KERESÉS search-close

médiaadó

15 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "médiaadó"

Az államtitkár és a furcsa nyilatkozatok

L. Simon László, ahogy mondják, kulturpolitikus, költő, de közben földbirtokos és vállalkozó is. A fideszes képviselő akkor került igazán reflektorfénybe, amikor kiderült, hogy a neve alatt futó, médiaadóról szóló javaslatot nem is ismeri. Azóta is több emlékezetes, tulajdonképpen szórakoztató nyilatkozatot adott az államtitkár, aki nemrég pont az RTL Híradó kérdésére bonyolódott hazugságba. Cégügyek, barackmagügy, furcsa nyilatkozatok - ezeket gyűjtötte össze Boros Kriszta L. Simon Lászlótól.

Vidéken tárgyal a Fidesz frakció

Az úgynevezett megélhetési bevándorlás megállításáról, az állami közműszolgáltató felállításáról, és a kilenc osztályos általános iskola bevezetéséről tárgyal a Fidesz-KDNP Mezőkövesden, ahol szóba kerül a médiaadó csökkentése is.

„Politikai nyomás, aránytalan adók”

Túl magas büntetések, politikai nyomás és aránytalan adók veszélyeztetik a magyar média függetlenségét - egyebek között ilyen bírálatokat is tartalmaz az Európa Tanács emberi jogi biztosának Magyarországról szóló jelentése.
 

Megszavazták az adótörvényeket


szerző:
2014.11.18. 18:35
Megszavazták az adótörvényeket

Az utolsó pillanatban – a keddi zárószavazás előtt - is változtak a jövő évi adótörvények. Néhány meglepő változás is bekerült a szabályokba. Jelentősen megadóztatják például az alkohol-nagykereskedőket. A cafeteria rendszer adóemelését viszont visszavonták. A reklámadó RTL Klubot érintő megemelését ugyanakkor elfogadták. Az új adószabályok egyik nagy vesztesei pedig a nagyobb bolthálózatok.
 

Kedden szavaznak az adótörvényről

Marad az Európában legmagasabb 27 százalékos forgalmi adó, emelkedik a médiaadó, de a kétgyermekes családok csak később kapják meg a választások előtt beígért adókedvezményt. A parlament hétfőn tárgyal a jövő évi adótörvényekről és kedden már el is fogadhatja a jogszabályt.
 

L. Simon: Az igazság odaát van


szerző:
2014.11.14. 18:35
L. Simon: Az igazság odaát van

Ezt mondta a csak az RTL Csoportot érintő médiaadó emelésről L. Simon László. A miniszterelnökség államtitkára támogatja az adóemelést, de arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért változtatott hirtelen eddigi álláspontján a kormány.
 

„Maffiamódszer és büntetés”

Az ellenzék az RTL büntetéséről és a kormány maffia-módszeréről beszél - több százmillió forintos terhet jelent az RTL Csoportnak, hogy a kabinet korábbi ígérete ellenére megemeli a reklámadó legfelső kulcsát.
 

Csak az RTL-t sújtja a médiaadó emelése

40 százalékról 50 százalékra emelik jövőre a médiaadó felső kulcsát, ami kizárólag az RTL-t érinti. A módosító javaslatot hajnali háromkor nyújtották be a parlamentnek, és már ma szavazott is róla a törvényalkotási bizottság. A szocialisták tiltakozásul kivonultak az ülésről.
 

Saját oldaláról is bírálják a Fideszt

Erősen kritizálták hétfő este Strassbourgban az Orbán kormány médiapolitikáját, valamint a reklámadót. A magyar média helyzetéről tartott nyilvános meghallgatáson egy Európai Néppárti, konzervatív politikus, Frank Engel fogalmazott a legélesebben. Azt mondta, a magyar helyzet nagyon veszélyes, és az Unió tagjainak el kellene fogadniuk az uniós játékszabályokat.
 

Lázár: A reklámadó az RTL-lel van összefüggésben

Azért vezették be a médiaadót, hogy az RTL fizessen- erről beszélt Lázár János az ATV-ben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a műsorvezető kérdésére úgy fogalmazott, a médiaadónak nincs köze az Orbán-Simicska háborúhoz csak ahhoz, hogy az RTL - szerinte - évek óta nem fizet rendesen adót.
 

Deutsch: Poltikai oka is van a reklámadónak

Deutsch Tamás szerint a kormány politikai fegyverként használta a reklámadót. Ezt a Fidesz európai parlamenti képviselője nyilatkozta a Népszabadságnak.

 

Orbán: A kormány diktál


szerző:
2014.09.07. 15:33
Orbán: A kormány diktál

A kormány diktál, marad a reklámadó. Ezt válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a Simicska Lajossal vívott háborújával kapcsolatban kérdezték Kötcsén.

Adó terheli a reklámbevételeket a jövőben

A reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után adót kell fizetni a jövőben.

„Az adó káros hatásai felmérhetetlenek”

A magyar magántulajdonú média csütörtök este 15 percre elsötétül, a nyomtatott sajtótermékek pénteken fehér oldalt jelentetnek meg, így tiltakoznak a kormány által tervezett magas reklámadó terve ellen, amely lépés célja, állításuk szerint, a nyomásgyakorlás.

Adónak álcázva akarja tönkretenni a kormány az RTL-t

Az RTL Magyarország megdöbbenéssel fogadta a médiaadóról szóló törvényjavaslatot, amely komolyan veszélyezteti a társaságunk gazdaságos működését.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való