KERESÉS search-close

megoldás

80 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "megoldás"

Speciális módszerrel segítenek azokon, akik gerincsérvben szenvednek!

Úgy néz ki, már nem kell azoknak a betegeknek nagy műtéten átesniük, akik gerincsérvben szenvednek: a páciensek a műtét alatt végig ébren vannak, így tudják az orvosok pontosan beállítani a műszert, hogy az ott hasson, ahol a fájdalom van!

KABÁT PETI & RÓKA ADRIENNE: Egyszer egy tál leves landolt Peti fején

Peti és Adrienne már régóta együtt vannak. Elkerülhetetlen, hogy néha ne zörrenjenek össze. Ismerik már a másikat jól, és tudják, hogyan kell kezelni az ingerült helyzeteket. Persze még így is előfordulhat, hogy Peti fején egy tál húsleves landol...

Tinnitus: van rá megoldás!


szerző:
2019.01.18. 17:04
Tinnitus: van rá megoldás!

Magyarországon kb. ötszázezren szenvednek a fülzúgástól. Így a Tinnitus ma már népbetegségnek számít, amit kiválthat stressz, de okozhatja többek közt magas vérnyomás, keringési betegségek, vagy az agy is. A Fókusz annak járt utána, hogy mi lehet a megoldás a betegségre!

VV Zsuzsu: „Hogy lehettem ekkora idióta?”

Zsuzsu teljesen értetlenül állt a fennálló helyzet előtt, majd társait kérdezve próbált megoldást találni rá.

Ezrek követelik a megoldást az orvoshiányra

Több ezren követelik az interneten, hogy a kormány oldja meg az orvoshiányt a Honvédkórház koraszülöttcentrumában. A hvg.hu írta meg először, hogy a részleg december 15-én két hétre bezár, mert az elmúlt fél évben összesen 7 szakember távozott az osztályról. Gulyás Gergely miniszter szerint az ellátás megszervezése nem a kormány hatásköre, hanem az egészségügyi államtitkárságé. A DK szerint koraszülöttek életét veszélyeztetik.

Dupla állami támogatást kap, akinek csütörtöktől sikerül otthagynia a közmunkát

A pénzügyminiszter bejelentette, havi 45 ezer 600 forintra emelik a tavalyelőtt bevezetett elhelyezkedési juttatást. Varga Mihály szerint így 50 ezerrel csökkenhet a közmunkások száma. A szakszervezetnél viszont azt mondják, alig valaki élhet a lehetőséggel, mert a többség hiába keres, az otthona környékén nem talál munkát.

 

Hogyan lépsz túl a kudarcon?


szerző:
2018.09.06. 16:20
Hogyan lépsz túl a kudarcon?

A legnagyobbra sztárok sem mondhatják el a karrierjükről azt, hogy ne jelentkeztek volna benne hullámvölgyek. De, vajon milyen módszerrel evickélnek ki ezekből a gödrökből, és egyáltalán, mennyire viseli meg őket a kudarc?

Így győzte le Szentesi Éva a halálos kórt

Szentesi Éva, a WMN újságírója három éve tünetmentes - a betegség leküzdéséről Éva mesélt nekünk!

Ki ügyel a gyerekre nyáron?

Javában tombol a nyári szünet, ilyenkor pedig minden szülőnek nagy dilemma, hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét. Megoldások és dilemmák a riportban!

Felmarták az utat, majd úgy hagyták

Az út felmarása már maga a megoldás, aszfaltozni nem fognak. Ledöbbent a győrújfalui polgármester, amikor a közúttól azt mondták neki, hogy a falu közelében körülbelül egy hónapja felmart szakasszal nincsenek további terveik, marad úgy, ahogy van. Erről a 444.hu számolt be először. A közútnál azt mondják ez egy bevett módszer arra, hogy kevésbé csússzon az út.

Hajnal Jani kutyabaja


szerző:
2018.01.31. 08:05
Hajnal Jani kutyabaja

Nyáron mutatta be Hajnal Jani újdonsült kutyusát, Tiplit itt a Reggeliben. Azóta eltelt fél év, és Janinak most kutyagondjai akadtak. Eljött hozzá Korom Gábor, a mi kutyaszakértőnk, hogy megoldást találjunk a bajokra.

Nem fogod elhinni, milyen játékot barkácsolt a szigetlakóknak Istenes Bence!

