KERESÉS search-close

mentők

96 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mentők"

Milán megmentette egy ember életét

Milán azonnal lereagálta a helyzetet, amikor egy járókelő összeesett a taxija előtt…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Rendész segített egy idős férfin Miskolcon

Térfigyelő kamera vette fel, ahogy egy önkormányzati rendész egy bajba jutott idős férfi segítségére siet Miskolcon. A férfi egy zebrán akart átmenni, amikor rosszul lett és elesett. Beverte a fejét, erősen vérzett, erre figyelt fel egy önkormányzati rendész, aki azonnal odarohant hozzá. Rögtön hívták a mentőket.

HALÁLOS: Kigyulladt egy családi ház Novajon

Kigyulladt egy családi ház alsó szintje csütörtök hajnalban a Heves megyei Novajon. A tűzoltók egy 40 év körüli férfit hoztak ki az épületből, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni. A ház másik lakója menekülés közben súlyosan megsérült. A lángok egy melléképületre, és az épület előtt álló két autóra is átterjedtek.

Sokan próbáltak segíteni a 17 évesen meghalt fiún

A mentőautóban is folyamatosan, majd még 80 percig a Honvédkórházban is küzdöttek a 17 éves fiú életéért, aki még kedden esett össze Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban. A szívét viszont már a kórházban sem tudták újraindítani. A mentőszolgálatnál még tart a vizsgálat, hogy miért kellett fél órát várni a mentőautóra. Addig többen is részt vettek az újraélesztésben.

Kiszabadították a barlang labirintusából

Több órára a hideg, szűk barlangi járatban rekedt egy eltévedt turista a Pest megyei Pilisborosjenőnél. Szombat este a barátnőjével kirándult, majd bemászott a fokozottan védett Papp Ferenc-barlangba. Bent azonban eltévedt, és már nem talált vissza. Barátnője hívott segítséget. Végül a barlangi mentők segítettek neki kijutni. A túrázó nem sérült meg.

Ki a hibás: fél óráig nem jött mentő az összeesett fiúhoz

Megszólal az a két lány, akik elsőként próbálták újraéleszteni a tizenhét éves fiút, aki a Nyugatinál esett össze. Senki sem érti miért fél óra múlva értek csak ki a mentők, miközben a központjuk pár száz méterre volt. Úgy tudjuk a fiú a kórházban meghalt.

Hibáztak: a mentők a riasztás után fél órával értek a helyszínre

Úgy tudjuk, meghalt az a fiatal fiú, aki még kedd délután esett össze Budapesten, a Nyugati téri metróaluljáróban. Görcsös rohama volt, a járókelők azonnal próbáltak segíteni rajta. Mentőt hívtak, az viszont csak fél óra múlva érkezett meg, miközben a közelben is van mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot rendelt el. Közleményben azt írták, munkatársaik hibáztak, mert lett volna olyan esetkocsi, ami hamarabb a helyszínre érhetett volna. A mentésirányító és a mentésvezető a vizsgálat lezárásáig nem dolgozhat.

Mentők vitték el VV Renit!

VV Renit elvitték a mentők a bokszgála helyszínéről! Vajon mi történhetett? Kapcsolj 21 órakor az RTLII-re, és az esti összefoglalóból kiderül!

Szilveszter éjszakájára készül az ország

A mentők a tűzoltók és a rendőrök is megerősített szolgálattal várják az estét. A legtöbb dolguk ilyenkor hagyományosan a mentőknek van országszerte. Általában részegekhez, vagy petárdabalesetek sérültjeihez riasztják őket. Most is arra készülnek, hogy körülbelül ezer esethez kell vonulniuk. Nem csak ők, a tűzoltók és a rendőrök is arra kérnek mindenkit, hogy biztonságosan búcsúztassák az óévet.

Buszhoz siető idős asszonyt gázolt halálra

A nő az útmenti házak közül szaladt ki a kocsi elé, hogy elérje a túloldali megállóban várakozó buszt. Úgy tudjuk, a sofőr intett neki, hogy ne siessen, mert megvárja, ő mégis kifutott az úttestre. Rohamkocsit és mentőhelikoptert is küldtek a baleset helyszínére, de az asszony életét már nem tudták megmenteni.

