KERESÉS search-close

melegrekord

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "melegrekord"

1901 óta az idei a legmelegebb június

Melegrekord – az idei volt a legmelegebb június 1901 óta. A kánikulában a mentőket is gyakrabban riasztják. Főként idősek, szívbetegek lesznek a rosszul. A megkérdezett strandolók azt mondták, ügyelnek arra, hogy ne száradjanak ki és ne legyenek túl sokat napot. Ha tehetik, vízparton töltik a szabadidejüket.

Megdőlt a fővárosi melegrekord, holnap akár 37 fok is lehet

Az egész ország izzadt ma a kánikulában, a fővárosban rekordmeleget mértek. Tegnap óta él a legmagasabb fokú hőségriasztás, a szociális ügyekért felelős államtitkár pedig vörös kód figyelmeztetést adott ki, ilyen esetben a szociális intézményeknek szállást kell adniuk az arra rászorulóknak. A figyelmeztetés vasárnap éjfélig tart, de addig még a mainál is melegebb, akár 37 fok is lehet. 

Békéssámsonon ma 30,9 Celsius-fokot mértek

Megdőlt a napi melegrekord: Békéssámsonon pénteken 30,9 Celsius-fokot mértek, ami fél fokkal magasabb az eddigi csúcsnál. Országszerte nyárias volt az idő. Estétől azonban hidegfront érkezik, ami több mint tíz fokkal veti vissza a hőmérsékletet. Ez megviseli a krónikus betegek és a gyerekek szervezetét, és sok kismamánál beindíthatja a szülést.

 

18,1 fok – megdőlt a melegrekord

Rekordmeleg volt szombaton délután. A Somogy megyei Főnyeden 18,1 fokot mértek. Ezen a napon mióta mérnek, még soha nem volt ilyen enyhe az idő. Például Pécsen már kabátra sem volt szüksége mindenkinek. Viszont Szegeden borús, szeles volt a szombat. A hirtelen meleg sokakat megviselhet, az orvosok azt mondják: több lehet a szívinfarktus, erősödhet a depresszió és a migrén.

 

Ez történt augusztusban


szerző:
2018.12.27. 18:47
Ez történt augusztusban

Folytatjuk év végi összefoglalónkat. Pokoli hőség, és melegrekord Európában, hídomlás Genovában, krízis a Honvédkórházban, megemelt miniszteri fizetések, és a Hír tv eladása.

Sosem volt még ilyen meleg novemberben

Három évvel ezelőtt hasonló időjárás volt hazánkban, mint idén. Közel 20 fokos hőmérséklet, verőfényes napsütés, rügyező növények és tavaszt idéző hangulat – mindez novemberben. Az időjárás valóban szokatlan, de ennek inkább örültünk, mintsem vágyakoztunk a szomorkás, hideg idő után.

Eddig minden nap megdőlt a melegrekord novemberben

Szombaton a Békés megyei Sarkadon több mint 24 fokot mértek, legutóbb 1970-ben volt hasonlóan jó idő ezen a napon. A szokatlan meleg az idősek és a gyerekek szervezetét is megterhelheti az orvos szerint. Jövő héttől várható kisebb lehűlés, de akkor is 15 fok feletti értékeket mérhetünk.

Újabb melegrekord dőlt meg!


szerző:
2018.10.29. 17:58
Újabb melegrekord dőlt meg!

Még mindig tart a vénasszonyok nyara! Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn.

Melegrekord: 68 éves átlag dőlt meg

Micsoda nap volt ez a mai – írtuk pontosan három évvel ezelőtt, melegebb volt, mint nyár közepén: 68 éves melegrekord dőlt meg egyszer hajnalban, és külön délután is: Szegeden 35 fokot mértek. Látványosra sikerült a nyár búcsúja, de ezek már tényleg az utolsó pillanatok voltak, utána ugyanis beköszöntött az ősz.

Európa a hőség fogságában

Nemcsak Magyarországon, hanem Európa számos országában is tombol a hőség. Sorra dőlnek meg a melegrekordok Németországtól Horvátországig. Sok településre, területre a legmagasabb fokú, vörös riasztást adták ki.

Megdőlt a napi melegrekord


szerző:
2018.04.29. 18:10
Megdőlt a napi melegrekord

Megdőlt a hajnali és a nappali melegrekord. A Szeged melletti Sándorfalván kora reggel 18,7 fokot mértek. Délután pedig Kelebián 31,4 fok volt. Annyira nyárias volt az idő, hogy többen már a Balaton vizében hűtötték magukat.

