KERESÉS search-close

mentősök

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mentősök"

Titokban készült felvétel egy balul végződő rendőri akcióról

Egészen különleges, titokban készült felvételhez jutottunk egy rendőri akcióról. Valaki, az anyagból kiderül, hogy ki és miért, végig dokumentálta, ahogy rendőrök és mentősök behatolnak egy lakásba, ahol egy pszichiátriai beteg nő él. A családja aggódott, mert nem szedte a gyógyszereit, ezért kértek segítséget. Az akció azonban balul sült el, mert a nő karja valahogy eltört...

Tehetségkutatót rendezett az Országos Mentőszolgálat

Életmentés helyett éneklésben kellett helyt állniuk a mentősöknek. A különleges versenyen csak olyanok indulhattak, akik mentősként dolgoznak. Öt tehetséges énekes és zenekar jutott be a döntőbe, őket szakértő zsűri hallgatta meg. Az nyert, aki nemcsak jól énekelt, hanem igazi showműsort csinált.

Megmutattuk, hogyan karácsonyoznak a mentősök és a tűzoltók

Két évvel ezelőtt bemutattuk, hogy az otthoni karácsonyi menüvel és feldíszített fenyővel karácsonyoznak a szolgálatban lévő tűzoltók, akik azt mondták, így könnyebb elviselniük, hogy nem a szeretteikkel töltik az ünnepet. Országszerte naponta kétezer tűzoltó, és 1500 mentős tölti 24 órás készenléti szolgálatban a karácsonyt.

Kiborultak a mentősök, hogy a miniszter a fizetésükkel viccelődött

A mentősök még sosem demonstáltak, kivéve most. Odáig jutottak, hogy elegük lett az alacsony fizetésből és a rossz munkakörülményekből, pedig a kormány azt ígérte, hogy nagy béremelés vár rájuk…

Az államtitkár szerint, bizarr a mentősök követelése

Bizarrnak nevezte az egészségügyi államtitkár, hogy a mentősök tüntetni akarnak szerdán. Azért vonulnak utcára, mert, mint mondják: sokan kénytelenek második, sőt harmadik állást is vállalni, hogy meg tudjanak élni. Az államtitkár azt mondja: okafogyott a tüntetés, mert a kormány több lépcsőben emeli a bérüket. A mentősök szerint mindez csak pár ezer forintos növekedést jelent.

Keveslik a béremelést a mentősök

Egyre többen mondanak fel a mentőszolgálatnál, mert magasabb béremelésre számítottak, mint amennyit kapnak ebben az évben - ezt mondta az RTL Híradónak egy mentőápoló. Azt mondta, csak három állomásról 15 mentőst tud, aki a felmondási idejét tölti, sokan új állás után néznek. A mentőszolgálat főigazgatója szerint nincs szakemberhiány náluk, és nem mondtak fel többen, mint máskor.

Utcára mennek a mentősök

Még ebben a hónapban utcára vonulnak a mentősök. Ezt az RTL Híradónak mondta az egyik mentős szakszervezet vezetője, miután kiderült: a vártnál szerintük jóval kisebb béremelést kapnak jövő januárban. Az egészségügyi dolgozók 8 százalékos emelése mellé, mindössze 10 százalékot, pedig ők 60-ra számítottak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint, a mentők az életpályamodellnek köszönhetően, jóval jobb körülmények között dolgozhatnak. Közben sok mentős felháborodott Balog Zoltán miniszter egyik viccén.

Ártatlannak vallják magukat

Ártatlannak vallják magukat a szexuális zaklatással meggyanúsított mentősök. Egyikük ügyvédje az RTL Híradónak azt mondta, a sértett lány vallomása több ponton is ellentmondó és nem életszerű. Kollégánknak sikerült beszélnie az áldozattal, aki továbbra is azt állítja, a mentősök molesztálták. Azt viszont elismerte, hogy ivott és drogot is fogyasztott.

Mentősök kényszerítették szexre

Mentősök erőszakoskodhattak egy fiatal lánnyal, nyomozás indult ellenük! Elsőként a Blikk írt az esetről. A lap úgy tudja, hogy a lány tett feljelentést. A rendőrök két nap múlva a mentőautó sofőrjét és az ápolót is kihallgatták, majd őrizetbe is vették őket. Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellenük. Az RTL Híradó úgy tudja, tettek vallomást, de mindent tagadnak. Az Országos Mentőszolgálatnál a nyomozás végéig nem nyilatkoznak, két érintett kollégájuk nem dolgozhat.

Ismét mentősökre támadt

Földön fekvő fejsérülthöz hívtak mentőt, a beteg azonban rátámadt az ápolókra és tört-zúzott a rohamkocsiban. A Nyírpalotai úti buszmegállóban vasárnap délután volt a verekedés, amely után egy mentőápoló kórházba, a támadó pedig a rendőrségi fogdába került. Úgy tudjuk a férfi nem először verekedett mentősökkel. Hasonló ügyében egy hónapja született ítélet: jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Pincébe zárta a mentősöket

Foglyul ejtett két mentőst egy férfi Budapesten. Rosszullétre hivatkozva hívta őket, majd a segítségére sietőket bezárta egy beszögelt ablakú pincébe. A mentőknél azt mondják; gyakran éri kollégáikat támadás, de ilyen még sosem történt velük. A férfi ellen büntetőeljárás indult, nem tudni, mi volt a célja azzal, hogy bezárta a mentősöket.

