KERESÉS search-close

merénylet

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "merénylet"

Felgyújtották Japán egyik népszerű animációs stúdiójának épületét

Halál rátok! - ezt kiabálta egy férfi mielőtt felgyújtotta Japán egyik népszerű animációs stúdiójának épületét. A tűz pillanatok alatt szétterjedt, mivel a támadó előzőleg valamilyen gyúlékony anyagot locsolt szét. A merényletben legalább kéttucat ember halt meg, de a hatóságok attól tartanak, hogy még több áldozat lehet, mivel a sérültek közül sokan kritikus állapotban vannak.

Figyelmeztetést kaptak a titkosszolgálatok, mégse akadályozták meg a merényleteket

Leszerepeltek a titkosszolgálatok. Vizsgálat indult Srí Lankán, hogy kiderítsék, miért nem akadályozta meg a hírszerzés a húsvét vasárnapi merényletsorozatot, annak ellenére, hogy pontos figyelmeztetéseket kaptak indiai és amerikai titkosszolgálatoktól a készülő terrortámadásokról. Sőt, állítólag név szerint is ismerhették a bombatámadások végrehajtóit. A miniszterelnök szerint a merénylők kapcsolatban állhattak az Iszlám Állammal, amely ma vállalta is a felelősséget a robbantásokért. Közben már 320 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma.

 

Pokolgép robbant az Észak-Írországban

Autóba rejtett pokolgép robbant az észak-írországi Londonderry városának bírósági épülete előtt. A merényletben senki nem sebesült meg. Egyelőre nem tudni, hogy ki és miért tette. Az ott élők attól tartanak, ha a Brexit miatt újra határ választaná el Észak-Írországot Írországtól, kiújulhat a protestánsok és a katolikusok közötti polgárháború.

Halálra késelték Gdansk polgármesterét

Halálra késelték a lengyelországi Gdansk polgármesterét egy jótékonysági rendezvényen. Az északi kikötővárost több, mint tíz éve vezető Pawel Adamowicz-ot a színpadon, a nézők szeme láttára szúrta le egy ámokfutó. A politikust megműtötték, de belehalt sérüléseibe, a 27 éves, büntetett előéletű merénylőt őrizetbe vették.

 Elítélték a manhattani merénylőt

Terrorizmus vádjában bűnösnek mondta ki a bíróság azt a férfit, aki öngyilkos merényletet akart elkövetni tavaly New York-ban. A város egyik legforgalmasabb részén hozta működésbe a testére szerelt bombát, amitől végül ő sérült meg a legsúlyosabban. A merényletet a biztonsági kamerák rögzítették.

Ártatlannak vallotta magát


szerző:
2018.10.04. 18:05
Ártatlannak vallotta magát

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon az a férfi, aki a vád szerint jómódú romákat akart kifosztani és megölni az országban. Három éve fogták el őt és társát. Akkor még teljesen más ügyben kezdtek el nyomozni ellenük. Fegyvereket, hangtompítókat találtak a kocsijukban. A belügyminiszter akkor azt mondta, a két férfi védett személyek elleni merényletre készült.

Merénylet az iráni katonai parádén

Legalább 24-en meghaltak, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy katonai parádén Iránban. Az áldozatok között nők és gyermekek is vannak. Teherán szerint külföldről pénzelt arab szélsőségesek állnak a támadás mögött, amit egy helyi arab szervezet vállalt magára. Figyelem, megrázó képek következnek.

Merénylet vagy robbanás?

Rejtélyes robbanás a venezuelai elnök beszéde közben. Az ottani állami tévé élőben közvetítette, ahogy Madurót testőrei védték és menekítették ki egy katonai díszszemléről. A caracasi kormány szerint Kolumbia és az Egyesült Államok által támogatott szélsőséges ellenzékiek dróntámadást intéztek ellene.

Ariana Grande jótékonysági koncertet szervezett

Egy évvel ezelőtt jótékonysági koncertet szervezett a gyönyörű énekesnő Manchesterben, ahol 2017-ben a koncert előtt másfél héttel az Iszlám állam egyik terroristája öngyilkos merényletet hajtott végre a fellépése után. A „One Love Manchester” elnevezésű eseményre az amerikai énekesnő mellett fellépett Justin Bieber, a Coldplay, Katy Perry, a Take That, Pharrell Williams és Miley Cyrus is.

Felrobbantották a magyar kozmetikust

Meghalt egy magyar nő Kaliforniában, miután robbanás történt a szépségszalonban, ahol dolgozott. Nem baleset volt, hanem merénylet - az amerikai média szerint a csaknem 30 éve az Egyesült Államokban dolgozó kozmetikus volt a célpont. Az FBI vette át a nyomozást. A magyar külügyminisztérium közölte: minden segítséget megadnak a rokonoknak, akik napokon belül az Egyesült Államokba utazhatnak.

Kettős merénylet Kabulban

Újságírók voltak a célpontjai annak a kettős bombamerényletnek, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtott végre az afgán fővárosban. 28 halálos áldozata van a detonációknak. Nyolc újságíró vesztette életét, köztük az AFP francia hírügynökség sztárfotósa.

