KERESÉS search-close

máv

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "máv"

Hibásan jártak az új IC+ kocsik

Évekig rejtett ajtóhibával közlekedtek az IC+ nevű, magyar gyártmányú vasúti kocsik. Így a szakszervezet szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. A vagonokat szerdán vonták ki a forgalomból,  miután az egyik kocsi ajtaja egy teszten menet közben nyitva maradt. Kedden újabb vizsgálat lesz. Ezek a vagonok darabonként 400 millió forintba kerülnek. A MÁV-Start azt közölte az IC+ projektet nem állítják le.

11 millió forintnyi tartozást halmozott fel az évekig bliccelő férfi

Letöltendő börtönt kapott, egy évig sehova sem kell majd utaznia annak a hatvanhárom éves férfinak, aki négy éven át jegy nélkül vonatozott Nagykáta és Budapest között. 11 millió forint tartozást halmozott fel. A férfi feleségét telefonon érte el a Fókusz!

Felújított vasútállomások rossz liftekkel

Hatból három állomáson nem működnek a liftek a 31 milliárd forintból felújított Kelenföld-Tárnok vasútvonalon. Ezt tapasztalta stábunk, amikor végigjártfelújítása a szakaszt. A vonalat még öt éve újították fel, akkor akadály mentesítették az összes állomást.

Rejtélyes: hatalmas lángokkal égett a vasúti kocsi a Nyugatinál

A Nyugati pályaudvaron a szerelvény nemrég esett át egy nagyobb vizsgán, így egyelőre érthetetlen, hogyan kapott lángra. A MÁV a furcsa körülmények miatt feljelentést tesz. A kár több milliós nagyságrendű.

Megvadult utas verte a kalauzt

Percekig ütötte, rúgta, karmolta a kalauzt egy megvadult utas a vecsési állomáson. Az őrjöngő nőt a rendőrök fékezték meg. Az utas azért támadt a kalauzra, mert az le akarta szállítani a vonatról, miután nem volt jegye.

Egy perc gyorsulás a vonaton 9 milliárd forintba kerülhet

Átlagosan 9 milliárd forintba került 1 perc gyorsulás a vasúton. Ezt az Index számolta ki. A lap közérdekű adatigényléssel kérte ki az adatokat az elmúlt 10 év vasútfejlesztéseiről.

Közel a megállapodás a MÁV-nál

Összesen 30%-os fizetésemelést kínál dolgozóinak a MÁV a következő három évre. Hetek óta tárgyalnak a szakszervezetekkel a bérfeszültség kezeléséről, amely a minimálbéremelés miatt alakult ki. A vasutasok legnagyobb érdekképviselete szerint akár már a jövő héten megegyezhetnek. A fejlesztési minisztérium azt közölte az összes többi állami vállalatnál tárgyalnak a béremelésről.

270 milliót költenek diákmunkára

Diákmunkásokat keres a MÁV. 270 milliós közbeszerzést írtak ki, ennyit költenének idén a diákmunkásokra, akiknek többféle feladatot is el kellene látniuk az állami vállalatnál. A Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint legalább ezer ember hiányzik a vasúttársaságnál, de a MÁV állítja, nem a hiányzó felnőtt munkaerőt akarják diákokkal pótolni.

MÁV – Rövid távon sok a késés

Magyarországon késnek legtöbbet száz kilométeres távon a vonatok. Ezzel az Unióban, a vizsgált huszonhat ország közül az utolsó helyen végzett a MÁV. Erről a Portfolio írt. Az általunk kérdezett utasok egy része nem lepődött meg az eredményen. Valaki szerint évszaktól függetlenül késnek a járatok. A MÁV-nál kérdésünkre közölték, nem hisznek a felmérésnek, szerintük sokkal pontosabbak a vonataik.

Felelősség: egymásra mutogatnak

Az ügyészség szerint két önkormányzati és egy mávos dolgozó felelős azért a balesetért, amiben 13-an sérültek meg még 2014-ben. Egy kamionba rohant bele egy vonat, miután a pótkocsi fennakadt egy vasúti átjáróban. Az ügyészség szerint a közút kezelője 2010 óta tudott a problémáról, de nem tett semmit. Az önkormányzatnál azt állítják a MÁV miatt nem tudtak felújítani, a vasúttársaság szerint viszont az önkormányzat a hibás.

Tiltakozások a bezárások ellen

Drasztikusan csökkentené a MÁV két vasútállomáson a járatok számát Budapesten a XXII. kerületben – erről a panaszkodnak a helyiek. Az interneten már közzétett tervezet szerint Háros és a Nagytétény-Diósd állomásokon az eddigi járatok töredéke állna meg. Sokan attól tartanak, elveszítik munkájukat, mert nem tudnak bejárni dolgozni. Már tiltakozó aláírásokat is gyűjtöttek. A MÁV-nál kérdésünkre közölték: nem lesz változás.

