KERESÉS search-close

mentés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mentés"

Rácz Jenő: „Konyhafőnökként gyenge teljesítmény volt ez a mai”

Leves vagy főzelék? Jenő nem volt ugyan elégedett Bogi konyhafőnökségével, mégis mindent megtett, hogy félrevezesse zsűritársait.

Kötélpálya kellett a mentéshez

Kötélpályát kellett kiépíteniük a tűzoltóknak, hogy kimentsenek egy fiatal lányt, aki lezuhant egy meredek domboldalon Budapest II. kerületében. A lány a barátaival sétált az erdős területen, amikor megcsúszott, és körülbelül nyolc métert zuhant. A tűzoltók egy speciális hordágyon hozták fel. Könnyebb sérülésekkel került kórházba.

Saját fészkében pusztult el a gólya, valószínűleg egy másik gólya végezhetett vele

A saját fészkében elpusztult fehér gólyához riasztották a Madárkórház Alapítványt a mikepércsi rendőrök, húsvét vasárnap. A fészekben maradt öt tojást emelőkosaras jármű segítségével mentették ki a Madárkórház és az áramszolgáltató munkatársai.

Hős rendőr mentett ki két embert az égő házból

Égő házából mentett ki egy 86 éves asszonyt, és a segítségére siető szomszédját egy rendőr Körösladányban! Vasárnap délután gyulladt ki egy családi ház a Békés megyei településen, a lángokat a szomszéd vette észre. Hívta a rendőröket, miközben többen segíteni próbáltak. Az egyik szomszéd bement a füsttel teli házba, az ablakon át próbálta az idős asszonyt kijuttatni, de sikerült neki. A járőr utánuk ment, mindannyian megmenekültek.

MENTÉS: Így mentették meg a metró alá esett utast

Kedden este egy utas beesett a 4-es metró egyik szerelvénye alá a Fővám téri állomáson. Az utas az úgynevezett életmentő árokba zuhant, megsérült, de túlélte a balesetet. A Katasztrófavédelem videót tett közzé a mentésről.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Rájuk esteledett és nem találták az utat

Kirándulókat mentett a Komárom-Esztergom megyei rendőrség ügyeletvezetője. Kondé Zsolt szabadidejében túrákat vezet Esztergom környékén, így hamar rájött, hol tévedhetett el a pár. Visszairányította őket az útra, ahol már a rendőrök várták őket. Két héten belül ez már a második alkalom volt, hogy kirándulókon segített.

Ismét elsőként kezdett menteni az éppen arra járó orvos

Ismét életeket mentett a miskolci megyei kórház volt főigazgatója. Egy közlekedési baleset sérültjeit látta el az M3-ason még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna. Az orvos éppen arra járt... Eddig összesen tíz alkalommal segített az utcán bajba került embereken, az esetekről bővebben mesél ITT

A szomszédok próbálták kimenteni az idős nőt

Átmásztak a kerítésen, majd betörték az ajtót – így próbálták szomszédjukat kimenteni az égő házból Szegeden. Még szombat este gyulladt egy családi ház szobája Szegeden, a lángokat a szomszédok vették észre. A bent lakó 74 éves nőnek hiába kiabáltak, nem válaszolt. Egy létrával másztak be az udvarra, majd poroltóval jutottak el a szobáig. De akkor volt a tűz, hogy nem tudtak bemenni. Az időközben kiérkező tűzoltók hozták ki az asszonyt, aki füstmérgezést kapott.

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát egy speciális berendezés segítségével a tűzoltók a Somogy megyei Kürtöspusztán. Az állat éjszaka feltehetően nem vette észre a méteres száraz gazban a fedetlen nyílást, így eshetett bele. Az utcán járók figyeltek fel reggel a nyöszörgésére, majd riasztották a tűzoltókat.

Tűzoltók mentettek meg egy macskát Budapesten

Az állat egy több mint 10 méter mély gödörbe esett. Alpinista technikával sikerült felhozni a felszínre, ahol már állatvédők várták a szerencsétlenül macskát. Az állatnak az ijedtségen kívül nem lett baja. A mentésről készült teljes felvételt megnézhetik ITT.

Kutyájuk mentette meg a családot a tűztől

Kutyájuk nyüszítése mentette meg egy kisgyerekes család életét a Komárom-Esztergom megyei Ácson. Az állat azért volt nyugtalan, mert kigyulladt a padlás. A lakók ezután jöttek ki a házból – a tető ekkor már lángokban állt. Az anyuka papucsban és köntösben menekült a két kisgyerekkel. Mindez néhány hete történt, a ház lakhatatlanná vált. A környékbeliek most adományokkal segítik a családot.

Jég alól mentettek…

Minél több ruha van rajta, annál jobban lehúzza a víz, ha valaki alatt beszakad a jég. Ezt hangsúlyozták a szakemberek azon a mentési gyakorlaton, amit a tűzoltók és speciális mentők tartottak a befagyott egerszalóki víztározónál. Létrával, csónakkal, felfújt tűzoltótömlővel hozták ki a mentésre szorulót - ami ezúttal egy élethű bábu volt.