Egy fotóval bizonyítanák a vádat

Tisztáznia kell Vona Gábornak, milyen kapcsolat fűzi a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik résztvevőjéhez. Erről külön sajtótájékoztatót tartott a kormánypárt egy fényképre alapozva, amin Vona egy török férfit készül megölelni. A Jobbik nevetségesnek tartja a Fidesz állítását.

11 évre ítélték az egykori hajtó elleni merénylet miatt

Jogerős ítélet a több, mint 20 évvel ezelőtti merénylet ügyében. 11 évet kapott az a férfi, aki a bíróság szerint 1996 novemberében megpróbálta lelőni Lakatos Csaba hajtót az ügetőnél. Három lövés érte, de túlélte a támadást. A leszámolás csak egy volt az akkori, hasonló bűncselekmények között.

Hallgat a Belügyminisztérium

Nem találtak bizonyítékot arra a nyomozók, hogy védett állami vezető elleni merényletre készült az a két hatvan év feletti férfi, akiket két éve vettek őrizetbe.

Fölrobbantották az újságírót

Autójába rejtett pokolgép végzett a legismertebb máltai oknyomozó újságíróval. A nő hétfő délután indult útnak, amikor nem sokkal ezután, egy autóúton a levegőbe repült a kocsija. A meggyilkolt újságíró derítette ki azt is, hogy a miniszterelnök részesült az azeri korrupciós pénzekből.

 

ROBBANTÁS: Több mint 230 halott


szerző:
2017.10.16. 12:28
ROBBANTÁS: Több mint 230 halott

Több mint 230 halálos áldozata van a szombati robbantásos merényletnek a szomáliai fővárosban. Az egyelőre ismeretlen terroristák a belvárosban lévő Safari Hotel elé parkoltak le a robbanóanyaggal megrakott teherautójukkal. A detonáció miatt az épület összeomlott, több jármű kigyulladt.

Fókusz 2017-09-11


szerző:
2017.09.11. 17:20
Óriási robbantást terveztek

A belga hatóságok már tavaly felhívták a spanyol rendőrség figyelmét a barcelonai terroristák vezetőjére, ott azonban nem ítélték veszélyesnek a büntetett előéletű férfit. Egyre több dologra derül fény a terrorszervezetről, köszönhetően elsősorban a négy élve elfogott gyanúsított vallomásainak.

Egy tengerparti nyaralóhelyen kocsival hajtott 5 merénylő gyalogosok közé

Nyolc órával a barcelonai merénylet után a 120 kilométerre fekvő Cambrils-ben, egy tengerparti nyaralóhelyen kocsival hajtott 5 merénylő gyalogosok közé. Heten sérültek meg köztük egy rendőr. A kórházban az egyik áldozat, akit leszúrtak, belehalt sérüléseibe. A támadókat a rendőrök üldözték, négyet a helyszínen lelőttek, egyikük pedig a kórházban halt meg. Egy brit judo bajnok telefonjával rögzítette, ahogy az egyik terroristát lelövik a rendőrök.

Már 15 évesen gyilkolni akart

Egyre több részlet derül ki a barcelonai merénylet fő gyanúsítottjáról, a marokkói származású fiatalemberről. Már 15 évesen arról írt az interneten, hogy kiirtaná a hitetleneket. A hatóságok szerint egy jól szervezett, legalább tíztagú terroristasejt állhat mögötte, amelynek tagjai a barcelonai akció után éjszaka egy újabb gázolásos támadást végrehajtottak, és robbantásos merényletet is tervezhettek.

TERROR: öngyilkos merénylő Párizsban

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Élysée sugárúton hétfő délután. Az ütközés után a kocsi kigyulladt, a sofőrje meghalt, mások nem sérültek meg. A francia belügyminiszter merényletkísérletnek minősítette a történteket.

Kit akartak megölni?


szerző:
2017.06.16. 18:05
Kit akartak megölni?

Emberölés előkészületével gyanúsították meg azt a férfit, aki egy társával Orbán Viktor megölését tervezte a Blikk szerint. 2015. novemberében fogta el őket a Terrorelhárítás. Az autójukban lőfegyvereket, töltényeket és hangtompítókat találtak. Pintér Sándor belügyminiszter akkor annyit közölt, a két férfi egy védett vezetőt akart megtámadni. Egyikőjük ügyvédje az RTL Híradónak azt mondta, védencét tényleg meggyanúsították - de egy másik ügyben, és szerinte szó sem volt merényletről.

Londoni terrortámadás: Hősiesen küzdöttek a támadókkal

A vőlegényéhez költözött Londonba a szombat esti terrortámadás első azonosított áldozata. A fiatal kanadai nő szerelme karjaiban halt meg. A terrortámadásnak 7 halálos áldozata van, köztük francia állampolgárok is, de őket még nem nevezték meg, sok sérültnek válságos az állapota. A merénylet közben többen életük kockáztatásával mentettek másokat. Egy román pék ládákat vágott a támadókhoz, egy spanyol bankár a gördeszkájával támadta terroristákra.