Megverte az utas a kalauzt


szerző:
2016.08.23. 18:20
Megverte az utas a kalauzt

Ököllel verte a kalauzt az egyik utas az Oroszlány és Tatabánya között közlekedő vonaton. Ez június végén történt, a rendőrség most tett közzé fotót a támadóról, még keresik. A MÁV-nál azt mondták, a fiatal férfinak nem volt jegye, a kalauz pedig pótdíjat akart kérni tőle, ezért kezdett el előbb vitatkozni, majd szidalmazta, végül pedig meg is verte.

Továbbra sem működik a jegykiadó rendszer

Az elmúlt napokban többször is teljesen leállt a MÁV új jegyértékesítési rendszere az egész országban. Az RTL Híradóban még tavasszal számoltunk be arról, hogy a kalauzok szerint a rendszer nem működik tökéletesen. A MÁV-nál akkor azt mondták, a tesztidőszak július elejéig tart, addigra minden hibát kijavítanak. A VDSZSZ szerint ez nem sikerült. A szakszervezetnél közölték, a kalauzok naponta panaszkodnak a hibákra.

Panaszkodtak a kalauzok, kirúgták őket

Nem tartották biztonságosnak a vonat közlekedését, kirúgták a kalauzokat MÁV-tól – írta a Blikk. Egyikük az RTL Híradónak azt mondta, egy 6 kocsiból álló szerelvényen kellett volna egyedül dolgoznia, pedig a szabályzat szerint erre már két ember kell. A MÁV-Startnál viszont állítják, biztonságosan mehetett volna a vonat. A VDSZSZ a történtek miatt arra kéri a kalauzokat, mondják fel a kollektív szerződésüket és napi 16 óra helyett csak 12-t dolgozzanak, míg vissza nem veszik a kirúgott kollégákat.

Nyitott sorompónál robogtak át a vonatok

Rájár a rúd a MÁV-ra, pár napon belül és pár kilométerre egymástól kétszer is meghibásodtak vasúti sorompók a Balatonnál. A lámpák elsötétültek, a sorompók felnyíltak, miközben jött a vonat. Ráadásul azon a szakaszon, amit tavaly újítottak fel 30 milliárd forintból. Szerencsére nem történt baleset.

Ezer forint alatt nem fizet kártérítést a MÁV

Gyűjtsön még késést, és ha a kártérítések összértéke eléri az ezer forintot, akkor kifizeti a MÁV. Ezt ajánlotta a vasúttársaság az egyik utasnak, aki kártérítést szeretett volna kérni, miután a vonata 76 percet késett. A MÁV-nál közölték, csak ezer forint fölött fizetik ki a kártérítéseket. Szerintük ez az utasok érdekében van, hogy összegyűjthessék a késéseket és a kárigényeket.

MÁV: „Egyre kevesebbet késnek a vonatok”

A vasúttársaság szóvivője szerint a késések döntő többsége, nem a MÁV hibájából történik. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok azt mondják: a kisebb késéseket már megszokták, a nagyobbakra pedig jól emlékeznek. Gyűjtsön még késést, és ha a kártérítések összértéke eléri az ezer forintot, akkor kifizeti a MÁV. Ezt ajánlotta a vasúttársaság.

10-15 százalékos csökkentéstől tartanak

10-15 százalékos bércsökkenéstől tart a vasutas szakszervezet. A VDSZSZ szerint olyan törvényjavaslat kerül április végén a kormány elé, amely megszüntetné a készenléti munkáért járó plusz pénzt. Ez pedig azt jelentené, hogy havi 10-15 ezer forinttal kevesebbet kapnának a vasutasok. A MÁV szerint a módosítást nem ők kezdeményezték, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca ugyanakkor azt közölte: nem tárgyaltak ilyen előterjesztést.

VV Dennis az új szuperhős


szerző:
2016.04.14. 10:40
VV Dennis az új szuperhős

A korábbi villalakó szerda délután, a bal kezével állított meg egy MÁV szerelvényt. VV Dennis lenne az új magyar szuperhős?

A kisfiú, aki egy állomást kapott a kertjébe a MÁV-tól

Zétény különleges kisfiú, aki átlagon felüli intelligenciával rendelkezik, és rendkívüli a memóriája is. A kisfiú, aki az autizmus enyhe formájával él, rajong a vonatokért. A szülei pedig érte, ezért próbáltak vasúti ereklyéket szerezni neki, amiket majd kiraknak a kertjükbe. Aztán olyasmi történt, amire álmukban sem számítottak. A MÁV-nál valaki gondolt egyet, és létrehoztak egy mini vasútállomást Zéténynek.

Oszlopok takarják a tájékoztató táblát

Lámpaoszlopok takarják a MÁV digitális utastájékoztató tábláit az óbudai vasútállomáson. A járókelő.hu vette észre, hogy a készülékeket valamiért közvetlenül a lámpaoszlopok mögé építették. A vasútállomást a Budapest-Esztergom vonal 2015-ben befejezett, 44 milliárd forintos felújításakor korszerűsítették, a táblák is ekkor kerültek ki. A MÁV szerint van elég hely a lámpaoszlopok és a táblák között, amikhez a kis betűk miatt amúgy is közel kell állni.

