KERESÉS search-close

minisztérium

55 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "minisztérium"

Piros lapot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Elutasítják a kormány javaslatát az akadémiai kutatóhálózat kiszervezéséről, ezért tüntettek újra akadémiai dolgozók. A demonstrálók az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt piros lapot mutattak fel, és petíciót adtak át a minisztérium képviselőjének. A szaktárca közleményében azt írta, az a céljuk, hogy több és hatékonyabb kutatás legyen.

Visszakozott a minisztérium

Három hónapos vita után meghátrált az Innovációs és Technológiai Minisztérium, és a Magyar Tudományos Akadémia megtarthatja Kutatóintézeteit - legalábbis egyelőre. A pénzük is ugyanannyi marad mint idén. Cserébe át kell világítatni az intézményeket, de ezt maga az akadémia teheti meg.

Hatalmas leépítés a közszférában

15-20 százalékos létszámcsökkentésről beszélt a minisztériumoknál és azok háttérintézményeinél a miniszterelnökséget vezető miniszter, ez 2100-2800 embert érinthet. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, ezzel nem spórolni akarnak, a felszabaduló forrást béremelésekre és a közszolgáltatások minőségének javítására költenék. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szerint kaotikus a kormány terve.

 

200 milliós támogatást kaptak

200 milliós támogatást nyert a minisztériumtól az államtitkár rokona által vezetett civil szervezet. A pásztói Nők Civilben Egyesület vezetője Huczekné Rétvári Mónika. Ő az EMMI államtitkárának unokatestvére. A 17 tagú egyesület a nők felzárkóztatását segítő programokat indít.

Hospice: örülnek, de nem értik a minisztériumot

Örülnek a minisztérium támogatásának, de nem értik miért figyelmeztetik őket felelős gazdálkodásra. Szerdán számoltunk be arról, hogy bezárhat Magyarország egyetlen felnőtt Hospice háza, mert elfogyott a pénzük és nem kapnak állami segítséget.

 

Nemzeti Alaptanterv: mikor jön, milyen lesz?

Készül az ötödik nemzeti alaptanterv. A szakma egy része titkolózást emleget és azt, hogy ismeretlenek készítik az új tervet, ennek hatására a minisztérium kiadott egy közleményt, amely szerint a munka nem titokban folyik, folyamatosan egyeztetnek a szakmával és a bevezetés nem csúszik, tartják magukat a módosított, jelenleg éppen 2019 szeptemberi dátumhoz.

Drágábbra cserélték a miniszteri autókat

Két év alatt szinte az összes autóját lecserélte a kormány 640 millió forintért – derül ki a Népszabadság által kikért adatokból. A miniszterek többsége már nem személyautókkal, hanem Orbán Viktorhoz hasonlóan kisbuszokkal jár. Csak ezekre 160 millió forint közpénzt költöttek. Az LMP szerint az ország jelenlegi helyzetében ez luxus. A kormány szerint a minisztereknek utazás közben is jár a miniszteri munkakörnyezet.

Közoktatás: Kormánnyal vagy kormány nélkül?

A közoktatási zűrzavarban most az a helyzet, hogy van egy kerekasztal, amit a minisztérium működtet számtalan szervezet közreműködésével. Neve: Köznevelési Kerekasztal. Vannak szakszervezeti sztrájkbizottságok, amelyek a kormány válaszát várják, és ennek függvényében döntenek az esetleges sztrájkról. És van egy Civil Közoktatási Platform, ugyancsak sok résztvevővel. A kormány és a civilek kerekasztala között nincs átfedés. Vagy ide vagy oda. Ki itt, ki ott. A Magyarul Balóval műsorában összeült a két kerekasztal egy-egy szereplője: Horváth Péter gimnáziumi igazgató és matematika-fizika tanár Győrött, valamint a lényegében kötelező jellegű Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Ő a Köznevelési Kerekasztalra jár. Miklósi László gimnáziumi tanár és a Történelemtanárok Egyesületének elnöke, ő a civil kerekasztalra jár.