 

Hajsza a bombagyáros után

Ugyanolyan bombát használt a manchesteri merénylő, mint a párizsi és a brüsszeli terrortámadások végrehajtói - állítják amerikai nemzetbiztonsági források. Ennek alapján elképzelhető, hogy ugyanannak a terrorsejtnek a tagjai voltak. A brit rendőrség most minden erejével azt próbálja kideríteni, hogy ki és hol készítette a bombát.

Gyász a városban és a focipályán

Gyászszünettel indult az Európa Liga döntője szerda este Stockholmban a manchesteri merénylet miatt. A fekete karszalaggal pályára lépő United végül 2:0-ra legyőzte az Ajaxot, a csapat győzelmét az áldozatoknak ajánlotta. Csütörtökön Manchesterben is megemlékezést tartottak, a királynő is a városba látogatott. A helyszínen lévő tudósítónknak a merénylet egy túlélője mondta el, mit élt át hétfőn este.

Az emberek nem akarnak félni

Még most is dolgoznak a helyszínelők a Manchester Arénában. A hétfő esti terrortámadás helyszínét se gyalog, se autóval nem lehet megközelíteni. A forgalmat rendőrök irányítják, az autósoknak nincs egyszerű dolguk - több fontos útvonalon is kordonokat emeltek.

Fókusz Plusz 2017-05-13


szerző:
2017.05.13. 18:50
Pusztító robbanás a plázában

Több mint ötvenen megsérültek egy kettős robbantásos merényletben, egy thaiföldi bevásárlóközpontban. Az első bomba a pláza egyik boltjában robbant fel, a második pedig pár perccel később egy utcán parkoló autóban. Úgy tudni, nincs halott, viszont több sérült válságos állapotban van. Magyar sérültről nincs hír. A hatóságok szerint muszlim szakadárok követhették el a merényletet.

Rendőrökre nyitott tüzet Párizsban

Terrortámadás Párizsban: csütörtök este egy férfi nyitott tüzet rendőrökre a Diadalív közelében. Egy embert megölt, hármat megsebesített. A támadót a helyszínen agyonlőtték. A merénylet alig három nappal a vasárnapi francia elnökválasztás előtt történt. Elemzők szerint a gyilkosság hatással lehet a voksolásra is.

Dortmund: merénylet focimeccs előtt

Nem sokkal kedd este fél kilenc előtt a dortmundi futballcsapat stadionjában döbbenten és értetlenül állt több tízezer drukker, mert közölték a csapat nem lép pályára. Akkor még nem tudta mindenki, hogy a pálya felé tartva robbanások érték el a csapat buszát.

Fókusz 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 17:25

Fókusz 2017-03-23


szerző:
2017.03.23. 19:00
London: A szemük láttára tört ki a pánik

Londonban élő magyarok mondják el a Fókuszban, mi történt szerdán a brit fővárosban. A szemük láttára tört ki a pánik pár méterre a merénylettől. Helyszíni beszámoló első kézből.

 

Belgiumban is tömegbe hajtottak

A szerdai, londonihoz hasonló merényletet akadályoztak meg csütörtökön a belgiumi Antwerpenben. Egy autós a város sétálóutcáján hajtott a járókelők közé. Itt azonban mindenki el tudott menekülni a támadó elől, akit aztán rövid üldözés után elfogták a rendőrök. Az észak-afrikai származású sofőr maszkot viselt, autójában fegyvereket is találtak. A férfit letartóztatták, a városban pedig megnövelték a biztonsági erők számát.

Elfogták az isztambuli merénylőt

Elfogták a szilveszteri isztambuli tömeggyilkost. A 35 éves üzbég férfi egy iraki barátjánál bujkált Isztambul külvárosában. Vele együtt még négy embert letartóztattak. A nagyváros kormányzója azt mondta: a férfi bevallotta tettét, ujjlenyomata pedig megegyezik azzal, amit a Reina klubban, a vérengzés helyszínén találtak. A merénylő, aki a hatóságok szerint Afganisztánban kapott katonai kiképzést, 39 embert ölt meg a szórakozóhelyen, szilveszter éjjelén.

Videón a merénylő


szerző:
2017.01.03. 18:20
Videón a merénylő

Hogy kerülje a feltűnést, feleségével és gyerekeivel érkezett Szíriából Törökországba a merénylő, aki 39 embert ölt meg újév hajnalán egy isztambuli bárban. A férfit azóta is keresik. Török sajtóértesülések szerint a rendőrség már azonosította, de nevét nem hozták nyilvánosságra. Megjelent azonban egy szelfivideó, amelyet állítólag ő készített Isztambul központjában.

Még nincs meg a terrorista

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára a szilveszteri isztambuli vérengzést. Közleményükben azt írták, hogy egy hős katonájuk gépfegyverrel és kézigránáttal követte el az akciót. Nyolc embert őrizetbe vettek az ügyben, de magát a merénylőt, aki 39 emberrel végzett szilveszter éjjel, még mindig nem találják, hajtóvadászatot indítottak utána.

