KERESÉS search-close

menza

58 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "menza"

Kukacokat találtak egy kerepesi iskola menzáján a levesben

Vizsgálódik a Nébih, miután kukacokat találtak egy kerepesi iskola menzáján a levesben, még kedden. A kerepesi polgármester szerint az étkeztető cég a hibás, mivel az iskolában csak tálalnak, nem ők főzik az ételt. Az ételszolgáltató cégnél ugyanakkor azt mondják, a kukacok főzés közben biztosan nem kerülhettek a levesbe.

Sokakat felbosszantottak az árak a Miniszterelnökség új menzáján

Orbán Viktor és kollégái új, budai várbeli munkahelyét milliárdokból újították fel. A karmelita kolostor nagyon szép épület, és az átlaghoz képest jól fizetett alkalmazottak dolgoznak benne. De nem csak dolgoznak, esznek is: a múlt héten derült ki, hogy a menzán egy elegáns étterem, a Gundel főz, és az árak meglehetősen alacsonyak. A somlói rekordolcsó, csak 260 forint, és a menü sem drága, 900 forint a két fogás. De hogy jöttek ki ezek az árak? És miért bosszantottak fel rengeteg embert?

A Gundel nyerte el a menza üzemeltetését, a DK ételhordóval ment a Miniszterelnökségre

Ételhordóval ment a Miniszterelnökségre a Demokratikus Koalíció, a 850 forintos menüből akartak venni. A hvg.hu tegnap írta meg, hogy a Gundel étterem nyerte el a menza üzemeltetésének jogát, miután Orbán Viktor hivatalát beköltöztették a Budai Várba. Az étterem ma azt közölte, a külön erre az étkezdére létrehozott kínálat jóval egyszerűbb, és így olcsóbb ételekből áll.

A Gundel főz a miniszterelnökre

A hvg.hu írta meg, hogy Budapest egyik leghíresebb és legdrágább étterme nyerte meg a Miniszterelnökség új épületében, a várban a menza üzemeltetését és a catering szolgáltatást. Az LMP szerint a kormány megint urizál, a miniszterelnökség viszont közölte, náluk egy Gundel-menü 1000 forint alatt lesz a menzán.

Hoppá! Marika néni komoly titkot bízott Hunorra...

A kissé elégedetlen villalakó oldalát furdalta a kíváncsiság, amit Marika néni természetesen nem hagyhatott. Figyelem! Rendkívül kedves pillanatok következnek...

Csoki végre kipróbálta a menzakaját!

Marika néni alig hitt a fülének, mikor Csoki levest kért a menzán. A fiú végül bevallotta: így még a tanulás is jobban megy!

Valaki meglopta a menzás Marika nénit!

Szerencsére a tettes elnyerte méltó büntetését, amit Marika néni első kézből szállított le neki!

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen – mind ugyanazt ették az iskolai menzán. Szerdán éjjel jelentkeztek az első tünetek, hányásra, hasmenésre panaszkodtak a diákok. Mindenhova ugyanarról a főzőkonyháról viszik az ételt. Az ÁNTSZ és a NÉBIH is vizsgálatot indított.

 

Irma néni a leggondosabb


szerző:
2018.06.02. 18:20
Irma néni a leggondosabb

Név szerint ismeri a gyerekeket, és minden új ízt megszerettet velük - ilyen Magyarország legaranyosabb konyhás nénije. Az Országos Élelmezés- Egészségügyi Intézet pályáztatta meg az iskolákat, hogy megtalálják a leggondosabb konyhai dolgozót. A szavazás alapján mindenki Irma nénije, az érdligeti általános iskola konyhai dolgozója nyerte a díjat.

Letiltatják a szülők fizetéséből az ebédpénzt

Letiltatják a fizetésükből az ebéd árát, ha továbbra sem fizetik ki a csongrádi szülők gyerekeik menzáját. Több mint 170 szülő 3 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak a ki nem fizetett ebédek miatt. Van olyan szülő, aki már több mint egy éve egy fillért sem fizet.

