KERESÉS search-close

magyarok

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "magyarok"

5500-zal él több magyar Németországban, mint egy éve

Már 212 ezer magyar él Németországban, 5500-zal több, mint egy éve - a német statisztikai hivatal friss összesítése alapján. A Portfolió szerint egyedül Angliából jönnek többen haza, mint ahányan odaköltöznek, ezért összességében stagnál a kivándorlás Magyarországról. A KSH alig két hónapja még úgy becsülte, több a visszatérő, mint a Nyugat-Európába távozó magyar.

 

Rosszul szedjük a gyógyszereket

9 milliárd forintot költenek a magyarok antibiotikumra egy évben. Erről a Világgazdaság írt elsőként az Egészségbiztosító adatai alapján. A WHO kutatása szerint kevesebb antibiotikumot fogyasztanak a magyarok, mint az uniós átlag, de gyakran ésszerűtlenül szedik azokat. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint sokszor az orvosok nem a megfelelő készítményeket írják fel, a betegek pedig nem tartják be az utasításokat.

Egyre többen szeretnének tenni a nyitottságért

Fenyvesi Zoltán, Makranczi Zalán, Döbrösi Laura, Pusztai Olivér, Lang Györgyi, Szinetár Dóra, csak néhányan azok közül, akik csatlakoztak a Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet kezdeményezéséhez. Miklós Melinda ügyvezető elmesélte, hogy a szervezetet hat éve három cég hozta létre, és azóta több mint ezer olyan cégnek és szervezetnek a közössége, aki mind alapértékének tekinti a nyitottságot.

Elítélték a cseh taxisra támadó magyarokat

Elítélték a cseh taxisra támadó magyarokat. Egy kerékpár fékbowdenjével akarták megfojtani a sofőrt a csehországi Pardubice mellett 2017 augusztusában. Magyar bíróság ítélte el most őket, nem jogerősen 9 illetve 6 évet kaptak. Egyikük az utolsó szó jogán azt mondta, új életet akar kezdeni.

Tiborcz István a legfiatalabb a 100 leggazdagabb magyar között

Idén is Csányi Sándor a legvagyonosabb magyar a 100 leggazdagabb című kiadvány összesítése szerint. Az OTP vezér becsült vagyona 360 milliárd forint. A második helyen Mészáros Lőrinc, a harmadikon Gattyán György áll. Új szereplő a listán Tiborcz István, 35 milliárdos becsült vagyonával a 32. helyen debütált.

Magyarok, akik Máltán kezdtek új életet

Van, aki a szerelem segítségével tanult meg itt angolul, másnak pedig már itt született a gyermeke. De van olyan is, aki egyszerűen csak kalandra vágyott, és itt ragadt. Magyarokat mutatunk be, akik úgy döntöttek, kipróbálják, milyen az élet Máltán, és nem bánták meg.

Nem mehetnek ki a szállodából Srí Lankán

Attól tart, hogy teljesen megszakadhat a kapcsolata a külvilággal – ezt mondta Híradónknak egy Srí Lankán tartózkodó magyar nő, aki egyelőre nem tudja, hogy a kijárási tilalom miatt meddig lesz bezárva a szállodájába. Az internet után már a kimenő hívásokat is blokkolták, őt még ma délután fel lehetett hívni. Magyar áldozatról mindeddig nem tudni.

Magyar kirándulók busza gyulladt ki Horvátországban

A sofőr lélekjelenlétének köszönhetően senki sem sérült meg, a busz viszont teljesen kiégett. A csoport pénteken indult a tengerhez, hogy ott töltse a húsvétot. Buszuk az autópályán egy alagútban gyulladt ki. A sofőr nem állt meg, kivezette az égő járművet az alagútból. Utasait ezután kimentette. Egyikük az Indexnek azt mondta, hősként ünnepelték a sofőrt.

Kevesen vesznek részt az országos vastagbélrák-szűrő programban

Késve indult és kevesen vesznek részt az országos vastagbélrákszűrő programban. Az eddigi adatok alapján a behívottak 30 százaléka ment el a vizsgálatra. Több ezer pozitív mintát találtak, de az érintettek jó részénél a vastagbéltükrözés már nem történt meg. Úgy tudjuk, ilyen adatok hangzottak el a Nemzeti Rákellenes Világnapon tartott előadáson. Erre azonban az RTL Híradót nem engedték be.

Világbajnokok lettek a magyar rúdtáncosok

Molnár Renáta és Prokl Violetta az angilai Pole Theatre világversenyen nyerte meg a dráma kategóriát. Produkciójukat, amely a Skizofrénia nevet kapta, még a zsűri is megkönnyezte. Saját élményből táplálkoztak, Renáta édesanyja ebben a betegségben szenved, így van, hogy nem ismeri meg saját lányát sem. Ezt a különleges kapcsolatot dolgozta fel a tatai páros.
A teljes produkciót ide kattintva nézheti meg.

Így élnek Izlandon a magyarok

Összeállítottunk egy kis izlandi képeslapgyűjteményt. Jöjjön néhány érdekesség, furcsaság és a sapkás riporter, aki mindenhol pózol. És persze nincs Izland, Izlandon élő és dolgozó magyarok nélkül. Utazzanak velünk.

Magyarok haltak meg Bangokban


szerző:
2019.01.08. 18:54
Magyarok haltak meg Bangokban

Meghalt két magyar Thaiföld fővárosában, miután motorjuk belement egy furgonba.