Ez történt júliusban


szerző:
2016.12.26. 18:45
Ez történt júliusban

Több merénylet is megrázta a világot júliusban; először Nizzában hajtott a tömegbe egy férfi a tengerparti sétányon, Münchenben pedig egy 18 éves fiú lövöldözött egy bevásárlóközpontnál. A magyar kultúrát pedig súlyos veszteség érte: elhunyt Esterházy Péter és Somló Tamás.

Fókusz 2016-12-20


szerző:
2016.12.20. 19:00

Merénylet Kairóban


2016.12.11. 18:20
Merénylet Kairóban

Terrortámadás Kairóban. Az egyiptomi főváros Szent Márk nevű kopt keresztény katedrálisa előtt robbant bomba. A merényletben 25-en haltak meg, a sebesültek száma meghaladja az 50-et. Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

Véres merénylet Isztambulban

Kettős merénylet Isztambulban. Legalább 39-en meghaltak és több mint 160-an megsebesültek a szombat esti támadásban. Az első pokolgép egy autóban robbant egy futballstadionnál. Közvetlenül ezután egy közeli parkban öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A török hatóságok a kurd lázadókat gyanúsítják.

Robbantás a kegyhelyen

Tizenéves fiú követett el öngyilkos merényletet Pakisztánban egy vallási kegyhelynél. A tömegben robbantotta fel magát. 52 embert megölt, több mint 100-an megsebesültek. A támadásért az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Apja agresszivitása hathatott rá

Megszólalt a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. Úgy tudjuk, tagadja, hogy ő követte el a merényletet, amelyben két rendőr sérült meg szeptember végén. Apja agresszív viselkedése hatással lehetett a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjára - ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó kriminálpszichológus. A merénylet miatt előzetesben lévő fiatalember hozzátartói a Fókusznak nyilatkoztak 15 éve, miután az apa külföldre vitte az akkor 7 éves kisfiút és testvérét.

Story Extra 2016-09-29


szerző:
2016.09.29. 16:55

Az ISIS nem felejt?


szerző:
2016.09.08. 18:00
Az ISIS nem felejt?

Az utóbbi időben az ISIS kutyaszorítóba került, de emiatt még agresszívebb merényletekre is kész. Az is dühítheti őket, hogy a párizsi és brüsszeli tömegmészárlások óta több tervezett támadásukat is meghiúsították.

Esküvőn robbantottak


2016.08.21. 18:50
Esküvőn robbantottak

Újabb tömeggyilkos merénylet Törökországban. Ezúttal egy lakodalomban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő a szíriai határ közelében. 51-en haltak meg, a sebesültek száma pedig eléri a 100-at. A török elnök szerint egy 12-14 éves gyerek követhette el a merényletet, akit az Iszlám Állam terrorszervezet segíthetett. 

Tömegmészárlás Bagdadban

Több mint százan meghaltak Bagdadban egy kettős pokolgépes merényletben. Az első bomba egy forgalmas bevásárlóutcában, a másik pár órával később egy piacon robbant fel, az áldozatok kizárólag civilek, sokan gyerekek. A merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. Az utóbbi időben egyre kisebb területre szorulnak vissza, viszont újabb és újabb merényleteket követnek el.

Nincs magyar áldozata a merényletnek

A merénylet miatt nem tudott leszállni Isztambulban a török légitársaság Budapesti járata. A gép, sok magyar utassal, végül Ankarában landolt. Egy mai járatot pedig töröltek. Az RTL Híradónak több Isztambulban élő magyar útlezárásokról, dugókról és a szokásosnál szigorúbb biztonsági intézkedésekről számolt be. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint nem változtatnak Törökország utazási besorolásán, de az oda utazó magyarokat fokozott óvatosságra intik.

Kezd helyreállni a rend a Isztambulban

Kitört ablakok, golyó ütötte lyukak, leszakadt álmennyezet. Egyelőre még ez a jellemző látvány az isztambuli nemzetközi repülőtéren, a kedd esti terrortámadás után. Az élet viszont, ha lassan is, kezd visszatérni a normális mederbe. Munkások takarítják el a romokat, és az utasok egy részét is újra beengedték a merénylet után teljesen lezárt reptérre. Járattörlésekre azonban továbbra is számítani lehet. A helyszínre autóval érkezőket pedig már a reptér megközelítése előtt átvizsgálják.

ISZTAMBUL: Videón a robbanás utáni pillanatok

Egy török férfinek sikerült felvételeket készítenie az isztambuli reptéren, a támadás ideje alatt. Látható, hogy a robbanás után az emberek a földre vetették magukat. Akik állva maradtak, azoknak azt kiabálták, hogy üljenek le.

Taxikkal és kisbuszokkal szállították a sérülteket

Kedd éjjel három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az isztambuli nemzetközi repülőtéren. A robbanások után hatalmas volt a káosz. A mentők kiérkezéséig a sérülteket taxikkal és kisbuszokkal szállították kórházba.

Felrobbantotta magát a merénylő


szerző:
2016.06.29. 10:40
Felrobbantotta magát a merénylő

Ezen a videón pedig az látható, hogy az egyik, gépfegyveres merénylőt, feltehetően eltalálja a biztonsági szolgálat egyik embere. A földre került terroristát egy másik férfi átvizsgálja, majd hirtelen szaladni kezd. Vélhetően ekkor látta meg, hogy a merénylő robbanószerkezetet visel. Nem sokkal később fel is robbantotta magát.

