KERESÉS search-close

milliárdok

75 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "milliárdok"

Balásy Gyula és Garancsi István is milliárdokkal gazdagodott

Havonta félmilliárd forintot keresett a kormányzati plakátkampányokkal megbízott cégek tulajdonosa, Balásy Gyula. Ügynökségei tavaly egyedüliként nyerhettek el kormányzati kommunikációs megbízást. Szintén milliárdos osztalékot vett ki cégeiből Garancsi István, aki tavaly Orbán Viktor egyik magánrepülős utazását fizette.

7 ezer milliárd forinttal támogatta az EU a magyar mezőgazdaságot

7 ezer milliárd forinttal támogatta az Európai Unió a magyar mezőgazdaságot az ország csatlakozása óta. Raskó György agrárközgazdász szerint ezek a támogatások négyszázezer család megélhetését segítik, de a legjobban a legnagyobb földbirtokosok járnak. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc mezőgazdasági cégei kapják.

Milliárdokat költött a magyar kormány közel-keleti iskolák, templomok felújítására

Több mint 8 és fél milliárd forintot költött a magyar kormány közel-keleti iskolák, óvodák, templomok felújítására az elmúlt években - tudta meg a 24.hu. A Fidesz szerint a program célja, hogy a segítséget vigyék oda, ahol szükség van rá, így kezelhető ugyanis a migráció. A DK-nál azt mondják, külföldi templomok helyett magyar kórházakra kellene költeni a pénzt.

Milliárdok tűnhettek el a parkolóautomatákba bedobott érmékből

Az ember odamegy az automatához, bedob némi aprót, kiveszi a cetlit, beteszi a szélvédő alá, aztán megy a dolgára. A parkolás látszólag nem bonyolult dolog, a pénzünkért egyszerű szolgáltatást kapunk. De van egy része, ami mostanáig rejtve maradt, és ami a 444.hu újságíróinak 2 éven át forgatott filmjéből derült ki. Hogy a gyanú szerint elképesztő pénzek tűnnek el régóta a sok-sok apróból, amit az autósok bedobálnak.

Több százmilliárdba kerül majd a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása

Még a héten aláírhatják a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításáról szóló építési szerződéseket. Orbán Viktor csütörtökön Kínába utazik - ezt a sajtófőnöke jelentette be. A beruházásra a kormány többszáz milliárd forintos hitelt vesz fel az ázsiai országtól. A pontos költségeket egyelőre nem tudni, mert a vártnál jóval magasabb árajánlatok miatt decemberben új közbeszerzési eljárást kellett elrendelni.

 

Egymilliárdos kárt okozott a magyar bűnbanda

Szállodahajót és több budapesti hotelt is zároltak a nyomozók attól a magyar bűnbandától, amely a gyanú szerint francia és belga cégektől csalt ki pénzt. Email-ben a cég vezetőinek adták ki magukat – így vették rá az ügyintézőket az utalásra, különféle ürügyekkel. Egymilliárd forint kárt okoztak. A pénzt ezután úgy próbálták tisztára mosni, hogy az összeget drága ingatlanokba fektették.

Magyarországon nőnek a legdinamikusabban a fociklubok bevételei

Magyarországon nőnek a legdinamikusabban a fociklubok bevételei. Ez derül ki az európai labdarúgó szövetség összesítéséből, amelyet a 444.hu szemlézett. Eszerint 2017-ben csaknem 17 milliárd forintot költöttek fizetésekre az első osztályban. A fideszes Deutsch Tamás, aki az MTK elnöke, azt mondta: a pénz nemcsak a focisták, hanem az összes klubalkalmazott fizetésére ment. A Jobbik szerint sztárfizetések helyett inkább a gyerekekre kellene költeni.

Újabb milliárdokat ad a kormány az állami hulladékkezelőnek

Újabb milliárdokat ad a kormány az állami hulladékkezelő holdingnak, hogy így próbálja biztosítani a veszteséges cég működését. Ezzel három hónap alatt több mint 30 milliárd forintot költött erre a kabinet az adófizetők pénzéből. Ennek ellenére 116 településen továbbra sincs szolgáltató, a katasztrófavédelem biztosítja a szemétszállítást.