MENTÉS: Így kell kihúzni a jég alá esett embert!

A speciális mentők és tűzoltók többféle mentési technikát is elsajátítottak Egerszalókon egy gyakorlaton, hogy azonnal tudjanak cselekedni, ha valaki bajba kerül. A mentés vezetői azt is elmondják, mire kell odafigyelni, ha valaki szabad víz jegére merészkedik.

Már csak a holttestét találták meg az aknába zuhant kisfiúnak

Már csak a holttestét találták meg a mély aknába zuhant két éves spanyol kisfiúnak. A mentőalakulatok 13 napon át, éjjel nappal dolgoztak azon, hogy felszínre hozzák a gyereket. Rendkívül bonyolult volt a mentés, részben azért mert nagyon szűk volt az akna. A szülők 3 éve a másik gyereküket is elvesztették.

ÉGETT A KOLLÉGIUM: videók és szemtanúk

Tűz ütött ki este Budapesten, a Markusovszky téren lévő református kollégiumban. Mintegy 80 diáknak kellett elhagyni az épületet. A lángok a második és a harmadik emeleten csaptak fel – egyelőre ismeretlen okból. 100 tűzoltó érkezett a helyszínre, az épületben egy megégett holttestet találtak a lépcsőfordulóban.

Hogyan menthetik ki a 110 méter mély kútba esett kisfiút?

Kilencedik napja próbálnak eljutni a 110 méter mély, szűk kútba esett kisfiúhoz a mentőcsapatok Spanyolországban. A kúttal párhuzamosan fúrnak lefelé, hogy aztán ebből a mentőaknából átáshassanak majd oda, ahol a két éves kisfiú valószínűleg beszorult.

Családot keresnek Sebesnek, a túlélő kutyának!

A szilveszteri tűzijátéktól rémülhetett meg, majdnem halálra gázolták a 44-es úton. Állatvédők találtak rá arra a kutyára még január elsején, amelyet egy autós gázolhatott el Lakitelek közelében. Az állatnak eltört a gerince, többször megműtötték. Az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője szerint a kutya élni akar, ezért kapott kerekes hámot egy támogatójuktól.

Macskamentés a duzzasztógáton


szerző:
2019.01.19. 17:20
Macskamentés a duzzasztógáton

Lélegzetelállító felvétel készült egy macska megmentéséről az amerikai Indiana állam egyik duzzasztógátján.

 

Elromlott síliftből mentették az embereket

100-nál is többen rekedtek az elromlott síliftekben a csehországi Bukova hegyen. Az ülőkés sílift azért állt le, mert egy fa rádőlt a pálya egyik drótkötelére, és leszakította azt a motorokról. Mivel nem sikerült kijavítani a hibát, elkezdődött a mentőakció, amelyben helikopterekkel emelték ki a sízőket, majd rakták le őket a talajra. A mentés több mint 3 órán át tartott, végül sikerült mindenkit épségben, sértetlenül lehozni.

Durva óvintézkedéssel mentették ki a gyerekeket a thai barlangból!

Július 10-én 17 nap fogság után egy profi mentőcsapatnak sikerült kimentenie az összes thai gyereket és edzőjüket a Tham Luang-barlangrendszerből. Fél évvel később kiderült, hogy a mentés körülményeiről még a thaiföldi gyerekek szüleiknek is hazudtak. Vajon miért?

Kútba zuhant egy 2 éves kisgyerek Spanyolországban

Már több mint egy napja próbálnak kimenteni egy kétéves kisgyereket egy több mint százméteres kút mélyéről. A kisfiú játék közben esett bele a szűk, földbe fúrt lyukba, szülei szerint eleinte még lehetett hallani odalentről a sírását. 

Sziklafalról mentették a megrémült vizslát

30 méter magas sziklafalról mentettek egy vizslát Badacsonytomajnál. Tűzoltók és két alpinista is segítette a csütörtöki mentőakciót. A két éves Tekla névre hallgató kutya szilveszterkor a tűzijátékozás miatt ijedtében menekült a hegyes részre, majd három nappal később tudták megmenteni.

Jégről mentették a labradort

Búvárok és tűzoltók mentettek ki egy tó jegén rekedt labradort Pécelen. Az állat már annyira kihűlt és legyengült, hogy ugatni is alig volt ereje. Végül speciális mentőszigettel húzták ki a partra, ahol orvosi vizsgálat után visszaadták a gazdájának az ijedt állatot.
A mentésről készült teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

Szakadék felett lógó kamionost mentettek Kínában!

A sofőr egy baleset miatt csúszott le az útról. Súlyosan megsérült, így különösen nehéz dolguk volt a mentőcsapatoknak. A szerencsétlenül jár férfi már jobban van.