Saját vasútállomást kapott a MÁV-tól

Saját vasútállomást kapott a MÁV-tól egy autista kisfiú. A nyolcéves Zétény édesanyja egy hónapja írt levelet a vasúttársaságnak. Ebben azt kérte, hogy kisfia kaphasson néhány leselejtezett táblácskát, mert odavan mindenért, ami a vasúttal kapcsolatos. Nem kellett sokáig várniuk. A vasúttársaság munkatársai igazi vonatos vidámparkká varázsolták át a család kertjét.

Egyelőre tesztelik a vonalkódos jegyellenőrzést

Elismerte a MÁV, nem működik még internetes kapcsolat nélkül a vonalkódos jegyellenőrzés. Múlt pénteken azonban még arról beszéltek, lehet úgymond offline módban is jegyeket ellenőrizni. Most azt közölték: ez a fejlesztés május végétől működik majd. Az RTL Híradóban pénteken utasok és kalauzok is arról panaszkodtak, több tíz percig is eltarthat ellenőrizni egy új típusú jegyet, ha nincsen térerő az adott vasúti szakaszon.

Panaszkodnak a kalauzok az új menetjegyre

Percekig forgolódnak a székek között a kalauzok, mert nem tudják leolvasni a vonalkódot az újfajta menetjegyekről. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok szerint a jegyvizsgálók arra panaszkodnak, hogy a rossz térerő miatt nem mindig tudják érvényesíteni a jegyeket. A MÁV szerint nincs szükség internet kapcsolatra a jegyellenőrzéshez. Az általunk kérdezett vasutas szakszervezet szerint valóban működnie kellene internet nélkül is a rendszernek, de ez a funkció sem tökéletes.

Másik vagonba tették a kisgyereket

Családjától külön, egy másik vagonba kapott helyjegyet egy négy éves kisfiú a pécsi Intercity-n. Az általunk kérdezett utasok szerint rendszeres, hogy hiába kérik egy helyre a jegyet, nem oda kapják. A MÁV-nál közölték, egy új jegyértékesítési rendszert tesztelnek, amelyben valóban nem tudják kiválasztani a pénztárosok, hova szóljanak a vonaton a helyjegyek. Az új rendszer 3,5 milliárd forintba került, de még csak tesztüzemben működik, így javítják a felmerülő hibákat.

Bruttó 8 millió jár márciusban a MÁV-vezérnek

Március elején bruttó 8 millió forintos fizetésre számíthat a MÁV elnök-vezérigazgatója, mivel visszamenőlegesen is kifizetik neki a fizetésemelését, tudta meg az RTL Híradó. Az állami vezetők kétmillió forintos bérplafonját tavaly törölték el arra hivatkozva, hogy versenyképes munkáért versenyképes bér jár. A MÁV vezetőjének fizetése ezután emelkedett havi 5 millióra.

Lesz-e vasutas sztrájk?

Eddig nem állapodtak meg a MÁV-val a vasutas szakszervezetek az idei béremelésről, és azt mondják, ha ez szombatig nem sikerül, jön a sztrájk. A MÁV az ország egyik legnagyobb munkaadójaként majdnem 38 ezer embert foglalkoztat, és az adófizetők évente úgy 150 milliárddal segítik. De miért sztrájkolnának a vasutasok?

Tárgyalás vagy sztrájk?

Ha szombatig nincs megegyezés a MÁV-val, márciustól sztrájkolnak a vasutasok. Ugyanis a vasúttársaság már saját béremelési javaslatát is visszavonta. A gondok: túlhajszolt vasúti dolgozók, alacsony bérek, elvándorló munkaerő. És: egyre nagyobb a nyomás a tanárok sztrájkbizottságára, hogy tárgyalás helyett a tanárok is szüntessék be a munkát. Magyarul Balóval este 23.25-től az RTL Klub műsorán!

30 éve itt laknak, a hivatalok szerint mégsem léteznek

Bográcsozó szomszédok, régi, szép épület, gondozott kert- így nézett ki Várpalotán egy MÁV épület. Mindez már csak a múlté. Most sár, kivágott fák, éjjel-nappal útépítés, elvágott vezetékek, építési lerakótelep az egész környék. Bár hiába élnek itt többen 30 éve, a hivatalok szerint itt hivatalosan senki nem lakik.

Határozat a fizetésemelésről


szerző:
2016.02.09. 18:35
Határozat a fizetésemelésről

Nemcsak a MÁV, hanem a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték és a Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjének is 5 millió forintra nő a fizetése januártól. Az erről szóló határozatot már tavaly év végén aláírta a nemzeti fejlesztési miniszter. A cégek szerint a vezetők még nem kapták meg a béremelést. Arra a kérdésünkre, hogy ez mikor történik meg és visszamenőleg is jár-e nekik a pénz, nem válaszoltak.

150 százalék a vezetőknek, 2,5 százalék a dolgozóknak

A lehetséges maximumra, havi ötmillió forintra emelték januártól a MÁV vezérigazgatójának fizetését - ez derül ki a Nemzeti Gazdasági Minisztérium tájékoztatásából. Míg Dávid Ilona két és félszer keres többet idén, mint tavaly, addig a MÁV-nál akár sztrájk is lehet, mert a dolgozóknak mindössze 2 és fél százalékos emelést ajánlottak.