Ausztriában vállaltak munkát, és azt mondják jól döntöttek

Mindössze hat órányi autóútra Budapesttől, Ausztria szívében egy igazi ékszerdoboz fekszik – Obertauern. Az alig kétszáz fős falu nagyjából 2000 méteres magasságban egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amit sífelvonók tucatjai öveznek. Itt találkoztunk Zsolttal, Gabriellával és Veronikával, akik mertek nagyot álmodni és a jobb megélhetés érdekében elhagyták Magyarországot.

Hadiállapot Ukrajnában: ettől tartanak a kárpátaljai magyarok

Ismét kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak, bár a frissen kihirdetett hadiállapot következményeit egyelőre semmilyen módon nem érzik még – ezt mondta a Fókusz stábjának egy kárpátaljai magyar tanítónő.

A szakképzettség lesz a döntő

Minden magyar állampolgár Nagy-Britanniában maradhat és dolgozhat a jövőben is, aki azelőtt költözik az országba, mielőtt az hivatalosan kilépne az unióból. Ezt mondta az RTL Híradónak adott interjújában az Egyesült Királyság budapesti nagykövete. A brit miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy elkészült a megállapodás-tervezet, amely alapján a britek elhagynák az uniót, de azóta több kormánytag lemondott és egyelőre kérdés, hogy ehhez meg tudja-e szerezni a Parlament támogatását.

 

KALIFORNIAI TŰZ MAGYAR SZEMMEL: Elég nagy a pánik!

Hatodik napja küzdenek a tűzzel Kaliforniában. Több ott élő magyarral sikerült beszélnünk.

Nyomasztó és félelmetes a kaliforniai tűz az ott élő magyarok szemében

Nyomasztó, félelmetes, ijesztő látvány és elképesztő mennyiségű füst - ezt mondták az RTL Híradónak azok a magyarok, akik Kaliforniában élnek. Az amerikai államban minden idők legnagyobb tűzvésze pusztít, immár hatodik napja. A halálos áldozatok száma már 48, és még mindig rengetegen vannak, akiket nem találnak.

Magyarokat is fenyeget a kaliforniai tűzvész

Negyven fölé emelkedett a Kaliforniában pusztító tűzvész halálos áldozatainak száma. Hiába dolgozik több ezer tűzoltó, nem tudják megfékezni a lángokat Kalifornia északi és déli területein sem. Az eddigi adatok alapján több mint 220 embert keresnek. Egy magyar asszony azt mondja, pánikolva, sírva indultak útnak. Három napra költöztették ki őket.

 

Egy város, ami nem alszik: így élnek Las Vegasban a magyarok

Egy város, ami nem alszik, ahol a fények soha nem hunynak ki. Mindenki jókedvű és vidám, mert szórakozni, pénzt költeni érkezik ide. A vibráló hangulat pedig magával ragadó. Olyannyira, hogy számos turista később itt telepszik le, ahogy tette annak idején több magyar is...

„A V4-ek nélkül nincs növekedés”

Közép-Európa az unió gazdasági motorja, ha a V4-ek, azaz Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország nem lenne EU-tag, akkor ma nem lenne gazdasági növekedés az Unióban. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt azon a török-magyar üzleti fórumon, melyen a török államfő is részt vett.

 

Magyarok, akik az évszázad legdurvább hurrikánjában rekedtek!

Az Irma ereje egy évvel ezelőtt, ezen a napon pont 1-es erősségűre csökkent, de még nem lélegezhettek fel Floridában. A hurrikán óránkénti 175 kilométeres széllökéseivel és a tenger négy-ötméteres hullámaival változatlanul életveszélyes volt. Tampában és Miaimban egy ével ezelőtt este 7 órától kijárási tilalmat vezettek be, és komoly károk keletkeztek a Miami repülőtér berendezéseiben is. Két magyar lány sem tudott hazautazni.

Szétszakított kárpátaljai családok

A férj Németországban, a feleség Csehországban dolgozik. Csilla azt meséli, az ottani fagyigyárban tízszer annyit keres, mint otthon. Azt mondják, a nagy pénzkeresésre egyre többször rámegy a család, mégis egyre többen élnek így Kárpátalján.

Mi a titka a horvátok világbajnoki diadalmenetének?

Kis ország, nagy foci. Esélytelennek tartott kis csapatok, akik messzire jutottak a világbajnokságon. A horvát válogatott milliárdokból épülő új stadionok nélkül jutott el a döntőig. De mikor lesz eredménye a magyar fociba fektetett támogatásnak?

Ághassi Attilával készített interjút, ide kattintva nézheted meg hosszabban.

ÁGHASSI ATTILA: A horvátok a stadionok helyett „csak” a szívüket tudják adni

A horvát foci kultúráját és gyökereit sokan hasonlítják a magyaréhoz. Eredményeink mégis évtizedek óta jócskán elmaradnak déli szomszédjainkhoz képest. És amíg Magyarország több milliárd forintot költ stadionépítésre és a labdarúgás támogatására, addig a horvátoknál egyáltalán nincsenek drága, modern stadionok és állami pénz sem ömlik a fociba.

Fiatalok, akik már most sztárok az interneten!

A Z generáció tagjai már több tízezres rajongó tábornak örvendhetnek Magyarországon is. Egy évvel ezelőtt a Fókuszban is láthatták azt a budapesti házaspárt, akik még a vloggereknél is jobban uralják az internetet. Viszont vannak olyan fiatalok, akik már most uralják az internetet! Ennek jártunk utána egy évvel ezelőtt.