Berci kétségbeesetten kérte a Survivor műsorvezetőjének segítségét, ugyanis a játékkészítők állítólag az első egyéni védettségi játékra nem találtak ki semmit. Micsoda szerencse, hogy Istenes Bence a 45 fokos kánikula ellenére össze tudott dobni egy kis faépítményt!

Következő rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

Egy barátság vége:

Krisztának volt egy gyerekkori barátnője, de már három éve nem tartják a kapcsolatot. Kriszta azt állítja, hogy Erzsike annyira beleavatkozott az életébe, hogy erre ráment a házassága is. Bár Kriszta nem akarja, hogy Erzsi és ő újra barátok legyenek, szeretne választ kapni a kérdéseire.

Orvosi áttörés a kismamákért

Egy egyszerű vitaminnal megelőzhető lesz a vetélések és a születési rendellenességek egy része. Egy ausztrál professzornő jött rá, hogy mi a legfőbb oka annak, ha egy asszony elveszíti a magzatát, illetve mi okozza a születési szív-, vese- és gerinc rendellenességeket. A megoldás szerinte a B3 vitamin.

Előző rész (2017. július 10.)

Vajon képes lesz Bandi megbocsátani Miklósnak András halálát? Gizelláéknak sikerül megoldást találni Stella nyelvtanulási problémájára? Natasa és Emília életükben először nem értik meg egymást. Meddig képes Tóbiás magában tartani Ludwig titkát?

Ismét nő az ingatlanok ára?


szerző:
2017.07.10. 07:57
Ismét nő az ingatlanok ára?

Százszoros is lehet a különbség egy vidéki kétszobás családi ház, és egy budai luxusvilla között, miközben az ingatlanárak nemhogy csökkennének, de hamarosan újra növekedésnek indulnak majd. Anna és Miki annak is utána járt, milyen taktikát válasszunk, ha olcsóbban szeretnénk lakáshoz jutni!

Berényi Miki: „Mert engem ez az egész most már egyáltalán nem érdekel”

Bandi tárgyalása vészesen közeleg, és úgy tűnik, a fiatal fiú teljesen magára maradt.

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet. Tavaly ősszel a Házon kívül műsorban a bicskei otthon két korábbi lakója beszélt arról, hogy éveken át szexuálisan zaklatta őket az igazgató, aki jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A miniszter most bejelentette, hogy 2020-ig megszűntetik a bicskeihez hasonló, monstre otthonokat.

Hogyan küzdjük le a tömegiszonyunkat?

Makai Gabor pszichológus mesélt arról, hogyan győzhetjük le agorafóbiánkat. A szakember elárulta, miből is fakad ez a fóbia és hogy mi a különbség a szorongás és a félelem között!

Az értelmi sérült diákokat szakképesítés nélkül is lehetne tanítani?

Tanulási zavaros diákok: az oktatási kormányzat új ötlete szerint akkor is kötelező lenne osztályozni őket, ha a szakértői bizottság egy-egy tárgyból felmentésüket javasolja. Sőt, van másik ötlet is: az értelmi sérült diákokat szakképesítés nélkül is lehetne tanítani azokban az iskolákban, ahol hiányzik a gyógypedagógus. A szülők és a szakma is tiltakozik. Mit mond a kormányzat?

Kapuzárási pánik: Hogyan valld be az esküvő előtt, hogy a kapcsolatotok bajban van?!

Ez a hideg zuhany a legjobb dolog, ami történhet ilyen esetben velünk. Mielőtt minden félelmedet rázúdítanád jövendőbelidre, fontold meg, hogy hogyan is teszed, hiszen fontos, hogy megkíméld az érzéseiteket és a kapcsolatotokat.  Dr. Pepper és Pastor Calvin, a Married at First Sight  szakértői egy négy lépcsős tervet ajánlanak ahhoz, hogy elfogadd: zavar van az édenben…

Katus Attila az izzadás ellenszerét keresi

A személyi edző, életmód tanácsadó, világ- és Európa–bajnok sportoló egy igazán kellemetlen fiziológiás problémára próbált megoldást keresni, az EgészségKalauz pedig elkísérte erre a cseppet sem kellemetlen beavatkozásra.

BKV: Sztrájk vagy nem sztrájk?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

Előző rész (2017. március 23.)

Vajon bejut Stella az anyukájához? Vajon sikerül tisztáznia Péternek és Natasának a történteket? Vajon hol kap munkát Bandi? Vajon mi volna a megoldás Alizék hitelproblémájára?

