KERESÉS search-close

megszűnik

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "megszűnik"

Éjfélkor elhallgat a Music FM


szerző:
2019.02.07. 18:51
Éjfélkor elhallgat a Music FM

Örökre elhallgat ma éjfélkor a Music Fm, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem hosszabbította meg a műsorszolgáltatási szerződésüket.

 

Megszűnik az Erzsébet-utalvány

Az állami forgalmazó honlapján az adókedvezmény jövő évi kivezetésére hivatkozik. A munkáltatók egy része viszont úgy tudjuk, továbbra is kínált volna Erzsébet-utalványt a dolgozóinak, hiába emelkedik az adóteher. Ők most például attól a külföldi cégtől rendelhetnek új étkezési utalványt, amelyiket a kormány 6 éve kiszorított a piacról, és amelyik sok milliárdos kártérítési pert nyert az állammal szemben.

 

Megszűnik a Zoom.hu


szerző:
2018.12.21. 21:56
Megszűnik a Zoom.hu

Megszűnik a Zoom.hu, a Tarjányi Péter által alapított hírportál. A portál egyik munkatársa az Indexnek azt mondta: úgy tudja, nincs szó politikai alkuról, egyszerűen elfogyott a pénz. A lapvezetés sokáig külföldi befektetőkkel tárgyalt, de ezek mind sikertelenül zárultak.

Megszűnik a cafeteria az Országos Széchényi Könyvtárban

Megszűnik a cafeteria az Országos Széchényi Könyvtárban január elsejétől. Eddig évente bruttó 200 ezer forintot kaptak a dolgozók, de néhány napja a vezetés bejelentette, hogy a nemzeti közgyűjtemény jövőre egyáltalán nem ad cafeteriat. A szakszervezetek szerint ez várható volt, miután a kormány eltörölte a legtöbb béren kívüli juttatás adókedvezményét. A kormány viszont korábban azt állította, hogy a munkavállalók nem járnak rosszabbul, mert a bérek emelkednek.

 

Eltűnik a Heti Válasz is

Csütörtökön jelenik meg utoljára nyomtatásban a Heti Válasz. Simicska Lajos, a hetilap tulajdonosa már az újabb kétharmados Fidesz-győzelem után jelezte: nem finanszírozza tovább a lapot, amely vevőt keresett magának. Bár voltak érdeklődők, a főszerkesztő ma azt mondta: az erős politikai ellenszél miatt mindegyik visszalépett.

 

80 év után megszűnik a Magyar Nemzet

A magyar sajtó egyik legrégebbi lapja szűnik meg szerdán nyolcvan év után. A Magyar Nemzet végig kísérte Magyarország 20. századi történetét, újságírói többször fontos szerepet játszottak a közélet alakításában.
Forrás: Arcanum

 

Végleg megszűnik a Népszabadság

A kiadó új tulajdonosának közleménye szerint sem racionális lehetőségét, sem gazdasági megalapozottságát nem látják a lap újraindításának. A Népszabadság kiadását októberben teljesen váratlanul függesztette fel a Mediaworks, majd az új tulajdonos, az Opimus Press Zrt. azt közölte: áttekintik, van-e lehetőség újra kiadni a lapot, most erre a vizsgálatra hivatkozva közölték, hogy nem lesz többé Népszabadság.

 

10 milliárdot költött saját magára a KLIK

Saját szervezetének fejlesztésére költött indulásától mostanáig 10 milliárd forintot a Klebelsberg Intézményfenntartó. Hogy pontosan mire fordítottak ennyi pénzt, azt Hadházy Ákos az LMP társelnöke kérte ki a KLIK-től. A politikus szerint a tanulmányok egy részét összeollózták, és milliárdokat költöttek munkabérre és tanácsadókra. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért kellett 10 milliárd a KLIK felállításához, mert az oktatás bonyolult dolog. De hiába a milliárdok: a kormány döntése nyomán az intézményfenntartó jelenlegi formájában megszűnik.

Sok bolt már most vasárnap kinyit

Sok áruház már most vasárnap kinyit, miután pénteken hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben, hogy szombattól megszűnik a vasárnapi boltzár. Mivel ez az időpont már túl közel van ahhoz, hogy utasításba adják a munkavégzést, a boltokban ezen a héten csak azok dolgozhatnak, akik ezt önként vállalják. Az áruházak többsége emiatt a szokásosnál magasabb bért ígért.
 

Megszűnik a KLIK, az állam marad a fenntartó

Megszűnik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az önkormányzatok viszont nem kapják vissza az iskolákat, továbbra is az állam lenne a fenntartó. Az Köznevelési Kerekasztal keddi sajtótájékoztatóján az is bejelentették, hogy az iskolák igazgatói több feladatot és nagyobb önállóságot kapnának, de a közbeszerzéseket továbbra is az intézményfenntartó kezelné. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez mind névleges változtatás, vagyis nem elegendő.