Dél-Koreában imádják a kultúránkat

Magyarrajongó dél-koreai fiatalokat találtunk, tőlünk 8.000 kilométerre Szöulban. A világ másik végén lévő egyetemen, a magyar tankszéken imádják a kultúránkat, verseket szavalnak, Tankcsapdát hallgatnak és A Pál utcai fiúkat nézik a YouTube-on.

Zseni gyerekek és magyarokért rajongó koreaiak a Fókusz Pluszban

Magyar rajongó dél-koreai fiatalokat találtunk, tőlünk 8000 kilométerre Szöulban. | Könnyű vagy nehéz egy zseni gyerek élete? Szombaton este a Fókusz Pluszban.

Hétezer magyar gyerek született Nagy-Britanniában az elmúlt években

Ez az angol statisztikai hivatal friss adataiból derül ki. A szigetországban már csaknem százezer magyar él, legalábbis ennyiről tudnak az ottani hatóságok. A kormány az RTL Híradó kérdésére azt közölte, tavaly már több magyar költözött haza, mint amennyien külföldre indultak.

 

Támogatják az eurót a magyarok

Soha nem volt még ekkora támogatottsága az eurónak Magyarországon. A megkérdezettek 59 százaléka bevezetné a közös pénzt, pedig többségük túlzott áremelkedésektől tart - az Európai Bizottság reprezentatív kutatása alapján. Ugyanakkor az öt csatlakozási feltételből egyelőre mindössze kettőt teljesít Magyarország - az Európai Központi Bank friss jelentése szerint.

Magyar hírességen próbáltuk ki az öregítő szoftvert

Öregítő szoftver segítségével Sári Évi arcát is idősebbé tettük. Mutatjuk, ő mit szól 60 éves önmagához.

Kivándorló magyarok: többen mennek, mint jönnek

Már 610 ezer magyar él Nyugat-Európában - a Portfólió számítása szerint. Egy év alatt 25 ezerrel többen hagyták el Magyarországot, mint ahányan hazajöttek. A munkaerőpiaci államtitkár fél éve még azt jelentette be, hogy nagyjából kiegyenlítődött a külföldre távozók és a visszatérők száma.

 

Külföldiek, akik nálunk találtak új hazára

Van, aki egy véres rezsimből ébredő országot, más Los Angeles pezsgését hagyta maga mögött Magyarország kedvéért. Egy közös bennük, mindannyian itt találtak új hazára. A Konyhafőnök egyik versenyzőjének, Szovinak az édesapja sem itt született, kambodzsai. Ő is mesél életéről.

Everest Expedíció: elbánik a csapattal a magashegyi betegség?

Nemcsak a magashegyi betegség, hanem a nomád körülmények is megnehezítik a Magyar Everest Expedíció tagjainak mindennapjait, láthatták egy évvel ezelőtt a nézők. Akkor a Fókusz riportere, Jász Zoltán is már 4410 méter magasan járt, ahol egy fél csillagos szállodának nevezett helyen húzták meg magukat éjszakára, ahol olyan hideg volt, hogy még a függöny is odafagyott az ablakhoz. 

„Szükség lesz szakemberekre”

Szükségünk van a tehetséges és szakképzett emberekre a Brexit után is - mondta a Nagy-Britannia magyarországi nagykövete az RTL Híradónak. Iain Lindsey biztos benne, hogy szívesen látják a magyarokat azután is, hogy a 2020 december 31-én véget érő átmeneti időszak után a szigetország tényleg kilép az Európai Unióból.

Mongolok: a testvéreink?

A mongolok máig testvérként tekintenek a magyarokra. Bár a két nép vérrokonságát nem tudták bizonyítani, azért sok elmélet született. A különleges kapcsolat tovább erősödött a két nép között a múlt század 50-es, szocialista éveiben. Magyarok és a sztyeppék népe a XXI. században!

XXI. század: Magyarok Mongóliában

A magyarok őstörténete még nem teljesen tisztázott. Számos elmélet látott napvilágot, mindegyiknek vannak támogatói és ellenzői. A magyarság ősei a legelterjedtebb nézet szerint részben Ázsiából származó, időszakos legelőváltó, állattenyésztő törzsek voltak. A XXI. század riportere, Hujder Zoltán Mongóliában járt, most pedig élménybeszámolót tartott a Reggeliben.

Véget ért a téli paralimpia

A magyar csapat számára már véget ért a téli paralimpia, vasárnap pedig a záróünnepséget is megtartják Pjongchangban. Utoljára műlesiklásban voltunk érintettek, a látássérült Balogh Zsolt és kísérője azonban kiesett a versenyből. Hogy mi a magyarok mérlege, elmondja a helyszínről tudósítónk Hubai Antal.

 

Magyarok Hollywoodban


szerző:
2018.03.13. 08:44
Magyarok Hollywoodban

Ha valaki azt mondja filmek és Hollywood, a legtöbb embernek a híres amerikai sztárok jutnak eszükbe, pedig magyarok is vannak Hollywoodban. Sőt, még a hírességek sétányán is sok magyar név fellelhető. De minden kiderül a ma esti XXI. században. A témával kapcsolatban Szabó Ádámmal, a műsor egyik riporterével beszélgetett Tibi és Miki.

Íme, a legszexibb magyar férfi!

Két hete elindítottuk a saját, hazai szexi-szavazásunkat, hogy megtudjuk, kiért epekedik titokban - vagy nem is annyira titokban - a magyar nők többsége. A szavazást pénteken lezártuk, ma pedig fény derül mindenre!