 

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építette fel az új felcsúti sportcsarnokot

A Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány Mészáros Lőrinc gyermekeinek cégével építtette fel az új felcsúti sportcsarnokot. Mindezt a tervezett 7 milliárd forint helyett 12 és fél milliárd forintból. Ráadásul pályáztatás nélkül, pedig a pénz 70 százaléka TAO-támogatás, amiről a bíróság jogerősen kimondta, hogy közpénz. Egy civil szervezet ezért azt kéri a kormánytól, hogy a TAO-költésekre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

 

280 milliárd már megérkezett

Újra utal az Európai Unió. 280 milliárd forintot küldtek abból a csaknem 1400 milliárdból, amit a magyarországi fejlesztések után igényelt a kormány. Az elmúlt hetekben 1600 milliárd forint fölé duzzadt a hiány, mert a kabinet megelőlegezte az uniós fejlesztéseket, miközben az uniós támogatás nem ilyen ütemben érkezett.

Nem jön a pénz Brüsszelből

Már az 1600 milliárd forintot is meghaladja a költségvetés hiánya, mert az uniótól az igényelt 1388 milliárd forint helyett csak 183 milliárd forint érkezett. Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy megfelelően használják-e fel a pénzt. A beruházások elindultak, mert a kormány előre kifizeti a támogatást, de emiatt megugrott a hiány. A kormány szerint az eddig ki nem fizetett pénz jár Magyarországnak.

 

Elindult az újabb kormányzati tájékoztatási kampány

A közeljövőben plakátokon, tévében, rádióban, interneten hirdetik majd, hogy az Európai Parlament azért támadja Magyarországot, mert kerítéssel védi a déli határt. A kampányra reagálva a Momentum szórólapokat kezdett el osztani országszerte, hogy felhívják az emberek figyelmét: a Sargentini-jelentés szerintük a kormány bűneiről és nem a bevándorláspolitikáról szól.

 

6 milliárd megy az új kampányra

Csaknem 6 milliárd forintért tájékoztatási kampányt, és a családtámogatásokról nemzeti konzultációt is indít a kormány. A plakátkampány témáját egyelőre nem árulják el. Az elmúlt években a tájékoztatási kampányok Soros Györgyről és a migrációról szóltak. Az LMP szerint a kormány népszerűsítése helyett a valós problémák megoldására kellene költeni a pénzt, például az ápolási díj emelésére.

Öko-filmpark uniós pénzből

Csúszdapark és termálvizes lórehabilitációs központ után most öko-filmparkot építenének uniós pénzből Kisvárdán - ezt az MFOR.hu írta meg. Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter választókerületében korábban milliárdokat költöttek stadionra is, azt mondják, azért kellenek a beruházások, hogy odavonzzák a turistákat. Kisvárdán tavaly ezernél kevesebb vendégéjszakát regisztráltak.

 

Mészáros: 1,2 milliárd naponta

Minden egyes munkanap 1,2 milliárd forint állami megbízást kaptak Mészáros Lőrinc családjának vállalkozásai idén - ezt a 24.hu számolta ki. A cégek önállóan vagy konzorcium tagjaiként összesen csaknem 229 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el. A kormány szerint a közbeszerzési törvény szigorú, nekik nincs beleszólásuk, ki kapja a munkát. Az MSZP szerint egyértelműen korrupcióról van szó, ennyi megbízást máshogy nem lehet megszerezni Magyarországon.

 

Sztrájkok Ronaldo miatt

Áll a bál a Fiat-nál a focisztár, Ronaldo miatt. Az autógyártó két üzemében hirdettek sztrájkot, mert a dolgozók szerint a vállalat egyik tulajdonosa fizeti ki a csillagászati nagyságú átigazolási pénzt, miközben nekik azt mondják, hogy nincs fedezet a fizetésemelésekre. Ronaldo 112 millió euróért igazolt a torinói Juventusba a Real Madridból.

Áll a bál a Fiat autógyártó háza táján Cristiano Ronaldo átigazolása miatt

Már két gyárban is sztrájkot hirdettek, mert a dolgozók szerint a vállalat egyik tulajdonosa fizeti ki a csillagászati átigazolási összeget, miközben a nekik meg kell húzniuk a nadrágszíjat. A portugál sztárfocista a Juventusban folytatja, 112 millió eurót fizettek érte.