Budapest jövője


szerző:
2016.01.26. 13:43
Budapest jövője

Két év múlva nincs uniós pénz, mert Pest megyét leválasztják és a főváros önmagában túl gazdag. Az önálló Pest megye szegény régió, sokat nyerhet és így kelet-magyarországi uniós pénzeket is elszívhat. És: mi lesz a milliókat érintő agglomerációs közlekedéssel, amelyet az állam fizet, de a BKV-n kívül bevonja a MÁV-ot és a Volánt is.

Gyerekrajzok díszitik majd a vonatot

Gyerekrajzokkal díszített mozdony zakatol hamarosan a vasúton. 600 gyerek küldte be ceruzával, festékkel, filctollal készített alkotását a MÁV pályázatára, amelyet a vonatokat kedvelő gyerekeknek hirdettek meg. Két első helyezett lett, így a mozdony két oldalát más-más rajz díszíti.

Senki nem vállalja magára Ilcsi halálát

A szekértők közül ketten a kalauzt, a harmadik a tolatásvezetőt is, a negyedik pedig senkit sem tart felelősnek, ezért a család egy ötödik szakértőt kért fel.

Ki felel a vonatból kiesett lány haláláért?

A szakértők közül ketten a kalauzt, a harmadik a tolatásvezetőt is, a negyedik pedig senkit sem tart felelősnek, ezért a család egy ötödik szakértőt kért fel.

Ácsorgó, fázó utasok, nincs kész az állomás

Szabad ég alatt várakozó utasok, utcára kihelyezett jegypénztár és konténer wc, amiben se fűtés, se világítás, se víz nincs. Semmi sem változott a ferencvárosi pályaudvaron, pedig a MÁV azt ígérte, tavaly év végére végeznek a felújítással. Az utasok panaszkodnak. A vasúttársaságnál nem válaszoltak a kérdésünkre, hogy miért nem sikerült tartani a határidőt.

Kiugrott a vonatból, súlyosan megsérült

Súlyosan megsérült, amikor kiugrott a mozgó vonatból egy középiskolás lány reggel Pétfürdőn. A szerelvény már elhagyta a peront, amikor a sínekre esett. Információink szerint iskolába ment, de valamiért nem vette észre a megállót, ezért ugorhatott ki. A MÁV-nál azt mondták híradónknak, hogy a lány régi típusú szerelvényen utazott, ezért tudta kinyitni az ajtót.

Havi 5 milliót is kereshetnek a MÁV vezetői

Csaknem kétszer annyit kereshetnek a MÁV vezetői naponta, mint a jegyellenőrök egy egész hónapban. Egy kormányrendelet pénzügyi szolgáltató céggé minősítette a MÁV-ot, így a vezetőknek az eddigi két millió helyett, már akár öt millió forint is lehet a havi fizetésük.

Járatritkítás a MÁV vonalakon


szerző:
2015.11.20. 18:45
Járatritkítás a MÁV vonalakon

Egyeseknek okozhat kellemetlenséget a járatritkítás, de az utasok többsége összességében jobban jár majd - ezt mondta a MÁV vezérigazgatója. A cég ismertette, hogy a költségvetés csökkentésére december 13-ától a kihasználatlan vonalakon bizonyos vonatokat törölnek. Így a vidéki városokban jelentősen megnőhet a várakozási idő, lesznek olyan vonatok is, amelyek csak hétvégén közlekednek majd. A vezérigazgató azt ígéri, a forgalmas szakaszokon viszont több kocsit indítanak. Az LMP szakpolitikusa szerint, ha ezt a kormány elfogadja, ugyanazt teszik, amiért korábban ellenzékként tiltakoztak.

Végigjártuk a leglepusztultabb vasútállomásokat

Jártunk egy vasútállomáson, amit alig lehetett megtalálni. De amikor megtaláltuk, akkor jött csak a feketeleves. Aztán jártunk egy másikon, ahol egy padon és egy lelakatolt kukán kívül semmi, de tényleg semmi sincs. Serdült Szilvia Magyarország leglepusztultabb vasútállomásait kereste fel, aztán pedig a MÁV-ot, hogy mégis, miért teszik ezt az utasokkal.

9 milliót követelnek a horvátok


szerző:
2015.10.10. 18:35
9 milliót követelnek a horvátok

9 millió forintot követel a horvát vasutak a MÁV-tól a menekülteket szállító lefoglalt szerelvényük miatt. A horvátok szerint ugyanis nagyon rossz állapotban kapták vissza a vagonokat. A Fidesz szerint meghökkentő a horvátok követelése.

Életeket menthet a defibrillátor


szerző:
2015.10.08. 18:30
Életeket menthet a defibrillátor

Automata defibrillátort helyeztek el a győri vasútállomás utascsarnokában. Kecskeméten és Hegyeshalmon is megtalálható lesz egy-egy ilyen készülék, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója szerint azért, mert a legtöbb ember ezeken a helyeken fordul meg.

