KERESÉS search-close

megfázás

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "megfázás"

Egyre több a megfázott gyerek

Megviseli a szervezetet a sokszor 10 fokos hőmérséklet ingadozás egy napon belül. Ezt monda a Híradónknak nyilatkozó gyerekorvos. A szakértő szerint az ősz eleje tipikusan a megfázások időszaka, nála egyre több gyermek fordul meg emiatt a rendelőben. Ennek egyik oka, hogy a reggeli és esti hűvös órákban sokan még most is túl nyáriasan öltözködnek, és így könnyen meghűlnek.

Túl van a nehezén – Már lábadozik a Barátok közt színésze!

Tombol az influenza, így a fránya betegség kedvenceinket sem kerüli el. A Mátyás király tér Tóbiása is beleesett egy csúnya megfázásba, de úgy tűnik, szerencsére aggódásra nincs okunk.

Hogyan vigyázhatunk gyermekeink egészségére okosan?

Fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy a baciknak és vírusoknak esélyük se legyen a szervezetükkel szemben. Tehát az első lépés mindenképp a prevenció!

Hirtelen 10 fokot esett a hőmérséklet

Vége a vénasszonyok nyarának is, 10 fokot csökkent egyik napról a másikra a hőmérséklet. Az általunk megkérdezett háziorvos azt mondta, ilyenkor hirtelen megugrik a szívinfarktusok száma, ezért figyelni kell az idősekre, szívbetegekre. És sokan küzdenek megfázásos betegségekkel is, a szakember szerint ha három nap alatt nem múlnak a tünetek, orvoshoz kell menni.

 

Az orrunk váladékával üzen a testünk, hogy milyen állapotban vagyunk éppen!

Télen jellemzően sokat vagyunk betegek, ezért érdemes ismerni a megelőzés minden formáját, de ha már belecsúsztunk egy megfázásb a különböző jelekből tudhatjuk, hogy rögtön orvoshoz kell-e fordulni. Például az orrváladékunk színe alapján.

Mely megyékben kaphatja el leginkább az influenzát?

Járvány még nincs, de hétről hétre harmadával nő az influenzás megbetegedések száma. A háziorvosokhoz egyre többen mennek légúti panaszokkal, ami azt jelzi, hogy küszöbön a járvány, ami Európában már nyolc országot elért. Az enyhe, ködös idő, a szmog kedvez a vírus terjedésének.

Napi doktor: influenza, megfázás, nátha, vírusfertőzés

Amikor az őszi-téli időszakban megbetegszünk, akkor talán kevésbé érdekel bennünket, hogy konkrétan mi okozza a bajunkat – pedig van egy szempont, ami nagyon fontos lehet: most akkor egyszerű megfázás, nátha, vírus, vagy esetleg valami komolyabb, például tüdőgyulladás, vagy influenza áll a háttérben. A betegségtípustól függ ugyanis, hogy fertőz-e, hogy van-e szövődmény, és a legfontosabb, a kezelési mód is. Dr. Balaicza Erika, belgyógyász segítet eligazodni a témában. 

Gyors segély meghűlés esetén: az inhalálás

Nátha, vagy megfázás esetén, a legtöbben először talán a természetes gyógymódokhoz nyúlunk, mielőtt erősebb gyógyszereket szednénk be és persze ezt jól is tesszük. Ezek egyike az inhalálás is, ami egyszerű, de nagyszerű megoldás lehet meghűlés, ill. felsőlégúti megbetegedés esetén, persze, csak ha jól alkalmazzuk…Ezekről Csehi-Pogány Frida, gyógynövényszakértőt kérdeztük.

Napi Doktor: ha megfázik a fejbőr - miért veszélyes?

Jön a sapkaszezon, ám sok gyerek szülei kérése ellenére sem hajlandó felvenni és kézzel-lábbal tiltakozik. Nem is beszélve arról, amikor tesi óráról leizzadva elhagyják a tornatermet vagy éppen úszásból hazafelé, félig még vizes hajjal elindulnak. Miért rossz, ha megfázik a fejbőr? Kis Éva, hajgyógyászt kérdeztük. 

A változékony idő megviseli a szervezetet

A betegek egyharmada náthás tünetekkel érkezett a rendelőbe az elmúlt héten – ezt mondta az RTL Híradónak egy háziorvos. Az egy hete tartó hideg miatt sokan megfáztak, és belázasodtak. Az átlagosnál 6-8 fokkal volt hidegebb, de a jövő héten újra 30 fok lehet.

Megbetegíthet a túl hidegre állított klíma

Ízületi fájdalmak és megfázás is lehet a következménye a túlzott klímahasználatnak. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal ezért azt javasolja, hogy maximum 10 fok különbség legyen a klímával elért benti és a kinti hőmérséklet között.

Napi Doktor: Apró praktikák megfázás ellen

A hosszú, hideg tél utána ki ne vágyna arra, hogy a vastag pulóverektől megszabadulva kiélvezze a tavasz első sugarait. Néhány nap múlva azonban jelentkezhetnek a már jól ismert megfázásos tünetek: köhögés, torokfájás és tüsszögés. Dr. Ketskés Norbert, háziorvossal arról beszélgettünk, hogy miért leszünk ilyenkor influenzások, mit tehetünk ellene.

Nátha elleni spray házilag

Jönnek a hideg napok és ezzel együtt a bacilusok is. Egy szakértő bemutatta, hogy milyen alapanyagokból tudunk "vírusírtót" készíteni otthonunkban.

Csak megfáztak az ELTE jogász gólyái?

Eddig egyetlen egyszerű megfázásnál, hétköznapi influenzánál súlyosabb esetről nem tudnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való