 

Újabb melegrekord dőlt meg

Szombat hajnalban melegebbet mértek, mint ezen a napon korábban bármikor, Budapesten 26 egész 6 tized fok volt. A forróságot sokan egyre nehezebben bírják. Azért, hogy a klímák és a ventilátorok folyamatosan mehessenek, több településen leállította a halasztható karbantartásokat az EON, így nem kellett áramszünetet tartani. Holnap már változás kezdődik, de a jövő hét közepén megint lehet akár 38 fok is.

Tikkasztó hőség – néptelen utcák

Hőségriadóval, hatalmas kánikulával indult az augusztus. Míg a vízpartok megteltek, voltak olyan települések, ahol szinte teljesen kiürültek az utcák napközben. A fővárosban a 100 éves melegrekord is megdőlt. A mentőket is többször riasztották. 15 százalékkal többször, mint egy átlagos napon. Főleg rosszullétek, ájulások és infarktusok miatt. Véber István meteorológus szerint a forró levegő egyenesen Afrikából árasztotta el térségünket.

Könnyebben terjednek a vírusok

Már hétfőn is igazi tavasz volt, kedden azonban még ennél is melegebb lesz: majd húsz fok, akár a napi melegrekord is megdőlhet. A nagy hőingadozás megviseli a szervezetet, az ÁNTSZ szakértője szerint ilyenkor mindenkinek leesik a vérnyomása, így fáradékonyabbak leszünk. Az enyhe időben jobban terjednek a vírusok is, így, bár az inlfuenza már lecsengőben van, a többi légúti fertőzés több megbetegedést okozhat a következő hetekben.

Szokatlanul meleg volt szombaton

Szokatlanul meleg volt szombaton. Olyannyira, hogy Debrecenben sokan fürdőruhába bújtak és a medencéből élvezték a szikrázó napsütést. Igazi tavaszias idő volt. Habár egy hete még a hó esett, szombaton majdnem megdőlt a melegrekord. A novemberi meleg marad vasárnapra is, de hétfőtől már lassú lehűlés várható.

Majdnem 20 fok volt, de megint jön az eső

Áprilist idézte hétfőn az időjárás, sok helyen majdnem 20 fok volt. Aki tehette, a szabadban töltötte a napot. Megtelt a budapesti Városliget. Örülhettek is a fővárosiak, ugyanis Budapesten megdőlt a melegrekord: 19,1 tized fokot mértek a hőmérők. Az öröm viszont nem tart sokáig: keddtől jön a lehűlés, és egész héten eső várható.

Fókusz Plusz 2016-01-02


szerző:
2016.01.02. 18:45
Sorra dőlnek a melegrekordok novemberben

Közel 20 fokos hőmérséklet, verőfényes napsütés, rügyező növények és tavaszt idéző hangulat – mindez novemberben. Az időjárás valóban szokatlan, de ennek inkább örülünk, mintsem vágyakoznánk a szomorkás, hideg idő után.

Megdőlt a melegrekord, de hétvégén már beköszönt az ősz

 68 éves melegrekord dőlt meg egyszer hajnalban, és külön délután is: Szegeden 35 fokot mértek. Látványosra sikerült a nyár búcsúja, de ezek már tényleg az utolsó pillanatok.

68 éves melegrekord dőlt meg


szerző:
2015.09.17. 17:30
68 éves melegrekord dőlt meg

Micsoda nap volt ez a mai: Melegebb volt, mint nyár közepén: 68 éves melegrekord dőlt meg egyszer hajnalban, és külön délután is: Szegeden 35 fokot mértek. Látványosra sikerült a nyár búcsúja, de ezek már tényleg az utolsó pillanatok, hétvégén beköszönt az ősz.

Melegrekord a nyár utolsó napján

Forrón indult az ősz, igazi kánikulával köszöntött be. A másodfokú hőségriasztás éjfélig tart. Három éves melegrekord dőlt ma meg, Dombegyházon 36,9 fokot mértek. Az előrejelzések szerint már csak egy nap van hátra az idei utolsó hőhullámból, az izzasztó meleget csütörtöktől válthatja a hűvösebb idő.

Fókusz 15-07-07


szerző:
2015.07.07. 19:25
Fókusz 15-07-07

Fókusz: A leghidegebb falu - Miközben Budapesten ismét megdőlt a melegrekord, Zabarban kedden reggel csak 13 fok volt, elkelt a kabát. Mentsük meg a szerelmet! - Völgyesi Gabi három éve harcol, hogy helyrehozza a kapcsolatát. Miért jelent gondot a gyerek? Tiszta vizet - Van, akinek napi 5 litert meg kellene innia. De nem mindegy, hogy mit. Tanácsok kánikula idejére.