Bekérették az amerikai ügyvivőt

Bekérették a Külügyminisztériumba az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét, miután kiderült, hogy a Trump-kormányzat csaknem 200 millió forinttal támogatná a független vidéki sajtót Magyarországon - tudta meg az RTL Híradó.

 

Ejtőernyős világrekord magyarokkal

Soha ennyien nem ugrottak egyszerre és kapaszkodtak össze éjszaka többezer méter magasban. Az új rekord az arizonai sivatag felett született nemrég. A 64 résztvevő között két magyar is volt.

 

Magyar futónő lett a második a Sparthatlon-on!

246 kilométert futottak mindössze 36 óra alatt - ez az elvárás a Sparthatlon versenyen. A versenyzőknek az Akropolisz lábától egészen Spárta főteréig, Leonidász király szobráig kellett eljutniuk. A világ egyik legkeményebb megmérettetését 1983 óta rendezik meg, idén minden eddiginél több magyar futott a győzelemért. A 24 fős magyar csapatból elsőként Maráz Zsuzsanna ért célba, a nők között pedig másodikként végzett.

Magyarok is segítenek a mexikói földrengésnél

Miközben a világ megrendülten követi a Mexikóvárosból és Puerto Ricóból érkező felvételeket, egy magyar nő, Zsuzsa saját közösségi oldalán kér segítséget. Zsuzsa húsz éve él Mexikóvárosban, az elmúlt hetekben nem tud felébredni az őket sújtó rémálomból: „Segítsetek! Mentünk. Nem aludtunk 36 órája. 21 halottat és négy élőt szedtünk ki egy suli alól.” És senki sem tudja, hogy hány gyerek, és felnőtt lehet még a romok alatt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Hogyan boldogulnak a magyarok Montenegróban?

Hogyan lesz egy magyar nő szállodaigazgató ott, ahol ilyen posztban eddig csak férfit láttak? Hogyan válik nyolc év alatt szinte őslakossá egy mediterrán országban, ami tulajdonképpen csak 11 éve létezik? A Montenegró kapujában található Kotori-öbölben, amely a világörökség rész korábban már forgattunk, az Éjjel-Nappal Budapest szereplőivel. Most a balkáni országban boldoguló magyarok mondják el hogyan találták meg éppen ott a számításukat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Magyarok, akik testközelből élték át a hurrikán pusztítását

Karibi álomból rémálom – Szent Márton szigetén. Egyik fele holland, másik fele francia külterület, leginkább arról híres, hogy itt készülnek a legkülönlegesebb repülő landolásos videók. Az elmúlt napokban azonban sokkal lehangolóbb képek érkeztek ebből a földi paradicsomból. Az Irma hurrikán gyakorlatilag eltörölte a Föld színéről.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Felfedtük, miben rejlik a világsiker titka!

Magyarok, akik apró, de annál merészebb ötletüket világszinten tudják eladni, akiknek kreativitására, újító kedvére óriási az igény Amerikától Japánig. Őket követte három évvel ezelőtt D. Tóth András kollégánk, aki persze Tokióban a világ leggyorsabb vonatára is felült.

Még 13 magyar van a hurrikán sújtotta területen

Még 13 magyar van az Irma hurrikán által sújtott Saint Martinon. A külügyminisztérium közülük hetet egy bérelt amerikai géppel hoz ki a karibi szigetről, a többiek saját maguk intézik hazaútjukat. Az Irma eközben trópusi viharrá szelidülve pusztít tovább, már Floridától északabbra, áradásokat okozva.

Magyarok videói a hurrikánról


szerző:
2017.09.10. 18:25
Magyarok videói a hurrikánról

Elképesztő felvételeket készítettek a Floridában maradt magyarok az Irma hurrikánról. Egyikük azt rögzítette, hogy kimerészkedett a majdnem 200 kilométer per órás szélbe. Mások pedig azt mutatták meg, hogy a vihar előtt milyen félelmetes csend volt az utcákon, és hogy teljesen kiürült a máskor zsúfolt tengerpart.

Kvótaper: ítélet után újabb per jöhet

A szlovák és a magyar kormány az ítélet ellenére sem ért egyet a menekültek kvóta szerinti elosztásával az Európai Unió tagállamai között. Míg azonban Pozsony - a fenntartásaival együtt is - jelezte, hogy tiszteletben tartja a bíróság döntését, Szijjártó Péter külügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte azt, és további harcot ígért. 

 

Kosárlabda: Kikapott Montenegrótól a magyar válogatott

Halvány játékkal 72-48-ra kapott ki Montenegrótól a magyar válogatott a férfi kosárlabda Európa-Bajnokság második mérkőzésén! Az első, bíztató horvátok elleni mérkőzés után újra népes szurkolótábor várta a kosárlabda válogatott csodateremtését Montenegró ellen. Ez most elmaradt, Montenegró magabiztos játékkal 72-48-ra győzött a kolozsvári csoportkör második mérkőzésén.

600 ezernél is több magyar élhet külföldön

Egyre csak nő azoknak a száma, akik Magyarországot hátrahagyva a világ más pontján kezdenek új életet. A Portfolio legfrissebb adatai szerint akár 600 ezernél is több magyar élhet csak az Európai Unióban – ez a szám lényegesen nagyobb, mint amit korábban becsültek. Legtöbben, 250 ezren az Egyesült Királyságot választották új otthonuknak.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Két magyar ironman a világ végén

Emberfeletti teljesítményt ért el két magyar ultratriatlonista, egyikük látássérült. Szőnyi Ferenc megnyerte azt a versenyt, amelyben tízszer kellett teljesíteni egy átlagos Ironman feladatait. 38 kilométert úszott, csaknem kétezret biciklizett, 400-at pedig futott kilenc nap alatt. Orbán Csaba pedig a dupla ironmant teljesítette. Ő az első látássérült, akinek ez sikerült.