Lóhivatal vagy épp tehénügyi miniszter?

Néha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak akkor hiteles egy politikus, ha mindig nyakkendőben látjuk, és amikor komoly dolgokról beszél. De hol van az megírva, hogy teletetovált arccal nem lehet ő a legjobb vezető, vagy hogy nem lehet nekiindulni egy választásnak azzal, ha ingyenes törölközőket követelünk minden uszodába?

Beleszólt a minisztérium a cikkekbe

Nem csak fizetett a minisztérium a cikkekért, hanem arról is egyezetett a szerzőkkel, hogy miről írjanak. Ez derült ki a Földművelésügyi Minisztérium és a pestisrácok.hu portál szerződéséből, amit az átlátszó kért ki. A dokumentum szerint a portál főszerkesztője elismeri: csak a korábbi kormányok földügyeiről írtak. A Demokratikus Koalíció szerint ez a pártállami propagandát idézi. A minisztérium és a portál is sikeresnek tartja a cikkeket.

A kormányfőé lehet a Sándor-palota

A Sándor-palotába költözhet a mindenkori magyar miniszterelnök a kormány tervei szerint. Az épületben jelenleg a köztársasági elnök hivatala működik, de azt a Budavári Palotába tennék át. Több minisztérium is a Várba költözik majd, ami több tízmilliárd forintba kerül, és a tervek egy része már ebben a ciklusban megvalósul. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány feleslegesen szórja erre a pénzt.

Havi 14 millióért adnak tanácsot a külügynek

Kétszer annyi tanácsadó dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, mint egy évvel ezelőtt. A korábbi 9 helyett ma már 18 tanácsadó dolgozik a minisztériumban, ők havi 14 millió forintot keresnek. Szijjártó Péter szerint több ugyan a tanácsadó, de a minisztériumban dolgozók létszáma és a bérköltség is 10 százalékkal csökkent, amióta ő a külügyminiszter.

Vita az új minisztériumról


szerző:
2015.10.06. 18:59
Vita az új minisztériumról

Nincs ellentmondás Lázár János szerint abban, hogy miközben a kormányzati kommunikációra Rogán Antal vezetésével új minisztérium alakul, a kormány az állami bürokrácia csökkentését tervezi. Bár az állami intézményekben leépítést terveznek, a Miniszterelnökség létszáma öt év alatt csaknem a 15-szörösére nőtt. A Fidesz szerint az új tárca kialakítása nem kerül pénzbe, mert feladatait a Miniszterelnökségtől veszi át. Az Együtt ugyanakkor azt mondja, a Fidesz az elmúlt 25 év legnagyobb kormányát működteti.

Vizsgálatot kér a meghalt rákos férfi családja

A beteg kilenc hónapon át hiába várt kezelésre. Nem anyagi, hanem erkölcsi kártérítést szeretnének, és tudni, hogy ki, vagy kik felelnek a szerintük sorozatos orvosi mulasztásokért. A Minisztérium is kérhetné az ügy kivizsgálását, de néhány napja közleményükben azt írták, nem tehetnek semmit, amíg ezt valaki hivatalosan nem kéri.

Kerülendő szavak: Szegénység, ápoló, stadion

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a dolgozóknak kerülniük kell ezeket a kifejezéseket. A belső levelezésben többoldalas listát küldtek szét, amiben alternatívákat is javasolnak, a stadion helyett például a fedett sportlétesítményt kell használni. A minisztérium elismerte, hogy így akarják egységesíteni a kommunikációt. Az MSZP szerint attól még léteznek a problémák, hogy máshogy nevezik őket.

Álláshalmozó államtitkárok


szerző:
2015.01.23. 18:40
Álláshalmozó államtitkárok

A Blikk információi szerint több olyan helyettes államtitkár is van, aki vezetői munkája mellett állami cég vagy cégek igazgatóságában is dolgozik, és fizetést is kap. A lap szerint az egyik rekorder még a miniszterelnöknél is több fizetést visz haza.