Tönkretették az ajtót a segítők, nem kap kártérítést a pécsi nyugdíjas

Az utcán várta a mentőket egy pécsi férfi, miközben a tűzoltók megpróbálták kifeszíteni lakásának ajtaját, mert azt hitték, annyira rosszul van, hogy nem tud ajtót nyitni. Miután kiengedték a kórházból tudta meg, hogy lakásának ajtaját teljesen tönkretették a mentésére sietők. Hiába van a pécsi nyugdíjasnak és a társasháznak is biztosítása, eddig senkitől sem kapott kártérítést.

A VÍZ FOGSÁGÁBAN: 3 horgászt mentettek ki a fagyos Tiszából

Három férfi állva horgászott a Tiszán, amikor az egyikük megbillent magával rántotta a másik kettőt, majd motorcsónakjuk is felborult. A horgászoknak perceken múlt az életük, de szerencséjükre a kikötőmester és más horgászok is gyorsan a segítségükre siettek.

Ragasztóba tapadt cinegét mentettek meg

Egérfogó ragasztót öntött ki a portája elé egy férfi, így esett csapdába a cinege. Szerencsére időben észrevették a pórul járt cinegét és értesítette a Mályi Madármentő Állomást. Az állatvédők azt kérik, legyenek óvatosak az ilyen ragasztókkal.

Nem emlékszik, hogy került a szántóföld közepére

Mentősök, rendőrök és tűzoltók együttes erővel mentettek ki egy bajba jutott autóst egy Győrhöz közeli szántóföldről. A 34 éves férfi saját maga hívott segítséget a 112-ön, de nem tudta megmondani, pontosan hol van és hogy mi történt vele...

Tiszába csúszott, az utolsó pillanatban menekült ki

Az utolsó pillanatban menekült ki a sofőr egy teherautóból, ami elsüllyedt a Tiszában az aranyosapáti kompátkelőnél. Híradónk információi szerint a sofőr már félig felhajtott a fedélzetre, amikor -eddig nem tudni hogyan- elszakadt a biztosítólánc. Percek alatt ellepte a víz a vezetőfülkét, a hozzá kapcsolt markolóval együtt.

Bálna és beagle mentés


szerző:
2018.10.09. 17:03
Bálna és beagle mentés

Cápahálóba gabalyodott bálnaborjat szabadítottak ki Ausztrália keleti részén. Amerikában 71 beagle-t mentette ki egy telepről.

Így mentették meg a héttonnás bálnát

Két napra és harminc emberre volt szükség ahhoz, hogy ezt a kisodródott bálnát megmentsék a haláltól. A vergődő állatot az argentin fővárostól 350 kilométerre vették észre a turisták, akik hiába segítettek az állatnak, sajnos nem jártak sikerrel.

Mentés a háborgó Balatonból

Nekünk mesélték el a mentést azok a hajósok, akik Alsóörsnél húztak ki egy vízbe esett férfit szombaton a Balatonból. Mire rátaláltak, legalább fél órát töltött a 15 fokos, erősen hullámzó vízben a beesett férfi. Óriási szerencséje volt!

HURRIKÁN: így mentették a riadt kiskedvenceket

Sok házikedvencet hagytak hátra Wilmingtonban a hurrikán elől védett helyre menekülők. A bajba került állatokat mentőcsapatok gyűjtötték össze, majd szállították biztonságos helyre. A Vöröskereszt munkatársai arra biztatják az embereket, hogy a menedékhelyekre bátran hozzák magukkal kedvenceiket is.

Meggyógyult az uhu

Az egyikük csíp, a másik borzolja a tollait, hogy félelmetesebbnek tűnjön - így próbálják védeni magukat a sérült madarak a Mályi Madármentő Állomáson. Egy uhu több műtéten is átesett, miután a nyáron megsérült. Hamarosan újra szabad lehet. Remélhetőleg a kabasólyom is, aminek alkarsérüléseit kellett meggyógyítani. 

ROMOKBAN: friss videó a japán földrengés puszításairól

A japánt sújtó földrengés miatt több helyen is járhatatlanná váltak a sárral borított utak, az aszfalt néhány helyen be is szakadt. Teljesen leállt a tömegközlekedés és az iskolák is zárva tartják kapuikat.

BRUTÁLIS: Földrengés Japánban


szerző:
2018.09.06. 14:23
BRUTÁLIS: Földrengés Japánban

6,7-es erősségű földrengés rázta meg Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót hajnalban. Több, mint harmincan eltűntek. Sok embert keresnek.

 

CICAMENTÉS: Tűzoltó akció Marcipánért

Egy zuglói társasház tetejére mászott ki Marcipán, a fekete-fehér cica. Lejönni viszont már nem tudott. Csak nyávogott és nyávogott, amíg a tűzoltók odaértek…

PUSZTÍTÓ VIHAR: 100 km/h-s széllel érkezett

Elakadó és megrongált autók, kidőlt fák és elsodort tetők - óriási vihar söpört végig az ország középső részén szombaton este. A tűzoltókat több mint 200 helyre riasztották. A legtöbb kárt Pest megyében és a fővárosban okozta a helyenként 100 kilométer per órás széllel és jégesővel érkező ítéletidő.

