KERESÉS search-close

látványos

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "látványos"

Ámokfutás lett a rablásból

Látványos motoros üldözést rögzített egy argentin rendőr sisakkamerája. Egy feltehetően kezdő rablópáros menekült előle, akik frissen zsákmányolt, alig használt notebookjukat próbálták hozzávágni, hogy lerázzák, ám végül ők buktak bele a hirtelen mozdulatba. Egyiküknek sikerült elmenekülnie, társa azonban többszörösen pórul járt a kalandban.

900 kilométert autózott az összeragasztott furgonnal

Összeragasztotta autója roncsát majd kilencszáz kilométert vezetett hazáig egy román sofőr. A kisbusz hétfőn borult fel a balatoni autópályán. A baleset után a rendőrök egy parkolóba vitették a roncsot. Miután a járőrök végeztek, a sofőr nekiállt a javításnak. Kocsiját órákkal később az M5-ös autópályán, majd egy romániai benzinkúton is lefényképezték.

 Kimenekítették a lakókat az égő panelből

Tűz pusztított egy nyíregyházi panelban kedd délután. Egy 58 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, miután kigyulladt a hatodik emeleti lakása. Őt a tűzoltók mentették ki a lángoló épületből. A ház lakói közül 90 embert kellett még kimenekíteni. A tűz több lakást is megrongált, az oltás közben pedig több emelet elázott.

PUSZTÍTÁS: 90 embert menekítettek ki a lángoló panelből

Tűz pusztított egy nyíregyházi panelban kedd délután. Egy 58 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, miután kigyulladt a hatodik emeleti lakása. Őt a tűzoltók mentették ki a lángoló épületből. A ház lakói közül 90 embert kellett még kimenekíteni. Közülük 11-et füstmérgezés gyanújával vittek kórházba, de úgy tudjuk, már mindenki jobban van.

Felvétel forrása: levadaszva.hu

Végre nem csak éjszaka lehet tűzijátékot nézni!

Két fiatal amerikai srác feltalálta a nappali tűzijátékot. Színes festékkel töltik meg a bombákat, amelyek jól láthatóak fényes nappal is. A végeredmény lélegzetelállító!

LÁNGOKBAN: így ég a párizsi Notre-Dame!

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame katedrálisban, ahol épp renoválási munkálatok folytak. Az épület teteje hatalmas lángokkal ég. A Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma. Az alapkövét 1163-ban tették le. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 után az eredeti tervek alapján újjáépítették. Tavaly a francia katolikus egyház sürgős segítséget kért a székesegyház megmentésére, mert az állapota romlásnak indult.

Magyar páros nyerte a rúdtánc világbajnokságot!

A tatabányai lányok Londonban egyikük megható történetével nyűgözték le zsűrit és a közönséget. A skizofrénia című koreográfiát Reni saját édesanyja ihlette

Döbbenetes hasonlóság: kutyák és gazdiaik, akik kiköpött másai egymásnak!

A kutyákat gazdájukkal összehasonlító fotókat nézegetve sokszor tényleg van abban valami, hogy a főszereplők kiköpött másai egymásnak, sőt néha arckifejezésük, mimikájuk is hasonló. Hogy melyik ebre hasonlít legjobban Putyin elnök és, hogy a Barátok közt színészei közül ki hasonlít a legjobban kedvencére? Kiderül a riportból!

Felvételen: a belső sávban szaladt az őz az M85-ös úton!

Forgalommal szemben, a belső sávban szaladt az M85-ös úton egy őz kedd délután. A sofőrök észrevették, így még időben a fékre léptek. A jelenetet a kisalföld.hu egyik olvasója vette videóra. A Híradónk által megkérdezett szakértő szerint ilyen esetekben a legjobb döntés, ha a sofőrök fékre taposnak, a legrosszabb, pedig ha nagy sebességnél elrántják a kormányt, akkor ugyanis sokkal súlyosabb baleset is történhet.

LÁTVÁNYOS: Elkápráztatja a turistákat a kaliforniai víznyelő

Özönlenek a turisták Kalifornia egyik tározójához, hogy megcsodálják különleges víznyelőjét, amelyben örvényként tűnik el a többletvíz. Ez szó szerint egy lefolyó, ugyanolyan, mint az otthoni mosogatóban vagy a kádban lévő, csak éppen sokkal nagyobb, és betonból készült.