Ki járt jól a kötvényekkel?

Az idén 35 milliárd, jövőre már 440 milliárd forintot kell visszafizetnie az államnak azok számára, akik letelepedési kötvényeket vettek. Ez a Pénzügyminisztérium válaszából derül ki, amelyet Demeter Márta LMP-s képviselő kérdésére adtak. Az ellenzéki politikus szerint a kötvényeket forgalmazó offshore cégek fölözték le a hasznot, míg a magyar állam most kamatostul fizetheti vissza az összeget. A kormány viszont azt állítja: még így is olcsóbban jutottak pénzhez, mint a nemzetközi piacokon.

Egy cégé a milliárdos kampány

Újabb kommunikációs kampányt indít a kormány, ezúttal 2,3 milliárd forintért. Ezt pedig egyedül Balásy Gyula cégcsoportja költheti el. Hiába adták ugyanis ők a legdrágább ajánlatot, a másik két céget – Csetényi Csaba és Kuna Tibor vállalkozásait - kizárták a korábbi szabálytalanságok miatt. A kormány szerint ők mindent törvényesen csináltak, így a verseny sem sérülhet. A Párbeszéd szerint a rossz elvtársak elmennek és jönnek a jó elvtársak.

 

Börtönt kérnek Kuna Tiborra

Letöltendő börtönt és vagyonelkobzást kért az ügyészség Kuna Tiborra – írta meg a 444.hu. A portál úgy tudja: a vád szerint Kuna kommunikációs cége fiktív számlákat vásárolt, hogy kevesebb adót kelljen a cégének fizetnie. Kuna Tibor vállalkozásai az elmúlt években több tízmilliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el a Miniszterelnöki Kabinetirodától.

 

Foci: még sport vagy csak üzlet?

Ez műsorunk utolsó adása a nyári szünet előtt, de a jövő héttől felvált minket egy világtéboly: a futball VB – 32 éve Magyarország nélkül, ez mondjuk a 40 évesnél fiatalabbnak megszokott, de az idősebbeknek megszokhatatlan, mivel az 1930 óta rendezett világbajnokságok történetében Magyarország 2 második helyével még mindig a 10-11. helyen áll a korábbi Csehszlovákiával holtversenyben. 32 éve sehol.

Több százmilliós és milliárdos ingatlankörkép Magyarországon

Lehet luxust építeni és berendezni 1 milliárdból, de lehet 300 millióból is, vagy akár kétszázból, de ha éppen csak 100 milliónk van, akkor se essünk kétségbe! Ingatlan körképünk Budapest belvárosából indult, majd az Andrássy úton folytatódott, de elmentünk Szentendrére és a Jászságba is. Lakásokat és házakat térképeztünk fel kizárólag a legmagasabb kategóriában.

LUXUSINGATLANOK: Ahol szinte minden egyedi

A felső kategóriás ingatlanokat kivétel nélkül belsőépítészek és lakberendezők tervezik, külön ide gyártott bútorokkal. Lehet bármilyen pompázatos, vagy éppen elképesztően drága, a legfontosabb a szakemberek szerint, hogy a tulajdonosról szóljon...

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-09


szerző:
2018.01.09. 21:30
Újabb stadion 2,4 milliárdért

Negyedosztályú focicsapat stadionjára költ a kormány 2,4 milliárd forintot, jelentette be a térség fideszes képviselője. A döntés értelmében a megyei elsőosztályban szereplő Eger stadionját bővítik 3500 fősre. Hogy miért, azt hiába kérdeztük a kormánytól, nem árulták el.

 

9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatás

Mészáros Lőrinc olyan cégbe vásárolta be magát, amely korábban 9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. A DK szerint ez a közpénzek lenyúlása, a Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondja: nemcsak kormánypárti vállalkozókat támogatnak.

Pécs: adóemelés, leépítés jöhet

Adóemelés és létszámleépítés is lehet a jövő évtől Pécsen, ha elfogadja a közgyűlés az erről szóló javaslatot. Emelkedik az üzletek és a garázsok építményadója, és költségtakarékosság miatt 20 dolgozót bocsáthatnak el a polgármesteri hivatalból. Pécs polgármestere nyáron 5 milliárdos adósságról beszélt, az ellenzék szerint viszont több mint húsz milliárd hiányzik a kasszából. Az MSZP szerint az intézkedésekkel már elkésett a város.