Eldugult wc-k és kosz a vonatokon


szerző:
2015.10.02. 18:25
Eldugult wc-k és kosz a vonatokon

Borzalmas állapotokról számolnak be a pályaudvarokon segítő önkéntesek a menekülteket szállító vonatokon. Közben a tisztiorvosi szolgálat közölte, eddig idén nagyjából 1300 menekültet vizsgáltak, közöttük 33 szifiliszes, 11 HIV-pozitív, 72 Hepatitis B és 18 Hepatitis C vírussal fertőzött beteget találtak.

A buszsofőrök maguk jelentkeztek


szerző:
2015.09.20. 18:25
A buszsofőrök maguk jelentkeztek

A BKK-nak körülbelül 100 millió forintba kerül majd összesen a menekültek buszoztatása. A MÁV is minden kocsiját használja, de azt még nem tudták megmondani mennyi pluszköltséget jelent ez. A kormányszóvivő egyelőre nem tudta megbecsülni, hogy az utaztatás összesen mennyibe kerül majd az államnak.

Milliós számlák és luxuskiadások a szakszervezetnél

Vezetőváltás, és kiborulnak a csontvázak a szekrényből. Ez történt az egyik legnagyobb vasutas szakszervezetnél a VDSZSZ-nél is. Gaskó Istvánt nem választották újra. És fény derült urizáló életmódjára. A szakszervezet pénzéből luxusszállodákban szállt meg, 170 ezer forintot költött elegáns étteremben, ahová még virágcsokrot is rendelt, meg tüzijátékot. Volt, hogy naponta háromszor is tankolt. Luxusautóval járt, amit ugyancsak a szakszervezet vett.  Most 4 ügyben is nyomoz a rendőrség . De hogy nem derült mindez ki eddig? Ezt is megkérdeztük.
 

MÁV: A rendőrség állította meg a vonatot

A MÁV szerint a rendőrség utasítására vitték a bicskei menekülttáborba a menekültek egy részét, de ezt az ORFK nem erősítette meg. Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány nem is tudott az intézkedésről. A Belügyminisztérium államtitkára pedig nem válaszolt kérdésünkre. Az osztrák hatóságok bejelentették: ha a jelenleg Bicskén veszteglő vonatot továbbengedik Sopronig, külön szerelvényt küldenek a menekültekért, és Bécsbe viszik őket, ahol szabadon átszállhatnak a Münchenbe tartó vonatokra.

Százmilliókért bontják a régi állomásokat

A MÁV, tervei szerint évente több mint 300 millió forintot költ tönkrement ingatlanok eltüntetésére, emellett viszont körülbelül 11 milliárd forintból állomásokat újítana fel, illetve új megállóhelyeket is építene.

Ekkora a káosz a Keleti pályaudvar nemzetközi jegyirodájánál

Azon, hogy több mint másfél órát vártunk és 73 embert állt előttünk, az idegen nyelveken beszélő fiatalok sem tudtak segíteni. Csütörtökön 16 és 19 óra között a budapesti Keleti pályaudvaron jártunk.

Becsukódott az ajtó, egyedül maradt a rémült kislány a vonaton

Becsukódott a vonatajtó egy 7 éves kislány mögött, mielőtt még édesanyja és testvérei fel tudtak volna utána szállni a szerelvényre. Az esett még múlt héten történt Dunakeszin, a történetről elsőként a Blikk számolt be. Az anya kétségbeesetten futott a vonat után. Mindezt egy férfi észrevette, kocsijával beeelőzte a vonatot a következő állomáson, leszedte a rémült gyermeket a szerelvényről és visszavitte az anyához.

Előzetes: Becsukódott az ajtó, egyedül maradt a kislány a vonaton

Becsukódott a vonatajtó egy 7 éves kislány mögött, mielőtt még édesanyja és testvérei fel tudtak volna utána szállni a szerelvényre Dunakeszin. Az anya kétségbeesetten kért segítséget a pályaudvaron, de azt mondja, a következő állomáson senki sem vette fel a telefont. Azonban egy férfi látta, mi történt, kocsiba pattant, és egy állomással arrébb megtalálta a vonaton a rémült kislányt. Hogy mit mond a MÁV, az kiderül este hatkor a híradóból.

A MÁV állítja, soha nem zárták be a menekülteket

Soha nem zárták rá a menekültekre a vagonok ajtaját - állítja a MÁV két nappal azután, hogy bemutattunk egy amatőr felvételt, amelyen egy kalauz kulccsal nyitogatja a Budapestre érkező, menekülteket szállító kocsi ajtajait. 

Rázárják a vonatajtót a menekültekre

Kívülről bezárt vasúti kocsikban utaznak a menekültek. Pécsről Budapestre az Intercity után csatolnak egy vasúti kocsit, amit néha kívülről bezárnak, majd amikor megérkezik Budapestre, a kalauz hátramegy és kinyitja. A MÁV szerint azért, mert így biztonságos. Az önkéntesek azt mondják, ez embertelen eljárás, és megrémiszti a menekülteket.