Utcai cipővel a barlangfürdőben

Utcai cipővel a medencékben – száraz lábbal járhatták végig a vendégek a miskolctapolcai barlangfürdőt. Három napon át tartanak bakancsos túrákat a fürdőben, amíg elvégzik az éves karbantartást. Ilyenkor azt vizsgálják át, hogy nem váltak-e veszélyessé a sziklafalak a barlangjáratokban.

NÉZŐI: kocsijuk mellett futott az őz!

Nem mindennapi élményben volt része, annak a sofőrnek, aki a budapesti Üllői úton előzött meg egy őzt. A vadállat valószínűleg a közeli erdőből vagy temetőből merészkedett a házak közé.

Felvétel: Braxa Erika

Látványos, drámai mentés helikopterrel

Sérült síelőt kellett lehoznia a hegyimentőknek 2200 méter magasságból a francia Alpokban, ám a meredek hegyoldalon hagyományos módon nem tudott leszállni a pilóta, ezért egy látványos manővert mutatott be. Közben egyre súlyosabb a hóhelyzet Ausztriában, Németországban, Csehországban és Szlovákiában.

LÁTVÁNYOS: Így tolták be az utasok a csuklós buszt

Utasoknak kellett betolniuk az egyik csuklós buszt a buszmegállóba, mert a tükörjég miatt a sofőr képtelen volt haladni a járművel és irányítani azt. A kocsi egy nagyforgalmú kereszteződésben állt meg, onnan segítették tovább az utasok.
Forrás: Nagy György Zoltán

35 ezer vadlúd szállt fel

Elképesztő látványosság Tatán. Egyszerre 35.000 vadlúd repült fel az Öreg-tónál szombat reggel. A madarak északról érkeztek, hogy amíg a tó nem fagy be, ott teleljenek. Volt, aki órákig várt a pillanatra. A madarászok arra számítanak, hogy hamarosan újabb több ezer vadlúd érkezhet Tatára. További felvételek a ludakról ITT!

BRUTÁLIS: így küzdöttek a tűzoltók Budapest belvárosában a lángokkal

Leégett egy irodaház teteje délután Budapesten a belvárosban. Negyven tűzoltó három vízágyúval és kilenc vízsugárral megfeszített munkával körülhatárolták a tüzet, amit öt óra előtt sikerült megfékezni.

Felvételek: Poor Csaba, Jakab Ádám

Interaktív Mésztufa Barlang Pécsen

Az év digitális ökoturisztikai élménye lett a Tettyei Mésztufa Barlang Pécsen. A 8-10 ezer évvel ezelőtt kialakult járatok a Mecseket alkotó mészkövekből kioldott mésztufa rétegben jöttek létre. Az egyedülálló geológiai képződménynek számító barlangban nemrég új kiállítás nyílt, ami interaktív eszközökkel ismerteti meg a látogatókat a barlanggal.

Így telt Halloween éjszakája a Szegedi Vadasparkban

Lóhússal töltött tök, világító szellemek és élőholtak a vadasparkban – így ünnepelték szerdán az állatokkal együtt a Halloweent Szegeden. Sokan saját készítésű jelmezben indultak útnak Halloween éjszakáján. A kelta eredetű pogány népszokás ma már nem csak az angolszász területeken népszerű, a híradónknak nyilatkozó néprajzkutató szerint a jelmezes felvonulásnak, és a töklámpának is ugyanaz a célja: távol tartani a gonosz lelkeket.

SZEXI: így domborítottak a Fitparádé versenyzői a színpadon

A Fitparádén idén is több száz csinos bikinis lány és izmos férfi mutatta meg magát.

ÁRADÁS: így öntötte el Franciaország egy részét a víz

Legalább hatan meghaltak a délkelet-franciaországi súlyos áradásokban. Az utóbbi napok nagy esőzései miatt a folyók kiléptek medrükből, és egész településeket öntöttek el. Sok ember esett a víz fogságába, őket csónakokkal és helikopterekkel mentik. Köszönjük a felvételeket Kuun Aladárnak.

Lábukkal tartották a busz-padlót

Lábukkal tartották az utasok a busz padlóját, hogy ne nyíljon fel. Felvétel is készült arról, hogy folyamatosan mozgott a Mór és Székesfehérvár közötti járat utasterében lévő szervizajtó.