Következő rész (2017. március 23.)

Vajon bejut Stella az anyukájához? Vajon sikerül tisztáznia Péternek és Natasának a történteket? Vajon hol kap munkát Bandi? Vajon mi volna a megoldás Alizék hitelproblémájára?

Előző rész (2017. február 23.)

Vajon van rá esély, hogy Ádám és Zsófi helyrehozzák a kapcsolatukat? Kristóf rájön, mi állhat a pánikbetegsége hátterében. Vajon sikerül Júliának megoldania a Kft. beszállító-problémáját? Ágnest hatalmas meglepetés éri.

Barátok közt: Ez történt a 4. héten

Úgy tűnik, hogy Ágnest megoldást talál a problémáira Sas személyében, de az eredménnyel maga sem számol előre. Emília megtudja, hová tűnt Milán. Gizella meghozza a döntést Ágnes ajánlatával kapcsolatban. Ádámék nyomozásához új segítőtárs csatlakozik. Vilmosék droghistóriája fordulóponthoz ér. Judit Miklós behálózásán dolgozik, de Ottó veszélyezteti a tervét. Vajon mi a célja a nőnek? Szilvia olyat mond Máténak, ami örökre megváltoztathatja a kapcsolatát Attilával, és ezzel magára haragítja Júliát. Rudi olyat tesz, ami komoly bajt okozhat másoknak.

Így szüntetheted meg a zsíros ételek okozta görcsöket

Csülkös bableves és töltött káposzta, aminek az epénk nem biztos, hogy örül. Viszont van megoldás a problémára! Íme a vese, epe, sőt az egyéb sima izomgörcsök elleni hathatós megoldás…

Megsegíthetik a kisboltosokat

Beavatkozhat a kormány a kisboltok megmentésért, ha valóban a bezárás szélére sodródnak a minimálbéremelés miatt. Hétfőn a COOP elnöke a Világgazdaságnak azt mondta, a szegényebbek lakta kistelepüléseken akkor sem tudják kigazdálkodni a béremelést, ha árat emelnek. A foglalkoztatás politikai államtitkár most azt közölte Híradónkkal, a kormánynak mindenre van forgatókönyve. Az LMP szerint viszont késésben vannak.

Gyerekek mentették a kutyákat

Lángoló házukból mentette ki egy testvérpár a család kutyáit Budakeszin. A kilenc és tizenegy éves fiú egyedül volt otthon néhány hete, amikor a tűz pusztított. Mindenük elégett, most egy bölcsőde szolgálati lakásában élnek. Éppen a kutyák miatt azonban nem maradhat ott a család. Az állatoktól viszont nem akarnak megválni, az önkormányzat szerint találnak megoldást.

Novák Lacinak őrült ötlete támad! – Megvenné a Rózsa Bisztrót?

Gizi keményen küzdött azért, hogy végre elérje az álmát, hogy üzletvezető lehessen a Mátyás király téri kávézóban. Először úgy tűnt, füstbe ment a terve, de aztán jött Novák Laci és az ő mentőötlete.

EpésKérdés – Mit tegyünk, ha görcsöl?

Sajnos nagyon kevés az olyan ember, aki még nem élt át vese-, epe- esetleg menstruációs görcsöket. Szerencsére mára már ezek gyorsan és professzionálisan orvosolható fájdalmak. Mik segíthetnek ilyenkor? Itt a megoldás!

Vége a csorba mosolyoknak?

A 21. század digitális technikai megoldásaival tökéletes mosolyra lehet szert tenni. 

Adri feltalálta a hagymaszag ellenszerét?

Kabát Peti hiába mosta meg egymás után ötször a fogát, a szájából áradó hagymaszag nem csillapodott. Adri ezért kénytelen volt kitalálni egy tuti praktikát a bűz ellen. Erre még Kabát sem számított!

Mit csináljunk, ha rosszul eszik a gyermek?

Gyakran előfordul, hogy a csöppségek csak bizonyos ételeket hajlandóak magukhoz venni. Ilyen esetekben semmiképp se pánikoljunk, ugyanis habár nem könnyű a helyzet, a jó hír az, hogy van rá megoldás!

Az ételallergia már gyermekkorban kimutatható

Sajnos manapság népbetegségnek számít az ételintolerancia, ami az orvosok szerint már gyermekkorban kimutatható. De vajon hogyan lehet felismerni?