Öngyilkos merénylők robbantottak Isztambulban

Kedd éjjel három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az isztambuli nemzetközi repülőtéren. Az AP, amerikai hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy legalább 50 ember meghalt, a sérültek száma pedig meghaladja a 100-at is. Más források 36 halálos áldozatról írnak.

Biztonsági kamera rögzítette a robbanást

A merénylők először Kalasnyikovokkal nyitottak tüzet. Mikor tűzpárbajba kerültek a biztonsági őrökkel, akkor hozták működésbe a testükön viselt pokolgépet. A helyszínen működő biztonsági kamerának sikerült lefilmeznie az egyik robbanást.

Neonácikat támogatott a brit képviselőnő gyilkosa

Pszichés problémákkal küzd, és neonáci szervezeteket támogatott az a férfi, aki csütörtökön megölt egy brit parlamenti képviselőnőt. Az 52 éves Thomas Mair háromszor rálőtt, majd meg is késelte az uniós tagság mellett kampányoló munkáspárti politikust, aki nem sokkal a támadás után a kórházban belehalt sérüléseibe. A merénylet miatt Nagy-Britanniában az Uniós tagság mellett és ellen kampányolók is felfüggesztették tevékenységüket.

Brutális vérengzés Orlandóban

49 emberrel végzett az amerikai Orlandó egyik melegbárjában egy afgán származású férfi. Volt, aki halottnak tettette magát és úgy élte túl az Egyesült Államok történetének eddigi legbrutálisabb vérengzését. Mások a lövöldözés alatt sms-ben a családjuktól búcsúzkodtak, vagy kértek segítséget. A 29 éves merénylő több órán át tartotta rettegésben a 300 vendéget. A halottak mellett ötven két ember megsebesült. Még nem hozták nyilvánosságra az összes áldozat nevét, sok családban még reménykednek, hogy szeretteik túlélték a vérengzést. Megrázó tudósítás következik.

Szorul a hurok az Iszlám Állam körül

Három fronton is szorongatják az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. Irakban már területük felét elvesztették, Szíriában is visszaszorulóban vannak. Líbiában pedig legfontosabb észak-afrikai támaszpontjukat, Szirt kikötőjét foglalták vissza tőlük a kormányerők. A terroristák a területi veszteségekre civilek ellen végrehajtott öngyilkos merényletekkel válaszolnak. Meggyengülésüktől függetlenül azonban a szíriai polgárháború ugyanúgy folyik tovább, mint eddig.

15 terrortámadást tervezett a foci EB-re

15 terrortámadást tervezett a futball Európa-bajnokság idejére egy nacionalista, francia férfi. Hidakat, mecseteket, zsinagógát akart felrobbantani- ez derült ki miután elfogták az ukrán-lengyel határon. 125 kiló TNT-t, gépfegyvereket, gránátvetőt is találtak nála. A francia elnök szerint valós esélye van annak, hogy terrortámadás történjen a tornán. A magyar Terrorelhárítási Központ vezetője nem optimista, de azt mondta: konkrét fenyegetésről szóló információt ők egyelőre nem kaptak.

Alvilági leszámolások és politikai merényletek

Amikor terror volt Budapesten. 1998 nehéz éve volt a rendőrségnek. Az akkor mindennapos leszámolások mellett már politikusok ellen is követtek el merényleteket. Ezek emberéletet ugyan nem követeltek, de riadalmat keltettek. A bűnösök nem kerültek elő, a kérdések pedig még mindig a levegőben vannak.

Az egész csak egy baráti merénylet?

Érdekes fordulatot vehet egy 20 évvel ezelőtti gyilkossági kísérlet ügye. Lakatos Csabára egy maffialeszámolás-sorozat részeként, az akkori lovin lőttek rá háromszor. Mindhárom lövés eltalálta. Kis híján meghalt, de még éppen időben műtötték meg. Most egyik régi barátjára terelődött a gyanú. A sokszoros bajnok hajtó a kedvünkért újra felidézte az a brutális novemberi napot.

Megoldódhat a 20 éves bűntény

Csaknem 20 év után emelt vádat az ügyészség a fogathajtó elleni merénylet miatt. A fővárosi Ügetőn dolgozó Lakatos Csabára 1996 novemberében adtak le célzott lövéseket. A hajtót három golyó találta el, majdnem belehalt a támadásba. A nyomozást egy évvel később bizonyítékok hiányában megszüntették. Az ügy aktáit 2014-ben porolták le, most négy embert vádolnak a gyilkossági kísérlettel. Egyikük az éjszakai élet ismert figurája.

Elfogták az utolsó párizsi terroristát

Európa legkeresettebb terroristáját tartóztatták le Brüsszelben pénteken. Mohamed Abrini a novemberi párizsi terrortámadás utolsó szökésben lévő gyanúsítottja volt, a korábban elfogott Salah Abdeslam gyerekkori barátja. Rajta kívül további négy másik embert vettek őrizetbe, köztük azt a férfit is, aki a gyanú szerint részt vett a brüsszeli metrós robbantásban.