Kerítésbe szorult őzikét mentett egy rendőr

Őzike kiszabadítását rögzítette egy amerikai rendőr testkamerája.

 

Őzikét mentett a rendőr


szerző:
2018.09.01. 18:18
Őzikét mentett a rendőr

Őzike kiszabadítását rögzítette egy amerikai rendőr testkamerája.

 

Menteni próbált a lángoló házból

Két óra alatt leégett egy családi ház Kunfehértón. A háromszintes épületben egy idős férfi lakott. Egy szabadnapos és egy nyugdíjas tűzoltó sietett a segítségére. Úgy tudjuk, a férfi többször is visszament a lángoló házba, hogy próbálja menteni az értékeit.

MENTÉS: 30 másodpercet lehetett a víz alatt

Mondok Lilian a gyömrői rendőrkapitányság őrmestere. Szolgálatban volt a strandon, amikor a baleset történt. Épp a közelben volt, még az úszómesterek előtt odaért a partra húzott kisfiúhoz. A gyerek körülbelül 30 másodpercet lehetett a víz alatt. Azt mondja, a rendészeti iskolában is tanulták, mit kell ilyenkor tenni.

Óvónők mentették a gyerekeket

Óvónők mentették ki az óvodásokat a lezuhanó álmennyezet alól – még pénteken szakadt le a frissen felújított óvoda több száz kilós álmennyezete a Békés megyei Csorváson – erről a beol.hu írt először. A település polgármestere szerint a kivitelező alvállalkozója hibázhatott, az előírtnál gyengébb rögzítő elemet használt. Most statikus vizsgálja az épületet.

 

Döbbenetes tragédia: leszakadt egy autópályahíd Genova közelében

Döbbenetes tragédia Olaszországban! Leszakadt egy autópályahíd Genova közelében, az eddigi információk szerint 35-en biztosan meghaltak, köztük egy gyerek. Az autók, teherautók a 90 méteres mélységbe zuhantak. Több mint 30 jármű volt a hídon, amikor az összedőlt. Felvétel készült egy kamionosról, aki éppen le tudott fékezni, mielőtt a mélybe zuhant volna. A viadukt alatt házak is voltak, ezekre is zuhantak betontömbök.

Még több videóért kattintson ide.

Buszokat sodort el az ár


szerző:
2018.08.03. 18:18
Buszokat sodort el az ár

Drámai mentőakció! Több buszt és autót sodort el a napok óta tartó esőzések miatt kialakult áradás az egyik kolumbiai nagyvárosban. Sokan siettek a járművekben ragadtak segítségére, voltak, akik puszta kézzel próbálták megfogni az egyik buszt, hogy ne sodródjon tovább.

Családot mentettek a Drávából

Rendőrök mentettek ki egy bajba jutott családot a Drávából. Az anya három gyerekével és azok barátaival fürdőzött, de a nagy sodrás és a hirtelen mélyülő meder miatt elszakadtak egymástól. Legnagyobb fia és a gyerekek barátai ki tudtak úszni a partra, a nő és 5 éves kisfia pedig egy kőgátra menekült. Harmadik gyereke, egy 12 éves fiú azonban csak az egyik faágba kapaszkodva tudott a felszínen maradni, egy horgász hívott segítséget.

Az édesanyával készült interjút ide kattintva megnézheti teljes hosszában.

Kimentették a kenuzókat

Négy külföldi fiatalt mentettek ki tegnap este a vízirendőrök a Tiszából Szegeden, miután kenujukkal a vízbe borultak. A túrázókra hirtelen csapott le a vihar, ráadásul most először eveztek.

Több túlélési stratégiát is alkalmaztak a barlangban rekedt gyerekek

Mit érezhet egy gyerek, aki egyszer csak egy sötét, nedves lyukban találja magát a föld mélyén, ahonnan nincs menekvés, nincs élelem, s ki tudja, mikor érkezik a segítség?

Kimentették a thai gyereket és edzőjüket

17 nap fogság után, magyar idő szerint kedd délutánra az összes thai gyereket és edzőjüket is kimentették a Tham Luang Nang barlangrendszerből. A barlangból utoljára a fiúk 25 éves edzőjét mentették ki. A kiszivárgott hírek szerint ő van a legrosszabb állapotban.

A gyerekek több mint felét már kimentették a barlangból

Vasárnap és hétfőn nyolc gyereket sikerült kimenteni a barlangban rekedt thai focicsapat tagja közül. Már csak négy gyerek és edzőjük van fogságban, a mentést azonban valószínűleg már csak kedden tudják befejezni.

 

„Nem volt ilyen veszélyes akció”

Nem csak Thaiföldön figyelik folyamatosan a barlangi mentőakciót. Magyar búvárok és barlangi mentők is követik az eseményeket. Azt mondják, még soha nem volt ilyen bonyolult és veszélyes akció. Képzetlen, úszni sem tudó gyerekeket kell hosszú órák alatt, egyesével átvezetni a veszélyes járatokon. A legnagyobb kockázatot, szakemberek szerint az jelenti egy ilyen szituációban, ha valamelyik gyerek mentés közben pánikba esik.