Rockin' 1000: Magyarok a világ legnagyobb rockzenekarában

A legújabb Rockin’1000 klip. Ezer zenész a világ minden tájáról a Mount Blanc lábánál, 1700 méter magasan jött össze, hogy az otthon begyakorolt dalokat együtt adják elő. És valahol a tömegben három magyar gitáros is beleadott mindent.

„Sikítva menekültek az emberek”

Sikítva menekültek az emberek - ezt látta tegnap egy magyar nő a munkahelye ablakából Barcelonában, nem messze a terrortámadás helyszínétől. Tudósítónk, Litauszky Balázs több magyarral is beszélt - egy környéken élő asszony éppen egy órával a támadás előtt sétált arrafelé, és már a metrón ült, amikor lezárták a vonalakat a merénylet miatt. Másvalaki éppen szembetalálkozott a menekülő tömeggel, onnan tudta meg, hogy baj van.

Tony Curtis nyomában Mátészalkától Las Vegasig

2016-ban létrejött a Magyar Hollywood Tanács. Az Egyesület célja a Magyarországról elindult, magyar gyökerekkel rendelkező hollywoodi filmes világhírességek emlékének megőrzése.

Soha ennyi nézője nem volt még magyar színházi előadásnak külföldön

Elképesztő magyar sikerszéria tanúi lehettünk. Drezdában is állva ünnepelték a Budapesti Operettszínház csapatát. A 7 éve tartó európai turné 500. előadására a Fókuszt is meghívták. Pedig minden úgy kezdődött, hogy a német producerek hallani sem akartak róla, hogy a magyarok játsszák a szerepeket. Polyák Lilla és Homonnay Zsolt házassága időközben szétesett, most azt is láttuk hogyan lépnek együtt színpadra kisebbik fiúkkal úgy, hogy Lilla új párja szinte soha nem engedi el szerelme kezét.

A teljes adást itt nézheti meg!

Sokkolta a külföldieket a magyarok fizetése

Egy 1 hetes nyaraláson minimum egy átlag magyar havi fizetést elköltenek nálunk a turisták. De vajon azt tudják-e, hogy mennyiből élnek az itt élő emberek, és arról is kérdeztük őket, hogy más országokban mi a helyzet a tanárok vagy az ápolók fizetésével. Meglepő számok következnek.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Együtt nyaraltak a bevándorló és menekült gyerekek a Balatonnál

Menekült fiatalok, akik magyar segítőknek hála, életükben először nyaralhattak a Balatonnál. Nap mint nap durva megjegyzéseket kapnak, de azt mondják még mindig sokkal több itt a szeretet és a befogadás, mint a gyűlölet.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Csoportelsők a magyar pólósok

Csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A csapat mindenképpen ott szeretne lenni a legjobb négy között, bizonyítani akarnak a hazai közönségnek. Marcz Tamás szövetségi kapitány szerint a válogatottban nagy az összetartás, és a franciák elleni mérkőzésen még olyan új taktikákat is kipróbáltak, amit később jól tudnak majd használni.

Főleg egyetemisták mennének el

Régen tervezte ennyi fiatal, hogy továbbáll az országból - a K&H Bank felmérése szerint. Főleg nappali tagozatos egyetemisták vándorolnának Nyugat-Európába. Nagyok a regionális eltérések. Budapesten a 19 és 29 év közöttiek harmada, a Kelet-magyarországiaknak pedig az ötöde fontolgatja a külföldi munkavállalást. A nyugati országrészt viszont a fiatalok több mint fele otthagyná. Igaz, ők főleg ausztriai munkavállalásban gondolkodnak, amely nem jár a magyarországi otthonuk teljes feladásával.
 

Pincérként, pultosként dolgoznak a magyarok Nagy-Britanniában

Szorgalmasan dolgoznak Nagy-Britanniában a magyarok. Ez derül ki a brit statisztikai hivatal friss felméréséből. A 444.hu írta meg, hogy tanulmány készült nyolc közép-kelet európai ország polgárairól, akik közül a legnagyobb arányban a magyarok vállalnak munkát Nagy-Britanniában. Több, mint 84 százalékuk dolgozik, jellemzően a vendéglátásban. A Híradónk által megkérdezett munkaerő-közvetítő szerint egyszerűen azért, mert jól lehet keresni és munkatapasztalat sem szükséges.

Fókusz 2017-06-19


szerző:
2017.06.19. 18:55
Pintér: nem felelős a rendőrség a 71 menekült haláláért

A Híradó kérdésére a belügyminiszter és az ügyészség is visszautasította azt a német sajtóban megjelent állítást, amely szerint a magyar hatóságok megakadályozhatták volna 71 menekült halálát, akik egy Magyarországon áthaladó embercsempész kamion rakterében fulladtak meg két éve nyáron. A német lapok azt állítják: a magyar szolgálatok lehallgatták az embercsempészeket, de csak a tragédia után fordították le a beszélgetéseket. Ezt a magyar hatóságok is elismerik, de szerintük nem volt lehetőségük hamarabb pastu nyelvről fordítani.