Megtaláltuk hazánk leghidegebb települését

A pirkadat percei a Nógrád megyeri Zabaron. A nap komótosan lépi át a horizontot, hogy a következő 13-14 órában felperzselje a határt. Néhány napja hazánkban is brutális a nyár, nyomasztó a hőség. De nem itt. Zabar évek óta a magyar meteorológia egyik slágertelepülése, sorra dőlnek meg itt a hidegrekordok. Ráadásul legtöbbször éppen nyáron. Süle László riportja.

Majdnem 30 fok volt, de elmaradt a rekord

Majdnem 10 fokkal volt kedden melegebb, mint egy átlagos május 5-én. Bár hivatalosan a 30 fokot sehol nem haladta meg a hőmérséklet, a megszokott 20 fokos átlagnál ez így is sokkal magasabb. A május 5-ei melegrekordot még 1946-ban mérték Kaposváron, akkor 33,4 fokot mutattak a hőmérők.

Előzetes: Kánikula volt, de sehol nem dőlt meg a melegrekord

A legmelegebb Drávaszabolcsban volt, ahol 29,8 fokot mértek, ami csaknem 4 fokkal elmarad a május 5-én mért rekordtól. Aki tehette, víz mellett hűsölt, vagy fagyit nyalt, ám az orvosok szerint ilyenkor több folyadékot is kell inni, mert a hirtelen jött meleg megterheli a szervezetet. Az RTL Híradó riporterei sok helyen jártak az országban, este hatkor megmutatjuk, ki hogyan viselte a hőséget.

Melegrekordok után 10 fokos lehűlés

Sálak, sapkák és nagykabátok váltották a nyári ruhákat. Az elmúlt napok verőfényes napsütése után ma már hűvös, borongós - szinte ősz idő volt, az egész országban. Több mint 10 fokot esett a hőmérséklet. Két nappal ezelőtt még melegrekordok dőltek meg, szombaton viszont már sokan fáztak. Az RTL Híradó által megkérdezett háziorvos szerint ez a jelentős hőmérséklet-ingadozás nagyon megviseli az emberek szervezetét.

Olyan meleg volt ma, mint nyáron


szerző:
2015.04.16. 18:20
Olyan meleg volt ma, mint nyáron

Nyár volt csütörtökön, és megdőlt az országos melegrekord is. A Győr-Moson Sopron megyei Oslin 29,2 fokot mértek, Újpesten is több mint 28 fok volt. Legutóbb 1952-ben volt hasonlóan meleg ezen a napon. A jó idő sokakat csalt ki a szabadba, a mentőknek viszont több munkájuk akadt, több volt a baleset és sokan lettek rosszul. Az érkező hidegfront pedig még jobban megterheli majd a szervezetünket, hétvégére csupán 12 fokot jósolnak a meteorológusok.

27 fok is lehet jövő héten


szerző:
2015.04.11. 18:25
27 fok is lehet jövő héten

A budapesti Városligetben bikinire vetkőztek a lányok, pedig péntek hajnalban még több helyen gyenge fagy volt az országban. Az első igazi tavaszi hétvége a sok évi átlaganál melegebben alakul. Az RTL meteorológusa szerint vasárnap is marad a hirtelen jött jó idő, sőt a jövő hét közepén akár 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet, ezzel pedig megdőlhet a melegrekord.

2014 volt a Föld legmelegebb éve


szerző:
2015.01.17. 18:07
2014 volt a Föld legmelegebb éve

És a tavalyi év volt egyben Magyarország történetének valaha mért legforróbb esztendeje. Nálunk az enyhe december és a szokásosnál melegebb nyáréjszakák okozták a kirívó statisztikát. Magyarországon amúgy pénteken is megdőlt a melegrekord, sokfelé pedig még szombaton is 10 fokkal többet mértek, mint a sokéves átlag.

Csaknem 20 fok volt a Fertő-tónál

Megdőlt a napi melegrekord, a Fertő-tó mellett majdnem 20 fokot mértek napközben. Néhány nap alatt csaknem 25 fokkal lett melegebb az időjárás. A nagy változás elsősorban az időseket és a szívbetegeket viselte meg, a mentősöket is jóval többször riasztották, mint egy átlagos napon.

