült és idős ember is lakik, a rámpa nekik is nagy segítség lenne.
 

Kihívások napja


szerző:
2015.05.15. 18:30
Kihívások napja

Kerekesszékes foci és gyorsulási verseny. Tandemezés bekötött szemmel és egy különleges kincskereső játék, ahol a résztvevők megismerkedhetnek például a jelnyelvvel. A Hétköznapi Kihívások napján idén is az volt a cél, hogy az egészséges gyerekek kipróbálják milyen a látás-, hallás- vagy mozgássérült gyerekek hétköznapja. A csapatok idén esélyegyenlőségi élőcsocsóban még rekordot is döntöttek.

A játék fontossága a mozgássérült gyermek életében

Miért fontos a játék a mozgássérült gyerekek életében? Hogyan járul hozzá a fejlődéséhez? Hogyan tudnak együtt játszani az egészséges társaikkal? Ezekre és hasonló kérdésekre kerestük a választ vendégünkkel, Harsányi Eszterrel. 

Így érezheti magát egy kerekesszékes

Életerős 17 évesek kerekesszékben. A fogyatékkal élők mindennapjaiba pillanthattak be gimnazisták hétfőn Budapesten. Olyan hétköznapi feladatokat kellett megoldaniuk, amihez csak a karjukat használhatták. A Mozgáskorlátozottak Országos Szövetségénél azt mondják, ahhoz, hogy elfogadóbbá váljon a társadalom, az iskolában kellene kezdeni a felvilágosítást.

Mobiljáért verték meg a mozgássérültet

Brutális rablópárost fogtak el Budapesten. A támadók megvertek egy mozgássérültet, hogy elvehessék a mobilját, és minden figyelmeztetés nélkül többször is arcon ütöttek egy nőt, akinek a pénztárcáját akarták megszerezni. Még azután is ütlegelték a sokkot kapott áldozatukat, hogy a földre került. A brutális támadók akkor buktak le, amikor az egyik lopott bankkártyával akartak fizetni. Már előzetesben vannak.

A 11. emeletről mentették a mozgássérültet

A 11. emeletről mentettek ki a tűzoltók egy embert csütörtök délelőtt Gazdagréten, miután kigyulladt a lakása. A lángok kora délelőtt csaptak fel az egyik szobában, majd percek alatt átterjedtek a többi helységre is. A mozgáskorlátozott férfit emelőkosárral hozták le, egy idős nőt pedig a lépcsőházon át mentettek ki. A lakás teljesen kiégett, a tüzet úgy tudjuk, elektromos zárlat okozta.

SZÉDÍTŐ: 11. emeletről mentették ki

Emelőkosaras autókkal érkeztek a tűzoltók csütörtök délelőtt a gazdagréti tűzhöz. A kosárra egy hordágyat erősítettek, így igyekeztek a 11. emelet felé, ahol egy 60 négyzetméteres lakás lángolt. Az egyik tűzoltó az ablakban ült, így várta társait, akik a mozgássérült férfit próbálták meg lehozni. A szédítő magasságban nem volt könnyű dolgozniuk, figyelniük kellett minden apróságra, nehogy valami baj történjen a mentés közben.

Sokan segítenek a mozgássérült családnak

Rengeteg segítség, amiből akár az elmaradt törlesztőrészleteket is visszafizetheti majd egy ceglédi család. Újra felcsillant a remény, ezt mondta az RTL Híradónak az a súlyosan mozgássérült édesanya, aki szintén beteg kisfia miatt azért aggódott, hogy hitelük miatt elveszi a bank az autójukat.

A mozgássérültek is tiltakoznak az útdíj ellen

A Mozgássérültek Egyesülete is tiltakozik a gyorsforgalmi utakra januártól kivetett útdíj ellen. Azt mondják, ők nem a kényelem miatt járnak autóval, hanem azért, mert a tömegközlekedés még mindig nincs akadálymentesítve. Bevásárlásaikat is azért intézik például az M0-ás körgyűrű melletti bevásárlóközpontokban, mert azokban tudnak gond nélkül közlekedni.