Kezdődik a 3-as metró felújítása

Napokon belül elkezdődik a 3-as metró felújítása, ma írták alá az alagút és az északi szakasz állomásainak szerződését. A munkát drágábban vállalták a kivitelezők, mint amennyivel a BKV számolt, így várhatóan a tervezett 137 és fél milliárdos teljes költség sem lesz tartható. A metró október végétől áll le Újpest városközpont és a Lehel tér között. A szerződések aláírása ráadásul nem volt zökkenőmentes.

Lőtér és uszoda is lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Lőtér és a kollégiumból függőfolyosón megközelíthető uszoda is lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hamarosan elkészülő új sportközpontjában. Ez csaknem 5 és fél milliárd forintból épül, másik 7 milliárdból pedig teljesen új oktatási épületet is kap az egyetem. Egy kormányzati terv szerint a jövőben kizárólag ott végzett hallgatók lehetnek állami vezetők. A DK-nál úgy látják: a kormány saját maga által képzett katonákkal tölti fel a közigazgatást. A kabinet szerint az eddiginél jobb lesz a szakemberképzés.

45 milliárd 6 hónap alatt


szerző:
2017.08.21. 18:32
45 milliárd 6 hónap alatt

Hat hónap alatt ötszörösére, 45 milliárd forinttal nőtt Mészáros Lőrinc cégeinek vagyona. A felcsúti fideszes polgármester üzleti gyarapodását az Index számolta össze. A Fidesznél azt mondják: sem Mészáros Lőrinc sem más vállalkozó üzleti ügyeit nem kommentálják. A Demokratikus Koalíció szerint Mészáros Lőrinc nem vállalkozó, mert jórészt közpénzekből szerezte a vagyonát.

Újabb milliárdok stadion-felújításra

Újabb milliárdok jutnak közpénzből stadion-felújításra. A most megjelent kormánydöntés szerint Salgótarján és Eger stadionja újulhat meg állami forrásból. Sőt, jut pénz egy felvidéki fociakadémiának is. Ezekre csaknem 10 milliárd jut, de összességében 13 milliárd forintot fordítanak stadionok korszerűsítésére. Azt nem indokolták meg, hogy miért van ezekre szükség. A DK szerint ezt a pénzt sokkal hasznosabb dolgokra kellene költeni.

Húszmilliárd forintért újult meg a Margitsziget

Húszmilliárd forintért újult meg a fővárosi Margitsziget. Rendbe hozták a zenélő szökőkutat, lett új csatornahálózat, és a vizes vb szervezői is kaptak egy felújított épületet. Az LMP szerint az ilyen típusú beruházások legalább harmadával túl vannak árazva.

Milliárdos 50-es vagy bölcs tinédzser lennél?

Komoly filozófiai kérdés elé állítottuk a sztárszülőinket. Azt kellett eldönteniük, hogy inkább lennének 50 évesek egy milliárd forinttal vagy újra 15 évessé válnának a mai bölcsességükkel karöltve.

Kilométerenként 3 milliárdba került az út

Helyére emelték az utolsó 30 tonnás elemet is – már látható a körforgalom a magasban. Körhíd épült a 47-es út hódmezővásárhelyi szakaszán, a kilométerenként 3 milliárdos út az egyik legdrágább elkerülő lesz az országban. Jövő tavaszra készülhet el, miközben már a keleti elkerülőt is tervezik – az kilométerenként 530 millió forint lesz a tervek szerint.

Milliárdos osztalékok: Jól ment Mészáros és Vajna cége

Naponta 14 millió forint. Ennyit keresett tavaly Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és felesége. Építőipari vállalkozásaikból több mint öt milliárd forint osztalékot vettek ki. A céges beszámolókat minden évben május végéig kell közzétenni. Ezekből kiderül, hogy jól ment Andy Vajna kaszinóüzemeltető cégének is - 4 milliárd 800 millió forint osztalékot fizetett.

 

Fókusz 2017-05-03


szerző:
2017.05.03. 17:25
Kik vezetik a legvagyonosabb magyarok listáját, és miből élnek?