 

Már 8 fiút kiszabadítottak a thai barlang fogságából

Több órás küzdelem után újabb 4 gyereket tudtak kihozni a barlangban rekedt focisták közül Thaiföldön, így már összesen 8 fiú szabadult ki a fogságból. A focicsapat és edzőjük több mint 2 hete indult kirándulni a barlangrendszerhez, de kijönni a sok eső miatt már nem tudtak. A kiszabadított gyerekek jól vannak, kórházba szállították őket. Odabent még 4 gyerek és 25 éves edzőjük várja, hogy kiszabadítsák.

 

FÓKUSZ ARCHÍV: A magyar búvár, aki 120 napot töltött a barlang fogságában

16 évvel ezelőtt, 2002-ben egy magyar búvár járt szerencsétlenül. Szilágyi Zsolt 5 hosszú napig volt az Aggteleki Nemzeti Parkban található Rákóczi barlang foglya. Társaival együtt kutatáson vett részt egy szombati napon. Ketten merültek, de csak egyikük jött vissza.

Nem evolúció, hanem revolúció!

 Forradalmi áttörés a közlekedésben, az orvostudományban, és akár a felderítési-, vagy mentési feladatokban. Magyarországon elsőként mutatta be az egyik távközlési vállalat, hogyan működik az 5G hálózat a valóságban.

 

RÁCSOK KÖZÉ SZORULT: Tűzoltók mentették ki az őzet

Óvatos munkával három tűzoltó megmentett egy bajba került fiatal őzet az olaszországi Piacenza városában. Az állat valahogy bejutott egy zárt parkolóba, ott valamitől megrémült, majd megpróbált két rács között kibújni. De beszorult, és addig-addig nyomakodott, míg végül kifordult a teste.

Csecsemőt is menteni kellett a paneltűzben

Egy alig néhány hónapos csecsemőt is ki kellett menekíteni abból a budapesti panelházból, ahol teljesen kiégett egy lakás reggel. A második emeleten csaptak fel a lángok, a kisgyerekes család melletti lakásban. Úgy tudjuk, hogy abban egy 16 éves lány és egy férfi éppen aludt. Nekik egy környéken lévő férfi segített. Négyen kerültek kórházba, köztük három gyerek.

 

Csoda Guatemalában!?


szerző:
2018.06.07. 18:16
Csoda Guatemalában!?

Élve mentettek ki egy kislányt egy vulkáni hamu által elárasztott ház romjai közül a közép-amerikai országban, ahol már 99-re emelkedett Fuego vulkán kitörése miatt meghalt áldozatok száma. Több, mint 200 embert még keresnek.

Kisbabák, akik képesek megmenteni magukat a mély vízből

Vízbe ugranak és megfordulnak, akár percekig is lebegnek a víz felszínen. Mutatjuk, azokat a kisbabákat, akiknek megtanították, hogyan maradjanak fenn akár vészhelyzet esetén is a vízen.

 

Francia állampolgárságot kapott a mentésért

Párizsban egy mali bevándorló szombaton meccsnézés közben vette észre, hogy egy ház erkélyén egy gyerek csimpaszkodik. Azonnal a segítségére sietett. Pókember módjára teraszról teraszra kapaszkodott fel a négyéves kisfiúért.

 

HŐS: Erkélyről lógó kisfiút mentett meg a menekült férfi

Hősként ünneplik Franciaországban azt az afrikai Maliból származó fiatalembert, aki egy 4. emeleti erkélyről lógó kisfiút mentett meg, Párizsban, szombat este. Mamoudou Gassama eddig papírok nélkül élt Franciaországban, tettéért azonban most nemcsak emléklapot kapott Macron elnöktől, hanem francia állampolgárságot is.

A Dunába zuhant egy autó Budapesten

A Várkert bazár közelében, az alsó rakpartról száguldott a folyóba, miután egy másik kocsival ütközött, hajnalban. A szalagkorlátot áttörve zuhant a vízbe, majd sodródni kezdett. A sofőr még időben ki tudott ugrani az autóból, így csak könnyebben sérült meg. Úgy tudjuk: a sofőr nagyon gyorsan mehetett.

LÁNGOLÓ BUSZ: életüket kockáztatva mentették tanítványaikat

Alig 3 percen múlt az életük – ezt mondták Híradónknak a hős edzők (Simon Edina és Rozmán Attila), akik életüket kockáztatva mentették ki tanítványaikat egy lángoló buszból, Pécelen. A tizenéves kézilabdások busza hétfő este gyulladt ki az M0-ás autópályán.

Mentőkutyákkal az emberek életéért

Az ember legjobb barátja nemcsak hűséges társ, de életeket is menthet. A mentőkutyák a katasztrófák felszámolására teszik fel az életüket. A Reggeli vednége Leczki Sarolta, a mentőkutyás szolgálat vezetője és Karma kutya volt.