ENSZ-közgyűlés: folytatódik a drogháború

Drogháború, droghalál, drogbűnözés, drogterjesztés, drogfogyasztás: a világ lényegében eredménytelenül harcol a kábítószerek ellen. Az ENSZ-nek 18 évig tartott, hogy 1998 után megint egyszer közgyűlést szervezzen, hogy, mi legyen a hatástalan globális drogpolitikával. Volt államfők, volt miniszterelnökök, üzletemberek, művészek és sportolók egy csoportja levélben szólította fel az ENSZ főtitkárát, változtassanak, mert az emberiség nem engedheti meg magának, hogy a XXI. század drogpolitikája ugyanolyan eredménytelen legyen, mint a XX. században volt. A levél elment, de a fordulat elmaradt.

Egyre közelebb a rejtély megoldása

Egyre közelebb van az egyiptológia egyik legnagyobb rejtélyének megoldása. Befejeződött az átfogó műszeres vizsgálata annak két titkos kamrának, amelyek Tutanhamon fáraó sírjából nyílnak. A világ szakembereinek egyelőre csak feltételezéseik vannak, még megvitatják az eredményeket. Még nem tudni, hogy mikor nyithatják meg az eddig titkos kamrákat.
 

SÁNDOR MÁRIA:

Sándor Mária azt mondja, addig nem tudnak semmit sem elérni, amíg az orvosok, a kórházigazgatók, az érdekképviseletek nem állnak melléjük és nem harcolnak velük.  A fekete ruhás nővér arra szólítja fel a kórházigazgatókat, hogy hirdessenek sztrájkot. Szerinte már ez az egyetlen eszköz, amivel még el lehetne érni, hogy bármi változzon a magyar egészségügyben.

Egészségügy: az államtitkár csomagja

Műsorunk kezdete óta mindennél többet foglalkoztunk két témával: az egyik az oktatás, a másik az egészségügy, mert úgy gondoljuk, leginkább ezeknek a gondjai érintik és foglalkoztatják legtöbbünket. Mindkettőre nemzetközileg párját ritkítóan keveset költ Magyarország. Nagyjából fél éve lett államtitkár Ónodi-Szűcs Zoltán, akit azóta hívunk – most eljött.

Ésszel vagy erővel?


szerző:
2016.03.08. 17:52
Ésszel vagy erővel?

Hogyan oldjuk meg, ha egy komoly problémával, nehéz feladattal találkozunk? A sztárok elárulták módszereiket...

Emília érdekes megoldást talált Zsolt problémájára

A doktornő mindent megtesz azért, hogy Zsolton segítsen. Ha kell, elhívja Andreát is, Zsolt volt párját.

Ha Szulejmán álomra hajtja a fejét, Ibrahimot megölhetik

A helyzet súlyosságát jól mutatja, az uralkodó már rég nem azon gondolkodik, megbocsájtson-e a pasának, hanem azon, hogyan vethet véget a férfi életének, anélkül, hogy ne szegje meg a saját szavát.

Életeket menthet a klíma


szerző:
2016.02.06. 11:20
Életeket menthet a klíma

Biztosan minden gépjárművezetőnek ismerős, amikor a hideg beköszöntével nem a romantikus történetektől párásodik a tekintetünk. Ha alig látunk ki az autónkból, gyakran a gyors és részleges megoldást választjuk, vagyis valamilyen anyagdarabbal letöröljük a szélvédőt. Pedig jobb, ha minél előbb megkeressük a probléma forrását a balesetek elkerülése végett!

A miskolci tanárok nem elégedettek

Nem javítgatni kell az oktatás rendszerén, hanem teljesen újra van szükség - ezt mondta híradónknak az emberi erőforrások miniszterének tegnapi ígéreteiről a miskolci tiltakozó akciót indító tanárok egyike. Balog Zoltán és a köznevelési államtitkár csökkenő adminisztrációról, és az úgynevezett köznevelési kerekasztal összehívásáról beszélt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint viszont a bürokráciacsökkentés nem oldja meg a legsürgősebb gondokat.

Itt a tuti tipp, hogy hogyan kerülje el a munkahelyi stresszt!

Pszichológusok hosszas kutatás árán rájöttek a sokakat foglalkoztató probléma nyitjára. Nem fogja kitalálni, pedig pofonegyszerű!