Magyarok, akik túlélték a merényleteket

Hunyják le a szemüket, és egy pillanatra képzeljék el, hogy üvöltés, robbanások, és káosz van önök körül. A fájdalomtól szinte nem látnak és nem hallanak. Meg vannak rémülve. Nagyjából ezt érezte az a magyar nő, aki átélte a brüsszeli reptéren történt robbantást. Életre szóló rémálmot is jelenthet, ha valaki egy terrortámadás túlélője. 

Többször hibázhatott a belga rendőrség

Politikai következményei is lehetnek Belgiumban a brüsszeli terrortámadásnak. A merényletek óta ugyanis kiderült: a belga rendőrség súlyos hibákat követett el, és nem vette komolyan a török figyelmeztetést, amely már tavaly nyáron lehetséges terroristaként azonosította az egyik reptéri robbantót.

Fókusz 2016-03-24


szerző:
2016.03.24. 17:25
Volt, akinek 10 percen múlt az élete

Miközben egyre több részlet derül ki a terrorcselekmény körülményeiről, hazaérkeztek azok a magyarok, akik elsőként szálltak gépre a bombák robbanása után. Egy kétgyermekes család soha nem látott biztonsági intézkedésekről beszél, és azt mondja, ha 80 utastársával együtt csak 10 perccel korábban érkezett volna a reptérre, most nem állhatott volna kameránk elé.

Terror másnapja: nehezen tér magához a világ

Nehezen, fájdalommal tér magához a világ a tegnapi merényletsorozat óta. 270 sebesült még kórházban van, 31-en haltak meg. Belga színekbe öltözött a világ számos nevezetessége tegnap este. Párizsban az Eiffel-torony, Berlinben a Brandenburgi kapu, Rómában a Trevi-kút, az új-zélandi Aucklandben a tévétorony valamint Dubaiban a világ legmagasabb épülete, a Burj Kalifa. Mexikóvárosban egy hatalmas kivetítőn belga zászló virított és több emlékművet is a támadást ért ország nemzeti színeivel világítottak ki.

Terrortámadás: De miért pont Brüsszel?

Múlt héten, pénteken fogták el a párizsi terrortámadás fő gyanúsítottját, Salah Abdeslamot, amit a belga hatóságok hatalmas sikerként könyveltek el. Az akció után azonban a belga külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy Abdeslam újabb terveket szőtt Brüsszelben, hiszen számos fegyverhez férhetett hozzá, ráadásul egy új emberekből álló hálózat is kialakult körülötte. Elképzelhető, hogy a mostani merényletek válaszreakciók voltak Abdeslam elfogására.

Terrortámadások Brüsszelben!


szerző:
2016.03.22. 16:51
Terrortámadások Brüsszelben!

Két bomba robbant reggel a Zaventem repülőtér indulási oldalán, egy pedig nem sokkal később egy metróállomáson, a város központjában. A két merényletnek az eddigi információk szerint 34 halálos áldozata és majdnem 200 sérültje van. A zsúfolt Zaventem repülőtéren nem sokkal reggel 8 előtt történtek a robbanások. A második robbanás körülbelül egy órával később, a Maalbek metróállomáson történt, egy metrókocsiban.

Életfogytig tartó büntetést kérnek rájuk

Életfogytig tartó büntetést kért az ügyész Jozef Rohácra és Portik Tamásra. A vád szerint a szlovák állampolgárságú Rohác ölte meg 1998 februárjában Fenyő Jánost a Vico cégbirodalom vezetőjét és ő robbantott az Aranykéz utcában is ugyanabban az évben. Utóbbi bűncselekménynél Portik Tamás volt a megbízó. Az Aranykéz utcai robbantás célpontja Boros Tamás, vállalkozó volt. Rajta kívül még hárman haltak meg a merényletben.

Terrortámadás Ankarában


szerző:
2016.03.14. 18:14
Terrortámadás Ankarában

Öngyilkos merénylet a török fővárosban. 37-en meghaltak, 125-en megsérültek egy robbantásban Ankarában. Fél éven belül ez már a harmadik volt. Magyar áldozata nincs a terrortámadásnak. Egy biztonsági kamera is felvette a detonáció pillanatát.

Krisztián élete egyik legnehezebb döntése előtt áll

A fiatal fiú nincs könnyű helyzetben. Meg kell ölnie barátját, Rudit, vagy különben ő hal meg.

Merénylet Ankarában: a kurdokat vádolják

Egy nap alatt két halálos merényletet hajtottak végre Törökországban katonák ellen. Szerda este 28-an, csütörtökön pedig hatan haltak meg. A török államfő szerint bizonyítékuk van arra, hogy a szíriai kurdok állnak a merénylet mögött.

Terrortámadás történt Ankarában

Legalább húszan meghaltak, amikor egy katonai laktanya közelében bomba robbant. Nem messze van a török parlament, a hadsereg vezérkarának főhadiszállása, több kormányzati épület, az egyikben éppen a török elnök részvételével tanácskoztak. A magyar nagykövetség 1 kilométerre van az esettől, magyar érintettről nem tudnak. 