VIDEÓ: Így mentették meg az áradó Tiszából

Videót hoztak nyilvánosságra arról, ahogy a tűzoltók megmentettek egy hordalékfákba kapaszkodó fiatal férfit múlt szerdán az áradó Tiszából. Négykézláb, a kezén támaszkodva próbálja tartani magát a fiatal férfi a hordalékkupacon. A faágakból és szemétből összeállt uszadékot az áradó Tisza hozta Szegedig. Azt máig nem tudta megmondani, hogyan került fel a kupac tetejére.

Uszadékfán aludt a Tiszában

Hordalékfákon ült a 17 fokos Tiszában - mentősök vették észre a bajba jutott férfit Szegeden. Nem mindennapi mentésről számolt be Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat. A férfi nem tudta megmondani, hogy került a folyóba. Kissé már kihűlt, kórházba vitték.

Szikláról zuhant le a kisbusz


szerző:
2018.04.14. 19:07
Szikláról zuhant le a kisbusz

Nem mindennapi balesetet rögzített egy kaliforniai tévéstáb helikoptere. Kisbuszával szikláról zuhant le egy férfi.

Videón a drámai mentés


szerző:
2018.03.25. 18:11
Videón a drámai mentés

Látványos mentés Kaliforniában! Egy megáradt folyóban rekedt autó sofőrjét hozták ki vízimentők. Egy drónnal vették észre, hogy bajban van, aztán a robotrepülő kamerája mutatta meg azt is, ahogy a tetőablakon keresztül kiszabadítják a hömpölygő áradatból.

SIKERES LANDOLÁS: tíz méteres magasságból mentették meg

Tűzoltók mentettek meg egy kutyát Budapest belvárosában. Hógolyónak lentről alig látszott a feje, már hosszú ideje a párkányon üldögélhetett, amikor a járókelők hívtak hozzá segítséget. Végül az egyik tűzoltó mentette meg a kutyus életét, aki létrás kocsi segítségével emelte le a kutyát a második emeletről. Nemrég pedig a búvárok mentettek meg egy ebet a jég fogságából, azt a felvételt ITT nézheti meg!

Alvó denevéreket mentettek

Több mint 200 denevért találtak egy hotel felújítása közben Hajdúszoboszlón. A fal réseiben húzták meg magukat télen. A hívatlan vendégeket a Hortobágyi Madárkórházba szállították. Huszonnyolc a mentés közben elpusztult, néhánynak a törött szárnyát kellett megműteni, de a legtöbb állat jól van.

 

SZERENCSÉS VÉGE: így mentették ki a kutyát a jég fogságából

A tűzoltók búvárszolgálata mentett ki egy kutyát a Naplás tóból, az állat alatt beszakadt az alig egy centis jég. Az állatot végül a tűzoltók egy speciális mentőpárnával húzták partra, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

 

Súlyosan sérült őzet mentettek


szerző:
2018.03.06. 18:11
Súlyosan sérült őzet mentettek

Sérült őzet mentettek az állatvédők Kazincbarcikán. Az állat betévedt egy kertbe, ahol beleakadtak az agancsai a drótkerítésbe. A szerencsétlen állat annyira próbált menekülni, hogy az agancsa is kiszakadt. Vérző fejjel került a Mályi Madármentő Egyesülethez, ahol egy állatorvos ellátta.

 

Háborúból mentették ki az oroszlánokat

Megérkezett Dél-Afrikába az a két oroszlán, amelyeket egy szíriai és egy iraki állatkertből mentettek ki a háború elől. Az állatvédő szervezetek próbálnak minden állatot biztonságba helyezni a háborús övezetekből, ahol nem csak a bombáktól kell tartaniuk. Van, hogy az éhező emberek megeszik az állatokat.

Hatalmas káoszt okoz a rendkívül kemény tél Nagy-Britanniában

A hadsereget kellett bevetni, hogy kimentsenek több száz autóst az utakról, akik a hó fogságában rekedtek. Sok helyen az orvosokat és a nővéreket is katonák szállítják a kórházakba, a közlekedés ugyanis az országszerte sok helyen teljesen megbénult.

Szemeteszsákban találták meg a kölyökkutyákat

Egy szemétdombon, zsákokba kötözve találtak három élő kiskutyát hétfőn a Győr-Moson-Sopron megyei Gyalóka közelében. Az állatokat a megtalálóik hazavitték, felerősítik, majd örökbe adják őket.

Drónnal mentették ki a tiniket

A világon elsőként drónnal mentettek meg szörfösöket, akik Ausztrália dél-keleti partjainál kerültek bajba. A tinédzser fiúknak szerencséjük volt, hogy épp a közelükben próbálták ki az eszközt a vízimentők.

Elkapta a ledobott gyereket


szerző:
2018.01.16. 18:47
Elkapta a ledobott gyereket

Égő házból, több méteres magasságból ledobott gyerekeket kaptak el tűzoltók egy amerikai településen. A tűzvész két hete volt, de csak most hozták nyilvánosságra az egyik tűzoltó sisakkamerája által rögzített drámai felvételt. A házból 12 embert mentettek ki, köztük nyolc gyereket.