Miért kerülik a konfliktust a férfiak?

Kétségtelen, hogy sok pasi ösztönösen kerüli a konfliktusokat és áthárítja a partnerére a hibákat, valamint a végleges megoldásra is olykor nehezen szánják rá magukat. Hajdú Steve-vel, Czutor Zolival és Páli Patrícia pszichológussal az okokat kutattuk, és arra kerestük a választ, hogy miért nem akarnak sokat gondolkodni a pasik a párkapcsolataikban. 

A Blackwater megmentheti a világot a terrorizmustól

A világ egyik legnagyobb zsoldos cégének alapítója exkluzív interjút adott a Fókusznak egy nappal a párizsi terrortámadások előtt, de november 13.-a után minden egyes szava más értelmet kapott. Erik Prince egy lehetséges európai magánhadseregről beszélt. A férfi korábban az amerikai elnök mellett meg a CIA-nak dolgozott, jelenleg pedig olajkutatat biztosít magánhadseregével.

Erik Prince és hadserege lehet a világ megmentője?

A világ egyik legnagyobb zsoldos cégének alapítója exkluzív interjút adott a Fókusznak egy nappal a párizsi terrortámadások előtt, de november 13.-a után minden egyes szava más értelmet kapott. Erik Prince egy lehetséges európai magánhadseregről beszélt. A férfi korábban az amerikai elnök mellett meg a CIA-nak dolgozott, jelenleg pedig olajkutatat biztosít magánhadseregével.

Mit tegyünk, ha bolhás a kis kedvenc?

Háztartástól függetlenül, bárhol megeshet, hogy a lakásban, vagy udvaron tartott kis kedvenc, legyen az akár cica vagy kutya, bolhás lesz és ilyenkor bizony nem csak az állatot kell kezelésbe venni, hanem a lakás azon helyeit is, ahol megfordult, mert bizony a bolhák ilyenkor elszaporodnak a bútorokban, szőnyegben, de még a padló rései között is, mindamellett, hogy kellemetlenséget okoznak kedvencünknek is. Mit tehetünk, ha bolhás a kiskedvencünk? Erre kaptunk választ Dr. Juhász Tamás, állatorvostól.

Gyors segély meghűlés esetén: az inhalálás

Nátha, vagy megfázás esetén, a legtöbben először talán a természetes gyógymódokhoz nyúlunk, mielőtt erősebb gyógyszereket szednénk be és persze ezt jól is tesszük. Ezek egyike az inhalálás is, ami egyszerű, de nagyszerű megoldás lehet meghűlés, ill. felsőlégúti megbetegedés esetén, persze, csak ha jól alkalmazzuk…Ezekről Csehi-Pogány Frida, gyógynövényszakértőt kérdeztük.

Cukorfajták: melyiket válasszam?

Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, porcukor.  A sort hosszan lehetne még folytatni. Háziasszony legyen a talpán, aki pontosan tudja, hogy melyiket mibe kell illetve érdemes használni. De akkor mi a megoldás? Melyik cukorfajtát fogyasszuk? Ebben volt segítségünkre  Dr. Somogyi László élelmiszeripari mérnök.
 

Közel 100 ezer autós nem tudja lecserélni Astrás kötelezőjét

Közel 100 ezer autós érintett még mindig az Astra biztosítós botrányban. Nem tudnak ugyanis új biztosítóval szerződni, amíg a központi rendszerben még élő szerződésük van az Astrával, az Astrának viszont már nincs kapacitása, hogy a megszüntetésre irányuló kérelmeket felvezesse a rendszerbe, így gyakorlatilag parttalan az Astrások helyzete…Mi lehet a megoldás és mire számíthat az, aki egy Astrással balesetezik? Németh Péter, biztosítási szakértőt kérdeztük.

Itt az őszi szünet, mi lesz a gyerekkel?

Őszi szüne: a Gyerekeknek öröm, a szülőknek sokszor pedig üröm, hiszen a legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy egy hétre otthon maradjanak a gyerkőccel, ez viszont számos problémát és kérdést von maga után: ki figyel rá egész nap, mit eszik majd egész nap?, hogy csak egy néhányat említsünk. Nagyobb gyerekeknél nyilván ez már kevésbé probléma, de az ovis és kisiskoláskorú gyerekeknél sajnos ezekkel is számolni kell… Mi lehet a megoldás ilyenkor? Jávori Ildikó tanulásszakértőt kérdeztük.

