KERESÉS search-close

kvóta

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kvóta"

Orbán nemet mondott Szófiában

Nem meglepetés: nem támogatja a menekültek elosztásáról szóló bolgár javaslatot a magyar kormány. A tervet Szófiában, a csütörtöki uniós csúcs előtt ismertették. Orbán Viktor már korábban többször kijelentette: semmilyen kötelező kvótát nem fogad el, és ez még júniusban bekerülhet a magyar alaptörvénybe is. A szocialisták szerint a miniszterelnök belpolitikai célból akadályozza az uniós együttműködést.

Magyarország tavaly befogadott 1300 menekültet

Ezt mondta a külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak adott interjúban. Éppen annyit, amennyit az uniós kvóták megszabnak Magyarországnak. Az MSZP szerint kiderült, hogy a kormány végig hazudta az elmúlt két és fél évet. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint viszont a befogadásoknak és a kvóta elutasításának semmi köze egymáshoz. Közben Fideszes polgármesterek a kvóták és a Soros György által támogatott civil szervezetek elleni erősebb fellépésre szólították fel a kormányt.

Most sem döntöttek a kvótáról

Orbán Viktor szerint Magyarország „visszaverte a támadásokat és elhárította a rohamokat” a kétnapos Uniós csúcson Brüsszelben. A miniszterelnökök tanácskozásán valójában semmilyen megoldás nem született kvóta-ügyben.

 

Merkel lép kvóta-ügyben

Angela Merkel szerint nem megengedhető, hogy egy uniós tagállam kormánya ne fogadja el az Európai Bíróság ítéletét. A német kancellár egy lapinterjúban beszélt erről, és azt is elmondta, hogy októberben az Európa Tanács elé viszi az ügyet. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a magyar kormány tudomásul veszi az Európai Bíróság döntését, hogy jogszerűen döntött az Unió 120 ezer menekült szétosztásáról a tagállamok között. Arra viszont kitérő választ adott, hogy Magyarország átveszi-e a rá jutó 1300 menekültet. Az MSZP szerint Orbán Viktor hadat üzent az Uniónak.

Megvonnák az uniós pénzeket

Uniós pénzeket kell elvonni Magyarországtól, ha nem fogad be menekülteket, ezt nyilatkozta a német igazságügyi miniszter. Több uniós politikus is élesen bírálja az Orbán-kormányt, mert szerintük Magyarország nem teljesíti kötelezettségeit, holott a héten az Európai Bíróság kimondta: jogszerű döntés született a kvótáról, vagyis a menekültek elosztásáról. A Fidesz szerint a német baloldali miniszter is bevándorláspárti.

Továbbra is nem a kvótákra

A magyar kormány el fogja utasítani, ha számára kedvezőtlen ítélettel zárulna a kvótaper - ezt mondta Orbán Viktor pénteken Brüsszelben. A perben a kormány azt szeretné elérni, hogy ne kelljen befogadni csaknem 1300 menekültet. A szocialisták szerint Orbán Viktor aláássa az Európai Unió egységét.

 

Lőrincz Krisztina paralimpikonunk óriási sikert ért el!

A 2018. márciusi Téli Paralimpiai Játékokra, Lőrincz Krisztina az ülő-sífutók 10,5-es kategóriájában és biatlonban szerezte meg az országkvótát. Biatlonban eddig ez még nem sikerült senkinek. Persze nemcsak erről, de a riói élményekről és a hobbijairól is kérdezték a sportolót.

Ma van a népszavazás napja


szerző:
2016.10.02. 05:50
Ma van a népszavazás napja

Ma reggel hat órakor nyitnak a szavazókörök az országban, ma rendezik a kormány által kezdeményezett népszavazást. A referendumon arról dönthetnek a választópolgárok, hogy támogatják-e a brüsszeli kezdeményezést, amely szerint az uniós tagállamok kötelező kvóta szerint osztják el egymás között az unióban letelepedni szándékozó menekülteket.

Bekiabálásokkal zavarták Orbán beszédét

Bekiabálásokkal zavarták meg baloldali képviselők Orbán Viktor szezonnyitó beszédét az Országgyűlésben. A miniszterelnök éppen arról beszélt, hogy szerinte Brüsszel, ha Magyarországgal nem tudja elfogadtatni a kvótát, a baloldali vezetésű városokkal, Szegeddel, Zuglóval és Salgótarjánnal fogja leboltolni, hogy menekülteket fogadjanak be. A kormányfő azt mondta, hogy erről Martin Schultz, az Európai Parlament baloldali elnöke nyilatkozott korábban. Az MSZP frakcióvezetője a kijelentést aljas hazugságnak nevezte.