Nem engedik a menekülteket a pályaudvarokra

A menekültekkel együtt a segítőik is kiszorultak a pályaudvarokról, miután a MÁV csak a vonatjeggyel rendelkező menekülteket engedi be a területére, közvetlenül az indulás előtt. Ezt állították azok a civil segítők az RTL Híradónak, akik folyamatosan ott vannak az állomásokon. A forróság elől fák alá, aluljárókba, vagy parkokba mennek az úton lévők. A vihar elől viszont ők is behúzódhatnak az állomás épületekbe - tájékoztatott a MÁV szóvívője.

Kutyával a Balatonra: csak lassabb vonaton

Akár 3 órán át vonatozhat az az utas, aki a kutyájával együtt akar a Balatonhoz menni. A gyorsabb expressz vonatokra idén nem lehet felvinni az állatokat. Erre kutyás nézőink hívták fel a figyelmet. A MÁV szerint a többi utas érdekében vezették be a korlátozást.

Csepregi Éva alvászavarral küzd

A MÁV szóvivőjét a Nyugati pályaudvari zárró és a gyorsabb balatoni közlekedésről kérdezzük. Csepregi Évát pedig az alvászavaráról. Hajas Laci pedig elmondja, milyen frizurát viseljünk a strandond.

Két hétre teljesen lezárják a Nyugati pályaudvart

290 milliót költenek el a Nyugati pályaudvarra, de a beázások nem fognak megszűnni, az épület teljes felújítása ugyanis több milliárd forintba kerülne. A hétfőn kezdődő rekonstrukció ideje alatt a MÁV kicseréli a síneket, a vezetékeket. Mindent, ami a biztonságos működéshez kell. A két hétig tartó munka ideje alatt a Nyugatit teljesen lezárják, az utasokat kisebb állomásokig viszik. Onnan a BKK járatain utazhatnak tovább.

100 méteren át tolta a vonat a kocsit

Azonnal meghalt az a sofőr, aki kocsijával a vasúti átjáróban ütközött egy vonattal. Esélye sem volt túlélni a balesetet, a vonat csaknem 100 méteren át tolta a kocsit, mire meg tudott állni. A vonaton utazók közül senki sem sérült meg. A MÁV szerint működött a fénysorompó. Tavaly ugyanebben az átjáróban egy busszal ütközött egy vonat, akkor is meghalt egy ember.

Leomlott a vasbeton korlát a Déliben

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki, amikor szombat este leszakadt a Déli pályaudvar egyik korlátja, és vasbetondarabok zuhantak a járdára. Napközben sokan járnak arrafelé, de amikor a korlát leomlott, szerencsére épp nem ment arra senki. 70 méter hosszan szakadt le a korlát, de többszáz méteren zárták le a területet, mert a MÁV-nál attól tartanak, hogy tovább omlik.

 

Nem jár a vonat, de villog a fénysorompó

Folyamatosan villog a fénysorompó, pedig vonat már nem jár a síneken közel húsz éve. A helyiek azt mondják, a bátonyterenyei vasúti kereszteződés évek óta csak bosszúságot okoz nekik és az autósoknak. És nem értik miért nem szedik fel a vágányokat. A MÁV sajtóosztálya azt közölte, a síneket valóban hosszú ideje nem használják, de a bontási engedélyre várniuk kellett.

Több mint 2 milliót keres a MÁV vezérigazgatója

Se a MÁV vezérigazgatója, se a kormány közlekedési államtitkára nem válaszolt híradónknak arra a kérdésére, hogy miért kereshet bőven a kétmilliós határ felett Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója. Még a 2010-es választások után ígérte meg Orbán Viktor, hogy bevezetik a kétmilliós bérplafont. Híradónk egy rendezvényen érte utol a MÁV vezetőjét.

Még mindig nem nyilatkoznak Dávid Ilona fizetéséről

Se a MÁV vezérigazgatója, se a kormány közlekedéspolitikáért felelős államtitkára nem válaszolt híradónknak arra a kérdésére, hogy miért kereshet bőven a kétmilliós határ felett Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója. Még a 2010-es választások után ígérte meg Orbán Viktor, hogy bevezetik a kétmilliós bérplafont.

DK: Arcátlanul sok a MÁV-vezér fizetése

Két millió 600 ezer forintot keres havonta Dávid Ilona a MÁV és a GYSEV vezetője – írta meg a Bors. Ez 600 ezer forinttal több, mint amit a törvény megenged az állami vezetők számára. A havi 2,6 tized milliós fizetést a MÁV is megerősítette. A kormány nem reagált. A DK szerint Dávid Ilona fizetése arcátlanság. Közben az is kiderült: Dávid Ilona élettársa év eleje óta a MÁV egyik cégénél kapott állást.

Kisiklott egy tehervonat, milliós a kár

Kisiklott egy tehervonat két kocsija szerdán Nógrádszakálnál. Nem sérült meg senki, a MÁV-nál néhány millió forintra becsülik a vasúti berendezésekben keletkezett kárt. A szerelvény Szlovákia felé tartott, amikor az állomás közelében az utolsó két kocsi kisiklott.