 

TÜNDÉR-SZIKLA: Megcsúszott a köveken, szakadékba zuhant

A fiatalember barátnőjével együtt sétált csütörtök késő este a Tündér-sziklánál, azonban a nyirkos időben megcsúszott a köveken. A mentősök a tűzoltókkal együtt segítettek rajta, csaknem egy órán át tartott, amíg ki tudták hozni a szikla alól. Súlyosan megsérült, több csontja is eltört.

24 emelet magasból lógott

Bravúros mentést hajtottak végre kínai tűzoltók egy égő toronyházból. Egy férfi a tűz elöl kimenekült a 25. emeleten lévő erkélyre, és onnan függeszkedve próbált bejutni az alatta lévő lakásba. Az utolsó pillanatban sikerült berántani a 24.-re.

 

Fákat csavart ki a szélvihar

Fákat döntött ki, épületeket rongált meg a vihar Győr-Moson-Sopron megyében. Több helyen leszakadtak a villamos vezetékek. Győrben egy söröző tetejét tépte le a szél, a lemezek egy autóra zuhantak. A benne ülő nőt a tűzoltók szabadították ki.

 

Négyhónapos csecsemőt mentettek

Négyhónapos csecsemőt és a szüleit mentették a rendőrök és a tűzoltók hétvégén egy égő tápiószelei házból. A család az emeleten rekedt, mert a tűz a kijárathoz vezető lépcsőt is elérte.

Fákat döntöttek az utakra

145 ember, 90 láncfűrész, ötven autó - mentést gyakoroltak a Mátrában a katasztrófavédelem munkatársai. A téli időszakra készültek, amikor a nagy havazás miatt sok fa dől az utakra, járhatatlanná téve azokat. Legutóbb idén tavasszal okozott komoly gondot a havazás a Mátrában. Áprilisban volt, ahol 80-90 centi hó hullott, a kidőlt fák teljesen megbénították a közlekedést, több település napokig el volt zárva a külvilágtól.

Időseket kellett menteni a tűz elől

Lángba borult egy nyugdíjasház egyik lakása éjjel Budapesten a XIX. kerületben. A tűzoltók és a rendőrök több mint harminc embert mentettek ki az épületből. Öten füstmérgezést szenvedtek, négy embert vittek kórházba. Az épületben hat lakás lakhatatlanná vált. A tüzet valószínűleg egy felborult gyertya okozhatta.

KIGYULLADT A NYUGDÍJAS OTTHON: Percek alatt szétterjedtek a lángok

Minden perc számított, nem volt idő a tétlenkedésre, ezért a rendőrök ölükben hozták ki az idős embereket a lángoló nyugdíjasházból. Szerda éjjel gyulladt ki az egyik lakás a főváros XIX. kerületében.

Mély kútból mentették a cicát

Harminc méter mély kútból mentettek egy kismacskát a miskolci speciális mentők Szendrőn. Nyolc napja zuhant a kútba, a gazdái az elmúlt napokban több helyről próbáltak segítséget kérni, de senki nem vállalkozott a feladatra. A speciális mentők kétórás megfeszített munkával hozták a felszínre a kiscicát, semmi baja nincs.

TÁJFUN: óriási áradás és pusztítás

Hatalmas területeket borított el az árvíz Japánban, ahol a Lan nevű tájfun pusztít. Megmutatjuk azt is, hogyan mentik a bajbajutottakat a levegőből.

Mentés az utolsó pillanatban

Az utolsó pillanatban húztak ki egy nőt süllyedő autójából az ausztráliai Sydneyben. A rendőröket egy családi veszekedéshez riasztották. Amikor a helyszínre értek, a nő épp belehajtott autójával a közeli folyóba.

Saját lányát mentette a tűzoltó

Saját lányát kellett mentenie egy tűzoltónak szombat este Budapesten. Egy balesethez riasztották a kollégáival. A XVIII. kerületben frontálisan ütközött két autó. Hatan utaztak bennük, mindannyian megsérültek. A tűzoltó a helyszínen tudta meg, hogy a lánya is köztük van.

 

Szuperhős: mentőkutyának született

A legcsodálatosabb a mentőkutyák munkájában, hogy számukra az, hogy életeket mentenek, igazából egy izgalmas feladat, majdnem, hogy játék. Nem is tudják, mekkora hőstetteket hajtanak végre a világ legszörnyűbb katasztrófáinak romjai között.

A teljes adást ITT nézheti meg!

BARLANG: így segítenek a barlangi mentők

A héten már másodszor mentett turistát a Magyar Barlangi Mentőszolgálat. Ezúttal egy 22 éves amerikai került szorult helyzetbe. Íme: a helyszíni felvételek!