MANGKHUT: eddig több mint 100 halálos áldozatot követelt Kínában az év vihara

Hongkongban a tenger felől rengeteg víz nyomult be az utcákba az év viharának nevezett Mangkhut tájfun miatt, ami még néhány napja a Fülöp-szigeteken pusztított. A közlekedés megbénult, csak Hongkongban 800 járatot töröltek. A rendőrség jelentései szerint folyamatosan nő a halálos áldozatok száma.

A kifutón született a kistapír

Szenzáció a fővárosi állatkertben, vasárnap 30 év után újra tapír született. A tapírmama ráadásul nem is félreeső helyen hanem látogatók szeme láttára, a kifutón hozta világra az utódot. A látogatók vélhetően jövő hét közepétől láthatják a kistapírt.

Életveszélyes látványosság: vasgömbben száguldozó motorosok

A közönség állva tapsol, percekig éltetik a fellépőket, köztük a 6 brazil motorost. Akik estéről estére egy vas gömbbe zárva a bőrüket viszik a vásárra. Legalábbis a nézőtérről így tűnik. A halálgömb motorosok legutóbb a cirkuszok éjszakáján dermesztették meg közönségüket. Aki élőben látta őket azt mondja ő érzett folyamatos halálfélelmet.

Szülés előtt két órával még a rúdon táncolt

Christina Spirig szerint neki a rúdtánc segített abban, hogy felépüljön az első szülése után, ami rendkívül nehéz volt. A 31 éves nő azt is elárulta, hogy a gyakorlatok közben kisbabája általában aludt, így ő nyugodtan táncolhatott.

Látnod kell: ilyen a mexikói óriás szendvics

Több száz ember összehangolt munkájával készült egy óriási szendvics Mexikóvárosban. A 70 méteres finomságot húsokkal, paradicsommal, hagymával és avokádóval ízesítették.

Amerikai bombázót emeltek ki

Szenzációs lelet került elő a Dunából. Az alacsony vízállás miatt egy második világháborús amerikai bombázógép roncsait találták meg a folyóban, Tökölnél. Kiderült, hogy ezt a gépet lőtte le a magyar légvédelem 1944 júliusában. A különleges roncsot hamarosan Szolnokon kiállítják, így bárki megnézheti.

 

Felülnézetből: ünnepi tűzijáték a Balatonon

Lenyűgöző felvételt készített a Balatonról az Időkép. Munkatársai augusztus huszadikán minimálisra állították a siófoki időjárás-radar hatótávolságát, és eddig nem látott videó készült a hajók, a vitorlások mozgásáról, a fürdőzők tömegéről. A pezsgést egészen az ünnepi tűzijáték végéig követték.

Látnod kell: így zajlott a ValóVilág válogatója

Hamarosan újra indul minden idők leghíresebb valóságshow-ja, a Való Világ powered by Big Brother. A válogatás elkezdődött, amin a Fókusz stábja is ott volt!

Mennyi megterhelést bír ki egy Lada?

A szocialista autóipar egykori remekére 20 tonnányi vasat pakolt fel a lengyel tulajdonosa.

Óriási ováció fogadta a medencében landoló vendéget

A férfit egy medencés buliba várták Kuala Lumpur egy felhőkarcolójának a tetején. Ő pedig úgy döntött, hogy a szomszéd épületről ejtőernyővel ugrik át a partira.

 

Kétcentis körbe kell érkezniük

Ellepték az ejtőernyősök Szolnok felett az eget, egy hete zajlik a 42. katonai ejtőernyős világbajnokság. A magyar válogatott két éve célbaugrásban aranyérmes lett, idén sem szeretnék alább adni.

Magyarok a világrekord ugrásban

Öt magyar ejtőernyős lány is részese volt annak a világrekordnak, amelyet úgynevezett nagyalakzatos formaugrásban hajtottak végre Ukrajnában. Eddig soha nem volt még példa arra, hogy 60 nő 5 ezer méterről kiugorva 90 másodperc alatt 3 különböző alakzatba rendeződjön a levegőben.

 

BÁMULATOS UGRÁS: világrekord magyarokkal

Hatvan nő ötezer méterről ugrott, ezzel világrekordot állítottak fel. Az ugrók között öt magyar is volt.