Több robbanás rázta meg Jakarta városát

A támadás a városközpontban történt, a rendőrség tájékoztatása szerint gránátok robbantak fel. Eddig több sérültről és hét halottról érkezett jelentés, közülük öt elkövető és két civil.

Feszült török-orosz kapcsolat


szerző:
2016.01.13. 19:15
Feszült török-orosz kapcsolat

Miközben tízre emelkedett a keddi isztambuli merénylet német áldozatainak száma, váratlan fordulat következett be a nyomozásban.

Érdemes mostanában Isztambulba utazni?

Miközben tízre emelkedett a keddi isztambuli merénylet német áldozatainak száma, váratlan fordulat következett be a nyomozásban.
 

Fókusz 2016-01-13


szerző:
2016.01.13. 18:55
Újabb terrortámadás rázta meg a világot

Óriási robbanás rázta meg Isztambult! Ma, helyi idő szerint reggel 10 óra után Törökország egyik népszerű turistalátványosságánál, a Sultanahmet térnél történt a detonáció, amelyben eddigi információk szerint legalább 10-en életüket vesztették, köztük kilenc német turista, 15-en pedig megsebesültek.

Párizs neve összeforrt a terrorizmussal

Egy éve már, hogy megtámadták a Charlie Hebdo szerkesztőségét, és megöltek tizenkét újságírót Párizsban.

Egy éve támadták meg a Charlie Hebdo szerkesztőségét

Egy éve már, hogy a terroristák lerohanták a Charlie Hebdo szerkesztőségét, és megöltek tizenkét újságírót Párizsban.

Hajtóvadászat Tel Avivban


szerző:
2016.01.02. 18:25
Hajtóvadászat Tel Avivban

Házról-házra folyik a hajtóvadászat Tel Avivban a pénteki merénylet gyanúsítottja után. A 29 éves arab férfi két embert megölt és tízet megsebesített, amikor a városközpontban tüzet nyitott egy bár vendégeire.
 

Mi történt a párizsi terrortámadás óta?

Bombariadók, kényszerleszállást végrehajtó gépek, félelem és fenyegetőzés. A párizsi terrortámadás a biztonság- és szabadságérzetünkön ejtett mély sebet. De, ki miben látja a gyógyulás lehetőségét, lehet-e még a világunk olyan, mint volt november tizenhárom előtt?

Lemondatnák a szentgotthárdi polgármestert

Lemondásra szólítja fel az LMP Szentgotthárd fideszes polgármesterét, mert Huszár Gábor egy testületi ülésen azt mondta: a zsidó állam állhat a párizsi terrortámadás mögött. Az erről készült hangfelvételt a Nyugat.hu hozta nyilvánosságra. Huszár Gábor azon a másfél héttel ezelőtti testületi ülésen mondta ezt, amikor a képviselőknek arról kellett dönteniük, hogy épülhet-e menekülttábor a városban. Izrael magyarországi nagykövetsége közleményben ítélte el Huszár Gábor kijelentéseit. 

Belgium lezárva


szerző:
2015.11.23. 18:32
Belgium lezárva

Már 21 embert vettek őrizetbe a belga hatóságok a mintegy két tucatnyi helyszínen végrehajtott razziákban. Továbbra sem találják viszont a párizsi terrortámadásban résztvevő férfit, aki után már napok óta tart a hajsza. Meghosszabbították a legmagasabb fokú készültséget Brüsszelben a hatóságok, a franciák pedig egy újabb gyanúsított fényképét hozták nyilvánosságra.

Még mindig ezrek gyászolnak a helyszínen

Egy héttel a sokkoló terrortámadások után Párizs továbbra is az áldozatokat gyászolja. A franciákat egyesítette a dac és a fájdalom, a Köztársaság tér a terrorral szembeni ellenállás jelképe lett. Napszaktól függetlenül emberek százai, ezrei róják le kegyeletüket itt. A teret kamerák és közvetítőkocsik veszik körbe, a városban mindenütt csoportokban vonuló, puskával felszerelt rendőröket látni.

A tömegrendezvények lehetnek a terroristák legfőbb célpontjai

A párizsi rock koncerten és kávéházban történt tömegmészárlás óta hogyan készülnek a rendezvények, fesztiválok szervezői, és hogyan készüljünk mi? El merjünk -e indulni és mit tegyünk, ha egy terrortámadás közepén találjuk magunkat?

Újabb holttestet találtak a szétlőtt házban

Hangfelvétel és fotó is megjelent interneten arról a terrorista nőről, aki szerda hajnalban felrobbantotta magát a merényletsorozat kitervelőjének búvóhelyén, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek. Mint kiderült, a merénylők vezérének unokatestvére volt. Közben azt is közölték, hogy a házban, amit a rendőrök szétlőttek, egy harmadik holttestet is találtak. Egy támadó továbbra is szökésben van, őt Európa-szerte keresi a rendőrség. Mára meghalt a terrortámadások egyik sérültje, így a halálos áldozatok száma 130-ra emelkedett.