 

Magyarok készítették el Amerika új csodáját

A világ legnagyobb madárszobrán már az utolsó simításokat végzi Szőke Gábor Miklós szobrászművész, aki az atlantai helyszínről jelentkezve, videotelefonon mesélt nekünk a két éve tartó projektről.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Mire számíthatnak a Nagy-Britanniában élő magyarok?

Nem lábon, hanem fejbe lőttük magunkat - állapította meg egy brit kormánypárti képviselő az előrehozott választások eredményéről. A konzervatívok ugyanis nem hogy megerősödve kerültek volna ki belőle, hanem még eddigi többségüket is elvesztették a parlamentben. Theresa May egy kis északír párt külső támogatásával maradna miniszterelnök egy kisebbségi kormány élén. Londonból jelentkezik tudósítónk Erdélyi Angelika.

 

Egészségügy: Baj van, lesz reform?

Csütörtökön két egészségügyi szakemberrel beszélgettünk az ezer sebből vérző, de még nem elvérző egészségügyről. Ennek helyzete mára a magyarok elsőszámú gondja lett: egy 25 országban végzett alapos felmérés szerint összesen két ország van, ahol ez a legnagyobb gond, de az arányokat tekintve Magyarország lett a listavezető: az emberek majdnem kétharmada sorolja a legnagyobb problémák közé az egészségügyet. Ez a nemzetközi átlag háromszorosa. 

Miért nincsenek magyar világsztárok?

Tóth Gabi vagy az Ivan and the Parazol befuthatna külföldön is? Megvan bennünk mindaz, ami sikeressé, slágerlista vezetővé tehetné őket Nagy-Britanniában, vagy az USA-ban is akár, de mégis mi hiányzik ahhoz, hogy egyszer csak felfedezze őket, vagy más tehetséges magyar előadót a külföldi pop-rock ipar? Megpróbáltuk kideríteni hogyan, miből lehetne végre legalább egy világsztárunk a könnyűzenében.

Házon kívül 2017-04-05


szerző:
2017.04.06. 00:10
RTLII: Magyarok a támadás közelében

Magyarok is voltak a támadás közelében, de arról nincs információ, hogy bárki megsérült volna közülük. Közösségi oldalukon a Londonban élő magyarok egymás után jelzik, hogy biztonságban vannak. A brit fővárosból, tudósítónk, Erdélyi Angelika jelentkezik.

Nők, akikre különösen büszkék lehetünk

A nőnapot 1917 óta évről-évre megünnepli a világ, bár eredeti üzenetével nem biztos, hogy mindenki tisztában van. 1857. március 8-án a New York-i textiliparban dolgozó nők emberibb munkakörülményeket és magasabb fizetést követelve vonultak utcára. Március 8. a nők egyenjogúságáról szól, nem pedig a virágok ünnepe. Most olyan hölgyek következnek, akire különösen büszkék lehetünk mi magyarok.

 

Veszélyes a D-vitamin hiány

A magyarok 95 százaléka D-vitamin–hiányos tél végén, 20 százalékuk súlyosan. Ez derül ki egy új magyar kutatásból. A D-vitamin hiánynak súlyos következményei is lehetnek. A gyerekeknél például ötször nagyobb valószínűséggel alakulhat egyes típusú cukorbetegség, felnőttként pedig könnyebben törhetnek majd a csontjaik. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint viszont az sem jó, ha valaki túlzásba viszi a D-vitamin fogyasztást, az ugyanis vesekövet okozhat.

Mi járunk a legtöbbet orvoshoz

A magyarok járnak a legtöbbet orvoshoz az Európai Unióban. Ez derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Míg a svédek átlagosan évente 3 alkalommal keresnek fel orvost, a magyarok 12-szer. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint ennek az az oka, hogy nálunk könnyű bejutni az alapellátásba és a kórházakba is.

De kik azok a mormonok?


szerző:
2017.02.07. 19:20
De kik azok a mormonok?

Alkoholt, kávét, zöld teát nem isznak, nem cigiznek, havonta egyszer huszonnégy órás böjtöt tartanak. Fizetésük tíz százalékát egyházuknak adják. Mindenük a család, gyakran négy öt gyereket nevelnek. Ryan Gossling és Christina Aguilera is ilyen családban nőtt fel. Magyarországon ötezren vallják magukat mormonnak.

Soha nem látott népszerűségnek örvend a jégkorong itthon

Soha nem látott népszerűségnek örvend Magyarországon a jégkorong. Nemcsak a világ egyik legjobb szurkolótábora, de utánpótláscsapata is a miénk. Az elmúlt évek nagy nemzetközi sikereinek következménye, hogy szerte az országban kisgyerekek kezdtek hokizni, a jégpályák megteltek. Szinte napra pontosan 90 éve, hogy január 24-én először mutatkozott be nemzetközi küzdőtéren a magyar jégkorong-válogatott.

Fókusz 2017-01-27


szerző:
2017.01.27. 19:00
Veronai buszbaleset: gyász és döbbenet

Hősi halottként említi az olasz sajtó azt a magyar diákot, aki utolsó erejével törte ki a lángoló turistabusz ablakát. A veronai karambol pusztító erejű volt, a busz jobboldalán, elől utazók azonnal meghalhattak. A veronai rendőrkapitányság vezetője azt mondta, hogy a fiút már holtan találták meg a hatóságok: kezében ablaktörő kalapácsot tartott - korábban ő törte be a busz egyik ablakát, amin több utastársa is kimenekülhetett. A fiú életeket mentett meg, de magán segíteni már nem tudott.