Nem találnak felelőst, lezárják az ügyet?

A 22 éves Horváth Ilona Győrből tartott Budapestre, amikor kizuhant a vonatból, a sínek mellé került és egy tolató szerelvény halálra gázolta. A MÁV állítja, semmiben nem hibáztak, a rendőrség hiába vizsgálja az ügyet, felelős nincs.

Napokon belül kezdődhet a felújítás

Egy hónapos huzavona után még mindig nem tudják pontosan megmondani a MÁV-nál, hogy mikor kezdik felújítani a Déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagutat, amelynek megcsúszott a támfala. Emiatt a vonatok csak Kelenföldig járnak, a Déli pályaudvar azóta szinte teljesen kihalt, az üzletek többsége bezárt. Most azt állítják, napokon belül hozzákezdenek a munkához.

Komoly bírságokat fizethetünk, ha rossz jeggyel utazunk!

Mitől érvényes egy jegy, kit illett a felelősség, mivel jár, ha nem fizetünk és késés esetén visszajár-e a pénzünk?

Vasútépészeti Oscar-t kapott a MÁV

A vasútépítészet Oscarjának tartott Brunel-díjat nyerte el a MÁV. A Budapest-Újszász útvonalon újították fel az állomás épületeket, illetve ahol szükséges volt újat húztak fel.
 

Luxusút Budapestről Teheránba


szerző:
2014.09.04. 14:32
Luxusút Budapestről Teheránba

Luxusvonatot indít a MÁV Nosztalgia Kft. Iránba. A 15 napos utazást Budapest és Teherán között egy angol utazási iroda szervezi, a jegyeket már hetekkel ezelőtt elkapkodták.
 

Házon kívül 13-12-04


szerző:
2013.12.04. 23:40
Házon kívül 13-12-04

Házon kívül: Ahol mindenre jut pénz, és ahol alig valamire. Egy budai elit környékre és egy borsodi kisvárosba látogattunk el, hogy megnézzük, hogyan zajlik a karácsonyi készülődés. Aztán: Jázmin és Szimonetta, akiknek a feje fölött háború dúl már egy éve. A 4 és 7 éves kislányokat édesapjuk késelte meg néhány héttel ezelőtt. Kíváncsiak voltunk, hogyan fajult idáig a családi háborúskodás. És: Ajándékút a jeges karácsonyi forgatagba. 40 nevelőotthonban élő gyereket utaztatott el a MÁV Bécsbe, hogy egy kicsit világot lássanak.

Házon kívül 13-11-20


szerző:
2013.11.20. 23:40
Házon kívül 13-11-20

Házon kívül: Negyedannyit költhetünk, mint aki Ausztriában dolgozik. Vajon miért van ez így? Aztán: Riporterünk épp ott volt a pályaudvaron, amikor háromórás késéssel futott be a lillafüredi vonat. Mennyi jár az utasnak? És: Sörforradalom Magyarországon. Hozzáértőkkel próbáltuk ki, mennyiből milyen sört tudunk otthon készíteni magunknak. És mekkora macera hozzájutni a kártérítéshez?

Eloltották a vonattüzet – Várjuk nézői felvételeiket!

Eloltották azt a tüzet, amely egy vasúti kocsiban, Rákoskert és Maglód között a nyílt pályán keletkezett kedd délelőtt.

Házon kívül 11-11-29


szerző:
2011.11.29. 22:40
Házon kívül 11-11-29

Házon kívül: Feljelentésözön Dopeman ellen. A rapper szidja a politikát, a pártokat, a Parlamentet. 5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak. Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. Hajsza a pénzéért, amiért megdolgozott. Egy iskola felújításán dolgozott a villanyszerelő, el is végezte, amit kértek tőle, de mégsem jut hozzá a pénzéhez.

Bosszúból akarta felrobbantani a vonatot

Ha az illető tudta, hogy éles lőszerről van szó, akkor vagy a MÁV-ra, vagy valamelyik utasra haragudhatott, ezért akart baleset okozni.

Házon kívül 11-10-11


szerző:
2011.10.11. 22:45
Házon kívül 11-10-11

Házon kívül: Országimázs, ahogy azt a MÁV elképzeli. Szigorú vagy enyhe a Stohl-ítélet? Lelepleztük a szexet követelő munkáltatót.

Kétszer is fizethet, aki rágyújt a vonaton

Rendszeresen ellenőrizi a tisztiorvosi szolgálat, hogy betartják-e a dohányzási tilalmat a vonatokon.

Forgalmival ingyen vonatozhatunk


szerző:
2011.09.21. 10:06
Forgalmival ingyen vonatozhatunk

Díjmentesen utazhatnak a MÁV vonatain csütörtökön az autósok az Autómentes napon.

Napokig tarthat a netes „jegykáosz”

Szinte biztos, hogy a hétvégén még nem fog működni a MÁV elektronikus jegyrendszere. A hibát egyelőre nem tudják javítani.

Megszűnt a MÁV-kedvezmény


szerző:
2011.07.01. 18:49
Megszűnt a MÁV-kedvezmény

Megszünteti a MÁV az ötvenöt éven felüliek utazási kedvezményét.