PUERTO RICO: 70 ezer ember veszélyben

Legalább hetvenezer ember életét fenyegeti közvetlenül Puerto Ricóban egy hurrikán által megrongált gát, amelyik bármelyik pillanatban átszakadhat. A mentőalakulatok szünet nélkül pásztázzák a hurrikán által romba döntött sziget belső területeit is. Minden lehetséges eszközzel próbálják kimenteni az áradás fogságába esett embereket: ahol csak térdig ér a víz, onnan teherautóval, ahol ez már nem lehetséges, csónakkal. A megközelíthetetlenné vált helyekről pedig helikopterrel.

Mexikó: még találnak túlélőket

Még mindig találnak túlélőket a keddi, 7.1-es erősségű földrengés után Mexikóban. Egy összedőlt iskolánál befejezték a mentést: összesen 36 ember, köztük 19 gyerek halt meg. A hivatalos adatok szerint a földmozgás halálos áldozatainak száma 273-ra nőtt, több mint kétezer sérültet kezelnek még kórházban.

Segélyhívó: pontos cím nélkül is tudják a helyet

Akkor is elindul a mentő vagy a tűzoltó segíteni, ha a telefonáló nem tudja megmondani egy baleset pontos helyszínét. Ezt az a buszsofőr sem tudta, aki közösségi oldalán azt állítja, hogy miután nem tudta megmondani pontosan a kiskunfélegyházi buszpályaudvar címét, a segélyhívó munkatársa nem tudott neki segíteni. A 112-es segélyhívó üzemeltetője azt írta, hogy munkatársaik minden esetben tudják, hogy honnan jött a hívás, de a pontos információk segítik a mentést. A kiskunfélegyházi zebrán elütött kisfiúhoz nyolc perc alatt ért ki a mentő.

95 ezer liter gázolaj ömlött ki a kisiklott tehervonatból

Gázolajat szállító tehervonat siklott ki szerda este Vépen. A 18 vagonból álló vonat hat tartálya borult oldalra, az egyik kilyukadt, körülbelül 95 ezer liter gázolaj ömlött ki belőle a vasút melletti területre. A baleset után leállították a forgalmat a Szombathely-Sárvár vonalon, de reggel ismét menetrend szerint jártak a vonatok. A mentés napokig elhúzódhat.

Még 13 magyar van a hurrikán sújtotta területen

Még 13 magyar van az Irma hurrikán által sújtott Saint Martinon. A külügyminisztérium közülük hetet egy bérelt amerikai géppel hoz ki a karibi szigetről, a többiek saját maguk intézik hazaútjukat. Az Irma eközben trópusi viharrá szelidülve pusztít tovább, már Floridától északabbra, áradásokat okozva.

Baywatch Feri akcióba lendült!


szerző:
2017.08.30. 20:15
Baywatch Feri akcióba lendült!

Bálint és Bianka beeveztek a hajóval, hogy horgásszanak, a sikertelen élelemszerzés után azonban megpróbáltak kijönni, de a sodrás keresztbe tett nekik. Nagy szerencsétlenségükre Feri pont kiszúrta őket és közbeavatkozott, ami egy hatalmas veszekedést szült.

Houston: a katasztrófa sújtotta a terület

Már majdnem 4000 embert kellett az áradás elől kellett kimenekíteni hajóval vagy helikopterrel. A katasztrófavédők óránként 1000 segélyhívást kapnak, igyekeznek mindenhová eljutni, de ez nem egyszerű!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Élve sikerült kimenteni romok alól három testvért

Élve sikerült kimenteni romok alól három testvért az olaszországi Ischia szigetén, ahol komoly pusztítást végzett egy földrengés hétfőn este. A 11 éves Ciro, akit utoljára hoztak ki, a mentők szerint megmentette testvérei életét, amikor a földrengés kezdetén belökte őket egy ágy alá. A Richter-skála szerinti 4-es erősségű földmozgásban ketten haltak meg.

Megmentették a motorba szorult kiscicát

A Zuglói Rendőrségtől kértek segítséget egy kiscica kiszabadításához. Mozgásban volt az autó, aminek motorjában szorult be a csöppség, sírására csak a parkolás után figyeltek fel. A cica az ékszíjaktól több sebet szerzett, farkát amputálni kellett.

Lali kimenti fuldokló rajongóját a vízből

Miután Lali megbántja rajongóját, észreveszi, hogy Mancika fuldoklik a vízben. Miután hősiesen kimenti a lányt, a vízimentős elhinti, milyen tehetséges vízimentő lehetne belőle, Laller pedig elhatározza, hogy elvégzi a tanfolyamot.

Órákon át himbálóztak ég és föld között

Rémálommá változott a városnéző kirándulása annak a 65 embernek, akik órákon keresztül himbálóztak ég és föld között a meghibásodott kölni libegőn. A szerkezet azután állt le, hogy az egyik kabin nekiütközött a kábeleket tartó oszlopnak. Több mint 100 tűzoltót kellett kivezényelni a mentéshez, akik végül mindenkit épségben hoztak le az 50 méteres magasságból.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való