Készülnek a virágkocsik

Virágok százezreire van szükség, hogy elkészüljenek a virágkocsik az augusztus 20-i debreceni virágkarneválra. És persze több százan dolgoznak a dekorációkon. A hungarocellből kifaragott figurák már lassan kész vannak, a munka java, vagyis a díszítés azonban még hátra van. A látványterveket megmutatjuk itt!

Csillaghullás: Most kell figyelni!

Az év egyik leglátványosabb csillaghullására lehet számítani, ugyanis most éri el a Perseidák-meteorraj a Föld légkörét. Óránként hetven-száz hullócsillagot láthatunk. Aki teheti, annak azt tanácsolják, hogy napnyugta után menjen messze a mesterséges fényektől, és lehetőleg dombtetőről nézze a csillaghullást.

Csodálatos, de annál rövidebb nászrepülés: elkezdődött a  dunavirágzás

A júniusi tiszavirágzás után a megszokottnál korábban kezdte meg a rajzását a dunavirág. A rejtett lárvakort élő vízi lények idén sosem látott tömegben keresik párjukat, csodálatos, de annál rövidebb nászrepülést produkálva.

FIRENADO: Egy brit műanyaggyárban csaptak fel a lángok

Az Egyesült Királyság tűzoltóinak ritka tűzesethez kellett vonulniuk, amikor a Woodville településen egy műanyaggyárban csaptak fel a lángok.

Látványosabbnál látványosabb produkciók a Cirkuszok éjszakáján

Szombaton az elefántcsorda már ötödszörre indult fürdőzni a Balaton partjára, hagyománnyá vált, hogy ők nyitják meg a mindig július második hétvégéjére eső Cirkuszok éjszakáját.

 

FOCI-VB: őrült hangulat Horvátországban

A Fókusz stábja ott volt Zágrábban, és a horvátokkal együtt nézte meg a foci-vb 2018-as döntőjét.

 

Elképesztő: Will Smith Budapest tetején táncol

Nem vicc! Az amerikai világsztár Will Smith Budapest tetején táncol. De, hogy pontosan hol és miért? Kiderül a riportból!

LENYŰGÖZŐ: a balatoni hajózás nagyágyúi

Lenyűgöző felvételek a balatoni hajózás királynőjéről a Nemere II-ről és a világ egyik legmodernebb katamaránjáról.

Nem fért be a dinó a múzeumba

A dinoszaurusz kiállítás darabjai egy hete érkeztek meg Szegedre, a csontvázak összerakásával még nem végeztek. Ami pedig nem fért el a múzeumban, azt az épület előtt állították fel. A kiállítás szombattól látható a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

 

Megküzdöttek a csatornaszörnnyel

Egytonnás csatornahulladék okozott dugulást a pécsi szennyvíztelepen a napokban. Az egyik vezetéket szinte teljesen eltömte a szemétdugó, amiben egyebek közt pelenka, nedves törlőkendő, fültisztítópálcika, de még biciklisnadrág, teniszlabda és flakon is volt.

LÁTVÁNYOS: a dínók városává változott Szeged

65 millió éves dinoszaurusz tojás, hatalmas csontváz másolatok és mozgó robotok – ez várja a látogatókat szombattól a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Fénnyel festik meg Pécs híres épületeit

Fényárban úszik a hétvégén Pécs. A város híres épületeit, így például a dzsámit és a székesegyházat is fénnyel festik meg a fényfesztiválon. Összesen 12 ezer négyzetméternyi homlokzatot világítanak meg.

LÁTVÁNYOS: Pécs fényárban


szerző:
2018.06.30. 17:08
LÁTVÁNYOS: Pécs fényárban

A város híres épületeit, így például a dzsámit és a székesegyházat is fénnyel festik meg a fényfesztiválon. Összesen 12 ezer négyzetméternyi homlokzatot világítanak meg.

Zsiráfokkal reggeliznek

A Kenyában található Zsiráf kúriát nem csak a turisták, hanem a zsiráfok is nagyon kedvelik. Reggelente már az erkély előtt várják a vendégeket, vagyis inkább a harapnivalót, amit mindenki szívesen ad nekik. Az sem elképzelhetetlen, hogy az itt lakók zsiráfokkal reggelizzenek, hiszen imádnak bekukkantani egy-egy nyitva maradt ablakon.