 

Ilyen is lehet a menzakoszt


szerző:
2017.10.08. 18:30
Ilyen is lehet a menzakoszt

Csirke, afrikai harcsa, spenót és spárga. Többek között ezekből az alapanyagokból kellett minél különlegesebb menüt összeállítania annak a csapatnak, amelyik döntőbe akart jutni a közétkeztetési szakácsversenyen. Itt bölcsődék és iskolák szakácsai is összemérték tudásukat

Kifőzde: Gallusz Nikolett elkészítette a menzás kaják világbajnokát

A gyönyörű színésznőnek a Madách Színház a második otthona már 15 éve. Mesélt legújabb munkáiról, a nyaráról, sőt főzőtudományát is megmutatta Annának és Tibinek!

A legautentikusabb menzaételeket a Kifőzdében!

Ezen a héten Végh Tamás a HunGast gasztronómiai igazgatója készít igazi, hagyományos menzakajákat. Lesz paradicsomleves betűtésztával, de nem maradhat ki a spenót és a csokoládészósszal leöntött piskóta sem.

Megbukott a menzák 7%-a...


szerző:
2017.08.09. 07:40
Megbukott a menzák 7%-a...

Az elmúlt hetekben a NÉBIH munkatársai a közétkeztetésben és az ételek házhozszállításában érdekelt főző- és tálalókonyhákat vizsgálták. Az eredményt tegnap publikálták. Eszerint a vizsgált konyhák 7%-a elégtelen, 17%-a elégséges, 39%-a közepes, 30
%-a jó, és szintén 7%-a jeles minősítést kapott. A vizsgálat szempontjairól és az akció céljáról a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője, Zoltai Anna mesélt.

A sótlan ételre panaszkodnak a gyerekek

Titokban küldik a gyerekekkel a sószórót a szülők, annyira íztelen az étel a menzán - ezt mondják az Magyar Szülők Országos Egyesületénél. Az RTL Híradónak a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is elismerte; túl hirtelen csökkentették minimálisra a sót a gyerekek menüjében. A panaszok miatt most puhítanak a tavalyi közétkeztetési rendeleten.

Zsírosan, sósan főznek – menzákat büntettek

Továbbra is bő disznózsírban sütnek, még mindig sok sót használnak, kevés halat szolgálnak fel, és nem adnak elegendő tojást. Ilyen és ehhez hasonló szabálytalanságokat találtak az ÁNTSZ ellenőrök a közétkeztető cégeknél. A hatóság a menzareform szabályainak betartását ellenőrizte. A vizsgált 1141 főzőkonyhából 300-nál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Mekkora kárt okozott a nem lemondott menza?

100 milliós nagyságrendű összeget is elérheti az kár, amit azok az szülök okoztak, akik múlt hétfőn az oktatási rendszer elleni tiltakozásul nem engedték gyereküket iskolába, de nem mondták le ebédjüket. Ezt mondta híradónknak Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, miután saját körzetének, Csepelnek a példáját hozta fel a Parlamentben. Az MSZP szerint a rezsibiztosnak saját kormányának kellene benyújtania ezt a számlát.

Fókusz 2015-12-02


szerző:
2015.12.02. 18:55
Fókusz 2015-12-02

Aurélió teljesen összetört fájdalmában. Michael Jackson megmentette az életét, a kisfiút mégis elhagyták a szülei. Mivel etetik a gyerekeinket az óvodákban, iskolákban? Jótékony gazdagok. Még mindig keveset tudunk az AIDS-ről, vallják azok a sztárok, akik felléptek egy tegnap esti kampányrendezvényen.

Sok gyerek nem szereti a „reformmenzát”

Köleskása, bulgur, hajdina. A gyerekek nem ismerik és a legtöbbször nem is eszik meg ezeket az iskolai menzán. Szeptemberben lépett életbe a menzareform, de még mindig sok étel megy a moslékba. Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben gyakorlati órákat tartottak az élelmezésvezetőknek, hogy új trükköket tanulhassanak. A dietetikus szerint többször kell kóstoltatni. A családügyért felelős államtitkár azt mondja, a szülők és a pedagógusok összefogására van szükség.

