KERESÉS search-close

lakópark

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lakópark"

Betontömbök a mentő útjában: csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Betontömbök zárták el a mentők útját, akik egy 16 hónapos kislányhoz siettek a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán. A navigáció ugyanis egy magántúra vitte őket, amit a tulajdonosok így zártak el a forgalom elől – számolt be róla a Kisalföld. A család közben kétségbeesetten próbálta lélegeztetni gyereküket, aki azóta már jól van. Híradónknak azt mondták: csoda, hogy nem történt nagyobb baj, mert a lakóparkba vezető többi út szinte járhatatlan.

 

AKADÁLY:

Betontömbök zárták el a mentők útját, akik egy 16 hónapos kislányhoz siettek a Győr-Moson-Sopron megyei Harkán. A navigáció ugyanis egy magántúra vitte őket, amit a tulajdonosok így zártak el a forgalom elől A család szerint több mint 7 éve ígérik nekik, hogy aszfaltburkolatot kapnak a több száz lakásos lakópark útjai.

Magasabb lesz a luxuslakópark


szerző:
2018.07.26. 18:35
Magasabb lesz a luxuslakópark

Nagyobb is lesz, meg nem is a Rózsadombon épülő luxuslakópark, mint amekkora a helyén lévő, romos SZOT-szálló volt. A pesti oldalról már látszik, mekkora lesz az új társasház tömbje. Buda legszebb panorámájú domboldalán a rendszerváltás óta folyamatosan pusztuló épületet az ismert vállalkozó, Waberer György cége vette meg.

Hibázhatott a műszaki vezető és az ellenőr is

Hibázhatott a műszaki vezető és az ellenőr is a rendőrség szerint - vádemelést javasolnak ellenük. Ők lehetnek a felelősök azért, mert 2016 októberében egy építkezés mellett beomlott egy családi ház egyik szobája Debrecenben. A szomszédjukban lakópark épül.

 

Elállta a munkagépek útját

Autójával állta el a munkagépek útját tegnap egy sofőr Szombathelyen, így tiltakozott a városban épülő új lakópark ellen. Megnyitottak ugyanis egy zsákutcát, ahol egy óvoda is van. A helyiek most attól félnek, hogy a társasház miatt nőne a környéken a forgalom, és így a gyerekek veszélybe kerülnének.

Vizsgálják, volt-e károkozás Újbudán

A KEHI hétfő óta vizsgálja a Feneketlen-tó melletti állami terület eladását - erősítette meg a híradó kérdésére a Miniszterelnökség. Lázár János azért kezdeményezte a vizsgálatot, hogy kiderüljön: érte-e kár az államot, amikor a tárcához tartozó intézmény másfél milliárd forintért adta el a birtokában lévő újbudai területet. A szocialisták szerint nem elég a vizsgálat, meg kell akadályozni, hogy az új tulajdonos lakóparkot építhessen ott. 

Sok építkezés csúszhat


szerző:
2017.10.16. 18:54
Sok építkezés csúszhat

Akár fél évet is csúszhat az új lakóparkok átadása - az Ingatlan.com értesülése szerint. Építőanyagból van elég a termékszövetség szerint, de a megrendelők nem szállítják el a raktárakból a krónikus munkaerőhiány miatt.

A Market is épít a Rómain

Garancsi István cége, a Market Zrt. is feltűnt az egyik most épülő lakópark környékén, a Római-parton. Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője azt mondja, a Fideszhez köthető ingatlanbefektetői kör érdekei miatt tovább nőhet a nyomás a fővároson, hogy az árteret is védő mobilgátat építsenek. Ez azonban alapvetően megváltoztatná a Római-part hangulatát és rengeteg fa kivágásához vezetne, ami ellen újabb tüntetést tartottak Budapesten.

Úgy tervezték, hogy lophassanak?

Már a lakópark építésekor kitervelték, hogyan lopnak majd áramot, vizet és gázt Galambos Lajosék - ez áll a vádiratban. A zenészt és társait lopással és vesztegetéssel vádolják. A szolgáltatóknak azt mondták, hogy a lakások fogyasztása azért alacsony, mert modern technikát alkalmaztak. A gyanú szerint több év alatt akár 70 millió forint kárt okozhattak. Galambos Lajos szerint koncepciós eljárás indult ellene.