BUSZTRAGÉDIA: Gyermekei hívták fel az édesanyjukat, hogy elmondják mi történt

A Szinyei Merse Pál Gimnázium évek óta ugyanoda szervezte a sítábort, a program népszerű, és egész évben várt túra volt. Aki későn kapcsolt, lemaradt az útról, a férőhelyek gyorsan beteltek idén is. Pataki Ágnes még időben jelentkezett, mindkét lánya elmehetett síelni. A szülők telefonja pénteken éjjel, 23 óra 49 perckor megszólalt. Idősebbik lányuk hívta őket. Azt mondta, hogy ne ijedjenek meg, ők jól vannak, de a buszuk balesetet szenvedett és lángol. Majd letette, és a szülők nem tudták visszahívni. Próbálták elérni a kísérő tanárokat, de végül csak a Külügyminisztériummal tudtak beszélni. És azonnal elindultak Olaszországba.

BUSZTRAGÉDIA:

Szombatra virradó éjjel balesetet szenvedett egy magyar diákokat szállító autóbusz Olaszországban. A buszon a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárai utaztak, akik egy franciaországi sítáborból tartottak haza. A szerencsétlenségben legkevesebb 16-an meghaltak és 26-an megsérültek.

Fókusz 2017-01-10


szerző:
2017.01.10. 18:55
Szinte megbénult a félelemtől

Nem lehetett megkülönböztetni a sebesülteket és a halottakat. Ezt mondta egy magyar szemtanú, aki ott volt a vásárban, amikor a kamion a forgatagba hajtott. A sérültek között van egy magyar is, kórházba vitték, de már kiengedték. Az általunk kérdezett, Berlinben élő magyarok azt mondták, úgy szeretnének élni, mint eddig és nem hajlandóak félni. Az utcákon a szokásosnál több rendőr van, erre lehet számítani Magyarországon is.

Itt a magyar milliárdosok legújabb listája

A leggazdagabb magyar akár 2 teljes budapesti lakótelepet is megvehetne. 283 milliárd forintos vagyonával viszont a nemzetközi mezőnyben a dobogó közelébe sem kerülhetne. A leggazdagabbak listáján van, aki büszkén szerepel, és akadnak olyanok is, nem tudni hányan, akik nem. Inkább rejtőzködnek, vagy titkolják, mijük van, tartanak az irigyektől, vagy adott esetben a hatóságoktól.

Felmérés: fásultak a magyarok

A magyarok kevesebb, mint egyharmada hiszi azt, hogy két választás között beleszólása lehet az ország irányításába. Ez derül ki egy amerikai közvélemény-kutató vizsgálatából, amit a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra. Azt, hogy itthon nagy az apátia és a fásultság, az egyik legnagyobb tömeget megmozgató szervezet, a Tanítanék Mozgalom is megerősítette Híradónknak.

Magyar társulat a világ leghíresebb cirkuszában

A Fókusz riportere a világ egyik legjobb helyének tartott Montreálba utazott. Egy magyar artistacsoportot kísért el, akiket minden idők legsikeresebb cirkuszi társulatának kanadai központjába hívtak meg. Ilyen még nem volt.

Magyarok a világ túloldalán

A magyar ember mindenhol feltalálja magát. Ezt riportunk is jól bizonyítja. Mert ki gondolná, hogy Sátoraljaújhelyről valaki éppen Rióban nyit panziót, vagy a várostól több mint száz kilométerre Szent Jakab kagylót tenyészt majd. Az elmúlt hónapokban az olimpiáról és a paralimpiáról is tudósított bennünket Jász Zoltán és Hubai Antal kollégánk. Amikor pedig nem a sporttal foglalkoztak, különös történeteknek jártak utána.

Minden utas megsérült a vonatkarambolban

Kamionnal ütközött egy vonat péntek reggel a szlovákiai Nagymegyernél egy vasúti átjáróban. A vonat mind a 35 utasa megsérült, többségük magyar nemzetiségű. A mozdonyvezetőt a tűzoltóknak kellett kivágniuk az összeroncsolódott kabinból, őt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a kamion miért hajtott a sínekre.

Kikre érdemes majd odafigyelni a paralimpián?

Szuperemberekként emlegetik a brit válogatott tagjait, mi is megmutattuk már a megrendítő, és lélegzetelállító videót, amelyben sérült embereket látunk zenélni, sportolni, játszani. A brit paralimpikonok mellett ott lesznek a magyar versenyzők, szuperemberek is, van egy fantasztikus atléta ikerpárunk, és van olyan versenyzőnk is, aki balesete előtt többszörös világbajnok búvárúszó volt.

Drámai hajrá, megvan a hatodik arany

A magyar egység a rajt után a német hajóval küzdött az aranyéremért, akik jobban kapták el a rajtot, de az 5-ös pályán lapátoló magyar egység szorosan tapadt rájuk. Fél távnál már Szabóék haladtak az élen. Végül szoros befutó után, 51 század másodperccel a magyar páros ért elsőként a célba, és szerezte meg a magyar olimpiai csapat 6. aranyérmét Rio de Janeiróban.

 

MAGYAROK RIÓBAN: Fölösleges volt az aggodalom

Néha nehézkes a bejutás a sporteseményekre, ám volt olyan is, hogy két ember egy jeggyel jutott át az ellenőrző kapukon. Az RTL riporterének nyilatkozó magyar szurkolók összességében elégedettek mind a szervezéssel, mind a közbiztonsággal. Sőt, szerintük fergeteges a hangulat, és más országok szurkolói pedig kifejezetten barátságosak.