Telefonon keresztül vezetett le egy szülést egy mentős Borsodban

A vajúdó kismama családja kétségbeesetten hívta a 112-t, onnan kapcsolták át a Miskolci Mentőállomásra. A hívást egy fiatal nő fogadta, aki csak néhány hónapja dolgozik a mentőknél. Nem esett kétségbe, azonnal rohamkocsit küldött, és amíg az odaért telefonon magyarázta el a családnak mit, hogyan csináljanak. Mire a mentő odaért, a kisfiú megszületett.

Vízbe esett, meghalt a kisfiú

A kerti medencébe esett és meghalt egy másfél éves kisfiú. A mentők majd egy órán át küzdöttek a helyszínen az életéért, kórházba vitték, de megmenteni már nem tudták.

 

Bottal verte be a mentőautó hátsó szélvédőjét egy férfi

Mentőkre támadtak Budapesten! Bottal verte be a mentőautó hátsó szélvédőjét egy férfi Zuglóban. A kerületben lomtalanítást tartanak, a kocsi a szemétkupacokat kerülgette, amikor az egyik lomtalanító miatt lassított. A férfi valószínűleg ideges lett a sziréna miatt, ezért támadt a mentőkre. Elmenekült, de nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Szuperhősök lettek a mentődolgozók a legújabb kampányfilmben

Szuperhősök lettek a mentődolgozók az Országos mentőszolgálat legújabb kampányfilmjeiben. A szokatlan szereppel pont arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a való életben nincsenek szuperképességeik, így az embereknek is kell segíteniük. Például azzal, hogy félrehúzódnak az úton, ha érkezik egy mentő.

„Szirénáznak, mint az állat”

Hangos szirénázásra panaszkodott egy budapesti férfi az Országos Mentőszolgálatnál. A levélíró neveletlen barbár állatoknak nevezi a mentőszolgálat dolgozóit, mert mint írja: „szirénáznak, mint az állat”. További részletek itt!

Felháborító: „Túl hangos a mentők szirénája”

Levelet kapott az Országos Mentőszolgálat, melyben valaki a túl hangos szirénázást kritizálja. Az OMSZ-nél megdöbbentek a minősíthetetlen hangnemű, fenyegetőző levélen.

EZ NEM VICC!: Győrfi Pál a mentős levélről

Az RTL Híradó megkérdezte a mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált, hogy mit szóltak a mentőkocsik szirénázását kritizáló levélhez.

Édességgel és oklevéllel lepték meg a mentődolgozókat

Édességgel és oklevéllel lepték meg a mentődolgozókat és a betegszállítókat a fővárosi Szent Imre Kórház dolgozói a mentők napja alkalmából. Az intézmény orvosigazgatója azt mondta az RTL Híradónak, tisztában van vele, hogy milyen nehéz körülmények között dolgoznak a mentősök, és ezzel szeretnék megköszönni, egész éves munkájukat.

 

Felmondtak a betegszállítók

Betegszállítást kell végeznie több budapesti mentődolgozónak is, mert az egyik legnagyobb betegszállító cég májustól felmondta szerződését az egészség-biztosítóval, miután sofőrjeik felmondtak az alacsony fizetések miatt. Minderről elsőként a 24.hu írt.

 

MENTŐK:  A sofőr nem tudta, mit tegyen, karambol lett a vége

Az M0-ás autópályán araszol a dugóban a szirénázó mentőautó. A sofőrnek nincs könnyű dolga, mert az autók és kamionok csak kis helyet adnak neki, alig húzódnak le a sávjukból. Az egyik fehér kocsi látszólag gyorsan kitér a mentő elől, de hirtelen befékez. A mentő azonban már nem tudott megállni és nekiütközött. Az OMSZ felvétele.

Automatikus vészjelzés az autóból

Életeket menthet az új segélyhívó rendszer, amelyet már itthon is teszteltek. Az úgynevezett E-call szolgáltatás lényege, hogy ha baleset történik, automatikusan tárcsázza a segélyhívó operátorát, aki riaszthatja a mentőket.