Így készült a kék csapat menza menüje

Bogi, Jázmin és Zádor kakukkfüves paradicsomos káposztát készítettek parmezános petrezselymes fasírttal és Rizskohc-ot mangós fehércsokis mártással. Kíváncsi hogy értékelte a zsűri a gyerekek menza menüjét? Kattintson ide a teljes adásért!

Így készült a zöld csapat menza menüje

Csaba, Hanga és Leni frankfurti levest készítettek pirított kolbásszal és mandulás piskótát levendulás csokoládéöntettel és mandulával. Kíváncsi arra is, hogy értékelte a zsűri a gyerekek menza menüjét? Kattintson ide a teljes adásért!

Egy ország láthatta, milyen Pierre dús hajkoronával!

Végre, végre elkezdődött a középdöntő! Mégpedig nem is akárhogy! Tanárnak öltözött zsűrivel, menzás menükkel, gyerekkori fényképekkel és sok-sok izgalommal!

Kevés pénzből főztek hagyományos ételeket

Egészséges menza menüsor 420 forintból. Az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyen indulók feladata az volt, hogy kevés pénzből olyan újragondolt hagyományos magyar ételeket főzzenek, amelyek finomak és táplálóak is. A főzőverseny elődöntőjében 26 közétkeztető konyha mérte össze tudását. A versenyzők arra is figyeltek, hogy friss alapanyagokból főzzenek háromfogásos ebédet.

 

Nem kap munkát, mióta meghurcolták

Sehol nem kap munkát az az élelmezési vezető, akit azzal gyanúsítottak, hogy a gyerekek elől lopott egy XV. kerületi általános iskola menzáján. Ezt állítja a nő ügyvédje. Kiderült, az alpolgármester állításával ellentétben nem húst, csak a megmaradt száraz kenyeret hordták ki az iskolából.

Ártatlanul hurcolták meg a konyhást

Meghurcolták, és ez nagyon megviselte – így érzi magát az a konyhás, akit azzal gyanúsítottak: lopott a menzáról, ahol dolgozott. Kiderült, hogy ártatlan, a zsákokban, amelyeket nem is ő vitt el, száraz, penészes kenyér volt. A feljelentést az alpolgármester tette, mert a szülők panaszkodtak, hogy kevés az ebéd.

Ehetetlen volt az „egészséges” étel

Gusztustalan és ehetetlen - így reagáltak a szülők arra, amit a békéscsabai iskolások kedden kaptak a menzán. A harcsaapró burgonyás csicsókával a polgármester szerint is ehetetlen volt, ezért úgy nyilatkozott, hogy innentől személyesen fog figyelni a menzai menüre. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény elnézést kért az étel miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az új közétkeztetési rendelet a gyerekek egészségét szolgálja.

Kilopták a gyerekek ebédjét a menzáról

Nem volt repeta, sőt, volt olyan gyerek, akinek még hús sem jutott a körethez egy XV. kerületi iskola menzáján. Az alpolgármester azután jött rá, hogy a konyhások lopják az ebédhez valót, hogy a szülők panaszkodtak a kevés ételre.

Egyék a képviselők is azt, amit a gyerekek!

Egyék a képviselők is azt, amit a gyerekeknek kell enniük - ezt javasolják a szocialisták. Szerintük a menzareform miatt sótlan, íztelen, ehetetlen ételek kerülnek a gyerekek asztalára az iskolákban, óvodákban. Ezért azt javasolják, hogy a parlamenti menzán is főzzenek a reform receptek szerint, hadd tudják meg a képviselők is, mit etet a gyerekekkel a kormány. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az menzákat üzemeltetők félreértették a rendeletet - emiatt vannak a viták.

A moslékba megy a menzakoszt nagy része

Sok gyereknek nem ízlenek az új ételek. Sóznak, cukroznak, ezt mondja az Epreskerti Általános Iskolavezetője, aki szerint az egészségesebb táplálkozás fontos, de a mostani változás túl drasztikus. Az iskolába járó gyerekek szülei kedden fórumot tartanak és már petíciót is írtak. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint a reform előkészítésére volt idő. Hozzájuk pedig még nem érkezett panasz.

