KERESÉS search-close

movember

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "movember"

Le a borotvával!


szerző:
2018.11.06. 16:20
Le a borotvával!

Ha november, akkor indulhat a Movember mozgalom, ehhez csatlakozott Pimasz úr is.

Élő adásban borotváltuk meg Papp Gergőt

Egy ausztrál kezdeményezés alapján a férfiak félreteszik egy teljes hónapra a borotvát és világszerte megnövesztik bajszukat. Ezzel hívják fel a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel.

MOVEMBER: bajszot növesztenek, így hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Ha november, akkor indul a Movember - immár 10 éve Magyarországon is. Ismert és civil férfiak csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy egy hónapig bajszot növesztenek, hogy így hívják fel férfitársaik figyelmét a prosztatarák fontosságára. A betegségben évente 1500-an halnak meg itthon, 80 százalékuk csak akkor kerül orvoshoz, ha már áttéte van. Éppen ezért fontos, hogy 40 éves kor felett menjen el minden férfi évente szűrésre.

Bajusszal hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Vége a bajusznövesztésnek. Ezzel novemberben most már évek óta a prosztatarák veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lényeg, hogy a férfiak egy hónapon át nem borotválkoznak, ehelyett arra ösztönzik egymást, hogy menjenek el prosztatarák szűrésre. Ez azért is fontos, mert minden évben több, mint háromezer új beteget diagnosztizálnak.

 

Bajuszkirályt választottak

Bajuszkirályt választottak a Movember kampány végén. A kezdeményezés még Ausztráliából indult, a lényege pedig, hogy egy hónapig növesztik bajszukat a férfiak, amivel a prosztataszűrés fontosságára hívják fel a figyelmet. A magyar férfiaknál a prosztatarák a szívinfarktus után a második leggyakoribb halálok.

Indul a „Movember” kampány

Több ezer férfi növeszt november elsejétől bajuszt országszerte, hogy így hívja fel a figyelmet a prosztatarák szűrés fontosságára. Magyarország nyolc éve csatlakozott a Movember mozgalomhoz, azóta ugyan egyre többen, de még mindig csak néhány ezren mennek el szűrésre évente. Pedig a prosztatarák, ha időben felismerik, gyógyítható. A szervezők azt mondják, azt szeretnék elérni a kampánnyal, hogy ciki legyen, ha valaki nem foglalkozik az egészségével.

Movember: Bajusszal a prosztatarák ellen

Movember: A kampány neve az angol bajusz és a november szó összevonásából ered. Ausztráliából indult a kezdeményezés, Magyarország nyolc éve csatlakozott. Minden évben több ezer férfi növeszti a bajuszát egész novemberben, hogy így üzenje a világnak, el kell járni prosztata-rákszűrésre. Magyarországon évente csaknem 1600 férfi hal meg ebben a betegségben, többségüket meg lehetne gyógyítani, ha időben kiderülne a betegségük. A kampánynak köszönhetően évről évre egyre többen mennek el szűrésre, de még így is nagyon kevesen, tavaly is csak néhány ezren voltak.

Bajuszkirály választottak egy fővárosi szórakozóhelyen!

Ezzel zárult az idei Movember-kampány. Ennek lényege, hogy világszerte novemberben egy hónapig növesztik a bajszukat a férfiak, hogy így hívják fel a figyelmet a prosztatarák-szűrés fontosságára. A friss adatok azt mutatják, hogy Magyarországon a Movember hatására évről-évre egyre több férfi megy el szűrővizsgálatokra.

Novemberben az arcszőrzet minden formája vagány

Magnum bajusz, vendégbajusz, huszárbajusz, novemberben az arcszőrzet minden formája jöhet! A kezdeményezés több évtizede indult Ausztráliából, és évről-évre számos híresség csatlakozik hozzá. Többek között George Clooney, Tom Hanks és Jared Leto is növesztett már bajuszt, de Ganxsta Zolee, Heilig Gábor, Sipos F. Tamás vagy a Belmondo zenekar is vállalta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a prosztatarák veszélyére.

Movemberben a bajusz minden formája menő

Magnum bajusz, vendégbajusz, huszárbajusz, novemberben az arcszőrzet minden formája jöhet! A kezdeményezés több évtizede indult Ausztráliából, és évről-évre számos híresség csatlakozik hozzá. Többek között George Clooney, Tom Hanks és Jared Leto is növesztett már bajuszt, de Ganxsta Zolee, Heilig Gábor, Sipos F. Tamás vagy a Belmondo zenekar is vállalta, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a prosztatarák veszélyére.

Bajusszal a prosztatarák ellen


szerző:
2014.11.29. 18:30
Bajusszal a prosztatarák ellen

A november sokaknak a bajusznövesztésről szólt. Ám ez több volt mint egy hóbort, az akció résztvevői ugyanis a prosztatarák megelőzésére hívták fel a figyelmet. A kampány résztvevői adománygyűjtést is szerveztek a péntek esti bajuszbálon. Idén egy különleges mérőműszerre gyűjtöttek, amellyel a betegség akár már korai stádiumban megelőzhető.

 

Bajusszal figyelmeztetnek a prosztatarákra

Itt a November, ami azt jelenti, hogy itt a Movember is - vagyis a bajusznövesztő kampány, amit már 6. éve rendeznek meg világszerte. Ennek a lényege, hogy a férfiak a bajuszuk megnövesztésével próbálják felhívni a figyelmet a prosztatarákra, és a szűrések fontosságára.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való