Nem az ország legnépszerűbb, ámde a legvagyonosabb embereit mutatjuk be. Már 11 éve a bankvezér Csányi Sándor vezeti a 100-as listát. Neki már 260 milliárd forintra becsülik a vagyonát. Persze ez a 260 milliárdos vagyon nem azt jelenti, hogy otthon ennyi áll neki a széfben. Az se mindennapi, hogy van olyan, aki egy év alatt ötszörösére növelte a pénzét.

Nem mondják meg mire költöttek majdnem 14 milliárd forintot

Feljelentette a DK a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványt, amiért a jogerős bírósági döntés ellenére sem adják ki, hogy mire költötték azt a pénzt, amit a cégek társaságiadó-kedvezményéből kaptak. A klub az elmúlt hat évben majdnem 14 milliárd forint közpénzhez jutott így. A DK-nál azt mondják, a törvényeket a miniszterelnök haverjainak is be kell tartaniuk. A felcsúti klubot hiába kerestük, nem reagáltak, Lázár János miniszter szerint még mindig nem egyértelmű, hogy közpénz-e a tao.

Elpazarolt milliárdok - Híd a semmibe

Mi történik a cigányok felzárkóztatására szánt pénzekkel és minek kellene történnie velük? Hosszú töprengés és huzavona után a kormány nemrég megszűntette a Híd a munka világába című öt milliárdos programot, mert a programért felelős szervezetek több mint másfél milliárddal a mai napig nem tudtak elszámolni. De jelen tudásunk szerint uniós pénzek 2020-ig még bizonyosan igénybe vehetőek. Mi legyen velük vagy belőlük?

 

900 millió futsal-stadionra

Több mint 50 milliárd forintot osztott ki a kormány az év végén sportcélú fejlesztésekre. Ez a Magyar Közlönyből derült ki. Például 900 millió forintot kap Dunakeszi egy futsal-csarnok építésére, korábban itt sportolt Szijjártó Péter. Határon túlra is jutott magyar közpénz: Mészáros Lőrinc idén vette meg az eszéki focicsapatot, most 1 milliárd forintot kap az eszéki sport akadémia. Az LMP szerint a kormány gátlástalanul osztja a saját szűk érdekkörének a pénzt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ kérdéseinkre annyit válaszolt: az ünnepek alatt nem politizálnak.

Több jut kisvasút építésre

Kisvasút építésre több, közútfejlesztésre kevesebb pénz jut jövőre. A kormány összesen háromszázmilliárd forintot csoportosított át a költségvetésben. 120 milliárdot kapnak az egyházi beruházások, plusz 40 milliárdot a sportlétesítmények. A szocialisták szerint újra kiderült, hogy a kormány sajátjaként bánik a közpénzekkel. A kabinet viszont azt közölte: a magyar gazdaság erősödése miatt jut plusz forrás több célra.

Ceglédi Zoltán örülne, ha tudná, merre járnak a politikusok

Az újságíró elárulta, hisz abban, hogy a közeljövőben bizonyos technikai okokból kifolyólag pontosan megfogják tudni mondani, hogy melyik politikus hol tartózkodik, így pedig sokkal könnyebb lesz őket megkörnyékezni, ha az ember azt szeretné, hogy csurranjon-cseppenjen neki is valami.

Drágán épülhet az elkerülő

Kilométerenként bruttó hárommilliárd forintért épülhet a hódmezővásárhelyi elkerülő út. A 13 kilométeres szakaszra összesen 38 milliárd forintot költenek. Két éve a közeli Mórahalmon még nem 3 milliárdba, csak 650 millióba került az elkerülő út kilométere. Hódmezővásárhely egykori polgármestere, Lázár János szerint a vásárhelyi elkerülő azért drágább, mert három felüljáró, egy aluljáró és két körforgalom is épül.

Még drágább lesz a vizes VB

Még többe kerül a jövő évi budapesti vizes vb. A legfrissebb közbeszerzési értesítő szerint csak az új Dagály uszodaközpontot 38,5 milliárdért építi fel Garancsi István cége a Market Zrt. De drágább lesz a pesti rakpart felújítása is. Az MSZP szerint kontroll nélkül költik el a milliárdokat. A kormánytól hiába kérdeztük, hogy miért nőttek a költségek.