 

Elképesztő: szélcsatornában lebeg 102 évesen!

A Nap felvételén egy 102. születésnapját ünneplő brit asszony lebeg kis segítséggel egy szélcsatornában. Eva Lewis úgy döntött, hogy a 102. születésnapján megtapasztalja a szabadesés érzését, a repülőből kiugrás helyett inkább egy szélcsatornában, ahol 180 km/h-val süvített felé a levegő.

 

Red Bull Air Race: a kulisszák mögött

Miközben a hétvégén 135 ezren szurkolnak a 350-nel száguldó pilótáknak, sokan azért harcolnak, hogy kitiltsák őket a Belvárosból. Pedig sokan követik élőben világszerte a Red Bull Air Race-t, a Fókusz stábja hétvégén benézett a verseny kulisszái mögé.  

 

Idén ő volt a világ legcsúnyább kutyája

Kilógó nyelv, szőrtelen test vagy épp kancsal tekintet. Kaliforniában idén is megrendezték a világ legcsúnyább kutyáinak a vetélkedőjét.

Ha már foci, akkor a leglátványosabb figurák!

Két évvel ezelőtt a Fókusz stábja megtalálta a magyar szurkolói falu legidősebb és legfiatalabb focirajongóját, megkereste az akkori Eb legviccesebb, leglátványosabb figuráit is. Volt köztük nászutas, Elvis Presley hasonmás, és voltak olyan srácok is, akik magyar huszárnak öltöztek.

Lányrablás szombat éjszaka

Lányrablás, harc és zuhanás – ilyen jelenetekkel is készülnek Piroch Gáborék a Múzeumok éjszakájára. A világhírű kaszkadőr csapatával többször forgatott már a Mezőgazdasági Múzeumban, szombaton éjszaka a közönség is megnézheti, milyen élőben egy izgalmas filmes akciójelenet.

Így fog kinézni a lenyűgöző úszóváros

A Föld egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy létrejöjjön a világ első úszóvárosa, amit Tahiti mellett szeretnének felépíteni.

 

Átúszta a pocsolyát, ezzel üzent a férfi

Átúszta a tócsákat, majd feltette az internetre – ezzel üzent az önkormányzatnak egy keceli fiatal szombaton, hogy ideje lenne rendbe tenni a földes utcájukat. A videót eddig 1 millió 200 ezren látták

Mászóbajnok mosómedve


szerző:
2018.06.13. 18:29
Mászóbajnok mosómedve

Internetes hőssé vált egy mosómedve az elmúlt két napban. A kis állat egy 23 emeletes felhőkarcoló megmászására vállalkozott az amerikai St.Paulban.

VIHAR UTÁN: fél méteres ár volt a faluban

Zalacsében néhol 50 centi magas volt az ár, ami  kerteket, udvarokat mosott el. Felsőjánosfán a hídkorlát magasságáig ért a víz. Az Őrségi Nemzeti Park területén lévő Vadása-tó kiöntéssel fenyegetett, ahol szombaton homokzsákokkal erősítették a töltést.

DRÓNFELVÉTELEN: Magyarország egyik legkisebb települése

A Somogy megyei Libickozmán a népsűrűség a legalacsonyabb az egész országban: mindössze egy fő/négyzetkilométer.

Tűsarkúban a szakadék fölött

Lélegzetelállító versenyben mérte össze erejét a világ három legjobbjának tarott kötéltáncosnője: 1300 méteres magasságban tűsarkú cipőben egyensúlyoztak át egy szakadék fölött. Ráadásul a kötéltánc modern verziója, a slackline szabályai szerint mindenféle egyensúlyozó eszköz nélkül.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ: Magassarkúban a szakadék felett

Lélegzetelállító versenyben mérte össze erejét a világ három legjobbjának tarott kötéltáncosnője: 1300 méteres magasságban tűsarkú cipőben egyensúlyoztak át egy szakadék fölött.

Látványos felvételek a szeszélyes időjárásról

Kedden megint megtréfált minket az időjárás, a májusi kánikulába szép csendben úsztak be a sötét fellegek, és rég nem látott mennyiségű esőt hoztak.