Lerobbant mentőállomás Budán

Sok helyen maguk a mentők takarítják ki vagy teszik otthonosabbá a mentőállomásokat munkaidejük után. Ezt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége közölte azután, hogy az Index nyilvánosságra hozott fotókat az ország egyik legnagyobb mentőállomásáról.

Körülnéztünk, ki, hogy készül az év utolsó estéjére

A mentők megerősített szolgálattal, az árusok fülrepesztő dudákkal, az éttermek pedig pazar kínálattal készültek az estére. És persze most is akadt, aki utolsó pillanatra hagyta a bevásárlást - de a humorérzékét így is megőrizte.

Időseket kellett menteni a tűz elől

Lángba borult egy nyugdíjasház egyik lakása éjjel Budapesten a XIX. kerületben. A tűzoltók és a rendőrök több mint harminc embert mentettek ki az épületből. Öten füstmérgezést szenvedtek, négy embert vittek kórházba. Az épületben hat lakás lakhatatlanná vált. A tüzet valószínűleg egy felborult gyertya okozhatta.

Nem szült, hazudott a mentőknek

Szándékosan félrevezette a mentőket egy borsodi nő. Azzal hívta fel őket, hogy egy udvari vécében szült, és segítségre van szüksége. A mentők kiemelten kezelték az ügyet, hogy segítsenek az anyán és kisbabáján, még mentőhelikoptert is küldtek. De a kis borsodi faluban nem várta őket senki.

Szándékosan nem segítettek?

Lekezelő volt, és szándékosan húzta az időt a mentők diszpécsere, amikor egy rosszul lett hajléktalanhoz hívták őket Budapesten – erről beszélt a Borsnak egy nő. Híradónknak most azt mondta: lógott a katéter a férfiból, és fájdalmai voltak, ezért hívta a mentőket, de – mint mondja – fél óra múlva sem jöttek ki. A mentőknél vizsgálat indult, de szerintük az eddigi eredmények nem támasztják alá a nő állításait.

Amerikai turistát mentettek ki

A 22 éves amerikai turista vezetett túrán volt. Csoportjával két szikla között akart átmászni, amikor kifordult a térde.  A baleset alig kétszáz méterre a bejárattól történt. A mentők hordágyon vitték ki a sérültet, a Honvéd Kórházban ápolják.

Mentők segítették világra a kislányt

Tamarának hívják és egészséges. A kislányt a mentők segítették világra vasárnap Nyírkátán. Édesanyjánál a vártnál néhány héttel korábban indult be a szülés és már nem értek volna vele a kórházba. Otthon hozta világra a kislányát. De közben túl sok vért vesztett, ezért mentőhelikopterrel kórházba vitték. Azóta már jobban van és a baba is egészséges.

Autós állta el a mentők útját

Elállta a mentők útját egy autós a fővárosban. Életveszélyben lévő beteget akartak elvinni egy háztól a mentőautóig, de a sofőr úgy parkolt a járdán, hogy nem fértek el mellette a hordággyal. Az esetet maga az Országos Mentőszolgálat hozta nyilvánosságra egy fotóval. Az autó tulajdonosát nem találták, végül a tűzoltókat és a rendőrséget is hívták, a beteg nőt negyedórás csúszással tudták kórházba vinni.

Eszmétletlenül lebegett a vízen a nő

Vízibicikli-kölcsönzős és vízimentős mentett életet közösen csütörtök délután Balatonmáriafürdőn. Egy 50 éves, értelmi fogyatékos német nő segítségére siettek, aki ruhában, eszméletlenül lebegett a víz felszínén. Vízibiciklivel mentek érte, és együtt vitték ki a partra. A mentők egy órán át küzdöttek a nő életéért, végül sikerült újraéleszteni.

Centiken múlott a baleset

Szirénázó mentő és az őt követő szintén szirénázó kísérőautó között hajtott át egy kocsi az egyik budapesti kereszteződésben. Centiken múlott a baleset. Az autós nem állt meg, de a mentőautó sofőrje sem lassított. Mentősofőrök szerint az a legnagyobb baj, hogy az autósok nem tudják, hogyan adjanak utat a megkülönböztető jelzést használóknak. Azt mondják a legjobb megoldás, ha középen engedjük el a mentőt.

