KERESÉS search-close

megelőzés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "megelőzés"

Okos zebrákkal a gázolások ellen

Egyre több gyalogost ütnek el a zebrán országszerte. Tavaly csaknem ezer embert gázoltak el gyalogátkelőhelyen, közülük 29-en meghaltak. Sok autós a zebrán előz, és így okoz balesetet - a rendőrök emiatt is szigorúan büntetnek. De sokszor a gyalogosok is figyelmetlenek. Több településen megelégelték a gázolásokat, és LED-fénnyel működő, úgynevezett "okos zebrákat" telepítettek a veszélyes útszakaszokra.

Kisfilmmel hívja fel az ittas vezetés veszélyeire a figyelmet a rendőrség

Újabb megható kisfilmmel hívja fel az ittas vezetés veszélyeire a rendőrség a figyelmet. Egy elképzelt család tragédiáját mutatja be, amely egy italozós baráti este után történt. Bács-Kiskun megyében ugyanis a rendszeres ellenőrzések ellenére sem csökken az ittasan okozott balesetek száma.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmjét ide kattintva nézheti meg.

Ne az alkohol vezessen!


szerző:
2019.06.14. 16:44
Ne az alkohol vezessen!

Újabb megható kisfilmmel hívja fel az ittas vezetés veszélyeire a rendőrség a figyelmet. Egy elképzelt család tragédiáját mutatja be, amely egy italozós baráti este után történt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezzel a kisfilmmel akarja felhívni a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

Kisfilmmel üzennek a rendőrök

Pörgős zene és egy több száz fős élőkép a rendőrség új balesetmegelőzési kisfilmjében. A Zala megyei rendőrök azt üzenik a rövidfilmmel, hogy ismerni kell és be is kell tartani a szabályokat, hogy kevesebb baleset történjen. A statisztikák szerint ugyanis évek óta egyre több balesetet okoznak szabálytalan gyalogosok és kerékpárosok.
A kisfilmet teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

HPV-OLTÁS: tévhitek és a valóság

Hogy miért fontos a védőoltást beadatni, pontosan mi ellen és hogyan véd, és hogyan érinti ez a fiúkat – erről kérdeztük a szülész-nőgyógyászt.

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka megelőzhető lenne

Az összes kórházi fertőzés 30 százaléka, az orvosi eszközhasználat okozta fertőzéseknek pedig a fele megelőzhető. Ezt mondják a Nemzeti Népegészségügyi Központnál, ahol most a minisztériummal közösen 11 és fél milliárd forintos uniós támogatásból indítanak programot. Ennek célja a kórházi fertőzések visszaszorítása. Ellenőrzik például, hogy mennyi kézfertőtlenítőt használnak a kórházak és nagyobb hangsúlyt fektetnek az eszközök higiénikus használatára.

HPV16: fej-nyaki daganatot is okozhat a férfiaknál!

Európa-szerte évente növekszik a HPV16-ban szenvedők száma. A vírus főleg férfiakra veszélyes; Grecsó Krisztián író is nemrég HPV okozta fej-nyaki rákkal küzdött. Koiss doktor szerint míg a nőknél 10-15 év alatt alakul ki méhnyakrák a vírusból, addig a férfiaknál rövidebb idő kell a fej-nyaki daganatok megjelenéséhez. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Testkamerával a repülőtéri lopások ellen

Testkamera viselésére kötelezhetik a repülőtéri rakodómunkások egy részét! Emellett a bőröndöket pakoló munkások szigorúbb ellenőrzését javasolták a rendőrök. A budapesti reptéren azután kezdődött fokozott ellenőrzés, hogy év elején egymás után több utas csomagját is kifosztották. A Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője szerint őszre már csökkent a lopások száma.

Egyedülálló, dobogó szíven végzett műtét Budapesten

Magyarországon egyedülálló szívműtétet végeztek a budapesti Honvédkórház orvosai német kollégáikkal közösen. A mellkas megnyitása nélkül, 3 dimenziós videó-endoszkóppal a dobogó szíven hajtottak végre egy olyan beavatkozást, amely megelőzi a stroke kialakulását a szívritmuszavarral küzdő betegeknél. Az operációt élőben közvetítették a kórházból a Szívsebészeti Társaság Kongresszusán.