 

Magyarországon zenélt az amerikai katonazenekar

Magyarországon lépett fel az Egyesült Államok hadseregének európai zenekara. A közel 100 fős csapatnak évente 200 fellépése van lés különböző felállásokban lépnek fel: van egy 65 fős koncert és felvonulási csapatuk, jazz, dixieland és rockzenekaruk valamint kórusuk is.    

 

Látványos: ilyen 1300 drón a levegőben

Rendkívüli égi látványban volt része a kínai Hszián városában élőknek kedd este a munka ünnepének tiszteletére. Több 1300 drón emelkedett a magasba az egykori császári városban, amelyek különböző színes figurákká, motívumokká álltak össze.

 

Szikláról zuhant le a kisbusz


szerző:
2018.04.14. 19:07
Szikláról zuhant le a kisbusz

Nem mindennapi balesetet rögzített egy kaliforniai tévéstáb helikoptere. Kisbuszával szikláról zuhant le egy férfi.

SZLOVÉN HAVAZÁS: 6 métert is eléri a hóvastagság

Szlovénia egyik legmagasabban fekvő útját még mindig megbénítja a tél. Az 1600 méteren lévő Vrsic hágón sem autóval, sem gyalog nem lehet átjutni. Dolgozni is veszélyes a környéken, a több méteres hófalak bármikor beomolhatnak, akkor pedig kezdődhet elölről a munka.

Tuning show: nem számít a pénz és az idő

A tuning mesterek kreativitása nem ismer határokat, nincs az a pénz és munkaóra, amit ne lehetne elkölteni kedvenc járgányukra. Itthon az egyik legsikeresebb közülük Bara László, a Leather Bitches – hevenyészett fordításban „Jó bőrök” tuning csapat oszlopos tagja.

FELVÉTELEN: percek alatt szinte porrá égett a busz

Percek alatt hatalmas lángok borították be a 236-os buszjárat egyik autóbuszát a vecsési bevásárlóközpontnál. Mire a tűzoltók a helyszínre értek már szinte az egész busz égett.

Több száz szarvasból álló rudlit vettek videóra

Több mint két percig tartották fel a forgalmat - több száz szarvasból álló rudlit vettek videóra a napokban a Baranya megyei Bóly környékén. Az állatok elképesztő tempóval rohantak át az úton, a természetfilmbe illő jelenetet az egyik autós örökítette meg mobiltelefonjával.

 

VONULNAK: Több mint két percig állt a forgalom

A jelenetet, ami akár egy természetfilmben is lehetne, a napokban rögzítette egy autós Bóly határában. Ősszel és télen nem ritka, hogy a szarvasok csapatokba verődve keresnek élelmet. A vadászkamara szerint ezeket az állatok az erdőt járó agancsgyűjtők ijeszthették meg.

Forrás: Youtube/NormanLovas

„Katedrális” a föld alatt

Mint egy katedrális, úgy néz ki belülről a Fővárosi Vízművek kőbányai víztároló medencéje. Az idén 150 éves szolgáltató ezt a csarnokot is megnyitja a látogatók előtt. A vízművek decemberig több, különleges helyszínt is megmutat a közönségnek. A látogatásokra a vízművek internetes oldalán lehet feliratkozni.

 

CSODA-VILÁG: a víz alatt


szerző:
2018.03.05. 14:31
CSODA-VILÁG: a víz alatt

Idén 150 éves a Fővárosi Vízművek, ez alkalomból több olyan létesítményt is megnézhetnek a látogatók, ahova máskor kívülálló nem léphet be. Ilyen a kőbányai víztároló, ahol most stábunk járt. Megmutatjuk a csodás vízalatti világot.

Látványos: így gyújtottak fel 40 ezer gyufaszálat

A nap felvételén egy több, mint 40 ezer gyufaszálból felépített óriási gömböt látható, melyet egy amerikai fiatalember több, mint egy év alatt készített el.

Lélegzetelállító, vagy inkább félelmetes?

Ezek a bázisugrók nem ismernek lehetetlent és egymás után vetik magukat a mélybe. Mindezt ráadásul festői környezetben teszik, Norvégiában. A rikító ruhás madáremberek a meredek sziklafal mellett suhanva hátborzongató és egyben csodaszép látványt nyújtanak.