Előzetes: Megdőlt az országos melegrekord

Napsütés, szivárvány, 18 fok: tipikus áprilisi időjárás volt ma. Főként az ország középső és nyugati tájain élők örülhettek. Megdőlt az országos melegrekord, Sopronban csaknem 18 fokot mutatott a hőmérő, Fertőrákoson pedig meg is haladta ezt az értéket. A tisztiorvosi szolgálat arra figyelmeztet, hogy közeleg az influenza szezon, ezért még most, a járvány előtt érdemes beadatni a védőoltást. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.

Fókusz 14-06-10


szerző:
2014.06.10. 19:30
Fókusz 14-06-10

Fókusz: Halálos száguldás - Három fiatal életét oltotta ki az újvidéki fiatal, aki 160-nal ütközött autójuknak. Ment már 290-nel is. Hasra gyúrt a bajnok - Katának 13 kilót kellett leadnia a győzelemért, szerelme közben a konyhában nasizott. Van, aki forrón szereti? - Hogyan védekezzünk az embertelen hőség és szúnyogok ellen? Megmutatjuk a leghatásosabb praktikákat.

Hőség: van, aki forrón szereti?


szerző:
2014.06.10. 17:00
Hőség: van, aki forrón szereti?

Alig kezdődött el a nyár, rögtön megdőlt a melegrekord. Az Időkép szerint Csongrádban délután kettőkor már 37,8 fokot mértek, ennyi ezen a napon még soha sem volt az országban.

Izzik a levegő a fővárosban


szerző:
2011.08.24. 17:19
Izzik a levegő a fővárosban

Majd százéves napi melegrekord dőlt meg a fővárosban. 1918. augusztus 24-én 34,3 Celsius-fok volt, 2011-ben pedig 36,6 fokot is mértek.

A hőség helyzet fokozódik


szerző:
2011.08.23. 18:35
A hőség helyzet fokozódik

Nem dőlt meg az országos melegrekord, de így is több településen mutatott 35-38 fokot a hőmérő. Szerdától harmadfokúra emelik a hőségriadót.

Ismét megdőlt a melegrekord


szerző:
2011.07.14. 18:57
Ismét megdőlt a melegrekord

Délután Pakson 37,8, a fővárosban 37,4 fokot mértek. Budapesten ezzel egy 1883-as rekord dőlt meg.

Ébredezik a természet a nagy melegben

Nyílik a hóvirág és az ibolya, egyes fákon és bokrokon pedig megjelentek az első rügyek.

Hajszál híján megdőlt a melegrekord

Nem dőlt meg, de újból beállt a melegrekord. Ahogy 18 éve Somogyszobon, most Szombathelyen mértek 13,6 fokot.

Fél fok hiányzott a melegrekordhoz

Mindössze fél fokkal maradt el pénteken a december 24-én eddig mért legmelegebbtől a hőmérséklet.

Ráfázhatunk az egynapos melegre


szerző:
2010.12.08. 17:24
Ráfázhatunk az egynapos melegre

A tavaszias időt dermesztő hideg követi. A hőmérséklet ingadozása megviseli a szervezetet.

Tavasz az őszben


szerző:
2010.11.13. 18:18
Tavasz az őszben

Sokan voltak a szabadban a tavaszias időben, vasárnap a 24 fokos melegrekord is megdőlhet.

Új országos melegrekord: 21,8 fok!

Húsz százalékkal több riasztást kaptak a mentők a hirtelen jött meleg miatt.

Megdőlt a melegrekord


szerző:
2009.12.23. 16:40
Megdőlt a melegrekord

A Baranya megyei Sellyén 18,5 fok volt délután egy órakor a hőmérséklet.

Megdőlt a melegrekord Budapesten


szerző:
2009.11.25. 16:14
Megdőlt a melegrekord Budapesten

Azt sem lehet kizárni, hogy az ország több pontján is csúcsértéket ér el a hőmérséklet.

Nem volt elég meleg a rekordhoz


szerző:
2009.11.17. 19:46
Nem volt elég meleg a rekordhoz

2000. november 17-én 23,1 fok volt Baján és Kőrösszakálon.

Megdőlt a melegrekord Budapesten


szerző:
2009.04.12. 22:06
Megdőlt a melegrekord Budapesten

A szokatlan meleg a következő napokban is jellemző lesz.

Megdőlt a budapesti melegrekord!


szerző:
2009.04.11. 11:28
Megdőlt a budapesti melegrekord!

A fővárosban 26 fokot mértek pénteken. Szombaton is új csúcsra számítanak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való