MNB: 1,2 milliárd utazásokra

1,2 milliárd forintot költhet a Magyar Nemzeti Bank a következő négy évben utazásra, az erről szóló közbeszerzési kiírást a HVG.hu találta. A jegybank egy utazásszervezőt bízna meg a munkatársak utazásaival kapcsolatos feladatok elvégzésére. A Nemzeti Bank korábbi alelnöke szerint túlzott és képmutató a költekezés. A Magyar Nemzeti Bank azt közölte, munkatársaik nemzetközi kötelezettségeik kapcsán több mint 240 munkacsoportban dolgoznak, és emiatt sokat kell utazniuk.

Sokat költöttek Vajna és Habony cégeinél

Sok pénzt hagyott Habony Árpád és Andy Vajna médiacégeinél a kormány a népszavazási tájékoztató kampányra szánt milliárdokból. Ez derül ki a dokumentumokból, amelyekbe az átlátszó.hu tekinthetett bele. A kormány szerint a 3,1 milliárdos keretből nemcsak a népszavazással kapcsolatban tájékoztatták a választókat. Azt írták: a megfelelő hirdetési ügynökségek helyezik el a kormányzati reklámokat, kizárólag az alapján, hogy azok minél több emberhez eljuthassanak. A szocialisták szerint a kormány úgy hirdet, hogy a baráti cégek gazdagodjanak a közpénzből.

3,5 milliárdba kerül a lovarda a Várban

3 és fél milliárd forintból építik újjá a Budai Várban a régi Lovardát, amely rendezvényközpont is lesz, a mellette lévő istállóban pedig 16 lovat lehet majd elhelyezni. Az összegről az Átlátszó számolt be először. A felújítást végző konzorcium tagja az a cég is, amely megvette a miniszterelnök veje, Tiborcz István részesedését az Eliosban. A miniszterelnökségen azt közölték, a pályázatokat közbeszerzési-jogi szempontból vizsgálják.

2,5 milliárd stresszkezelésre, kommunikációra

Stresszkezelési tréning egy megszűnő intézményben, kommunikációs képzés és vendéglátás. Ilyen kiadásokra költött két és fél milliárd forintot a kormány, mindössze fél év alatt. Ez derült ki abból a válaszból, amelyet Mesterházy Attila szocialista képviselő kapott a minisztériumoknak feltett kérdéseire. A szocialisták azt mondják, tételesen el kell számolni azzal, mire költötték a pénzt. A kormány szerint szigorúan ellenőrzik, és a jövőben csökkentik az ilyen kiadásokat.

Újra megbukott az adócsaló pénzügyőr

4 milliárd forint adót csalt el egy korábbi pénzügyőr. Alig két hónapja nem jogerősen elítélték adócsalásért, máris új bűnszervezetet épített fel. Több száz nyomozó, csaknem száz helyszínen csapott le. Még egy spájzban is számlákat és bélyegzőket találtak. A pénzügyi nyomozók 9 milliárd forint vagyont zároltak. A számlagyár vezetője és társai már előzetesben vannak.

3,6 milliárdot kap a kormánytól Felcsút környéke

3,6 milliárd forintból építenek kerékpárutat és gasztrosétányt a Váli-völgyben, Felcsúttól nem messze. Mindezt a kormányzati tartalékokból fizetik, azt viszont nem tudni, hogy ezért pontosan mi és mikorra épülhet fel. A kormányt hiába kerestük nem nyilatkoztak. A DK szerint ez pazarlás és hasznosabban is el lehetne költeni ezt a pénzt.

Napi 9,5 milliót keres a Mészáros házaspár

Napi 9,5 millió forintot keresett tavaly a Mészáros-házaspár egyetlen cégével - ez derül ki a Mészáros és Mészáros Kft. most nyilvánosságra került 2015-ös beszámolójából. A dolgozókra közben átlagosan havi 283 ezer forintot költöttek. A cég a második Orbán-kormány megalakulása óta egymás után nyeri az állami munkákat, az elmúlt két évben több, mint 50 milliárd forintnyi állami megbízást kaptak egyedül vagy konzorciumban. iligarMészáros Lőrinc korábban azt mondta, nem érzi magát oligarchának, ő csak egy egyszerű, dolgozó ember.