Házon kívül 2017-05-31


szerző:
2017.05.31. 23:40
Több pénzért tüntettek a mentők

Anyagi megbecsülést akarnak - ezért demonstráltak a mnetők. Szerintük nem fog emelkedni a fizetésük annyival, mint ahogy ígérték nekik és, ahogy azt a kormány máig állítja. Az egészségügyi államtitkár és a mentőszolgálat főigazgatója a tüntetéssel  egy időben tartott sajtótájékoztatót. Az államtitkár úgy látja, a tüntetés egy szándékos hergelés. Szerinte a mentősök huszonhat hónap alatt 67 %-os béremelést kapnak.

Vigyáznak az utcán bulizókra

Életveszélyes alkoholmérgezés is lehet a szilveszteri buli vége. A mentők tavaly sok kamaszt vittek kritikus állapotban kórházba. Habár idén is több mentőautó lesz szolgálatban, azt kérik: mindenki figyeljen arra, hogy mennyit iszik. Szilveszter éjjel a rendőrségnél is nagyüzem lesz: az utcán bulizókra több járőr vigyáz majd.

Több mentőben lesz plüssmaci

Mostantól már a dél-pesti mentőautókban is utaznak plüssmackók. Civil kezdeményezésre a játékokat olyan gyerekek kapják, akikkel a mentők találkoznak munkájuk közben. A mackókkal a szorongó, rémült kicsiket próbálják majd megnyugtatni. A győri Bagolyvár Gyermekotthon lakóit pedig az önkormányzat lepte meg karácsonyi ajándékokkal.

Gábornak mentőket kellett hívnia Lalihoz

Miután Lalit baleset érte, és Gábor segített neki, Gabi reménykedni kezdett, hogy mégis megmenthető a barátságuk, azonban Lali közölte vele, ők már soha többé nem lesznek barátok…

Másfél órát kellett a mentőkre várnia

Másfél órát várt a mentőkre egy nő, aki szívinfarktust és agyvérzést kapott vezetés közben. A Népszabadság információi szerint a 37 éves nő az M0-áson lett rosszul miközben 7 éves gyereke is ott ült a kocsiban. Lehúzódott és mentőt hívott, közben időnként elvesztette az eszméletét. Többször is hívta a mentőket, akik a lap szerint csak másfél óra után értek oda. Ezután a kórházban is várakoznia kellett, mert rossz volt a CT. A Mentőszolgálat Híradónkkal azt közölte, azért késtek, mert a nőért küldött autót menet közben egy csecsemő újraélesztéséhez irányították.

ÉLETMENTÉS KICSIBEN: Gyermekbábukon lehetett az újraélesztést kipróbálni

Az iskolakezdés miatt elsősorban a gyermekek életmentését tanították a mentősök egy töki lovardában. Minden válasz után jött az újabb kérdés, így nemcsak a tűző nap izzasztotta meg a mentősöket. A töki lovarda udvarán a traktorokon kívül több szokatlan látnivaló is volt.

Köztéri kamerák képét is láthatják a mentők

A mentőközpontból is látják mostantól a köztéri forgalomfigyelő kamerák képeit Budapesten. Így még pontosabban tudhatják, hogy hova kell menniük, ha riasztják őket. A fővárosban évente nagyjából 70 ezer esetben kell az utcán, parkokban segíteniük bajbajutott embereken. 

Pánik riasztót kaptak mentősök

Pánikgombot kaptak a mentők és mostantól az önkormányzati rendészek is mennek velük a helyszínre Budapesten, ha a személyzet veszélyben érzi magát. A mentőápolók közfeladatot látnak el, így aki rájuk támad, börtönbe is kerülhet. Évente átlagosan több mint 50-szer támadják meg a mentőket. A csepeli bíróságon egy újabb ilyen ügyet tárgyaltak: egy részeg férfi vert meg két mentőst.

Szíven szúrta, meghalt az ismerőse

Szíven szúrta nőismerősét egy férfi hétfőn délután Szolnokon. Az 52 éves nő információink szerint italozni ment át a férfihoz, de valamin összevesztek, ezért támadt rá a gyanúsított, aki többször is megkéselte. A mentők 40 percen át küzdöttek a nő életéért, de nem sikerült megmenteniük. A gyanúsítottat három óra alatt elfogták a rendőrök, nem messze a gyilkosság helyszínétől.