Felmászott a vagonra, megcsapta az áram

Kis híján agyonütött az áram egy 17 éves fiút vasárnap éjszaka Budapesten.

„Szabin a metró” - buszra kell szállni

Metró helyett autóbuszok járnak a Határ út és Kőbánya-Kispest között a nyáron.

Elektromos hiba okozott majdnem katasztrófát

csak másodperceken múlt, hogy a hét elején két vonat nem rohant egymásba.

Hajszálon múlt a tömegszerencsétlenség

Súlyos vonatbaleseteket előztek meg szinte az utolsó pillanatban a hét első felében.

Házon kívül 11-05-12


szerző:
2011.05.12. 22:50
Házon kívül 11-05-12

Házon kívül: Lassú mérgezéstől fél a család. Vajon mi van a falban és honnan jön? 15 éve tart a háború a hivatalokkal. - Pikkelnek rá a vonaton, amióta szerepelt a Házon kívülben. Megígérte a MÁV, hogy rendet tesz, de a riport óta sem szűnnek a fenyegetések. - 19 évet élt az erdőben, most árvízkárosultak otthonát építi. Hogyan mászik ki az ivásból és hogyan kap jó munkát két hajléktalan férfi?

Ütötték, ő meg dokumentált

Péter egy hónapja szerepelt a Házon kívülben: ő az, akinek a MÁV illetései a kamerák előtt ígérték meg, hogy véget vetnek a dohányzásnak a vonaton, ahol Péter közlekedik. Most újra írt nekünk, és újabb problémákról beszélt.

Szerdán kezdődik a MÁV kártérítési pere

A MÁV 384 millió forintot követel a MAL Zrt-től a szerdán kezdődő kártérítési perben.

Házon kívül 11-04-21


szerző:
2011.04.21. 23:55
Házon kívül 11-04-21

Házon kívül: Ilona sikeres, fiatal lány volt, és máig tisztázatlan a halála. Nem nyugszik az édesanyja, még mindig keresi a furcsa vasúti baleset felelősét. - Mi lesz, ha az eddigi 270 nap helyett csak 90 napig jár állami segítség a munkanélkülieknek? - Reménytelenség, majd csoda Egyházasharasztiban, ahol sok gyereknek a napi biztos ételt az iskolai menza jelenti.

Nem nyugszik bele lánya halálába az anya

Fiatal volt, sikeres volt, és máig tisztázatlan a halála. Az édesanya még mindig keresi a furcsa vasúti baleset felelősét.

Házon kívül 11-04-14


szerző:
2011.04.14. 22:50
Házon kívül 11-04-14

Házon kívül: Két kislány története, akik őssejtet adtak a testvérüknek, és ezzel megmentették az életüket. - Rá mert szólni a tilosban cigiző vasutasokra, erre megverték. A füstre allergiás férfi az összes vitáját felvette a telefonjával, panaszt tett, de a MÁV-nál süket fülekre talált. - Brigitta elmenekült otthonról, mert a gyermeke apja folyamatosan bántalmazta. Azóta talpra állt, és erőt akar adni azoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

A magánpénztárak mentik meg a közlekedést?

A MÁV és a BKV adósságának egy részét fizetné ki a kormány a magánnyugdíj- pénztári rendszerből visszatérő tagok vagyonából.

Korrupciós botrány fiktív versenytársakkal

MÁV-os szálai is vannak a Honvédelmi Minisztériummal kapcsolatos botránynak.

Elszálló utazási kedvezmények


szerző:
2011.02.15. 18:05
Elszálló utazási kedvezmények

10 milliárd forinttal kevesebb jut idén az utazási kedvezményekre.

Késések síntörés miatt


szerző:
2010.12.28. 09:49

Oldódnak a fagygondok a vasúton


szerző:
2010.12.19. 09:48
Oldódnak a fagygondok a vasúton

Javult a helyzet délre a vasúti közlekedésben, ahol reggel még több helyen okozott problémát a hideg.

Máshogy járnak a vonatok vasárnaptól

Vasárnaptól életbe lép a MÁV új vasúti menetrendje.

A síneket sem kímélte a vörösiszapos víz

Ajka és Devecser állomások között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Új vágányon a MÁV?


szerző:
2010.10.06. 08:22
Új vágányon a MÁV?

Gyors kormányzati segítségben bízik a MÁV Zrt. új elnök-vezérigazgatója.

Vasút: Akadályozza a közlekedést a vihar

Megsüllyedt vasúti pálya, hordalék a síneken, kidőlt fák.

Gyanúsított, mégis milliókat keres

Még csak fel sem függesztették a MÁV Informatikai Zrt. vezérigazgatójának a munkaviszonyát.

MÁV és Malév: forró pontok a gazdaságban

Felülvizsgálja a kormány az uniós támogatások rendszerét, a feleslegesnek tartott projekteket pedig leállítja.

Öt szárnyvonalra tér vissza az élet

Vasárnap 5 korábban megszüntetett vasútvonalon indult újra a közlekedés.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való