Tüntettek a gázolás után


szerző:
2018.10.06. 18:05
Tüntettek a gázolás után

Túl gyorsan hajtanak a sofőrök, ezért sok a baleset. Erre akarták felhívni a figyelmet pénteken több százan a Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton. A tiltakozók táblákkal vonultak a 82-es útra, amely kettészeli a települést.

Meglepő tárgyakat nyelhetnek le a gyerekek

A legkisebb dolog is életveszélyes lehet. Apró tárgyak, amelyek több ezer gyermek halálát okozzák. Mit tegyünk, hogy megelőzzük a tragédiát?

Így neveljük biztonságos közlekedésre a gyerekeket

A szakértők szerint a gyalogos közlekedés szabályaira kell felkészítenünk a gyerekeket, azok közül is a zebrán átkelés a legfontosabb.

David Coulthard egy rendőr ellen

Legyőzte David Coulthardot az Országos Rendőrfőkapitányság osztályvezetője egy gokartversenyen. Oberling József azért állt ki a volt pilótával, hogy felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. A kampányt az egyik nagy sörgyár szervezte. Magyarországon tavaly negyvenen haltak meg részeg sofőrök miatt.

Vicces videóval hívja fel a figyelmet a győri rendőrség a trükkös tolvajokra

A győri rendőrség azt remélk, hogy az emberek jobban odafigyelnek majd és így kevesebb lesz a bűncselekmény.

Vicces videóval a tolvajok ellen


szerző:
2018.07.19. 15:19
Vicces videóval a tolvajok ellen

Videót készített a győri rendőrség, hogy a tolvajok trükkös módszereire felhívják a figyelmet.

Sok haláleset megelőzhető lenne

A 75 éves koruk előtt meghalt magyarok majdnem fele megmenthető lenne, az orvostudomány jelenlegi állása szerint. Ez derül ki az Eurostat felméréséből. A vizsgált 28 országból Magyarország a 22. helyre került. Ez azt jelenti, hogy több tízezer ezer embert lehetett volna megmenteni, ha időben orvoshoz kerül. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint sokszor a szerencsén múlik, hogy egy beteg időben megkapja-e a megfelelő ellátást. A minisztérium nem reagált a felmérésre.

Csak szülővel mehetnek utcára?

12 éven aluli gyerek nem tartózkodhat közterületen, ha nincs vele szülő – ez áll az Óbudai Közterület-felügyelet Facebook-posztjában. Ezzel előznék meg a fiatalokat érő bűncselekményeket. Azt is írják: a nyári szünetben este 10 óráig járőrőznek majd, és a játszótereken is ellenőriznek.

 

Mit tehetek, ha megtámadják a kutyámat?

Korom Gáborral, a Tükör módszer alapítójával ma arról beszélgettek a Reggeli műsorvezetői, hogy hogyan kerülhetjük el a kutyatámadásokat, illetve hogy mit tehetünk, ha megtörtént a baj.

Három új kórokozót találtak a kullancsokban

Egyre több a kullancs országszerte, a vérszívók fele fertőzött, 98 százalékuk a Lyme-kórt terjeszti. Három új kórokozó is megjelent hazai példányokban ebből egyik a boka ízületeket támadja meg. Erről a Kullancsszövetség elnöke beszélt az RTL Híradónak. A kullancsszenonról még többet megtudhat, ITT!

 

PREVENCIÓ:

Túróczi Réka édesanyjától örökölte a rákos, hibás gént. Rengeteg konzultáció, és utánajárás előzte meg a műtétet, amit a családjával is megvitatott. Pár héttel ezelőtt feküdt kés alá, az emlőállományát távolították el, amely leginkább érintett a rák kialakulásában.

Egyre több gyalogost ütnek el

Egyre több gyalogost ütnek el, legtöbbször a zebrán. Csak Pest megyében januárban 5-en haltak meg gázolás miatt. Sok autós nem adja meg az elsőbbséget, a gyalogosok pedig sokszor figyelmetlenül lépnek az úttestre. A rendőrök most egy sokkoló gázolást szimuláltak.

