KERESÉS search-close

metrófelújítás

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "metrófelújítás"

EU: 154 milliárd a 3-as metróra

A kormány által igényeltnél több pénzt, 154 milliárd forintot ad az Európai Unió a 3-as metró felújítására. Pedig az Európai Bizottság néhány hete elkészült jelentésében még kifogásolta, hogy a metró egy szakaszának felújítása még a munkák megkezdése előtt 20 milliárd forinttal drágult a tervezetthez képest.

400 ezret ígérnek a trolivezetőknek

Már 400 ezres fizetéssel + cafeteriával csábít trolivezetőket a BKV. Azonnal kezdhet bárki, akinek van nyolc általánosa és megfelelő jogosítványa, illetve elmúlt 21 éves. A szakszervezet szerint viszont eddig annyian hagyták ott a céget, ahány embert fel tudtak venni, pedig azt mondják, a sofőrök egyre kimerültebbek. A BKV azt írta, folyamatosan tudják pótolni a létszámhányt, és most a metrófelújítás miatt keresnek új trolisokat.

Régi vagy felújított - mindegy

Mindegy, hogy felújított, vagy régi orosz metró, ugyanolyan arányban hibásodnak meg. Ez derült ki a BKV által kiadott adatokból, amelyet a Közlekedő Tömeg Egyesület összesített.

Népszavazás a metrófelújításról

138 ezer érvényes aláírásra van szüksége az ellenzéki pártoknak, hogy népszavazást írhassanak ki a hármas metró teljes vonalának akadálymentesítéséért. A pártok jövő év január harmadikától február harmadikáig gyűjthetik a szavazatokat.

METRÓPÓTLÁS: Így nézett ki felülről a Váci út reggel hétkor

A várakozások ellenére nem voltak nagy dugók a fővárosban a metrópótlás első hétköznapján. Bár tömegek szálltak reggel pótlóbuszra, azok győzték az iramot. Ha lassan is, de itt halad a forgalom.

Metrófelújítás: nagy dugókra kell felkészülni

Autóval akár 40 perccel is tovább tarthat majd bejutni hétfőn reggel a munkahelyre, vagy az iskolába Budapesten - így számol a Közlekedő Tömeg Egyesület. Óriási dugók várhatók ugyanis a 3-as metró felújítása miatt.

 

Tarlós: „csacsiság több buszt követelni”

Szombaton indul a hármas metró északi szakaszának felújítása. A több mint 17 kilométeres nyomvonalon 2018 végéig nem járnak majd metrók. Tarlós István szerint, noha egy éve készülnek a metrópótlásra, biztosan lesznek fennakadások. Az MSZP szerint a főpolgármester túl optimista. A szocialisták úgy vélik, hatalmas káosz lesz, mert kevés a pótlóbusz.

Az aluljárókat nem újítják fel

Hiába egyidősek a metróval, a megállókhoz vezető aluljárókat nem újítják fel a 3-as vonal felújításával egy időben. Ezt mondta a főpolgármester az RTL Híradónak. Tarlós István arra számít, hogy a tervezett 137,5 milliárd forintnál többe kerül majd a felújítás. Azt, hogy mennyivel, nem lehet tudni. Ahogy azt se, hogy mikor újulnak meg az aluljárók.

Bocsánatot kértek a metrófelújítók

Bocsánatot kért a hármas metró szerelvényeit felújító orosz cég a budapesti utasoktól az elmúlt hetek meghibásodásai miatt. A Metrovagonmas vezérigazgatója közleményében azt írta, közös munkacsoportot hoztak létre a BKV-val és a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, hogy elemezzék a hibákat, és megoldást találjanak ezekre.

Házon kívül 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 23:45
Tarlós: ettől még nem hal meg senki

Tarlós István szerint attól senki nem hal meg, ha elhagyják a metróállomások kiglancolását. Így kommentálta a főpolgármester a Magyar Nemzet korábbi értesülését, hogy elmaradhat a 3-as metró megállóinak felújítása. 

Csak februárban kezdődhet a metrófelújítás

Újabb időpont - Tarlós István szerint február végén indulhat a 3-as metró felújítása. A főpolgármester reggel találkozott a miniszterelnökkel. Szerinte Orbán Viktor megígérte, hogy a kormány kifizeti azokat a költségeket, amiket uniós pénzből nem lehet fedezni. A metró felújítását eredetileg már idén ősszel el kellett volna kezdeni, de a kormány és a főváros között több kérdésben is vita volt. Az MSZP szerint, ha a késlekedés miatt balesetek lesznek, azért a kormánynak és a városvezetésnek kell vállalni a felelősséget. 

Gyorsan kellene egyeztetni a buszokról

Egyeztetni akar a főpolgármester arról, miért tiltotta meg a kormány, hogy a BKV buszokat vásároljon a 3-as metró felújítása miatt. A kormány új magyar buszstratégiáról beszél, de Tarlós István szerint ebből csak évek múlva lesz valami, a buszok meg már ősszel kellenek. Az MSZP szerint a kormány az egész metrófelújítást veszélyezteti azzal, hogy akadályozza buszok vásárlását.

Csak jövőre kezdik felújítani a 3-as metrót

Idén csak a 3-as metrópótló-buszainak megállóit és a buszfordulókat jelölik ki a felszínen, a földalatti munka csak jövőre kezdődik. Ezt mondta Híradónknak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, miután több helyen is megjelent, hogy csúszik a legforgalmasabb - és legrosszabb állapotú - metróvonal felújítása. A városháza szerint a befejezés 2019 őszi határideje nincs veszélyben, az uniós támogatás viszont - a Metróért Egyesület szerint - igen.

Útbontással is járhat a metrófelújítás

Két vagy három szakaszban zárnák le a 3-as metrót a jövőre kezdődő felújítás idején, tudta meg az RTL Híradó. Elképzelhető, hogy az Üllői út alatti alagútrésznél felülről, az utat felbontva dolgoznak majd. Ezért forgalomkorlátozások lehetnek a reptérre vezető úton.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való