„Jöjjön, aki éhbérért akar dolgozni”

Nem mindennapi álláshirdetést tettek közzé a soproni mentőállomás Facebook oldalán. Hónapok óta létszámhiánnyal küzdenek, az elmúlt napokban pedig további két ember is felmondott, hogy Ausztriába menjen dolgozni a jobb megélhetés reményében. Ironikusan a mentős szakma előnyeit sorolták fel a Facebook oldalukon. Hangsúlyozták, hogy csak az jelentkezzen, aki szeretne éhbérért dolgozni. A Facebook-posztot néhány órával később eltávolították.

Éles helyzetekre gyakoroltak a mentősök

Haldokló nőt próbáltak újraéleszteni és egy 3 méter mély aknába esett sérültet láttak el a mentők. Ez egy különleges mentős oktatás része volt Szegeden. Mentősöknek, egyetemi hallgatóknak és rendőröknek teremtettek olyan vészhelyzeteket, amelyekkel az életben is találkozhatnak.

 

Leesett GPS miatt  történt a baleset

Egy leesett GPS készülék miatt történt baleset Vas megyében az M86-os úton. A sofőr megpróbálta felvenni az eszközt, de közben elhúzta a kormányt. Majd hirtelen mozdulatokkal akart korrigálni. Egy másik kocsi a 84-es útról sodródott le. Mindkét sofőrt kórházba kellett vinni. A mentők szerint mindkettejüket a bekapcsolt biztonsági öv mentette meg a súlyosabb sérülésektől.

Elzárást kaphat felesleges riasztás miatt

Fájó torka miatt hívta ki a mentőket egy dombóvári férfi. A szolgálatnál azt mondták neki, hogy emiatt nem a mentőket, hanem az orvosi ügyeletet kell hívnia. A férfi később megint hívta a helyi állomást, de akkor már azt mondta, hogy egy vérző fejű férfi van otthonában. A mentők kimentek hozzá, ott viszont kiderült, hogy tényleg csak a torka fáj a telefonálónak. A rendőrség az ügyben most fejezte be a nyomozást.

Két mentő ütközött négyen sérültek meg

Négy mentőápoló sérült meg egy balesetben Szegeden, amikor két mentőautó ütközött össze egy belvárosi kereszteződésben kedden délelőtt. Az egyik autó a megkülönböztető jelzéseit használta, egy rosszulléthez vonultak, amikor egy kereszteződésben egy másik, balról érkező mentő nem adta meg neki az elsőbbséget, és összeütköztek. A balesetben az egyik jármű az oldalára borult. A négy könnyebben megsérült mentőt kollégáik a traumatológiai klinikára vitték.

Halálos balesetek a szakadó esőben

A helyszínen meghalt az a sofőr, aki kocsijával terepjáróval ütközött tegnap este Miskolcon. Valószínűleg nem látta a szakadó esőben a terepjárót és kihajtott elé a főútra. Kora reggel pedig Vecsés mellett gázoltak el két embert, akik a zebrán akartak átkelni. Miközben a mentősök a sérülteket ápolták, a mentőautónak nekicsapódott egy másik kocsi, amibe egy kamion és még egy autó is belerohant.
 

Sószóró ütközött Porschéval

Egy sószóró autó is karambolozott annyira csúsztak hétfőn az utak. A tükörjégen kicsúszott a kanyarban és egy álló Porschénak ütközött Mosonmagyaróváron. Veszprémben tűzcsapnak hajtott egy autós, hiába fékezett. A kórházak tömve voltak. Volt, aki a bokáját, más a karját törte el. A mentőket percenként riasztották a balesetekhez. Pécs közelében pedig oldalára borult egy autó, a sofőrt és utasát kórházba kellett vinni.

Nem ér majd ki mindenhova 15 perc alatt a mentő

Megszoktuk, hogyha valami baj történik, felhívhatjuk a mentőket, és azonnal küldenek egy kocsit, amely átlagosan 15 perc alatt ki is ér. Ennek hamarosan vége. Legalábbis a mentőszolgálat megbízott főigazgatója szerint. A Népszabadságnak arról beszélt, hogy nincs elég kocsi és orvos sem. Ezért az eseteket súlyosság szerint rangsorolni kell. A jövőben az is lehet, hogy a diszpécser majd azt mondja, nem küldenek mentőt.