Nem épül több ház Ócsán

Nem épül több ház az ócsai devizás lakóparkban. A napi.hu vette észre a rendeletet, amely visszavonta az 5 évvel ezelőtti határozatot. A bedőlt hitelesek megmentésére szánt házakból eredetileg 500-at akart építtetni a kormány, 80 készült el. Erre 2,7 milliárd forintot költöttek, vagyis egy épület 34 millióba került. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nincs már szükség újabb házakra. A nemzeti eszközkezelőnél azt mondják, lenne még jelentkező.

Elhagyná az országot Lagzi Lajcsi!

Esze ágában sincs megszökni, vagy elbújni a nyomozók elől. Sőt, Lagzi Lajcsi egyenesen úgy fogalmaz, neki a legfontosabb, hogy mielőbb véget érjen a show-műsor, amely felforgatta lakóhelyének békés életét. Az viszont nincs kizárva, hogy egyszer külföldre költözik majd a család: nemcsak az elmúlt időszak, de a gyerekek továbbtanulása  miatt is.

Min változtat, ha nem kell építési engedély 300 nm alatt?

A törvény ellenzői szerint haverok lakóparképítési terveit támogatja a kormány azzal, hogy januártól nem kell építési engedély a 300 négyzetméternél kisebb ingatlanokhoz. Az építészek az utcaképet féltik, a jogászok véget nem érő szomszédvitáktól tartank, szakmai szervezetek a törvény felülvizsgálatát kérik.

Mégis járhat a CSOK a közmunkásoknak

Hiába csökkentették az áfát, vannak olyan lakóparkok, ahol drágulnak a lakások. A Bankmonitor úgy számol, idén akár a negyedével is emelkedhet az újépítésű ingatlanok ára - a 10+10 milliós támogatás iránti felfokozott érdeklődés miatt. A kormány kommunikációs államtitkára bejelentette, tovább bővítik a jogosultak körét, valószínűleg a közmunkásoknak is jár majd a kedvezmény - igaz nekik a leghamarabb csak tavasztól.

Csak egyszer találkozhatott a gyerekeivel

Ügyvédjein kívül senki nem látogathatja, gyermekeivel csak egyszer találkozhatott, de bízik benne, hogy hamarosan hazatérhet az előzetesből - ezt mondta Galambos Lajosról egyik ügyvédje. A zenész éppen hat hete van előzetes letartóztatásban, ez ellen fellebbeztek, ha ezt elutasítják, akkor január végéig mindenképpen börtönben marad, és a karácsonyt is ott kell töltenie.

Kiengedték a fogdáról Lagzi Lajcsi feleségét

Kiengedték az előzetes letartóztatásból Galambos Lajos feleségét. A lopással gyanúsított asszony péntek délután jöhetett el a székesfehérvári fogdából, miután szabadlábra helyezték és hazamehetett gyerekeihez. Közben kiderült, életveszélyes állapotokat találtak a gázszolgáltató ellenőrei a tatai lakóparknál, ahol a gyanú szerint évekig lopták a közműveket.

Kikapcsolták a gázt Lajcsi lakóparkjában

Kikapcsolták a gázt abban a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó lakóparkban, ahol a gyanú szerint lopták az áramot, a vizet és a gázt. Így olyan - sok esetben gyermekes - családok maradtak fűtés és melegvíz nélkül, akik becsületesen fizettek a szolgáltatásokért. Riporterünknek az egyik lakó azt mondta, az üzemeltetők ígértek nekik radiátort a hidegebb napokra. Közben csütörtökön megszólalt az ügy harmadik gyanúsítottjának ügyvédje, aki azt állítja, védence nem fizetett kenőpénzt azért, hogy a szabálytalanságok titkokban maradjanak.