Így fagy meg a buborék


szerző:
2018.01.02. 19:07
Így fagy meg a buborék

Lenyűgöző felvétel készült Amerikában arról,  mi történik egy szappanbuborékkal fagypont alatti hőmérsékleten. A pálcán lévő légies buborék felszine kezdetben normálisan remeg, majd  megjelennek rajta jégvirágok. Aztán a rugalmasságát és puhaságát vesztő buborék gőzölögni kezd, végül merevvé válik. A záróképen azt látni, hogy a buborék kidurran, és szilánkokra törik.

Látványos ünnepi fények


szerző:
2017.12.19. 17:40
Látványos ünnepi fények

Az ünnepi fénydekorációk itthon is nagyon népszerűek, azonban a tengerentúlon annyira nagy divat lett az utóbbi években kidekorálni a házat egyedibbnél egyedibb színkombinációkkal, hogy a szomszédok már- már rossz néven veszik, és megszólják azt, aki a házát nem öltözteti karácsonyi hangulatba.

LÁTVÁNYOS: A fővárosban az északi fény

Négy napig Budapesten is látható az északi fény. A különleges fényinstallációt a Gellérthegy elé vetítik minden este egészen szerdáig. Az Aurora Borealis nevű alkotáson finn és magyar művészek közösen dolgoztak és Finnország függetlenségének centenáriumára készült.

BALLONTENGER: Beborították az eget a különös figurák

Több ezer köbméteres focilabda, tatu, papagáj, bohócfej, bálna, és mindenféle más furcsaság pöttyözte az eget a mexikói város, Leon felett. Megkezdődött a Nemzetközi Ballon Fesztivál. A négy napos rendezvényen több mint 200 ballon emelkedik a magasba, a résztvevők 15 országból érkeztek, és a rendezők szerint akár 500 ezer ember láthatja idén eseményt. Mi is mutatjuk!

RENDKÍVÜLI: 217 ejtőernyős kapaszkodott össze

Megmutatjuk, hogyan formált több mint 200 ejtőernyős hatalmas virágot a levegőben! A világrekordot Amerikában, az arizonai sivatag fölött hajtották végre. Nézze meg a Híradó riportját, amelyben a magyar résztvevők is megszólalnak!

Jönnek a Leonidák, érdemes lesz az eget kémlelni!

A meteorrajok királyaként is emlegetik a fényes jelenséget. Az idei csúcs pénteken este és szombaton várható. Igazán látványos azonban csak 2030 körül lesz, ugyanis az üstökös, amely létrehozta a meteorrajt és ezzel a lélegzetelállító látványt, csak 33 évente jár a Nap közelében.

BREAK: látványos és elképesztően gyors mozdulatok

A Fókusz riporterének tátva maradt a szája Amszterdamban, amikor a világ legjobb break táncosai mutatták meg, hogy mit tudnak!

Valóságos papagájeső Kínában

Papagáj-eső - így nevezték el a fotósok azt, amit a napokban lehet látni a dél-kelet kínai Ruili városában. Több száz rózsásmellű szakállaspapagáj érkezik ilyenkor ide a környező erdőkből, hogy az érett kukoricából csemegézzen.

ELKÉPESZTŐ: különleges égi jelenségek Magyarországon

Ha az ember az eget kémleli, akkor lát néha furcsaságokat. A legtöbb furcsa jelenségről szinte soha nem derül ki, hogy mi is volt valójában, ellentétben a bébitornádóval, vagyis a tubával, amit a legtöbben felismernek.

Legyőzik a gravitációt!

Az egyik belvárosi irodaház üvegfalán táncol egy amerikai társulat. Az RTL kamerája ott volt, amikor a Bandaloop tagjait egy kötél tartotta a magasban. A ’90-es években alakult csapat már csaknem az egész világot bejárta: táncoltak felhőkarcolókon, hidakon, de hegyeken is. A látványos produkciót a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatták be.

LÁTVÁNYOS: mit keresnek a táncosok az épület oldalán?

Ritka látványban volt részük mindazoknak, akik a héten a budapesti Kálvin téren sétáltak, táncosok lepték el az egyik üvegiroda oldalát. A látványos produkciót a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatták be.

LÁTVÁNYOS: miért néz ki úgy a Maros, mintha kiszáradt volna?

Van, ahol térdig sem ér a Maros Makó térségében. Az alacsony vízszint oka valószínűleg az, hogy nyáron kevés eső esett. A vízügy szerint nem kell aggódni a folyó kiszáradása miatt. Az biztos, hogy a vízből előbukkanó homokpadok látványa a levegőből a leglenyűgözőbb.