Újabb trükk: halálos diagnózis egy termékbemutatón

Újabb termékbemutatóról adtak hírt, ahol ezúttal súlyos egészségi állapotukra figylmeztették a gyanútlan fogyasztókat, melyet egy ott, a helyszínen elvégzett egészségügyi vizsgálattal támasztottak alá, és természetesen megoldást is kínáltak a probléma megoldására “csupán” pár százezer forintért. Az ominózus termékbemutató híre természetesen a fogyasztóvédőket sem kerülte el, vizsgálódni kezdtek. Vendégünk volt Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Van megoldás a menekültválságra?

Európa-szerte ezt keresik. Az Unió egyelőre nem találja. Egy magyar védelmi kutatóközpont most javaslatcsomaggal állt elő, amely igyekszik a válsághalmaz minden elemét tekintetbe venni. A tanulmánnyal sokat foglalkozik a média, de vita még nem volt róla. Majd most. Ugyanis egy ismert biztonságpolitikus azt írja: ez nesze semmi, fogd meg jól.

 

Nem javítják a szervízek az Astrasok által okozott kárt

Majd 3000 ezer autós vár arra, hogy az Astra Biztosítós ügyfelek által okozott káreseményeket valaki kifizesse, mert az autószervizek nem nyúlnak az autókhoz, amíg nincs garancia a kifizetésre. Németh Péter biztosítási szakértővel a jelenlegi helyzetről és a lehetséges megoldásokról beszélgettünk.

Menekültválság: mi lesz a megoldás?

Nemcsak a háborúk elől indulnak Európába emberek milliói, a klímaváltozás és a túlnépesedés miatt is további népvándorlásra kell számítani. Milyen következményei lehetnek a szünni nem akaró nyomásnak?

Előző rész (2015. augusztus 31.)

Rita visszazsarolja Róbertet, és kimenti magát a kínos helyzetből. Zsolt egészen egyedi módon próbálja megoldani problémáját Nikollal. Aliz jól van, és visszaadja a Lucától elvett pénz egy részét Bözsinek.

 

Suli kezdés és útfelújítások: ezzel indul a szeptember

Holnap kezdődik az iskola és mellette pedig rengeteg útfelújítás is kezdetét veszi a fővárosi utakon, így a sofőröknek alaposan feladták a leckét, hogyan is érhetnek célba reggel emberi időben. Mire számíthatunk és milyen parktikus megoldások léteznek, avagy túlélőkalauz a forgalmi dugókhoz! Vendégünk volt Lovas Károly, a Magyar Autóklub főtitkár-helyettese.

Már az egyházak is segítenek


szerző:
2015.08.06. 18:40
Már az egyházak is segítenek

Kötelessége a hívő embernek, hogy segítsen a menekülteken. Ezt mondja a váci katolikus püspök. A hosszú távú megoldást pedig szerinte az jelentheti, ha az elnéptelenedett falvakban telepítik le az ide érkezőket.

Magyarország megtelt vagy sem? Szakértők elemzik a helyzetet

491 menekült, 2015 első 5 hónapjában összesen ennyi embert küldtek vissza Magyarországra az Európai Unióból. Magyarország most felfüggesztette a menekültek visszafogadását, pontosabban technikai okok miatt szüneteltetjük határozatlan ideig. Czakó József riportja.

Egy fogkrémes kupak miatt tönkremehet egy házasság?

Filkót sikerült elpasszolni pár órára, így Gréta és Nikosz végre kettesben lehetett, hogy átbeszéljék a problémákat. Gréta nem is gondolta, hogy a sok apró rossz szokása milyen nagy hatással volt férje távolodására. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Ez történt a héten (20. hét)

Ágnes mindent bevet, hogy az érdekeinek megfelelően tudja befolyásolni a Berényi testvéreket. Vajon sikerrel jár? Zsolt tőle szokatlan módon próbál társat találni magának. Attilát cserbenhagyásos gázolással vádolják meg, és úgy tűnik, hogy az ügy megoldása Júlia kezében van. Tud segíteni Attilának, vagy még nagyobb bajba sodorja? Krisztián még mindig könyörög Zsófinak egy második esélyért, de ismét olyat tesz, ami nagyban ront a lehetőségein. Hanna és Ádám egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Vajon meddig tart László stand-up karrierje?