A mérgezdék titokzatos világa

Senki sem szeretett az iskolai menzán enni, mert hiába volt olcsó, legtöbbször szétfőtt, íztelen, zsíros ételeket raktak elénk. Nem csoda, hogy mérgezdének nevezték, mint az összes önkiszolgálót. Ezért később, amikor már lehetett, inkább költöttük a pénzünket másféle ebédre. Mondjuk, csalamádés hamburgerre, vagy csirkefalatokra, az első magyar gyorsétteremben. Ezek sem számítottak a gasztronómia csúcsának, de legalább azt az illúziót nyújtották, hogy megkóstolhatjuk Amerikát.

Új menza cukor és só nélkül


szerző:
2015.08.31. 18:35
Új menza cukor és só nélkül

Nem lesz többet cukor és sószóró a menzák asztalain. Az egészségesebb táplálkozásra akarja rászoktatni az óvodásokat és az iskolásokat a kormány. Nem lehet ezentúl porból krumplipürét készíteni és a gyerekek kedvenc csokiskockája helyett keddtől inkább zabból készített süteményt adnak az oktatási intézményekben.

Nincs már sótartó az iskolai menzákon

Kevesebb cukor, só és zsír a menzai menüben - már nem lehetnek só-és cukortartók az óvodák, iskolák és a szociális intézmények asztalán az új közétkeztetési rendelet szerint. Bár a rendelet január elsejétől lépett életbe, a család-és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint egyelőre nem lesznek szigorú ellenőrzések.

A Kárpát-medence üstje, amelyben keverednek az ízek

Takarékossá és igénytelenné tette a magyar konyhát a szocialista menza. Családi receptekben éltek tovább a magyar ízek.
 

Egészségesebb ételek a menzákon

Változik a menzák étlapja, igaz kicsit késve. Idén szeptember helyett, jövő januártól kevesebb só, cukor, és zsír, több zöldség és gyümölcs, valamint hal és vadételek is szerepelnek majd a bölcsődék, óvodák és iskolák étlapjain. A közétkeztetési reform az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint azért csúszik, mert elegendő időt akarnak hagyni a cégeknek az átállásra.

 

Meghalt a kislány, nincs felelős


szerző:
2014.10.08. 18:36
Meghalt a kislány, nincs felelős

Bírósághoz fordul az az édesanya, akinek 13 éves lánya egy félrenyelt uborka miatt fulladt meg az iskolai menzán tavaly januárban.

Házon kívül 14-05-21


szerző:
2014.05.21. 23:50
Házon kívül 14-05-21

Házon kívül: Háború a földért Kishantoson. Egy mintagazdaság vége. Menzareform szeptembertől. Új ízek, új ételek. Kevés só, kevés cukor, kevés zsír, de jön a vadhús és a hal. Gyerekekkel kóstoltattunk.

Menzateszt: mit szólnak a gyerekek a változásokhoz?

Változó menzakoszt: szokatlan ételek és vadonatúj ízek jönnek szeptembertől. Egy profi szakács főzött nekünk, és gyerekeken teszteltük az újdonságokat.

Fókusz 14-05-07


szerző:
2014.05.07. 18:30
Fókusz 14-05-07

Fókusz: Megvan a gyilkos! - Tizenkilenc év után egy cigarettacsikk leplezte le a budapesti házaspár gyilkosát! Nincs megnyugvás! - Tovább küzd az igazságért az édesanya, akinek lánya megfulladt az iskola menzáján. Íme, a királynő! - Egy magyar kislány, a 9 éves Maja lett a világ legszebbje. Kell-e félteni a gyerekeket a szépségversenyektől?

Tragédia: Nincs megnyugvás


szerző:
2014.05.07. 17:55
Tragédia: Nincs megnyugvás

Egy megtört édesanyja 2013. januárban vesztette 13 éves kislányát. Réka torkán az iskola menzáján egy uborka akadt és megfulladt. A mentősök 20 percig élesztették újra a lányt, akinek, bár beindult a szíve, agyhalott állapotba került.

Menzakommandó: Mi is teszteltük, mit esznek a gyerekek

Fellázadtak a szülők és a gyerekek a menzakoszt ellen Törökbálinton. Azóta „menzakommandó” teszteli nap, mint nap az iskolai ételeket. Vajon mit nyertek ezzel a gyerekek?