 

Kvóta, terror, kommunikáció

A párizsi merényletek belátható időre alighanem megváltoztatják Európa mindennapjait. A magyar kormány nem ezért, már korábbi szándéka szerint az Országgyűlés felhatalmazása alapján úgy döntött, hogy pert indít az Európai Unió bíróságánál a menekültek befogadására vonatkozó kvótarendszer ellen. A terrorhírek majdnem minden mást háttérbe szorítanának – de ez aligha lehet a kormány célja. Vendégünk Rogán Antal miniszter.

Riporterünk, Hubai Antal mesél Párizsban átélt napjairól

A Fókusz a merényletsorozat másnapjától egészen ma reggelig Párizsban forgatott. Riporterünk, Hubai Antal azt mondja, ő sem tudta visszafogni a könnyeit, amikor az egyik merénylet helyszínén egy túlélő idézte fel a történteket, és soha nem érzett még olyasmit, amit akkor, amikor a halálra rémült párizsiak mellettük bújtak az asztalok alá.

Ilyen volt a párizsi tragédia a Fókusz szemével

A Fókusz a merényletsorozat másnapjától egészen ma reggelig Párizsban forgatott. Riporterünk, Hubai Antal azt mondja, ő sem tudta visszafogni a könnyeit, amikor az egyik merénylet helyszínén egy túlélő idézte fel a történteket, és soha nem érzett még olyasmit, amit akkor, amikor a halálra rémült párizsiak mellettük bújtak az asztalok alá.

Európában senki sincs biztonságban?

Ma hajnalban újra robbanások és lövések zaja rázta meg újra Párizs utcáit. A rendőrök intenzív tűzharc közben körbekerítettek egy lakást a párizsi St. Denis negyedben, ahol a pénteki merénylet kitervelőjét, Abdelhamid Abbaaoud-ot is sejtették. Az akció hajnal három órától, délig tartott,és az akcióban két ember meghalt, köztük egy nő, aki felrobbantotta magát.

Riporterünk a merényletek egyik túlélőjével forgatott

A Fókusz stábja ma is Párizsban forgatott, és kollégáink este is az utcákat járják majd, hiszen különleges eseményt hírdettek a francia fővárosban. Kollégáink a pénteki merényletek szemtanúival, túlélőivel is forgattak.

 

Játékkonzolon szervezhették a párizsi merényleteket

Erről ír több külföldi napilap, például az Independent és a Forbes. A belga belügyminiszter már múlt héten, még a párizsi támadás előtt figyelmeztetett arra, hogy nagyon nehéz követni a játékkonzolokon folytatott chatelést és ez rendkívül veszélyes lehet.

Párizsban még mindig a félelem az úr, de mi a helyzet Budapesten?

Két párizsi merénylő még mindig szökésben van és Franciaországban az emberek az utcán tiltakoznak a félelemkeltés ellen. Miközben egyre többet tudunk meg a terroristák módszereiről, Budapest utcáit továbbra is gépfegyveres katonák őrzik, de kell-e tartanunk egy esetleges terrortámadástól?

Péntek 13-a, a párizsi terror napja

2015. november 13., péntek. Borzalmas vérengzés Párizsban, több mint 130-an meghaltak, sok százan megsebesültek. Valószínű sok embernek eszébe jutott, hogy vajon csupán véletlen-e, hogy egy ilyen, balszerencsésnek tartott napon történt a terrortámadás.

Hétfő este egy petárda okozott pánikot Párizsban

Mécseseken átgázoló, egymást lökdöső, sikítozó emberek. Hatalmas pánik tört ki tegnap este Párizsban egy nappal a szörnyű terrortámadás után. A Fókusz riportere, Hubai Antal a helyszínen, saját bőrén tapasztalta a félelmet, és a rémületet.

Vajon véletlen, hogy péntek 13-án támadtak a dzsihádisták?

2015. november 13., péntek. Borzalmas vérengzés Párizsban, több mint 130-an meghaltak, sok százan megsebesültek. Valószínű sok embernek eszébe jutott, hogy vajon csupán véletlen-e, hogy egy ilyen, balszerencsésnek tartott napon történt a terrortámadás.

Előzetes: Húszas, harmincas éveikben járó fiatalok az áldozatok

Húszas, harmincas éveikben járó fiatalok, átlagemberek a hétvégi terrorhullám áldozatai Párizsban. Például a 35 éves Hedda, akinek a szülinapját ünnepelték a bárban; vagy testvére Halima, aki egy három és hat éves gyereket hagyott hátra. Volt, aki úgy halt meg, hogy másokat védett a testével a golyóktól. Sokan még mindig a hozzátartozóikat keresik - többen elájultak a krízisközpontban, amikor megtudták, hogy meghalt szerettük. Minderről részletesen beszámolunk este hatkor az RTL Híradóban.

Terror Párizsban: a nap legfontosabb eseményei egy cikkben!

Több mint 120 halott, sebesültek százai, tömegpánik és káosz a francia fővárosban. 6 helyszínen intéztek gépfegyveres, robbanószeres támadást terroristák, péntek éjszaka. A nap legfontosabb eseményei egy cikkbe gyűjtve.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való