 

Életet menthet a jégkaparás

Súlyos baleset lehet a vége, ha valaki csak egy tenyérnyi részen kaparja le a jeget a kocsija szélvédőjén. Néhány napja egy edelényi sofőr, egy kerékpárost gázolt el, mert alig látott ki a kocsija ablakán. A rendőrök arra figyelmeztetnek, hogy aki így vezet és balesetet okoz, az ellen eljárást indítanak.

Mit tegyünk influenza ellen?

Az orvos azt mondja, a védőoltáson kívül más praktikák is vannak, amivel megelőzhetjük a betegséget. Kerüljük a nagy tömeget, használjunk kesztyűt, fogyasszunk vitamindús ételeket és igyunk sok folyadékot. Ha pedig már elkaptuk az influenzát, inkább ne is menjünk emberek közé.

Bajusszal hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Vége a bajusznövesztésnek. Ezzel novemberben most már évek óta a prosztatarák veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lényeg, hogy a férfiak egy hónapon át nem borotválkoznak, ehelyett arra ösztönzik egymást, hogy menjenek el prosztatarák szűrésre. Ez azért is fontos, mert minden évben több, mint háromezer új beteget diagnosztizálnak.

 

Dr. Tóth 80. rész


szerző:
2017.10.20. 23:00

Dr. Tóth 79. rész


szerző:
2017.10.19. 23:00

Dr. Tóth 78. rész


szerző:
2017.10.18. 23:00

Dr. Tóth 77. rész


szerző:
2017.10.17. 23:00

Dr. Tóth 76. rész


szerző:
2017.10.16. 23:00

Dr. Tóth 75. rész


szerző:
2017.10.13. 23:00

Dr. Tóth 74. rész


szerző:
2017.10.12. 23:00

Dr. Tóth 73. rész


szerző:
2017.10.11. 23:00

Dr. Tóth 72. rész


szerző:
2017.10.10. 23:00

Dr. Tóth 71. rész


szerző:
2017.10.09. 23:00

Dr. Tóth 70. rész


szerző:
2017.10.06. 23:00

Dr. Tóth 69. rész


szerző:
2017.10.05. 23:00

Dr. Tóth 68. rész


szerző:
2017.10.04. 23:00

Dr. Tóth 67. rész


szerző:
2017.10.03. 23:00

Dr. Tóth 66. rész


szerző:
2017.10.02. 23:00

Dr. Tóth 65. rész


szerző:
2017.09.29. 23:00

Dr. Tóth 64. rész


szerző:
2017.09.28. 23:00

Dr. Tóth 63. rész


szerző:
2017.09.27. 23:00

Dr. Tóth 62. rész


szerző:
2017.09.26. 23:00

Motorosok a prosztatarák ellen


szerző:
2017.09.26. 08:15
Motorosok a prosztatarák ellen

A hétvégén rendezték meg a világ legnagyobb motoros jótékonysági felvonulását, amivel a prosztatarák megelőzésére és a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet. A felvonulás 90 ország, 600 városában, mintegy 70 ezer elegáns motoros egyidejű részvételével zajlott, beleértve Budapestet is. Itthon több száz motoros teljesítette a 27 km-es futamot.

Dr. Tóth 61. rész


szerző:
2017.09.25. 23:00

Dr. Tóth 60. rész


szerző:
2017.09.22. 23:00

Dr. Tóth 59. rész


szerző:
2017.09.21. 23:00
NEM MINDEGY: négyből három daganatos beteg élhetne még!

A Médiaunió legújabb kampánya a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ügy mellett Geszti Péter, a Médiaunió elnökségi tagja is kiáll, aki -többek között- arról mesélt az RTL Híradónak, hogy a megelőzés hiánya miatt az elmúlt időszakban több barátját is elvesztette. A téma kapcsán Dózsa Péter (SE), családorvos is nyilatkozott, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy kinek, mikor érdemes elmenni szűrővizsgálatra.