Aggódnak a fogyatékos gyerekek és szüleik

Ellehetetlenül a fogyatékosok oktatása Miskolcon - ettől tartanak azok a szülők, akik középsúlyos értelmi fogyatékos gyermeket nevelnek. Arról kaptak tájékoztatást, hogy a helyi szakképző iskolában megszűnik szeptembertől az a képzés, ahol ennek a tanévnek a végéig ezek a gyerekek tanulhatnak, például kertésznek. Hogy hová mehetnek majd, egyelőre nem tudni.

Búcsút inthetünk a folyóírásnak?

Pár éven belül búcsút inthetünk a kézírásnak? Több európai iskola is azt tervezi, hogy a modern technológiát részesíti előnyben a tanulásnál, így okafogyottá válik az is, hogy a diákok kézzel írják a tananyagot, vagy a házi feladatot. Mennyire jó ez az irány és hova vezethet? Budavári Zsuzsanna, grafológust kérdeztük.

80 iskolában szűnik meg a gimnáziumi képzés

Fokozatosan megszűnik a gimnáziumi képzés az ország több mint 80 iskolájában. Az összes érintett intézmény vidéki. Ezeket a Nemzetgazdasági Minisztérium vesz át, mert a szakképzés lesz a meghatározó.

Hiába tiltakoztak, megszűnik az iskola

Hiába tiltakoztak a szülők a képviselőtesületi ülésen, a XV. kerületi önkormányzat támogatta a Neptun Általános Iskola megszűnését. Erről csütörtökön szavaztak a képviselők. Így egyre nagyobb az esélye, hogy jövő szeptembertől három másik iskolában szétszórva kezdik majd a diákok az új tanévet.

Wallenberg: Aggódnak a szülők

Végleges döntés még nincs a Wallenberg Szakiskola megszűnéséről, de az átszervezésre már megkapta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az utasítást. Ez hangzott el azon hétfői fórumon, ahol a diákok szülei feltehették a kérdéseiket az intézményfenntartó szakképzésért felelős vezetőjének. Az egyik szülő az RTL Híradónak azt mondta, továbbra is aggódnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint folytatják az egyeztetéseket.

Megszűnik a Raoul Wallenberg Szakiskola

Az igazgató és a tanárok három nappal ezelőtt tudták meg, hogy szeptemberben az osztályok már hat másik középiskolába szétosztva folytathatják csak tanulmányaikat. A diákok és a szülők aggódnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma írásban azt írta az RTL Híradónak, még egyeztetnek arról, hogy a diákok hol folytathatják tanulmányaikat.

Váratlanul közölték, hogy megszűnik az iskola

Egyik napról a másikra közölték a tanárokkal és a diákokkal, hogy megszűnik az iskola. Csaknem háromszáz gyereknek és több mint negyven tanárnak tanév végén új iskola után kell néznie. Az egyik pedagógus szerint azért, mert a XV. kerületi Neptun Általános Iskola épületére egy másik iskolának van szüksége. Sok tanár attól fél, hogy nem lesz munkája, a szülők pedig azon aggódnak, hogy a gyerekeknek távolabbi iskolába kell majd járniuk. Ha egyáltalán lesz elég hely a kerületben.

1600 szak szűnhet meg


szerző:
2015.03.26. 18:35
1600 szak szűnhet meg

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy törvénymódosítási csomagot dolgozott ki, amelynek része például az is, hogy 2020-ig 15 százalékkal csökkentenék a felsőoktatási szakok számát. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez csak arról szól, hogy pénzt vonjanak ki a felsőoktatásból.

Az elesettek utolsó mentsvárát is elvehetik

Több ezer pszichiátriai beteg, fogyatékos, hajléktalan és idős ember maradhat ellátás nélkül januártól.

Megszüntetik a Független Hírügynökséget

A Független Hírügynökség működtetői a hírügynökség megszüntetését kezdeményezik.

Csend fogadja a rádió hallgatóit

Elhallgatott kedden délután négy órakor a radiocafe 98.6.

Búcsú a gázártámogatástól


szerző:
2009.12.08. 08:10
Búcsú a gázártámogatástól

A Világgazdaság információi szerint a támogatást a kormány április 15-ével megszünteti.

Megszűnnek az iskolabuszok


szerző:
2009.05.14. 20:20
Megszűnnek az iskolabuszok

Nincs pénz az iskolabuszok fenntartására és átalakítására.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való