Segítene-e a forintosítás az autóhiteleseknek?

Megmentenék az autóhiteleseket is. Legalábbis a miniszterelnök azt mondta: ezen dolgozik a kormány. Hasonló megoldáson gondolkoznak, mint ahogy a lakáshiteleket forintosították. Csakhogy az autósok ebből nem kérnek.  Ezt mondták a Házon kívülnek, miután többüknek lakáshitele is van, és nagyon kiakadtak az elszámolás után. A legtöbben nem luxusautót vettek. Kálmánék például egy Suzukira kértek kölcsön 2 és fél millió forintot 7 évvel ezelőtt. Mire kifizetik, az autó 13 éves lesz, és a háromszorosába kerül majd. Moskovics Judit és Serdült Szilvia riportja.

Pénz-etikett, avagy kínos pénzügyi helyzetek és megoldások

Számos kínos pénzügyi szituációba keveredhetünk a hétköznapokban: mit tehetünk például, ha egy megbízhatatlan családtag kér kölcsön? – a kellemetlen helyzetek elkerülésére Csapó Ida, pénzügyi önismereti szakértő adott ötleteket.

Joe megfejti a láncfűrészes bohóc kilétét

Egy borzasztó éjszaka után Joe-nak sikerül a másik kettőt megnyugtatnia: valaki egy csúnya játékot űzött velük.

Eltemették az áldozatokat


szerző:
2015.04.23. 18:22
Eltemették az áldozatokat

Meg kell állítani az illegális emberkereskedőket és hajóikat, csak így lehet kezelni az Európába irányuló menekülthullámot. Ezt mondja az ausztrál miniszterelnök, akinek országa néhány évvel ezelőtt nagyon szigorú bevándorlási szabályokat vezetett be. Tony Abott véleményével azonban Európában - humanitárius okokból - sokan nem értenek egyet. Emberjogi aktivisták Berlinben a menekültkérdés gyors megoldását sürgették. Eközben Líbia partjainál két gumicsónakból 220 embert kellett kimenteni.

Svédországban maradhat Wilhelm Fruzsina

Bár a magyar külügyminisztériumnak közvetlenül a svéd hatóságokkal nem sikerült megállapodnia a költségek rendezéséről, találtak más megoldást, hogy az értelmi sérült lány maradhasson. Nagynénje cégénél fog dolgozni, ami bár eddig veszteségesen üzemelt, a magyar külügyminisztérium segítségével sikerült olyan cégeket találni, akik vásárolnának a termékeiből. Így a családnak lesz annyi pénze, hogy kifizesse Fruzsina költségeit.

Megoldódhat a Petőfi-rejtély?

Kiásott sírok, egy rejtélyes csontváz, felette egymással vitázó szakértők. És egy 26 évvel ezelőtt készült videófelvétel, amelyet a szereplőin kívül eddig csak nagyon kevesen láttak. Ha sikerülne végre bizonyítani, hogy a filmen látható koponya Petőfi Sándoré, évszázados rejtélyt sikerülne megoldani.

Hogyan öltöztessük a gyereket változékony időben?

Minden tavasszal elérkezik az a pont, amikor az utcán szaladgáló egyik gyerek még sapkában és sálban van, míg a másik pólóban és vászoncipőben. Hogyan öltöztessük fel a gyereket, ha reggel még hideg van, napközben pedig már tíz fok feletti hőmérséklet?

Mitől fáj a pisilés?


szerző:
2015.03.04. 18:00
Mitől fáj a pisilés?

Vannak témák, melyekről nem szívesen beszélünk, ide tartoznak a vizeléssel kapcsolatos problémák is. Dr. Tóth azonban a tabuknak is elébe megy.

Mi okozza a lábszagot?


szerző:
2015.02.09. 18:00
Mi okozza a lábszagot?

Nagyon sokan küzdenek a lábszaggal, de mégis mi lehet az oka? Dr. Tóth felfedi a titkot.

Szemtől szembe: az ultraibolya sugárzás káros hatásai

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet, azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. Vendégeinkkel a lehetséges megoldásokról beszélgettünk.
 

Valódi helyzetek és problémák az RTL II új sorozatában

Nehéz pillanatokat és élethelyzeteket mutat be az RTL II új, napi műsora a Segítség, bajban vagyok. A szereplők hétköznapi emberek, akik olyan nehézségekkel küzdenek, melyek bárkivel előfordulhatnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való