KERESÉS search-close

műkincsek

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "műkincsek"

Röntgent is bevetettek a restaurátor hallgatók

Röntgenfelvétellel is át kellett vizsgálni azokat műkincseket, amelyeket restaurátor hallgatók újítottak fel. A diplomamunkájukból nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A műtárgyak között van titkos kincseket rejtő földgömb és 500 éves freskó is. Volt, aki 800 órát dolgozott a saját tárgyán, mire felújította.

Hazavihetnék a műkincseket

Az állam dönthetne arról, ki vihet haza műkincset. A kormánypárti javaslat egyik beterjesztője szerint olyan családoknak akarnak kedvezni, akiktől korábban elkobozták a műtárgyaikat. Az Együtt viszont attól tart, hogy még több kormányközeli ember irodájába kerülhetnének értékes műtárgyak.

Megrázó pusztítás: az ISIS semmit sem kímél

Irakban az életét is kockára tette, hogy saját szemével lássa, mi az, ami még megmenthető az Iszlám Állam pusztítása elől. Dezső Tamást nevezhetnénk a magyar Indiana Jones-nak is, hiszen régészként és az ELTE dékánjaként személyes érdeklődésből utazott a bombák, és az értelmetlen kivégzések földjére. Videóin olyan rombolások nyomait láthatjuk, amelyet az ISIS-nak soha nem fog megbocsájtani a világ.

Megdöbbentő pusztítás: veszélyben vannak a kulturális értékek?

Templomokat, ókori, asszír szobrokat, múzeumokat, felbecsülhetetlen értékű városokat és romjait pusztította és pusztítják el az ISIS, azaz az Iszlám állam katonái. Eközben folyamatosak a harcok a szélsőséges erők ellen. Egy magyar régész, Dezső Tamás kollegáival Irakban egészen a háború frontvonaláig jutott, hogy megpróbáljon segítséget nyújtania az elpusztított kulturális értékek helyreállításában. Hubai Antal riportja.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való