Dr. Tóth 58. rész


szerző:
2017.09.20. 23:00

Dr. Tóth 57. rész


szerző:
2017.09.19. 23:00

Dr. Tóth 56. rész


szerző:
2017.09.18. 23:00

Dr. Tóth 55. rész


szerző:
2017.09.15. 23:00

Dr. Tóth 54. rész


szerző:
2017.09.14. 23:00

Dr. Tóth 53. rész


szerző:
2017.09.13. 23:00

Dr. Tóth 52. rész


szerző:
2017.09.12. 23:00

Dr. Tóth 51. rész


szerző:
2017.09.11. 23:00

Dr. Tóth 50. rész


szerző:
2017.09.08. 23:00

Dr. Tóth 49. rész


szerző:
2017.09.07. 23:00

Dr. Tóth 48. rész


szerző:
2017.09.06. 23:00

Dr. Tóth 47. rész


szerző:
2017.09.05. 23:00

Dr. Tóth 46. rész


szerző:
2017.09.04. 23:00

Dr. Tóth 45. rész


szerző:
2017.09.01. 23:00

Dr. Tóth 44. rész


szerző:
2017.08.31. 23:00

Dr. Tóth 43. rész


szerző:
2017.08.30. 23:00

Dr. Tóth 42. rész


szerző:
2017.08.29. 23:00

Dr. Tóth 41. rész


szerző:
2017.08.28. 23:00

Dr. Tóth 40. rész


szerző:
2017.08.25. 23:00

Dr. Tóth 39. rész


szerző:
2017.08.24. 23:00

Dr. Tóth 38. rész


szerző:
2017.08.23. 23:00

Dr. Tóth 37. rész


szerző:
2017.08.22. 23:00

Dr. Tóth 36. rész


szerző:
2017.08.21. 23:00

Dr. Tóth 35. rész


szerző:
2017.08.18. 23:00

Dr. Tóth 34. rész


szerző:
2017.08.17. 23:00

Dr. Tóth 33. rész


szerző:
2017.08.16. 23:00

Dr. Tóth 32. rész


szerző:
2017.08.15. 23:00

Dr. Tóth 31. rész


szerző:
2017.08.14. 23:00

Dr. Tóth 30. rész


szerző:
2017.08.11. 23:00

Dr. Tóth 29. rész


szerző:
2017.08.10. 23:00

Dr. Tóth 28. rész


szerző:
2017.08.09. 23:00

Dr. Tóth 27. rész


szerző:
2017.08.08. 23:00

Dr. Tóth 26. rész


szerző:
2017.08.07. 23:00

Dr. Tóth 25. rész


szerző:
2017.08.04. 23:00

Dr. Tóth 24. rész


szerző:
2017.08.03. 23:00

Dr. Tóth 23. rész


szerző:
2017.08.02. 23:00

Dr. Tóth 22. rész


szerző:
2017.08.01. 23:00

Dr. Tóth 21. rész


szerző:
2017.07.31. 23:00

Dr. Tóth 20. rész


szerző:
2017.07.28. 23:00

Dr. Tóth 19. rész


szerző:
2017.07.27. 23:00

Dr. Tóth 18. rész


szerző:
2017.07.26. 23:00

Dr. Tóth 17. rész


szerző:
2017.07.25. 23:00

Dr. Tóth 16. rész


szerző:
2017.07.24. 23:00

Dr. Tóth 15. rész


szerző:
2017.07.21. 23:00

Dr. Tóth 14. rész


szerző:
2017.07.20. 23:00

Dr. Tóth 13. rész


szerző:
2017.07.19. 23:00

Dr. Tóth 12. rész


szerző:
2017.07.18. 23:00

Dr. Tóth 11. rész


szerző:
2017.07.17. 23:00

Dr. Tóth 10. rész


szerző:
2017.07.14. 23:00

Dr. Tóth 9. rész


szerző:
2017.07.13. 23:00

Dr. Tóth 8. rész


szerző:
2017.07.12. 23:00

Dr. Tóth 7. rész


szerző:
2017.07.11. 23:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való