Egyre többen dolgoznak a minisztériumokban

A kormány takarékos államot ígért, mégis egyre többen dolgoznak a minisztériumokban. A létszámra vonatkozó kérdést egy jobbikos országgyűlési képviselő vetette fel. A válaszból kiderült, van olyan minisztérium, ahol nyolcszor annyian dolgoznak, mint négy évvel ezelőtt. Ez a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség.
 

Több tízezres mínusz a beteg gyerekek családjának

Bosszúsak és elkeseredettek a beteg gyerekek szülei: több támogatást is megvont tőlük az állam. Van, akinél indokolt, másoknak viszont havonta akár 40-50 ezer forinttal is kevesebb támogatás érkezik.

Minisztériumokat perelt egy kínai diák

Három minisztériumot beperelt egy pekingi diák, mert azok nem szolgáltak információval.

Amíg nincs baleset, nem lesz gyalogátkelő?

Nem támogatják a zebra megépítését, mondván: kevés a baleset és nem elég nagy a forgalom Öttevényben.

Milliókért tanítják tárgyalni a hivatalnokokat

A vidékfejlesztési tárca szerződései között szerepel például egy tárgyalástechnikai tréning 5,6 millió forintért.

Külsős tanácsadók több mint 100 millióért

Jogi tanácsokra a legtöbbet, több mint 100 millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költött tavaly december végétől.

Házon kívül 11-04-07


szerző:
2011.04.07. 23:50
Házon kívül 11-04-07

Házon kívül: A tatárszentgyörgyi romagyilkosság krónikája. Hogyan ölték meg hidegvérrel Csorba Róbertet és ötéves fiát? - Kiakadtak az ajándék fésűn és a felfújható labdákon, ezért beperelték a minisztériumot. Miért nem jár az olimpiai aranyérmes siket sportolóknak ugyanaz, mint az épeknek és a paralimpikonoknak? - Marika néni maga próbálja meg behajtani a 700 ezer forintját, mert a végrehajtóval semmire sem jutott.

MSZP: Orbán kormánya átverte az embereket

Több mint 300 fővel emelkedett a minisztériumi dolgozók létszáma a Magyar Közlöny adatai szerint.

Hónap elején kiderül, hol húznak a nadrágszíjon

A minisztereknek mácius 1-ig kell eldönteniük, honnan vesznek el pénzt a tárcájuknál.

Bélyeg az EU-elnökség tiszteletére

Bélyegkibocsátással köszöntötte a magyar EU-elnökséget a Magyar Posta.

Egymilliót fizettek a költségvetés tokjáért

Kikiáltási ára tízszereséért árverezték el a költségvetési táskát, a pénzt a Magyar Kármentő Alap kapta.

Házon kívül 10-11-11


szerző:
2010.11.11. 23:45
Házon kívül 10-11-11

Házon kívül: Százezres plusz a parlamenti képviselőknek. A honatyák igazi nyertesei a jövő évi adócsökkentésnek és a gyerekek utáni adókedvezmény növelésének. „Fedél nélkül”-t árul, hogy jusson ennivalóra, közben a minisztériumba jár tárgyalásokra. Egy hajléktalan útja a szállótól az államigazgatásig. A végtaghiány is gyógyítható? A férfinak nincs karja, mert levágta a gép, de a hivatal szerint fokozatosan vissza kell vezetni a „munka világába”. Elmentünk vele munkát keresni.

Nem fizetnek a Magyar Turizmus Zrt.-nek

Az ITD Hungary-hez hasonlóan ez a cég sem kapja meg hónapok óta a működésre szánt költségvetési juttatást.

A minisztérium dönt majd az egyetemi helyről

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium dönt, hogy az intézményekbe hány államilag támogatott hallgató kerülhet.

