KERESÉS search-close

múzeumi negyed

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "múzeumi negyed"

Liget-projekt: funkciók és érdekek csatája

Liget-projekt + Vár átalakítása + Budapest jövője: ez mind benne van abban a vitában, ami a Liget múzeumi negyeddé alakítása körül kialakult. Jó, hogy van vita, csak kár, hogy mindez azután kezdődik, hogy az építkezések a Várban már javában zajlanak, a Ligetben fákat vágnak ki, nemzetközi tervpályázatok vannak. És, legújabb: a kormány elvben elfogadta Lázár János miniszter 215 milliárdos tervét a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezet nagyszabású parkosítására – ezt kapnák cserébe a budapestiek?

150 helyett 200 milliárd a Liget projektre

50 milliárd forinttal kerülhet többe a Múzeumi Negyed az eredeti tervekhez képest, pedig több épület is kikerült a Városligetbe tervezett beruházásból. A Civil Zugló Egyesület szerint semmi szükség a 200 milliárdos beruházásra, tiltakozásul 20 ezer aláírást gyűjtöttek össze. Az íveket hétfőn adták át a Liget projektet felügyelő kormánybiztosnak.

Liget Budapest


szerző:
2015.02.09. 22:00
Liget Budapest

2018-ra új múzeumi negyed épül a Városligetben. Az építkezés jövőre kezdődik, vannak erős támogatói, mások mellett a kormány is, és vannak erős ellenzői is. Meghívtuk a projekt vezetőjét, Baán László kormánybiztost és az ellenzők nevében Schneller István korábbi budapesti főépítészt, hogy pro és kontra érveiket műsorunkban szembesítsék egymással.

Magyarul Balóval 15-02-09

Magyarul Balóval: 2018-ra új múzeumi negyed épül a Városligetben. Az építkezés jövőre kezdődik, vannak erős támogatói, mások mellett a kormány is, és vannak erős ellenzői is. Meghívtuk a projekt vezetőjét, Baán László kormánybiztost és az ellenzők nevében Schneller István korábbi budapesti főépítészt, hogy pro és kontra érveiket műsorunkban szembesítsék egymással.

Vita Budapest és a magyar kultúra új csillagáról

Öt épületből álló múzeumi negyed a városligetben 75 milliárdért és majd még egyszer ennyi lehet a liget átalakítása. A másik oldal kevesebb zöld terület az amúgy is zsúfolt Budapesten, s a projekt ára az ostromlott felsőoktatás egy teljes évi állami költségvetése.

Nincs a költségvetésben a múzeumi negyed

Nem szerepel a jövő évi költségvetésben a Városligetbe tervezett múzeumi negyed 150 milliárd forintos tétele. A kulturális államtitkárságnál azt mondják, amíg nem fogadják el a költségvetést, addig változhatnak a tervezetben lévő számok.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való