 

Orbán Dunaújvárosban:

A kezét rázták, és még meg is simogatták Orbán Viktort Dunaújvárosban. A miniszterelnök öt nappal az időközi választások előtt érkezett a városba. Több milliárdos fejlesztést ígért. A választást azért kellett kiírni, mert a korábbi fideszes képviselő lemondott, miután gyilkossággal vádolták meg.

Attól félnek, elveszi a vagyonukat az állam

Milliárdos vagyon kerülhet az államhoz az alapítványi szakiskolákból - ezt mondja az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke. Szerinte ezzel tönkreteszik azokat az alapítványi iskolákat, amelyekbe pont az államinál színvonalasabb képzés miatt iratkoznak a diákok. A HVG írt először arról, hogy az alapítványi szakiskolák műhelyeit, felszereléseit ezentúl az állam is használhatja. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a cél a színvonal emelése.

Étterem is lesz a doktori iskola épületében

Csaknem két és fél milliárd forintba fog kerülni az egyik jegybanki alapítvány doktori iskolájának épülete. A látványterveket az interneten hozták nyilvánosságra. A földszinten kézműves termékeket áruló gourmet-bolt, étterem, kávézó és könyvesbolt is lesz. Az RTL Híradó kérdésére azt válaszolták, hogy a felújítás az épület presztízséhez illeszkedik. A Liberálisok viszont a számvevőszékkel vizsgáltatnák ki a beruházást.

Idén sem hozta lázba a szurkolókat az NB1

Átlagosan 2645-an voltak kíváncsiak a helyszínen a magyar meccsekre a 2015-2016-os szezonban - közölte a Nemzeti Sport. A nézőszám évek óta stagnál. A kormány jövőre 50 milliárd forintot szán stadionépítésekre, 2020-ig még 32 stadion épül. A DK szerint inkább másra kellene költeni a pénzt. A kormány azt mondja, Németországban is lassan indult el a nézőszám emelkedése, ma már viszont igazi családi program.

Közpénz: Nem vész el, de átalakul

Kormánytisztviselők már napok óta mondogatják, hogy 2017 nagy nyertese a koldusbotra jutott egészségügy és az oktatásügy lesz, mert összesen 200 milliárd forinttal kapnak többet, mint az idén. Ennél a 200 milliárdnál 60 milliárddal többet, 260 milliárd forintot adott hat saját alapítványának 2014 óta amolyan kegyúrként az állami tulajdonú Magyar Nemzeti Bank. A bank először vitatta, hogy ez közpénz lenne és nem akarta megmondani, pontosan kit-mit pénzeltek ezek az alapítványok. Ám az Alkotmánybíróság váratlanul úgy döntött, hogy igenis közpénzről van szó, magyarul: a mi pénzünkről, tehát nyilvánosságra kell hozni, mire költötték. Megtörtént.

Elcsalhatták a korrupció elleni milliárdokat

A korrupció elleni küzdelemre adott uniós pénzeket csalhattak el Magyarországon. A HVG szerint ezt állapította meg az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF, amely összesen 2,4 milliárd forint értékű támogatás visszafizetését javasolta. Mindez úgy derült ki, hogy Jávor Benedek, a PM Európai Parlamenti képviselője kérdéssel fordult az ügyben a magyar hatóságokhoz. A legfőbb ügyész és az adóhatóság is azt közölte, nyomoznak.

Másfél milliárdot ér valakinek a telitalálat

Elvitték a másfél milliárdot. Egyetlen szerencsés nyerte meg az ötös lottó eheti főnyereményét. Három hónapja van jelentkezni a pénzéért. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a nagy nyertesek szinte mindig az utolsó pillanatban veszik fel a pénzt.

Milliárdokkal drágább lehet a stadion

Újabb pénzek stadionépítésre. A szombathelyi több mint 4 milliárddal lesz drágább a tervezett 9 milliárd forintnál, mert csak ennyiért vállalta a pályázaton nyertes cég. A diósgyőri stadiont pedig az eredeti 8 milliárd forint helyett csaknem 11 milliárdért újítanák fel.