Navracsics: Brüsszel nem zsarol

Szembement egy fideszes politikus a miniszterelnökkel. Navracsics Tibor a menekültkvótával kapcsolatban azt mondta: Brüsszel nem zsarolja Magyarországot. Az uniós biztos erről a Klubrádiónak nyilatkozott. Szerinte csak a politikai kommunikáció részeként beszélnek egyesek zsarolásról. Márpedig a miniszterelnök korábban úgy fogalmazott: Magyarországnak zsarolással kell szembenéznie. Közben a déli határnál jelenleg is legalább kétszáz menekült vár arra, hogy legálisan beléphessen Magyarországra.

Plakátokon hirdetik a népszavazást

Elkezdődött a kormány kvótaellenes népszavazási kampánya. Néhány plakát már az utcákon van, és a kabinet Facebook-oldalán is megjelentek a hirdetések. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Híradónak nem tudta megmondani, mennyit költenek a kampányra, csak azt, hogy abból a 25 milliárdos keretből fizetik, amelyből az eddigi kormányhirdetéseket. Az LMP közérdekű adatigényléssel fordul a kabinethez, hogy megtudják, mennyibe kerül a kampány az adófizetőknek.

Nem kap plusz felhatalmazást a kormány

Bármi is lesz az eredménye a kvótaellenes népszavazásnak, az nem ad a kormánynak plusz felhatalmazást a menekültekkel kapcsolatos tárgyalásokhoz. Ezt a kormányszóvivő ismerte el Híradónknak. Kovács Zoltán szerint azonban a voksolás eredménye alapján az Országgyűlés hozhat az ügyben döntéseket. A Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezetnél azt mondják, mivel az Országgyűlés nem utasíthatja a kormányt, így a kvótaellenes népszavazásnak semmi értelme.

Vitáznak kell-e még a népszavazás

Magyarország kibekkelte a legnagyobb veszélyt, és nem kell kötelezően menekülteket befogadnia az uniós kvóta alapján - így értékelte a Törökországgal pénteken megkötött megállapodást a miniszterelnök. A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc ezután felszólította Orbán Viktort: vonja vissza a kötelező betelepítési kvóta ügyében kezdeményezett népszavazást, mert az így szerinte már értelmetlen. A kormányszóvivő viszont azt mondta: soha nem volt még időszerűbb a népszavazás.

Március 15: Nemzeti? Ünnepi?

Szokatlanul keményre sikeredett Orbán Viktor miniszterelnök minden magyarnak szánt beszéde március 15-én, a nemzet ünnepén. A beszéd részeként azt is mondta, hogy Európát nekünk, magyaroknak kell megmentenünk, vélhetően a menekültektől. Amúgy, Magyarország és Szlovákia korábban a már Európában tartózkodó menekültek kötelező szétosztása ellen indított pert az Európai Bíróságon és éppenséggel e kvóta elutasítására akar népszavazást a kormány.

Kritizálja az EP elnöke a kezdeményezést

Az igazságügyi miniszter szerint nem ütközik nemzetközi jogba a kormány betelepítési kvótáról szóló népszavazási kezdeményezése. Ősszel Kósa Lajos még azzal utasította vissza a Jobbik hasonló tárgyú indítványát, hogy nemzetközi szerződésben foglalt ügyekben nem lehet népszavazást tartani. Az Európai Parlament elnöke szerint önmagáért beszél, hogy a magyar kormány 1294 menekült miatt akar kiírni referendumot.

Orbán: a kormány a kvótáról szóló népszavazás kiírásáról döntött

A kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kiírásáról - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében.

Kvóta: különvélemény sem volt

Orbán Viktorék fűzhettek volna különvéleményt az Európai Tanács ülése után elfogadott nyilatkozathoz, ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó uniós szakértő. Szerinte egyébként a mostani megállapodás aláírása formális volt, hiszen csak megerősítették a már eddig is érvényben lévő szabályokat. Az ellenzék szerint Orbán Viktor kvóta párti lett. A kormánynál pedig azt mondják, az ellenzék szándékosan hazudik.

Orbán Viktor aláírta, de ellenzi

Orbán Viktor is megszavazta azt a közös uniós dokumentumot, amely támogatja a menekültek kvóta szerinti szétosztását a tagállamok között. Az EU-csúcs záródokumentuma szerint Magyarországra is érkezhetnek menekültek. Pedig a kormányfő a csúcstalálkozó előtt és után is arról beszélt: a legfontosabb feladata a menekültkvóták megakadályozása volt eddig is és lesz ezután is.

