KERESÉS search-close

mkb bank

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mkb bank"

Kihallgatták az újságírót

Kihallgatta a rendőrség a Figyelő egyik újságíróját az MKB Bank eladásával kapcsolatban. Brückner Gergely tavaly januárban arról írt, hogy a magyar állam túl sok pénzt fizetett a többszáz milliárd forintos adósságot felhalmozó pénzintézetért. A rendőrök a forrásaira voltak kíváncsiak. Az ügyben a jegybank tett feljelentést, üzleti titok megsértése miatt. A Társaság a Szabadságjogokért szerint az újságírót nem kötelezhetik arra, hogy leleplezze forrásait.

Tovább írják cikkeiket az újságírók

Kedden már szóba állt a felfüggesztett Népszabadság szerkesztőségének küldöttségével a lapot korábban kiadó Mediaworks. Az újságírók azt szeretnék elérni, hogy a cég először rendezze a dolgozók helyzetét, minden másról csak ezután hajlandóak tárgyalni. Azt mondják: továbbra is él az ajánlatuk, hogy 1 euróért megvásárolnák a Népszabadság nevét, hogy újra indulhasson a lap. A márkanévre azonban az MKB Banknak van jelzáloga bejegyezve.

Mégis majdnem bevásároltak az alapítványok

300 millió forintot áldozhatott volna a jegybanki alapítványok mindegyike az MKB Bank festményeire - derült ki a kuratóriumi jegyzőkönyvekből. Az MKB nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy vezetőjük Balog Ádám, aki egyben az egyik alapítvány kuratóriumi elnök is, hogyan képviselhette egyszerre az eladó és a vevő érdekeit. Az üzlettől két hónapja álltak el, miután a titkos aukció híre a sajtóban kiszivárgott.
 

Még egy állami bank ad hitelt Vajnának?

Az állami tulajdonú MKB Bank is hitelt ad Andy Vajnának, hogy megvásárolhassa a TV2-t. Erről a Világgazdaság írt a filmügyi kormánybiztos ügyeit közelről ismerő forrásokra hivatkozva.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való