MENTŐS KARAMBOL: Nem adta meg az elsőbbséget

Négy mentőápoló sérült meg egy balesetben Szegeden, amikor két mentőautó ütközött össze egy belvárosi kereszteződésben. Szétszóródott alkatrészek, letört karosszéria elemek, kisebb felszerelési tárgyak hevernek mindenfelé több tízméteres körben. Jól mutatja az ütközés erejét, hogy amikor az egyik mentőautó az oldalára borul és nekicsapódott a tartóoszlopnak, arról még a forgalmat irányító közlekedési lámpák is letörtek.

Az ügyvéd szerint érzékeny lehet az alkoholra

Lehet, hogy tudtán kívül érzékeny az alkoholra a mentősök támadója - ezt gyanítja a férfi ügyvédje, ezért szakértői vizsgálatot kért. Így nem született ítélet a gyorsított eljárásban. A vádlott vasárnap este támadt mentősökre Budapesten, előtte zavartan viselkedett, váratlanul oroszul kezdett beszélni hozzájuk.

Nem kapnak meg minden bért a mentősök

Elégedetlenek az Országos Mentőszolgálat dolgozói, többen a nyilvánossághoz akarnak fordulni, sőt van, aki már a munkát is megtagadná. Egyebek között ez áll abban a levélben, ami az RTL Híradó birtokába került.

Mentősök vitték az adományt


szerző:
2015.12.24. 18:20
Mentősök vitték az adományt

Mentősök gyűjtöttek karácsonyi ajándékokat egy mórahalmi tanyán élő hatgyermekes családnak. Az adományokat a mentőállomáson lehetett leadni, egy kisbuszra való gyűlt össze. Játékokat, könyvet, biciklit, ágyat és feldíszített karácsonyfát is kaptak a gyerekek.

Bajtársukra emlékeztek a mentősök

Mentősök tartottak megemlékezést Debrecenben. Pontosan egy hete, motorbalesetben halt meg kollégájuk a város egyik forgalmas útján. Az éjszakai műszak leadása után édesanyjához indult, amikor motorjával egy autónak ütközött. Olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Beszorultak lángoló autójukba a mentősök

Lángoló autóba szorultak a mentősök, akik vasárnap este frontálisan karamboloztak Berettyóújfalu közelében. Egy jobbkormányos, román autó éppen előzni akart, amikor egyenesen a mentősöknek hajtott. A szabálytalanul előző sofőr azonnal meghalt. A mentősök életét egy arra járó kamionsofőr mentette meg, aki kiszabadította őket a kocsiból, majd saját munkatársaik vitték őket kórházba. Állapotuk súlyos, de stabil.

Előzetes: Lángoló autóba szorult három mentős

Lángoló autóba szorult három mentős vasárnap este, miután frontálisan karamboloztak Berettyóújfalu közelében. Egy román autó rohant beléjük. A sofőr előzni kezdett, de a jobbkormányos kocsiból valószínűleg későn vette észre a mentősök szemből érkező autóját. A két kocsi - miután egymásba csapódott - kigyulladt. A szabálytalanul előző sofőr azonnal meghalt. A mentősök életét egy arra járó kamionsofőr mentette meg. Hogy hogyan, elmondjuk hat órakor az RTL - Híradóban.

Mentősöktől lopott, felfüggesztettet kapott

Nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a tolvajt, aki egy mentőautóból lopott, miközben a kocsi személyzete egy ember életéért küzdött. A büntetés letöltését azonban két év próbaidőre felfüggesztették.

Meglopták a beteg életéért küzdő mentősöket

Egy soroksári idős férfihoz mentek ki péntek délben. Amíg a házban voltak, valaki felfeszítette a kocsi ajtaját, és kilopta a navigációs berendezést. A tolvajt szombat reggel elfogták. A GPS az egyik mentősé volt, és még nincs meg.

Előzetes: Mentősöket loptak meg Budapesten

Egy idős férfihoz riasztották őket, akinek leállt a szíve. Háromnegyed órán át próbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét. Amikor visszamentek a kocsihoz, vették észre, hogy az autót feltörték, és ellopták belőle a GPS-t. Egy közelben lakó látta a tolvajt, rá is kiáltott, de nem tudta megállítani. Végül a rendőrök fogták el ma reggel. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Féktelen száguldás: teszteltük az autósokat!

A kezdő mentősofőrök képzésének egyik része az, amikor a sofőr lefektetik a mentőben, és kipróbálja, milyen is hátul fekve átélni a száguldást. A hirtelen fékezések, megállások és irányváltások ugyanis egy beteg embert vagy egy szülő nőt nagyon megviselnek. Czakó József riportja.

Mit él át egy mentőautó sofőrje?

A kezdő mentősofőrök képzésének egyik része az, amikor a sofőr lefektetik a mentőben, és kipróbálja, milyen is hátul fekve átélni a száguldást. A hirtelen fékezések, megállások és irányváltások ugyanis egy beteg embert vagy egy szülő nőt nagyon megviselnek. Czakó József riportja.

Nem lehettek feketében a mentősök

Nem tiltakozhattak a mentősök a többi egészségügyi dolgozóval együtt szombaton - ezt állítja a független egészségügyi szakszervezet. Azt mondják, sok mentős jelezte nekik, hogy jelenteniük kellett, ha valaki fekete ruhában dolgozik, vagy részt vesz a demonstrációban. Nagyjából félezer egészségügyi dolgozó demonstrált a hétvégén a Normafánál, béremelésért és jobb munkakörülményekért.

Félezren a mentési gyakorlaton


szerző:
2014.11.08. 18:10
Félezren a mentési gyakorlaton

Hóviharban történt tömegbalesetet szimuláltak egy szombati gyakorlaton Budapesten. A katasztrófavédelem akciójában 500-an vettek részt. A havat homok helyettesítette.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való