A hidegre figyelmeztetnek a mentők

Nem szeretnének bekapcsolódni a szilveszteri bulikba a mentők, ezért azt kérik, mindenki mértékkel fogyasszon alkoholt szilveszterkor. Hideg lesz az éjszaka, így azt sem javasolják, hogy a megfáradt partizók az utcán pihenjenek le.

Életüket kockáztatták, de megmentették

Életveszélyben volt két rendőr, amikor a beszakadt mennyezet romjai alól mentettek ki csütörtökön éjjel Pécsen egy férfit, akit a mentőkkel együtt élesztettek újra.

Kollégái mentették meg az életét

Tízből kilencen nem élték volna túl: Ha Károly nem mentősként dolgozott volna és nem ér be időben a munkahelyére, akkor talán most nem számolhatnánk be egy sikeres életmentésről. Mert a mentőállomáson a kollégák azonnal észlelték, hogy nagyon nagy a baj.

 

A megszúrt kislányt csak később látták el

Csak jóval azután került kórházba egy másfél éves kislány, hogy saját apja hasba szúrta. A szörnyű eset két hete történt, Lajosmizsén, ám a Blikk azt állítja, hogy aznap csak órákkal a történtek után került kórházba a gyerek. A mentők először csak az apát látták el a helyszínen, mert a késsel magát is megsebesítette. A kislány már jobban van, az apát letartóztatták. A mentőszolgálat szerint ők nem hibáztak.

100 GPS-t kapott a mentőszolgálat

A készülékeket hamarosan szétosztják a fővárosi és a vidéki mentők közt. Az elmúlt években több mentőautót is feltörtek, a tolvajok ilyenkor leggyakrabban a navigációs készülékeket lopják el, máshoz nem nyúlnak. Legutóbb egy hónapja törtek fel egy mentőautót, éppen akkor, amikor a mentősök egy idős férfit élesztettek újra. A tolvajt elkapták, nyolc hónap felfüggesztett börtönt kapott.

Vita arról, lassabbak lettek-e a mentők

Lassabbak a mentők a Népszabadság szerint, a lap úgy tudja, kevesebb esethez érnek ki negyed óra alatt, mint egy éve. Az Országos Mentőszolgálatnál azt mondták, nem lettek lassabbak, csak változott a betegirányítási rendszerük és már nem a mentő indulásától számítják a negyed órát, hanem attól a pillanattól, amikor felveszik a segélyhívást.
 

Tikkasztó kánikula: nem csak az embereket viseli meg

Tikkasztó kánikula, harmadfokú, vörös riasztás az ország egész területén. A mai nap folyamán a mentőket csak délig háromszázan riasztották rosszullét miatt. Az elképesztő hőséget nem csak mi, emberek viseljük nehezen. Polyák Alexandra riportja.

Lezuhant egy siklóernyős


szerző:
2015.06.27. 18:20
Lezuhant egy siklóernyős

Körülbelül 20 méter magasról zuhant a fák közé egy siklóernyős pénteken a Veszprém megyei Márkónál. A férfi maga hívta a mentőket, a csuklója eltört és a mellkasa is megsérült. Több mint egy órán át keresték, mire a fák között megtalálták. Azt még vizsgálják, hogy miért történt a baleset.

Nyugtatót vitt az iskolába a diák

A nyolcadikos fiú egyik társának is adott a szerből. A kamaszok rosszul lettek, egyikükért később mentőautót is hívtak a szülei. Az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, de elismerte a történteket. Az egyik helyi édesanya azt mondta, pont azért íratta kisfiát a csendes környéken lévő iskolába, hogy ne történjenek ehhez hasonló esetek.

