KERESÉS search-close

lézer

20 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lézer"

Különleges lézer a graffitik ellen

Különleges lézert fejlesztett ki egy toszkánai cég, amellyel nyomtalanul tüntethetőpek el a graffitik a történelmi épületekről Itáliában. A fény a festéket távolítja el a több száz, vagy akár ezer éves épületek felszínét nem sérti meg.

Veszélyes lehet a lézerfény

Egyre gyakrabban próbálják meg lézerrel elvakítani a Budapestre érkező repülőgépek pilótáit. Csak októberben kilencszer jelentettek ilyen esetet a légiforgalmi irányításnak. Amellett, hogy a kilátás zavarása balesetveszélyes, akár súlyos látáskárosodást is okozhat a pilótáknak a lézerfény. Akit ilyen eset miatt elfognak, akár 3 évre is börtönbe kerülhet.

Gyógyulás lézer segítségével


szerző:
2018.03.21. 09:07
Gyógyulás lézer segítségével

Sokan csak a Csillagok háborújából ismerik a lézert. Mára viszont egyre több helyen alkalmaznak egy új, magyar lézeres gyógyítási módszert. Meghívtuk a stúdióba a gyártó cég ügyvezetőjét, Rózsa Tamást.

Fókusz 2017-07-20


szerző:
2017.07.20. 19:00
Több magyar pilótának lézerrel nehezítik a landolását

Mi van akkor, ha egy pilóta szemében landolás közben váratlanul bevilágítanak? Hasonló élményt élhetett át annak az utasszállítónak a kapitánya, aki néhány nappal ezelőtt landoláshoz készült, és Buda felett 1000-1500 méter magasban a pilótafülkébe világítottak be ismeretlenek. 180-200 ember lehetett a fedélzeten, az irányítást pedig a másodpilótának kellett átvennie. A Fókusz riportere egy olyan pilótával találkozott, aki átélt már hasonlót.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Lézerrel vakították el egy utasszállító pilótáját

Lézerrel vakították el egy utasszállító pilótáját Budapest felett, a másodpilótának kellett átvennie a gép irányítását. A Bors szerint a repülő Buda felett szállt, fedélzetén 200 utassal, amikor valaki lézerfénnyel világított a gépre múlt kedden. A repülő szerencsésen leszállt, a rendőrség vizsgálja a történteket. Az RTL Híradónak nyilatkozó pilóta szerint minden kollégájával történt már hasonló. Ez azért veszélyes, mert ilyenkor akár percek is eltelhetnek, mire újra visszatér a pilóta látása.

Így fiatalodj fájdalommentesen!

A bőr öregedésének problémája ellen sokan szeretnének tenni. Szerencsére manapság már számos ránctalanító lehetőség közül választhatunk, ám ezek nagy része fájdalommal jár. A legújabb lézeres bőrfiatalító kezelés azonban teljesen fájdalommentes.

A körömgomba komoly egészségkárosodást okozhat

Ez a betegség főleg a fiatal sportolókat, és az idősebb korosztályt érinti. Ne szégyelljük, forduljunk orvoshoz, hiszen komoly problémákhoz is vezethet, ráadásul több gyógymód közül is választhatunk!

Egy újabb zseniális magyar találmány!

Egy új fejlesztésnek köszönhetően a lézernek olyan képességeit is ki tudjuk használni, melyek segítségére lehetnek az orvostudománynak. Ráadásul annak is utánajártunk, vajon mit csinál egy lézerfejlesztő!

Lézeres szemműtét: ki vállalhatja be?

A szem fénytörési hibáit manapság már lézeres szemműtéttel orvosolják, azonban nem mindenkin hajtható végre a beavatkozás.

Horror helyett lézeres szemműtét

Ez a látásjavító lézeres beavatkozás majd 30 éves múlttal rendelkezik. Mostanáig világszerte több millió ilyen beavatkozást végeztek. De mi volt előtte?

Szemünk világát rábízhatjuk egy gépre?

Ismereteink 80 százalékát a látásunkkal szerezzük. A látásproblémák javítására a szemüvegek nyújtottak megoldást már az 1200-as évektől. Az áttörést a lézeres szemjavító műtétek jelentették, melyek rohamosan fejlődtek az elmúlt évtizedekben.

A férfi, aki megoldotta több millió házaspár vitáját

Valószínűleg minden párnál robbant már ki territóriumvita a franciaágyon. Íme a férfi aki megoldotta az évszázadok óta tartó küzdelmet.

Napi Doktor: lézeres szemműtéttel az éles látásért

Nem is olyan rég múlt el az az idő, amikor a látásproblémákkal küszködők számára a szemüveg jelentette az egyetlen eszközt, amellyel a homály világából kiléphetett. A technológiai fejlődés azonban az egészségügy e területét sem hagyta érintetlenül. Először a kontaktlencsék, később pedig a látásjavító műtétek különféle változatai hoztak megoldást a szemüvegtől szabadulni vágyó emberek számára. vendégünk Dr. Árvay Anita a Sasszemklinika szemész főorvosa, akivel a lézeres szemműtétekről beszélgetünk. Vendégünk volt Dr. Árvay Anita a Sasszemklinika szemész főorvosa, akivel a lézeres szemműtétekről beszélgettünk.
 

LÁTVÁNY: Így kápráztat el Ákos

Ákos élete első koncertjére is Kanadából hozatta a technikát, mert mindig is adott a látványra. A zenész elmondta, mit használnak, hogy elbűvöljék a közönséget.


 

Lézerrel gyújtották fel a repülőt

Lézerfegyvert tesztel a Perzsa-öbölben az amerikai haditengerészet. A lézerrel akár kisebb hajókat és repülőket is könnyűszerrel fel lehet gyújtani. A fegyver működéséről film és animáció is készült. A fejlesztés, több mint 40 millió dollárba került.


 

50-szer pontosabb a lézer az emberi kéznél

Mindössze egy-két milliméteres vágás, az is 50-szer pontosabban, mintha ember végezné. Így dolgozik a legmodernebb lézer, amit a műtét közben számítógép irányít.

Lézerrel vakítják a pilótákat


szerző:
2011.06.10. 07:05
Lézerrel vakítják a pilótákat

Fiatalok újabban azzal szórakoznak Oroszországban, hogy lézersugárral vakítják el a fel- és leszálló utasszállítók pilótáit.

Megölték a szemében élő férget

Lézerrel pusztítottak el egy férget, amelyik egy férfi szemgolyójába fészkelte be magát.

Lézerrel bolondította meg a repülőket

Fél év felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit, mert lézerrel világított a repülők pilótafülkéire.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való