Milliárdokkal kerülnek többe a stadionok

Drágább lehet a tervezettnél a szombathelyi és a diósgyőri stadion is - értesült a rangado.hu. Az internetes portál úgy tudja, a szombathelyi stadion építését 14 milliárdért vállalnák a jelentkezők, miközben az eredeti tervek szerint nem egész 10 milliárdot szánna rá az állam. A diósgyőri stadion majdnem 3 milliárddal kerülne többe a tervezettnél.

Önkormányzat - Bebukott milliárdok?

Idén márciusban a Nemzeti Bank felfüggeszti több brókercég, közöttük a Hungária működését is. Majd kiderül, hogy nem csak magánemberek, hanem több önkormányzat is milliárdokat helyezett el ezeknél a cégeknél. Majd az derül ki, hogy van önkormányzat, amely pénzének egy része megvan ugyan, de mégsem tud hozzájutni, s van olyan önkormányzat is, amely pénzének jó része lényegében bóvlikötvényekben áll, illetve nem lehet visszakövetelni.

Nem mond fel a munkahelyén a lottónyertes

Magyarországon marad és ugyanúgy dolgozik tovább a munkahelyén, csak másik településre költözik az a lottónyertes, aki május végén minden idők második legnagyobb összegét nyerte az ötös lottón, több mint 5 milliárd forintot. Ezt a Pénzcentrum tudta meg. A nyertes felvette a pénzt és kitöltötte a nagy nyertes kérdőívet, amiből kiderül az is, hogy korábban már nyert nagyobb összeget.

Vajna 15 milliárdos üzletet kapott

Nagy profitot kívánt Andy Vajnának Orbán Viktor, mert szerinte akkor lesz nagy bevétele a költségvetésnek is. A miniszterelnök arra a sajtóhírre reagált, hogy a filmügyi kormánybiztos cége évente 15 milliárd forintos árbevételhez jut a kaszinóiból a Világgazdaság számításai szerint. Az ellenzéki pártok szerint a kormány a haverok kezére játszotta a kaszinókat, és most milliárdoktól fosztják meg az országot.

Több milliárdot tartottak a Quaestorban

410 millió forintot bukott el a Földművelésügyi Minisztérium cége a Hungária Értékpapír Zrt. felfüggesztése miatt. Lázár János ma jelentette be, hogy a Külügyminisztériumon cégén kívül a Földművelésügyi minisztérium Tartalékgazdálkodási Intézete is egy, a botrányokban érintett brókercégnél tartotta a pénzét.

Milliárdok ragadhattak bent


szerző:
2015.04.02. 18:40
Milliárdok ragadhattak bent

410 millió forintot bukott el a Földművelésügyi Minisztérium cége a Hungária Értékpapír Zrt. felfüggesztése miatt. Lázár János ma jelentette be, hogy a Külügyminisztériumon kívül a Földművelésügyi minisztérium Tartalékgazdálkodási Intézete is egy, a botrányokban érintett brókercégnél tartotta a pénzét. Az LMP a földművelésügyi miniszter lemondását követeli.

Házon kívül 15-03-11


szerző:
2015.03.11. 23:35
Házon kívül 15-03-11

Házon kívül: Hatalmas összegek a dúsgazdag miniszter városának. Több százmillió focira és egymilliárdos stadion az NB 3-as csapatnak. Új székház 200 millióért, autóbérlés 30 millióért. Sokan kérdezik, hogy mire megy el a romáknak szánt 5 milliárdos támogatás.

10 milliárdért épül új kórház Budán

Több mint 10 milliárd forintot költ majd a kormány az új budapesti kórház felépítésére. Rogán Antal a Fidesz frakcióülése után azt mondta, hogy az intézmény Budán lesz, mert szerintük ott rosszabb az ellátás, mint Pesten.

Alig vannak nézők a stadionokban


szerző:
2014.11.11. 18:11
Alig vannak nézők a stadionokban

A magyar bajnokság meccseit az utóbbi hetekben még 20 ezren sem nézték meg országszerte, azaz pont befértek volna az új debreceni vagy a Fradi-stadionba.

Milliárdokat szedtek össze lányfuttatásból

Külföldre vitték a lányokat, akiket prostitúcióra kényszerítettek.

Dollármilliárdokat hoz a drogbiznisz

63 milliárd dollár éves bevétel származik az USA-ba irányuló kábítószer-kereskedelemből.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való