10 millióért van kint a magyar család

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az olimpiára megy. Egy öttagú magyar család 10 millió forintra tippeli a kint lét költségeit. A 8-10 napos utakat nagyjából 800 ezer forintért hirdetik. Két magyar férfi biciklivel járta körbe Dél-Amerikát másfél hónap alatt, 2000 kilométert tekertek, mielőtt megérkeztek Rióba. Azt mondták, hogy a túra fejenként 600 ezer forintjukba került. A helyszínen körülbelül 2000 magyar szurkol.

Sikert aratott a magyarok formaruhája

Színes-mintás ruhák, vagy egyszerű blézer, esetleg meztelen, olajozott felsőtest. A legkülönbözőbb öltözetekben vonultak fel a csapatok az olimpiai megnyitón. A magyar csapat ruhája nagy sikert aratott a kritikusok között, több külföldi portál a legjobb formaruhák közé válogatta. A híradó által megkérdezett stílusszakértő szerint például az amerikaiak nagyot hibáztak, a ruhájukon a színeket úgy rakták egymás mellé, mintha Oroszországot képviselnék.

MAGYAR FORMARUHA:

A klasszikus zakó és blézer az egyik nagy trend az idei olimpiai formaruhákban Schiffer Miklós szerint. A stílustanácsadóval az RTL Híradó riportere együtt nézte meg a csapatok öltözeteit.

Lesz víz és lámpa, ígérik a magyaroknak

Nem folyt víz a csapból, hiányzott a lámpa - ilyen hibákat tapasztaltak a szálláson a magyar olimpiai küldöttség már Brazíliában lévő tagjai. Egy delegáció már Rióban van, több sportoló, köztük Hosszú Katinka csütörtökön indult el Budapestről. A Magyar Olimpiai Bizottság szóvivője arra számít: mire megérkeznek, minden rendben lesz, mert a szervezők gőzerővel dolgoznak, hogy kijavítsák a hibákat.

A terror magyar áldozatai

Megszólal a müncheni magyar áldozat apja, akinek 15 éves fiát ölte meg a tömeggyilkos. A gyászoló család itthon szeretné eltemetni fiát.

Magyar áldozata is van a vérengzésnek

Egy fiatal magyar férfi is a müncheni áldozatok között van. Ő kettős állampolgár, de egyelőre csak ennyit lehet tudni róla. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal. Münchenben több mint 10 ezer magyar él, közülük többen is ott voltak a támadás helyszínén. Volt, aki egy vasajtó mögé bújt egy raktárban, más pedig arról beszélt az RTL Híradónak, hogy a férje mellett lőttek le egy férfit.

Török államcsíny magyar szemmel

Olyan hangja volt, mintha bombáztak volna – ezt mondta egy magyar nő, aki Isztambulban él, és péntek éjszaka a családjával vacsorázott egy szálloda tetején, amikor elhúztak a fejük felett a vadászgépek. Az RTL Híradónak több Törökországban élő magyar is nyilatkozott. Egyikük arról számolt be, hogy óriási sorok álltak éjszaka az üzletekben és a bankautomatáknál. Egy Tokióból hazafelé tartó magyar nő pedig Isztambulban szállt volna át, a repülőgép ehelyett Antalyaban szállt le.

Sok magyar volt a tömegben

Pánik, gyereksikolyok, vérző sebesültek, tetőre menekülő emberek. Erről számoltak be Híradónknak a nizzai terrortámadás magyar szemtanúi. Egy fiatal magyar pár a szállodája erkélyéről nézte végig az egészet. Egy magyar család hatéves kislányával pedig egy étterem padlóján feküdt rettegve, amíg tartott a pánik és a lövöldözés. A külügyminisztérium arról tájékoztatta Híradónkat: a sérültek és a már azonosított halottak között nincs magyar állampolgár.

Hogyan látnak minket, magyarokat a külföldiek?

Minden nap gulyáslevest eszünk, lóháton megyünk dolgozni, és keveset beszélünk? Vendégszeretőek vagy zárkózottak vagyunk? Hogyan látnak minket, magyarokat a külföldiek? Ha külföldi lennél, te hogyan jellemeznéd a magyarokat?

Miben lehet erős és különleges a magyar foci?

Szép eredményeket értünk el a foci Eb-n, Bernd Storck szerint ez még csak a kezdet. Magyar focisták szerint, miben lehetünk mi erősek, különlegesek?

Aggódnak a magyarok a Brexit miatt

Sírva fogadta a londoni népszavazás eredményét - ezt nyilatkozta a Híradónak az egyik Londonban élő magyar. Az ott dolgozó magyarok közül többen úgy érzik, őket is kiszavazták Nagy-Britanniából. A bizonytalanság egyáltalán nem enyhül: a londoni magyar nagykövetségen nagyon sokan érdeklődnek: mire számíthatnak, miután a népszavazáson a többség az unióból való kilépésre szavazott. A külügyminiszter pénteken azt mondta: egyik napról a másikra senkinek nem változik meg az élete.

Inkább játszanának a spanyolokkal

A belga futballcsapat inkább játszana a spanyolokkal vagy az angolokkal a nyolcaddöntőben - ahogy az edzőjük mondta, akkor nem lenne veszítenivalójuk. Mindkét csapat készül a vasárnapi összecsapásra, a magyarok edzője, Bernd Storck szerint az eddigi sikerek ellenére két lábbal kell állniuk a földön, ha nyerni akarnak. Pénteken szünnap van, de a fociláz nem csillapodik Franciaországban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való