Fókusz 2015-10-01


szerző:
2015.10.01. 17:25
Gyermekes családok maradtak gáz nélkül Lajcsi lakóparkjában

Kikapcsolták a gázt abban a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó lakóparkban, ahol a gyanú szerint lopták az áramot, a vizet és a gázt. Így olyan - sok esetben gyermekes - családok maradtak fűtés és melegvíz nélkül, akik becsületesen fizettek a szolgáltatásokért.

Házon kívül 2015-09-23


szerző:
2015.09.23. 23:40
Házon kívül 2015-09-23

Szennyezés az Illatos úton, élet a veszélyes anyagok között. Pletykák, félelmek és információhiány. Két lakópark bedőlt hiteleseknek. Van, ahol sikerült, van ahol kevésbé sikerült. Vaskályhás házak az államtól és termálvízzel fűtött bérlakások az önkormányzattól.

Előzetes: Peches betörők


szerző:
2015.08.27. 14:08
Előzetes: Peches betörők

Találomra választották ki a lakást a XIII. kerületi lakóparkban, ahová betörtek, és ahonnan négy karórát vittek magukkal, míg Budapest utcáin tombolt a vihar múlt hétfőn. Hogy mi buktatta le a betörőpárost, elmondjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

Gazdátlan betontömbök a lakóparknál

Mindenki tagad, ezért továbbra sem tudni, hogy ki és miért zárta le betontömbökkel Budapesten a Kismartoni út Népliget felőli végét. Múlt hét vasárnap a mentők a torlasz miatt nem tudtak eljutni a teniszpályáig, és egy 61 éves férfi meghalt mire gyalog beértek. A teniszakadémia már többször próbálta elvitetni a kordonokat.

Ócsa: lehetőségek és kifogások

Olyanokkal találkoztunk, akik elvesztették a lakásukat, és beköltöznének a 2 milliárdért épített állami lakóparkba.

Házon kívül 11-09-06


szerző:
2011.09.06. 22:55
Házon kívül 11-09-06

Házon kívül: Olcsó állami lakások, 500 szerencsés családnak. Vagy mégsem szerencsések? Milyen lesz az ócsai lakópark, ahová a kormány a bedőlt devizahiteleseknek épít könnyűszerkezetes házakat? A kisfiú kivert foggal és törött kézzel került kórházba, onnan pedig a nagyszülőkhöz. Az új családnál jártunk, ahol mindent elmeséltek a borzalmakról és a szülők felelősségéről. 18 éves, elkezdené az önálló életet, de nem jut be az örökölt lakásba. Egy állami gondozott fiúval együtt próbáltuk meg kideríteni, miért nem költözhet be oda, ami az övé.

Szomorú költözés Kolontáron


szerző:
2011.06.20. 16:30
Szomorú költözés Kolontáron

Kolontáron birtokba vehetik a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjai az új házukat.

Élhetetlen a lakópark út és fény nélkül

Az építési telkeket kialakító cég csődbe ment, mielőtt a közműveket megépítették volna.

Megindult a bontás Devecserben is


szerző:
2011.03.09. 12:01
Megindult a bontás Devecserben is

Szabadidő parkot alakítanak ki a területen, az ott élők pedig a lakópark átadásáig albérletbe kényszerülnek.

Házon kívül 11-02-17


szerző:
2011.02.18. 00:05
Házon kívül 11-02-17

Házon kívül: Bűz, mocsok, csótányok és balhé. A miskolci Avas lakótelepen jártunk, ahol nemrégiben felbomlott a rend. - Évekig mérgezte a családot a mélygarázsból feljövő szén-monoxid. Háborúvá fajult az ügy a zuglói házban. - Sztárzenészek és sérült zenészek bulija. Lakóparkra gyűjtik a pénzt, hamarosan passzív házak épülnek a fogyatékos fiataloknak Budapesten.

Elindulhat az építkezés Devecseren

Elkezdődhet a devecseri lakópark építése, mert megkapta az építési engedélyt a kivitelező.

Lakópark épül az olajtároló helyére

Az tarjánpusztai önkormányzat fiatalokat szeretne a faluba csábítani.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való