Lengébben öltözhetnek a minisztériumokban

Könnyített ruházatban dolgozhatnak a minisztériumi alkalmazottak a rendkívüli hőség miatt.

Meghúzza a nadrágszíjat az új kormány

A bútor és az autócsere stop mellett a jutalmak kifizetését és a külsős szerződéseket is leállította a kormány.

Kinevezték az államtitkárokat is

Harmincnégy államtitkár és nyolc közigazgatási államtitkár tette le szerdán a hivatali esküjét a köztársasági elnöki palotában.

Megalakult az új kormány


szerző:
2010.05.29. 15:11
Megalakult az új kormány

Az új kabinet 8 tárcavezetőből áll, míg a Bajnai-kormányban 15 miniszter dolgozott.

Csomagolnak a minisztériumokban


szerző:
2010.05.28. 17:50
Csomagolnak a minisztériumokban

A minisztereken és államtitkárokon kívül biztos, hogy többeknek is menniük kell. Hogy pontosan hány embernek, az egy-két hónapon belül derülhet ki.

Felfüggesztettet kapott Borovszky


szerző:
2010.05.28. 11:14
Szombaton lesz az átadás-átvétel is

A Bajnai-kormány tervei szerint május 29-én lesz az átadás-átvétel az Orbán-kormány aznap beiktatott minisztereivel.

Átalakuló minisztériumok


szerző:
2010.05.17. 15:21
Átalakuló minisztériumok

A Fidesz és a KDNP javaslata alapján nyolc minisztérium, illetve a Miniszterelnökség veszi át a jelenlegi tárcák feladatait.

Nyilvános a tárcák átadása


szerző:
2010.05.12. 19:52
Nyilvános a tárcák átadása

A minisztériumok csütörtökön teszik fel honlapjukra a kormányzati átadás-átvétellel kapcsolatos dokumentációjukat.

Vita a HM szerződés körül


szerző:
2010.04.22. 18:01
Vita a HM szerződés körül

Fogorvosi rendelőt is üzemeltet és szőnyegekkel kereskedik a cég, amelyik a tubesi radar sugárbiológiai hatásairól készített tanulmányt.

Korrupció a Honvédelmi Minisztériumban?

Egy 130 ezer forintos megrendelés után 40 ezer forint járt vissza zsebbe a Honvédelmi Minisztérium alkalmazottjának.

Katonák előzetesben


szerző:
2010.02.25. 19:31
Házkutatás a Nemzetvédelmi Egyetemen

Befolyással üzérkedés bűntette kapcsán indított nyomozás részeként tartott házkutatást kedden az NNI az intézményben.

Intézkedések a rendkívüli hideg miatt

A rendkívüli hidegre való tekintettel a kormány több intézkedést hozott.

Jóval drágább lehet az autópályamatrica

Akár 24 százalékkal is emelkedhet márciustól a négynapos autópályamatrica ára.

Százezres juttatások a minisztériumokban

A Közlekedési Minisztérium munkatársai például akár évi 850 ezer forint cafetéria juttatást is kaphatnak.

Harcolnak a jutalomért a minisztériumokban

Alkotmánybírósághoz fordul 6 minisztérium szakszervezete az év végi jutalmak csökkentése miatt.

Szegényes karácsony a minisztériumokban

Idén kevesebb lesz az év végi jutalom az állami intézményekben, és nem jár majd ajándék sem.

Elit egyetemek német mintára


szerző:
2009.10.15. 07:23

A Belvárosé a parkoló!


szerző:
2009.09.28. 17:16
A Belvárosé a parkoló!

Pert nyert az V. kerületi önkormányzat az Egészségügyi Minisztériummal szemben.

Áramsegély: a kormány elveszítette a fonalat

A szociális tárca sem tudja, pontosan milyen módszerrel osztják ki az árampénzeket.

Iraki minisztériumoknál robbantottak

Csaknem száz ember meghalt Bagdadban, miután felrobbant két autóba rejtett bomba.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való