Halálra gázolta a mozgássérültet

A helyszínen belehat a sérüléseibe az a mozgáskorlátozott jakabszállási férfi, akit még kedden késő délután gázolt el elektromos kerekesszékével együtt egy autós az 54-es főúton a város közelében. A férfi egy barátjánál volt, éppen hazafelé tartott, amikor hátulról belerohant egy autós.
 

Féltette a kocsiját, kitette a mozgássérültet

Egy súlyosan mozgássérült férfit nem vitt el a lakásáig a taxi, ezért csaknem 200 métert kellett gyalogolnia. A fiatalember édesanyja felháborodott a történteken. A taxis ellen fegyelmi eljárás indult.

Fókusz 14-07-07


szerző:
2014.07.07. 19:45
Fókusz 14-07-07

Fókusz: Kirabolták! - Az ismert zenész mozgássérült testvérét egy örömlány fosztotta ki. Kefir hadat üzent és magánnyomozásba kezdett. Cápatámadások - Hátborzongató videófelvételek a nagy találkozásról. És tengerpartok, ahol veszélyben vagyunk. Elcserélt életek - Megszólal az a két barátnő, akik 50 év után tudták meg, hogy születésük után felcserélték őket. Igazi szüleikhez csak látogatóba jártak.

Fókusz 13-08-26


szerző:
2013.08.26. 19:45
Fókusz 13-08-26

Fókusz: Az apja lehetne - Párok, akik dacoltak a nagy korkülönbséggel. Meghökkentő választások és szerelmi vallomások. Tiszta ciki - Hatalmas esések, színpadi bakik. Ganxsta és a többiek legkínosabb jelenetei. Megcsinálta! - 25 óra 15 fokos vízben. Először a Fókuszban az a zalaegerszegi férfi, akinek a minap sikerült átúsznia a La Manche-csatornát.

Nem csak a székét, az életét is ellopták

Pálházai Csabának a lábát lopták el. A 27 éves fiatalember maga mondja ezt, és azóta minden méter megtétele komoly erőpróba számára. A lehetetlent súrolja.

Paralimpia: Sors Tamás folytatta az arany-sikerszériát

Aki sportolónak készül, annak a végső cél mindenképpen az olimpia. Ugyanez a helyzet a sérültekkel is, csak nekik dupla, vagy tripla annyit kell teljesíteniük ahhoz, hogy dobogóra állhassanak. Az érmük mégsem ér annyit, mint az ép sportolóké.

Meghalt az elrabolt francia asszony

A 66 éves mozgássérült asszonyt október 1-én hurcolta el kenyai házából 10 fegyveres.

Magyarországon az ülőwakeboard nagykövete

Bastien európai körútjával azt akarja megmutatni, hogy nem kell unatkozni a kerekesszékben, lehet, és érdemes is aktívan sportolni. Azt vallja: olyan szenvedély ez, melyet érdemes másokkal is megosztani.

Sztárok viszik el egy körre a gyerekeket

A Nemzetközi Pető Intézetben tanuló, mozgásukban korlátozott gyerekekkel motoroznak közismert emberek szeptember 5-én Budapesten.

Kerekesszékben talált rá önmagára

Ha valaki, ő biztosan tudja, mi az a poklok pokla – megjárta azt. Eldobta magától az életet, válaszul a sors nem kegyelmezett. Az élete egy tanmese, amit érdemes meghallgatni. Nem követendő példa, de egy pozitív hős, aki példaértékű.

Otthona rabja az üvegcsontú férfi

Hét lépcsőfok miatt nem tud kijutni az utcára, a kétmilliós korlátliftet pedig nem tudják kifizetni.