Nem ijedtek meg, újraélesztették a vevőt

Elkékült arccal és görcsösen rángatózva feküdt a férfi a dohánybolt padlóján, miután rosszul lett. Ezt mondta Híradónknak annak a dohányboltnak az eladója, ahol hétfőn újraélesztettek egy infarktusos férfit. Az eladónő barátja telefonon követte a mentős diszpécser utasításait,  így sikerült megmenteni a beteg életét. A mentőszolgálat szóvivője szerint a legtöbb emberből  ilyen helyzetekben  a bátorság hiányzik, pedig ilyenkor nem tudunk kárt okozni, a legnagyobb baj, az ha nem segítünk.

Élete végéig börtönbe maradhat

Életfogytiglant kapott az a dobozi férfi, aki egy veszekedés után puszta kézzel annyira összeverte a barátnőjét, hogy az meghalt. A másfél évvel ezelőtti végzetes estén kábítószer hatása alatt összevesztek, és a férfi fojtogatta és ököllel verte a nőt, majd otthagyta a padlón, és a mentősöket sem engedte hozzá. Egyiküket meg is ütötte, és a kiérkező rendőröket is gázpisztollyal fenyegette.

Tömegkarambolok, kamionok, buszok az árkokban

Péntek hajnalra sok helyen jégpáncél borította az utakat és járdákat. A nap elején a szokásosnál jóval többször hívták a mentőket is. A közúti balesetek sérültjei mellett a kéz és lábtörést szenvedett gyalogosokat kellett kórházba vinni.

Fiatalok kezét roncsolta a tűzijáték

Két fiatalnak csonkolni kellett az ujjait, mert a kezükben robbant fel egy-egy tűzijáték szilveszter éjjel. Amúgy is sok dolga volt a mentőknek, akik csaknem 2000 riasztást kaptak. A toxikológiákon is nagyüzem volt, Budapesten 77 embert szállítottak be, fele 18 év alatti fiatal, akik közül többen drogoztak.


 

Csecsemő tragédia Pocsajon


szerző:
2014.10.16. 14:09
Csecsemő tragédia Pocsajon

Egy 4 hónapos kisbaba halt meg reggel álmában. Úgy tudjuk, a kislány egészséges volt, a tragédia azért történt, mert hirtelen leállt a légzése. A mentők hiába próbálták újraéleszteni. Az RTL Híradó által megkérdezett gyermekorvos szerint az úgynevezett bölcsőhalál fél éves korig fenyeget. 10 ezer kisbabából évente kettő, három hal meg így.

Fókusz 14-09-10


szerző:
2014.09.10. 18:00
Fókusz 14-09-10

Fókusz: Ámokfutás - Újabb tudathasadásos férfi vetkőzött meztelenre a nyílt utcán, Budapesten. Kiderült: ő is drogot használt. Meghalni a Marson - Krisztián jelentkezett a Mars expedícióra, pedig onnét nincs visszaút. Miért választja a biztos halált? Segélykiáltás - 7 éves, és már 25 sugárkezelésen van túl. A család úszik az adósságban, daganattal vívott harc mindenüket felemésztette!

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a viharjelzéseket

Évente tucatnyian halnak meg, csak azért, mert nem veszik komolyan a figyelmeztetések, és a vízben tartózkodnak viharban is. Szakértőnket hívtuk segítségül, aki felhívta a figyelmünket a veszélyekre.

A mentőket csaknem negyven esethez riasztották

Országszerte 39-szer riasztották a mentőket szavazókörben, vagy annak közvetlen környezetében történt esetekhez az országgyűlési választások napján.

Tini mentette meg a volt válogatott focista életét

Az előző nap tanult szívmasszázzsal és lélegeztetéssel tarotta életben az MTK volt válogatott játékosát a fiú.

Hazahoztuk az önfeláldozó kamionost

A francia orvosok mindent megtettek érte, idegenek látogatták, híre ment, hogy milyen önfeláldozóan viselkedett. Amikor már hazahozhatták volna, nem akadt senki, aki tette volna a dolgát. A mi történetünk valahol itt kezdődik.

Kifosztották és meztelenre vetkőztették a 2 hajléktalant

Egy bűnözőkből álló csoport foszthatta ki, majd vetkőztette meztelenre azt a két hajléktalant, akiket hétvégén találtak a Hunyadi téren.