Szemfényvesztés a saját testén

Optikai illúzióvá változtatja saját magát és ezzel elképeszti az internet világát egy szerb testfestő művész. Mirjana Kika Milosevics első átalakulós videóját egy éve tette fel a legnagyobb videómegosztóra, ma már több mint százötvenezer követője van. Egyik felvételét, amelyen hajfonattá alakítja a testét, már több mint öt millióan nézték meg Youtube-on.

Lenyűgöző: a csodaszarvast álmodták újra

Látványos maszkok, mértani pontossággal festett minták és látványos színpadi show – erről szólt a Testfestő világbajnokság. A Klagenfurtban megrendezett versenyen Vadócz Edina és Lengyel Gergő képviselték Magyarországot egy nem mindennapi alkotással – a csodaszarvast álmodták újra.

A teljes adást ITT nézheti meg!

LÁTVÁNYOS: titkos vacsora a fehér 50 árnyalatával

A Fókusz riportere a világ legnépszerűbb titkos vacsoráján forgatott, ahol Lakatos Márkot faggatta ki arról, hogy mégis hány árnyalata lehet a fehérnek.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Hibátlan a 147 éves víztározó

Mint egy kora középkori székesegyházban, olyan látvány fogadta azokat, akik szombaton lemerészkedtek a föld alá. A Fővárosi Vízművek egy napra megnyitotta Budapest első víztározóját, amelyben még mindig több mint 10 millió liter vizet tárolnak. A majdnem százötven éves építményt még sosem kellett felújítani, minden téglája eredeti.

 

21 méteres sárkány volt a sztár

Rekord számú virágból építették meg az idei Debreceni virágkarnevál kocsijait. Félmillió szál élő, és több 100 mázsa száraz virágot használtak fel a díszítéshez. Már csak azért is sok virágra volt szükség, mert az egyik virágkocsi egy 21 méteres sárkányt ábrázolt, ami még füstöt is okádott. A Debreceni Virágkarnevált Európa legjobb fesztiváljai között tartják számon.

ÜNNEPI: Ilyen lesz a holnapi tűzijáték!

Minden eddiginél látványosabb műsort ígérnek a szervezők, új helyszínekkel és több kilövési ponttal. A fő cél idén az, hogy a Margithíd és a Lánchíd közötti rakparti szakaszról mindenki a lehető legtöbbet láthasson, ezért 46 helyről fognak lőni. 29 a Lánchídon, 17 pedig a Dunán lesz.

Így érkezett meg Miskolcra a vihar

Nagy Ádámtól kaptuk ezt a felvételt, Miskolcról.

ATACAMA: Kivirágzott a Föld legszárazabb sivataga

A terület annyira száraz, hogy van olyan meteorológiai mérőállomás, ami még soha nem mért esőt, és az is teljesen megszokott, ha évekig egy csepp sem hullik. Az extrém környezet miatt a NASA is itt teszteli a Marsra szánt műszereket. Ha viszont egyszer elered az eső, akkor a világ egyik legszebb látványosságává válik a vidék, színpompás virágok milliói borítják el az egyébként kietlen dűnéket.

Megkezdődött a vizes vb!


szerző:
2017.07.14. 20:30
Megkezdődött a vizes vb!

A látványos megnyitó ünnepség péntek este 21 órakor kezdődött, az RTL riportere a helyszínről tudósított.

MEGNYITÓ: ilyen effektek lesznek!


szerző:
2017.07.14. 17:48
MEGNYITÓ: ilyen effektek lesznek!

Fényfestés, tűzijáték, víz-show. Ízelítő a színpadi technikából – még a megnyitó előtt!

Ossza meg velünk és mi megmutatjuk mindenkinek!

Ha van egy érdekes, látványos felvétele, amit szívesen megosztana másokkal, küldje el nekünk és mi megmutatjuk mindenkinek!

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ: így repülnek a Billy Elliot táncosai

Idén új szereplőgárdával mutatták be a nagysikerű Billie Elliot Musicalt, az Erkel Színházban. Az RTL stábja a próbán járt és a kulisszák mögül nézhette meg, hogyan áll össze egy repülős jelenet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való