Ha esik, nem tud bemenni a faluba


szerző:
2011.08.01. 17:30
Ha esik, nem tud bemenni a faluba

Ha rossz idő van, nem tud kimozdulni otthonából egy mozgáskorlátozott ember Vésén.

Rokkantkártya: Egyre többen buknak le

Az elmúlt két hétben csaknem megduplázódott a csalók ellen indított eljárások száma.

Kerekesszékkel veti magát az életbe

Szabadesés, száguldás, szerelem - bemutatjuk az ország legvidámabb kerekesszékes extrémsportolóját!

Elképesztő életvágy és csupa pozitív energia

Az orvosok szerint már négy éve meg kellett volna halnia, de Fanny blogot ír, fotózzák, bulizik és piacra jár - 22 évesen kerekesszékkel.

Szabályszegéssel tud csak utazni a beteg kisgyerek

Rendszeresen nem tudja kezelésre vinni beteg gyermekét egy anyuka, mert nem engedik fel a buszra babakocsival.

Kerekesszékkel borultak a villamossínre

Rendőrök segítettek két mozgássérült férfin, akik kerekesszékükkel a villamossínekre borultak az éjszaka Budapesten.

Csúszásban is versengtek az úszók

Búvárkodás és csúszdaverseny fogyatékkal élő fiataloknak Debrecenben.

Fogyatékkal élő gyerekek a medence bajnokai

Különleges diákolimpia Debrecenben. A jövő lehetséges nagy paraolimpikonjai csaptak össze a debreceni uszodában.

Akadálymentes fürdőszoba, szeretetből

Az egész falu összefogott a Vas megyei Gasztonyban, hogy egy helyi mozgássérültnek fürdőszobát építsenek ki a házában.

Akitől csak tanulni lehet


szerző:
2010.09.27. 20:00
Akitől csak tanulni lehet

Adrienn szerencsésnek tartja magát, annak ellenére, hogy a helyváltoztatáshoz - mint mondja, - egy verdára van szüksége.

Az Andrássy útnál parkolók fele rokkantkártyás

168 parkoló autóból 79-en volt mozgássérült kártya egy átlagos hétköznap.

A sportnap, ahol mindenki nyert


szerző:
2010.04.30. 16:59
A sportnap, ahol mindenki nyert

Mozgáskorlátozottaknak és értelmileg sérülteknek rendezett sportnapot Győrben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Erőembert segítette ki a mozgássérülteket

Erőember húzta el a mozgássérült helyeken szabálytalanul parkoló autókat.

A fogyatékosok megmutatták, miben jók

Mozgássérült lány ült a ló hátára, vak és gyengén látó fiatalok másztak falat, készítettek rajzokat, énekeltek és táncoltak Nyíregyházán.

A matrac alatt rejtegették halott lányukat

A mozgássérült lány szülei mindent elkövettek, hogy előkerüljön gyerekük. Az események azonban szörnyű fordulatot vettek.

Felfüggesztett a rokkantkártyás csalásért

Felfüggesztett börtönre ítéltek két embert, akik kenőpénzért cserébe mozgássérült igazolványhoz segítették a Fókusz riporterét.

Hason vergődött át a reptéren a paralimpikon

A sportolót a hétvégén arra kényszerítették, hogy adja fel tolószékét csomagként.

Megbüntették, míg rokkantkártyáját újította

Hiába volt érvényes rokkant parkolási kártyája, mégis megbüntettek egy szombathelyi autóst.

Módosítanának a parkolási rendeleten

A mozgássültek parkolóhelyeinek elfoglalásakor nincs mérlegelésre lehetőség. Ezen változtatnának.

Bemutatták a jövő kerekesszékét

A prototípus robogóra emlékeztet, és nagyobb mozgásszabadságot ígér a használójának.

300-szoros is lehet a parkolási bírság

Aki jogosulatlanul áll meg mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen, azt 90-100 ezer forintra büntetik, és fellebbeznie sem lehet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való