Tovább dagad a botrány: most már az úszóedzők is kifakadtak

Míg Hosszú Katinka kirohanása, Kiss László szövetségi kapitány lemondása most már táborokra osztotta az országot, történelmi mélyponton az olimpiára indulók száma. Ki szállítja majd az aranyakat? Mikorra ér be a sok sportba ölt milliárd? Mi lesz a csapatokkal? Kik lehetnek a meglepetések?

Zárt körben győzködi a Fidesz a támogatóit

Zártkörű fórumokon próbálja majd meggyőzni a Fidesz a támogatóit a menekültkvóta-ellenes aláírásgyűjtés fontosságáról, és a menekültek szétosztásának veszélyeiről, tudta meg a VS.hu. A pártnál Híradónknak nem árulták el, hogy miért nem lesznek nyilvánosak a lakossági fórumok. Az MSZP szerint a Fidesznek nem kellene félelmet kelteni az emberekben. A Fidesz kezdeményezését már több mint 500 ezren írták alá, az aktivisták a felcsúti templom előtt is dolgoztak, és a győri plébános is aláírásra buzdította a híveket.

 

A szószékről támogatta a Fidesz kampányát

A szószékről buzdított a fideszes kvótaellenes ív aláírására a győri plébános. A prédikáció videója a plébánia honlapján is megjelent, amire a 444.hu bukkant rá. A Fidesz november elején jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezd a kötelező betelepítési kvóták ellen. Brüsszel 2017-ig 120 ezer menekültet osztana szét a tagállamok között, közülük körülbelül 2300 érkezhetne Magyarországra. Az MSZP helyi szervezete szerint felháborító, ami történt.

Olimpiai esélylatolgatás 272 nappal a játékok előtt

Jósolni próbálunk 272 nappal az olimpia előtt a magyar esélyekről és az akadályokról, amelyek nehezítik az élsportolók útját. Mi lesz és miért lesz úgy Rióban? Úgy tűnik, hogy a húsz évvel ezelőtti csapathoz képest, amikor ugye Kokó, meg Egerszegi Krisztina olimpiai aranyának is örülhettünk, csak kétharmad annyian képviselik majd Magyarországot. Mi történhetett?

Kevesebb olimpiai éremre számíthatunk Rióban, mint eddig?

Jósolni próbálunk 272 nappal az olimpia előtt a magyar esélyekről és az akadályokról, amelyek nehezítik az élsportolók útját. Mi lesz és miért lesz úgy Rióban? Úgy tűnik, hogy a húsz évvel ezelőtti csapathoz képest, amikor ugye Kokó, meg Egerszegi Krisztina olimpiai aranyának is örülhettünk, csak kétharmad annyian képviselik majd Magyarországot. Mi történhetett?

Az EP nagy többséggel támogatta a kvótákat

Ötvennégyezer menekültet venne át Magyarországtól az Európai Unió az Európai parlament csütörtöki döntése alapján. A képviselők Brüsszelben nagy többséggel elfogadták a javaslatot, amely alapján Magyarországtól, Olaszországtól és Görögországtól összesen 120 ezer menekültet vennének át. A Fidesz nemmel szavazott, képviselőik szerint ez nem megoldás, ráadásul úgy látják, az Unió tájékozatlan az ügyben, hiszen Magyarországon nincs is 54 ezer menekült. A PM azt mondja: a kormány ezzel a lépéssel elutasította a közös uniós fellépést.

Válsághelyzet: Uniós válaszok nélkül?

Pattanásig feszült a helyzet Röszkénél, ahol elfogyott a Szerbiában rekedt menekültek türelme és egy részük köveket dobálva áttörte a határt, ahol utóbb könnygáz és vízágyú fogadta őket. Továbbra is ezrek menekülnek Európába naponta, miközben az Unió mozdulatlanul figyeli az eseményeket.  Több ország is  visszaállítja a határok ellenőrzését a szabad mozgás korlátozására, Magyarország pedig már Románia felé is kerítést építene. Az Unió kvóták alapján osztaná szét a menekülteket, erről viszont több tagja hallani sem akar. De akkor mi lesz a menekültekkel?

Berki Krisztián meg sem áll Londonig

Vajon hogyan éli mindenapjait egy olyan fiatal és sikeres fiú, aki elmondhatja magáról, évek óta nemcsak az ország, de Európa, sőt a világ legjobb sportolója is egyben. Berki Krisztián neve sokszor szerepelt már a hírekben, de egy névrokonával ellentétben rá az egész ország büszke lehet.

Olimpiai kvótáért lapátolnak Szegeden

48 magyar sportoló indul az év egyik legfontosabb magyar sporteseményén.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való