Forró nyomon 13-02-27


szerző:
2013.02.27. 20:30
Forró nyomon 13-02-27

Forró nyomon: Iskolai verekedések, egymást vagy tanáraikat félelemben tartó diákok, bunyózó szülők. Vajon mi folyik az iskolákban? Láthatják a Forró nyomonban, amelyből megtudhatják, mihez van joguk és mihez nincs a behajtóknak. Végül menzák nyomába eredünk.

Méregdrága lenne az egészséges menza?

Jogszabályban rögzítenék az iskolai menzák kínálatát. Már folynak a számítások, mennyibe kerülne egy új menzarendelet betartatása.

Kifőzték a menzareformot


szerző:
2011.06.04. 18:05
Kifőzték a menzareformot

A kiáltvány szerint egészségesebb, hazai alapanyagokból készült ételeket kellene feltálalni a menzákon.

Nem mindegy, hogy mivel etetik a diákokat

A közétkeztetésben a gyermekek asztalára kerüljön minél több egészséges élelmiszer.

Házon kívül 11-04-21


szerző:
2011.04.21. 23:55
Házon kívül 11-04-21

Házon kívül: Ilona sikeres, fiatal lány volt, és máig tisztázatlan a halála. Nem nyugszik az édesanyja, még mindig keresi a furcsa vasúti baleset felelősét. - Mi lesz, ha az eddigi 270 nap helyett csak 90 napig jár állami segítség a munkanélkülieknek? - Reménytelenség, majd csoda Egyházasharasztiban, ahol sok gyereknek a napi biztos ételt az iskolai menza jelenti.

Reménytelenség, majd csoda a faluban

Egyházasharasztiban sok gyereknek a napi biztos ételt az iskolai menza jelenti. Néhány napra azonban kiürült a hűtő, és a konyhás nénik sem tudtak mit csinálni.

Tartozás miatt nincs menza a gyerekeknek

Két óvodában és egy iskolában nem tudnak ebédelni a gyerekek, mert az intézmény nem tudja kifizetni tartozását.

Háromszázan nem kapnak fizetést a menzán

A HunGast Kft. 300 alkalmazottja nem kapott fizetést, mert a Pest megyei önkormányzat 800 millióval tartozik a cégnek.

Veszélyben a diákok meleg ebédje

Volt ahol az ebédszállító cég még a konyhákat is lezárta, így hétfőn sem volt mindenhol meleg étel a Pest megyei iskolákban.

Adósság miatt nem adtak enni a diákoknak

Néhány pest megyei iskolában pénteken nem kaptak ebédet a gyerekek, ugyanis a Pest Megyei Önkormányzat tartozik a közétkeztetést eddig végző cégnek.

Bezárt a menza több iskolában


szerző:
2011.03.03. 20:29
Bezárt a menza több iskolában

Csütörtöktől felfüggesztette a közétkeztetést a Pest Megyei Önkormányzattal szerződésben álló HunGast Kft. az önkormányzat tartozása miatt.

Fél Kettő 10-09-13


szerző:
2010.09.13. 14:45
Fél Kettő 10-09-13

Fél Kettő: Előttem az utódom - Miből áll a tehetséggondozás és kiből lesz jó mentor? Vendégünk Hernádi Judit. Menza - Mennyi és milyen minőségű ételt kap a gyermek az iskolában? Védőháló nélkül - Vendégünk a világ egyik legjobb kötéltáncosa, Simet László.

61 iskolás került kórházba ételmérgezéssel

A nem megfelelően tárolt iskolai ételtől lehettek rosszul a diákok Ukrajnában.

A szegény települések rosszul járnak

A szegényebb települések valószínűleg nem engedhetik meg maguknak, hogy elfogadják a szülőktől a melegétkezési utalványt.

Marad a menzatámogatás 2010-ben


szerző:
2009.10.07. 15:25
Marad a menzatámogatás 2010-ben

A fejenként 65 ezer forint normatív összeget jövőre is megkapják az intézmények.

A gyerekek menzáján spórolna a kormány

A kieső részt az önkormányzatok a menza díjának emelésével pótolnák.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való