Fókusz Plusz 11-09-10


szerző:
2011.09.10. 19:30
Fókusz Plusz 11-09-10

Fókusz Plusz: A méret nem akadály - Martin a párját keresi, Judit pedig Pityu nyomdokaiba akar lépni. Megkerestük Magyarország legkisebb embereit. Életeket menteken - Erősnek kell lenniük, bár legszívesebben menekülnének. Mentők és tűzoltók, akik nem tudják feldolgozni a borzalmakat.

300 millióba kerül az ünnep


szerző:
2011.08.18. 19:24
300 millióba kerül az ünnep

Összesen 16 ezer bombát lőnek az égbe az idei augusztus 20-i tűzijátékon.

Belefulladt a Dunába egy fürdőző

Meghalt egy Dunában fürdő 21 éves fiatalember szerda délután.

Egymilliárdot vonnak el a mentőktől

Egymilliárd forinttal kevesebb támogatást kap az Országos Mentőszolgálat a mentőautók lecserélésére – írja a Magyar Nemzet.

Öten kaptak szénmonoxid-mérgezést

Öt embert vittek kórházba a mentők szénmonoxid-mérgezéssel pénteken kora reggel a főváros IV. kerületéből.

Robbanás Miskolcon


szerző:
2010.10.11. 17:18
Robbanás Miskolcon

Egy fűtésre használt propán-bután gázpalack robbant fel egy kétszobás lakásban Miskolcon hétfőn délután.

Holttestre bukkantak Pécsett


szerző:
2010.10.06. 19:20
Szétszakította az ütközés a kocsit

Az autó sofőrje túlélte a balesetet, a tűzoltók megérkezésekor a roncsok mellett ült.

Holttest a Szigetközben


szerző:
2010.08.10. 20:42
Holttest a Szigetközben

A kutatáshoz bajai és mosonmagyaróvári búvárok, tűzoltók valamint szlovák speciális mentők is csatlakoztak.

Egy szál pizsamában tűnt el egy kamasz

A 17 éves csolnoki fiút szombat óta keresték már a rendőrök, polgárőrök, és a település lakói, de nem akadtak nyomára.

Beindult az élet Mogyoródon


szerző:
2010.07.30. 18:30
Beindult az élet Mogyoródon

Két nőt állítottak elő eddig tiltott kéjelgés miatt. A Forma-1-es nagyüzem pénteken kezdődött és vasárnapig tart.

Segítség a mentőknek az új kormánytól

Az Országos Mentőszolgálat eszközállományának haladéktalan cseréje szerepel a Fidesz kormányprogramjában.

Favágók segítettek az eltévedt asszonynak

A nő után egész éjjel kutattak a rendőrök, a speciális mentők és a katasztrófavédelem emberei. Végül ő maga talált segítséget.

17 órát volt a hó alatt


szerző:
2010.02.07. 19:11
17 órát volt a hó alatt

A svájci síelőt egy lavina sodorta el, 17 órája volt a hó foglya, mikor a hegyi mentők kiásták.

Elfoglaltak vagy betegnél voltak az orvosok

A mentőszolgálat szerint egyik doktor sem tagadta meg, hogy segítsen az órán rosszul lett fiúnak.

Megviseli a hideg a hajléktalanokat

A szokottnál jóval többen keresték fel az éjjeli menedékhelyeket és a mentők is sok hívást kaptak.

Speciális EKG-t kaptak a mentők

35 mobil készüléket kaptak a Közép-Dunántúli régió rohamkocsijai.

Készültségben szilveszterkor

A mentők azt mondják, ilyenkor egy este alatt annyi hívást kapnak, mint máskor napok alatt.

A tengerbe zuhantak a gyerekek


szerző:
2009.07.27. 06:39
A tengerbe zuhantak a gyerekek

A kirándulócsoport alatt leszakadt egy homokpad a tengerparton.

Forró csokiban lelte halálát

A férfi csaknem 10 percig volt a kondérban, már nem élt, amikor kihúzták belőle.

Száz korszerű defibrillátort kaptak a mentők

A félautomata készülékek használatához nem szükséges orvos, elegendő a mentőápoló is.

Nem ment ki a mentő a szívrohamhoz

A beteg aszony családja hiába hívott többször is mentőt és ügyeletet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való